Philips Hue 3.0-app met nieuwe interface en verbeterde kleurenkiezer komt uit

Signify heeft de Philips Hue 3.0-app uitgebracht. De grote update geeft de applicatie een nieuw uiterlijk, moet de navigatie verbeteren en introduceert verbeterde manieren om de kleuren van lampen aan te passen.

In de Philips Hue 3.0-app is het mogelijk om de kleur per lamp of van een hele kamer aan te passen met een kleurenwiel in de app. Ook is het mogelijk om vanuit een foto de kleuren te kiezen. Dat was ook in de eerste versie mogelijk, maar die functionaliteit verdween in versie 2.0.

Verder is het volgens Signify eenvoudiger om de laatst gebruikte kleuren weer op te roepen en om favoriete kleuren in te stellen. Ook zijn er dertig nieuwe scenes aan de app toegevoegd. Philips Hue 3.0 is beschikbaar voor Android en iOS.

De app blijft Philips Hue heten, ondanks dat het bedrijf dat de app uitbrengt nu Signify heet. Voorheen was dat Philips Lighting, de naamswijziging is vorige week doorgevoerd. Signify mag de merknaam Philips nog tot 2030 gebruiken op zijn verlichtingsproducten.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-05-2018 • 18:28

93 Linkedin

Submitter: Kecin

Reacties (93)

93
87
55
6
0
28
Wijzig sortering
Vandaag update van de Hue -app 3.0 uitgevoerd. Ziet er mooi uit maar van dit moment geeft de app aan dat verschillende lampen niet meer bereikbaar zijn. Lampen reageren nog wel (meestal) maar soms ook niet.... maar het lijkt niet meer betrouwbaar te werken.
Ook vreemd is dat in de tab van een hoofdgroep (In mijn geval 'Woonkamer' waar 5 Hue lampen in zitten) staat dat alle lampen aan zijn (en die zijn dan ook aan), maar in de individuele tabs die vallen onder de hoofdgroep 'Woonkamer" de app weergeeft dat de verschillende lampen niet bereikbaar zijn.

Ik heb de bridge (versie2) daarna even 1 minuut van de stroom gehaald en opnieuw opgestart. Hetzelfde resultaat. Wat nu te doen? Kan ik nog terug naar de oude app?
Als je Android draait zal je vast nog wel terugkunnen door via Apkmirror de oude versie te downloaden. Zit je op iOs, dan ben je iets minder gelukkig ben ik bang.
De random licht aan/uit optie is eigenlijk ook niet in orde.,
routines/willekeurige tijden.
Voor zover ik het kan zien is alleen start en stop willekeurig.
Anti inbraak zou je echter ook random aan en uit moeten zien in de hele periode.

Heb wel het gevoel dat switchen naar externe Hue bridges soepeler verloopt. Kreeg bij de oude app vaker: "Not connected" Maar kan ook toeval zijn, want pas een halve dag aan het spelen.

Huib
p.s. blijf het allemaal geweldig vinden. maar gebruik toch steeds meer Smartthings voor de sturing van mijn lampjes. Heb Hue op drie verschillende locaties en dan is Smartthings met Actiontiles toch wel helemaal het einde.
ok is het mogelijk om vanuit een foto de kleuren te kiezen. Dat was ook in de eerste versie mogelijk, maar die functionaliteit verdween in versie 2.0.

Uhm ik kon dit in v2 ook.
Klopt kon in V2.0 app ook alleen is het algoritme dat de kleuren uit de foto haalt beter en heb je meer controle over de foto scenes
alleen is het algoritme dat de kleuren uit de foto haalt beter
Ja en nee wat mij betreft, de automatisch gekozen kleuren lijken beter op elkaar aan te sluiten, alleen pakt hij wel elke keer een andere sectie uit de foto. Als je 3x dezelfde foto opent krijg je ook 3x (soms totaal) andere combinaties van kleuren.
Ik heb zelf ook 3 van deze lampen.
Het werkt goed ten zei je wifi uitvalt.
Ik zou niet weten waarom het zou stoppen met werken als je WiFi uitvalt?

1. De lampen en de bridge babbelen niet via WiFi maar via een eigen protocol
2. De bridge zit bedraad op je router
3. Als je geen WiFi hebt kan je nog steeds extern erbij via 4G
4. Vooraf geprogrammeerde routines worden door de bridge gestuurd of je nou internet hebt of niet.
En inderdaad als je losse dimswitches erbij hebt kunnen die zonder problemen alleen de lampen aansturen zonder wifi

Ik heb inmiddels al een jaar het systeem en nu 27 lampen en een zwikkie dimmers en motion detectors werkt prima alleen wat jammer is dat als je een keer stroomstoring snachts hebt is dat als de stroom er weer terug opkomt je hele huis vol verlicht is

[Reactie gewijzigd door SpoekGTi op 29 mei 2018 19:54]

Punt 3 moet je wel geconfigureerd hebben :p

Netstroom uit/aan werkt natuurlijk ook altijd nog voor licht, tenzij je die hebt doorgelusd. Ik heb wel een keer een nare storing gehad waarbij de helft van de lampen niet reageren, dan is 't wel zuur als de ledstrips incl voeding achter een muur zitten weggewerkt :p
Ik heb zelf ook 3 van deze lampen.
Het werkt goed ten zei je wifi uitvalt.
Deze lampen werken niet via wifi.
Maar de app wel...

Edit: app kan inderdaad ook via 4g, maar als je een kleine dip hebt in je wifi verbinding komen je opdrachten even niet door.

[Reactie gewijzigd door AJediIAm op 30 mei 2018 07:48]

Maar de app wel...
Nee, het apparaat dat jij kiest om de boel te besturen werkt via wifi.
Je kan ook de afstandsbediening van Hue nemen, 5 vooringestelde programma’s en dimmen in 1 handig apparaatje.
[...]

Deze lampen werken niet via wifi.
Nee vandaar dat het kastje wordt aangesloten op je router.
Als ik wifi uitschakel dan doen de lampen ook niks meer hoor.
[...]


Nee vandaar dat het kastje wordt aangesloten op je router.
Als ik wifi uitschakel dan doen de lampen ook niks meer hoor.
Onzin.
Dat je dat kastje aansluit op de router, betekent dat je hem via je netwerk kan besturen, dat hoeft niet perse wifi te zijn.
Bovendien kun je de set ook besturen met een Hue afstandsbediening.
Moet je wel zo'n afstandsbediening hebben.
Moet je wel zo'n afstandsbediening hebben.
En anders doe je het via 4G, dat werkt ook prima.

Waar het om ging is dat het statement “Als ik wifi uitschakel dan doen de lampen ook niks meer hoor.” niet klopt.
Maar dat wist ik niet, ik was in de veronderstelling dat je alleen met WIFI het kon inschakelen.
Weer wat geleerd.
Ja dan heb je wel meer problemen.. ;)
Als je een hue dimmer koopt werkt het anders gewoon nog
En tenzij je stroom uitvalt 8)7
En tenzij je stroom uitvalt 8)7
Of als de wereld vergaat, dan branden ze ook niet meer.
Dan werken alleen kaarsen nog ;)
30 nieuwe scenes toegevoegd? Waar dan? Ik zie nog steeds de 9 standaard scenes. Verder is niet echt vernieuwend...
Als je een nieuwe scene aanmaakt en vervolgens op het camera icoontje drukt, krijg je de 30 nieuwe foto's voor scene's te zien. ;)
Aha op die manier. Bedankt voor de tip!
Interface ziet er een stuk beter uit, maar nog steeds alleen kamers en geen groepen van meerdere kamers. Daarvoor blijf je afhankelijk van 3rd party apps.

Zo te zien ook niet makkelijk om de scene of kleur van de ene kamer makkelijk opnieuw te gebruiken in de andere kamer. Jammer, want ik had graag wat meer vrijheid gezien om woon- en eetkamer samen aan te sturen als ik dat nodig vind en apart als ik dat wil.
Ik wil een discofunctie met integratie voor Spotify Connect. Nu moet ik Spotify op de tablet aanzetten, en dan een disco-app aanzetten en daar weer apart voor betalen. Zo veel moeite lijkt me dat toch niet om dat te integreren in de hue app zelf.
Dat is wel veel moeite, want als je eenmaal begint is het hek van de dam. Je begint met Spotify, maar dat kan het niet bij blijven, wil je iedereen tevreden houden.

In plaats daarvan kiest Philips (Signify) ervoor een redelijke API aan te bieden, zodat andere ontwikkelaars Hue kunnen integreren. Volgens Philips zou dus juist Spotify de integratie moeten hebben in hún app!
iLightshow werkt prima voor mij je zou die kunnen proberen! :P
Kan prima met Huetro voor windows 10. Je hebt wel een microfoon nodig.
Probeer eens All 4 Hue, mocht je Android hebben.
Gebruik al andere apps, had juist gehoopt ze niet meer nodig te hebben. ;)
Ik had eigenlijk gehoopt dat ik bij de timer een tijd én zonsondergang kon kiezen, helaas niet mogelijk. (Bijvoorbeeld 02:00 aan, zonsopgang uit).

Verder prima update.
Precies - leuk dat ze de interface was opknappen maar ik mis alle vorm van innovatie.
Dat kon voorheen meen ik wel, zal eens kijken of ik het nog kan vinden
Iets simpel zoals licht aan at sunset. En licht uit om 2u s'nachts lukt niet....
Gewoon een aparte routine maken voor het uitzetten!
Ik mis ook dat je met de dimmer niet een scène kan maken waarin je bijvoorbeeld keukenlamp uit doet en kamer lamp aan. Je kan niks uitzetten, alleen maar aan. Vind ik jammer
Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik vind de mogelijkheden van de dimmer erg beperkt door de software. Ik had ook gehoopt om precies dat te doen. En als ik het licht in m'n slaapkamer uit doe, het licht in de rest van het huis ook uit gaat.
Ik bedoelde dat de mogelijkheid geprogrammeerd wordt. Niet dat het altijd zo zou moeten zijn.
Dan moet je toch eens beter kijken in de app, kan al een tijdje wat je wilt?
Philips Hue heeft nog heel lang te gaan voordat het makkelijk in gebruik is. Laat staan als je ook echt "smart home" features wilt instellen, daar moet je niet aan beginnen tenzij je heel veel tijd hebt en technische ervaring hebt met software en scripts.

Ik snap dat ze niet hun eigen software willen ontwikkelen omdat het in de handen laten van de "community" lekker makkelijk (en goedkoop) is, maar de gemiddelde gebruiker gaat daar niet veel uit kunnen halen.
Laat ze nou eens betaalbare inbouw micromodules leveren zodat ik gewoon mijn bestaande schakelmateriaal kan gebruiken. Sinds het begin een doorn in mijn oog. Sterker nog, het is de reden waarom ze in ons gezin alleen maar “dom” gebruikt worden.

En ja ik kan zelf gaan knutselen en Zwave modules gaan gebruiken en via een controller de boel aan elkaar knopen. Maar voor het ontzorgen daar betaal ik juist die premium prijs voor.
Ja Hue is sowieso veel te duur voor wat het doet. Je zou verwachten dat als je een premium prijs betaald, dat het allemaal makkelijker is en betere software gebruikt maar dat is niet echt waar. Je kan beter IKEA lampen en sensoren/schakelaars met IKEA of Philips hub gebruiken.
Ik vind de hue lampen toch wel stuk beter dan de Ikea Tradfri, kleuren, dimmen etc gaat allemaal mooier en soepeler.
Iets mooier van kleur zijn ze wel ja, maar of ze zo veel beter en de veel hogere prijs waard zijn?
Mijn GU-10 lampen werken prima, maar 2 stuks E27 color and White ambiance lampen gaan hier geregeld gewoon uit zichzelf spontaan AAN :?

Wat dat betreft ben ik meer tevreden over mijn Yeelight (Xiaomi) lampen, stukken goedkoper en werken probleemloos.
Kijk eens in het programma van Gira en b.v. Jung. Zij hebben Zigbee Light schakelaars. Misschien is dat wat je zoekt?
https://www.gira.com/nl_N...e-lightlink/features.html

een alternatief zou kunnen zijn een smart home oplossing die ook met Hue kan praten of Homekit waaraan je schakelaars koppelt. B.v. op basis van EnOcean (https://katalog.gira.de/nl_NL/dir.html?id=658783)
Jammer, bovenstaande oplossingen vind ik niet goed genoeg, want je moet een lamp van stroom kunnen afsluiten (heel handig om storingen op te lossen).
Kijk maar: https://imgur.com/MnELnWr
Ingenieus oplossing!
Volgens mij gebruiken de Philips Hue lampen en sensoren allemaal de zigbee standaard.
meer mensen waar de widgets op ios11 niet meer werken ?
Inderdaad, die doen het niet meer. Bij mij zegt ie 'Unable to load" op de iPad, op de iPhone doen de widgets het wel.

Typisch Philips. Ons weken lekker maken via Facebook en Twitter over die enorme update. En wat krijg je: een paar features terug die eerder zijn weggehaald en nieuw geintroduceerde bugs |:(
iwatch en iPhone krijg ik ze niet meer.. gebruik ik juist het meest 8)7
Dan gebruik je het toch gewoon via Homekit, werkt een stuk beter.

Verder idd een update van niks, een paar nieuwe interface-elementjes die nu alweer verouderd zijn en voor de rest oude wijn in nieuwe kannen.
Dan gebruik je het toch gewoon via Homekit, werkt een stuk beter.
Gaat niet werken want ik heb een paar niet Philips devices (PWM dimmer,OSRAM tussenstekkers) en die zijn niet te bedienen via HomeKit, zelfs niet als ze in een scene zitten
Opgelost. Als je alle widgets weggooit, dan naar het widgetscherm gaat (zegt dan nog steeds unable to load) en je maakt dan nieuwe widgets aan, dan werkt het wel.
Opgelost. Als je alle widgets weggooit, dan naar het widgetscherm gaat (zegt dan nog steeds unable to load) en je maakt dan nieuwe widgets aan, dan werkt het wel.
net geprobeert, gaat goed, bij 1/2 widgets ..(op de iphone niet de watch) maar bij meer widgets doet deze het ook niet meer.. 8)7

Edit : gaat goed tot 4 widgets, daarna stop die (lijkt alsof de widget geen meerdere regels aankunnen.

[Reactie gewijzigd door leftdevil op 30 mei 2018 07:01]

[...]


net geprobeert, gaat goed, bij 1/2 widgets ..(op de iphone niet de watch) maar bij meer widgets doet deze het ook niet meer.. 8)7

Edit : gaat goed tot 4 widgets, daarna stop die (lijkt alsof de widget geen meerdere regels aankunnen.
Hier 6 widgets die nog steeds werken op iOS 11.
meer mensen waar de widgets op ios11 niet meer werken ?
Hmm, hier werken ze nog prima.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee