Signify introduceert gekleurde Play- en Signe-lampen in Hue-aanbod

Philips Lighting, dat intussen opereert onder de naam Signify, heeft nieuwe lampen onder de aanduidingen Play en Signe aangekondigd. Deze smalle langwerpige lampen zijn bijvoorbeeld te synchroniseren met een tv of pc.

Volgens Signify zijn de lampen bedoeld om indirect licht te leveren, bijvoorbeeld door ze op een muur te richten. Het stelt dat de kleine Play-lampen, waarvan er drie aan elkaar te koppelen zijn met gebruik van één stopcontact, bijvoorbeeld achter een tv geplaatst kunnen worden. Daarmee is dan vervolgens een soort Ambilight-effect te bereiken.

Het synchroniseren met de kleuren op het scherm is mogelijk met de eerder aangekondigde Entertainment-api, die bijvoorbeeld ook voor synchronisatie met muziek te gebruiken is. De lampen, die Signify aanduidt als light bars, kunnen rechtop staan of liggen en zijn verder te personaliseren door ze aan de Bridge te koppelen.

De Signe-lampen zijn langer dan de Play-exemplaren en zijn bedoeld om rechtop neer te zetten. Signify haalt ook hier weer het voorbeeld van plaatsing naast een tv aan. Volgens het bedrijf zijn de nieuwe toevoegingen aan het Hue-assortiment in bepaalde landen vanaf maandag vooruit te bestellen, waarna ze halverwege oktober beschikbaar moeten zijn.

De Play-lampen kosten 69,90 euro voor een enkel model en 129,95 euro voor een verpakking met twee exemplaren. Voor de Signe-lampen geldt dat een kleiner model, bijvoorbeeld voor op tafel, een prijs heeft van 169,99 euro, terwijl een groter model 269,99 euro kost. Signify noemt geen maten, maar heeft enkele afbeeldingen gepubliceerd.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

20-08-2018 • 13:29

75 Linkedin

Reacties (75)

75
75
23
4
0
47
Wijzig sortering
De leaflet (met de exacte afmetingen) voor de Play:
https://www.p4c.philips.c...0131p7/7820131p7_pss_.pdf

De leaflet voor de Signe tafellamp model:
https://www.p4c.philips.c...7/4080148p7_pss_nldnl.pdf
Hmm, ik heb nu een Ambilight TV, maar de volgende gaat geen Philips TV meer zijn, kan ik op deze manier misschien op een niet Philips TV toch een Ambilight effect krijgen?

Of heb je voor de aansturing van deze lampen toch weer een Philips TV nodig?

Ik weet inmiddels dat je via een HDMI controller en een LED strip met wat hobbywerk een op HDMI aangestuurd Ambilight effect kan krijgen, maar losse lampen naast mijn TV die het zelfde soort effect geven lijkt me ook wel wat.
Voor zover ik snel heb kunnen vinden heb je als non-Philips TV gebruiker maar één officiële manier om Hue lampen aan te sturen d.m.v. je content, en dat is met de Philips Hue Sync app op Windows en OSX. Om dan Ambilight na te bootsen heb je dus een HTPC en een Hue Bridge nodig. Dan kan je content op je tv afspelen via de HTPC, en de Hue Sync app doet de rest. Hier een goed voorbeeld.

Mocht je toevallig toch een Philips TV hebben/kopen, dan kan je via de instellingen je TV ook verbinden met je Hue Bridge, om vervolgens je Hue lampen mee te laten doen met je Ambilight. Dit is daar een goed voorbeeld van.
Goeie vraag want ik ben ook geïnteresseerd en heb geen phillips tv (samsung). Ding is, ik zie dat ze een API gemaakt hebben waar je dus een pc voor nodig hebt om te kunnen draaien (of kleine mini pc), welke dan weer de info van de beelden moet ontvangen om de kleuren te kunnen maken. Maw je moet een (mini) pc bij je tv hebben om dit te kunnen draaien of zie ik het zo verkeerd?

Als de api kan gedraaid worden op shield tv zou dit enorm interessant zijn (voor mij), dan heb ik alles in 1 (mediaspeler en minipc voor dit) en hoef ik geen extra apparaat...
Met Yeelight van Xiaomi kan dit wel, via Kodi en de Yeemee addon.
Zelf heb ik twee yeelight led strips om mijn tv geplakt en gebruik ik via mijn htpc Kodi met die addon. Werkt prima. De ledjes kleuren niet afzonderlijk, de hele strip kleurt dus dezelfde kleur. Maar in de addon kan je instellen aan welke kant je de strip hebt zitten (boven,onder,links,rechts) zodat de goede kleur bepaald wordt. Hetzelfde als de lampen in dit artikel dus eigenlijk. De yeelights verbinden via wifi.
Jammer dat PLEX dit niet heeft! Klinkt als wat ik zoek :-)
Ok, maar dat werk dan alleen via kodi én het ergste mankement: stuurt maar 1 kleur per zijde uit... Ik weet niet wat ze hier van plan zijn (philips) maar had wel gehoopt op addressable RGB en dus meerdere kleuren per zijde...
Deze bestaan al, maar zijn niet eenvoudig om op te zetten (config instellingen enz), voor ons 'tweakers' vaak nog doenbaar, maar voor normale mensen totaal niet. Ik heb ook (sinds vriendin, werk, sport combo en eventuele verdere plannen) liever een werkende oplossing met iets meer betalen ipv besparen en alles zelf testen en in elkaar steken... Iemand daarvoor voorstellen?

Alsook, handig zou zijn om deze te kunnen aansturen via IFTTT of logitech Harmony remote. Anders gaat de vriendin dit nooit kunnen aansturen.

Ik heb deze al gevonden, maar ze hebben allemaal mankementen:
http://lightberry.eu/
dreamscreen
...
Voor mij is het een leuk extraatje (voorheen nooit ambilight gehad) en het was ook nog eens goedkoop. Overigens vind ik het niet storend dat het maar 1 kleur per zijde is. De kleuren zijn in ieder geval wel écht zoals op het beeld en het kijkt prettig.
Ik heb ook maar kort gezocht naar andere systemen want ze waren mij allemaal te duur of inderdaad erg lastig te configureren.

Verder maakte ik voor ik deze strips had al gebruik van mijn htpc met Kodi. Ik stuur alles aan via mijn Harmony 665, ook mijn vriendin kan hiermee overweg ;)

[Reactie gewijzigd door Plenkske op 20 augustus 2018 16:01]

Ja maar misschien wel gedetailleerder, iets zoals deze 2:
http://lightberry.eu/
dreamscreen
Met meerdere leds per beeldrand. Met wat werk jij juist? Philips hue?
Ja, ik heb Philips Hue. Maar werkt alleen met de nieuwe Bridge, niet met die ronde.
Ik kijk hoofdzakelijk films via de pc en dan kan dit met Hue Sync.
Lijkt me niet, Hue koppel je aan je televisie d.m.v. het ambilight systeem. Als je dat niet hebt (geen philips tv) dan zal je dus op een andere manier de lampen moeten aansturen en kom je al gauw uit om zelfbouw wat het hmdi signaal decodeerd zoals de selfbouw ambilight kitjes.

Verder natuurlijk leuk deze lampen maar voor dit doeleinde lijken de ledstrips me beter weg te werken.

[Reactie gewijzigd door Axewi op 20 augustus 2018 13:47]

Ik gebruik de app Hue Camera. Hierdoor kan ik een gsm of tablet op het beeldscherm richten, waardoor ik een soort van Ambilight effect creëer. Werkt best leuk, echter heb je een kleine vertraging dat je wel ziet in de kleurstelling. Al met al een simpele oplossing (dacht dat de app eenmalig op iOs 4,99 kost), maar ik ben er blij mee.
Ik gebruik de app hue dynamic/hue sync op mijn PC, deze synchroniseert de Philips hue lampen met het beeldscherm. Werkt ook met de Xbox aangezien het een Windows app is. Werkt niet met een PS4.
ah nice, zal die eens testen, goedkoper dan gelijk 280 euro aan dreamscreen uitgeven waar ik nog steeds veel mensen met problemen op het forum zie met 4k/hdr/firmwares etc
op de xbox werkt de disco optie met spotify aan op de xbox
plex heb ik geintegreerd maar de lampen doen niets, niet vanaf de xbox en niet vanaf de nvidia shield tv (terwijl de xbox aan staat)
Setje halen bij de action stop je in de usb aansluiting van de tv. Weet niet of het hetzelfde effect geeft als Philips maar zal allicht een stuk beter zijn dan een Philips tv. Wat een troep is dat.
Mag ik vragen waarom je geen Philips tv meer wilt? Ik zit sterk te overwegen om een Ambilight te kopen
kwaliteit van het paneel valt mij vies tegen.
Het is de 2e Philips ambilight achter elkaar (beide uit de 9000 serie) die problemen geven.
Ik wil graag een Oled tv nu, ik weet dat Philips gebruik maakt van panelen van andere fabrikanten.
Ik zit nu aan een Oled van Sony (A1) te denken.
verstoord dit niet juist de kleurwaargaves van de televisie? op het 1e plaatje lijkt namelijk de roze en blauwe kleuren op het scherm van de tv te reflecteren. Toch wel zonde, lijkt me?
Hangt er vanaf welk doel je hebt.

Als je de kleuren op het scherm wil benadrukken, dan moet je juist contrasterende kleuren weergeven. Dus als je wil benadrukken hoe zwart het beeld is, moet je de muur juist wit kleuren (vroeger zette je om die reden een schemerlamp op de TV zodat het contrast beter werd, want het "zwart" was nogal grijs op de beeldbuizen van toen). Een blauw scherm is veel blauwer tegen een gele achtergrond.

Als wil "onderduiken" dan moeten de muren als extensie van het scherm werken. Dus alles blauw verlichten als je midden in Finding Nemo zit.

En voor een echt serieuze beleving moeten muren juist weergeven wat je niet op het scherm ziet. Dus als zich een kampvuur links van het beeld bevindt, dan moet die muur flakkerend oranje verlicht worden, ook al is er op het TV beeld geen vuur te zien. Dat moet dus "gescript" worden, en kun je niet zomaar uit het beeld berekenen. Het project daarvoor (amBX van Philips) is nooit echt van de grond gekomen (en die deden er ook nog ventilatoren en rumblers enzo bij...). Mooi effect, als een acteur in de film op een lichtknop drukt en vervolgens gaat een lamp achter je aan...

[Reactie gewijzigd door cdwave op 20 augustus 2018 14:15]

Ik denk dat dit een Photoshop "fout" is. Denk dat dit erg afhankelijk is van je de plaatsing. Voor de TV lijkt me geen goed plan :D
Denk ik ook, want op foto 3 is het stukken minder, al kan dat ook komen omdat daar de kamer niet helemaal verduisterd is.
Zou dat niet juist andersom zijn? De kleuren op het scherm "lopen door" op de muur? Dat is toch wat ambilight zou moeten doen.
Het werkt juist andersom. De kleuren van het beeld worden gebruikt om de kleur van de lampen te bepalen. Is er een paarse kleur links op het scherm te zien, dan laten de nieuwe lampen eenzelfde kleur zien.
Niet de weergave maar wel het contrast dat je ervaart. Als je een goede HDR tv hebt met FALD backlight of een OLED tv zou ik dit vooral niet gebruiken!
Vroeger gebruikte ik het wel omdat zwart dan niet zwart was en je dan allemaal "clouding" van de backlight zag. En schermen waren toen kleiner dus gaf het een wat groter effect. Maar dat is vandaag de dag niet meer nodig als je goede spullen hebt.

Zelf kijk ik nu in zo'n donker mogelijke ruimte om het beste HDR effect te hebben. En het ook te zien zoals het oorspronkelijk bedoelt is (heb de kleuren ook zo natuur getrouw mogelijk staan. Wil eigenlijk nog een keer professioneel laten kalibreren heb het nu zelf zo goed mogelijk afgesteld).

Maar het ligt er dus aan of je het mooi vind ik vind het niets.
De lampen zijn opzich wel mooi als sfeer verlichting ik zou ze alleen nooit als" tv Ambilight" in zetten.
Kan niks zeggen dat Hue een prachtige toevoeging heeft aan de kijk ervaring. Sinds ik een ambilight tv heb van 65 inch, wil ik eigenlijk nooit meer een tv zonder deze toevoeging.
Ik ook niet en dat is heel erg jammer, want er zijn veel betere TV's te krijgen voor de prijs van een Ambilight-TV.
Ik kan ook niet zonder ambilight.
Ik heb echter geen philips tv.

Vroegah had ik een zelf-bouw ambilight d.m.v. arduino.
Tegenwoordig heb ik een HDMI oplossing: https://www.dreamscreentv.com/

Werkt geniaal en daardoor kan je gewoon je favoriete tv blijven gebruiken :)
Werkt dit prettig ?

Had vroeger ook zo iets van Kickstarter, maar dat was via een programma op je PC, die dan je scherm "uitleest" en op basis daar van de lampen bestuurde.

Je moest dus eigenlijk altijd de film afspelen op de laptop/pc en die verbinden met je TV.

Is wel van jaaaaren geleden, maar zo iets heeft me altijd blijven weten te interesseren, als het maar standalone werkt (zoals deze).

Zit er geen lag ? Waar heb je m gekocht ?
Ik heb de 1e variant van kickstarter, kreeg echter een probleem met de BT variant en na contact met de project-owners kreeg ik de Dreamscreen HD toegestuurd.

Merk verder geen lag o.i.d.
Interessant!

*bookmark*

Misschien later :-)
Ziet er gaaf uit. Ik zie op verschillende voorbeelden dat mensen er direct een inputdevice aan koppelen. Dus een Chromecast of playstation. Kan je de hub ook tussen je versterker en de tv plaatsen? Al mijn apparaten zijn namelijk verbonden met de versterker.
Deze (nieuwe) variant heeft een HDMI-hub waarmee je meerdere inputs kan switchen, ik heb hem tussen mijn tv en m'n AV-Receiver geplaatst dus gebruik maar 1 input; het switchen van source doe ik op m'n receiver.

Al mijn apparatuur zit op de receiver (Settopbox, Nvidia Shield android tv, bluray-speler).

Werkt perfect, en ik bemerk geen lag.
Ding staat altijd aan; kan hem ook laten reageren op geluid als een soort van vu-meter.
Thanks, en wat zie je als het aanstaat en je andere apparatuur staat uit? Ik wil namelijk niet elke keer als ik tv of film wil kijken de dreamscreen app erbij pakken om de hub aan te zetten. Dat wordt je snel zat denk ik.
er zit een auto-sleep functie op, na een x aantal seconden geen signaal schakelt ie zichzelf naar stand-by :)
Oke, en hoe krijg je hem weer uit zijn slaapstand? Gaat dat automatisch of moet je dan toch de app eerst openen?
Je kunt ook een soort Ambilight maken mbv een Kodi plugin en zo'n Hue lightstrip (of andere Hue achtige lamp anywhere you want). Ik heb zo'n lightstrip achter de tv geplakt.

https://youtu.be/Sa7aKR63uMQ

[Reactie gewijzigd door mphilipp op 20 augustus 2018 14:56]

Dat werkt dan dus niet zonder HDMI device? Wij kijken sinds we een nieuwe LG OLED hebben alles via de TV. Dus geen lelijke setupbox meer van Ziggo, en de apps van de TV voor netflix en dat soort dingen.
Allemaal leuk maar zonder settopbox, of andere randapparatuur aan je TV niet toepasbaar.
Ik gebruik mijn TV middels DVB-C en zonder box, dan is er op dit gebied niets mogelijk.
cool, ziet er gaaf uit!

de 4k versie voor 75" is wel prijzig maar goed eens op mijn gemak naar kijken...
Vraagje, op de site die je linkt kom ik er niet helemaal uit.

De hierboven beschreven nieuwe Hue lampen achter je tv geven waarschijnlijk een soort gemiddeld kleur van de schermrand.
Een Ambi-light "effect" zoals in het artikel staat.

Is jou Dreamscreen eigenlijk gewoon "een Ambi light van een ander merk", en zijn er wel meer kleuren per scherm zijde mogelijk?

Bedankt!
Dreamscreen is echt een ambilight zoals in de Philips tv's. Het verschil zit em in dat de dreamscreen alleen video van externe bronnen ondersteund en een built in ambilight ondersteund alles.
Bedankt,
Goed nieuws.
Ik ga eens beter zoeken.

Ik vraag me alleen opeens af of op mijn gemetselde stenen binnen-muur het effect ook goed zal zijn :(
Toch maar eens proberen met een paar kleuren hue's achter de tv :)

Nogmaals bedankt.
Daar zijn diverse alternatieven voor zoals Lightpack
gezien de reacties doen ze ondertussen way te lang over dit kickstarter project
Vind het ook wel een leuke toevoeging, als je ook nog hue lampen-pitten etc hebt kan je die er ook nog aan koppelen. Dan bij een zonsondergang kleurt de hele kamer wat oranje mee etc.
Leuk idee!
Maar zolang de entertainment API nergens ondersteund wordt heb je er weinig aan.
Ik zou het dolgraag aan mijn LG TV hangen maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.
En ja, ik weet dat je via een PC de sync app kan gebruiken maar dan werkt het toch weer alleen met content vanaf de PC en echt gebruiksvriendelijk is het niet.
Ik hoop nog steeds op een soort native ondersteuning via 3rd party tv's of consoles (kleine kans, ik weet het).
De entertainment API is een leuk idee maar nadat ik een entertainment setup in de app heb gedaan heb ik het nog nooit kunnen gebruiken :(
Same here, was blij verrast toen de entertainment ondersteuning er ineens was. Ik dacht/hoopte dat dit te integreren was met bv iTunes, de TV, XBOne maar tot nu toe nog geen enkele ondersteuning..
Vooral de zin “Deze smalle langwerpige lampen zijn bijvoorbeeld te synchroniseren met een tv of pc.” gaf me weer valse hoop,,
Het tricky gedeelte is wat de API mag zien op het scherm en doorzetten.

Vb. 1 Philips TV, scant het scherm hardware matig (Zonder tussenkomst van applicaties/externe apparatuur)
Vb. 2 Hue Sync App, scant het scherm software matig. Wat gevoelig is voor "hacken". Dit is dan ook de reden waarom bijvoorbeeld de app niet werk samen met Netflix.


Zolang we met Vb. 1 moeten werken zal dit tricky zijn/gevoelig liggen bij hardware distributers.
Zolang we met Vb. 2 moeten werken (wat het geval is voor het gebruik van de API met 3e partijen) zal dit tricky zijn/gevoelig liggen bij content distributers.

Al in al moeten ze denk ik bewijzen aan al die 3e partijen dat deze toegankelijk is maar vooral ook "veilig". En we hebben het natuurlijk over royalties en dat allemaal.
Goede punten. Het mooiste zou natuurlijk zijn als partijen als Netflix, Microsoft en Sony het in gaan bouwen in hun eigen stack. Softwarematig in de Netflix app of in console hardware. Ook zouden game ontwikkelaars het zelfstandig in hun games kunnen inbouwen.
In de aankondigingen werd naar dit soort oplossingen ook wel enigszins naar gehint maar het blijft wel erg stil.
Hue Play lampen zien er vrij aardig uit; die signe lampen ben ik minder over te spreken.
Bijzonder dat Signify zo inzet op Hue Entertainment, terwijl het momenteel toch echt niet veel voorstelt. Het verhaal van synchroniseren met je TV is mooi, maar in de praktijk kan dit enkel wanneer je je PC aan je TV hangt en daar de Hue Sync app op draait.
"Philips" smart-tv's hebben deze ondersteuning native aan boord. Koppelen met je bridge en klaar.
Ambilight TV's maken geen gebruik van de entertainment api. Hoewel de ambilight zelf netjes in sync met het TV beeld kleurt, lopen je Hue lampen dan achter.
Neen hoor, ik heb 8 HUE lampen van verschillende types die perfect gesynced zijn met mijn 55POS9002. Oa led strips, GU10's en gewone bulbs werken goed samen en zonder dat ze achterlopen.

We hebben wel een zeer goed Wifi netwerk (geen consumer prul) en bridge hangt aan kabel, misschien dat dat er iets mee te maken heeft.
Je zit wel weer vast aan de vormgeving die je dan maar net mooi moet vinden. Liever zou ik nog wat verschillende formaten met fitting zien verschijnen. Ben zo zelf al een tijdje opzoek naar kogellampen met e27 fitting die werken met Hue.
Hier wachtte ik al tijden op! Mooie toevoeging aan de al bestaande lampen!

Take my money :+
Ik merk dat Hue steeds interessanter wordt naarmate ze meer type lampen krijgen. Door de flexibiliteit voel ik me minder beperkt.
Ze zijn natuurlijk wel verrektes duur, maar het werkt dan ook wel echt goed.
"Signify noemt geen maten, maar heeft enkele afbeeldingen gepubliceerd."

Dit artikel geeft meer informatie:
https://www.iculture.nl/n...ps-hue-play-signe-lampen/
"De Hue Play is 23cm lang..."
"De Floor Light is 150cm hoog en staat op een stevige poot, terwijl de Table Light 60cm hoog is."

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee