Philips komt met Hue Sync-software om licht te synchroniseren met pc-activiteit

Philips heeft in het kader van de CES nieuwe software voor Windows en macOS aangekondigd, waarmee gebruikers de kleur van hun lampen kunnen koppelen aan activiteit op hun computer. Daarnaast komt het bedrijf in de zomer met Hue-outdoorlampen.

Met de Hue Sync-software voor Windows en macOS High Sierra kunnen gebruikers bijvoorbeeld een film kijken, een game spelen of muziek luisteren op hun computer. De activiteit wordt vervolgens door de software omgezet in 'light scripts' die afhankelijk zijn van wat zich op het beeld afspeelt of welke muziek wordt gedraaid. Philips wil de software in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar maken. De aankondiging volgt op een samenwerking met Razer om Chroma-hardware aan Hue-lampen te koppelen via de Entertainment-api.

Verder introduceert Philips in de zomer een lijn Hue-lampen voor gebruik buitenshuis. Het bedrijf maakt geen details bekend over de soorten lampen die beschikbaar komen. Een laatste aankondiging betreft de 3.0-versie van de Hue-app, die eveneens in het tweede kwartaal van dit jaar moet uitkomen. De app is opnieuw vormgegeven op basis van commentaar van gebruikers, aldus Philips.

De app biedt integratie met de Entertainment-api en producten van partners die daarvan gebruikmaken, bijvoorbeeld voor films, games en muziek. In de vernieuwde app moet het makkelijker worden om de recentste lichtscène terug te halen, lampen te groeperen en hun kleurtemperatuur aan te passen.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

10-01-2018 • 16:13

108 Linkedin

Submitter: Panzer Dean

Reacties (108)

108
106
51
5
0
50
Wijzig sortering
Dit lijkt een beetje op een Philips eigen versie van ScreenBloom

http://www.screenbloom.com/

Prima software in combinatie met Hue Ledstrip Plus. Enige nadeel is dat het niet samenwerkt met f.lux dus hopelijk doet de Philips software dit wel.
Ik heb nog geen Hue Ledstrip. Je kunt daar niet mee instellen dat een bepaalde regio van de strip een bepaalde kleur heeft toch? Tussen 0 tot 10 cm Rood, 10 tot 20 Blauw, etc.

Waarom wil je trouwens dat de strip samenwerkt met flux? Is dat om te voorkomen dat de roodtinten van het scherm in je licht komt? Flux heeft een movie mode zoals je ongetwijfeld weet.

[Reactie gewijzigd door HenkEisjedies op 10 januari 2018 18:36]

Nee dit helaas niet mogelijk met een Philips Hue Ledstip Plus

De samenwerking met f.lux zit hem er in dat bij de nacht instelling van flux je scherm 'gelig' is maar het bij behorende licht nog steeds wit. Dit komt waarschijnlijk omdat screenbloom een 'low-level' screenshot maakt waar flux nog niet overheen is geweest. Hierdoor kloppen vooral 's avonds de kleuren niet met elkaar.

Een voorbeeldje van mijn eigen opstelling met screenbloom kan je hier in actie zien.
https://vimeo.com/250485970
Ik heb in 2017 aardig wat gesprekjes met Philips Hue gehad over Screenbloom en andere apps, en ik ben erg blij dat het dus geen loze woorden waren toen, en dat er nu dus dit is.

Screenbloom werkt ondertussen op macOS niet meer lekker en de nieuwe API is echt een stuk sneller met minder packets die niet op antwoord hoeven te wachten.

Ik ga hier zeker gebruik van maken.
Ik heb wel eens met de Hue-API een applicatie gemaakt die de meest overheersende kleur van je scherm naar je lampen stuurt. Werkte best goed, maar wel met een hoop latency aan de Hue kant. Hopelijk is hun eigen applicatie hierin sneller.
De nieuwe entertainment-api zal veel snellere response geven omdat lampen geen reactie meer hoeven terug te geven dat ze de kleur hebben toegepast, tevens worden pakketjes die te traag aankomen gedropt.

Zo kunnen er 25 commando's per seconden verwerkt worden.
Dat is wel tof, zou je bij elke granaat die je in een shooter gooit en ontploft je lampen een witte flits laten genereren. :*)
https://www.usa.philips.c...03BD_27/ambx-premium-kit/

Philips had jaren geleden al een amBX set voor de pc. In feite een soort ambilight voor de pc. Nooit echt populair geworden overigens.
Idd... en dat werkte erg goed. Het kon ook gecombineerd worden met 2 fans die blazen (toch?)
Ik ken nog mensen die ze nog steeds gebruiken :D
ik :) Heb zelfs 2 sets ambx lampen voor surround lighting :D
Jammer dat de ondersteuing d00d is, zou mooi zijn om dit op Hue te kunnen aansluiten
yup! :) kan ik éindelijk m'n legacy amBX set vervangen.. dat werkt steeds minder goed namelijk. Ik ben nog altijd fan van licht effecten op mijn witte muur tijdens het gamen, en sowieso als sfeerverlichting tijdens het werken achter de computer. Heb nu een krakkemikkige oplossing met Ambibox (http://www.ambibox.ru/en/) want de legacy drivers van amBX werken gewoon niet lekker meer onder W10.

[Reactie gewijzigd door norsie op 12 januari 2018 12:05]

Moet je alleen geen flashbang gaan gooien. Straks verblind je jezelf IRL :+
Kijk, dat is interessant én goed nieuws. Enig idee of die Entertainment-API al beschikbaar is?
Je kunt toegang aanvragen ;)

https://developers.meethue.com/entertainment-blog (Helemaal onderaan)

[Reactie gewijzigd door Janoz op 10 januari 2018 16:56]

Dan heb je geen dreamscreen of iets dergelijks meer nodig, als je een tv hebt zonder ambilight?
Zit nu namelijk daar naar te kijken.
Ik denk dat dit te langzaam is voor een ambilight vergelijking. Ik heb een movie app op mijn telefoon en daar zie je dat de latency te hoog is. Misschien dat dit veranderd met de entertainment API maar verwacht er geen wonderen van.

Ik heb trouwens ook dreamscreen. Werkt prima maar nog steeds problemen met zwarte balken helaas.
Dan wil ik daar over PM nog wel even met je over praten, als je dat ok vind.

Maar dan weet ik in elk geval dat ik van screenbloom daar geen wonderen hoef te verwachten inderdaad.
Ja, geen probleem. PM morgen maar even!
Mbv de Chroma-app van Razer kan je nu al de responsiveness in entertainment mode testen en ik heb via die weg mogen ontdekken dat lampen nagenoeg direct reageren. (lampen knipperen/wisselen zo vlot dat traagheid niet kan spelen :p )

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 13 januari 2018 14:40]

Het voordeel van dreamscreen is dat je geen extra software nodig hebt (aangezien deze via een HDMI input werkt) + het feit dat iedere LED in je strip apart adresseerbaar is (het is me niet duidelijk of dit bij de Hue LED strips ook zo is).
De nieuwe entertainment API zal inderdaad veel verbetering brengen (zie ook hier) maar het lijkt me nu nog niet duidelijk of je via Hue een echte ambilight experience ala dreamscreen kunt creëren.
Hoe heb je het precies gemaakt? Ik heb het laatst ook gedaan en had ook veel last van de latency. Het komt ook omdat de lamp zelf langzaam van de ene naar de andere kleur gaat.

Zal die nieuwe api eens proberen.
Kijk eens naar de transitie tijd. Die staat standaard op 400ms als je hem niet meegeeft in de api call. Geef je die mee als 0 dan is de overgang zonder vertraging.

Philips is de laatste tijd goed bezig met hue. Het zijn vrij dure lampen vergeleken met andere merken maar ik heb echt nooit problemen met de verlichting. Ben benieuwd naar deze update. :)
In C# een simpele applicatie gemaakt die per seconde een paar keer een screenshot neemt, vervolgens de meest dominante kleur bepaald en die stuurt naar de lampen. Helaas moest ik games wel in windowed mode draaien, maar het was leuk om te doen :)
Op zich leuk, maar die bridge is vrij traag met het aansturen van de hue lights. Kan me niet voorstellen dat het ook m aar bijna in sync loopt met games. Dat zelfde probleem heb je wanneer je een disco app gebruikt.
Wat @LDVC zegt, hier een blog die ook wat uitleg met plaatjes bevat: https://developers.meethue.com/entertainment-blog
Zoals hierboven ook benoemd door een ander. Philips heeft hiervoor een aparte api ontwikkeld die veel meer requests kan verwerken waardoor het wel in sync zou moeten lopen, aldus philips
Daar ben ik heel blij mij! mooie sprong vooruit als dat gaat lukken
Ohw wow lampen voor buiten, kan ik eindelijk verder gaan uitbreiden 👍🏼
Het hele huis op zaterdagavond in prachtig roze, passend bij de mood, wie wil dat niet ;) :D
Nu weten we wat jij op zaterdagavond doet, jij leest de website van "La Gazzetta dello Sport". ;)
Serieus: ik kan me dit voorstellen voor gamers, maar zie eigenlijk geen andere use case.

[Reactie gewijzigd door mashell op 10 januari 2018 16:31]

Ik heb mijn hele huis vol hangen en zie het wel voor me om een koppeling tussen Netflix, plex en hue te maken...
Heb 2 led strips achter de tv en 2 lampen er naast.

Waarschijnlijk kan ik met hue sync straks het al voor elkaar krijgen met plex omdat ik dat meestal vanaf mijn Mac mini draai. Kan niet wachten!
Wat verwacht je daarvan? Een soort ambilight? Mijn Ambilight TV is op papier compatibel met Hue (het is allebei Philips dus zal het in de praktijk wel niet samenwerken) maar zie zelfs daar het nut niet van. Als je een bijna volledig blauw beeld hebt (zoiets komt voor tijdens een reclame blok) wil je toch niet je woonkamer helemaal blauw?
Als je TV Ambilight+Hue heeft dan is dat inderdaad te koppelen via je TV. Je lampen kleuren dan mee met de Ambilight.

In de praktijk klinkt dat toffer dan dat het is. De Hue is beduidend langzamer in het veranderen van licht en het effect is daarom eerder storend dan vloeiend, zeker bij actiescenes. Een paar keer aan gehad, daarna weer uitgezet.
En die latency schijnt er dus uitgesloopt te worden met de nieuwe api.
Linkje
Zal vast beter worden, maar ik geloof niet dat de latency zo laag wordt dat je het niet meer waarneemt.. helaas. Denk dat daarvoor die WiFi lampen van lifx beter geschikt zijn.
De latency van Hue wordt verbetert. Maar Philips TVs zijn geen performance wonderen. Dus als de TV aan Hue met 200ms vertraging de gewenste kleur weet te vertellen en Hue krijgt dat in 1ms voor elkaar dan nog is het te langzaam.
Klopt. Ik vindt het best geinig werken. :)

Inderdaad is het soms wat traag, maar bij bepaalde films is zeker niet storend.. geeft wel een stukje extra beleving. Zeker omdat ik meerder gekleurde hue lampen gebruik.

ben benieuwd naar de update.
Je kunt instellen hoe actief je Hue-lampen moeten meegaan met het Ambilight. Standaard staat het zo ingesteld dat het 'volgt' en harde veranderingen wat uitgesmeerd worden. De Philips tv-app is in mijn ogen beter geschikt om ambilight in te stellen dan de tv-menu's. Niet alleen gooit het openen van het Ambilight- of instellingenmenu een lopende cast er hier vaak uit, even de helderheid instellen zit er met een paar kliks niet bij.

De volgsnelheid van Hue op de Ambilight heet in de app trouwens 'Intensiteit', dus enigszins verwarrend. Op de snelste instelling is de latency best te doen, maar vind het vaak te onrustig, alsof je hele kamer in gamemode staat. Hier staat ie dus lekker in het midden. Maar het is dus instelbaar en de televisie lijkt hier het geheel best prima te syncen. (POS9002)
Ze hebben allebei de Philips naam, maar zijn compleet andere bedrijven. Niet te verwarren trouwens met Koninklijke Philips, nog eentje die het merk Philips voert 😉
Een soort ambilight ja. Love it maar ben mijn LG oled heeft dat natuurlijk niet.
Nee. Maar tijdens een film wil je wel de meeste lampen uit hebben. Terwijl als je muziek luistert er best wat meer licht mag zijn. omdat je mogelijk ook een boek leest.
Reclame kijken wij hier niet

Maar idd als ik het inschakel dan is bij Netflix of een game (of wat dan ook) de hele kamer blauw bij blauw beeld

Ik kan ook gewoon saai wit licht inschakelen, is een eigen keuze ;)
Dan ben ik toch wel benieuwd hoeveel je er hebt.
Het valt mee, 11 lampen en 4 led strips. In de keuken heb ik nog ouderwetse spotjes, en voor de wc en logeerkamer vond ik het geen toegevoegde waarde hebben. De badkamer weer wel :)
Het is leuk speelgoed, ik begrijp het helemaal!
Dat ligt er natuurlijk aan hoe je je PC gebruikt. Ik heb bijvoorbeeld een Intel NUC als HTPC aan mijn TV hangen. Ik kon de lampen al synchroniseren met bijvoorbeeld Kodi door middel van een plugin, maar het is veel makkelijker als je zoiets centraal kunt regelen, zodat ineens Youtube en andere dingen die je buiten Kodi om doet ook je lichten beinvloeden. Ik kan me wel genoeg usecases bedenken. Jammer dat de software niet uit komt voor Linux overigens, maar gelukkig wordt support voor e.e.a. daar ook steeds beter door de beschikbare API op de bridge :).
Ik gebruik denk ik dezelfde kodi plugin afkomstig van github. De “ambilight” modus is gewoon te traag om goed te werken, maar de theatre mode, die de lampen dimt op het moment dat de film begint werkt echt perfect en ik zou zelfs willen dat dit bijv. Bij netflix ook zo zou werken :)
Naja, als je een mooie tuin hebt en daar regelmatig op zaterdagavond feestjes organiseert, kan je de bedoeling kleurig aanstralen. Als ik me niet vergis heb je niet per sé hue nodig om "gewone" intelligente lampen te bedienen, dus of je daarvoor bereid bent een godsvermogen extra voor neer te tellen om dat dan ook nog in 16 miljoen kleuren te doen, vraag ik me af.
Bij bepaalde films wordt je huis prachtig verlicht in huidskleur.
Leef je uit zal ik zeggen! https://www.beaumotica.nl...00_suitable_for_rooms=241 Ben wel benieuwd wat voor buitenlamp er komen.
Kan nu ook al prima. Hue lampen doen het prima in de tuin als je ze maar in een ip44 of hoger armatuur zet. Schakelen keurig met zonsopgang en zonsondergang icm IFTTT.
Zonder IFTTT ook middels een Hue labs formula op de bridge.
Dat kon sowieso al. Er worden al een paar opties genoemd.

Ik heb het zelf anders opgelost met de Osram lightify tuinlampen en die werken gewoon netjes samen met de Hue app, scenes etc etc.
Heb nu twee jaar vier hue lampen buiten hangen in waterdichte armaturen en tot nu toe werken ze prima. Ik weet dat ze er niet voor bedoeld zijn en waarschijnlijk halen ze ook hun bedoelde levensduur niet, maar de ervaringen op het net doen mij vermoeden dat het in de praktijk prima kan en tot nu toe lijkt het daar dus wel op.
Ik hoop vooral op led strips voor buiten.
Ik zou graag waterdichte ledstrips hebben om ze onder de rand van de wc bril te hangen. Piesen in het verlicht cirkeltje in het donker 8-)
Is je drol ook gelijk mooi verlicht, kun je ‘m nog even aanschouwen voor je doortrekt.
Haha welke kleur past het beste bij bruin tinten
Ben je sales manager of zo? Die kerels willen ook altijd hun resultaten evalueren :+
Me2, alleen zijn mijn armaturen van de onderkant open. Tot nu toe nog geen problemen ondervonden :)
Uhm, Buiten?! Nu weet ik niet hoever het bereik van de HUB is maar als de lampen buiten het ook nog moeten gaan doen dan denk ik dat daar ook een uitbreidingsset van moet komen.

Wel ontzettend gaaf trouwens
Ik heb genoeg lampen (bridge zga vol) hangen waaronder ook buiten op een grote lap grond. Geen enkel probleem. Schakelt nogsteeds snel. De lampen communiceren via een MESH achtige methode met elkaar :).

Ontopic: erg blij dat er Windows software komt, een tijdje waar ik al erg lang op hoopte voor op mijn gamekamer. Buitenlampen ben ik benieuwd naar waarmee ze komen, ik verwacht daar weinig spannends van, ik gok op een armatuur + hue lamp. Maar ik kan het mis hebben.
HUE gebruikt een mesh netwerk. Elke lamp is zelf ook weer een repeater. Bereik van de bridge (wat jij hub noemt) hoeft theoretisch niet verder te zijn dan de dichtstbijzijnde lamp.
Geen probleem, Zigbee werkt met een meshnetwerk dus de lampen "praten" ook met elkaar en zodoende kan het bereik enorm vergroot worden als er tussen het beginpunt en het eindpunt maar genoeg lampen staan.
De lampen zetten zelf een mesh netwerk op. Dus hoe meer lampen je in bet huis hebt hoe groter je bereik effectief is.
Ik gebruik al ruime tijd enkele hue white lampen in een standaard tuinlamp behuizing
Ze werken prima en doen het ook nog als het al redelijk vriest.
Enige nadeel dat ik ondervond was dat mijn hub binnen stond en sommige lampen te ver uit elkaar stonden... opgelost met 2de hub voor buiten (staat onder afdak, werkt ook goed bij vrieskoude)

Zou fijn zijn als ik de 2 hubs iets gemakkelijk zou kunnen bedienen, nu moet ik nog steeds switchen in de app.
Voor iOS heb je iConnectHue. Die heeft support voor meerdere bridges tegelijk.
Helaas... Android gebruiker hier :)
Dat is al reeds mogelijk, mijn buitenverlichting is ook HUE- werkt perfect.
E27 lamp in een gesloten armatuur plaatsen.
Ik heb zelf de Bloom hiervoor. Ik heb maar een balkonnetje en hij blijft droog. Als ik naar binnen ga, dan gaat deze gewoon mee. Zo handig dat het wireless is :) Natuurlijk heb ik liever iets perm, dus hopelijk is het betaalbaar en in een design dat me aanspreekt.
ipv Blue Screen Of Death een Blue Light Of Death… handig
Je verlichting rood laten knipperen als je headless server omvalt :+
Dat heb ik een tijdje gedaan, maar daar ben ik mee opgehouden toen mijn server regelmatig uitviel midden in de nacht :p
Ooit gekeken naar dat Zigbee Light Link systeem (wat Hue is) maar vond het toch enorm tegenvallen, er zitten flinke nadelen aan.
 • Slechte interoperabiliteit , je kan wel andere ZLL lampen aansturen maar met Hue kan je b.v. geen schakelaars van een ander merk gebruiken
 • Lelijke opplak schakelaars die je naast je normale schakelaar moet gebruiken, geen nette inbouw schakelaars beschikbaar
 • Je moet speciale (dure) lampen gebruiken
 • Werkt alleen voor verlichting
Hoe meer je je er in verdiept hoe meer je het idee krijgt dat er gewoon niet goed over is nagedacht. Uiteindelijk maar voor een Z-Wave systeem gegaan met Fibaro modules. Daar heb je geen speciale lampen voor nodig, je kan gewoon netjes normale inbouwschakelaars gebruiken, er is veel voor beschikbaar van verschillende merken en het werkt allemaal netjes samen. Het is ook niet beperkt tot alleen verlichting, je kan er raam/deur sensoren voor kopen, rook/gas melders, alarmsirenes, deurbellen, bediening voor rolluiken/gordijnen en noem maar op.
• Slechte interoperabiliteit , je kan wel andere ZLL lampen aansturen maar met Hue kan je b.v. geen schakelaars van een ander merk gebruiken
De Osram Plug+ doet het prima met HUE, schakelt gewoon mee met de andere lampen in de groep.
• Lelijke opplak schakelaars die je naast je normale schakelaar moet gebruiken, geen nette inbouw schakelaars beschikbaar
Over smaak valt te twisten, maar een doorgeluste standaard schakelaar met daarop de HUE dimmer vind ik niet storend. Een standaard plaatje van 1.50 bij de bouwmarkt en klaar is Aaargh!.
Ik bedoel andersom, een niet-Hue ZLL knop een Hue lamp laten schakelen.
Daar heb je weer genoeg systemen voor. Domoticz om er 1 te noemen. Ik gebruik zelf ook alles door elkaar en laat HomeKit het besturen.
Ik snap dat het kan maar komt dat niet neer op pak m beet 40 euro per micromodule (z-wave) die via een controller de hue bedient?

De beef die ik heb met Hue is dat er gewoon slecht nagedacht is over het integreren in al aanwezig schakelmateriaal. Ik ben geloof ik niet de enige die door zijn/haar hele huis dezelfde schakelaars wil, in mijn geval Jung AS500. Kom dan met redelijke foolproof Hue micromodules die desnoods alleen met Hue werken zodat WAF, en in mijn geval ook K(ids)AF omhoog gaat.
En als dat uitvalt kan je je licht niet meer aanzetten ?

Bij Z-Wave kan je een knop direct aan een lamp koppelen zonder dat er een controller tussen hoeft te zitten.
Ik heb ook nog gewoon philips Hue dimmers aan de wand. Ik kan altijd een kamer besturen via deze schakelaars. Deze zijn echter ook domiticz / Homekit compatible dus ik kan naast verlichting ook andere apparaten aansturen. Wanneer domoticz / homekit niet beschikbaar is weet ik niet wat er gebeurd (nooit getest) maar ik verwacht dat mijn lampen gewoon aangaan (schakelaar en dimmer gaan via de Hue bridge) en het daarna stopt. Geen probleem dus.
Ik heb ook nog gewoon philips Hue dimmers aan de wand.
Precies het probleem, dat wil ik dus niet. Ik wil normale inbouwknoppen en niks extra.
Wanneer domoticz / homekit niet beschikbaar is weet ik niet wat er gebeurd (nooit getest) maar ik verwacht dat mijn lampen gewoon aangaan (schakelaar en dimmer gaan via de Hue bridge)
Bij Z-Wave werkt het dus ook zonder controller/bridge. De knop praat rechtstreeks met de lamp
De Osram Plug+ doet het prima met HUE, schakelt gewoon mee met de andere lampen in de groep.
Ja, je kunt de Osram plug gebruiken en instellen in de Hue app.

Maar, Helaas is Philips niet zo aardig geweest de Osram plug buiten de HUE app goed beschikbaar te maken voor Apple homekit (wel voor Google Home schijnt). Sterker nog, als je de plug in een kamer (room) hebt ingedeeld, dan zijn de lampen en scenes van deze kamer niet in Homekit op te nemen en kun je deze ook niet met Siri bedienen.
Interoperabiliteit is opzich prima geregeld, zo'n beetje elk domotica systeem ondersteunt hue.
Kijk! Dat is weer een leuke feature!

Ik heb zelf geen Philips Ambilight en wil dit effect wel met een andere tv.
Hopelijk gaat dit goed werken met elkaar.
Ik denk niet dat je met Philips Hue goed genoeg ambi-light kan benaderen, zelfs niet met hun Hue strips (deze zijn 5050 en niet digitaal). Dat kan je beter voor een DIY kit gaan van bv Conrad, al werkt deze weer niet op de tuner van de TV zelf
Ik heb geen ervaring met Ambilight, maar ik gebruik al een tijdje Screenbloom (en heb HueDynamics getest) en ik vind het zeker waarde toevoegen. Je kunt bepaalde areas op je scherm koppelen aan een lamp. HIerdoor kun je bijvoorbeeld 1 lamp link en 1 lamp rechts (of zoveel je wilt uiteraard) achter je scherm aansturen.

De tuner van je TV zal ook niet gelezen kunnen worden als de philips app niet geschikt is voor smart-tvs. Ik lees nergens wat voor app dit moet gaan worden. Bovenstaande apps die ik noemde zijn voor de PC, dus netflix werkt bij mij prima. Als ik TV kijk werkt het alleen als ik tv kijk via de ziggo app itt digitaal via de tuner.

edit: Enige wat ik nog mis, getuige ook mijn post in het Hue topic hier, is een manier om de lichten die niet achter mijn TV staan te dimmen naar een bepaald percentage bij het afspelen van fullscreen media en weer naar 100% als ik de media uit full-screen mode haal.

[Reactie gewijzigd door HenkEisjedies op 10 januari 2018 17:19]

Zou idd leuk zijn als het ook compatibel is met applicaties als Plex, Kodi, WebOS en Android TV zodat het breed ingezet kan worden.
Er staat een issue open op het Hue Ambilight project (kodi plugin) voor ondersteuning van de nieuwe Philips Hue Entertainment API. Let wel, je hebt v2 van de bridge nodig om dit te laten werken.
Kijk mooie ontwikkeling..... zal mij benieuwen of ze een UWP app maken voor het windows platform. Ik ben in ieder geval enthousiast

[Reactie gewijzigd door Wallus op 10 januari 2018 18:28]

Mogen we dan concluderen/hopen dat Xbox One ondersteuning ook eraan zit te komen? 🧐
Hier is al langer sprake van, zie nieuws: Xbox One-game Chariot maakt gebruik van Philips Hue-lampen

Komt echter nog niet echt van de grond, maar inderdaad, het zou aardig zijn als Sony, MS en/of Nintendo hier ook op gaan inspelen :)
Die heb ik inderdaad al op mijn Xbox One geinstalleerd. Werkt best grappig. Ik ben ook al 3 jaar '`insider' in de Alpha ring. Zou het graag als optie zien onder instellingenmenu. Midship op Halo 2 en dan full hue ondersteuning :9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee