Signify maakt Philips Hue Sync voor koppelen thuisverlichting aan pc beschikbaar

Signify, zoals Philips Lighting tegenwoordig heet, heeft Philips Hue Sync beschikbaar gemaakt voor Windows 10 en macOS. Met de software kunnen gebruikers thuisverlichting synchroniseren met games, video en muziek.

Philips Hue Sync zorgt ervoor dat de kleuren en intensiteit van Hue-lampen zich aanpassen aan de weergave van de pc of Mac. De software analyseert het beeld en zorgt er met algoritmes voor dat de verlichting zich realtime aanpast. De software werkt ook met audio: hierbij richt de analyse zich op het ritme en het type nummer.

De interface van de software laat gebruikers kiezen of de verlichting met games, muziek of video moet worden gesynchroniseerd. Daarnaast is de helderheid in te stellen met knoppen voor subtiel, gemiddeld, hoog of intens. Gebruikers kunnen daarnaast voor muziek een kleurenpalet kiezen.

Signify kondigde de software in januari tijdens de CES aan, toen nog onder de bedrijfnaam Philips Lighting. De Philips Hue Sync-software is gratis te downloaden.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

31-05-2018 • 17:51

75 Linkedin

Submitter: kamikeesje

Reacties (75)

75
74
53
10
3
20
Wijzig sortering
Misschien handig om erbij te vermelden dat het alleen met de vierkante hub werkt, mensen die al langer Hue gebruiken en een ronde hub hebben moeten eerst naar de winkel.

:'(
Zeker goed om te vermelden. Ook goed om te vermelden dat die bridge bij bijna alle complete pakketten zit en daardoor V&A en Marktplaats overspoeld wordt door die dingen voor weinig.
Misschien handig om erbij te vermelden dat het alleen met de vierkante hub werkt, mensen die al langer Hue gebruiken en een ronde hub hebben moeten eerst naar de winkel.

:'(
Ik was nogal eigenwijs en heb het net effen zelf uit geprobeerd of het inderdaad echt zo is dat het niet werk met die ronde hub...
wat blijk tot me verbazing dat hij 1 hub heeft gevonden maar na het indrukken van de hub gaf hij pas een melding dat hij niet werkt jammer!
Maar ik dacht heel effen dat hij wel zal werken omdat hij wel een 1 hub had gevonden.
Dit hadden ze van mij wel wat duidelijker mogen aan geven nu denkt iedereen die deze app gebruikt op mac of pc dat die gewoon werkt omdat die wel 1 hub vindt maar pas na het indrukken van knop op de hub komt er pas de melding dat die helaas niet werk met deze hue bridge!
Nu vraag ik me af wat het verschil is tussen deze 2 hubs zijn behalve dat een vierkant is en rond is!

Hier het antwoord warom die een nieuwe hub nodig heeft!
[EDIT]
Why do I need a Bridge V2 (square shaped bridge)?
This feature requires higher processing speed and capacity which is only possible on the Hue bridge V2 (square-shaped).

Why do I need a Bridge V2 (square shaped bridge)?
This feature requires higher processing speed and capacity which is only possible on the Hue bridge V2 (square-shaped).
[EDIT]

[Reactie gewijzigd door Havelock op 2 juni 2018 13:22]

Kan iemand bevestigen dat de app samenwerkt met de Hue Iris Tafellamp? Op de site van Philips staat als aanbevolen product een (dure) led strip en een tafellamp op batterijen, maar de Hue Iris wordt niet genoemd.

Ik vraag dit omdat de entertainment mode blijkbaar niet werkt met mijn Hue plafondlamp, waarschijnlijk omdat deze niet alle kleuren kan weergeven..

Update: de tafellamp kan ook met een kabel gevoed worden, dus er is geen rede om voor de Hue Iris te kiezen.

[Reactie gewijzigd door Gijs007 op 31 mei 2018 20:42]

Het werkt met alle Hue en Friends of Hue kleuren lampen, dus ook de Friends of Hue Iris werkt.

Wel is het zo dat de Gen2 lightstrip, Gen3 Hue kleuren lampen en de Hue Go het mooiste effect hebben, omdat deze het beste kleurbereik hebben, vandaar dat die worden aanbevolen door Philips.

Alle Hue Ambiance (wit tinten) en Hue White producten worden niet ondersteund. Ook de oudere LivingColors producten worden niet ondersteund en wel om de simple redenen dat deze niet kunnen worden geupdate, de benodigde hardware en tevens update software zit niet op deze lampen (dat is namelijk het verschil tussen bijvoorbeeld een LivingColors Iris en een Friends of Hue Iris en formeel worden de LivingColors lampen ook niet ondersteund door Hue)
Dat is goed om te weten, bedankt voor de uitgebreide uitleg van het verschil tussen de lampen :)
Beter, zo heb je ook geen RGB lichtshow meer in je behuizing nodig :)
Nu nog proberen hardware te vinden zonder RGB :)

Eigenlijk zou het wel leuk zijn als de hele disco-winkel met elkaar kan spreken, zodat je net vastzit aan één merk. Behalve Razer Chroma zie ik op dit moment geen integratie met Corsair, Steelseries, of enige andere lichtbak-producent op dit moment. Ik hoop dat dat nog komt. Iedereen springt op de RGB kar, maar ik zie weinig integratie (en geen enkele fabrikant maakt alles). Of misschien zoek ik niet goed genoeg.
Werkt vrij aardig voor een eerste release, ook met audio-content zoals bijvoorbeeld de Spotify desktop app, MAAR zo gauw je de audio gaat casten naar de speakers stopt de Hue Sync, terwijl dat nou precies is wat je wil op een feestje!

Signify/Philips Lighting, lezen jullie mee? Schiet maar een issue in ;)
Mogen ze gelijk een API (trigger) meenemen. De applicatie start automatisch op, maar doordat kodi op de voorgrond staat, moet ik nog steeds met muis en toetsenbord aan de slag. Een knop in kodi (door middel van een API) of start sync via de Hue app op telefoon of tablet zou een mooie aanvulling zijn. En eventueel kan je dan ook weer een koppeling maken in b.v. Domoticz
Goed nieuws! Nu ook graag een link met de PS4 en eventueel andere spelcomputers. Volgens mij ligt dat vooral bij sony/ms/nintendo want signify wil wel. Lijkt mij wel leuk dat bij games en netflix de verlichting gedimd in kleur mee gaat met het beeld. (niet te fel want dan is het meer irritant dan dat het goed is voor de sfeer)
Verheug je niet te veel. Wij hebben het hele huis vol Hue en een Ambilight TV die dat ondersteund. Maar verder dan een paar keer showen kom je niet. Bij het kijken van een film is het toch wel bijzonder druk om alles om je heen te zien verkleuren.
Dat is natuurlijk zeer persoonlijk. Hier hangt er een Ambilight TV met onder het TV-meubel een Hue Led-strip, een meter of 2 links van de TV vandaan een Hue Friends Lamp, 1 meter daarvan links op een kast een Hue Iris en aan de rechter achterkant van de kamer een staande lamp met Hue Color.... en ik vind het... GEWELDIG en staat dus ook altijd aan als het donker is.

Wat wel handig is om te vermelden is dat je bij de Ambilight + Hue settings op de PC de opties met een korrel zout moet nemen. Bijvoorbeeld de afstand van de Hue lamp naar de TV zet je gewoon altijd op zo "dichtbij" mogelijk - ook al staat je lamp er meters vandaan. Dan gaan de lampen tenminste nog mooi mee met de TV, want anders krijg je een soort 'vertraagd' effect waardoor je jezelf dus wel gaat storen aan de lampen. Daarnaast zijn enkel de opties "Normaal" en "Intensief" aan te raden voor de Ambilight settings - bij Game mode wordt je namelijk ook zot met externe lampen.

Ontopic: Natuurlijk een zeer welkome toevoeging aan het Hue systeem, maar Philips had in het verleden al een soort 'poor-mans' Ambilight voor op de PC. Nahja, 'poor-mans' er zaten zelfs fans bij die lucht in je gezicht bliezen als je in een spel in een explosie zat - zie hier de review die ik er ooit nog over heb geschreven. Geweldig systeem wat nu heden te dagen ondanks de verouderde drivers nog steeds met een beetje pielen werkt op Windows 10 (al is het alleen nog maar op 32 bits apps omdat de drivers niet meer supporten) .

Dit systeem, AMBX deed dus precies wat Hue nu gaat doen op de PC. Zou Signify het heel erg vervelend vinden om nieuwe drivers te maken voor de aloude AMBX-setjes zodat we nu niet massaal tafellampen of Led-strips met Hue op of rond ons bureau moeten plaatsen? Pretty please. Ja, en ik heb het over tafellampen en LED-strips - want - volgens de Hue 3.0 app zijn de Hue Iris en Hue Friends of Hue lampen (soort wall-washers) niet geschikt voor het volledige kleurenspectrum en dus niet aanbevolen voor de Entertainment sectie.
Ik hoop het, ik heb nog 2 AMBX sets staan. Nog een dikke pretty please vanuit mijn kant! Ik gebruikte het vroeger met een lange usb kabel als 'surround' verlichting :) 2e setje staat in de doos op zolder, maar die andere staat nog steeds (werkend) bij mijn pc. En die fans zet ik met dit weer handmatig aan, mooie bijkomstigheid :) Ook als je niet aan het gamen bent erg prettig voor je ogen, een verlichte muur.
Volledig geen ervaring met hue of ambilight hoor, maar wel als lichttechnicus. Zou het dan niet helpen om de helderheid wat omlaag te brengen?
Ik denk dat dat een kwestie van smaak is, wij hebben geen Ambilight TV maar wij gebruiken de Hue Camera app

Je kan instellen welke lampen je wil aansturen (hier 6 lampen) en wij vinden dat al een erg leuke toevoeging bij het kijken van een film en games

Ik kijk dan ook uit naar de PS4 en Xbox One app
Vreemd. Ik heb zelf lange tijd AmbX speakers gehad en was een zeer prettige toevoeging! Nu ook Hue's achter m'n scherm en had er een app voor, echter zat er net wat teveel vertraging in. Ben benieuwd of het beter gaat met deze native app. :)
Dit kan al met apps van derden. Bijv. de Hue Camera.
Er bestaan appjes om met de camera van je telefoon/tablet je hue lampen te laten aansturen Misschien is dat een tijdelijke oplossing.
Heb de verlichting zoiezo al aan de tv gekoppeld.
Dat werkt primma ook met Netflix 2 extra lampen.
Het is geen app die te verkrijgen is via de Microsoft Store. Downloaden van software via websites is inmiddels toch wel een beetje achterhaalt, alleen al vanwege alle security features die je daar gratis en voor niks bij krijgt als het via de Store wordt gedeployed. Wordt steeds huiveriger om software te downloaden via websites die ik niet ken en dus niet weet of hun website wel veilig is.
En hoe is dat anders met apps uit de/een store? Microsoft staat nou niet echt bekend om het controleren van apps in hun store.
Dat hangt er vanaf welke permissies een app heeft. UWP-apps draaien in een sandbox en hebben daardoor standaard niet zomaar toegang tot het bestandssysteem, tenzij
 • je dat als gebruiker zelf doet door bestanden via het “openen” menu te openen
 • een app één of meerdere permissies aanvraagt op een van de documentenmappen van een gebruiker
 • een Win32 applicatie (“pre Windows 10”) met desktop app converter is gepackaged voor de store, want dan krijgt die app automatisch volledige rechten om zo bestanden te kunnen laden van waar dat vroeger gebruikelijk was
Die laatste categorie is een afweging tussen beschikbaarheid van applicaties en veiligheid (en in ieder geval niet minder veilig dan los downloaden)

In ieder geval kunnen gebruikers slechte applicaties rapporteren en kan een ontwikkelaar wel zijn account kwijtraken als een app zich blijkt te misdragen, dus dat is sowieso al iets.
Idd een gemiste kans. Natuurlijk kunnen ze het op deze manier (buiten de store om) ook voor Windows 7-gebruikers beschikbaar maken maar voor nieuwe applicaties zou je het eigenlijk waar mogelijk altijd ook via de Store aan moeten bieden. Behalve de security features die je noemt krijgen gebruikers dan namelijk ook netjes hun updates zonder dat ze er iets voor hoeven doen, en blijft je installatie mooi schoon als je het weer van je computer wil verwijderen.

Ik blijf wel bij Huetro van Niels9001.
top! meteen ff mee spelen. Afgelopen week al wel bezig geweest met Hue Camera op iOS maar vond het een beetje storend dat er nog een kleine vertraging in zit en het blauw niet goed word opgepikt.

Nu eens kijken hoe dit werkt en of dit de film ervaring kan vergroten :)

en ja, ondersteuning voor op de PS4 zou helemaal relaxt zijn.
En een Apple tv app zou na de ps4 ondersteuning ook nog tof zijn.
MRMC 3.70 die nu in Testflight zit voor de Apple TV, heeft afgelopen week een nieuwe build gekregen, waarin ondersteuning voor een Hue Client ingebakken is, die Hue Enterntainment ruimtes en losse lampen kan aansturen (dimming/ambilight), als er content via MrMC afgespeeld wordt :)

Is nog in beginfase van ontwikkeling, waarbij ambilight en dimming als feature wel al werkt, zoals start film in MrMC >> lampen automatisch gedimd, pauze film>>lampen niet gedimd, verder gaan met film>>lampen weer gedimd etc., als er voor dimming in setup gekozen is. Aan Ambilight wordt nog gesleuteld ivm met API, dus werkt ook, maar moet nog verder uitgewerkt worden.

Edit: Ambilight status met Hue Client in MrMC

[Reactie gewijzigd door Montoya200x op 31 mei 2018 23:57]

Awesome, dat ga ik zeker in de gaten houden dan!
Weet iemand of het toevallig mogelijk is om Hue te koppelen aan een non-philips tv?
Kan je dit koppelen aan Philips tv? Dat is mij namelijk niet bekend.

Dit artikel gaat over een koppeling met Windows en macOS.
Je kan je Hue koppelen aan een Ambilight philips tv, waardoor je Hue lampen ook meekleuren met de Ambilight.
Het werkt in mijn ogen maar matig, de lampen die je koppelt nemen samen de hoofdkleur over die op je scherm staat. Ik zou liever zien dat je de lampen kan indelen op locatie, links van de tv, boven, onder en rechts bijvoorbeeld.
Nu gaan alle gesyncte lampen in één keer allemaal dezelfde kleur en zet ik het dus bijna nooit aan.
Dat kan ook, ik heb het 2 weken geleden nog ingesteld,
Je hebt geloof ik 10 keuzepunten van het beeld die de lamp individueel kan gaan volgen.
Dit is wel echter in te stellen via de TV en niet via de app.
Mocht je ook een Philips TV hebben is het aan te raden hiervoor in de settings van de TV te gaan kijken
Ik heb inderdaad een philips tv en kon het bij de setup niet vinden, ik ga vanavond toch nog eens kijken want dat is eigenlijk het enige wat ik mis aan de integratie :)
Kon al langer op PC met third party applicatie screenbloom. Wel goed dat Philips dit nu zelf aanbied.
http://www.screenbloom.com/
Ik weet niet of die app gebruik maakt van de Hue Entertainment api?

Huestacean doet dat bvb wel:
https://github.com/BradyBrenot/huestacean

Werkt op Android, Windows en Apple dacht ik. Responsetijd van onder de 30ms dacht ik.
Wauw dat ziet er super uit! Hoelang bestaat die app al? Ik zat zelf altijd te klooien met Screenbloom.
Bestaat al een aantal maanden, vrij snel nadat de Entertainment API er was kwam een Alpha versie van deze app uit.
Gebruik dat inderdaad ook, ik vraag mij af op met de native app de vertraging eruit is en het minder resource intensive is.
Het valt blijkbaar nog steeds tegen om een HDMI 2.0 kastje te maken dat ledstrippen aanstuurt.

Dan voorkom je dat je software nodig hebt.

Echter de meeste oplossingen bestaan uit een scala aan losse kastjes (converteren naar analoog en dan uitlezen en omzetten).

De enige redelijke oplossingen zijn erg duur..
Dat komt omdat er HDCP op HDMI zit, bij analoog is dit niet zo.
HDCP zit niet altijd op HDMI, maar meestal wel, dus soms heb je dat niet nodig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee