Europese Commissie geeft toestemming voor overname Tele2 door T-Mobile

De Europese Commissie geeft groen licht voor de overname van Tele2 door T-Mobile. De commissie acht de kans klein dat het samengaan van de nummer drie en vier van de Nederlandse telecommarkt tot prijsstijgingen leidt. De commissie stelt geen voorwaarden.

De Europese Commissie komt na onderzoek tot de conclusie dat de overname geen mededingingsbezwaren oplevert. Daarmee kan de bijna een jaar geleden aankondigde overname van Tele2 door T-Mobile plaatsvinden. Eerder vreesde de Europese Commissie nog dat de overname tot prijsstijgingen zou leiden, maar na het afronden van het onderzoek naar de plannen, concludeert de commissie dat een verhoging van de tarieven niet waarschijnlijk is.

"Dit komt door de beperkte gecombineerde marktpositie, rond 25 procent marktaandeel, en de betrekkelijke aangroei waarvoor Tele2 NL zorgt, rond 5 procent", aldus de commissie. T-Mobile en Tele2 zijn respectievelijk de nummer drie en vier op de Nederlandse telecommarkt, na VodafoneZiggo en KPN. Dit zijn de vier partijen in Nederland met eigen netwerken.

De commissie verwacht niet dat de marktleiders KPN en VodafoneZiggo gecoördineerd handelen als er maar drie partijen overblijven, omdat die zich vooral zouden richten op het leveren van mobiele diensten aan bestaande klanten voor vaste diensten. Tenslotte bleek uit het onderzoek niet dat mvno's, de mobiele virtuele netwerkexploitanten zoals Simpel en Youfone, hinder gaan ondervinden van het samengaan van T-Mobile en Tele2.

T-Mobile toont zich opgetogen dat er geen voorwaarden zijn gesteld aan de toestemming. "Dit is de beste uitkomst voor de Nederlandse consument en het bedrijfsleven", volgens Søren Abildgaard, directeur van T-Mobile Nederland. Volgens hem blijft T-Mobile bij zijn eerdere beloftes die het maakte voor het samengaan.

Zo wil T-Mobile na de fusie als eerste landelijk 5g in Nederland aanbieden, komen er op inflatiecorrectie na drie jaar lang geen prijsstijgingen voor vast internet en gaat het bedrijf glasvezel aanleggen zodat minstens twee miljoen huishoudens en bedrijven dit kunnen afnemen. Daarnaast is de belofte dat Tele2-klanten tot zeker drie jaar na de overname Unlimited Data voor maximaal 25 euro per maand kunnen afnemen.

Door de overname ontstaat een bedrijf met een marktaandeel van 24,6 procent op de Nederlandse markt voor mobiel internet, oftewel 6,13 miljoen klanten, en 6 procent op de markt voor vast internet, 589.000 klanten. Begin januari moet het samengaan officieel worden. De combinatie beschikt op basis van de huidige cijfers over 2075 personeelsleden en een gezamenlijke kwartaalomzet van 1,12 miljard euro.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

27-11-2018 • 18:41

85 Linkedin

Submitter: Pilovali

Reacties (85)

85
83
48
7
0
17
Wijzig sortering
Acht de kans klein op prijsstijgingen? Wat ziet de commissie dan gebeuren wanneer de duurdere partij geld uitgeeft om de goedkopere over te nemen? Dat de nog grotere partij toeslaat met lagere prijzen waardoor er nog minder concurrentie overblijft wellicht?
Vooral deze zin uit het artikel viel mij erg op: "Daarnaast is de belofte dat Tele2-klanten tot zeker drie jaar na de overname Unlimited Data voor maximaal 25 euro per maand kunnen afnemen."

Als je als T-Mobile zijnde de noodzaak ziet om te beloven dat bestaande klanten dezelfde prijs houden (voor 3 jaar), dan vraag ik mij af wat ze achter de schermen aan het bedenken zijn voor nieuwe klanten en bestaande klanten over 3 jaar.

[Reactie gewijzigd door landcross op 27 november 2018 19:24]

Vanuit het document van T-Mobile met beloftes:
Wij blijven in ieder geval 3 jaar na de fusie Tele2’sonbeperkt mobiele data voor maximaal €25 per maand aanbieden.
Indirect betekend dat: geen garantie op inclusiviteit van onbeperkt bellen/sms'en, geen garanties over up/downloadsnelheid. Makkelijke uitweg dus om een 'compliance'-abbo aan te bieden, waar niemand trek in heeft. Reken maar dat T-Mobile heel wat heeft gelobbyd en een paar beloftes voor de bühne helpen daar prima bij. :)

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 27 november 2018 19:36]

Als je als T-Mobile zijnde de noodzaak ziet om te beloven dat bestaande klanten dezelfde prijs houden (voor 3 jaar), dan vraag ik mij af wat ze achter de schermen aan het bedenken zijn voor nieuwe klanten en bestaande klanten over 3 jaar.
Ik vind dat heel netjes. De markt over 3 jaar is niet te voorspellen en waarschijnlijk in niets nog te vergelijken met nu. Dit is dus een risico dat geheel en al op de t-mobile valt.
Hier in .be hebben we jaarlijks te maken met prijsstijgingen van de duopolisten, hier wordt een belofte gemaakt van een vaste (lage) prijs voor 3 jaar. Wat klaag je dan?
Ik klaag niet zozeer over het feit dat ze de prijs bewaren, dat is natuurlijk alleen maar beter (ik heb immers Unlimited voor €20 per maand bij Tele2 :+ ). Echter, doordat er specifiek drie jaar wordt genoemd, komt het (op mij) over alsof ze nu al plannen hebben om na die drie jaar alles alsnog omhoog te gooien. En dat terwijl de EU tot de conclusie komt dat de kans op prijsstijgingen klein is na de fusie.

Maar ach, misschien wordt het na drie jaar wel juist veel goedkoper :P
Dus omdat deze ene keer een belofte gedaan is betekent dat er nooit prijsstijgingen zijn en dat dat puur een Belgisch iets is? Dat is onzin. Mijn moeder zit nu bij Tele2, maar zat hiervoor bij T-Mobile voor 34 euro per maand. Maar in de laatste maanden van haar abonnement gooide T-Mobile ineens de prijs omhoog naar 39 euro per maand. Om maar even 1 voorbeeld te noemen.
Dus omdat deze ene keer een belofte gedaan is betekent dat er nooit prijsstijgingen zijn en dat dat puur een Belgisch iets is?
ik weet oprecht niet hoe je deze informatie uit mijn post meent te kunnen halen....
Omdat je alleen zegt dat de Belgische duopolisten prijsstijgingen doorvoeren en we niet mogen klagen over deze belofte. Dan lijkt het alsof je impliceert dat Nederlandse providers nooit prijsstijgingen doorvoeren en dit soort beloftes heel normaal zijn.
Grappig, mijn abbo is laatst aangepast aan inflatie, betaal nu 25,35. Die belofte breken ze nu dus al...
De overname is nu pas rond. Dat jij laatst een prijsstijging kreeg staat daar los van.
Bij mij is het zelfs 26.37, dus dan moet T-Mobile mijn maandkosten met 1.37 verlagen als ze 25 euro per maand beloven.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 27 november 2018 22:17]

Nog steeds raar dat Tele2 opeens die inflatiecorrectie berekent, hebben ze nog nooit gedaan zolang ik daar zat, dan komt er nieuws van een overname en opeens kwam die brief op de mat. :?

[Reactie gewijzigd door MrFax op 27 november 2018 19:52]

Alle providers mogen die inflatiecorrectie rekenen. Dat tele2 dat nooit eerder deed is dan zeer netjes te noemen.

Daarnaast is inflatiecorrectie iets wat jaarlijks wordt "bepaald" door het CBS, niet door de providers. Die nemen dat allemaal klakkeloos over.

Ook staat er duidelijk bij de beloftes vermeldt dat geen verhogingen zijn voor de komende 3 jaar, op inflatiecorrecties na.

Ik betaal bij KPN ook eerst netjes 24 euro, die hebben het nu ook met 40 cent verhoogd. Van die 40 cent lig ik niet wakker.

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 28 november 2018 12:17]

Inderdaad. Ook mét die inflatiecorrectie van een paar dubbeltjes blijft Tele2's aanbod scherp t.o.v. de (meeste) concurrentie.
Daarnaast is inflatiecorrectie iets wat jaarlijks wordt bepaald door het CBS, niet door de providers. Die nemen dat allemaal klakkeloos over.
Dit is een fabeltje dat je bij de klantenservice te horen krijgt.

Het CBS bepaalt geen inflatiecorrectie. Wel houdt het CBS bij wat een gemiddeld huishouden het voorgaande jaar kwijt was aan vaste lasten (en wat andere, veelgebruikte diensten), wat de overheid aankondigt op Prinsjesdag en baseert daar de Consumentenprijsindex (CPI) op. Dat is een puur statistisch gegeven waarmee in veel andere berekeningen en rapportages van het CBS mee wordt gerekend.

De CPI is dus een factor waarmee het CBS de koopkracht probeert te voorspellen. Vanuit haar rol publiceert het CBS alle factoren waarmee ze rekent (zodat iedereen het kan narekenen) wat door de providers wel eens wordt uitgelegd als "het CBS bepaalt dat de inflatie het komende jaar xx% is", maar dat is dus onzin.

Bedrijven in de telecomsector "misbruiken" de CPI vervolgens als excuusmiddel om de tarieven jaarlijks aan te passen. Als je hier even over doordenkt, is dat eigenlijk erg vreemd. Het CPI "voorspelt" dat de koopkracht gaat stijgen, en "dus" laten de bedrijven de prijzen ook stijgen. Je wordt dus dubbel genaaid, want door al die prijsstijgingen stijgt je koopkracht onder de streep dus niet.

Wat helemaal vreemd is, is dat het CPI ook negatief kan uitvallen (of gelijk kan blijven), maar dat je dit zelden terugziet in het beleid van dit soort bedrijven. In die gevallen wordt er dan gestrooid met termen als "investeringen in het netwerk" om de prijsstijging te rechtvaardigen (overigens kun je je afvragen of een verbetering van het netwerk niet tot de bedrijfsvoering hoort en dus gedekt zou moeten zijn door de geldende tarieven, maar goed).
Klopt; het staat daar verkeerd.

Bij het CBS zeggen ze er het volgende over:
Jaarmutatie CPI is de gemiddelde prijsstijging van de goederen en diensten die consumenten kopen. De jaarmutatie CPI wordt gemeten als de stijging van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van de overeenkomstige periode in het voorgaande jaar. De CPI geeft het prijsverloop weer van een pakket goederen en diensten zoals dit gemiddeld wordt aangeschaft door de Nederlandse huishoudens.
Het is dus een retrospectief getal, niet een richtlijn voor toekomstige inflatie.

Bron: https://opendata.cbs.nl/s...ed/table?ts=1543400561501
(klikken op het i-icoontje rechtsbovenin het scherm)

[Reactie gewijzigd door Heroic_Nonsense op 28 november 2018 11:26]

Dat is inderdaad zo, en heel erg mooi. Maar wat mij dan verbaast, is dat ze de inflatieverhoging toepassen op de bestaande klanten, zoals je ziet bij Mathi159, maar als ik nu unlimited wil afnemen bij Tele2, ik gewoon die 25 euro betaal en geen 25,35. En dat terwijl je inflatie niet alleen bij klanten die al wel een abonnementen is gestegen ofzo... Overal blijven de ronde bedragen voor nieuwe abonnementen bestaan, alleen bestaande klanten krijgen met inflatie te maken;

''Oh ja, de inflatie is gestegen, dus uw abonnement ook. Maar nieuwe klanten kunnen gewoon nog voor 25 euro een abonnement afsluiten hoor, geen probleem. Die inflatie gooien we er volgend jaar wel op.''

Ik betaal bij KPN ook steeds meer door de inflatieverhoging, het is dat mijn abonnement nog steeds goedkoper is dan een nieuw abonnement nemen, of mijn abonnement wijzigen (al meer dan 3 jaar nu) bij KPN. Ik heb erg vervelende ervaringen met Tele2 gehad in het verleden waardoor ik liever nooit naat Tele2 ga voor Unlimited, T-Mobile vind ik te prijzig, aangezien ik momenteel 20,** betaal voor 20GB per maand + unlimited bellen bij KPN. En ik kom nooit aan het plafond bij KPN.
Fijn dat de politiek zo lekker in de zak van het bedrijfsleven zit. Er is geen enkele "drive" te bespeuren om fusies te blokkeren.
Ondertussen wordt op heel veel markten het aantal aanbieders steeds kleiner, meer en meer monopolies, en daarmee de concurrentie minder en de kosten voor de consument hoger. Tegelijkertijd ook weer meer macht voor de bedrijven die overblijven.

Ondertussen vinden we in de meeste supermarkten nog maar producten van, pak hem beet, drie fabrikanten. Ik krijg zelf jaarlijks meerdere brieven dat er weer een verzekeraar of bank gefuseerd is. Uiteindelijk gaan we naar een toestand dat er voor elk product nog maar 1 fabrikant overblijft, een fijne gezonde situatie voor de samenleving (ironie).
Dit is geen gunstige zaak voor consumenten. Veel te weinig spelers blijven er dan over op de Nederlandse markt waardoor een prijsstijging waarschijnlijk (onder het mom van inflatie als dekmantel) zal plaatsvinden. Terwijl Tele 2 zo goed bezig was met het beconcurreren van de markt met scherpe prijzen.
Ziggo doet het al jaren om boven de inflatie te corrigeren waarbij ze schaamteloos aangeven dat ze investeringen in het netwerk moeten doen.

Alleen is het gekke dat ze dus wel winst maken en uitkeren aan de aandeelhouders.

De bedrijfsvoering is dus waardeloos, er zijn niet genoeg reserveringen gemaakt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren,
ondertussen wordt er mooi weer gespeeld door jaarlijks winst te maken,
de eindgebruiker zit redelijk vast en kan niet altijd switchen en krijgt het op zijn bordje omdat er niet altijd alternatieven zijn.

nieuws: Ziggo gaat prijzen van deel van zijn abonnementen verhogen met 2 euro...
De reden is dat het dataverbruik explosief toeneemt, dat vergt investeringen in het netwerk. Daarnaast gaat het om een klein stukje inflatiecorrectie",
Ik zie er niets staan waarvan ik denk dat het een verassing is binnen de ICT/internet. Alleen blijkt het voor ziggo keer, op keer, op keer een verassing waarbij ze consequent geld tekortkomingen voor hun netwerk.
Elk bedrijf heeft als doel winstmaximalisatie voor de eigenaren. Dat ze geld nodig hebben om te investeren & ook winst maken (en uitkeren) sluit elkaar niet uit.
Er is sprake van achterstallig onderhoud.

Daarom is het vreemd dat ze vasthouden aan het concept winst uitkeren, terwijl de meest logische keuze een keer geen winst uit te keren is om een correctie te maken op basis van besluiten die in het verleden zijn gemaakt.

De eindgebruiker betaalt de rekening van slecht management.
Een bedrijf mag rekenen wat het wil, en consumenten mogen kiezen wat ze kopen*. Zolang een bedrijf wegkomt met prijzen verhogen en een prijs-elasticiteit die er voor zorgt dat de omzet hoger wordt, zullen de prijzen omhoog gaan.

*) Wat er wel aan de hand is, is dat er een oligopolie ontstaat, en dat er geen echte marktwerking meer is. Dus beter kijken naar de toezichthouders ipv naar de bedrijven.
Ik reageerder dan ook op KA1104419 in 'nieuws: Europese Commissie geeft toestemming voor overnam...

Er zijn te weinig spelers waarbij met name Ziggo al jaren boven inflatie corrigeert. Wat het des te gekker maakt dat er besloten is dat een dergelijke fusie verder geen noemenswaardige gevolgen heeft.
Eerst was er SMS en op belminuten waar men de boel op kon laten lopen, SMS is nog een hele tijd een mooie melkkoe geweest voor die telco's, data was er onbeperkt voor 5 of 10 euro terwijl je voor een berichtje van 150 tekens 25 cent moest betalen, dus men is voornamelijk naar Whatsapp overgestapt dus SMS werd gratis of in een bundel, toen was er nog een abonnement met toestel waar men na 2 jaar nog leuk nog maanden of soms jaren dik aan verdiende terwijl een toestel al dik was afbetaald, mocht ook niet meer, laatste melkkoe was roaming maar ook dat is al een jaar of 2 voorbij in de EU.

Ach het is gewoon heel simpel, straks met 5G moeten er nieuwe masten, apparatuur en snellere verbindingen komen, dat is niet op te brengen met die paar tientjes die je per maand per gebruiker incasseert, KPN en Vodafone hebben per mast veel meer gebruikers en verdienen -in verhouding- dus meer.
Ik voorspel dat we over 4 jaar geen onbeperkte data meer hebben, waar moeten ze het anders aan gaan verdienen? De enige 2 die dit hebben gaan samen, KPN heeft altijd gezegd dat ze niet mee gaan alsmede Vodafone, en straks hebben ze helemaal niet meer die noodzaak, sterker nog met gebruik van over Voice over WiFi (VoWiFi) wordt het helemaal leuk.

Ik begrijp echt niet waarom dit doorgang vind, daarbij vraag ik me ook af wat dit voor consequenties heeft voor de frequenties die Tele2 heeft gekregen voor die bodemprijs, het zou mooi zijn als die dan nog wel zouden worden afgestaan of dat er andere voorwaarden zijn.

3 jaar is echt qua beloftes etc veel te kort er had een veel langere termijn afgedwongen moeten worden met keiharde afspraken maar helaas is het weer een teleurstelling.
Voda en KPN kunnen geen onbeperkt aanbieden, daar is niet genoeg capaciteit voor qua frequenties als qua hoeveelheid opstelpunten.

Tele2 kon het wel aangezien ze met een “ leeg” netwerk begonnen.
KPN en Vodafone hebben misschien wel veel gebruikers, maar gebruikers bij T-Mobile en Tele2 gebruiken per stuk meer data volgens mij.

Capaciteit is inderdaad niet oneindig, maar volgens mij liep Tele2 toch echt tegen haar grenzen aan op een aantal locaties, zie ook het Tele2-topic en klachten van een aantal mensen.

Bij Vodafone ben ik hier nog nooit tegenaan gelopen op 4G (wel op 3G en 2G).
Tuurlijk op locaties kan je zeker al tegen de max lopen maar daar kunnen ze allemaal tegen aanlopen aangezien je idd niet nodeloos overal al je frequenties kan inzetten en masten bijplaatsten.
Maar over de hele linie door het aantal zendmasten en frequentie ruimte kon KPN en voda geen onbeperkt aanbieden.
Maar ja eigenlijk hebben we een luxe in Nederland qua kwaliteits netwerken alle 4 staan in de wereldtop.
“Acht de kans klein” is natuurlijk leuk, maar als het nou wel gebeurt? Draaien we het hele zwikkie dan gewoon weer terug?

T-mobile bied nu namelijk exact hetzelfde abonnement als Tele2 nu al €10 duurder aan. Die verhoging gaat er dan ook gewoon aankomen.


Mocht het over een periode van 5 jaar rustig meelopen met de inflatie (wat ook al zo’n onzin is) dan oke. Mocht er in die periode wel een verhoging zijn die hoger is dan dat, dan vind ik dat de eu commissie dan ook nu moet vaststellen dat dat niet kan en dat men dan mag dokken of de fusie ongedaan mag maken.
T-mobile bied nu namelijk exact hetzelfde abonnement als Tele2 nu al €10 duurder aan.
Dat is natuurlijk niet zo. Je kan niet 1 op 1 vergelijken.

Ik ben van Tele2 onbeperkt data naar T-Mobile 5+2GB (+2 ivm Thuis) gegaan, juist omdat Tele2:
1. Geen 4G in buitenland heeft.
2. De hoogste tarieven van alle providers voor bellen naar buitenland.
3. De slechtste roaming afspraken, daardoor in veel landen vaker geen bereik dan wel. Geen data in elk geval.

Bij T-Mobile heb je 120min gratis bellen naar buitenland, goede roaming deals en gewoon 4g in buitenland. 7GB versus Tele2 onbeperkt merk ik niks van, kom zelden boven de 5GB.

Ben zelfs €6 goedkoper uit per maand. Bij Tele2 was mijn rekening altijd anders en veel hoger dan de vaste €25. Bij T-Mobile betaal ik nooit meer dan de vaste kosten.

Daarnaast gebruikt Tele2 al het netwerk van T-Mobile voor bellen en voor 2g/3g. Ik zie dus vooral een kostenbesparing.

Ik kan me voorstellen dat Tele2 aanbod aan het portfolio van het Ben label wordt toegevoegd. Klaar

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 27 november 2018 19:01]

Ik weet niet in welk land jij geweest ben, maar ik heb in de UK Duitsland en Spanje gewoon 4G gehad, met uitstekende snelheden.
Als jij vaak naar het buitenland belt dan kan je Tele2 daar niet de schuld van geven.
Ik heb nu anderhalf jaar het onbeperk abonnement van €25 bij Tele2, gebruik elke maand zo'n 80-100GB data, en maak uitgebreik gebruik van onbeperkt bellen en sms'en. Mijn rekening heeft welgeteld 1 keer boven de €25,- gezeten.
Een beetje een raar ding om Tele2 te blaimen als jij kosten buiten je abonnement maakt.
Hij geeft Tele2 ook niet de schuld, maar legt jou prima uit waarom het voor zijn gebruiksscenario beter is om onbeperkt via T-Mobile af te sluiten in plaats van via Tele2. Net als jij dat andersom doet.
Ik twijfel maar dacht toch echt dat ik geen 4g had in Spanje,net buiten Alicante zat ik.
Uiteraard icm Tele2
Leuk argument, maar je vertelt ons er niet bij of je wel 4G had moeten hebben want wie zegt dat er op die locatie überhaupt een 4G-netwerk is? Kan net zo goed zijn dat alle Spaanse aanbieders op die locatie helemaal geen 4G-netwerk hebben, dus dan kan Tele2 of welke andere Nederlandse provider dan ook helemaal geen 4G-afspraken maken.
Ben er ook niet zeker meer van en had ook beter niet moeten reageren, maar weet bijna zeker dat ik nergens 4g tekentje gezien heb, ook in de stad Alicante waar toch wel 4g te verwachten is en volgens mij is dat ook het nadeel wat een tele2 abbo met zich mee bracht.
Ik bedoel alleen te zeggen dat je misschien geen 4G kon verwachten omdat er geen 4G is in die omgeving. Ook in steden hoeft er geen 4G te zijn. In Nederland zijn vrijwel alle steden 99% gedekt, maar in het buitenland is dat vaak heel anders (zie ook dat artikel over Duitse 4G van gisteren (of was het eergisteren?)). En buiten de steden (vooral in het buitenland, maar ook in Nederland komt het voor) is 4G zeker minder gemeengoed.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 27 november 2018 22:37]

Best raar dat je via Tele2 4G in het buitenland hebt:
Tele2 heeft afspraken met buitenlandse providers zodat je in het buitenland gebruik kunt maken van je mobiele telefonie diensten en mobiele data via 3G. Wij hebben nog geen afspraken met buitenlandse providers voor het gebruik van 4G. Je maakt dus alleen gebruik van mobiele data via een 3G-netwerk in het buitenland.

Bron:
Dit is ook een beetje wat in de ervaringen op het Tele2-topic op het forum terugkomt. In een paar landen is er wel al 4G: daar waar Tele2 een eigen netwerk heeft zoals in Zweden. Maar in de UK en Spanje nog niet. Als dat anders is dan is dat nieuw.

Overigens is er in Spanje op best veel plekken al 4G te vinden.
Blijf die limitaties sowieso raar vinden. Ik heb onbeperkt bellen van KPN en mag dus ook onbeperkt in en naar andere EU landen bellen (ook vanuit NL) en m’n volledige 50GB bundel in het buitenland gebruiken. Zonder extra bundels of wat dan ook en kan vrijwel elk 4G-netwerk op.

En dat ook nog eens tegen een relatief lage prijs.
En wat als je het alleen in Nederland gebruikt? Dan gaat jouw verhaal niet op en is Tele2 een stuk voordeliger.

Maar goed, de EC heeft nu de weg gebaand voor een oligopolie waar de klant de dupe van wordt. Deze drie partijen gaan elkaar in de gaten houden en als er één de prijzen verhoogd dan gaan de andere partijen daar binnen korte tijd ook in mee.

Nee, voor klanten gaat het zeker geen voordeel opleveren. :|
Tele2 voordeel in het buitenland(buiten europa):
Data is redelijk geprijst.
Ik hoop dat wel zo blijft, want 1GB 3G data om maximale 3G snelheid buiten europa voor €18,- (Israël) zie ik nog niet heel snel bij T-mobile. Bij T-mobile was ik ruim €100 kwijt geweest, dan had ik wel 4G gehad, maar wat heb je daaraan als je bundel maar 1GB is. Ik hoop dat de optie om 3G voor een redelijk prijs te nemen ook nog blijft bestaan, want scheelt wel weer een extra sim te kopen op locatie.

Maar is dan ook maar een voordeel te noemen.
Voor de rest maak ik te vrede gebruik van Tele2, 10GB en 100 bel/sms voor €15,- per maand.
Ik heb dan ook geen eisen voor een provider, enkel dat ik soms data wil kunnen gebruiken zonder verbinding te maken met Wi-Fi. Maak bij normaal gebruik max 3GB, en als ik soms wat meer wil haal ik de 8-9GB.
...vaststellen dat dat niet kan en dat men dan mag dokken of de fusie ongedaan mag maken.
Wat dan ook weer vervelende gevolgen heeft voor de abonnee. Iemand gaat het betalen en dat is niet de aandeelhouder, bestuurder of grote baas.
Het abonnement van T-Mobile biedt wel iets meer en is niet precies het zelfde. Met name buiten NL in de EU gebruik biedt T-mobile meer. Niet exact het zelfde dus, verder heb je bij Tmobile niet verplicht 4G nodig en kan je gewoon van van het 2/3G netwerk gebruik maken
Het enige wat T-mobile meer bied is mogelijk hogere internet snelheden in het buitenland (als in daadwerkelijk 4G afspraken). Mijns inziens is dat niet per se iets waar ik €120 in het jaar extra voor kwijt wil zijn. Voor dat bedrag kan ik ook een simkaart lokaal halen en er dan 8-10GB aan hangen (of wat je met t-mobile ook per maand hebt buiten NL).

Met Tele2 kun je wel degelijk gebruik maken van 2G en 3G alleen moet je apparaat wel 4G ondersteunen om officieel het abonnement af te mogen nemen. Ik zou echter niet weten waarom je een 2/3G only toestel zou gebruiken met een onbeperkt internet abonnement. Defeats the purpose a bit.
Tja dat jij het niet erg vindt wil niet zeggen dat er geen verschil is. Ik wil wel 4G in het buitenland en als ik naar Oostenrijk rij dan wil ik niet steeds van simkaart wisselen dus ik kies voor tmobile.

Overigens ga ik binnenkort weg bij tmobile omdat ze maar max 10gb in het buitenland aanbieden, VF en KPN bieden wel meer aan
Als je naar Oostenrijk rijd dan hoef je niet “steeds” van simkaart te wisselen toch? 2x is zat.

De reden dat T-mobile minder bied dan VF en/of KPN is dat de abonnementsprijs leidend is voor de hoeveelheid data die je bij een unlimited abonnement krijgt. Je zit dan namelijk met het bedrag dat je maandelijks betaald gedeeld door de wholesale prijs van 1GB en dat dan eventueel netjes afgerond.
Klopt, maar dan is t-mobile in overtreding , zie het tmobile topic
Werkelijk ongelooflijk. Alleen al de belofte dat de "goedkope abonnementen voorlopig zullen blijven bestaan" doet me de nekharen overeind staan.

Ben benieuwd of hier een dikke lobby achter zit of dat de Europese Commissie echt zelfstandig zo naïef is.
Alternatieve optie: Tele2 Nederland houdt het hoofd niet boven water en het moederbedrijf gooit de handdoek erin. Dan verdwijnt Tele2 compleet en dan is er ook geen 3 jaar 25 euro per maand.
Niet helemaal, Tele2 Zweden (moederbedrijf) behoud 25% in het nieuwe bedrijf.
@brammetje1994 heeft het er waarschijnlijk over als de deal was afgekeurd door de EC. Dan gaat Tele2 Nederland failliet en dan hebben wij geen 3 jaar 25 euro abonnement.
Hoe weet je dat zo zeker? Omdat andere Nederlandse providers de hoofdprijs durven te vragen?
Dat is inderdaad hetgene wat Tele2 voorspiegelde en opzich is het handelen van de Europese Commissie dan ook niet zo gek. Zeker gezien de twee 'kleinsten' fuseren.

De vraag blijft echter of dat echt zou gebeuren. Dat Tele2 zijn diensten te goedkoop aanbood, om marktaandeel te vergaren, is best mogelijk. Maar of het echt zo zou lopen is maar de vraag.
Is natuurlijk een prima uitspraak als je er overname doorheen wil drukken, benieuwd of ze dit richting de EC hebben onderbouwd met cijfers.
De Europese Commissie heeft vandaag de fusie tussen T-Mobile en Tele2 goedgekeurd. Goed nieuws voor jou als zakelijke klant: door deze fusie wordt onze positie versterkt en kunnen we de Nederlandse telecommarkt verder opschudden.

We kunnen nu onze 5 beloftes gaan waarmaken, onder andere op het gebied van een versnelde introductie van 5G en de uitrol van glasvezel.

Wat verandert er voor jou als klant?
Tot het officiële moment van samengaan (verwachting begin januari 2019), blijven T‑Mobile en Tele2 concurrenten van elkaar en verandert er niets. Daarna ligt de focus op de integratie van beide bedrijven waarbij het belang van jou als klant en al onze andere klanten voorop staat.

Meer weten?
Op www.t-mobile.nl/fusie vind je meer informatie.
Net voor ons zakelijke account ontvangen. Ik geloof er, net als zo’n beetje iedereen, weinig van. Eerste keer dat ik overweeg van provider te wisselen, als (zakelijke) T-mobile klant.
Dat tutoyeren naar zakelijke accounts vind ik ook echt niet kunnen trouwens. En ik ben niet eens zo oud.
De combinatie beschikt op basis van de huidige cijfers over 2075 personeelsleden en een gezamenlijke kwartaalomzet van 1,12 miljoen euro.

Valt me nog mee.
Dat moet een typefout zijn. Een kwartaalomzet van 1,12 miljoen wordt gehaald door zo ongeveer een middelgroot bedrijfje. Ik denk dat ze 112 miljoen bedoelen.
Met een kwartaalomzet van 1,12 miljoen kun je 2075 werknemers natuurlijk nooit betalen.

edit: het is inmiddels aangepast naar 1,12 miljard (...)
Zal de naam Tele2 dan verdwijnen of blijft die gewoon bestaan?
Oké ze hebben duidelijk verwoord waarom ze denken dat misbruik niet het geval zal zijn. Zijn er hier vlamingen die ons kunnen vertellen waarom 3 providers in België dan zo beroerd werkt?
Hier in Duitsland zijn ook maar drie LTE netwerken. Terwijl het land pakweg vijf keer zo groot is als Nederland en België. Ik denk dat in die kleine landen de problemen juist komen door een teveel aan netwerken en concurrentie waardoor rendabel exploiteren met lage kosten moeilijk is en er zo wel hoge tarieven gevraagd moeten worden door alle aanbieders. In een klein land als Nederland is duidelijk geen plek voor vier netwerken, misschien is drie ook al teveel.
En dan die beroerde dekking in Duitsland. Grote landen met bergen en dalen zijn altijd probleemgevallen. Steden en de 'meeste'dorpen OK. Maar je moet niet te ver van de gebaande paden afzitten. Frankrijk is trouwens nog erger. In rurale berggebieden amper dekking. Ik meen dat Macron daar een 5 jarenplan voor heeft ontwikkeld 'belofte dat het beter wordt'
Overigens gaat het 4G+ netwerk van Tele2 na middernacht ook in de slaapstand en wordt de speed geknepen. Tenzij er vele nachtbrakers op een paal zitten, dan wordt de speed weer opgeschroeft. Ze zeggen dat dat met energiebewustheid te maken heeft, maar dat geloof ik niet. Ze willen niet dat iemand 's nachts 'het Internet leeg trekt' Eigen uitspraak van T2 in een advertentie....
Ja, de dekking is ronduit beroerd. Op stukken waar de A7 drie rijstroken breed is er er geen dekking, zelfs niet voor telefoongesprekken. In Nederland zijn er klachten dat er binnenshuis soms geen goede dekking is, maar in Duitsland is de dekking ook buitenshuis op sommige netwerken slecht.
De beloftes van T-Mobile zijn mooi, misschien wel te mooi. Ik laat ze eerst woord bij daar voegen en ondertussen hopen dat ze dit nakomen.
Ik denk dat je als telecomprovider tegenwoordig wat minder marges hebt.

A. Minder buitenland bellen/sms/internet inkomsten. Vooral binnen Europa is het naar gratis gegaan. (Behalve als je buitenlands nr belt)

B. De data is explosief gestegen, dus meer masten/onderhoud.

C. Lagere tarieven voor data/bellen/sms. Zie Simpel. €10,- pm eerste 6 maanden €1,- onbeperkt bellen 5gb internet.

D. Meer sim only's, minder telefoon op lease contracten.

E. Snelle ontwikkeling op nieuwe technologie. We zijn net breed over gestapt op 4G (2 - 4 jaar)
Nu al begint 5G.

F. Alles in één.... Consumenten kijken minder tv. Geen vaste telefonie. Internet via kabel is misschien over 10 jaar achterhaald, hogere afschrijving + onderhoud. Waarom zou KPN anders geen glasvezel meer aanleggen en moet dit via coöperaties......

Just my 2 cents
5G duurt nog wel even. En zo als het er nu uitziet, niet boven Zwolle. Daar heeft de regering 5G verboden omdat ze dan minder de sattelieten in Burum kunnen afluisteren. Burum heeft het laagste stoornivo. 'man made noise' van het vasteland in NL. Er wordt wel aan gewerkt om te kijken of het anders kan. Ik weet niet in hoeverre dat proces is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee