'PlayerUnknown's Battlegrounds komt binnen zes maanden uit Early Access'

Brendan Greene, de bedenker en maker van PlayerUnknown's Battleground, zegt in een interview dat er binnen zes maanden een definitieve versie van de game beschikbaar komt. Ook heeft de ontwikkelaar beelden van de zombiemodus vrijgegeven.

Tegen RockPaperShotgun zegt Greene dat hij kan garanderen dat de game binnen zes of zeven maanden uit Early Access komt. "Het is het team, het is een kwestie van eer", zegt hij in het interview. Sommige vergelijkbare games, zoals H1Z1 en Dayz, zijn al lange tijd in Early Access en worden vaak daarom bekritiseerd. Greene stelt dat de ontwikkeling van PlayerUnknown's Battleground makkelijker is, omdat de game de Unreal-engine gebruikt.

De huidige vroegtijdige versie is de afgelopen maanden een van de populairste games op Steam. Er zijn al meer dan vier miljoen exemplaren van verkocht. In juni maakte ontwikkelaar Bluehole bekend dat de game een zombiemodus krijgt. De studio heeft die modus nu beschikbaar gesteld aan een beperkt publiek van YouTubers en streamers op Twitch. Onder andere Jeff Grub, die schrijft voor VentureBeat, heeft gameplay van de zombiemodus online gezet.

Eerder deze week toonde Bluehole op Twitter ook voor het eerst twee screenshots van een nieuwe map. Het nieuwe gebied bevindt zich in de woestijn en mogelijk kunnen spelers ook gebruikmaken van fietsen. Wanneer het woenstijngebied speelbaar wordt is nog niet bekend. Het gaat nog om work in progress volgens de studio. Ook van de zombiemodus is nog niet bekend wanneer deze beschikbaar komt voor alle gebruikers.

De game valt in het genre van battle royale, waarbij het verkennen en zoeken van schaarse materialen wordt gecombineerd met last man standing-elementen uit multiplayer-shooters. De maker Brendan Greene was eerder ook betrokken bij de ontwikkeling van DayZ: Battle Royale, een mod voor Arma 2. Ook was hij betrokken bij H1Z1: King of the Kill. Die survivalgames volgen een vergelijkbaar concept.

In PlayerUnknown's Battlegrounds worden tot honderd spelers geparachuteerd op een eiland, waar zij zo snel mogelijk wapens en uitrusting moeten vinden en in leven moeten blijven. Gedurende een ronde verkleint het speelveld steeds verder, waardoor de overlevenden zich in een steeds kleiner gebied moeten zien te redden. Het laatste overlevende team of de laatste overgebleven speler wint de ronde.

Update, vrijdag: Het interview is in april gehouden, maar pas nu gepubliceerd. Dat zou impliceren dat de game al in oktober uit Early Access komt. De ontwikkelaar heeft op de Steam-pagina van de game vrijdag een bericht geplaatst waarin staat dat dit niet haalbaar is, maar dat de game waarschijnlijk wel voor het einde van dit jaar uit de vroegtijdige fase komt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-07-2017 • 08:54

68 Linkedin

Reacties (68)

68
68
39
2
0
23
Wijzig sortering
Geweldig spel. Toen ik hem voor het eerst speelde was het nog erg buggy en zeer slecht geoptimaliseerd maar sinds de laatste update moet ik zeggen dat het er een stuk op vooruit is gegaan! Het is altijd een gok met "Early Access" games maar ik heb er in dit geval vertrouwen in dat ze het ook echt gaan waarmaken.
Dit is ook een van de weinige Early Access games waar een professionele studio achter zit die zijn sporen al verdient heeft op zowel de Koreaanse MMORPG markt als de mobile games markt. Dit is heel wat anders dan een mod team dat probeert een volwaardige game te ontwikkelen.

Ze proberen elke week een kleine patch uit te brengen met voornamelijk bugfixes en kleine optimalisaties. Daarnaast brengen ze elke maand een patch uit met nieuwe features en grote updates met betrekking tot stabiliteit en performance. Waar het spel drie maanden geleden nog vrij matig draaide is dat met de laatste patches enorm verbeterd.

Voor het grootste deel van de spelers is de performance erg stabiel, zijn crashes relatief zeldzaam en hebben ze amper last van bugs. De netwerk kant moet nog steeds verbeterd worden maar daar werken ze dan ook keihard aan. Ze zijn duidelijk over de problemen en hoe ze die op moeten lossen.

Als ik dit vergelijk met bijvoorbeeld DICE en hoe zij omgaan met Battlefield 1 dan merk ik dat deze studio echt naar zijn spelers luistert, eerlijk is over wat ze wel en niet kunnen doen en gestaag doorwerken aan het oplossen van alle bugs.

En de game zelf zit gewoon goed in elkaar, serieuze en realistische setting maar wel met vlotte gameplay en goede actie. Micro transacties zijn puur cosmetisch en passen, tot nu toe, altijd binnen de look en feel van het spel. Daarnaast kan je deze items ook krijgen puur door ze met punten te kopen die je verdient met spelen.

En we hebben nog een mooie Discord server waar enorm veel Tweakers samen komen om te spelen: https://discord.gg/0ezBMpYOe80zlpeP
Elke avond meerder squads, soms zijn alle twaalf kanalen vol :D
Ik ben geintreseerd in PUBG en loop al meerdere weken af en toe naar wat gameplay te kijken van Twitch/Youtubers. Ziet er geweldig uit , maar het enige waar ik me echt aan stoor is dat het geen 1st person only is. Als je ergens achter verstopt heb je een grote voordeel want je kan gewoon om je cover heen kijken met de camera , zonder dat jou player model ooit zichtbaar is voor andere om je heen die op hun buurt ook de horizon aan het afstruinen zijn met hun sights.

Het is eigenlijk min of meer een grote "Who dares to move first" op grote schaal.
Begrijp me niet verkeerd, het ziet er nog steeds leuk uit, maar van de players die ik tot nu toe dit heb maximaal zien benutten had ik toch liever FPS gewenst. Dan moet je jezelf wel exposen om te zien hoe/wat, maar dat geld ook voor een anderman.

Ik heb gehoord dat er first person servers op aan zitten te komen, dus daar wacht ik persoonelijk op. Ik heb immers nog genoeg games op de pile of shame die echt uitgespeeld moeten worden dus wat dat betreft is een maandje wachten geen probleem.

Mooi van de Discord server :) altijd fijn om in een groep te spelen dus die hou ik zeker in m`n achterhoofd.
Daar kan ik mij ook goed in vinden. Momenteel heeft een verdediger van een locatie een enorm voordeel omdat hij ongezien de tegenstanders kan bespieden. Bijvoorbeeld plat op een dak liggen en met de third person camera 360 graden om zich heen kijken, zelfs over de dakrand naar beneden. Of onder een raam liggen en er toch door naar buiten kunnen kijken. Of achter een rots zitten en iedereen die er aan komt in de gaten kunnen houden.

Echter voor mij blijft het spel alsnog leuk genoeg, doordat iedereen diezelfde mechanics heeft is het niet geheel oneerlijk. Het blijft spannend en het blijft nog steeds een kwestie van skills.

Maar inderdaad, first person zou echt een vooruitgang zijn!
Zo zou het fijn zijn als je wel om een hoek kan kijken zonder je lichaam te verplaatsen, je hoofd en een deel van je lichaam is dan nog steeds blootgesteld maar je kan sneller weer terug in verdediging. Echter levert dat vervolgens weer een ingewikkeldere UI op
Lean met Q en E ? :) Voor het eerst geintroduceerd in Soldier of Fortune, daarna hadden andere games het ook gebruikt zoals o.a FEAR en Crysis , Rainbow 6 - je ziet het tegenwoordig niet zo vaak meer. Vraag me af waarom. Werkte goed, geen gezeik met een UI.
Echter voor mij blijft het spel alsnog leuk genoeg, doordat iedereen diezelfde mechanics heeft is het niet geheel oneerlijk. Het blijft spannend en het blijft nog steeds een kwestie van skills.
Dit is geheel waar ! Iedereen heeft de optie om hetzelfde te doen als zij in de gelegenheid staan (cover/dak etc.) dus balanceert dat aan het einde van de dag het verhaal wel alsnog.
Het probleem met FPS is dan weer dat het vaak beperkter is dan wat je zou willen. Zo zou het fijn zijn als je wel om een hoek kan kijken zonder je lichaam te verplaatsen, je hoofd en een deel van je lichaam is dan nog steeds blootgesteld maar je kan sneller weer terug in verdediging.
Echter levert dat vervolgens weer een ingewikkeldere UI op, wat misschien weer onwenselijk is.
Wanneer was dat dan? Ik speelde het voor het eerst in Mei ofzo en toen was het al gewoon erg goed te doen, maar dan heb ik ook wel een dijk van een PC. Nu is het inderdaad super vloeiend allemaal.


Ik vraag me af wat het kost om een game op Unreal te maken ipv eigen engine etc. Staan de licentie kosten een beetje in verhouding met de kosten van eigen engine bouwen? Begrijp niet zo goed waarom niet meer devs 'gewoon' een andere engine pakken en hun games wat sneller op poten zetten, lijkt allemaal zo moeilijk te gaan tegenwoordig.

Ik mis mijn modtools en community servers :'(
Epic Games charges a 5% royalty based on gross revenue for the use of Unreal Engine 4 under the free license agreement (view EULA).

If you require terms that reduce or eliminate royalty for an upfront fee, or if you need custom legal terms or dedicated Epic support to help your team reduce risk or achieve specific goals, we’re here to help.

Bron: https://www.unrealengine.com/custom-licensing

Als je voor de standaard licentie gaat kost het je dus 5% van de verkoopprijs. Oftewel anderhalf euro per spel. Als de Unreal engine aansluit bij je eigen wensen is het haast een no brainer om een licentie af te nemen in plaats van zelf een engine te ontwikkelen. En ontzettend veel studio's nemen een engine af. Alleen de Unreal 4 engine wordt al in tientallen games gebruikt.

Sommige studio's hebben andere wensen en willen iets dat een standaard engine niet kan bieden, die kiezen er dan voor om zelf een engine te ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de Frostbite engine, oorspronkelijk ontwikkeld puur voor de Battlefield serie maar wordt nu ook in veel meer EA games gebruikt simpelweg omdat het goedkoper is die engine te gebruiken dan een eigen engine te ontwikkelen.

Probleem is vaak dat devs bepaalde wensen hebben, dit niet direct terug vinden in bestaande engines en denken dat ze zelf wel een engine kunnen schrijven. Sommigen lukt dat erg goed en dat zie je dan ook direct terug in de game. Anderen lukt dat eigenlijk niet en dan heb je een slecht geoptimaliseerde en matig werkende game.

PlayerUnknown heeft trouwens aangegeven dat modding zeker een plaats krijgt binnen hun game maar dat modtools pas beschikbaar komen als de game af is. Alle focus ligt op het volledig afmaken van de basis game.
Doet me denken aan C&C Renegade, ik heb de development van die game als groot C&C fan constant gevolgd. In de beginfases was er sprake van dat ze de Quake3 engine zouden gebruiken, maar die voldeed blijkbaar niet genoeg aan de wensen om voertuigen te kunnen gebruiken. Dus besloten ze uiteindelijk zelf een engine te ontwikkelen wat ook voor vertraging zorgde. Spel was ontzettend vermakelijk maar engine zat echt super bagger in elkaar. En voertuigen hadden alsnog brakke physics. Ik had me altijd afgevraagd als ze hun efforts alleen in een extension op Quake3 hadden gestopt voor vehicle support, of die game dan echt zo veel beter had kunnen zijn ...

Dusja, eigen engine ontwikkelen maakt je wel veel flexibeler, alles is praktisch mogelijk. Maar het is wel ontzettend veel werk en in veel gevallen zit je het wiel opnieuw uit te vinden. Altijd een interessante overweging.
Ook met een mindere PC speelt het al vanaf dag 1, nouja dag 5. Probleemloos.

I3 3225 van 5 jaar oud en een 2gb 750 TI van 4 jaar oud. Ok speel alles op medium, maar buggy heb ik t nog niet meegemaakt.
Ben net naar Ryzen 1700x + GTX 1080 gegaan, maar hiervoor speelde ik het op een 4690k + GTX 970 @1440p. Ik moest zeker alles op Low zetten anders kreeg ik bij het openen van mijn inventory altijd een lagspike van 1+ seconde, dat was zeker een bug die nu gelukkig weg is.

Buiten dat had ik inderdaad ook nergens last van.
Das best bijzonder, ik speel al een tijdje op een 4670k en gtx770 en nog nooit dat probleem gehad, wel slechte fps op momenten, maar de laatste patch heeft er voor gezorgd dat met alles op low prima ultra draw distance kan draaien met 60fps
Frames waren altijd goed, dat was het probleem ook niet echt. Er was een bug met de textures van items in je inventory, waardoor je een stotter ervoer als textures niet op Low stonden en jij je inventory opende.
Nou ben ik daar persoonlijk ook super gevoelig voor (net als microstutter met crossfire / SLI); mijn vrienden viel het bijvoorbeeld al bijna niet op tijdens het spelen.

Daarbij spelen wij meestal Arma 3 met mods op community servers, en dat is helemaal buggy en niet optimized, dus het viel in vergelijking gigantisch mee :+ :9
Ik wou inderdaad ook al een parralel trekken naar Arma, dat spel is al meer dan een maand uit en inmiddels ver achter op alle vlakken tegenover deze Early Access, ja de sim is waarschijnlijk beter, maar veel meer glitches en ellende.
Ik had ook wel random stutters, maar idd, ik pik het wat meer dan sommigen :), anders had ik al lang mn pc geupgrade
Off-topic: speelt de game soepeler met de Ryzen? Heb zelf een 4690k + 1070 en single core performance is beter op de 4690k (in vergelijking met de Ryzen), maar ik twijfel toch om te upgraden naar een 7700 of een Ryzen... :+

[Reactie gewijzigd door gerwim op 6 juli 2017 11:06]

In alles heb ik betere frames nu. Dat terwijl mijn 4690k op 4,8ghz draaide en mijn Ryzen nu slechts op 3,8ghz (4 lukte me niet met lage volts / huidige koeler, komt nog wel een keer).

Moet bekennen dat ik niet superveel gebenched heb, maar wat we gespeeld hebben aan GTA-V, Arma 3 & PUBG ging allemaal met meer FPS.

Als het je puur om games gaat zou ik de 7700k nemen en die op 5ghz zetten. Mijn maat heeft juist net die genomen er perst en in Arma 3 regelmatig meer frames uit (dit terwijl ik een 1080 heb en hij een 1060). Dit is gewoon puur omdat Arma heel slecht geoptimized is en nogal door de CPU genecked word. Dat gezegd hebbende draai ook ik op 60-70+ FPS dus het is sowieso een luxe probleem dat hij net iets meer heeft.

Echter ik stream steeds meer met twitch, draai steeds meer meuk in de achtergrond en wil gewoon meer met mijn PC kunnen doen. Dan vindt ik de 7700k met 4 cores / 8 threads gewoon een slechte deal vergeleken met een 1700x. De Mobo's zijn ook weer duurder.

Dus puur games, 7700k. Iets meer futureproof en productivity gericht sowieso Ryzen. Waar mijn 1700x misschien in games 10-20% minder goed meekomt doet hij het wel een volle 100% beter in multicore scenarios, dat was voor mij een makkelijk rekensommetje :9

[Reactie gewijzigd door Styreta op 6 juli 2017 18:23]

Dank voor je heldere uitleg! :-)
Als ik het me goed herriner moet je met de unreal engine een percentage van je inkomsten voor de game afgeven. Even Googlen hoeveel dat precies was.

" Once you ship your game or application, you pay Epic 5% of gross revenue after the first $3,000 per product per calendar quarter " @ Unreal Engine F.A.Q

4 mil x 30 euro = 120.000.000 waarvan 5% dus 6.000.000 is voor Epic. not bad dus.
Uiteraard is dit super vertekend want 30 euro is het aanschaf bedrag en niet wat de developer uiteindelijk krijgt.
inderdaad, vergeet niet de 30% voor steam.

Ik denk dat je rustig rond de 40% kan rekenen met alle licentie kosten erbij(afhankelijk hoe die structuur staat opgesteld, die voorwaarden worden vaak op omzet bepaald)
Als ik het (bij andere game) goed begrepen heb is de revenue die de ontwikkelaar ontvangt afkomstig van Steam en niet direct van de eindgebruikers. Hierdoor hoeft er dus geen 5% over de verkoopprijs zoals de eindgebruikers deze ziet betaald te worden. Men betaald 5% over de inkomsten die ze genereren door te verkopen aan steam (Valve).
Welke licentie kosten? Verdien je meer dan 100000, gaat 10% of 15% naar epic. Peanuts
Aan de verkopen van de game zal het niet liggen, die is al ruim vier miljoen keer verkocht intussen.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 6 juli 2017 09:17]

Een van de redenen dat ik het heb gerefund op Steam, misschien koop ik hem wel als hij weer uit is.
Met die early access titles lijkt het meer "flavor of the month" dan echt een spel dat landurig hype om zich heeft. 13 in een dozijn. En vooral die massive survival PvP spellen lijken allemaal op elkaar.
Jep, daarom spelen we het inmiddels al maanden en blijven er spelers bijkomen. Op een enkele map...
Ben het niet met je eens van Flavor of the month in dit geval. Deze game is al meer dan 4 miljoen keer verkocht en is vanaf mei uit gekomen.
Er komen elke dag heel veel spelers bij, op Twitch is dit 1 van de meest bekeken games.
En dit is omdat het leuk en spannend is om naar te kijken. Ik keek nooit Twitch maar sinds kort doe ik dat wel en dan alleen PUBG matches.
Dit is ook geen 13 in een dozijn shooters zoals een CoD of BF wel kunnen zijn.
Hierbij is het niet de bedoeling om zoveel mogelijk kills te halen of een punt te capturen maar is het doel om over te blijven.
En ja er zijn er meer van, H1Z1 king of the hill en de ArMA3 mod maar deze zijn ook nog steeds in ontwikkeling, en aangezien ik deze niet gespeeld heb kan ik het zelf niet beamen, maar ik hoor dat PUBG wel de beste van de Battle Royal games is.
Maar goed, iedereen zn mening natuurlijk :)
het concept is inderdaad het zelfde.
Echter zijn de verschillen onderling enorm
En hoeveel maanden was dit spel ook alweer flavor of the month? Of wil je gewoon net even een andere mening hebben dan anderen?
Het is een leuke game ook om te kijken via twitch, maar die zombie mode mag nog wel wat aan gewerkt worden, hij is nu nog erg saai om te zien omdat de zombies nog net iets te weinig zijn uitgewerkt.

Wat me wel op valt is dat alle top streamers de zelfde strategie aanhouden, looten zo lang als het
kan en zo ver mogelijk van de droppoints af en zelfs nog doorlooten als ze buiten de circels zijn en schade krijgen. Op het moment dat ze dan de witte circel in gaan is al ongeveer 50 tot 80 procent van de spelers dood, en dan krijg je een leuke eindbattle te zien.
er is geen zombie modus! Er zijn wel streamers die een event als dat zelf organiseren, maar tot heden is er geen zombie/undead-modus.

Er gaat in de toekomst wel een feature komen, waarbij je kunt kiezne om zombie-match te starten/joinen, maar dat is een "mod"/feature. De core game blijft ongewijzigd.

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 6 juli 2017 09:11]

'Ook heeft de ontwikkelaar beelden van de zombiemodus vrijgegeven." "De studio heeft die modus nu beschikbaar gesteld aan een beperkt publiek van YouTubers en streamers op Twitch" Die is er dus wel. Alleen bamboe geeft terecht aan dat de modus nog wat werk nodig heeft ?
Dan moet je even naar Grimmmz kijken. Hij is een baas in het spel. Dropt bijna elke keer in drukke zones en krijgt zijn loot van de spelers die hij killt.
Echt supergaaf om te zien :D
Dan moet wel gezegd worden dat Grimmmzzz al ton aan ervaring heeft in dit soort games. Toen ik zijn twitch begon te kijken was die net upcoming in de H1Z1 community en won hij bijna elke game die hij joinde.

Neemt niet weg dat hij een gewoon een baas is in battle royal games!
Ja, grimmzz is goed, ninja, visgames, break, en nog een paar doen het ook erg goed en winnen veel games op twitch.
Inderdaad! Ninja kijk ik ook af en toe!

Soms gewoon nice om naar te kijken
Zou dit spel niet veel leuker zijn met random maps dan met gewone maps?

Overigens goed dat ze de early-access gaan verlaten. Dat geeft toch altijd een vies nasmaakje; een game die te lang in early-access blijft hangen.
Ja en nee, er zijn ook genoeg games uit de early access komen die gigantisch veel kritiek krijgen omdat mensen vinden dat de game nog niet af is. Uit early access komen is ook voor mij een signaal dat de game af is, maar dan moet de game ook wel echt af zijn!

Dus ja, graag games snel uit early access, maar als het niet af is heb ik liever dat de game gewoon langer in early access blijft.
Dit is inderdaad een leuk spel, volg het al enkele maanden op twitch, het enige minpunt dat ik heb is dat er tot nu toe nog geen sprake is van een Linux versie, dat terwijl ze ondertussen wel een Playstation release aangekondigd hebben (dus geen DX12 excuse voor deze)

Ik ben zo iemand die faliekant weigert Windows te gebruiken op mijn thuis computer.

Ondertussen is +-60% van de games in mijn Steam Library perfect native werkend op Linux, waarvan een mix oude en nieuwe releases, zelfs een groot aantal AAA Games.

Nu zie je ook meer en meer in games die nog geen Linux ondersteunen threads opduiken met de vraag voor een Linux versie (wat een leuke trend is).

Voor PUBG hebben we na maanden in een thread met enkele honderden +1's te horen gekregen dat er momenteel totaal geen plan is voor linux.

Ook als je even zoekt in de Discussie groepen van deze game, meer dan 44 pagina's aan threads vragende, met ook vaak meldingen, moest het er zijn insta-buy.
Dit geld ook voor mij, zolang er geen Linux versie uitkomt, zal ik deze game spijtig genoeg niet kopen.

Dit vicieuze Linux games cirkel begint te breken, nu ook nog voor deze game.
Heb eigenlijk liever dat developers tijd steken in de development van hun games voor populaire platformen, dan om te tech-hipsters die Linux gebruiken als desktop OS tevreden te stellen.

Man, man man.
Ja die vegetariërs zijn toch maar hipsters, waarom zouden restaurants daar eten voor op de menu's voorzien, Laat chef koks meer tijd steken in het garen van mijn vlees, die veggies kunnen de garnituur wel eten.

Zo komt dit over.

Weinigen zijn vegetariër omdat ze geen keuze hebben (allergieën) velen omdat ze dat willen om meerdere mogelijkheden van redenen, je kan hierbij het zelfde stellen over mijn gebruik van Linux.
Ik zou gewoon een fatsoenlijke PC met Win 10 bouwen, top OS. En gamen op Linux, dat heb ik even op steam os en Ubuntu geprobeerd, ik wist niet hoe snel ik Win 10 weer in moest spoelen.
Wel, voor mij is het zowat het omgekeerde.
Voor mij is Linux het top OS, Windows is teveel problemen voor mij (dat komende van iemand die begonnen is met Dos, dan Win 3.11, Win 95, 98SE, Me, 2000, NT4, XP, 7, 10 noem maar op)
Heb ze dus bijna allemaal wel gebruikt. (voor maanden/jaren)

Dus ik heb windows zeker en vast vaak genoeg gebruikt, heb het ook wel nog virtueel liggen voor sommige applicaties, absoluut geen keuze heb, al bollen games in een VM helemaal niet..
Maar in mijn geval, vind ik het aangenamer en makkelijker OS problemen op te lossen in Linux, dan in windows.
Voorbeeld: Hoe vaak moet je Windows wel niet formatteren om problemen opgelost te krijgen? In mijn geval voor Linux, Quasi nooit; Bij windows, nieuw moederbord, hopla formatteren.. (was toch zo met xp, nog niet geprobeerd met moderne windows)
Ik hoef Windows 10 nooit te herinstalleren om problemen op te lossen, toegegeven op mijn werk spoel ik PC's met windows7 Enterprise om de haverklap in als het uitzoeken van het probleem te lang duurt. Dat of een Windows profiel reset. Maar zelf? Nee nooit problemen.
Ik vrees toch ook dat voor een paar honderd +1's ze de moeite niet nemen als er al miljoenen Windows versies zijn verkocht.

AAA games worden door zo'n grote uitgever vast even erbij gemaakt op Linux, voor een kleiner team is dat lastiger lijkt mij. En het is nou echt niet zo dat ze het moeten hebben van de Linux versie om winst te kunnen maken of een succes te kunnen hebben.

Ik denk dat je toch grotendeels jezelf te kort doet door absoluut geen Windows te willen hebben, dan mis je gewoon games en zal je daar gewoon mee moeten leven denk ik :).
Goed punt, maar dan moet je ook denken, hoe veel doen ook de moeite om dergelijke dergelijke posts te doen? zal inderdaad geen miljoenen zijn.. maar toch al reeds enkele duizenden verkopen.. wat mij toch al de moeite lijkt.

Je zou verbaasd zijn hoe veel indie perfect werkende Linux versies hebben.
Al is dit omdat merendeel daarvan hun game in Unity gemaakt hebben, en daar is een Linux build 1 knop duwen, klaar.
Ook even overzicht van aantal steam games op Linux: https://steamdb.info/linux/

Je hebt inderdaad een punt, ik zal moeten leven met een aantal games niet te kunnen spelen.. nu doe ik soms wel de moeite om even te proberen op Wine, wat voornamelijk met oudere games verbazend goed werkt, en anders, ik heb toch twitch vaak genoeg openstaan, en kan ik zo van de games genieten ;)
Als unity dat met 1 knop kan is het misschien enkel een gemis dat dat met de Unreal engine niet kan.(geen idee of dat kan overigens.) Zou ik daar eens aankloppen of ze dat niet kunnen fixen ;)

En op mijn 8 jaar oude PC game ik zelf ook weinig meer.. geniet tegenwoordig meer van games op YouTube en Twitch :P.. (en de PS4 soms..)
Dit geld ook voor mij, zolang er geen Linux versie uitkomt, zal ik deze game spijtig genoeg niet kopen.
Nobel streven, denk alleen dat het vooral in je eigen nadeel werkt. Je kunt immers ook gewoon een dualboot draaien (of virtualiseren), de game aanschaffen er plezier van hebben en daarna alsnog het verzoek plaatsen voor Linux support. De game heeft dan meer verkocht en er is dan meer budget om die Linux implementatie nog eens op te pakken.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 6 juli 2017 16:04]

"Ik ben zo iemand die faliekant weigert Windows te gebruiken op mijn thuis computer."
Ik ben zo iemand dat dan denkt, waarom je niet even een 250GB schijfje pakt en toch Windows installeert. Dan via Boot opties/menu daarvan op te starten voor non-Linux supported games.
Hopelijk blijft de studio het spel updaten en door ontwikkelen, nadat het uit early access is gekomen.
Heb in het verleden al veel slechte ervaringen gehad met early access spellen en koop deze eigenlijk nooit meer maar op aandringen van wat vrienden toch gedaan en nul spijt.

Waarschijnlijk één van de meest vermakelijke games die ik in de laatste jaren gespeeld heb. De balans ingame is nu al best goed en de ontwikkelaars doen echt wel hun best om naar de community te luisteren.

De hoeveelheid updates en fixes die komen is dan ook best knap. Maandelijks verschillende kleine en grote updates die altijd merkbare impact hebben op gameplay, balans,...
Ik heb op zich nul problemen met early access moesten alle ontwikkelaars het aanpakken zoals bij PUBG. Spijtig dat het niet altijd zo is natuurlijk ;-)

Voor zij die het nog niet geprobeerd hebben, 30 euro op steam MEER dan waard!

[Reactie gewijzigd door JacobsT op 6 juli 2017 09:06]

Zombie modes ziet er erg saai uit. Maar de game in battle royale erg tof
Hands down een van de beste spellen tot nu toe voor mij en mijn vriendengroep. Het feit dat elke potje anders loopt dan het potje voorheen is al reden genoeg om het spel te overwegen.

Gecombineerd met het feit dat de DEVs keihard werken aan verbeteringen en nieuwe features maakt dit gewoon elke eurocent waard!

Nu nog wachten op vaulting, man man man, wat voor nieuwe dimensie dit gaat smeden. Gedachte alleen al dat je gebouwen nu van alle hoeken aan kan vallen zonder om te lopen vanwege hekken of muurtjes klinkt als muziek in de oren :)!
Heel gaaf! Speel het nog elke dag. Ik hoop alleen dat ze geen microtransacties gaan toevoegen en een skin hype veroorzaken(net als H1Z1). Dat zou het spel voor mij echt naar beneden halen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee