Android-oprichter introduceert Essential Phone met dunne bezels

Android-oprichter Andy Rubin heeft met zijn nieuwe bedrijf Essential de eerste nieuwe smartphone gepresenteerd. De Essential Phone heeft dunne bezels en introduceert een systeem van accessoires en modules die via een magnetische aansluiting op de achterkant bevestigd worden.

Door de dunne bezels en de niet al te grote rand aan de onderkant, beslaat het scherm van de smartphone een relatief groot deel van de voorkant, namelijk rond 85 procent. Dat is ongeveer evenveel als de Samsung Galaxy S8 en Xiaomi Mi Mix.

De bezels aan de zijkant zijn wel iets groter dan die van de Galaxy S8, namelijk ongeveer 2,5mm per kant. Bij de S8 is dat rond 1,85mm. Het scherm loopt helemaal door tot aan de bovenkant; de bezels aan de zijkant en de bovenkant zijn even dun. Het toestel heeft een body van titanium en een keramische achterkant. Mede door het gebruik van titanium en Gorilla Glass 5 komen er volgens Essential geen krassen op de telefoon bij een val op beton.

Op het toestel kan een modulaire 360-graden-camera worden gebruikt, die Essential apart van het toestel uitbrengt. Deze kan op een magnetische aansluiting aan de achterkant worden bevestigd. Ook brengt Essential een docking station uit dat eveneens via de magnetische aansluiting wordt bevestigd. Het idee is dat er allerlei modules en accessoires uitkomen om op deze aansluiting te worden bevestigd, waarmee de telefoon is te upgraden en uit te breiden met nieuwe functionaliteit. Bevestigde accessoires maken gebruik van een verbinding met een doorvoersnelheid van 6Gbit/s.

Op de achterkant bevindt zich een dubbel camerasysteem. De eerste is een reguliere 13-megapixelcamera en de tweede camera is een monochrome camera met een diafragma van f/1.85 waarmee meer licht kan worden opgevangen. De beelden van beide sensoren worden gecombineerd voor betere opnames bij weinig licht. Een dergelijk systeem is al beschikbaar op de Huawei P9 en P10. Er is een 8-megapixelcamera beschikbaar op de voorkant van het toestel.

De Essential Phone heeft een Qualcomm Snapdragon 835 en het 5,7"-scherm heeft een resolutie van 2560x1312 pixels met een aspect ratio van 19:10. Het toestel heeft 4GB ram en 128GB aan opslaggeheugen. Het toestel heeft een accu met een capaciteit van 3040mAh en heeft een usb-c aansluiting. De telefoon heeft een vingerafdrukscanner, heeft afmetingen van 141x71,1x7,8mm en weegt 185 gram. Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt.

De Essential Phone komt vanaf dinsdag beschikbaar in de VS en gaat daar 699 dollar kosten. Samen met de 360-gradencamera komt de prijs uit op 749 dollar. De release in andere regio's wordt op een later moment bekendgemaakt. Dan zal mogelijk ook duidelijk worden of de telefoon in de Benelux beschikbaar komt en voor welke prijs. Het toestel komt in het zwart, grijs, wit en groen op de markt.

Door Joris Jansen

Redacteur

30-05-2017 • 13:54

139 Linkedin

Submitter: Meg

Reacties (139)

Wijzig sortering
Van de Essential Website:
"Don’t you hate it when you have to buy new dongles, chargers, and accessories every time your phone is upgraded? We do too. So we decided to make this a thing of the past. The magnetic connector with wireless data transfer keeps your phone cord-free, future-proof, and always up-to-date."

Dus gooi je ouwe gestandaardiseerde android accessoires weg en neem onze nieuwe draadloze proprietary accessoires in de plaats, dan hoef je nooit meer accessoires weg te gooien! 8)7

https://xkcd.com/927/
Er zijn geen gestandaardiseerde android accesoires. Hooguit een usb c batterypack. En die aansluiting heeft deze telefoon ook. Ik vind het marketingspraatje wat je post ook dikke onzin hoor, daar ben ik het met je eens. Maar er is geen standaard modulair systeem onder alle telefoons op dit moment. Mocht dit een standaard worden, prima. Is meer mee mogelijk in vergelijking met de moto mods. Die moeten per sé op een 5.5 inch device met grote camere bump.
Anoniem: 897493
30 mei 2017 14:02
"Mede door het gebruik van titanium en Gorilla Glass 5 komen er volgens Essential geen krassen op de telefoon bij een val op beton." Nee maar je scherm is wel kapot.
Ik denk dat titanium de schok ook beter op kan vangen dan aluminium, waardoor de schok niet doorgaat naar het scherm. Tuurlijk; als je het maar van hoog genoeg laat vallen dan breekt het wel, maar een kleine val overleeft hij denk ik wel.
Hoe harder iets is, hoe meer het van de schok doorgeeft. Dus het is zaak iets van dempend materiaal te gebruiken in het construct waarmee het glas vastgezet wordt. Dat is de beslissende factor in de mate waarin een schok verwerkt kan worden. Niet het materiaal van body. Als het daar aan zou liggen, zou een plastic body beter zijn.
Maar een glasplaat kan de schok opzich wel hebben toch, als het evenredig verdeeld is over het gehele oppervlak? Volgens mij is de reden van barstende schermen juist dat de behuizing op 1 punt iets meer meegeeft, waardoor op dat ene punt het glas zal scheuren.
Glas is heel sterk, maar heeft een extreem hoge kerfgevoeligheid en heel lage ductiliteit. Een krasje in het oppervlak verzwakt de structuur enorm. De kans op zo'n imprefectie neemt exponentieel toe met het oppervlakte.
Glas is een enorm domme keuze voor telefoons. In principe zijn poly- en elastomeren vele malen geschikter.
Anoniem: 927683
@Pb Pomper30 mei 2017 19:49
Bijvoorbeeld de ShatterShield technologie van Motorola. Zij geven 4 jaar garantie op het scherm. Het scherm bestaat uit vijf lagen en is onbreekbaar!
Is Gorilla Glass niet eigenlijk een plastic?
Nee.

Het is gehard glas waar tijdens de productie een speciaal soort zout aan toegevoegd is dat kleine spanningen in het glas veroorzaakt wanneer het uitgehard is. Dit zorgt voor de sterkte en krasbestendigheid.
Dit is dus precies de kwaliteit van materiaal dat meer indeukt, het absorberen van de stoot over het hele deel dat verbinden is en meebuigt. Een harde case geeft het gewoon een-op-een door. Dit is ook waarom je meestal goed aan het glas kan zien waar het toestel de grond geraakt heeft. Denk ook aan het voorbeeld van een kreukelzone van een auto.
Ja maar drop hem op de straat en je hebt als nog een mooie mozaïek achterkant.. Beetje onzin na mij mening maarja het is wel goed dat hij meer shatter resistant is, handig als je hem binnen laat vallen.
In wagens zit er naast een kreukelzone vaak ook een zone van heel stevig materiaal. Deze zone vervormt niet en beschermt zo de inzittenden. Er is door fifth gear eens een crashtest gedaan met een smart, moet je maar eens googlen. Als mens zou je de versnelling niet overleven maar een stuk glas zeker wel.
Ja, maar je moet het glas niet vergelijken met de mens, maar met de cockpit. Er is een reden dat niet alles net zo hard is als de cockpit.
Dat valt wel mee. Gorilla Glass 5 is minder hard dan versie 4 zodat het minder snel breekt bij vallen. Mijn Mi5 heeft het ook, en die is na een paar keer stuiteren nog niet gebarsten. Jammergenoeg komen er wel weer sneller krassen op (ook hier heb ik ervaring mee :( ).
Maar je kunt een screenprotector gebruiken die de krassen opvangt zonder dat de telefoon daar oerlelijk van wordt, hooguit een milimeter dikker. Een hoesje maakt hem al snel logger en minder knap ;)
een mm is veel hoor, een beetje hoesje maakt je telefoon ook niet veel dikker dan rond de 1mm, en dat maakt toch al een aardig verschil. Een screenprotector is toch wel een factor 10 dunner dan dat.
Bij beton denk je ook al gauw aan een ruw oppervlak maar het kan een spiegel gepolijst stukje betonvloer zijn!
Dat is volgens mij ook precies waar ze op testen; een glad stuk beton waar geen vuiltje op te bekennen is.

In een echte situatie kan een klein steentje hetzelfde effect hebben als zo'n hamertje die je in je auto hebt liggen... De test is totaal niet relevant.
Anoniem: 927683
@D3F30 mei 2017 19:52
Motorola test op beton met een zandlaagje. Hun ShatterShield schermen overleven dit, in tegenstelling tot de topmodellen van bijvoorbeeld Apple en Samsung.
Maar geen krassen :+ dat is wat er wordt beloofd.
En de telefoon ook.
Nee. Titanium heeft een interessante Young's Modulus. Dit betekent dat het goe schokken op kan vangen.

Check het wikipedia artikel maar ... of deze :

https://www.ibiscycles.co...s/the_titanium_advantage/

Ik geef die laatste omdat het een goed beeld geeft van de invloed van die YM mrt sterkte, stijfheid, buigzaamheid etc.
geen 3.5 jack.. zijn er al verloopstukjes zodat je dan toch kan laden en luisteren tegelijkertijd?

daarnaast zou ik graag de resolutie softwarematig terug willen kunnen schroeven, waarom zou ik voor iedere frame 3.3 miljoen pixels willen laten berekenen als ik op armlengte afstand het verschil toch niet kan zien...

edit: ik bedoel splitter, niet verloopstukje ;)

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 30 mei 2017 14:07]

Deze telefoon kan je sowieso opladen met een speciale dock waar de USB-C kabel vrij blijft. Kan je dus luisteren en opladen ;)
een dock klinkt toch echt als iets wat ik thuis heb/laat staan, en thuis heb ik geen koptelefoon nodig. Het gaat mij er om dat ik in de trein/vliegtuig kan laden met mijn powerbank en de buurman niet stoor met het geluid van m'n video (die de batterij leeg trekt, vandaar de powerbank)
Dock aan de powerbank aansluiten haha. Maar ik geef toe, het is lastig zonder audio jack
Buiten games maakt het niet echt veel uit of je nou 1080p of 1440p moet renderen voor een interface. De reden dat hogere resolutie schermen meer energie verbruiken is omdat het scherm zelf anders opgebouwd word. een IPS scherm heeft meer power nodig in de backlight met een hogere resolutie, dit veranderd niet als de telefoon een andere resolutie renderd en dit upscaled. het Verschil is dus niet zo groot.

Op mijn S7 edge als ik hem op 1080p zet, word hij toch wel wat vager dan op 1440p, niet zozeer omdat de resolutie zo laag is, maar omdat het een 1440p scherm blijft en 1080p past hier niet lekker in, waardoor je inboet op scherpte.
Nochtans staat bij de S8 het scherm standaard op 1080p
Dit omdat de hogere resolutie meer vergt van de grafische engine, wat dus minder batterijduur betekent.
Alleen is er niet veel verschil in batterij duur tussen Full-HD en WQHD wat het verschil tussen de resoluties en SOT verwaarloosbaar maakt.

http://www.trustedreviews...y-life-and-verdict-page-4
Hij word vager omdat het een pentile display is. Bij resoluties lager dan 1440p word dat extra duidelijk bij oled schermen. Imho het grootste manco van OLED's momenteel.

Of dacht je dat het korrelige bij effen kleuren kwam door de resolutie? Snap je nu ook waarom fabrikanten met OLED's zo enorm aan het pushen zijn geweest voor hoge resolutie schermen.

Ik heb jaren OLED's op me telefoons gehad (allemaal met hoge resoluties) en toch zag je bij geen van die telefoons de resolutie terug als je er een telefoon naast legt met een 1080p lcd scherm.

Ik geloof heilig dat oled de toekomst is, maar niet zolang ze RGBG gebruiken voor de pixellayout
Dat Pentile gedoe valt reuze mee hoor.. Heb hier Oneplus 3 met een 1080P Pentile amoled display. Als je het echt wil zien moet je je telefoon haast tegen je neus houden. En ja de S8 staat standaard ook op 1080P en dat gedownscale is een hoop minder scherp dan een Pentile scherm.
Zo dacht ik zelf ook. Totdat ik na jaren weer een lcd zag. Op de huidige OLED's is een volledig wit scherm gewoon niet egaal wit, maar een overduidelijke mengelmoes van kleuren die een korrelig wit maken.

Maar ik wil niet teveel beginnen hierover want ik wil graag een toekomst met oled vanwege die grote voordelen die de techniek gebruikt, maar wel rgb aub! Mocht je me niet geloven moet je maar eens een telefoon naast jou oled leggen en exact dezelfde foto laten zien. Geloof me je ziet het gelijk
Klopt dat geloof ik ook best... Heeft grotendeels ook te maken met hoe de fabrikant hun schermen calibreren. Ik weet zelf van de Oneplus 3 dat hij een blauwig wit uit straalt terwijl dit bij andere telefoons geel/rood of whatever is. In de praktijk merk je er niet veel van maar Oled RGB zou mij geen kwaad doen!
De calibratie van de schermen is sowieso bedroevend bij sommige telefoons. Maar het korrelige van rgbg kan je niet weg calibreren helaas ;(

Wij willen rgb OLED's van LG!!!!!!!!!
Anoniem: 708439
@Alxndr30 mei 2017 14:03
Ja maar wil je dat dan? zie dat om me heen ook met de iPhone 7 echt niet iets
waar je op zit te wachten.
die splitter zou ik alleen gebruiken als ik, onderweg, luister en laad tegelijkertijd - dus bij video kijken. Mijn telefoon ligt/staat dan toch ergens dat ik er niet veel last van zou hebben, en de splitter kan ik bij mijn powerbank in het hoesje bewaren.
Ook zonder gein: ik gebruik mijn telefoon soms als MP3 speler in de auto (vooral naar Hongarije). Mijn auto heeft geen bluetooth voor audio (alleen voor telefoon), dus ik gebruik daar een kabeltje voor. Maar mijn batterij houdt het geen 15 uur vol zonder te laden. Een telefoon die niet tegelijkertijd muziek kan afspelen en opladen hoef ik persoonlijk niet.

En jij gebruikt je telefoon dus ook nooit als navigatie apparaat voor langere reizen?
Je kan er ook voor kiezen om een Bluetooth dongle van amper een tientje aan te schaffen zodat je in ieder geval audio over Bluetooth kan streamen, misschien is dat een betere oplossing. Ik gebruik eerlijk gezegd nooit mijn oplader en oortjes tegelijk. In de auto heb ik Bluetooth en als ik er last van zou hebben zou ik eerder zoeken naar een paar goede draadloze oortjes in plaats van een andere telefoon.

Ik snap dat het misschien wat minder gemakkelijk is, maar zeker geen dealbreaker. Om eerlijk te zijn denk ik dat je over een paar jaar wel zal moeten overstappen, omdat de standaard waarschijnlijk hierheen gaat. Het zou logischer zijn als er tegen die tijd car-dockings zijn met ondersteuning voor draadloos opladen.
Al zou je draadloze ooortjes gebruiken, wat @aryan1171 zei was dat hij nooit z'n telefoon gebruikt als hij aan het opladen is. Mijn telefoon zit standaard aan een snoertje als ik hem als navigatie of als MP3 speler gebruik. En als ik hem als MP3 speler gebruik, sluit ik hem aan met een kabeltje. Zo'n dongle is wel leuk, maar om nou een dongle op een dongle te doen... (mijn auto heeft geen AUX ingang, we hebben een Yatour)

(en trouwens, oortjes zijn zo ongezellig als je met z'n tweeen in de auto zit :p)

[Reactie gewijzigd door Wailing_Banshee op 30 mei 2017 15:39]

Een dongle op een dongle is prima als het zorgt voor extra functionaliteit, ik stop immers ook de IR/BT ontvanger van mijn muis in een USB HUB, wat in principe hetzelfde is. :)
Tja, wat is extra functonaliteit... Nu loopt er een kabeltje van m'n telefoon naar de Yatour (en één van de stekker naar de telefoon). Beide liggen in het handschoenenkastje. Ik zou dan eerder onze bestaande Yatour vervangen door een bluetooth exemplaar.

En draadloos laden heb ik geprobeerd maar hij viel de hele tijd van z'n platform af!

Over draadloos laden, heeft deze dat eigenlijk wel? Ik zou geen telefoon meer willen zonder...
Volgens mij geen standaard QI lader maar een eigen dock die werkt met de pinnetjes achterop.
Als ik met de auto onderweg ben, waarom zou ik geen muziek luisteren en laden op hetzelfde moment?
Het is totzover ik weet zowiezo niet de bedoeling dat je je telefoon gebruikt tijdens het laden. Oververhitting, componentschade en uitzettende batterijen zijn veelgenoemde problemen. Los van het feit dat het gewoon langer duurt om op te laden.
Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin laden en gebruiken wenselijk kan zijn.

Maar waarom is het niet de bedoeling, wie zegt dat?
Veelgenoemde problemen, waar worden die genoemd dan?
Dit zegt nog niks, ik kan ook een link vinden die het tegendeel beweerd.
http://www.techrepublic.c...-mobile-device-batteries/

De 2e link zegt niets over het al dan niet gebruiken van de telefoon tijdens het laden.
http://batteryuniversity....do_and_dont_battery_table

dat kan, alleen kwam alle info van die pagina af (wat niet zomaar een website is) het was een website die views moet genereren, en dat gaat moeilijk als je universitaire papers gaat kopieren plakken.

googlelen kan iedereen, maar een echte bron vinden die geen hoaxes etc post is wat anders.
Waar staat dan dat je de telefoon niet moet gebruiken tijdens het laden? Dat was het punt, en dat kan ik in jouw link niet terug vinden.
obsessie vind ik een groot woord, maar ik snap je punt. Persoonlijk gebruik ik mijn powerbank eigenlijk alleen als ik reis. Wanneer ik dan uit het vliegtuig of de trein stap na een paar uur video gekeken te hebben, heb ik graag een volle(re) batterij.
Anoniem: 708439
@aryan117130 mei 2017 14:26
Me collega hier luistert radio, speelt Pokemon GO en laad graag tegelijk op... daarom nam hij een iPhone 6 plus ipv een 7 plus, Beide telefoons waren gratis voor ons dus daar ligt het niet aan.. iedere situatie met dongles is gewoon geen oplossing maar een halve workaround.
Jouw collega speelt Pokemon Go terwijl hij oplaad (voor hoever dat kan?), heeft geen andere apparatuur om iets mee te horen ipv altijd oortjes in en laad zijn telefoon ook nog eens nooit gewoon in de nacht op? Een 6plus overleeft de dag wel hoor.
Met Pokemon Go? Ik dacht het niet. Dan is een externe powerbank een must.
Ik gebruik Tomtom Android in een houder en die moet echt wel geladen worden tijdens gebruik. Met een snellader anders is de jus wel na een uur op. Heb er een quick charge 12V autoaccu naar 9V adapter bij. Die standaard USB 5V dingen laden niet snel genoeg op.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 30 mei 2017 14:39]

Ik heb de lightning <-> 9mm Jack gewoon vastgetaped aan mijn oortjes. Anders raak ik dat superkleine kabeltje kwijt.
Buiten dat, ik gebruik me oortjes heel weinig (sinds ik bijna nooit meer met het OV reis). Dus die 9mm poort mis ik niet echt, maar ik begrijp de klachten dat het onhandig is dat hij weg is!
Anoniem: 708439
@mikesmit31 mei 2017 08:19
Zoals ik al aangaf dat is dus een halve workaround....tape.

Gebruik zelf dagelijk oortjes om het RTL4 niveau wat te dempen bij mij thuis, en als me telefoon/tablet dan leeg raakt wil ik hem wel graag normaal kunnen opladen.
Die zijn er. En zoals al de mensen die zulke telefoons niet gebruikt hebben anders proberen te claimen: It's not that big a deal.

Deze telefoon ziet er wel heel erg sexy uit, ben benieuwd naar de reviews.
Prachtig toestel, ben wel een beetje huiverig over de add-ons. Zouden ze geleerd hebben van de brakke launch van Moto Z en die Hasselblad add-on (too late, too bland)?
Veel fabrikanten hebben een dergelijk avontuur al achter de rug en keer op keer was dat niet echt een succes. Modulair betekent altijd extra (losse) onderdelen meenemen die je ook makkelijk kunt vergeten. Het alles-in-één is dan een stuk gemakkelijker.
Het volgende modulaire concept wat (mijns inziens) gedoemd is te mislukken. Alle modules zullen ongetwijfeld weer praktisch onbetaalbaar zijn waardoor deze niet tot nauwelijks verkopen. Hierdoor zal de telefoon/het concept een snelle dood sterven.
Ik vind dit toch iets anders. Ze noemen het 'modules' maar een andere noemer zou gewoon 'accessoires' kunnen zijn. De telefoon an sich is gewoon compleet, en daar valt niets aan te wijzigen, je kan alleen extra dingen op de magnetische aansluiting bevestiging.

Dit noem ik een modulair toestel:
https://tweakers.net/revi...-telefoon-komt-eraan.html

Ander voorbeeld: Een body van een spiegelreflex is niet echt modulair te noemen. Toch kun je hier diverse lensen, flitsers, battery grip's en microfoons op bevestigen om de functionaliteit uit te breiden. Dit noemen ze echter gewoon accessoires.

De vraag is wel of het succes van de telefoon voor Essential afhangt van de verkoop van de modules/accessoires. Hopelijk niet want ik deel wel het vermoeden dat die in de praktijk nauwelijks verkocht gaan worden.
Ik was er al naar aan het uitkijken sinds de teasers. Maar ik vind het toch een klein beetje tegenslagen.
Oa.:
 • die rare 'hap' in het scherm voor de camera, waarom niet bv in de onderkant zoals de mi mix?
 • qua uiterlijk is hij ook wel 'speciaal' te noemen in mijn ogen
 • welke bedrijven gaan er accessoires maken voor deze telefoon? Als een groot, bekend merk als LG en vooral Motorola (met de moto mods) er niet in slaagt om externe partijen aan te trekken hiervoor, zou ik niet weten waarom een onbekend merk met één toestel dat wel zou kunnen.
 • de prijs, ik had gehoopt dat het rond de 500-550 euro zou zitten (voor een startup). Prijs in EU zal wellicht enorm hoog zijn.
Ik keek er naar uit en verwachtte een concurrent voor de OP5. (vooral omdat het geen groot merk is, maar eerder gericht op techies die ook naar OP kijken)
Maar als ik het gemiddelde van de verwachtte specs van de OP5 bekijk, en ze slagen er in om de prijs onder de 550 (liefst 500 :p) euro te houden, denk ik niet dat dit toestel zal aanslagen.
Ik schat dat je weinig last van de hap uit het scherm gaat hebben, want:
 • Android heeft standaard een balk bovenin. Ze kunnen voorkomen dat er icoontjes komen te staan in het stuk voor de camera.
 • Het scherm is hoger dan 16:10, namelijk 19:10, dus bij het kijken van video valt de camera in de zwarte balken.
Ik vind het wel een mooie manier om een groter deel van de telefoon uit scherm te laten bestaan. Of dat het streefdoel moet zijn laat ik trouwens nog even in het midden.
Maar als het beeld aan staat valt die camera juist heel erg op. en hoe het bij fullscreen games is, is dan ook nog de vraag, immers houden die geen rekening met de camera.
Dit is de eerste telefoon die ik heb gezien waarbij het scherm langs de sensoren en camera aan de bovenkant heen gaat. Apple schijnt dit ook te gaan doen dit jaar. Erg mooi! Dit moet overigens dus een oled paneel zijn, met lcd is dit niet mogelijk als ik mij goed herinner.
Nope, het is een LTPS-paneel volgens de site, een techniek die lijkt op IPS. Ik vermoed dat ze bij Sharp zijn wezen shoppen, die bieden al een tijdje 'free-form displays' aan, waarbij allerlei bijzondere vormen mogelijk zijn.
Bij OLED is het tegenwoordig goed mogelijk om een buigbaar display te maken en de ronde smartwatch displays kennen we ook, maar een freeform-display zoals deze heb ik zelf nog nooit langs zien komen.
Tegenwoordig? De Flex-serie van LG had ook al OLED displays.
En dat was ook gelijk de enigste.
Ik denk dat hij tegenwoordig gebruikte omdat ontwikkeling in de techniek razendsnel gaan.

De g flex was in 2013 uitgekomen en vorig jaar (2016) kondigde LG een 18 inc OLED tv aan wat buigbaar is wat dit jaar de verkoop in gaat. 3 jaar lijkt weinig (in de gewone mensen termen) maar in de techniek is 3 jaar ontzettend veel als er op dagelijkse basis nieuwe bevinden of updates worden doorgevoerd.
Telefoons en televisies zou ik niet vergelijken in dit opzicht. Verder had hij het over dat het tegenwoordig mogelijk is om buigbare OLED-displays te maken, maar dit was dus nooit een specifieke beperking die eigen was aan de paneeltechniek.
"Bij OLED is het tegenwoordig goed mogelijk om een buigbaar display te maken"

Ik denk dat je verkeerd gelezen hebt want er staat nog "goed". Daarmee wil hij dus zeggen dat ze het vroeger al konden, alleen nu kunnen ze het beter.

ook was het niet een vergelijking, maar een voorbeeld van hoe de techniek vooruit gaat. 3 jaar geleden hadden we een telefoon die een paar MM buigbaar was. binnenkort kun je tv's kopen die je kunt oprollen. zie je hoe de techniek vooruit gaat ?
Okay, had ik dus niet verwacht. Lcd schijnt lastig te buigen en te bewerken zijn ten opzichte van oled. Apart dat er nog geen andere telefoons met zulk soort schermen zijn!
En waarom niet zou dat niet mogelijk zijn met LCD, gewoon geen pixels op die betreffende plek.
Omdat lcd zich moeilijker laat buigen en vormen als oled. Waarom denk je dat alle gebogen schermranden tot nu toe oled schermen zijn? Ik ben verrast dat het ook met lcd kan, dit zou kunnen betekenen dat er nog toekomst zit in lcd en nieuwe vormen voor schermen.
Alleen het scherm is niet gebogen.
Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt.

De Essential Phone

Inderdaad, hij mist iets essentials. Hoe interessant een telefoon ook zal zijn, zonder jack komt hij er niet in.
Waarom? Bluetooth werkt perfect.
Oortjes die je moet opladen, oortjes die je sneller kwijt raakt, niet meer snel een speaker inpluggen, niet je bestaande oortjes kunnen gebruiken. The list goes on.
Duh, niets om hem in te steken.
Gaaf zeg, maar hij zou toch een nieuw OS gaan ontwikkelen? Ik zie in de screenshot dat hier wss Android op draait. Komt dat OS later dan ?

Ah, even snel gegoogled en lijkt erop dat hij van dat idee afgestapt is!

[Reactie gewijzigd door Boy op 30 mei 2017 13:59]

In jouw link zie ik het niet staan, maar ik meende dat het Rubin's droom is dat uiteindelijk Ambient OS de standaard wordt.
Ow wow. Ik had niet verwacht dat hij met iets bijzonders zou komen, maar dit ziet er erg chique uit. Vond de S8 de mooiste telefoon (qua looks), maar dat lijkt te gaan veranderen.

En met deze man aan het hoofd van de toko verwacht je dat het softwarematig ook wel goed komt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee