T-Mobile belooft Tele2's onbeperkt internet-abo te laten bestaan na overname

T-Mobile belooft dat het minstens drie jaar lang Tele2's abonnement met onbeperkt mobiel internet voor 25 euro per maand zal laten bestaan als de fusie door mag gaan. Ook belooft het bedrijf vast internet via het mobiele netwerk in buitengebieden aan te gaan bieden met 100Mbit/s.

Met de beloftes wil T-Mobile de zorgen wegnemen bij overheden over de overname van Tele2, meldt Telecompaper. Na de overname zegt T-Mobile dat het sneller 5g kan gaan aanbieden dan het alleen zou kunnen, omdat Tele2 spectrum heeft in de 800MHz-band die T-Mobile niet heeft. Het combineren van frequentiebanden is een belangrijk onderdeel van 5g.

In plaats van in 2022 of 2023 kan T-Mobile vanaf 2020 5g gaan aanbieden. Op dat moment kan het ook vast internet via het mobiele netwerk in heel Nederland aanbieden met een snelheid van 100Mbit/s. Daarmee kunnen ook de half miljoen huishoudens die via vaste netwerken geen snelle verbinding kunnen krijgen voorzien worden van een snelle breedbandverbinding.

Over prijzen zegt T-Mobile dat het minstens drie jaar lang de prijs van Tele2's onbeperkt mobiel internet-abonnement zal blijven hanteren. De merknamen Tele2 en Ben blijven bovendien ook minstens drie jaar bestaan. Prijzen voor vast internet zullen hoogstens met de inflatie stijgen, zo belooft het bedrijf.

De Europese Commissie doet nu onderzoek naar de overname en de deadline ligt voorlopig op eind november. In september zal de Europese Commissie een statement met bezwaren vrijgeven. Europa is niet happig op het goedkeuren van overnames die het aantal aanbieders van mobiele netwerken terugbrengt van vier naar drie. Drie aanbieders is volgens eerder onderzoek van de OESO niet genoeg voor gezonde concurrentie.

Dat bleek onder meer eerder toen door overnames in Nederland alleen KPN, Vodafone en T-Mobile overbleven. Totdat Tele2 in 2013 met een eigen netwerk kon concurreren, stegen in de jaren ervoor de prijzen voor mobiele data en andere diensten fors.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-08-2018 • 08:10

119 Linkedin

Reacties (119)

119
119
100
3
0
16
Wijzig sortering
Ehm Nice, maar is nog beter als Tele2 zelfstandig blijft, of als de spectrum van Tele2 naar iemand anders gaat.

Hopelijk is de EU slimmer dan dat.
Weet iemand eigenlijk waarom deze overname plaats vind?
Ik dacht dat het juist goed ging met tele 2 , door het steigende aantal nieuwe gebruikers van hun unlimited abonnement. Ik kan fout zitten.

Of is dit meer om concurrentie uit de weg te ruimen?

Update:
Nader wat research te doen heb ik gevonden dat het bedrijf nog veel verlies maakt. Ze krijgen steeds meer klanten, maar het gaat niet goed.
Naar mijn mening heeft tele 2 steun nodig van bedrijven, maar T-Mobile heeft liever een concurrent minder.
Het is af wachten hoe de EU hierop reageert.
Tele 2 kan waarschijnlijk niet meer zelfstandig staan zonder extra hulp om geen verlies meer te draaien(aanname).
http://www.connexie.nl/ni...lanten-voor-tele2-1677325

https://www.emerce.nl/nieuws/verlies-voor-tele2

[Reactie gewijzigd door Mister Hardware op 24 augustus 2018 08:35]

Met Tele2 mobiel gaat goed, alleen hebben ze flink minder winst gemaakt door investeren in het netwerk, maar ze blijven groeien (op Tweakers kun je de laatste cijfers terug vinden, ben op mobiel is moeilijker).

Tijdens de pers release had ik het idee dat T-Mobile voornamelijk geïnteresseerd was in de vaste diensten van tele2, daar gaat minder goed bij Tele2, ze raken klanten kwijt, terwijl T-Mobile juist groeit, T-Mobile heeft een kleine odf netwerk van Vodafone in handen, Tele2 heeft van BBnet een grote Enterprise glasvezel netwerk en nog een oude ADSL net van Versatel, zo ik dacht dat T-Mobile juist daar interesse had om misschien langzaam de eigen netwerk te expanderen.

Nu hebben ze over de 800Mhz spectrum, hebben ze destijds niet gekocht omdat het vrij duur was, Tele2 kreeg als nieuwkomer korting, dus dat zegt dat ze ook flink geïnteresseerd zijn in de mobiele afdeling van Tele2, dus Tele2 splitsen en mobiele tak onafhankelijk houden zou geen optie zijn.

En natuurlijk wilt T-Mobile de concurrentie weg hebben, T-Mobile is al lang geen goedkope budget vechter meer, ze hebben wat netwerk capaciteit, dekking en kwaliteit betreft iets die vergelijkbaar of zelfs beter is dan KPN en Vodafone, echter worden ze nog steeds gezien als prijsvechter door veel consumenten, dus KPN en Vodafone zijn een premium Aanbieder en daarom betaal je meer voor en T-Mobile wordt gegroepeerd bij Tele2, dus lijkt er op dat door Tele2, moet T-Mobile de prijzen laag houden. Zodra Tele2 weg is, kunnen ze de "korting" die gegeven wordt voor Go unlimited abonnementen afschaffen en 50€ voor vragen.
Wat cijfers betreft, tele 2 maakt winst op klanten gebied, maar ze blijven verlies draaien.

Als tele 2 geen verlies wil draaien hebben ze hulp nodig, natuurlijk van investeerders.
Dankzij 'iva_bigone' heb ik deze link gekregen die al wat duidelijkheid schept
https://www.telekom.com/e...nds-to-join-forces-510808

Naar mijn gedachte is dit precies wat Iva bigone zegt.
If you can't beat them, join them.
En daarna stilletjes ze uit de weg ruimen met hun eigen service/infrastructuur.
Nu is die site natuurlijk verre van neutraal met hun uitleg, gezien ze de eigenaar zijn van T-Mobile.
Het gaat om de feite die ze neer zetten. 190miojoen voor 25% van het bedrijf. + Extra's in ruil voor wat hulp
Interessant ik had iets anders begrepen aan de hand van de artikel van Tweakers.

Maar anyways, dan zou een hulp vanuit een vijfde provider handiger zijn, Telefonica of Orange zouden (weer) in Nederland kunnen proberen.
Juist die 2 zou nooit gebeuren. Telefonicá en KPN onderhouden goeie banden (Voorheen had KPN een belang in telefonica van 20,8%, inmiddels 8% dacht ik) Telefonica zal dan aan whole-sale willen doen en heeft daar een kabelaar bij nodig, ik zie ze dus niet de Nederlandse markt opgaan. Voor Orange geldt dat de Franse overheid deze het liefst ziet samengaan met een Europese partner, samengaan met Deutsche is al mislukt en een fusie met Tele2 zou resulteren in scheve verhoudingen.

Altice; ook een grote kabelaar, heeft er de middelen niet voor en zal eerst zijn kapitaalproblemen moeten oplossen.

De enige optie die wat soelaas biedt is EQT(eigenaar van: Delta+Caiway+Glasvezel buitenaf). EQT is een veelbelovende partij op het gebied van glasvezel en dient zich daarom aan als e.v.t. partner voor een joint venture. Ding is wel dat je EQT als een investeringsmaatschappij moet zien en het doel is om zoveel mogelijk winst te genereren.

Nieuwe toetreders in de Nederlandse provider markt zullen er niet snel komen. Whole-sale is belangerijk en resulteert vaak uit bestaande infrastructuur. Aangezien nieuwkomers niet beschikken over deze infrastructuur (vooral kabel) zal het een kapitaalrovend proces worden om een voet aan de grond te krijgen. Een bestaande partner zoeken is een optie als nieuwkomer, echter zullen deze partners eerder met bedrijven samenwerken die al in dat land actief zijn.
Telefonica en KPN zijn denk ik niet zulke hele goede vrienden meer nadat ze een vijandige overname probeerden en KPN dat met succes heeft afgewend dmv een speciale constructie.
Sinds het jaar 2000 zit er een heel ander raad van bestuur daarnaast, heeft KPN in 2014 nog hun duitse dochter E-Plus van de hand gedaan aan notabene Telefonicá Duitsland. Het waren overigens 2 Spaanse banken die destijds in de clinch lagen en van een vijandige overname was geen sprake.

Misschien doel je op Carlos Slim: https://www.nrc.nl/nieuws...-op-komst-1281887-a528689
ze hebben wat netwerk capaciteit, dekking en kwaliteit betreft iets die vergelijkbaar of zelfs beter is dan KPN en Vodafone
Iedereen die buiten stedelijk gebied (en helemaal in randgebieden) komt weet dat dit je reinste onzin is. KPN is nog steeds heer en meester qua overal bereik hebben. Vodafone zou ondertussen wel ingehaald kunnen zijn.
De dekking is misschien iets slechter als bij KPN, dat weet ik zo niet, maar qua kwaliteit wint T-Mobile het toch echt.
Vreemd dat je daarmee komt want na neutraal zoeken(bedrijfsresultaat tele2) komik bij deze site uit. Deze is voor de Nederlandse markt: https://www.emerce.nl/nieuws/tele2-cijfers.

Daarnaast zijn cijfers nu erg smerig. Immers kunnen ze makkelijk veel afschrijven op het netwerk omdat ze deze zullen moeten verkopen aan een nieuwe partij mogelijk.

Ook is het netwerk sowieso veel minder waard omdat er al T-Mobile antennes hangen.

Verlies maken kan zomaar iets boekhoudkundigs zijn. Iets wat op zich misschien wel te verklaren is. Maar wel een smerig spelletje kan zijn. En gebruikt kan worden om bv een overname te forceren of te voorkomen.
Mijn zoektocht was lekker kort, natuurlijk had jij het beter verwoord.
Google eens:
Cijfers Tele2

Endande 7de link want de eerste 3 is van de eigen site waar niks over financiën gaat en de andere waren verouderd.
Google weegt al jaren ‘persoonlijke’ voorkeuren mee in de resultaten. Daarbij spelen meer factoren mee die een net wat andere resultaat geven. Jouw nr7 is niet hetzelfde als bij een ander.

Makkelijkste manier om dat te achterhalen is gebruik maken van verschillende platforms waarbij je geschiedenis, cache en wachtwoorden etc allemaal leegmaakt.
Weet iemand eigenlijk waarom deze overname plaats vind?
Als ik naar de markt-trends kijkt: T-Mobile wil beter mee kunnen doen in de 'multi-play' aanbiedingen.

KPN en VodafoneZiggo hebben zowel een goed vast als mobiel netwerk.
T-Mobile heeft een landelijk mobiel netwerk en is relatief klein in vast internet. Door Tele2 te kopen kunnen ze hun positie verstevigen en makkelijker 'vast + mobiel'-aanbiedingen maken.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 24 augustus 2018 09:55]

Het lijkt wel alsof T-Mo al opgegeven heeft. Dit type concessies is sinds de fusie van Orange en T-Mo in NL niet meer voldoende geweest. De laatste fusies in bv Italië vereisten dat het bestaande spectrum en netwerk van WIND aan een nieuwe vierde speler gegeven werd. Die nieuwe vierde Iliad begon met 'unlimited' voor 6 euro. 4 naar 3 fusies in UK en DK werden geblokkeerd vanwege te kleine toezeggingen. Die toezeggingen waren vergelijkbaar met deze van T-Mo.

De toezeggingen zijn ook hol. Het in stand houden zegt ook niets over actief promoten. 3 jaar is kort. Het zegt ook niets over bundels, pakket korting etc. De toezeggingen voor het buitengebied zijn hol, nu verschillende kleintjes succesvol zijn en provincies massaal de witte gebieden aan het dekken zijn. Daar speelt T-Mo of Tele2 geen enkele rol in. Hoe zou dat veranderen.Betere dekking en hoge snelheden is ook een lege huls, want dat hebben we al in NL.

Dus ik denk niet dat de Commissie hier blij van wordt
Reken daar maar niet op, T-Mobile geeft nu al aan dat het 3 jaar blijft bestaan. Waarom zou je als T-Mobile zijnde 2 extra merken gaan voeren? Ben wel benieuwd als de overnamen door gaat hoe de masten worden samengevoegd, lijkt me stug dat T-Mobile 2 type apparatuur gaat onderhouden als alles onder 1 dak kan. Wel delen veel masten al de zelfde locaties, sommigen locaties die Tele2 nu alleen bezit zullen wel interessant zijn voor T-mobile of hun dekking te vergroten.
Wat ik bedoelde met "maar is nog beter als Tele2 zelfstandig blijft" was dat hopelijk die overname niet door gaat. T-Mobile heeft al Ben als eigen sub-merk.

Met de apparatuur is easy, Tele2 eruit slopen, in de plaatsen waar Tele2 site sharing doet met T-Mobile zit de Nokia kastjes van Tele2 in de T-Mobile ruimte, die kunnen ze gewoon uitschakelen en niks aan de hand.

In de plekken waar Tele2 alleen zit, zouden ze dan om moeten bouwen naar T-Mobile, ik weet dan niet wat ze kunnen hergebruiken of niet.
Zoals ik al op het forum had geschreven, dat T-Mobile alleen de thuis netwerk en het mobiele klanten bestand mag nemen van Tele2. Het netwerk dient verkocht te worden aan een nieuwe 4e provider. Je kunt er donder op zeggen dat dit positief gaat uitpakken als Tele2 volledig wordt overgenomen..
Het netwerk dient verkocht te worden aan een nieuwe 4e provider.
T-Mobile gaat ook in voor de spectrum van Tele2, ze willen die 800 + extra 2600Mhz hebben voor 5G blijkbaar. Dat dat zou een scenario die niet zo snel zo plausibel is.

Ook niet het splitsen van Tele2 en de vaste tak met T-Mobile samen te gaan en de mobiele tak apart houden... Tot heden was ik onder de indruk (mede door de vele pers berichten) dat T-MOBILE voornamelijk geïnteresseerd was in de vaste netwerk van Tele2, maar dit laatste berichtgeving zet ook de focus op de spectrum van Tele2, ze willen dan met de extra ruimte in 800 en 2600Mhz gaan beginnen met uitrol van 5G, anders gaan ze wachten na de veiling van 700, 1400 en 2100Mhz in 2020.


Edit:

Dat wilt ook zeggen dat *als* de fusie/overname door gaat, dat Tele2 klanten dan snel naar T-Mobile overgeschakeld worden, wat wel interessant zou kunnen zijn voor Tele2 gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Luinwethion op 24 augustus 2018 13:09]

Edit:

Dat wilt ook zeggen dat *als* de fusie/overname door gaat, dat Tele2 klanten dan snel naar T-Mobile overgeschakeld worden, wat wel interessant zou kunnen zijn voor Tele2 gebruikers.
Alleen om die reden zou het interessant worden, voor de rest qua concurrentie minder..
Tele2 Nederland kost het Moederbedrijf klauwen met geld. Ze wilde het eerder kwijt en besloten het nog een kans te geven met eigen licenties voor mobiel en lage alles in 1 pakket tegen een lage prijs. Die investering heeft veel geld gekost en nu willen ze er wel vanaf. Moederbedrijf heeft genoeg laten zien dat het zijn best heeft gedaan.
Kan iemand misschien uitleggen waarom er überhaupt een overname plaats vind.
Ik dacht dat het juist goed ging met tele 2.

Ik heb al op de link gedrukt met het artikel over de overname, maar daar stond alleen hoe en wat kwart gevolgen + de omstandigheden van nu.

Waarom wordt het bedrijf gewoon op gekocht of is er meer aan de hand, omdat ze bijvoorbeeld te weinig geld verdienen?
Je hebt nu twee grote spelers met een groot vast en mobiel netwerk waar T-Mobile en Tele2 niet tegen op kunnen boxen door schaalgrootte: KPN en Vodafone/Ziggo. T-Mobile kan met Tele2 een groot vast zakelijk netwerk in handen krijgen en en is tegelijkertijd beter in staat om te concurreren met de andere grote spelers in plaats van dat ze ook met Tele2 moeten vechten voor klanten.

Of het opkopen van Tele2 beter is voor de consument kun je over discussiëren, maar het blijft een feit dat er nu maar twee partijen zijn die de markt op vast en mobiel in handen hebben.
Allison Kirkby, President and CEO of Tele2 AB, comments: “This is a fantastic opportunity to speed up development of the Dutch telco market and to spur effective competition to the benefit of the Dutch population. I see this as a logical next step to become part of a stronger number three player that will benefit our customers, our shareholders and our employees”.

https://www.telekom.com/e...nds-to-join-forces-510808
Je suggereert hier dat T-Mobile relatief klein is, maar dat valt best mee. Ook op zakelijk vlak zijn ze aardig groot, waar het niet dat ze qua vaste aansluitingen niet veel in te brengen hebben, maar als dat het enige doel is zijn andere bedrijven logischer tenzij kon die al allemaal heeft opgekocht. Mijn vermoeden is dat ze op deze manier goedkoop aan de 800mhz band frequenties kunnen komen en dat de vaste aansluitingen een bonus zijn.

Overigens betekend dat wel dat de prijzen gaan stijgen voor mobiel internet. Dat was enkele jaren geleden met het tripolie ook het geval.

[Reactie gewijzigd door kaas-schaaf op 24 augustus 2018 08:57]

Het gaat ook redelijk goed met Tele2. T-Mobile wilt het hebben zodat er minder concurrentie op de markt is, simple as that..
https://www.emerce.nl/nieuws/verlies-voor-tele2
http://www.connexie.nl/ni...lanten-voor-tele2-1677325
Ze krijgen steeds meer klanten dat was het hem, maar ze maken nog verlies en niet een beetje ook. T-Mobile grijpt zijn kans.

Hopelijk gebeurt dit niet, als gebruiker ben ik blij met tele 2 en hoop ik niet dat de prijzen gaan steigen.
Dit gebeurt wel sinds dat mijn abonnement met 4€ is om hoog gegaan.

Het is nog maar afwachren wat de EU hierover te vertellen heeft.
Kan iemand misschien uitleggen waarom er überhaupt een overname plaats vind.
Ik dacht dat het juist goed ging met tele 2.
Door hun krachten te bundelen met T-Mobile zou het nog beter kunnen gaan:
"If you can't beat them, join them".

Beide spelers zijn los van elkaar niet in staat de concurrentie (KPN & Vodafone-Ziggo) "te verslaan" maar zo mogelijk wel.
Zie ook dit schrijven.

[Reactie gewijzigd door 3dfx op 24 augustus 2018 08:35]

Aah, je hebt zeker gelijk met slogan. Dat verklaart al wel wat maar zoals in mijn andere comment.
Tele 2 draait verlies en doordat ze verlies maken hebben ze steun van andere bedrijven nodig. T-Mobile ziet een kans om een gedeelte van het bedrijf over te nemen en waarschijnlijk ze later met hun eigen service uit de weg te ruimen.
Waarom wordt het bedrijf gewoon op gekocht of is er meer aan de hand, omdat ze bijvoorbeeld te weinig geld verdienen?

In het bedrijfsleven is alles te koop. De aandelen leveren geld op. Als er een bedrijf is, zoals nu T-mobile, die een voor de aandeelhouders goede prijs levert voor de aandelen, dan zullen de aandeelhouders/investeerders uiteindelijk kiezen voor het geld. Voor T-mobile zullen er infrastructurele belangen bij zitten plus dat het volume op de markt wordt vergroot. Groter volume is meer omzet, is meer geld.
Ik moet maar eens terug naar economics 101.
Groot gelijk heb je.
Economics and Finance. Altijd leuk.. :)
Waarschijnlijk om die reden. Marktaandeel kopen met bijbehorende freq. Tele 2 doet het als lokale zo goed dat de wereld spelers hier w brood in zien.
De reden waarom ze dit doen is heel simpel. De markt heeft 4 spelers waarvan er twee zich richten op dezelfde doelgroep. Dat doen T-Mobile en Tele2. KPN en Vodafone hebben ook overlap maar hebben toch over het algemeen meer spreiding en zijn dus niet direct alleen maar in dezelfde vijver aan het vissen. Omdat T-Mobile en Tele2 elkaar constant in het vaarwater zitten concurreren ze elkaar kapot (vooral Tele2 lijdt daar onder want die draai flink verlies). KPN en Vodafone zijn de lachende derde want die hebben veel minder last van die strijd. Omdat daarvan af te komen heeft T-Mobile besloten Tele2 te kopen, plus natuurlijk alles wat al gezegd is, het is een uitbreiding van het klanten bestand en het netwerk.

Verwacht dus op termijn ook dat de prijzen van T-Mobile niet zo blijven zoals nu zodra die fusie is doorgevoerd. Echt klanten afsnoepen van VodafoneZiggo en KPN doen ze niet dus prijzen kunnen dan weer omhoog om wat meer vet op de botten te krijgen.
Ik betaal nu 18 euro per maand voor onbeperkt internet bij Tele2, duidelijk verhaal dat ik dus naar een andere provider toe ga als mijn contract afloopt.
Heerlijk hoor, maat van mij ook, moest even kwartiertje naar duitsland bellen voor de levering van zijn keuken. Zijn rekening was gelijk hoger dan die (Unlimited) van mij bij T-Mobile.

Tele2 is niet altijd goedkoper en beter. Zelfde maat heeft nieuw huis gekocht, hij heeft wederom met Tele2 amper tot geen bereik binnen in zijn huis. T-mobile, geen last van.

Is T-mobile beter dan Tele2? In sommige opzichten wel, in sommige niet.

Ontopic: Blij als die overname door gaat. Zelf blij bij T-mobile, en zal mij echt niks uitmaken als het 50 euro word, indien er meer frequenties zijn, meer snelheid, sneller 5G en andere features.
Zelfde maat heeft nieuw huis gekocht, hij heeft wederom met Tele2 amper tot geen bereik binnen in zijn huis. T-mobile, geen last van.
Dan heeft hij nog niet van wifi bellen gehoord, altijd een goed ontvangst in je huis (als je wifi uiteraard goed is)
Zal het doorgeven, maar alsnog, het bereik zou gewoon goed moeten zijn. Niet vol, prima. Maar op zijn minst werkend.
GEEN enkele provider heeft een 100% volle dekking.
Klopt helemaal. Maar de een heeft betere dekking dan de andere. :)
Maar dat bereik kan je flink vergroten met wifi bellen.
2 providers hebben dit (T2 & Vodafone)
KPN (zeggen dat ze grootste zijn met het beste netwerk) hebben dit nog steeds niet voor mekaar..
https://forum.kpn.com/mob...ifi-vowifi-bij-kpn-448852
Klopt niet, T-Mobile heeft geen wifi-bellen. Je bedoelt Tele2 & Vodafone.

Wifi bellen kan ik ook met Whatsapp en talloze andere VOIP apps. Plus mijn zakelijke lijn. Het is gewoon niet fijn om ergens in te zitten waar het bereik slecht is. Moet je weer kloten met wifi (doe ik niet meer bij mensen thuis want ik heb toch Unlimited). Omslachtig doen kan met alles, zo krijg je ook gewoon vaak allemaal dingen voor elkaar. Echter kies ik vele malen liever voor gemak.
Ze kunnen er niet altijd iets aan doen, omdat huizen beter geisoleerd zijn dringt het signaal slechter door muren heen.

Het zou dus T-Mobile sieren om ook voWIFI en voLTE te activeren.
voLTE hebben ze al. (Als je Unlimited + VS neemt). voWIFI, tja handigheidje, alleen ik gebruik het minder graag. Ik ga nooit met mijn toestel op WIFI punten, vertrouw ik niet. (Behalve die thuis.)
Ja klopt maar dat is dan nog steeds een pilot en hoeveel % van het klantenbestand heeft zo een abonnement, ik zie de meerwaarde ervan niet aangezien je voor zo een grote meerprijs voor een kortstondige VS bezoek beter een britse prepaid three sim kan gebruiken.

Ik denk dat het idee achter voWIFI vooral is dat als je eigen huis dus vrij nieuw is en goed geïsoleerd je thuis niet onbereikbaar hoeft te zijn. Over de veiligheid van je eigen wifi ben je dan weer zelf verantwoordelijk :)
Kijk, dat is nou weer het verschil. Heel gedoe voor die enkele euro's verschil. Als ik naar de VS ga, gaan er al duizenden euro's eruit. En dan lopen kloten met een andere SIM, andere apparaten en die poespas. Dat is het gewoon niet waard. Dit deed ik allemaal vroeger, nu, anno 2018, waar dit allemaal niet zo duur meer is (vroeger kreeg je rekeningen van honderden euro's).

Nu is het voor mij 98% van de tijd gewoon lekker gemak. Die overige 2% moet het wel heel belachelijk verschil zijn.
Enkele euro´s verschil? Dat abonnement is 25 euro per maand duurder dan de versie zonder de VS erin :)
Tenzij jij miljoenen verdient en dat als 25 cent voor je is, zou het toch wel moeten uitmaken :D


ps. tenzij je natuurlijk het alleen voor je USA trip aanpast naar dat abonnement, maar dan beland je bij terugkomst weer in een situatie zonder voLTE ;)

ps2. three met 12gb data geldig in de VS (en 70 andere landen waaronder Zwitserland, Australië, Indonesië en Brazilië) kost omgerekend ongeveer 22 euro.
Snap je punt, maar die hele moeite is het mij niet waard. Als ik naar de VS ga 8 Sept. bijvoorbeeld. (voor 2 weken)

- Open nu mijn T-mobile app
- Wijzig naar Unlimited met VS
- Sluit app

(totaal, 15-20 seconden)

ergens in sept, doe ik idem maar naar normaal Unlimited.

Totaal, 30 - 40 seconden, geen andere simkaarten, geen gedoe. 25 euro.
ja hebt gelijk, sorry, heb het meteen aangepast.
Maar op die andere Whatsapp en talloze andere VOIP apps, kan je niet gebeld worden via een "normale" manier van bellen, bv als een onbekende jou moet bellen met een vaste of mobile lijn.
Met WiFi bellen bedoeld men natuurlijk volte over WiFi. Dat is niet hetzelfde als die VoIP apps. Zeker niet als je handovers en bereikbaarheid meetelt.
Zover ik weer heeft Vodafone WiFi bellen. T-Mobile iig niet, die zit al een jaar in een pilot om 4G bellen te testen.
Ontopic: Blij als die overname door gaat. Zelf blij bij T-mobile, en zal mij echt niks uitmaken als het 50 euro word, indien er meer frequenties zijn, meer snelheid, sneller 5G en andere features.
Dat kan allemaal ook zonder een overname, met uitzondering van prijzen makkelijker verhogen.
Zit zelf ook op Glas via T-mobile Thuis. Ik zie het als voordeel dat T-mobile het overneemt (allemaal). Tevens die 800 Mhz ruimte die goed van pas komt bij 5G.
How come? Unlimited koste altijd 25€ minimaal?!
Zakelijk, of een geluksvogel die destijds via de developer console unlimited bellen heeft kunnen omzetten naar 100 minuten :P
Ik denk dat het om het onbeperkt ‘alles’ abbonement gaat. Dat kost €25 bij Tele2 namelijk.
Oh zou goed kunnen, naast onbeperkt internet heb ik maar 100 sms/minuten, meer niet nodig.
Met die €25,- is het nog steeds het goedkoopste "unlimited" abonnement wat je kan krijgen... dus als je overstapt ga je sowieso nóg meer dan dat betalen.
Gewoon stilzwijgend verlengen. Heb ik nu ook bij KPN.
Ik weet niet of dat zo'n goed advies is want in vele contracten staat vastgelegd dat het goedkopere tarief vervalt na de contractperiode... ik heb nu unlimited bij T-mobile voor €35,- in de maand maar als ik dat abonnement niet tijdig ververs dan ga ik naar het 'normale' tarief van bijna €50,- in de maand. Bij Tele2 is het prijsverschil niet zo groot, maar het gaat alsnog met ongeveer €5,- per maand omhoog.
Alleen is bij Tele2 nooit sprake van een korting tarief. De 25€ voor onbeperkt alles is gewoon de prijs.
Als ik op de website kijk is dat niet zo...

https://www.tele2.nl/mobi...ding=24&cancelable=false/

Die €25,- totaal is duidelijk een actie tarief voor de duur van het abonnement... of dat tarief hetzelfde blijft na stilzwijgend verlenging is dus geen zeker gegeven.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 24 augustus 2018 09:03]

nu kan je bij t-mobile wel korting krijgen als je meerdere unlimited abonnementen hebt dan zakt je prijs naar 22,50 euro per maand. ik zelf heb nu 2 abonnementen en betaal daardoor maar 28,50 euro. bij 5 abo's betaal je maar 22,50 wel mooi :)
Je bedoelt dat je 57 euro betaalt ;).
ik deel de accounts. met iemand anders :D
Nu telt zelfs een vast abonnement mee voor de unlimited korting. Het jammere is dat je op veel plekken dus nog veroordeeld bent tot DSL en ik het niet zag zitten om te downgraden van 200mbit naar 30mbit. Gelukkig kon ik mijn adres bij t mobile wijzigen naar een familielid die dat wel heeft :)
Geen idee hoed dat dan werkt maar ik heb de maandelijks opzegbaar variant en daar is de prijs nooit van aangepast, dus het kortingtarief geldt gewoon.
Maar jij draagt per maand ook meer af voor die maandelijks opzegbare variant ;)
12 euro per jaar extra
Als jij de maandelijks opzegbare variant hebt dan betaal je +2 euro in de maand = 24 euro extra per jaar ;) Uiteraard nog steeds geen grof geld maar wel het dubbele.

2 jarig contract = 25,- p/m
1 jarig contract = 26,- p/m
m.o contract = 27,- p/m
Ze hebben de prijzen onlangs aangepast.

Vroeger was het unlimited data + unlimited bellen voor 25 euro als je voor 24 maanden koos. 1 maand opzegbaar was +1 euro. ICM 100 minuten was dit abbo niet te nemen.

Nu is het aangepast. Unlimited data + 100 minuten kost 25 euro. Met unlimited bellen is het 3 euro duurder. En maandelijks opzegbaar kost +2 euro.
Ze bieden inderdaad nu een tijdelijke korting zodat het weer unlimited alles voor 25 is, voor inderdaad de duur van je contract.

Op mijn contract staat gewoon 25 euro, dat is de prijs, geen kortingtarief of wat dan ook.
Het is hoe dan ook anders dan T-Mobile, die eigenlijk 50 euro vraagt voor unlimited alles, maar je nadrukkelijk 24 maanden lang 15 euro per maand korting geeft.
Het staat altijd op je contract. Helaas lezen de meeste mensen die dingen niet en komen ze daardoor zogenaamd voor verrasssingen te staan.

Als ik de website zo zie geldt het actietarief alleen voor unlimited Internet en zou het zo zijn dat na de 24 maanden dat tarief met 3 euro omhoog gaat.

Overigens nog altijd een pak minder dan T-mobile of welke aanbieder dan ook voor unlimited alles.
Als je niet verlengd dan blijft het abonnement dorlopen en blijft het dus 25 euro.

Als je verlengd dan ga je een nieuwe overeenkosmt aan. Afhankelijk wat je dan neemt wordt dat dan je prijs.
Lijkt me sterk, je verlengt die contractperiode toch juist elke maand weer opnieuw? Anders is het opeens een ander contact, dat mag zomaar niet.

Mijn vriendin was een Hi-klant en dat ging over in KPN, daarbij ving ze korting. Toen het nog Hi was had ze daar ook korting van gekregen. Aan het eind van de twee jaar bleef alles gewoon staan, zoals je mag verwachten.
Niet als bij afsluiting duidelijk is dat je gedurende de contractperiode bedrag X betaald en na die periode het normale tarief gaat betalen... zo zitten de meeste contracten in elkaar als je afsluit tegen gereduceerd tarief gedurende de contractperiode.
Ondanks die belofte is er weer minder concurrentie op de
markt. Kan me niet indenken dat dit op de lange termijn goed is. :|
Daarom maken ze de belofte ook voor slechts 3 jaar...
De marktautoriteiten hebben juist de ruimte gecreeerd voor Tele2 omdat de conclusie was dat er te weinig concurrenten was. Wie het mededingingsrecht een beetje volgt weet dat de (mobiele) telecommarkt erg vatbaar is voor marktfalen. Eigenlijk zijn er tenminste 5 partijen nodig om de boel scherp te houden, 4 is al weinig. Drie betekent weer de facto geen markt, de 3 kijken dan naar elkaar en weten dat ze elkaar kapot kunnen maken of rijk kunnen maken. Ze hoeven niet eens letterlijk afspraken te maken.
Inderdaad, dat is niet goed. Unlimited 4G internet hebben KPN en Vodafone/Ziggo niet. En daarnaast is T-Mobile €10 duurder. Tele2 is een prijsvechter. Wat er straks overblijft zijn drie molochen.
Als KPN niet opschiet met aanbieden van VVDSL vanuit de wijkcentrales (en dan bedoel ik dus niet de wijkkasten/straatkasten) dan is T-Mobile straks nog eerder met het aanbieden van 100 mbit/seconde in 2020 via 5G.
Kleine opmerking alvast: niet iedereen heeft 2 aderparen, dus dan is je maximum nu via VDSL 50 mbit down en 10 mbit down.
Ben benieuwd wie hier dus eerder is met die 100 mbit!
Kabel gaat binnenkort naar de 1Gbps per aansluiting en daar zit nog veel rek in dankzij Docsis 3.1. Die 100mbit zal echt een budget oplossing worden op termijn. KPN hoeft VDSL niet meer af te ronden, daar hadden ze al 10 jaar de tijd voor, die kunnen beter doorzetten naar fiber to the home.
*DSL zal nog 200Mbit/s worden. Verder bij kabel is de minimumprijs behoorlijk hoog en is het bijna onmogelijk om geen tv erbij te nemen. Ik wil graag 1Gbit/s maar nog liever een redelijk bedrag voor internet. Plus een leuke upload. Ik heb nu 100/30Mbit/s, vooral de 30 is fijn.
Bij zakelijk (ook ZZP) is tv een optie van 5 euro per maand (ex-btw). Kabel is inderdaad tot heden geen prijsvechter. Maar dat was precies het punt, xDSL zal nog meer in de budget hoek terecht komen. Voor een fractie van de bandbreedte van glasvezel en kabel kun je immers gewoon niet langer de hoofdprijs vragen. Ook niet omdat je een sterke merknaam hebt (KPN).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 24 augustus 2018 10:47]

Dan zal een Ziggo ook een kabels moeten gaan trekken naar huizen nét buiten het plaatsnaambord zonder Coax.

En zo geweldig is dat coaxnetwerk hier ook niet. Kraakt aan alle kanten hier, ligt er maandelijks wel uit. Ik hoef dus geen Coax, veel te onstabiel. De hele wijk klaagt erover, dus het zit zeker niet in mijn huis.

Ik zit dus vast aan DSL. Gelukkig is 50Mbit voor mij voldoende. Daar lukt vrijwel alles mee. Alles wordt gestreamd, en 4GB is hier in 13 minuten binnen. Echt alles eerst moeten downloaden doe ik niet meer.

Net al bericht gehad dat glasvezel in onze gemeente ook niet meer doorgaat. Was een initiatief van de provincie met een lokale kabelaanbieder, maar de domme boeren hoeven natuurlijk weer geen glas hier...

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 24 augustus 2018 12:56]

Belooft T-Mobile dit of zal dit een van de voorwaarden zijn van de ACM/Europese Commissie om de overname überhaupt te laten plaatsvinden?

[Reactie gewijzigd door KoningsGap op 24 augustus 2018 08:12]

Als je het artikel wat verder leest dan wordt de beweegreden hiervoor zelfs uitgelegd, het is geen voorwaarde maar een stap van T-Mobile om zorgen weg te nemen bij de diverse overheden met de hoop dat de kans van goedkeuring op de fusie daarmee vergroot wordt.
T-Mobile brengt het als een stap, om goed over te komen naar het publiek en de klanten. Ik insinueer echter dat er al gesprekken geweest zijn tussen T-Mobile en de ACM/EC om ervoor te zorgen dat deze overname plaats mag vinden.
Ik begrijp uiteraard dat jij dat insinueert maar dat baseer je eigenlijk helemaal nergens op behalve je eigen achterdocht... ik ga er toch liever vanuit dat niet ieder bericht van een bedrijf gelogen is en dat T-mobile het brengt zoals het is.
Toch heeft hij een punt.
Bij dit soort overnames is er continu overleg met de toezichthouders. Toezichthouders bespreken dan al waar ze knelpunten zien en het is dan aan de overnemende partij om daar antwoorden op te geven of zoals hier gebeurd toezeggingen te doen om zorgen weg te nemen.
Ja ja. Voor de komende 3 jaar wat ze zelf al zeggen. Al hoewel ze zelf natuurlijk ook onbeperkt aanbieden maar het zal verloop van de tijd fors duurder worden of gewoon afgeschaft. De 2 andere grote partijen bieden het ook niet, dhsja.
Afschaffen verwacht ik niet, aangezien het een '' lock in'' voor TMO is, deze klanten hebben veel gekost maar zullen door het ontzorgen ivm geen data limiteten ook niet snel overstappen. Anders gaan gebruikers gewoon weer hun data behoefte bijhouden en eventueel overstappen naar een concurrent die '' dubbele'' data belooft bijv.
Daarnaast is ook gewoon de trend dat we steeds meer data gaan gebruiken en dat er steeds grotere bundels komen.

over prijzen iets zeggen vind ik het nog te vroeg om hier echt wat zinnigs over te zeggen, 3 jaar is best lang en kan nog veel gebeuren in de markt en de pakketten( zeker als ik naar TMO US kijk). Dus ja eigenlijk is het 5 jaar, over 3 jaar je contract verlengen met 24 maanden en je hebt voorlopig die 25 euro nog wel.
Ik heb nu ook een Tele2 abonnement met onbeperkt internet, ze zouden het eens moeten wagen dit te laten vallen, dan stap ik direct op (en ik ben vast niet de enige.)

Als de prijs ineens omhoog klapt terwijl dit al maanden prima is zo, dan is het ook over, dan ga ik wel gewoon naar Vodafone (i.c.m. de Ziggo thuis abbo de ik al heb).
Ik ga sowieso uitkijken naar een andere provider zodra mijn contract afloopt.
In het begin zat ik bij T-Mobile, had veel problemen met ze, ging over naar Orange, was blij van ze af te zijn, toen nam T-Mobile Orange over.
Nu hebben ze Tele2, dus ga ik weer weg, het voelt alsof die bastards mij stalken.
Ze willen ook glasvezel verder uitbreiden :D im in.
De prepaid tarieven van T-Mobile zijn sinds vandaag flink omhoog gegaan.
https://tweakers.net/nieu...-voor-prepaidklanten.html
Ben is 5 jaar geleden al gestopt met prepaid.
Bij KPN wordt mobiel bellen (prepaid en abonnement) ook steeds duurder. Als je internet opzegt wordt het abonnement schreeuwend duur.

[Reactie gewijzigd door neurotweak op 24 augustus 2018 09:47]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee