Apple houdt op 25 maart evenement waarbij wellicht streamingdienst wordt onthuld

Apple houdt op 25 maart in Cupertino een evenement waarbij dit keer hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe iPhone wordt gepresenteerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple tijdens dit evenement de eigen videodienst en wellicht een abonnementsdienst voor nieuws presenteren.

Verschillende Amerikaanse media hebben een uitnodiging gekregen voor een evenement in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Bij de per e-mail verstuurde uitnodiging zat een korte gif met een klassieke filmaftelling waarbij uiteindelijk het Apple-logo in beeld komt met daarbij de tekst 'It's show time'. Dezelfde tekst gebruikte Apple ook al in 2006 voor een evenement om de originele Apple TV aan te kondigen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple tijdens het komende evenement de eigen streamingdienst voor video aankondigen. Via die dienst zijn producties te bekijken die Apple zelf heeft gemaakt en bezitters van de Apple TV-apparaten hoeven daar waarschijnlijk niet voor te betalen.

Er waren eerder al de nodige geruchten dat Apple op 25 maart naast de videodienst een abonnementsdienst voor nieuws gaat presenteren. Het bedrijf heeft nog niet officieel bevestigd wat er op 25 maart precies wordt aangekondigd. Afgaande op de uitnodiging is onduidelijk of er op het evenement meer bekend wordt gemaakt over deze nieuwsdienst. Wellicht volgen ook aankondigingen over een nieuwe iPad en vernieuwde AirPods.

Door Joris Jansen

Redacteur

11-03-2019 • 21:10

168 Linkedin

Reacties (168)

168
164
82
8
0
69
Wijzig sortering
Apple organiseert op 25 maart in Cupertino een evenement waarbij dit keer hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe iPhone wordt gepresenteerd.
Wat een rare openingszin. Dit suggereert dat er eerder wel werd gedacht dat op dit evenement iPhones zouden worden gepresenteerd?
Ja dat vond ik ook raar. Had iemand verwacht van wel in Maart? :P Er worden wel vaker evenementen gehouden door Apple buiten iPhone lanceringen om.
De iPhone SE is geïntroduceerd in maart, volledig buiten het normale 'iPhone-seizoen'. Met de tegenvallende verkopen van bijvoorbeeld de XR zie ik ze nog wel een gelijkaardige truc uithalen (hoewel we dan ondertussen waarschijnlijk al meer geruchten hadden gehoord).
Tegenvallende verkopen van de XR? Ik meen gelezen te hebben dat de XR juist het best verkochte toestel was. Overigens is het wel zo'n beetje tijd voor een SE opvolger.
Wat een rare openingszin. Dit suggereert dat er eerder wel werd gedacht dat op dit evenement iPhones zouden worden gepresenteerd?
Ik kan niet voor de auteur spreken - hij is nog niet binnen op het moment dat ik dit post - maar Apple gebruikte de locatie, het Steve Jobs-theater op de eigen campus, tot nu toe alleen voor onthullingen van nieuwe iPhones (de iPhone 8 en X in 2017 en de XS en XR in 2018). Alle andere evenementen, zoals het iPad-event van vorig jaar maart en het MacBook Air- en iPad Pro-event van eind oktober waren op andere plekken.
Maar als we dan naar het verleden kijken worden iOS versies op het WWDC in Juni aangekondigd, vroeger ook de iPhones. De laatste jaren worden iPhones in medio Sept./Okt. aangekondigd. Uitzondering is de 5C en een iPhone Product(RED) editie, maar dit is uitzonderlijk.

Dus in die lijn van verwachtingen is het inderdaad vreemd dat de eerste zin dit suggereert alsof dit ook verwacht werdt.
Lijkt me dan meteen een mogelijke naam van de dienst? “Apple Showtime”
Er is al een TV zender die "ShowTime" heet dus die naam zou erg duur voor ze zijn om te gebruiken. Wil niet zeggen dat ze dat niet gaan doen natuurlijk, misschien kopen ze die hele zender wel, gewoon voor de naam.
Er was ook al een muzieklabel met de naam "apple".
't is niet dat ze zich daar veel van hebben aangetrokken.
"sosumi"
Merkrechten worden toegekend aan categorieën. Showtime/Showtime kan dus een probleem zijn omdat het in dezelfde category zit terwijl Apple/Apple dat niet was.
Inderdad, zo was er de Nissan Note en Samsung heeft ook een Note
Inderdaad.
Apple was een computer bouwer en apple was een platenlabel van onder andere The beatles, dus niet echt onbenullig.
De leuke achtergrond:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sosumi
en https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Corps_v_Apple_Computer

[Reactie gewijzigd door cadsite op 12 maart 2019 08:15]

briljante korte docu over Jim Reekes, de bedenker van sosumi: https://www.youtube.com/watch?v=yRh_-2R6juM
Met de naam iOS ook niet ;)
Lijkt me niet dat zal de zender showtime in de VS niet erg waarderen ;)
Of Apple plus

Enfin, er komt dus nog een streaming dienst aan wat het aanbod verder zal fragmenteren.

Het zou prima zijn om verschillende aanbieders te hebben met dezelfde content. Maar dat zie ik nooit gebeuren.
Als een kwart van het muziek aanbod op Spotify stond, een kwart op apple music, een kwart op tidel en de rest op Google music hadden we dat wel raar gevonden.
Als alle pop muziek bij Spotify staat, alle klassieke muziek bij Google, alle rock muziek bij Apple en alle hoempapa muziek op Tidel (nooit van gehoord) was dat juist een een heel handige verdeling. Specialisatie op genres is veel handiger en goedkoper voor de consumenten dan een all you can eat aanbod.
nee, helemaal niet handiger (of goedkoper). Artiest X balanceert op de rand van pop en rock. Staat hij op Spotify of bij Apple? Of staat het ene nummer hier en het andere daar? Wil je eens wat anders ontdekken? Sorry, dat wordt een abonnement nemen op een andere dienst.
Precies. Dan neem twee abonnementen van elk €3 in plaats van eentje van €10. Maar wat je niet wilt daar betaal je ook niet voor.
Lijkt me dan meteen een mogelijke naam van de dienst? “Apple Showtime”
Nee, dan lijkt het erop dat Apple Showtime heeft overgenomen.
Als Apple slim is, gaan ze samenwerken met Disney. Dat zou serieus een oprechte bedreiging zijn voor Netflix. Apple en Disney hebben een goede zakelijke verbinding met elkaar en een samenwerking zou absoluut niet gek zijn voor beide partijen om gegarandeerd marktaandeel te krijgen.
De CEO van Disney zit in de board of directors van Apple, dus een samenwerking zou ik nog niet eens zo vreemd vinden. Zie ook de Disney watch faces op de Apple Watch.

Maar Disney gaat zeker niet Apple exclusive lanceren, dus mogelijk dat ze het net als Apple Music multi platform maken...
Ik denk niet dat ze Apple music multiplatform gaan maken. Vanuit hun standpunt zou dat stategisch een slechte zet zijn en een breuk met het verleden omdat ze traditioneel hardware + ecosysteem aanbieden.

Dus je koopt een (dure) Iphone en daarna bieden ze vaak betaalbare exclusieve services aan (Icloud, passwords manager, Home (alle iot aparaten in 1 app) appstore, apple music, imessage, naadloze integratie met macOS (safari, copy/paste, imessage, telefoneren via uw mac, siri, shortcuts, maps)

Ondanks ik een Iphone + Mac heb heb ik toch gekozen voor Spotify en niet voor Apple music omdat ik besef dat ik dan echt vast zit ik dat ecosysteem indien ik ooit zou willen switchen naar een toekomstige windows phone of adroid phone. Jaren lang opgebouwde playlist wil je niet zomaar kwijt ;) Ja, ik weet dat er apps bestaan die uw playlists overzetten maar ik vetrouw er niet op.
Apple Music heeft ook een Android app en zelfs web apps.
Wat betreft web players is Musish ook een interessante om in de gaten te houden. Heeft nog zijn quirks, maar het werkt al best aardig en ziet er strak uit.
Ik denk niet dat ze Apple music multiplatform gaan maken. Vanuit hun standpunt zou dat stategisch een slechte zet zijn en een breuk met het verleden omdat ze traditioneel hardware + ecosysteem aanbieden.
In het verleden heeft Apple veel van hun diensten ook voor bijvoorbeeld Windows aangeboden. Denk aan iTunes. En zelfs nu bieden ze voor diensten ook Android applicaties aan, zoals Luminair aangeeft. Ook Apple maakt flaters, maar ik denk niet dat ze media geld laten liggen omdat ze stug vast zullen houden aan hun platform.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 maart 2019 07:24]

Alleen nog hopen dat het geen Apple prijzen zijn (anders overwegen niet veel mensen het over netflix)
Vond jij iTunes zo duur dan?
Dat valt best mee en velen zeggen dat ze de goedkoopste zijn met DV films.
Volgens die redenering zou Apple pas echt slim zijn als ze met Netflix gingen samenwerken :) Disney kan het zich omgekeerd niet veroorloven om een exclusieve deal met Apple te maken, al helemaal niet in Europa.
Apple heeft 250 miljard cash reserve, Netflix is 154 miljard waard dus ze hadden beter gewoon Netflix over kunnen kopen, of misschien heel Disney voor 170 miljard.
Eigenlijk is het bizar dat ze zoveel geld hebben. Zeker in vergelijking met een grote jongen als disney wat al dubbel? zo lang bestaat. Anderzijds heeft Apple 130.000+ werknemers.. ik vraag me nog steeds af hoe je die aan de slag houdt :)
Eigenlijk is het bizar dat ze zoveel geld hebben. Zeker in vergelijking met een grote jongen als disney wat al dubbel? zo lang bestaat. Anderzijds heeft Apple 130.000+ werknemers.. ik vraag me nog steeds af hoe je die aan de slag houdt :)
Niet iedereen rekent zich rijk met virtuele winsten ( zoals vrijwel alle streamingdiensten )
Net zoals in de echte wereld ;) sommigen zijn rijk met de spaarcenten op de bank, anderen voelen zich rijk met een kredietbetaling van 10% rente's
Dat is gewoon nodeloos smijten met geld natuurlijk. ;) Deze aanpak is beter.
Apple heeft 250 miljard cash reserve, Netflix is 154 miljard waard dus ze hadden beter gewoon Netflix over kunnen kopen, of misschien heel Disney voor 170 miljard.
De vraag is of dat uberhaupt wordt toegestaan. En nog belangrijker... Whyyyyy?? Hoe gaat Apple dat ooit terugverdienen?

AB-Inbev en de SABmiller overname anyone? Allereerst duurde dat eindeloos en vrijwel meteen werden vraagtekens gezet bij het terugverdienmodel.

Netflix revenue van 15 miljard is eigenlijk niet zo belachelijk hoog. Bovendien is het een dienst die nu meer concurrentie dan ooit heeft.

Als ik het goed lees is Apple's grootste overname..... Beats..... 3 miljard.

Het klinkt heel gaaf, maar echt realistisch is het niet.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 12 maart 2019 21:05]

Netflix maakt nog altijd geen winst dus het is een geen kado.
En welke andere merken boycot je nog meer?

En wat doe je eigenlijk op tweakers.net? Want een echte tweaker beoordeelt ieder product individueel en boycot een merk niet per definitie van tevoren.

Want je zegt nu dus eigenlijk dat zelfs als Apple met een fantastisch product komt wat jij heel goed zou kunnen gebruiken je dit niet zal aanschaffen om een of andere vage afkeer die je hebt tegenover een merk? 8)7
Iemand kan toch best een goede reden hebben om 1 merk te boycotten? Ik ben zelf een keer heel hard door een luchtvaartmaatschappij genaaid (waarbij ik ook een specifieke service vroeg van tevoren, die toegezegd kreeg, daarna voor het instappen nog eens om gevraagd, en weer toegezegd kreeg, en daarna tòch niet kreeg waar ik om gevraagd had (en 200€ extra voor betaald had).

Ik was daar heel erg boos om, en heb er natuurlijk later over geklaagd, toen heb ik die 200€ wel terug gekregen, maar geen excuses, extreem kille reactie. Ik wil dus echt nooit meet met die maatschappij vliegen, ook al vliegen ze volgende maand voor 100€ retour naar Bangkok, ik betaald dan liever 500€ met Emirates. Die wrok kan lang blijven zitten.

En dat kun je ook met electronica hebben. Microsoft (ik heb Windows Mobile gehad, Windows 7 phone, Windows 7.8 Phone, Windows 8 phone en Windows 10 Mobile) heeft de kopers van Windows telefoons ook zo vaak in de steek gelaten (loze beloftes, langdurige visie die opeens stopte, terugtrekken van services terwijl de.telefoon nog helemaal niet oud is, noem maar op)... Als ze volgende maand wéér met een nieuw model zouden komen met gouden nergens als belofte, en het is een courant topmodel voor 400€? Ik koop echt echt geen mobiel product meer van Microsoft. Ik vertrouw ze voor geen cent meer.

Zo vaag is die afkeer niet. Heel concreet kan het zijn zelfs.
Regeringen doen hetzelfde kijk maar naar Huawei. Geen bewijzen wel een boycot.
En wat doe je eigenlijk op tweakers.net? Want een echte tweaker beoordeelt ieder product individueel en boycot een merk niet per definitie van tevoren.
Dat is leuke theorie, maar zo werkt de praktijk natuurlijk niet.

Een boycot is heel hard, maar waarom zou dat niet mogen? Je kunt toch problemen hebben met een merk. Om individuele eravringen of activeiten in de brede zin van het woord. Oftewel je kunt een persoonlijk bezwaar hebben, principiele en morele overtuigingen, take you pick.
Nu netflix heeft beslist om alle Dr Who afleveringen te schrappen, zou ik wel eens in het zelfde schuitje kunnen zitten.
ipv hun mediatheek te vergroten , knippen ze een heleboel series om andere meuk er op te zetten.
1 universele streamingdienst dat alles aanbied voor een schappelijke prijs lost het hele piracy gebeuren op.
Maar ja, het mileu kan ook gered worden natuurlijk 8)7
Gooi ineens al je technologie buiten want het meeste heb je toch te danken aan Apple. Ga in een grot wonen ofzo.
Wacht even... Nu ga je wel erg ver.

Dus omdat Apple explodeerde na de Ipod en vervolgens een succesvolle telefoon kon lanceren -> hebben we ineens alles eraan te danken?...

Grot of Apple??

Sorry maar als dat je conclusie is dan leef je zelf ook onder een steen.

Apple is verre van een technologische driver op de planeet. Het is gewoon een merk dat belachelijk succesvol is in een mainstream markt.
Voor bijna elk Apple product is er wel een tegenhanger van één of meerdere andere merken.
De afhankelijkheid van Apple is eigenlijk heel laag. Tegelijkertijd is Apple (nog steeds) voor een groot deel afhankelijk van 1 product, de iPhone.

Dus die grot hoef je zonder Apple echt niet op te zoeken.
Kleine correctie! Onze @monojack maakt een geldig punt al is Apple niet de heilige graal en de uitvinder des uitvinders. Maaarrrr toen Steve Jobs hoorde dat drie Nederlandse techneuten na werktijd met spullen van de baas draadloos internet wilde maken en het ze ook leek te lukken stond Steve wel deze techniek te financieren en pushen. Niet lang daarna werd WiFi geboren en stond Steve Jobs met een Apple laptop en een hoepel op een podium.

Aangezien WiFi en draadloos internet niet meer uit ons leven weg te denken is geef ik monojack toch een punt!
Zelf iets miner bekend met het WiFi verhaal met dat is wel typisch Jobs...
Niet de uitvinder, maar wel degene die het kan verkopen. Beetje zoals de verdeling tussen Bale en Jackman in The Prestige.

Alleen... Aangeven dat we 'het meeste' aan Apple te danken hebben?
Vind het gewoon wat ver gaan.

Maar sure, er zijn vast wel mooie voorbeelden te noemen hoor.
PS2, USB, Thunderbolt, WiFi blijkbaar, de muis, de GUI... Allemaal technieken die niet (alleen) door Apple zijn uitgevonden, maar wel door hen populair gemaakt.

Vergeet ook niet de smartphone in z'n huidige vorm en de tablet. Vooral dat laatste was door zo'n beetje de hele industrie als formfactor al afgeschreven. Apple heeft er toch een succes van gemaakt. Zo zou je ook het argument kunnen maken dat Apple de smartphone an sich populair heeft gemaakt bij het "normale" publiek, ipv enkel de nerds die er 1 hadden
Ja daar zitten zeker een paar mooie voorbeelden bij.
Muis vind ik vooral baanbrekend omdat dit echt op een fundamenteel niveau van interaction design zit.

Alleen als je nou naar het fundament van technologie kijkt en waarom we dus uit onze grote konden komen. De basis van audio, video, een computer, beeldscherm, toetsenbord, het web, HTML en noem zo een reeks. Hadden we dit ineens niet gered zonder Apple? Dat vraag ik me af.

En op input device gebied. Apple komt met touch rond 2007 ofzo? En dit werkte goed. Maar je kunt daarmee moeilijk alle credits aan Apple geven als Nintendo in 2004 al met zn Nintendo DS komt en een touchscreen device (touch + dubbel scherm sure) dat toch immens succesvol is. Met +/- 155 miljoen stuks staat dat ding slechts een paar miljoen achter de best verkochte console aller tijden (PS2). En dit is in de basis natuurlijk een niche product, als in game vs telefoon.

Anyway, dat Apple een neusje heeft voor het moment kiezen om bepaalde technologie te brengen, daar ben ik 100% van overtuigd. Tablet is daarvan een zeer tekenend voorbeeld. Microsoft had dat ding al veel te vroeg bedacht en gebracht en Apple kreeg dat ding pas van de grond.

Maar dat hele end all be all... Meh... Beetje nuance op zn tijd mag ook wel. Geen fanboy, geen haat, gewoon daad doodsaaie midden.
Nee dat hadden we niet gered zonder Apple. Daar ben ik haast zeker van. De wereld had er gewoon anders uitgezien. Je kent het verhaal van Xerox. Men had de GUI uitgevonden en het stond bij wijze van spreken in de opbergkast. Was Apple niet bij Xerox langs geweest dan was er een hele grote serie van events nooit gebeurd. Het had gekund dat vandaag mensen nog steeds geen PC in huis hadden en dat internet een ver van mijn bed show was. Of misschien zouden we vandaag pas onze introductie krijgen met de PC. Het had ook anders kunnen lopen natuurlijk en een paar maanden later was Bill Gates bij Xerox binnengestapt maar dan had de wereld er vandaag nog steeds anders uitgezien en aangezien Bill Gates toen nog een nobody was zie ik niet in hoe die bij Xerox beland zou zijn.

Feit is dat Apple cruciaal is geweest in hoe wij consumenten vandaag leven. Of je nu met Android en Windows of Linux werkt er zit altijd wel een stukje oorsprong bij Apple in.
Ja daar zitten zeker een paar mooie voorbeelden bij.
Muis vind ik vooral baanbrekend omdat dit echt op een fundamenteel niveau van interaction design zit.

Alleen als je nou naar het fundament van technologie kijkt en waarom we dus uit onze grote konden komen. De basis van audio, video, een computer, beeldscherm, toetsenbord, het web, HTML en noem zo een reeks. Hadden we dit ineens niet gered zonder Apple? Dat vraag ik me af.
Eerlijk gezegd denk ik van wel. Niet zozeer vanwege Apple, maar meer vanwege Jobs. Hij was een visionair en heeft veel dingen bepaald. Voorbeeld hiervan buiten Apple om is Pixar. Toy Story kwam er omdat Jobs zo nodig moest bewijzen dat een film volledig digitaal maken mogelijk zou zijn. De impact daarvan voelen we nog steeds & is (mogelijk indirect) de doodsteek geweest voor de hand-animatie afdeling van Disney.

Maar Jobs is hier uiteraard niet de enige in. Verre van zelfs. Zo hebben we ook Gates, om maar een voorbeeld op gelijke (zo niet hogere) voet te noemen.
En op input device gebied. Apple komt met touch rond 2007 ofzo? En dit werkte goed. Maar je kunt daarmee moeilijk alle credits aan Apple geven als Nintendo in 2004 al met zn Nintendo DS komt en een touchscreen device (touch + dubbel scherm sure) dat toch immens succesvol is. Met +/- 155 miljoen stuks staat dat ding slechts een paar miljoen achter de best verkochte console aller tijden (PS2). En dit is in de basis natuurlijk een niche product, als in game vs telefoon.
Nou, nee. Die touchscreens waren resistief, Apple deed het als (een van de) eerste capacitief. Enorm verschil, wat (imo) de brede acceptatie mogelijk heeft gemaakt. Resistief is gewoon kut.
Anyway, dat Apple een neusje heeft voor het moment kiezen om bepaalde technologie te brengen, daar ben ik 100% van overtuigd. Tablet is daarvan een zeer tekenend voorbeeld. Microsoft had dat ding al veel te vroeg bedacht en gebracht en Apple kreeg dat ding pas van de grond.
Te vroeg, of verkeerd? :P
Maar dat hele end all be all... Meh... Beetje nuance op zn tijd mag ook wel. Geen fanboy, geen haat, gewoon daad doodsaaie midden.
In zoverre... Natuurlijk kunnen en moeten kritisch naar Apple blijven kijken. Goed voorbeeld hiervan is hun support, eigen upgade-mogelijkheden en de achterlijke prijzen die zij rekenen voor simpele en goedkope upgrades. Apple is ongeveer net zo heilig als den gemiddelden mensch. Maar we moeten hun impact op onze wereld ook weer niet onderschatten. Op een aantal vlakken heeft Apple gewoon de hele wereld verandert. Nuance is goed, zolang we ook eerlijk blijven ;)
Daarom geef ik hem niet ongelijk maar precies wat jij zegt, niet de uitvinder maar wel degene die een of meerdere technieken ziet dit soms combineert en daar een extreem groot verkooppotentieel in ziet.

Microsoft was eerder met een tablet, ik dacht begin jaren 2000. Sloeg totaal niet aan later kwam de iPad en alle credits gingen naar Apple. Palm had de eerste ‘smartphone’ en die sloeg ook niet aan tot de Iphone kwam alhoewel we hadden BlackBerry maar die waren meer voor zakelijke dingen. MP3 spelers kwamen van Zune en Creative werden ook maar mondjesmaat verkocht, tot Steve met de iPod kwam met iTunes erbij.

Apple is daarbij wel een beetje schizofreen geworden; of ze lopen lichtjaren voor met het verwijderen van bijvoorbeeld dvd lezers, introductie USB-c en verouderde stekkers of ze lopen millennia achter met bijvoorbeeld dual sim, camera hardware (oppo’s techniek bijv.) en draadloos opladen. Sommigen kunnen zeggen het beeldscherm dat achter loopt qua pixels etc.
Je slaat wel wat dingen door elkaar. Yup Microsoft had de UMPC (de voorloper van de tablet) maar Palm was geen smartphone dat was een soort van mini tablet en die had Apple eerst met de Newton. Maar er waren inderdaad al smartphones voor de iPhone er was en men zei in 2007 dat Apple veel te laat op de markt was verschenen. MP3 spelers bestonden van Creative. De Zune is het antwoord van Microsoft op de iPod en kwam dus na de iPod.

Apple is meestal niet jaren te laat. Ze zijn meestal op tijd. Apple vindt ook niet echt dingen uit. Ze bekijken een product dat geflopt is maar waar ze toch een markt voor zien en bekijken wat er moet gebeuren om consumenten een product te doen gebruiken.

Ik had een smartphone voor de iPhone uitkwam. Dat kwam met een manual met 100den pagina's en die manual had je echt nodig. Het is me één keer gelukt om mp3's af te spelen en toen ik dat nog eens wou proberen lukte het me niet meer en moest ik de manual gaan zoeken. Email heb ik nooit kunnen ontvangen omdat ik het niet ingesteld kreeg en op het internet surfen was als naar teletekst kijken. Je kunt je voorstellen wat een opluchting het was toen ik plots een telefoon had waar een icoontje op stond met een muzieknoot en als ik daar op klikte kreeg ik een bekende interface van een CD player, of je email adres en je wachtwoord ingeven en je kon direct mail ontvangen of nog straffer het internet bezoeken en het zag er uit als op je desktop. Dat is waar Apple goed in is een consumenten ervaring creëren; Vroeger werd daar geen aandacht aan besteed en verwachtte men dat de consument het apparaat wel zou leren, terwijl Apple van consumenten ging leren hoe ze een toestel willen gebruiken. Ik heb bijna gehuild toen ik de voorstelling van de iPhone zag omdat het zo duidelijk was dat Apple wist dat mijn huidige smartphone toen te dom voor woorden was.
Apple bestond al voor de iPod en ook toen lag Apple aan mee aan de basis van onze huidige infrastructuur; Wie heeft de PC "uitgevonden"? Daar kan je natuurlijk uren over blijven debatteren maar Apple heeft daar een heel groot deel aan bij gedragen.
Disney is inmiddels zo groot geworden dat ze niemand nodig hebben. Hun portfolio is immens. Voor Apple zou het niet gek zijn, voor Disney wel.
Behalve het twitter account van een overleden man om films te pushen...
Dat, en beide houden ook van kuis. Dus dat matched ook wel! Twee Amerikaanse preutse lieverdjes ;)
Als dit gebeurt verliezen ze te veel klanten omdat Apple dan weer wilt je moet op hun platform zitten etc.

Zit niemand op te wachten natuurlijk
Zoals bij iTunes die je ook op windows kon gebruiken?

Apple wilt natuurlijk zoveel mogelijk gebruikers en gaan je echt niet dwingen hun platform te gebruiken.

Waar komt die angst eigenlijk vandaan want Apple doet dat niet eens.
Itunes werkte niet op mijn Windows telefoon hoor. Spotify wel bijvoorbeeld.
Ja als daar geen ondersteuning voor is omdat het een uitstervende OS is is dat logisch.

En ik heb het over Windows op de PC.
Het is niet altijd een uitstervend OS geweest. Ooit klom het behoorlijk, en ze hebben her en der meer marktaandeel gehad dan Apple. Maar goed, gebruik het dus ook niet, omdat het niet werkt en werkte op mijn mobiel :-)
Alleen gaat Disney hun eigen streaming dienst beginnen, dus zou het een beetje dom zijn om eigen content weer uit te geven bij concurrerende diensten.
Ondertussen komen Warner Bros en Disney ook met een nieuwe streaming dienst. Terwijl Disney al voor 60 procent een streaming dienst heeft met hulu en warner bros eentje met 50 procent met HBO. Maar blijkbaar hebben ze geen zin om te delen.

Edit: Mocht Disney en WB al hun content van Netflix halen, wordt dit toch wel een bedroevend voor het film aanbod van Netflix, waar WB en Disney voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Daarnaast zou dit het einde betekenen voor alle Star Wars, DC, Marvel, Pixar, Harry potter en Lord of the rings content op Netflix. Netflix heeft een paar echt goeie Netflix Original series, maar ook toch aardig wat middelmaat die ik niet meteen het maandelijks bedrag waard vind.

[Reactie gewijzigd door Nieuwevolger op 11 maart 2019 23:04]

Mijn bankrekening huilt nu al met Netflix, Prime, Videoland, EA & Spotify. Ok de laatste twee een ander genre maar het houd eens op, en dan....dan slingeren we gewoon de torrent parade weer aan en bekijken ze het allemaal maar. Ik ben groot Netflix fan en support het hele systeem, maar niet als ze (de grote studios) het zelf gaan verzieken door greed. :)

[Reactie gewijzigd door Cogency op 11 maart 2019 21:35]

Je kan al deze diensten maandelijks opzeggen terwijl je account gewoon actief blijft. Ik zet regelmatig Prime uit op het moment dat er voor mij geen interessante content is. Videoland heb ik heel even gehad vanwege één serie en zal ik binnenkort weer activeren voor Scandal.
Wordt nog een hele klus als je dat met 6 services tegelijk moet managen. Ik kijk vooral uit naar Amazon's lord of the rings serie en HBO's laatste seizoen van game of thrones samen met de spin offs die er aan komen. Daarnaast zal er ook nog wel een netflix abbo actief blijven.
Trakt heeft mij iig geholpen met wat ik kijk, welke series ik wil kijken en op welke zenders/streamingservices dit wordt uitgezonden.
Daarnaast kan je zelf goed inschatten welke services je het meest gebruikt waarna je de minst gebruikte services kan opzeggen. Als ik Videoland niet had opgezegd dan was ik €9 x 7 = €63 kwijt voor niks terwijl ik er niks op keek.

[Reactie gewijzigd door VirinR op 12 maart 2019 09:08]

Je hebt gelijk, ik was even niet zo scherp gisteravond 8)7
Lijkt mij ook teveel gedoe. Ik snap ook niet dat je niet gewoon één serie kunt afnemen bij een streamer. Bijv ik betaal 5 euro éénmalig voor een nieuw seizoen op Netflix van serie xx. Zou een hoop gedoe schelen.
Of dat je 2€ per dag betaalt. Dan kun je kiezen wat interessanter is, een maand afnemen of af en toe een dag.

Ik ben om die reden oom met World of Warcraft gestopt. 13€ per maand ofzo, maar ik had vaak maar 2 dagen tijd om een paar uur te spelen. Dan betaal ik liever 3€ per 24 uur toegang ofzo.
Lekker klantvriendelijk ook. Iedere maand uitvogelen welke dienst wel of niet interessant is en constant diensten stopzeggen en weer activeren. Grote kans dat diensten dat op een gegeven moment onmogelijk gaan maken omdat het voor hun minder prettig is.
Dan schieten ze zichzelf in de voet denk ik. Het zou voor die diensten zelfs beter zijn samen te werken en één site te maken waar je ieder abo met één klik on/off kunt zetten, zou toch niet zo moeilijk moeten zijn.
En ze noemen het “pay per view”... oh.. wacht..
Waarom geen 1 streaming dienst met alle content. Ongeveer wat NLZiet is op televisie (NPO Start Plus, RTL XL en KIJK in 1). Daar wil men wel meer betalen dan losse abonnementjes.
En waar je vervolgens meer dan €100 pm voor gaat betalen. Wat een prachtig idee, dat daar niemand eerder op is gekomen 😮

Oh wacht, dat bestaat al, noemen we kabel 😄

En je hebt in alle landen soortgelijk gezeik.
Een grote speler in de VS is,
https://www.xfinity.com/learn/digital-cable-tv/add-channels
betaal hier extra voor, betaal daar extra voor.
De eigenaar daarvan is Comcast, en dat is weer zon typisch media-bedrijf waar overal en nergens zijn tentakels inzitten.
Zelf heb ik het al opgegeven, ik ben student en betaal voor Netflix en spotify. Thuis hadden wij altijd HBO maar dit is alleen nog toegankelijk voor Ziggo klanten. Heb dus weer voor een paar euro in de maand een abonnement op nieuwsgroepen genomen. Wanneer deze trend blijft doorzetten verwacht ik dan ook dat er vele mensen met mij weer opnieuw gaan downloaden.
NBCUniversal komt in 2020 ook met een nieuwe streamingdienst, maar deze zal in een gratis en betaalde variant aangeboden worden. :)
WB ook een eigen dienst? Had ik nog niks van meegekregen. Apple kennende zullen ze ook wel op exclusives gaan jagen. Geen probleem om 2 of 3 diensten te nemen, maar met nóg meer versplintering schiet 't natuurlijk niet op.

Dit soort onzin werkt downloaden alleen maar in de hand. Hopelijk zien ze dat zelf ook een keertje in.
"Via die dienst zijn producties te bekijken die Apple zelf heeft gemaakt en bezitters van de Apple TV-apparaten hoeven daar waarschijnlijk niet voor te betalen."

Ooit een Apple TV gekocht maar er helaas weinig plezier van kunnen hebben (impulsieve aankoop). Hopelijk brengt dit er verandering in. Momenteel voelt het als een veredelde chromecast.
Zelf in het bezit van 2 Apple TVs, maar sinds ik een 4K tv heb gebruik ik in de woonkamer alleen nog WebOS van LG wat verrassend goed werkt:
- Netflix in 4K
- Plex
- NLziet
Hiermee kan ik alles wat ik voorheen met de Apple TV kon.

Een streamingdienst die gratis is voor Apple TV gebruikers zou er wel voor zorgen dat ik de ATV weer gebruik, misschien toch maar eens inruilen voor een 4K versie dan.
Benieuwd wat deze dienst ons gaat brengen
Idemdito ik gebruik tegenwoordig ook gewoon de Samsung app van Plex, werkt perfect. Geen gezeur met externe kastjes :)
Ik heb ook een LG tv met WebOS maar merk nu toch wel dat het oud wordt. Netflix app is niet altijd even stabiel (stottert soms), NPO gemist werkt niet meer (is nu NPO start en deze TV wordt niet ondersteund).
Ik zit er juist over te denken om een AppleTV te kopen.
Bij mijn WebOS duurt het ook een minuut voor dat NPO start HD beeld geeft. Bij de Appletv is het gewoon meteen HD.
Anoniem: 474132
@duke9913 maart 2019 18:36
Heb een Apple TV 4k icm met een LG E6 OLED (Webos 3, 2016) en Webos wordt inderdaad niet optimaal meer ondersteund -> Apple TV 4k is echt een genot, supersnel en de video wordt ook fijn afgespeeld op native kleurendiepte en framerate.

NPO Start app (plus abo) levert overigens wel slechte beeldkwaliteit, hier zie je soms wel artifacten maar dat het heeft te maken met de codering van de NPO. Dat heeft nog niet het niveau van bijvoorbeeld Netflix.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 474132 op 13 maart 2019 18:42]

Ik gebruik meer en meer de Apple tv 4K met infuse i.p.v. de LG apps. Plex kan nog altijd geen 4K films met ondertitels zonder transcoden afspelen. Infuse kan dit zonder problemen.
De Apple TV kan je nog inzetten als homehub, maar verder doe ik er ook vrij weinig mee. Zou wel leuk zijn als ‘t idd (tijdelijk) gratis wordt, maar dat neem ik ff met een korreltje zout.
"Via die dienst zijn producties te bekijken die Apple zelf heeft gemaakt en bezitters van de Apple TV-apparaten hoeven daar waarschijnlijk niet voor te betalen."

Ooit een Apple TV gekocht maar er helaas weinig plezier van kunnen hebben (impulsieve aankoop). Hopelijk brengt dit er verandering in. Momenteel voelt het als een veredelde chromecast.
Dt zal alleen over de laatste modellen gaan, de ATV 1 tm 3 zullen buiten de boot vallen denk ik zo maar
( dat doen ze met update nl. ook al )
Gelukkig heb ik een ATV4 dan 😅
Ik vraag mij af hoe groot het potentieel marktaandeel is voor zo een dienst. De mensen die deze diensten afnemen zijn in de eerste plaats Apple klanten. Dus als 100% van de smartphone gebruikers een potentiële klant is voor een dienst zoals music of streaming, dan beperkt zich dit in maximaal rond de 20% - 30% van de totale markt. In de USA zal het vermoedelijk wel nog goed verkopen, maar in andere regio's een stuk minder.
Lijkt mij dat netflix toch wel heel veel op iphones en ipads wordt gekeken, grootste zorg is dan vooral hoe Apple the service op een tv kan krijgen naast de Apple TV.
Er is maar 1 manier om zo een app naar iedereens tv te krijgen en dat is apps bouwen voor verschillende platformen zoals ze nu ook doen met iTunes en Apple music
Makkelijk. Het is volgens mij al redelijk bekend dat de dienst naar Samsung en LG smarttv’s komt tezamen met AirPlay 2.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 11 maart 2019 23:33]

Dat hangt ook af van het aanbod.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple een Serie aan het maken is van de Foundation boeken reeks van Isaac Asimov. Als dit correct is en inderdaad voor hun eigen platform is zal dat voor veel syfy fanaten toch zee aantrekkelijk zijn.
Kijk dan gewoon even naar Apple Music als voorbeeld. Apple Music is razend populair. Ik denk dat bijna iedereen die nu betaald voor Apple Music dat ook wel zal doen voor de video versie
Het hangt wel erg van de content af. Apple Music is makkelijk, dat is muziek van artiesten waar mensen toch al naar luisteren. Of je nu Spotify of Apple Music gebruikt, er is wezenlijk maar weinig verschil en je zal geen content hoeven missen.

De video streaming dienst moet het daarentegen van eigen content hebben en hier heeft Apple nu niet echt een goed repertoire met blunders zoals planet of apps.

Daarbij moeten ze concurreren met Netflix die enorm populair is en straks ook Disney.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 12 maart 2019 10:26]

Ik durf bijna te wedden dat ze eigen "kanalen" erbij gaan doen. En iets van een journaal. Het complete plaatje inplaats van een set-top box.

Waarom niet?
Het Apple journaal van 8 uur, ik zie het al voor me.
"But there's one more thing..."

....the weather with Gurreth Heamstrah!"
Goedenavond, dit is het 8 uur Apple journaal gepresenteerd door Larry Appleton van Perfect Strangers.
Een nieuwsjournaal? Hoe zie je dit precies voor je?
Lijkt me sterk op een online only platform.
Net zoals dat nu gaat op elk ander groot streaming platform: Live stream die daarna een "normale" streaming video is geworden. Ik heb zo al talloze aankondigingen en presentaties op Youtube met 15-30 minuten vertragingen bekeken. Twitch is rondom dit hele concept gebouwd.
Ben wel benieuwd of ze ook een android tv app gaan uitbrengen, heb hier ipads en iphones en ben daar heel tevreden over, maar de nvidia shield is toch een heel stuk fijner dan de apple tv. We gaan het wel zien, ik heb persoonlijk meer interesse in disney + wat ik echt voor ons persoonlijk heel interessant vind, nog beter dan netflix en videoland.

Uiteindelijk zal ik netflix, videoland, youtube premium, amazon prime (gebruik de gratis foto opslag daarvan ook, dus die kan niet weg) en 1 andere dienst gaan nemen, heb crunchroll, discovery, npo plus etc. geprobeerd, maar het is niet allemaal top. Ik denk dat disney + het gaat worden, maar als de prijs van apple interessant gaat worden met een mooi aanbod, dan zou netflix best kunnen sneuvelen hier (ben niet zo'n fan van de netflix originals).

Interessante tijd allemaal, al had ik net als velen liever minder diensten dan meer, warner bros komt ook met een dienst, cbs komt misschien naar europa, het wordt wel wat veel en zoveel tijd heb ik niet eens om tv te kijken...

[Reactie gewijzigd door Hobbykok op 11 maart 2019 22:57]

Zal me niks verbazen. Het is in mijn ogen ook een van de redenen waarom AirPlay 2 nu allerlei televisies komt. De recente Samsung-televisies krijgen zelfs iTunes.
Jammer genoeg zal niets van wat hier gepresenteerd wordt beschikbaar komen in Nederland :X
Kijk naar Apple News, de TV app van Apple, series op iTunes, Apple Pay, de Apple Watch 4G, de ECG op de Apple Watch 4. Waarschijnlijk vergeet ik nog het een en ander.
Maar al deze voorbeelden zijn afhankelijk van externe partijen. Denk aan banken voor Apple Pay, providers woor AW 4G, kranten voor Apple News, distribiteurs van tv-series en door overheidsinstanties voor de ECG.
Voor series die voor het Apple-platform gemaakt worden, zullen er wereldwijde distributierechten aangekocht kunnen worden waardoor Apple de enige is die deze series mag verspreiden zoals Netflix dit al veel langer doet.
Denk je werkelijk dat als Apple NL belangrijk vond hier nog geen Apple Pay en Apple Watch 4G zouden zijn? Ook voor de content van Apple’s streaming dienst zal gelden dat er niet enkel eigen content op staat. En voor nieuws geldt ook dat ze moeite zullen moeten doen voor lokale partnerships. Dat doen ze amper is de afgelopen járen gebleken.
Dit is geheel digitaal zonder directe afhankelijkheid van derde partijen. De watch 4G hier verkopen heeft geen enkel zin, providers ondersteunen het niet. De ECG aanzetten mag helaas niet - in de hele EU niet. Apple Pay willen de banken niet aan meedoen op één na en zelfs die enkel met een omweg (dat laatste is wel Apple’s doen.).

Apple vind Nederland best belangrijk denk ik, zeker niet de belangrijkste afzetmarkt natuurlijk - daar zijn we veel te klein voor. Er is echter geen enkele reden om de streamingdienst hier niet beschikbaar te maken.
Mwoah, ik kan wel meer dingen bedenken die nog steeds niet beschikbaar zijn voor Nederland, zoals predictive text.
Die functie is hier wel beschikbaar, alleen werkt deze nog niet met de Nederlandse taal. Je Engelse keyboard kan je het direct op activeren, no problem.

Maar goed, boeit ook niet zoveel - heb namelijk ook niet gezegd dat alle diensten/functies hier beschikbaar zijn. Sterker nog, ik noem zelf al een paar voorbeelden. :P
Dit is geheel digitaal zonder directe afhankelijkheid van derde partijen. De watch 4G hier verkopen heeft geen enkel zin, providers ondersteunen het niet. De ECG aanzetten mag helaas niet - in de hele EU niet. Apple Pay willen de banken niet aan meedoen op één na en zelfs die enkel met een omweg (dat laatste is wel Apple’s doen.).

Apple vind Nederland best belangrijk denk ik, zeker niet de belangrijkste afzetmarkt natuurlijk - daar zijn we veel te klein voor. Er is echter geen enkele reden om de streamingdienst hier niet beschikbaar te maken.
Ondertiteling is er één van ...
Zelfs Netflix maakt soms gebruik van bedenkelijke vertalingen ( machine-translate )
De F1 serie bevat toch wel héél kromme zinnen, en soms lachwekkende lijntjes tekst
"punctuur, punctuur - doos - doos " is niet door een mens vertaald, of een 'blinde' die op geluid zijn werk zou doen...
Alleen Hulu hebben we niet. Zelfs Amazon Prime is er. Disney+ komt eerder in NL dan in Amerika.

En ja aanbieders van regionale omroepen is een ingewikkelde rechtenbrij. Maar Netflix doet het ook prima hier.
En kijk eens naar wat hier wel verschenen is.
Vertel. De producten komen wel, maar de diensten blijven mijlenver achter.
Nieuwe iPad’s waarschijnlijk, dus onjuiste info.
Het event draait toch echt om de nieuwe services. Zo bijzonder zijn die nieuwe iPads niet.
Het is natuurlijk wel des Apple's om een event om X te maken, aan het eind "one more thing" te roepen en dan het eigenlijke nieuws te presenteren.
Er komen kleine aanpassingen aan de reguliere iPads. Dat is geen omt waardig.
En toch, een nieuwe compacte telefoon zitten best wat mensen op te wachten. En wat te denken van hun oorspronkelijke hoofdproduct de computers. Een nieuwe MacPro, een model tussen MacPro en MacMini. Zou ik allemaal graag zien. Apple zou aan reputatie terugwinnen als ze weer een "one more thing" deden. Met zo'n streaming dienst loop je toch een beetje achter de meute aan.
Er komst geen SE2 dit jaar en de Macs krijgen pas later dit jaar echt updates.
Hopelijk is Tim Apple er ook bij. ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee