Tesla blokkeert plekken met Supercharger-laders voor niet-elektrische auto's

Tesla heeft in China bij een nieuwe Supercharger-laadlocatie poortjes geplaatst op de parkeervakken die voorzien zijn van de laadpalen. Deze verhinderen dat een auto er zomaar kan parkeren; Tesla-eigenaren kunnen deze inklappen via qr-codes in de WeChat-app.

Het gaat volgens Twitter-gebruiker JayinShanghai om de WeChat-app die Chinese Tesla-rijders op hun smartphone moeten hebben. Daarmee kunnen ze een qr-code scannen die is geplaatst op de muur achter de laadinstallatie. Na het scannen van deze code wordt automatisch het blauwe, ijzeren poortje omlaag geklapt, zodat de Tesla-bestuurder zijn auto daadwerkelijk kan parkeren om de laadpaal te gebruiken.

De Twitteraar heeft foto's geplaatst van de poortjes waarmee Tesla wil voorkomen dat auto's met interne-verbrandingsmotoren parkeerplekken bezet houden, die eigenlijk zijn bedoeld voor Tesla's-bestuurders die gebruik willen maken van een Supercharger-laadpaal. Volgens hem voldoet alleen de WeChat-app en niet de mobiele app van Tesla. Het zou minder dan een minuut duren om de parkeerplaats op deze manier toegankelijk te maken.

Het is onbekend of Tesla van plan is dit systeem in een bepaalde vorm ook elders in de wereld te installeren. Voorlopig is dit alleen nog geïmplementeerd in een Supercharger-laadlocatie in China.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-01-2019 • 19:42

261 Linkedin

Reacties (261)

261
240
133
19
1
62
Wijzig sortering
De Twitteraar heeft foto's geplaatst van de poortjes waarmee Tesla wil voorkomen dat auto's met interne-verbrandingsmotoren parkeerplekken bezet houden
Zoals het artikel zelf al aangeeft:
die eigenlijk zijn bedoeld voor Tesla's-bestuurders
worden niet zozeer ICEs geweerd, maar niet-Tesla's. Andere BEV kunnen er net zo min parkeren/laden.
Bijzonder jammer dit inderdaad. Ik snap dat Tesla dit gewoon kan als ze die parkeervakken leasen maar vind het niet echt in hun doel passen om duurzaamheid te stimuleren door de wél elektrische concurrentie óók te weren.

Hun motto is immers glashard "to accelerate the world's transition to sustainable energy", dus dit is dan een rare move.

Is dit eigenlijk wel Tesla? Benzine auto's die kak hebben aan e-parkeer vakken lijkt me meer een Amerikaans probleem met die voorliefde voor V8's en Pickups. Al dan niet met extra veel zwarte rook, afhankelijk van hoeveel hersencellen de eigenaar nog heeft.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 15 januari 2019 10:08]

Het is in de parkeergarage in Tilburg centrum niet anders; 18 (!) dubbele laadplekken met grote groene vlakken getekend op de vloer. Moet toch lukken zou je denken...
Alle 18 bezet door louter benzine/diesel auto's dus ik kon niet opladen. Jammer. Zou het niet erg vinden als daar meer op gehandhaafd zou worden, maar afgezien van het feit dat het niet de bedoeling is om daar te parkeren als je niet gaat/kan laden is er verder geen verbod of consequentie.
Waarom zou jij dichter bij een uitgang mogen parkeren.
Die vakken zie je nooit aan het eind van een parkeervak.
In de bewuste garage in Tilburg zijn de laadplekken op de 8e en 9e verdieping, van de 11!
Dus...
Vaak zijn ze wel vooraan geplaatst, en ik denk dat dit simpelweg ook te maken heeft met de stroomvoorziening en dus kosten van het aanleggen. Dichtbij de ingang van een hotel, sauna of winkelcentrum is minder kabels trekken en minder graven.
Laat ons het niet gekker maken als het al is. Elektrisch rijden is op dit moment enkel weggelegd voor mensen met veel geld of die een auto op de zaak hebben en weinig km's doen (of er een 2de bij hebben). Waarom zou er daarvoor een parkeerplaats moeten gereserveerd worden? Heb je er al is bij stil gestaan dat dit misschien frustratie kan opwekken bij mensen die evenveel belasting betalen maar hun dure auto niet kwijt kunnen op een vrije parkeerplaats omdat ze geen nog duurdere EV hebben? Nee, men moet maar alternatieven bedenken. bv. een mobile lader, een verlengsnoer, een lader die men aan het plafond bevestigd op rails en zo kan verschuiven naar de plaats waar je staat enz.

Dat je die plaatsen openlaat tot het laatste daar kan ik mij wel in vinden, maar als alles vol zit dan even 10 tallen parkeerplaatsen leeg gaan laten omdat er mogelijks iemand met een EV zou kunnen langskomen die moet laden dat is te gek.

[Reactie gewijzigd door miitjohn op 15 januari 2019 16:09]

Zelfde geld voor invaliden parkeerplaatsen. Vaak ook ongebruikt en zou zo maar frustratie kunnen opleveren.

Echt hoor als je geen electrische auto hebt, heb je niks te zoeken op die parkeerplaatsen, ga naar de gemeente als je het er niet mee eens bent, maar van mij mogen ze allemaal een wielklem krijgen en afgesleept worden.

Zelfde geldt uiteraard ook voor electrische auto's die niet aan het laden zijn.

En nee ik heb geen electrische auto.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 15 januari 2019 16:27]

Euh waarom zou een invalide parkeerplaats frustratie opwekken? Die mensen vragen niet zelf om hun invaliditeit. Dat valt voor mij onder de sociale samenleving, mensen die moeilijk of niet te been zijn hun leven niet nog moeilijker maken. Verder zijn er ook geen tientallen plaatsen voorbehouden voor invaliden, dus die paar plaatsen daar gaat heus niemand frustraties van opbouwen. Als je het verschil niet meer kan maken tussen een invalide parkeerplaats en een EV parkeerplaats dan heb je volgens mij wel een probleem.
Als er geen (rechtsgeldig) bord staat welke aangeeft dat een plek specifiek voor elektrische auto's is bedoeld dan kan de supermarkt leuk de vloer blauw kliederen en een paal neerzetten, maar als die plek het dichtst bij de ingang zit dan knal ik toch echt mijn benzine auto daar neer. Ik heb gelukkig niet zoveel met andermans frustraties te maken, alleen met de wet.
Gesproken als een sociale medemens. Met zo'n instelling moet je maar blij zijn dat er geen voorselectie op karakter is bij de uitgifte van donororganen...
Ik kom op Amerikaanse fora the term “keying” tegen, maar zover zou ik zelf niet willen gaan.
Maar tokkie gedrag mag best gestraft worden met een wielklem of afslepen....
Ik heb zelf niet zo'n moeite met het vrijhouden van een invalide parkeerplaats. Graag zelfs en begrijp dat de locatie van de plek zo gunstig mogelijk is.

Waarom de EV laad plek (vaak) zo gunstig mogelijk geplaatst wordt is mij een raadsel. (Ik sta er overigens nooit op. Ik ben enorm voorstander van elektrisch rijden. Maar het elektronisch rijden is nog wel een beetje een elitair gebeuren)

[Reactie gewijzigd door Wobblier op 15 januari 2019 22:43]

Dat heeft denk ik ook met aanlegkosten te maken. Door ze dicht bij de uitgang te maken hoef je niet de hele garage/parkeerplaats open te gooien om het aan te leggen.

Daarnaast kun je het ook zien als een stukje stimulatie.
Dat heb ik dus met vrouwenplaatsen of familieplaatsen. Die zijn ENORM. En dan staat er dus vaak een Micra'tje of i10 op zo'n plek met 1 of zelfs geen kinderstoeltje er in. Zo is er overal wel wat voor te zeggen. Parkeer je daar dan ook?
Er staat vaak bij laadplekken ook NIET aangegeven dat je er alleen mag parkeren als je een EV of Hybrid hebt. Soms ook wel; dan is het een regel van die garage of bedrijf en dan dien je dat te respecteren.
Als je dus sociaal bent en een andere plek zoekt, tot alles vol is, en dan alsnog daar parkeert heb ik daar best begrip voor. Geldt overigens dus niet voor de invalide plaatsen, daar wordt wel echt gehandhaafd.
Vrouwenplaatsen en familieplaatsen is ook niet te handhaven lijkt me...

Ik heb zelf al een snoer van 8 meter, maar dat is echt niet genoeg als je 3 plekken verder staat.
Maargoed; we zijn het met elkaar eens dat de "speciale" plekken zo lang mogelijk beschikbaar moeten zijn voor mensen met "speciale dure auto's", en als alles bezet is dan kan je er met je benzine auto ook staan. Snap ik best. Probleem is dat het parkeren op zo'n plek niet gebeurt door mensen die echt geen andere plek kunnen vinden, maar denken zoals jij "f*ck it; ik betaal ook belasting dus ik wil ook voordeel".
Het is voor de politie moeilijk en vrijwel onmogelijk om op te treden op een 'privéterrein'. De beheerder zal moeten optreden (zoals Qpark).
En die doen/kunnen dat ook niet, dus die borden staan er eigenlijk voor niets.
Moest zelf ook in Tilburg laden een jaar terug. Halve garage leeg, maar de laadplekken waren ge'ICEd. Toen heb ik een Qpark medewerker aangesproken, maar meldde doodleuk dat ie er niets aan kon doen 8)7
Dus omdat er een laadpaal staat moeten normale auto's maar wijken voor dat plekje in de parking?.. Noem ik discriminatie.
Laad je auto lekker thuis op.
Heb genoeg voor die auto betaald dus vind dat ik net zo veel recht heb om op die plek te staan.
Dus omdat er een vrouwenplaats / gezinsplaats is gemaakt moet jij dat plekje vrijhouden? Laat je kinderen lekker thuis, jij hebt ook betaald voor die auto dus jij hebt ook recht op die plek! :+
Zelfde geintje inderdaad.
Ook weer discriminatie vind ik.
Is ook een dagelijks probleem in europa waar er mensen gaan parkeren op Tesla SuperCharge plaatsen of gewoon in de binnenstad op EV laadplekken. Laatst nog bij de hornbach kwam er en tokkie met zijn 20 jaar oude plek op de laadplek staan ik zeg zou jij het leuk vinden als je nooit kan tanken hoop gevloek en getier maar hij haalde hem wel weg.
Laatst stond er een ICE zelfs dubbel geparkeerd op de enige 2 laadplekken op die parkeerplaats. Was een 'typische' auto. Denk aan niveau Opel Manta uit New Kids.

Komt helaas vrij regelmatig voor dat er met fossielen op laadplekken geparkeerd wordt. Als het nu erg druk is en deze plekken vrij zijn kan ik het me nog voorstellen en maak ik me daar niet druk om. Dan probeer ik het een paar uur later nog eens.

Als de halve parkeerplaats leeg is begrijp ik het niet. De laadplekken bevinden zich niet eens voor de deur van het winkelcentrum, maar bij de ingang van de parkeerplaats zelf.

Meest irritante vind ik overigens als er EV's geparkeerd staan zonder in te pluggen. Die weten donders goed hoe het zit en zien het als "premium EV" parkeerplaats ofzo. Toppunt van arrogantie.

Vorige winter ook eens in Utrecht een PHEV 12 dagen lang aan de paal zien hangen. Had gesneeuwd dus goed te zien dat die sneeuw er die 12 dagen op heeft gelegen. Zo'n auto is in 2,5 uur vol..
Ik verzocht de vriendelijke man eerst ergens anders te parkeren en toen die zei: hoezo is toch een parkeerplaats mag ik toch ook staan vertelde ik hem de rest. Zo nu heb jij ook weer een fijne dag ;).
Ik vermoed dat dit een eerste stap is. Eerst non ev weren - dat is al een vooruitgang.
Als er een adapter is voor de supercharger naar non tesla, dan mogen ze wel snel een alternatief bieden idd
Sowieso heeft Tesla toch zijn eigen plug? dus echt laden is volgens mij best lastig dan :P
Zijn daar niet gewoon adapters voor?
Volgens mij wel van de algemene stekkers naar Tesla maar niet andersom.
argg, Tesla is echt de Apple van de automarkt....
Er was geen fatsoenlijk publiek alternatief toen Tesla het supercharger netwerk uitrolde.

Nu is dat er wel (CCS) en vorige maand heeft Tesla alle Superchargers (in ieder geval in Nederland) uitgebreid met deze publieke stekker. Daarmee zijn ze in 1 klap de grootste CCS aanbieder in Nederland.... voor Tesla's althans :), want die worden automatisch herkend aan de supercharger. Je kan je niet aanmelden met een pasje met een andere EV. Wellicht dat dat in de toekomst ook nog gaat gebeuren.

Voor nu snap ik dat ze het Tesla only houden want het is soms al vrij druk en gaat dit jaar nog een stuk drukker worden met de model 3.
Belangrijke aanvulling; de Model 3 heeft ook een CCS plug en niet Tesla's eigen aansluiting.
Naja, Tesla had prima Chademo kunnen implementeren op hun laders en als op de auto's.

CCS is eigenlijk de standaard "langzame" lader met 2 extra zware DC punten om ook snelladen te ondersteunen, grote voordeel is dat het maar 1 relatief bescheiden poort vereist (waar met Chademo auto's 2 losse poorten hebben)
Dat is geen waardig alternatief. CHAdeMO levert maximaal zo'n 50kw op 400v. Nog niet de helft van de Tesla Superchargers (120kw op 400v).

CCS is inderdaad een uitbreiding op Type2. Echter kan die zo'n 150kw op 400v leveren, als de auto en netwerk dat trekt. Zelfs 350kw op 1000v in de toekomst. Dat is dus een waardig publieke snellaad standaard.
Ah, op die manier. Dan neem ik mijn woorden terug.
Het probleem is dat andere merken EVs hier niet op werken, omdat ze geen 'contract' met Tesla hebben.
De aansluiting mag dan wel universeel zijn, de logica is dat 'nog' niet. Tesla heeft altijd al aangegeven, dat er een mogelijkheid is om andere EVs aan de Tesla chargers te laden, maar niet zonder dat er een soort 'contract' met de auto fabrikant is, want er moet natuurlijk bepaalde logica ingebouwd worden Je hoeft namelijk niet met een of andere card de charger te activeren, dit gebeurd automatisch zodra de charger wordt aangesloten.
Misschien dat in de toekomst er nog wel gaat komen, met een of andere charge card of iets dergelijks, maar op dit moment is dat er nog niet.
Geen eigen plug maar een andere auto dan Tesla kan er niet laden. Wanneer de kabel ingestoken wordt zal die communiceren met het voertuig via de communicatie plug als dat niet lukt dan zal de laadsessie niet starten.
Die parkeerplaatsen bevinden zich vaak op een premium locatie in het parkeergebouw. Aan de ingang/uitgang of iets in die aard. Vandaar dat deze plaatsen vaak worden ingenomen door aso's die helemaal niet kunnen laden, gewone wagen dus. Die gewoon het parkeervak inpikken ipv een gewoon vak te zoeken verderop.
Dus je bent aso als je op een laadplek staat in een algemene parking met een auto met verbrandingsmotor? Wat een onzin. Laad je auto lekker thuis op..
Ja dat ben je dan. Neem nu Londen, daar heb je in de binnestad her en der powercharger stations. Gewone parking kost tientallen euro per uur, zo een snellaadstation is gratis, in de veronderstelling dat je daar toch maar een kwartiertje tot een half uur staat. En ja je bent een aso als je op die plek heel de dag gratis je oude ketel laat staan omdat je voor een dubbeltje op de eerste rij wil.
Oude ketel? Klinkt neerbuigend... Vind mijn auto uit 2018 niet bepaald een oude ketel.
Het is aso dat die rijdende batterijen een eigen plek krijgen en nog gratis parken ook.
Mijn auto is van 2009, dat is een oude ketel. Ik rijd nog met old school vloeibare kool ( lees diesel 8)7 )
maar besef wel daat EV en alles daaromheen gewoon de toekomst is. Niet zo snel offended zijn please, maakt het leven een stuk makkelijker ;)
Ik stap nog liever in die lekker klinkende diesel van jou uit 2009 dan in een stille EV.
Proberen ze ook niet dit soort taferelen voor te zijn? www.autoblog.nl/nieuws/te...iote-blokkeertrend-118759

[Reactie gewijzigd door M1lanJB op 15 januari 2019 13:00]

Natuurlijk alleen de WeChatApp en niet de eigen Tesla App. Ik betwijfel ook of dit daadwerkelijk een idee vanuit Tesla zelf is. Dit is natuurlijk niet het gekste wat er in china gebeurt met je privacy. Zo moet je al sinds een tijdje FaceID gebruiken om gebruik te kunnen maken van het toilet (https://www.youtube.com/watch?v=9BSzgeOrfhk).

De WeChatApp wordt namelijk beheerd door de Chinese overheid (https://www.theverge.com/...ging-electronic-id-system). Dit is natuurlijk nog een manier van de overheid daar om te bekijken wie wat waar wanneer doet, en dit kan dan toevallig weer mooi worden meegerekend in jouw Sociale Krediet Score (https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System)
Zo moet je al sinds een tijdje FaceID gebruiken om gebruik te kunnen maken van het toilet (https://www.youtube.com/watch?v=9BSzgeOrfhk).
Even tussendoor: er wonen 1,4 MILJARD mensen in China en dit is één WC. Het is echt absoluut een uitzondering en het zou me verbazen als je niet ook minstens één wc zou kunnen vinden in de VS en EU samen die ook een gek systeem heeft.

De centrale overheid heeft een aantal jaar terug de lagere overheden de opdracht gegeven miljoenen nieuwe wc's te bouwen; dan zit er altijd wel één politicus tussen die zich laat ompraten voor een raar idee.

Jouw zin laat de suggestie bestaan dat iedereen in China met FaceID naar de toilet moet... Dat is echt onzin dat je uit je hoge hoed trekt.
De WeChatApp wordt namelijk beheerd door de Chinese overheid (https://www.theverge.com/...ging-electronic-id-system). Dit is natuurlijk nog een manier van de overheid daar om te bekijken wie wat waar wanneer doet, en dit kan dan toevallig weer mooi worden meegerekend in jouw Sociale Krediet Score (https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System)
Je 'bron' haalt je eigen verhaal onderuit, een paar quotes uit het artikel:

"Founded in 2011 and owned by Tencent, WeChat has 902 million daily users, and about 38 billion messages are sent on the platform every day."

"Since WeChat requires users to register with their real names per government policy, it’s not a stretch to imagine that one day, WeChat may fully replace state IDs."

Het wordt dus niet beheerd door de Chinese overheid. En het feit dat WeChat je ID kaart wordt is pure speculatie van de redactie.

Je laatste bron is de belangrijkste; een Orwelliaans krediet systeem waar je wél terecht bang voor moet zijn! Het is daarom jammer dat je met foute bronnen en één enkel toilet je eigen verhaal een beetje onderuit haalt. Ook de koppeling aan parkeren is mij zoek.

[Reactie gewijzigd door ApexAlpha op 14 januari 2019 21:24]

Tencent zelf is een holding conglomeraat en heeft verder niks met de Chinese overheid te maken, dat klopt helemaal.

Waar ik het wel mee eens ben is dat een dergelijk groot en uitgebreid systeem onderhevig moet zijn aan toezicht van de overheid en juist dat is een groot knelpunt in China.

Tencent/WeChat heeft toegang tot massieve hoeveelheid aan data, nog meer als Facebook omdat je WeChat ook kan/moet gebruiken bij je dagelijkse activiteiten. De Facebook app kan je voor een groot deel rechts laten liggen. Tencent/WeChat is onderhevig aan de Chinese wetgeving, de Chinese overheid heeft wel vaker bepaalde activiteiten van Tencent stop gezet.

Het is voor de Chinese overheid wel heel makkelijk om zijn burgers te volgen en dat kunnen ze ook zeer secuur doen omdat je de app MOET hebben, kan niet verder zonder.

Tijdens mijn bezoek aan Shenzen viel mij op dat meeste niet eens moeite deden om contant op zak te hebben. Nou kan je zeggen dat onze overheid (voornamelijk de belastingdienst) de financiele transacties van zijn burgers ook in de gaten houdt, dat klopt. Maar dit gaat net een stapje verder. Het is niet alleen die transacties, maar alles in je leven is gekoppeld aan die app.

Dat er kritiek is op zoiets is begrijpelijk, alleen jammer dat dat meestal op de verkeerde manier gaat.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 14 januari 2019 22:35]

Wilden ze niet het recreatiegebied het Henschotermeer ook met FaceID toegankelijk maken? Zie dit Tweakers-artikel: nieuws: Politiek stelt vragen over privacy van gezichtsherkenning bij Henscho...

Inderdaad iemand met een gek idee, een uitwas.
Ja dit verhaal was me echt te bizar voor woorden. wtf was dat ooit voor idioot plan?
En jij gelooft dat dat Tencent volledig zelfstandig opereerd? Ik geloof er helemaal niets van.
Zoals @!GN!T!ON ook zegt, Tencent is een groot Chinees bedrijf, AKA een staatsbedrijf, zie ook Kwartjuh in 'nieuws: Huawei heeft werknemer die verdacht wordt van spionage o...

De Chinese overheid heeft wel degelijk een vinger in de pap.
een staatsbedrijf,
Kom op, doe even twee tellen Googlen voor je een reactie plaatst. TenCent is letterlijk BEURSGENOTEERD.

[Reactie gewijzigd door ApexAlpha op 14 januari 2019 21:37]

Tuurlijk, voor het oog is er niets aan de hand. Maar in China werkt het toch wat anders dan hier. Letterlijk is het misschien geen staatsbedrijf, maar in de praktijk zijn er geen grote bedrijven zonder nauwe band met de overheid. Anders kun je gewoon niet bestaan als bedrijf. Dat is inmiddels wel een publiek geheim.
Anders dan de grote lobbyshow die we hier hebben?
Dat is natuurlijk niet hetzelfde. In China is het meewerken met de regering of je kan wil inpakken. Er is weinig keuze. Lobbiesten zijn in principe niet in staat om regelgeving te maken, mits politici over een gezonde hoeveelheid integriteit beschikken.

De realiteit is misschien anders, maar in theorie er is wel degelijk een verschil tussen de situatie in China en het westen.

Voor de rest heeft @Bazi wel gelijk. Het is algemeen bekend dat de Chinese regering bij alle grote bedrijven een hele grote vinger in de pap heeft. Waarom denk je dat westerse bedrijven bv niks bereiken tenzij ze met een Chinees bedrijf samen werken?
Inderdaad, het is anders.

In China zorgt de staat er voor dat bedrijven niet helemaal los kunnen gaan ten koste van de burger. Of de controle die de staat op die manier over burgers heeft goed is, kun je vraagtekens bij zetten, maar de burger is in ieder geval niet slechts een zak geld die leeggeklopt moet worden.

In het westen zijn het de bedrijven die de politiek in hun zakken hebben. De bedrijven die besluiten welke politieke beslissingen genomen worden. Anders kon je politieke carriere, of erger, je carriere na de politiek nog wel eens gevaar lopen. Dat CEO baantje of die lading commisariaatjes zijn namelijk wel erg leuk nadat je de politiek verlaat. Laat die bedrijven doorgaans nou net vooral bezig zijn met het uit de zak kloppen van de centen van de burger, met zo weinig mogelijk investering, want dat gaat ten koste van de winst.

Nu is de wereld natuurlijk niet zo zwart/wit als hierboven door mij beschreven, maar er zijn positieve en negatieve zaken in beide situaties. Daarbij kan ik je echter wel op een briefje geven dat er in Noord-Nederland een paar honderd duizend Nederlanders niet bepaald blij zijn met hoe de NAM (en daarmee Koninklijke Shell) al decennia lang zijn verantwoordelijkheid kan ontlopen dankzij de opstelling van de Nederlandse staat.
In China zorgt de staat er voor dat bedrijven niet helemaal los kunnen gaan ten koste van de burger.
Misschien moet je de arbeidsvoorwaarden even vergelijken maar er zijn maar weinig landen waar je het zo goed hebt als werknemer als in Nederland. Voor de rest heeft de regering in China vrij weinig op met het welzijn van de burger gezien de hoeveelheid controle ze proberen uit te oefen. En dan zullen we het over dingen als Tibet of de behandeling van andere minderheden nog maar niet hebben.
In het westen zijn het de bedrijven die de politiek in hun zakken hebben. De bedrijven die besluiten welke politieke beslissingen genomen worden. Anders kon je politieke carriere, of erger, je carriere na de politiek nog wel eens gevaar lopen. Dat CEO baantje of die lading commisariaatjes zijn namelijk wel erg leuk nadat je de politiek verlaat. Laat die bedrijven doorgaans nou net vooral bezig zijn met het uit de zak kloppen van de centen van de burger, met zo weinig mogelijk investering, want dat gaat ten koste van de winst.
Want gelukkig is van corruptie ook totaal geen sprake in China. Zonder twijfel doen politici hier heel erg hun best om ook voor zichzelf te zorgen maar ik betwijfel ten zeerste dat het erger is dan China. Sowieso is Azie in algemeen een vrij corrupte bende. Afgezette president in Zuid Korea. Een president in Japan die ook alles behalve schone handen heeft etc.
Daarbij kan ik je echter wel op een briefje geven dat er in Noord-Nederland een paar honderd duizend Nederlanders niet bepaald blij zijn met hoe de NAM (en daarmee Koninklijke Shell) al decennia lang zijn verantwoordelijkheid kan ontlopen dankzij de opstelling van de Nederlandse staat.
En die paar honderd duizend mensen kunnen dat ook gewoon zeggen. En ondanks dat die situatie een stuk beter afgehandeld zou kunnen worden, valt het natuurlijk redelijk in het niet bij wat China doet. Extremere vervuiling met rivieren die knal rood en groen zijn of wat dacht je van de Drieklovendam. Geloof dat ze daarvoor 23 miljoen mensen hebben moeten verplaatsen, ongetwijfeld lang niet allemaal vrijwillig, wat ondertussen een grote ecologische clusterfuck is geworden. Heeft China trouwens ook 30 jaar lang doodleuk ontkend.

Dus nee, NL is zeker niet perfect maar denk dat de gemiddelde persoon in NL stukken beter af is.
publiek geheim
Aluhoedjes gonna aluhoedje.
Goed argument! Dat voegt echt iets zinnigs toe.

Het is gewoon publieke informatie dat grote bedrijven verplicht een partij-committee moeten hebben, die invloed heeft op besluiten.

Maar goed, mij geloof je blijkbaar bij voorbaat niet, dus ik laat het maar bij wat bronnen:

https://www.inkstonenews....companies/article/2176349

https://www.nytimes.com/2...y-private-enterprise.html

https://edition.cnn.com/2...ommunist-party/index.html

https://www.forbes.com/si...-in-alibaba/#5b59f8aa25b8

https://www.tradecommissi...e/129204.aspx?lang=eng#p6

Schaar jij de New York Times, CNN en Forbes onder "aluhoedjes"? De Canadese overheid?
CNN en NYT hebben zichzelf ondertussen gediskwalificeerd als objectief nieuws en komen sinds eind-2016 niet veel verder dan het niveau van de Privé of de Linda. Ik lees CNN en NYT wel als ik wil weten wat Trump gisteren gegeten heeft en hoe vreselijk dat wel niet was.

De overige bronnen leveren de opinie dat de Chinese overheid op een of meerdere manieren invloed uitoefent op private ondernemingen binnen China of dat je het beste met de lokale partijbobo kan lunchen voor een goede deal aldus de Canadese overheid... (?)

Het is geen 'publiek geheim'; het is gewoon geen geheim. Bedrijven en overheden hebben altijd al invloed op elkaar uitgeoefend, in China en elders, en daarmee zijn Chinese bedrijven geen 'letterlijke' staatsbedrijven maar ook geen 'staatsbedrijven' zoals jij impliceert met allerlei insinuaties en irrelevante onderbouwingen.
Tesla heeft in China een onafhankelijke dochter. Grote kans dat dit een initiatief is van Tesla China zelf en dat zij geen toegang hebben tot de Tesla app.

Het is ook goed mogelijk dat de garagehouder de plekken uitbaat, dus dat de laders niet van Tesla, maar van de garagehouder zijn. Kan goed zijn dat zij een probleem hebben geconstateerd en dat ze zelf deze oplossing hebben gevonden.

Ik begrijp even niet hoe het feit dat ik een Tesla rijd en parkeer op plekken waar dat mag kan leiden tot een betere sociale score. Het omgekeerde zou juist waar moeten zijn, parkeren op een plek waar dat niet mag moet leiden tot een slechtere score.

Je hoeft niet meteen aan alles een samenzwering te hangen he. Dat WeChat daar toegangelijk is is voor meeste reden genoeg om dat te gebruiken, puur uit gemak.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 14 januari 2019 20:36]

je kunt er heel erg veel bijhalen inderdaad.

Er zijn bij ons in de buurt ook wel mensen die zich er erg druk om maken dat er soms brandstofauto's bij een laadpaal gaan staan. Mensen zijn daar nogal gevoelig voor, overigens net als met de plekken die voor gezinnen met kinderen gereserveerd zijn waar dan alleen-rijders parkeren.

Je hoeft op zich als Tesla rijder natuurlijk niet op die plek te parkeren natuurlijk he? Dus dan laad je hem bijvoorbeeld lekker thuis op, en verder niks aan de hand. Het wordt nog leuk als elk merk elektrische auto zijn 'eigen' plekken gaat reserveren die allemaal niet voor andere merken gebruikt mogen worden. Heerlijk. Daarnaast, met alle videosurveillance die ook bij ons is (en in sommige Chinese steden nog veel erger) weet men toch al behoorlijk goed waar je zoal komt hoor, daar voegt een parkeerplek niet idioot veel toe (dan is een camera bij de ingang van de garage veel effectiever, want waarom zou je in hemelsnaam alleen Tesla rijders willen volgen, maar Mercedes of Great-Wall rijders niet?

Waarom is mijn reactie ongewenst? Omdat het niet lyrisch over Tesla is? Oh jee.

[Reactie gewijzigd door Arokh op 14 januari 2019 21:03]

Het is geen parkeerplek, het is een oplaadplek. In dit geval specifiek voor Tesla's.

Het is vrij asociaal als niet-tesla's op die plekken gaan staan, omdat een Tesla die laadplek mogelijk nodig heeft om op zijn bestemming te komen.

Jij vindt het ook niet fijn als ik mijn Tesla bij een tankstation ga parkeren.

Verder zoals al is gezegd betaald Tesla voor die parkeerplekken. Veelal is er een deal met de eigenaar van de grond. In Nederland staan die Superchargers bijvoorbeeld vrijwel uitsluitend bij Van der Valk hotels. Het is goed voor hun MVO beleid en het trekt Tesla rijders naar hun hotels en restaurants toe. Als ik bv. ergens een afspraak heb probeer ik die te plannen in een VdV waar zo'n Supercharger is, zodat ik dat niet onderweg nog hoef te doen.

Dus Tesla krijgt bv. 10 parkeerplekken en Van der Valk krijgt extra omzet en goede reclame.
Dat is zeker de positieve kant. Het is in mijn ogen even geen tank-plek als je niet vlak bij je auto blijft en hem meteen weg haalt zodra hij vol genoeg is. (zoals bij die VdV, waar je altijd er vlak bij blijft, in dat restaurant, bij een shoppingmall is dat toch net even anders).

En als een Tesla rijder op die VdV plek staat en lekker 2 uur gaat eten terwijl de auto nog 80% vol was? Dat lijkt niet asociaal, maar kan dat natuurlijk net zo goed zijn. Dat los je hier ook totaal niet mee op.

Een voordeel van de brandstofauto is natuurlijk de universele manier van tanken. Er is vrijwel altijd aan 2 soorten brandstof genoeg. Als elk merk zijn eigen laadstation nodig heeft is het niet ideaal. Van der Valk gaat in zee met Tesla, VAG gaat in zee met Hajé. Jij wilt dan graag je afspraak bij VdV, je relatie bij Hajé. Een universeel systeem is veel handiger, volgens mij voor iedereen.
https://electrek.co/2016/12/16/tesla-supercharger-idle-fees/

het zal wel gaan moeten dat je je Tesla verplaatst wanneer deze vol is. tenzij je behoorlijke kosten wilt gaan betalen natuurlijk word het in de toekomst aangeraden om je Tesla weg te halen als deze vol is.

verder ben ik het met u eens, er moet zo snel mogelijk een universele laad methode komen echter is er 1 probleem. niet elke auto/stekker kan alle vermogens aan die worden gebruikt. een Hyundai Kona EV kan bijvoorbeeld niet met meer dan 50? kW vermogen opladen terwijl een Tesla Super Charger 130 kW aan vermogen heeft en er zelfs al plannen zijn voor voertuigen die gebruik kunnen maken van een 350 kW stekker. doordat die vermogens zo ver uit elkaar lopen krijg je ook te maken dat er andere kabels en stekkers nodig zijn.

wel ben ik er van overtuigd dat dit opgelost kan worden net zoals het vroeger een probleem was dat elke mobiele telefoon fabrikant zijn eigen stekkertjes had. dan had je ook 10 stekkers in huis om een telefoon op te laden en kon je er maar 1 of misschien 2 van gebruiken op de nieuwe telefoon die u had. kwestie van tijd. hopelijk eerder dan later worden hier 1 of een aantal standaarden van gemaakt.

persoonlijk hoop ik dat de Tesla kabel 1 van die standaarden gaat worden omdat het een slanke stekker is i.p.v. zo'n enorme logge stekker.
persoonlijk hoop ik dat de Tesla kabel 1 van die standaarden gaat worden omdat het een slanke stekker is i.p.v. zo'n enorme logge stekker.
Dat zal het toch niet worden, Tesla Model 3 gebruik heeft in Europa zo'n 'enorme logge stekker', de https://en.wikipedia.org/wiki/Combined_Charging_System CCS 2 stekker (linker op het plaatje).
Correct. De 'standaard van Europa. Gelukkig is er genoeg ruimte voor 2-4 stekkers totaal op de model 3. 1 a 2 per kant. Hopelijk kan dus de tesla stekker ook een plaats krijgen ^^
Dan zitten we weer met een hoop standaarden...
Zolang het een standaard is maakt het me echt niet uit hoe die er uit ziet. Deze stekker kan trouwens meer dan die van Tesla, 3 fase laden voor sneller thuis laden en tot 350kW DC laden. Dat compenseert ruimschoots voor zijn looks.
klopt. maar er is nog geen een auto die die 350 kW kan gebruiken. en helaas het nadeel van zo veel vermogen op een X aantal cellen is dat de levensduur sterk achteruit gaat ervan. dat is de reden dat Tesla nu nog hun 130 kW Super Charger heeft en dit jaar met een 200-300 kW super charger v3 uit komt. ook komt Tesla nog met een Mega Charger van 1 MW ongeveer. alleen deze word voor vrachtwagens i.p.v. auto's.
Hyundai kona kan ook op 60kW en 80kW geladen worden.
En zelfs met waterstof. Tanken en gassen maar. Misschien niet even efficient maar wel handelbaarder
Zal ik met mijn Tesla dan maar gewoon bij de benzinepomp naast de pomp gaan parkeren en in een restaurant lekker gaan eten? Kijken hoe snel jij boos gaat worden als je niet kan tanken omdat auto's naast de pomp gaan parkeren.

Mijn auto doet als ik nog 15% procent in de accu heb ongeveer 20 a 30 minuten over om weer vol te zijn. Why in the hell moet ik dan in mijn auto blijven zitten en kan ik niet even binnen een kop koffie halen?

Je hebt een mooie app bij die auto zodra je accu vol zit krijg je een ping dat je je auto moet verzetten. Inmiddels komt er ook een boete aan vanuit tesla als je je auto laat staan terwijl de accu vol is.

Overigens met een volle accu op een laadplek gaan staan voor 2 uur is ook gewoon a-sociaal.
Een pomp is geen parkeerruimte. Dit is een parkeerruimte met een stekker...
Dit gaat ook niet om openbare parkeerplaatsen maar door Tesla betaalde parkeerruimte. Aardig asociaal als je daar als niet-Teslarijder gaat parkeren.
Ik betaal wegenbelasting in tegen stelling tot de EV rijders. Vrij asosociaal als je als Ev rijder gaat rijden op de straten waar ik voor betaal.

Dus okay, ik zal van jullie,parkeer plaatsen afblijven, blijven jullie dan van onze straten af :+
Eveneens vrij asociaal dat ev-rijders voor de gevolgen (en de kosten) opdraaien van co2 uitstoot die ze niet hebben veroorzaakt. En ze door middel van inkomstenbelasting mee betalen met de grote subsidies die oliebedrijven jaarlijks ontvangen.
Want stroom wordt gratis en schoon opgewekt, en accu's worden schoon gemaakt ... :P
En @Arokh

Je gaat mij toch niet vertellen dat je niet weet dat een EV veel minder co2 uitstoot, ook als hij op grijze stroom rijdt en je de productie meeneemt? Lijkt me inmiddels basiskennis?
In China draaien die Teslas 100% op kolenstroom ;-) en daar is geen Co2 uitstoot bij haha.
En zelfs dan is een elektrische auto beter voor de directe leefomgeving. Dat heeft te maken met het feit dat energiecentrales in de regel niet in het centrum van de stad staan. Er is dus wel uitstoot, maar niet op de plaats waar de auto op dat moment rijdt.

In Londen hebben ze gebied aangewezen welke verboden was voor non-EV voertuigen. De fijnstof concentratie in dat gebied was lager dan in de algemene milieu zone welke op zijn beurt weer lager was dan de rest van Londen..

Of- en hoeveel CO2 een energiecentrale uitstoot heeft te maken met het type centrale. Een kolencentrale stoot meer CO2 uit dan een gascentrale en beide hebben meer uitstoot dan een kerncentrale.. Daarnaast zie ik langs snelwegen steeds meer zonneparken ontstaan en die wekken ook stroom op zonder CO2 uitstoot.

En daarbij als je de kobalt en accu productie meeneemt, tja dan moet je ook de gehele olie keten meenemen. Dus milieuschade als gevolg van fracking het het oppompen van de olie. 'Ongelukken' met boorplatformen of olietankers (zoals vorig jaar nog in de Rotterdamse haven en het jaar daarvoor in de Mexicaanse Golf (BP booreiland)). Dan hebben we het energie verbruik van de raffinaderijen en het transport van de brandstoffen naar de benzine stations. Dat vervoer gebeurt met vrachtwagens en schepen. Wat is de impact van al dat soort voertuigen?

Maar net zoals de hybride auto een opstap was naar volledig elektrische auto's, zal de BEV een opstap zijn naar auto's op waterstof..

Ik rijd nu half december in een hybride auto, maar ongeveer de helft van de week kan ik niet opladen omdat ik niet dichtbij genoeg kan staan met mijn auto. Wij hebben bij ons in de straat 1,2 parkeerplaats per woning, maar velen hebben bij ons in de straat twee auto's. Gemeente heeft aangegeven dat zij niets voor mij kunnen betekenen.. Van de 60km woon-werk afstand welke ik dagelijks afleg kan ik 20-25% volledig elektrisch afleggen, mits de accu is opgeladen..
nee tuurlijk, het is een moeilijke vergelijking, en uiteindelijk lijkt me de EV een heel stuk beter, absoluut.

Je hebt ook zeker gelijk dat de concentratie fijnstof vooral in de stad erdoor af kan nemen, dat is duidelijk. Wat dan wel ene beetje flauw is: De mensen die in de stad wonen en graag EV rijden, zorgen (vooral in China, al gaat het daar straks ook hard met verduurzaming denk ik) met de kolenuitstoot buiten de stad wel voor veel meer vervuiling. Dus de mensen die zelf niet eens vervuiling veroorzaakten worden nu opeens geconfronteerd met slechtere lucht omdat mensen in de stad zo nodig veel energie willen gebruiken. Dit is in de megasteden in China natuurlijk nog veel duidelijker dan hier.

Maar buiten dat, een enorm project zoals die drieklovendam in China zorgt natuurlijk voor enorm veel relatief schone energie (al valt er op zulke projecten ook nog wel wat af te dingen).

Het is gewoon uiteindelijk niet zo zwart wit. Overal zitten voor en nadelen aan, ook aal EV auto's, en natuurlijk ook duidelijk aan ouderwetse verbrandingsmotoren.

In het gebied waar ik woon worden mensen dan weer erg boos om zowel windmolens (horizonvervuiling, geluid en nare slagschaduw de hele dag veranderend) als zonnepanelen-parken die op super-vruchtbare landbouwgrond wordt gelegd. Er worden dan geen aardappelen meer verbouwd, maar in rap tempo hele hectares omgevormd naar zonneparken. En de landbouwgoederen importeren we vervolgens uit Brazilië waarbij we op de hoogte zijn van de desastreuse gevolgen voor de Amazone bijvoorbeeld. Energie is niet gratis. zowel olie als stroom: er is geen heilige oplossing zonder nadelen. nog.
Maar net zoals de hybride auto een opstap was naar volledig elektrische auto's, zal de BEV een opstap zijn naar auto's op waterstof..
Hahaha.. Nee :-)
Lul nou niet zo dom. De Tesla parkeerplaatsen zijn geen openbaar terrein. Dat staat op prive grond, veelal van hotels. Daar betaal jij geen wegenbelasting voor.
Het zijn de enige plekken om je auto in de publieke ruimte op te laden, net zoals de plek naast de benzinepomp voor jou de enige plek is om je auto vol te tanken.
Nee, dat zeg ik toch ook? Een kop koffie bij dat pand erbij is juist geen probleem. Uitgebreid shoppen 2 uur lang terwijl je auto al anderhalf uur vol is wel.

En is voortaan elke plek een tankstation als er een stekker in de buurt is? Dat lijkt me ook nogal wat. Waar moeten dan de EV's parkeren die niet hoeven te laden?
Als ik wil laden met mijn niet tesla moet dat ook gewoon kunnen. As ze dan meteen een bericht sturen als mijn accu vol is wil ik best binnen een 15 minuten de auto elders afstellen.
Ja inderdaad. En dat bericht kunnen ze 15 minuten voor hij vol is sturen :-) dat zal misschien nu al zo werken, dat weet ik niet, maar technisch natuurlijk een eitje.
Ja nog beter.
Het is in mijn ogen even geen tank-plek als je niet vlak bij je auto blijft en hem meteen weg haalt zodra hij vol genoeg is.
Jij rijdt niet elektrisch denk ik? :-) Als ik leeg aan kom moet ik tot wel 45 minuten wachten om de accu weer vol te laden. Dan ga ik toch echt even liever een lunch nuttigen bij VdV dan dat ik bij de auto ga blijven staan.

Een Teslarijder kan niet 2 uur blijven staan, want dan krijgt diegene namelijk idle-fees berekend via z'n Tesla account. Je hebt nadat de auto vol is 5 minuten om de auto weg te zetten, anders lopen de idle-fees op per minuut. (ik meen iets van 1 euro per minuut)

Een universeel systeem _is_ er. oa. IONITY is voor alle auto's met CCS poort te gebruiken en ook bv. Fastned heeft CCS. Tesla is bezig met een CCS adapter voor de S/X.

Maar toen Tesla in de wereld begon was er nog niets en heeft daarom dit systeem gemaakt. Nog altijd zijn ze de grootste aanbieder van snellaadsstations ter wereld, met grote afstand tot de nummer 2. Ik sluit niet uit dat t.z.t. Tesla haar laadstations open zet voor andere merken. Ze zijn ze nu al aan het ombouwen naar CCS.
[...] Dan ga ik toch echt even liever een lunch nuttigen bij VdV dan dat ik bij de auto ga blijven staan.
Dat bedoel ik ook met vlakbij blijven.
Goed voer voor de gele hesjes, dit ! ;)
Er zijn bij ons in de buurt ook wel mensen die zich er erg druk om maken dat er soms brandstofauto's bij een laadpaal gaan staan.
Het is ook gewoon irritant wanneer mensen zich totaal niks gelegen laten liggen aan anderen en alleen maar met zichzelf bezig zijn. Als ik koffie ga drinken bij een tankstation ga ik mijn auto toch ook niet parkeren bij een pomp, waardoor ik anderen nodeloos in de weg sta? Wat is er nou moeilijk aan om gewoon even rekening te houden met elkaar?

[Reactie gewijzigd door Iknik op 15 januari 2019 13:04]

Je kunt het onzin noemen maar dat doe je alleen als het jezelf niet aangaat gok ik.

Parkeren op een Tesla charge spot is simpelweg de bedoeling niet ook niet voor een Tesla, Tesla koopt/huurt die grond (geen idee of dat hier zo is) en creëert daar laad plaatsen op, geen parkeerplaatsen.

Net zoals de plek naast de pomp van de shell ook geen parkeerplek is maar een plek om je auto te vullen of de shop te bezoeken.
ik snap dat, en ben heel nieuwsgierig naar de toekomst. Maar ik zie ook wel potentiele problemen. Wat als er in China (en bij ons) 20 verschillende systemen zijn, moeten er dan 20x10=200 plekken gereserveerd worden? Al dan niet door 20 fabrikanten gehuurd? Ik weet niet of dat de ontwikkeling is die gewenst is. Is het niet veel beter om 1 systeem te hebben en daarmee het probleem op te lossen?

Er zijn natuurlijk voor en nadelen, maar het is niet alleen positief volgens mij.
Mm ze maken juist nu al mooie stappen in die standaarden. Er zijn nooit 20 verschillende systemen geweest en dat dit er gaat komen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.
Er is al een standaard, CCS. En die wordt door 90% van de elektrische auto's gebruikt, ook Tesla's. Zelfs de nieuwe SuperChargers hebben CCS aansluitingen. Elon Musk heeft geregeld gezegd dat andere autofabrikanten zich tegen onkosten mogen aansluiten op het SuperCharger netwerk maar tot nu toe is er geen een autofabrikant die daar gebruik van gemaakt heeft. Tja.
Ik snap dat het zo gaat, en iemand moet een van de eersten zijn natuurlijk. Zo werkt het.
De shop bezoeken, dan sta je dus onverhoopt toch even geparkeerd. Meestal zijn daar ook de parkeerplekken bij de shop voor bedoeld bij dat soort pompstations
[...]

Je hoeft op zich als Tesla rijder natuurlijk niet op die plek te parkeren natuurlijk he? [...]
Die plaatsen zijn ook niet gemaakt om te parkeren natuurlijk, maar om je auto 'vol te tanken'.
Kan je ook zeggen dat een elektrische auto bij een tankstation aan de pomp mag gaan staan, je hoeft ook niet daar te tanken, er zijn meer dan genoeg andere tankstations in de buurt.

Als je batterij niet leeg is parkeer je ergens anders, maar als ze wel leeg is en er staat een verbrandingswagen op je oplaadplaats ben je wel gezien...
het voordeel zit hem er natuurlijk wel in dat je er ook mag parkeren (en dat zou veranderen moeten) als je accu nog vol genoeg is. Eigenlijk zou er dan een manier moeten zijn om een heel dik parkeertarief te hanteren zodra het laden niet meer nodig is. (zeg 80% vol oid). Allemaal lastig natuurlijk, maar straks heb je hele verdiepingen nodig om te reserveren voor elektrische auto's die willen bijladen tijdens het shoppen, maar uiteindelijk 80% van de tijd al vol zitten en toch die plekken bezet te houden. Daar heeft ook niemand profijt van.

en nee, deze plekken zijn parkeerplaatsen, niet om je auto vol te tanken. Daar heb je buiten al veel gelegenheid voor, bijvoorbeeld bij de speciale tankstations van Tesla, langs wegen en andere terreinen.

Dit voorbeeld gaat toch echt om een overdekte parkeergarage. Iemand met een brandstofauto 'parkeert' zijn auto daar ook niet, maar zet hem alleen even neer om te shoppen ;-)
[...]
en nee, deze plekken zijn parkeerplaatsen, niet om je auto vol te tanken. Daar heb je buiten al veel gelegenheid voor, bijvoorbeeld bij de speciale tankstations van Tesla, langs wegen en andere terreinen.
Heb je het artikel gelezen? :?
Het gaat toch echt over Tesla Supercharger plaatsen hoor.
Moesten ze zomaar gaan plaatsen reserveren voor Tesla's, dan geef ik je volkomen gelijk ;)
Dat is er al sinds 2016.... Google eens op supercharger boete
https://electrek.co/2016/12/16/tesla-supercharger-idle-fees/

dat is er al weer even. gelukkig zijn er meer mensen die zo logisch na denken :)
Gelukkig :-) ja, heb zelf geen Tesla. Had het even moeten opzoeken.
Je maakt een fout en dat si dat die plekken geen parkeerplekken zijn. Als de auto klaar is met laden brengt Tesla extra kosten in rekening voor het parkeren.

https://electrek.co/2016/12/16/tesla-supercharger-idle-fees/

Het is dus de bedoeling dat je je auto daar binnen 5 minuten weghaalt en op een normale plek parkeert.
In het licht van gecoordineerde acties zoals deze, is het misschien niet verwonderlijk dat het van Tesla zelf uitgaat?
Ik vermoed dat een 30 cm hoog hekje sowieso geen uitdaging zal zijn voor een dergelijke rijdend milieudelict op tractorwielen. die parkeert er gewoon boven... ;)
Ter info: FaceID is een merknaam van Apple haar dot matrix scanner. Het is gewoon een gezicht scanner. Net als een willekeurige vingerafdrukscanner geen TouchID heet.
Mogen ze in Zaventem ook doen, paar dagen geleden een auto die dwars over 3 parkeerplekken stond. Was waarschijnlijk om statement te maken?
In Amerika is dat een nieuwe trend. Je kan ze wel zo aan de kant slepen :+
https://topgear.nl/autoni...eept-blokkerende-pick-up/
Faith in humanity: below zero... man man man wat een debielen bestaan er toch...
Dan zit die auto vol met camera's en andere techniek. Waarom kan die auto het niet zelf?
In principe geen verkeerde vraag. Dat zou wel vriendjespolitiek voorkomen vanuit mensen die een Tesla (of ander merk die dit concept overneemt) hebben en als vriendendienst zo'n parkeerplek voor bijv. visite gebruiken.
Omdat het vanuit Tesla zo nooit voorzien is. Dit is mogelijks een lokaal initiatief genomen door de eigenaar van de parkeergarage.
die Tesla's zitten misschien vol camera's en andere technieken maar die techniek is niet hier voor bedoeld.

en ook als je het volledig met de techniek van de Tesla's wilt regelen moet er weer zeer veel geprogrammeerd worden wat de software niet sneller zal maken en vermoedelijk is dit nog een test fase iets. oftewel meer kosten voor iets dat misschien wel of niet gaat werken
Waarom hebben ze geen camerasysteem gemaakt die gelijk het nummerbord van de auto scant, en checkt of het een elektrische is? Was wel wat makkelijker geweest voor de bestuurder
Omdat je dan een database moet hebben met alle kentekens en of de auto elektrisch is.

Het is nog maar de vraag of je die gegevens zomaar krijgt.
RDW.nl ... heeft vast een api
Jup, daar krijg je zo alle gegevens. Ook het tyoe motor etc. Maar blijkbaar is Nederland daar vrij uniek in
Dat zou kunnen natuurlijk ;) we zijn in Nederland zo slecht nog niet bezig.
Niet in alle landen is het nummerplaatregister openbaar te benaderen. Ik denk dat NL eerder de uitzondering is dan de regel.
Waarom het nummerbord scannen? Het lijstje met modellen is vrij beperkt: Tesla Model S, Tesla Model X, Tesla Model 3. Dat is makkelijk genoeg te herkennen met moderne AI software, vooral omdat de omgeving extreem voorspelbaar en constant is. Kom je aan met een andere auto, dna blijft de poort dicht. Geen app voor nodig, geen database voor nodig, alleen een stukje AI training.
Kom je aan met een andere auto, dna blijft de poort dicht.
Laat je daarentegen een FOTO van een Tesla Model S, Tesla Model X, Tesla Model 3 scannen dan gaat de poort gewoon open.
Ha, je kan gewoon die witte pilonnen aan de kant zetten en tussen de hekjes parkeren.
Dit is natuurlijk gewoon een barriere die gemaakt is om aan te geven dat het niet zo hoort. Net als sloten voor allerlei zaken (je kan er altijd wel in komen als je echt wilt).

Tesla wilt haar parkeerplaatsen beschermen tegen aso's. Net als gelegenheids-diefjes, zijn mensen die van de gelegenheid gebruik maken om 'even' hun auto te stallen.

Als Tesla bestuurder krijg je al 0.40 euro boete voor iedere minuut (tot 0.80e) die je te lang staat (Edit: Na dat je Supercharge sessie klaar is). Dus voor een Tesla is het ook niet een parkeer plaats waar je heel de dag je auto kan parkeren.

[Reactie gewijzigd door D0phoofd op 14 januari 2019 20:11]

Dat zijn de BMW plekken.. 8)7
Ik begrijp nog niet helemaal waarom een ICE auto niet die QR code kan scannen.
Het zou logischer zijn om het in de tesla app een knop te maken om het open maken.

@mikee368
Die wechat is toch een chinese whatsapp, juist in de tesla app zou veiliger en handiger zijn.

[Reactie gewijzigd door Madcat op 14 januari 2019 22:12]

omdat het een Tesla app is die je alleen kan gebruiken als je een Tesla hebt.

althans. zo begrijp ik het als ik het artikel door lees. het is niet DE Tesla app maar wel een Tesla app ofzo. inderdaad een beetje faag.
Waarom uberhaupt een QR code? Het is een onnodige analoog naar digitale conversie.

Het antwoord daarop is dat Chinezen dol zijn op QR codes. Hier is het nooit aangeslagen, daar wordt het overal voor gebruikt.
Ik rijdt niet elektrisch maar kan me prima voorstellen dat dit zou werken, mensen zijn gewoon hufters en zien een plekje en zetten hem gewoon neer. Maakt niet uit dat je accu bijna leeg is en je nergens anders kan gaan staan.
Zou het niet veel sneller zijn om o.b.v. kenteken en de Chinese variant van RDW-gegevens te bepalen of een auto elektrisch word aangedreven?
Ach, zolang Tesla die grond netjes koopt/huurt is er niet zoveel aan de hand natuurlijk. Ik denk dat dit soort laadstations wel een oplossing zijn voor velen. In veel woonwijken zijn gewoon al veel te weinig parkeerplekken (eigenlijk veel teveel auto's, of ze nou elektrisch zijn of niet) en dan heb je dus snel conflicterende belangen. Zo zie je tegenwoordig zelfs dat er dus bezwaar gemaakt wordt tegen het plaatsen van publieke laadpalen in wijken met een hoge parkeerdruk, omdat het in de praktijk zou betekenen dat je eigenlijk alleen maar een privé parkeerplek realiseert voor een enkele elektrische rijder. En daar is dan ook weer wat voor te zeggen natuurlijk.

Dat milieu argument is natuurlijk ook maar een beetje "mwah mwah". Het produceren en recyclen van accu's is niet heel veel beter dan een zuinige verbrandingsmotor. Zware metalen om fijnstof ,zullen we maar zeggen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee