Apple kondigt uitbreiding van News-dienst aan met integratie van tijdschriften

Apple heeft vanuit het Steve Jobs Theater in Cupertino aangekondigd dat het komt met een uitbreiding van de bestaande Apple News-dienst. De nieuwe dienst heet News+ en heeft als belangrijkste vernieuwing de toevoeging van zo'n driehonderd op de VS gerichte tijdschriften.

Tim Cook licht toe dat het bij Apple News+ om driehonderd verschillende magazines gaat op allerlei terreinen. Ook digitale, Amerikaanse abonnementen zoals The Skimm en de krant Los Angeles Times en The Wall Street Journal maken onderdeel uit van Apple News+.

Het bedrijf benadrukt dat Apple News+ de enige dienst is waarbij zowel tijdschriften als een nieuwsverzamelingsdienst zijn geïntegreerd. Tijdens de presentatie werd getoond hoe op een iPhone en een iPad door een National Geographic-tijdschrift gebladerd kan worden, waarbij de lay-out wordt aangepast aan de grootte van het scherm.

Het bedrijf stelt dat het de privacy goed op orde heeft bij de dienst. Mede doordat er groepen artikelen van de servers gehaald worden, zou het bedrijf niet weten wat gebruikers van Apple News+ precies lezen. Daarnaast laat het bedrijf niet toe dat bedrijven tracking toepassen.

De Apple News+-dienst is gericht op de Verenigde Staten en Canada, maar het komt later ook uit in Australië en Europa. In de herfst van dit jaar komt het beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Het is onbekend of de dienst ook wordt uitgebreid naar andere Europese landen. Een Franse versie ligt voor de hand, aangezien in Canada ook een Franstalige versie beschikbaar is.

Door Joris Jansen

Redacteur

25-03-2019 • 18:30

106 Linkedin

Reacties (106)

106
95
54
5
0
23
Wijzig sortering
Ik ben toch wel benieuwd welke content je krijgt voor die $9.99 per maand. No way dat bvb een LA Times of Wall Street Journal al hun artikels ter beschikking gaan stellen voor een all-in abonnement van Apple aan die prijs. En dat geldt eigenlijk voor het gehele aanbod.

De availability was eigenlijk ook wel een anti-climax. Zie je die US vlag, denk je, nu komt het, een hele hoop andere landen, en dan komt het... de Canadese vlag. 8)7
De wall Street Journal zal alleen een selectie van hun artikelen beschikbaar stellen. Apple liegt gewoon weer eens over hun diensten.
Daarbij zijn ze als platform eigenaar met hun dienst ook nog eens concurrent van andere aanbieders.
Ben benieuwd wat toezichthouders hiervan vinden.
Differentiële privacy done right. Dat kun je wel aan ze toevertrouwen.

Echte data mixen met ruis zodat statistieken bij voorbaat al niet kloppen, en dus niet of moeilijk herleidbaar zijn.
Wie gaat dadelijk nog 10 euro per maand aan Blendle betalen voor 20 (k*t) artikeltjes of 8,50 euro voor Telegraaf Premium..

Voor de prijs van een losse VT Wonen heb je dadelijk 300+ magazines. Ik snap niet waarom iedereen zo negatief is hier.. Ik betaal graag voor content en dit klinkt als een uitstekende deal. Hopelijk dat die 40+ landen binnen een jaar realiteit gaat worden :)
Wie gaat dadelijk nog 10 euro per maand aan Blendle betalen voor 20 (k*t) artikeltjes of 8,50 euro voor Telegraaf Premium..

Voor de prijs van een losse VT Wonen heb je dadelijk 300+ magazines. Ik snap niet waarom iedereen zo negatief is hier.. Ik betaal graag voor content en dit klinkt als een uitstekende deal. Hopelijk dat die 40+ landen binnen een jaar realiteit gaat worden :)
Vraag me ook af in hoeverre de consument abonnementen wilt aanschaffen voor digitale krantenwebsites (wat niet de digitale krant zelf is). Vaak willen ze je gelijk voor een jaar binden (wat belachelijk is, als je het mij vraagt).

Hoe Blendle vroeger was, was veel beter. Éen abonnement, die je per maand betaalt voor onbeperkt artikelen lezen, zoiets zoek ik nog steeds... maar dan zonder vast te zitten aan jaarabonnementen en een beetje kwaliteit nieuws.
Precies. Om even die zijstraat te nemen: indien Blendle een USA startup was, dan las de hele wereld al jaren zijn artikelen/kranten op die manier. Men zou er dan gewoon een miljardje of 2 tegenaan gooien en aggressief uitrollen. Eerst grote kosten nemen, om zo de markt te kapen.

Maar nee, Blendle is piepklein en kan amper groeien in al die jaren, en moet keer op keer bedelen voor een miljoentje of zo. Dat is funest. Nu zijn ze in feite ten dode opgeschreven.

En dan vraagt de EU zich af, waar zijn toch die EU startup successen? Heel simpel: geen durfkapitaal.
en een heel kleine markt. Met de Nederlandse pers kan je maximaal 17 miljoen mensen bereiken, (en misschien een paar honderdduizend Vlamingen). De vaste kosten van je onderneming zijn daardoor zeer hoog in verhouding tot de maximale omzet
@jjeggink Uiteraard eerst zien wat het wordt maar het pakket bevat cover-to-cover magazines dus je krijgt in dat geval de volledige magazines.
Weeral in maar 2 landen beschikbaar. Totaal waardeloos. Iedereen weet hoe slecht Apple is met het uitbreiden van diensten.
Ligt dat aan Apple of aan de gevestigde orde buiten de vs?
Bunq biedt Apple Pay & Google Pay aan, is een bank in Nederland, maar mag dit niet aanbieden in Nederland. Het is dus de vraag aan wie het nou ligt.
Bunq mag geen Apple Pay/Google Pay aanbieden omdat dat bij wet verboden is in Europa (bankdata mag maar heel schaars gedeeld worden). De nieuwe PSD2 wet die nu komt (https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/psd2) zorgt ervoor dat dit wel mag.

Dus niet Apple, niet Google, niet Bunq - dit was de wet.
Mijn vermoeden: onze gevestigde grote drie, ABN, ING en Rabo. Hun verdienmodel komt on gevaar als Apple als concurrent betaaldiensten gaat aanbieden.
Apple is geen concurrent voor de banken en wil het ook helemaal niet zijn. Dus hun verdienmodel komt echt niet in gevaar door Apple Pay, zeker omdat het niet goedkoper maakt voor de consumenten.

Dat jij vindt dat je teveel betaalt voor het aanhouden van je betaalrekening omdat banken zoveel winst maken, maakt voor mijn gevoel dat je niet objectief hiernaar kijkt. Misschien zijn er ook gewoon genoeg mensen die simpelweg geen Apple Pay willen?

En Apple maakt nog veel meer winst dan de banken, waarom maken ze Apple Pay dan niet gewoon gratis?

[Reactie gewijzigd door Ted_W op 25 maart 2019 22:38]

Waarom de -1 mod? Het is best plausibel wat je zegt.
Bunq is waarschijnlijk veel te klein als launch partner. Ze werken het ook niet bepaald actief tegen als je het wel in Nederland gebruikt via bunq.
Het zal een combinatie van factoren zijn. Ik vermoed dat Apple in de VS een groter aandeel heeft dan in Europa. En dan kan je hogere eisen stellen aan partners. Eisen waar Europese bedrijven misschien niet aan willen voldoen
Dat ligt toch aan de Nederlandse banken? Buitenlandse Apple Pay werkt gewoon
Het is toch Apple die de Nederlandse banken geen toegang geeft tot de NFC in de iPhones?
Daar gaat het niet om. De banken houden hun monopolie graag in stand. Een concurrent erbij die innoveert? Nee, liever niet. Lekker consumenten dik laten betalen voor een betaalrekeningetje....
Nederlandse betalingsverkeer is een van de efficientste en goedkoopste van de wereld. Apple toelaten volgend hun regels betekent dat het alleen duurder wordt voor de consumenten. Is dat wat je wilt?
Als dat zo is, waarom moeten we dan zoveel voor ons pinpasje betalen en kunnen onze banken maatschappelijk onverantwoorde winsten maken? Lijkt mij juist de hoogste tijd voor wat concurrentie.
De rest is gratis. Of wil je ook betalen voor ATM fees, extra lappen bij rood staan (niet alleen rente) en alleen betaald overboeken naar andere banken? Is in de VS doodnormaal.
De rest is gratis. Of wil je ook betalen voor ATM fees, extra lappen bij rood staan (niet alleen rente) en alleen betaald overboeken naar andere banken? Is in de VS doodnormaal.
Als je de presentatie had gezien had je kunnen zien dat de voorwaarden juist gunstiger zijn dan de huidige banken. Je krijgt als gebruiker zelfs een deel van de transactiekosten terug. Iets dat nu in de zakken van de aanbieders verdwijnt. Maar ja, makkelijk om weer even te scoren in plaats van het toejuichen van extra innovatie en concurrentie in de betalingswereld.

[Reactie gewijzigd door Naafkap op 25 maart 2019 20:11]

Je krijgt als gebruiker zelfs een deel van de transactiekosten terug.
Zo simpel werken cashback rewards niet, die worden doorberekend in de transactiekosten aan de winkelier/merchant. Die het weer doorberekent in diens prijzen voor alle producten. Met als gevolg dat de producten voor iedereen duurder worden, maar alleen de mensen die met credit card betalen er nog iets van terug zien, en er meer geld aan de strijkstokken van de betaalindustrie blijft plakken. Niets nieuws aan cashback in Noord-Amerika trouwens ;)

Dergelijke constructies zijn in de EU niet aantrekkelijk vanwege de cap op interchange fees van 0.3% voor credit cards - vergelijk dat met 1.5-2.5% in de VS afhankelijk van hoe 'premium' je card is. Interchange fees worden door de banken onderling aan elkaar berekend om de transactie te bekostigen en leveren Visa/MC tientallen miljarden dollars per jaar op.

[Reactie gewijzigd door Rafe op 26 maart 2019 00:16]

Je begon zelf over Nederlandse banken. Niet snel het onderwerp veranderen en een steek onderwater geven, gluiperd.
Ik betaal ook voor internet bankieren. Plus de bekende rentes van vroeger zijn compleet verdwenen, dus ja, het levert de banken alleen maar geld op.
Hoeveel betaal jij dan voor dat pinpasje?! Het kost al nagenoeg niets..
Dan heb je nog internet bankieren, betaal je ook een paar keer voor. En aangezien elke Nederlander online bankieren gebruikt, reken maar uit wat dat de banken oplevert.
Als je denkt dat je niets betaald dan heb je niet naar de bankwereld gekeken de laatste 50 jaar.. :+
Een pinpas kost je al snel een paar euro per maand. Degene die wat ouder zijn zullen zich nog herinneren dat dat vroeger gratis was en je ook nog eens >4% rente kreeg op je spaargeld.
-

[Reactie gewijzigd door AtHomer op 27 maart 2019 10:36]

Zoveel? Ga eens een rekening openen in een andere EU land met dezelfde diensten als wat je nu krijgt van je NL bank en ga ons daarna vertellen waar je beter af bent.

En de winsten komen echt niet van de opbrengsten die banken rekenen voor het aanhouden van een bankrekening.
Nederlandse betalingsverkeer is een van de efficientste en goedkoopste van de wereld. Apple toelaten volgend hun regels betekent dat het alleen duurder wordt voor de consumenten. Is dat wat je wilt?
Wat zijn de meerkosten van Apple Pay dan?
Apple neemt x% van de transactie. Die zal ergens vandaan moeten komen natuurlijk.
En hoe gaat dat nu dan met pinnen? Of is dat ook gratis denk je?
Kost klaarblijkelijk minder dan in andere landen, scheelt natuurlijk dat het geen creditcards zijn hier.
Dat kost slechts enkele centen per transactie. Dat is echt van een hele andere ordegrootte dan de relatieve bedragen die creditcards, paypal en Apple verlangen van je voor het doorgeven van je geld..
Nee, maar dat van Apple komt bovenop de pinkosten. De vraag is dus: ga je deze kosten alleen voor Apple klanten doorberekenen of gaan Android gebruikers ook voor Apple gebruikers betalen.
Hoe kom je daar nou bij? Het komt helemaal niet bovenop de pinkosten. Het is in plaats van. Niet zomaar wat roeptoeteren.

En weet je: jij betaalt ook gewoon netjes mee aan de creditcardkosten van een ander.
Hoe kom je daar nou bij? Het komt helemaal niet bovenop de pinkosten. Het is in plaats van. Niet zomaar wat roeptoeteren.

En weet je: jij betaalt ook gewoon netjes mee aan de creditcardkosten van een ander.
Het zal er zeker bovenop komen. Je gebruikt immers gewoon dezelfde techniek. Maar dan met een extra tussenpartij die ook geld wil verdienen.

Versimpeld zonder Apple Pay:
Winkel - Infrastructuur - Maestro - Bank

Met Apple Pay:
Winkel - Infrastructuur - Apple - Maestro - Bank.

Apple Pay is namelijk een aanvulling op je bestaande dienst, geen alternatief voor. Pas zodra je geen bestaande mastercard, visa, maestro, oid hoeft te koppelen: dan bestaat de kans dat het niet duurder wordt.
Niet waar. Door 'x%' te noemen suggereer je dat het meer dan een procent is. Dat is niet netjes.

Een halve cent is wat Apple rekent in de US voor debit card transacties via Apple Pay. Niet procent. Cent.

Voor credit card transacties? 0.15 procent. Geen fuck dus.

[Reactie gewijzigd door HunterPro op 25 maart 2019 21:13]

0,05 ct per transactie...voor debit kaarten.
Kun je aangeven op welke punten Nederlandse rekeninghouders slechter af zijn dan Belgische, Duitse, Franse of Deense qua kosten voor het hebben van een betaalrekening?
Nederlandse rekeninghouders zijn juist beter af dan de meeste anderen in de rest van de wereld.
Beste Ted, ha nee allemaal verwarring. ik hoopte te reageren op Steven.w met zijn/haar/undescribed statement "Lekker consumenten dik laten betalen voor een betaalrekeningetje." Terwijl u en ik het er over eens zijn geloof ik dat in vergelijking met andere landen we best weinig betalen voor ons betalingsverkeer. Ik neem aan dat ze die centjes op een andere manier wel weer ophalen, maar qua bankrekeningen, pasjes, helpdeskdingen en dingen begrijp ik dat we niet overdreven duur uit zijn in Nederland.
Apple houdt ook van monopolie, lekker geen Nederlandse bank toelaten tot je NFC-chip.
Apple’s standpunt hierin is privacy en veiligheid. Je chip openstellen betekent meer risico dan je chip gesloten en in eigen beheer houden. Lijkt me wel prettig als het op betalen aankomt, niet?

En het open Google, die zijn al beschikbaar met Google pay? Oh nee, toch niet. Onze Hollandse banken houden graag de poort dicht zodat wij dik kunnen blijven betalen voor steeds minder service.
Fitbit Pay is wel beschikbaar, dus nee het ligt niet aan onze banken......

En er zijn ook apps waarbij Apple wel NFC heeft open te gesteld, dus lijkt net zo goed op het Spotify verhaal dat ze juist dit naar zich toe willen trekken en het voor anderen moeilijk maken.

Dus je roepetoetert maar...

[Reactie gewijzigd door Fidesnl op 25 maart 2019 19:13]

Apple/Google moeten een overeenkomst hebben met je bank zodat ze een virtuele kaart op het secure element kunnen provisionen. Zodra je je kaart toevoegt moet je ook akkoord gaan met extra voorwaarden en je authenticeren via je bank-app of een belletje naar de bank.

Zonder medewerker van de banken kunnen Apple/Google niets, zonder medewerking van Apple/Google kunnen de banken op Android nog een eigen betaalapp uitbrengen, of in zee gaan met een bedrijf als Fitbit die misschien akkoord gaat met meer (voor banken) gunstige voorwaarden.

En vergeet niet nieuws: Nederlandse banken gaan mobiele betaalmethode Payconiq invoeren al lijken de kansen dat het zo breed geaccepteerd wordt als iDeal wat kleiner sinds https://www.reuters.com/a...ech-defense-idUSKBN1FK0TS

[Reactie gewijzigd door Rafe op 25 maart 2019 20:47]

Een heleboel banken willen gewoon geen percentage van de transactiekosten afstaan aan apple ... dat is de enige reden.

Aangezien de nfc afgesloten is moeten ze wel langs apple itt een android telefoon.
Ik betaal al jaren contactloos met mijn telefoon hoor. Geen Apple of Google pay voor nodig en zie ook absoluut geen voordelen van die twee, behalve een tussenpartij die ook geld wil zien. Dat onzinverhaal over veiliger is ook zo irritant. Ze maken het echt niet veiliger want fraude met mijn telefoon is ook door de bank gewoon gedekt. Iets dat bij Google en Apple pay in de voorwaarden niet zo is.

Zeker in Nederland is Apple en Google pay zinloos. Kan allemaal nu ookal. Maarja apple wil graag geld zien dus apple pay is voor hun verplicht. Tja, jammer.
Ik betaal al jaren contactloos met mijn telefoon hoor. Geen Apple of Google pay voor nodig
Hoe doe je dat dan precies?
Appje van je bank installeren en activeren? Enige dat je nodig hebt is een Android apparaat met NFC. Die zijn er al voor onder de 100 euro. Werkt op dit moment met bijna alle Nederlandse banken. Al jaren.
Ah Android only, dat verklaart. Ik ben zelf een iOS gebruiker, dus geen contactloos betalen voor mij.
Gewoon nieuwsgierig, was je je er überhaupt wel van bewust dat het al jaren kan?
"haha" grapjas.... je vorige post was erg misleidelijk! "Ik betaal al jaren contactloos met mijn telefoon hoor", wat ik doe is "ik koop een android en...." ja daggggggg we hebben het over Apple en kom jij met android??
8)7 8)7

Apple Pay is zo handig dat je geen idee hebt! En ik neem het je niet kwalijk omdat je het nooit gebruikt hebt (neem ik aan). Simpel dubbel klik home of side button, authenticate met je vinger of gezicht en *beep*. Duurt letterlijk... 2 seconde. Kan dat met android? Nee omdat je eerst moet unlocken, app vinden, app started, inloggen? en dan betalen!

[Reactie gewijzigd door Lighterz op 26 maart 2019 01:26]

Zegt iemand die overduidelijk nog nooit met Android mobiel heeft betaald. Iets met de pot en ketel? Al die dingen die jij noemt (unlocken, app vinden, app starten en inloggen) zijn helemaal niet nodig. Alleen scherm aanzetten, betalen en klaar.
Klopt! Door de reactie: “appje installeren en activeren” dacht ik dat het via een app moest. Correct me of I’m wrong, als ik dus een ABN bank heb, de app installeer en activeer, ik gewoon via mijn lock screen van me Android telefoon direct kan betalen?
Bij ING is dit in ieder geval wel zo. Ik heb geen rekening bij ABN dus ik weet dat niet zeker, maar wat ik van anderen hoor, is het redelijk vergelijkbaar.

Bij wat hogere bedragen wordt om je PIN gevraagd (net zoals bij contactloos), maar dat kun op je eigen scherm doen of met fingerprint.
Waarom zo'n agressieve reactie terwijl je overduidelijk fout zit en totaal geen ervaring hebt met het onderwerp? Is nergens voor nodig. Als je iets niet weet kun je het ook gewoon vragen in plaats van misleiding gillen omdat je zelf kennis tekort komt. Beetje beschaafdheid kan geen kwaad hoor.
En wie is nu agressief? Ik irriteer me mateloos aan commentaar die misleidend zijn! Je meent al jaren te betalen met je telefoon, en je laat het meest belangrijkste uit je commentaar: je MOET een Android hebben. Dus wat als ik een iPhone heb? Dan kán het gewoon niet! Dus wat jij zegt is totaal een “moot” punt. Het onderwerp gaat grotendeels over Apple Pay; je hebt wél Apple pay nodig als je een iphone hebt en contactloos wil betalen.
Ik heb idd niet veel kennis over Android maar heb apple pay sinds dag 1 en weet exact hoe dát werkt.
Als je respect wil moet je dat verdienen en als je als een kind feiten “weglaat”, word je gebrand.

[Reactie gewijzigd door Lighterz op 29 maart 2019 11:32]

Je bent nog niet afgekoeld zie ik :+
Och zonnetje is buiten, is allemaal goed. Zolang ik me punt maar overgebracht hebt! O-)
ING enzo ondersteunen het gewoon. Alleen een non-apple device nodig met NFC

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 25 maart 2019 20:06]

Ik kan me ook voorstellen dat de Nederlandse banken juist voor de veiligheid en privacy gaan. Een deel van de transaacties via een derde (dat geen bank is) laten verlopen brengt veiligheid en risico's met zich mee. Heel de financiele wereld draait op vertrouwen.
Banken kunnen Android's host card emulation API gebruiken. Sinds Android 9 Pie is er ook ondersteuning voor de Open Mobile API waarmee er toegang is tot het secure element om veilig cryptografische sleutels te genereren, waarmee je alles hebt om een Apple/Google Pay-achtige ervaring na te bouwen met alle betaalgegevens in een beveiligde plaats op het toestel opgeslagen.
In de rest van de wereld hebben de banken ook geen toeang tot de NFC chip van de iPhones. Ach, de banken zijn in overleg met Apple schijnt....ik hoorde dat Apple Pay al in het wild is gezien met een Rabobank pas....ergens vorige week. Dus het kan niet lang meer duren.
Nee en Apple heeft natuurlijk totaal geen winstoogmerk met Apple Pay |:(
Maar dat is ook niet nodig voor Apple Pay. ;) Wel voor een eigen implementatie van de banken.

Heb nu al een tijdje Apple Pay in NL met zowel maestro, mastercard als VISA en moet zeggen dat t wel verrekte handig is in zowel winkels als online. Ook al is het niets nieuws onder de zon. :)
Typisch. Het zal minstens 10 jaar duren vooraleer het in België werkt. Tegen dan zal Apple News waarschijnlijk niet meer bestaan. Waardeloos event voor mensen buiten de VS en Canada of m.a.w. 99% van de bevolking.
Waarom denk je dat? Apple laat België heus niet links liggen, ze hebben hier tenslotte ook al Apple Pay uitgebracht. In het artikel staat trouwens dat het ook in Europa beschikbaar komt.
Het is hier al uitgebracht met bnp uit mijn hoofd. Belfius en andere banken zullen volgen. Als je bij Beobank zit, ja dan duurt het nog ruim 10 jaar.
gezien de n
Maar met ik kan hier met iPhone ook betalen gezien de nieuwere pin automaten ook een qr code kunnen laten zien. Die scan je dan en zo tal je ook. Dat duur inderdaad langer dan ernaast houden maar is een optie.

In Londen zie je heel veel mensen hun iPhone gebruiken in het ov om door de poortjes te komen. Dat gaat ook contactloos.
Dit jaar in 40 landen geven ze aan, ben benieuwd
Denk toch echt steeds meer en meer dat het aan de banken ligt. Google Pay is immmers ook nog niet beschikbaar hier in Nederland

[Reactie gewijzigd door Javaantje_75 op 25 maart 2019 19:26]

Je kan het via een omweg krijgen via bunq, mocht men het interesseren. Zelfde work-around als Apple Pay eigenlijk.
Tja Nederland .. In Belgie bestaat Apple Pay al wel dus het zal toch echt niet aan Apple liggen
Gratis rekening van Hello Bank! met Apple Pay... wat is het probleem? :P
Hier in België wel hoor, de banken moeten natuurlijk mee willen en wat controle opgeven...
En dat was het GROTE nieuws?! :z Voorlopig ook waardeloos voor iedereen buiten de US/Canada..

[Reactie gewijzigd door Meelobee op 25 maart 2019 18:43]

Ik gebruik readly al dus wat heeft news+ voor meer waarde.
Stelletje vergane glorie sterren die opgetrommeld zijn om het geheel wat meer gewicht te geven hebben mij niet echt kunnen overtuigen. Verhalen voor het hele gezin? Sorry, maar ben toch erg gehecht geraakt aan de Narcos onder series. Rauw en realistisch. Zit niet echt te wachten op die softe en moralistische Apple series. Ga niet voor een dienst betalen die voor mij bepaalt wat ik wel en niet mag kijken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee