EVLeaks toont Galaxy S8 zonder fysieke Home-knop

Op een foto die online is verschenen is de voor- en achterkant van een toestel te zien dat de Galaxy S8 van Samsung zou zijn. De afbeelding is naar buiten gebracht door EVLeaks, die regelmatig afbeeldingen van nog niet aangekondigde smartphones online zet.

Onder ander is uit de foto's af te leiden dat het toestel een koptelefoonaansluiting aan de onderkant en een vingerafdruklezer aan de achterzijde heeft, naast de camera op een relatief hoge positie. Een fysieke Home-knop is er niet, wat overeenkomt met eerdere geruchten dat Samsung die zou achterwege laten.

EVLeaks meldt bij Venture Beat meer details, daarbij overigens deels verwijzend naar een artikel in The Guardian. Het zou om twee modellen gaan, beide met afgebogen randen zoals bij de Edge-modellen. De super-amoledpanelen zouden de QHD-resolutie weergeven. De beeldverhouding zou een ongewone 18.5:9 bedragen.

Op de foto lijkt er sprake te zijn van een micro-usb-aansluiting, maar EVLeaks garandeert dat het om usb-c gaat. Samsung maakt bij de camera visueel zoeken mogelijk en integreert zijn nieuwe Bixby-assistent in de toestellen, luidt de claim. Ook is er Force Touch-achtige bediening mogelijk en is de smartphone met het Samsung DeX-docking via hdmi op een scherm, toetsenbord en muis aan te sluiten.

Het Koreaanse concern zou de Galaxy S8 op 29 maart willen aankondigen bij een evenement in New York. De Europese prijzen zouden 100 euro duurder uitvallen dan die van de S7 en S7 Edge van vorig jaar: 799 euro voor het 5,8"-model en 899 euro voor de 6,2"-smartphone. Op 21 april start de verkoop.

Vermeende Galaxy S8-specificaties
Model Galaxy S8 Galaxy S8
Scherm 5,8", Edge, 1440x2560 pixels, super-amoled 6,2", Edge, 1440x2560 pixels, super-amoled
Soc Snapdragon 835/Samsung Exynos Snapdragon 835/Samsung Exynos
Accu 3000mAh 3500mAh
Ram 4GB 4GB
Opslag 64GB en meer 64GB en meer
Micro-sdkaartslot Ja Ja
Opladen Usb-c Usb-c
Audio 3,5mm-jack, stereo speakers 3,5mm-jack, stereo speakers
Camera 12-megapixel 12-megapixel
Frontcamera 8-megapixel 8-megapixel

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

26-01-2017 • 20:56

250 Linkedin

Reacties (250)

250
232
100
2
0
86
Wijzig sortering
Ik las ook over de LG G6 met een afwijkende aspect ratio (daar 1:2, waar Samsung erg bij in de buurt komt). Wat ik me nu afvraag, gezien ze wel een standaard resolutie gebruiken: in hoeverre heb merk je het uitrekken van het beeld?
Waarschijnlijk zal je er in de praktijk niet veel van merken. Als de onscreen buttons zichtbaar zijn is de rest van het beeld 16:9. Alleen tijdens het kijken van een video op bijvoorbeeld YouTube, zullen links en rechts een kleine zwarte balk verschijnen, aangezien de onscreen buttons dan verborgen worden

Ik denk dat je het anders bedoelt, had het verkeerd gelezen

[Reactie gewijzigd door HanSwinkels op 26 januari 2017 22:07]

met standaard resolutie bedoel ik dat HD resoluties zoals HD720-1080-1440 standaard een aspect ratio van 16:9 hebben. als je dezelfde hoeveelheid pixels in een verhouding van 18:9 oftwel 2:1 hebt, worden de pixels horizontaal verder uit elkaar staan. Ik vraag me af of dit zichtbaar genoeg is om storend te zijn.
Ik denk dat er bij het bekijken van video's en foto's kleine zwarte balken getoond gaan worden. Dit gebeurde bijvoorbeeld ook bij de Xiaomi Mi MIX. Die heeft een aspect ratio van 17:9.

Voorbeeld

[Reactie gewijzigd door Booster49 op 27 januari 2017 09:45]

maar dat zou dan dus software matig door de videospeler aangepast worden? dwz een speler die weet dat de ratio:resolutie verhouding niet standaard is
De software die de video afspeelt zal de media tonen in de beeldverhouding van het bronbestand. Al zou je er waarschijnlijk in de instelling wel voor kunnen kiezen om de media beeldvullend te tonen (en dus uit te rekken).
Hoezo uitrekken? Je kan toch gewoon alles in de gebruikelijke verhouding weergeven net zoals nu gebeurt; gewoon de pizel verhouding tonen zoals deze is vanuit de bron.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 10 februari 2017 07:37]

de verhouding is in pixels, niet afstand. Als de schermverhouding wijzigt met dezelfde resolutie, worden de pixels rechthoekig ipv vierkant (even heel simpel gezegd)
Hmm als je hetzelfde aantal pixels behoudt in een andere verhouding dan wel idd. Vreemde keuze.
Hoop toch niet dat die vingerafdruksensor op die plek naast de lens zit, verschrikkelijk om steeds met je vingers de cameralens aan te raken.
Als ze het net zoals de Nexus 6P hebben aangepakt is het echt top. Dat werkt super ideaal, want door het scannen van je vinger gaat het toestel ook gelijk aan. Plus, zelfs met een (goed) hoesje is de vingerafdrukscanner makkelijk te vinden.

[Reactie gewijzigd door calvinturbo op 26 januari 2017 21:17]

Ik heb ervaring met de 6P en OP3. Die van de OP3 zit veel beter. Als de telefoon in een houder zit kan je er nog bij...
Hoevaak zit de telefoon in een houder? Bij mij in ieder geval nooit. In de auto kan ik me voorstellen dat de navigatie continu aanstaat waardoor de telefoon niet lockt.
Of als een telefoon op tafel ligt. Tijdens het eten wil ik tussendoor nog wel eens wat lezen. Dan ligt de telefoon op tafel. En ik rij anderhalf uur per dag, dus hij zit wel veel in de houder. En ja, ik gebruik hem tussendoor ook gewoon om wat info op te zoeken. Op de vaste routes staat het scherm uit, af en toe doe ik hem aan om file info op te zoeken ofzo...
Precies, ik unluck mijn huidige telefoon ook vaak met de vingerafdrukscanner in de homeknop terwijl 'ie plat op tafel ligt. Zou het voor wat dat betreft jammer vinden als de scanner aan de achterkant zit. Daarnaast ook veel in de houder in de auto, maar dan is bluetooth ook verbonden en staat de vergrendeling uit.
Dat de telefoon bij jou niet vaak in een houder zit betekent niet gelijk dat dit voor iedereen geldt. Er zijn gebruikers die wel vaak in een auto zitten en een vaste plaats voor hun telefoon willen, voor die gebruikers is dit een onhandige plek.

En dat de telefoon een vaste plek in de auto heeft betekent ook niet meteen dat de navigatie continu aanstaat.

[Reactie gewijzigd door Mike1718 op 27 januari 2017 07:45]

En wat denk je van het gebruik van hoesjes. Mag je proberen om je vinger in zo'n opening te drukken.
dat doe ik nu tientallen keren per dag, gaat prima ;)
Die dingen steken altijd een klein beetje uit. Kijk maar naar de foto. Een goed hoesje maakt het zelfs flush met die dingen. Maakt het makkelijk.
Wat heb je liever? Een hoesje met een uitsparing voor de camera+flitser EN nog een uitsparing ergens anders voor de vingerafdrukscanner of een hoesje met één uitsparing voor al die dingen?
'belangrijk' is natuurlijk (in dit geval) een subjectief begrip.

Ze moeten het ding ergens plaatsen dus hebben ze ongetwijfeld een lijstje gemaakt met mogelijke locaties en daar alle pros en cons van opgeschreven.

Ik twijfel er niet aan dat mijn hierboven genoemde argument op de pro lijst stond van de huidige gekozen locatie... Hoe zwaar het mee heeft gewogen terzijde.

Dat het voor jou wellicht niet belangrijk oogt betekent niet dat dat voor iedereen zo geldt. ;)
Echtt hee! Vind het zowizo een onzin dat een vinger afdrukscanner aan de achterkant zit. Het is voor mij zelfs een reden om toestel niet te nemen.
Dan gebruik je toch gewoon de iris scanner ( op voorwaarde dat die vlot unlockt :) )
Of je gaat eraan wennen.
Ik ben blij dat ze ervoor hebben gekozen om de koptelefoonaansluiting te behouden.
Wel een gekke positie voor de vingerscanner. Had liever gezien dat ze kozen voor die ene die onder het scherm verstopt zit. (Of is die nog niet uit/verkrijgbaar?)
Ben benieuwd hoe de bediening zonder fysieke homebutton gaat verlopen.
Ziet er goed uit verder.
Hoezo gek? De Nexus 5x & 6p hebben al bewezen dat dit de perfecte plek is om je vingerafdruk scanner te hebben. Bij het eruit vissen van je phone uit je zak heb je hem al unlocked voordat je het scherm ziet. Al wordt het proppen van een 6.2inch telefoon in je zakken wat lastiger.

Enige nadeel is wanneer je phone op tafel ligt dat je hem op moet pakken om de scanner te gebruiken.
Enige nadeel is wanneer je phone op tafel ligt dat je hem op moet pakken om de scanner te gebruiken.
Hoe werkt dat dan in een hoesje?
Of als je hem in een houder (in bijvoorbeeld de auto) gebruikt?
Hoesjes zullen een uitsnede hebben. In een autohouder helpt dat inderdaad niet. Gerucht gaat ook dat hij een Irisscanner zal hebben, hoewel dat niet echt veilig is. Je moet dan toch even naar de telefoon kijken. Uiteraard kun je de auto/handsfree set als Smart Unlock device instellen, zodat je dan niet hoeft te ontgrendelen.
Iris scanner blijft ruk voor mensen met een bril.
Nee hoor. Dat werkt met bril en zelfs met zonnebril. Althans met de scanner in de Lumia 950 XL. Die had wel vaak even nodig om te herkennen en soms een tweede poging, maar het werkt wel degelijk met een bril.
Klopt, met Windows hello wordt ook geadviseerd om in te leren met bril en zonder bril :) ik heb m ingeleerd in verschillende lichtomstandigheden en sindsdien werkt ie soepel.
Gelukkig wordt ie sneller met de volgende updates, (ga het knipogen wel missen, :+ )
Klopt, die mensen hebben helaas geen iris.
Ik vind het een domme plek. Ik teste het even zelf op mn S6. Ik gebruik mn duim om te unlocken, voelt natuurlijk aan. Druk op de knop en unlocked direct en begin dan te swipen met mn duim. Aan de achterkant, met mn Otterbox, moet ik een rare positie aannemen, dan mn vingers allemaal (mn hand dus) verplaatsen voor ik kan swipen.
waarom swipe je?
Om naar bepaalde apps te gaan :)
in de auto kun je inderdaad instellen dat het toestel automatisch unlocked blijft nadat je gepaired hebt.
Je moet naast een vingerafdruk ook een andere methode voor ontgrendelen toevoegen. Denk aan een patroon, pincode of wachtwoord.
In de auto hoor je te rijden, niet te appen en het laatste nieuws te bekijken.
Ik heb de telefoon juist handsfree gekoppeld in de auto met Car Home Ultra (of voorheen HTC Auto app), zodat ik met spraak of snelkoppelingen mensen snel en zonder gehannes handsfree kan bellen, of met 3 tikken de muziek kan controleren.
Navigatie?

Belletje beantwoorden? (handsfree natuurlijk)
En je bijrijder mag dan ook niet....? Wat een onzin. Ding moet in de auto ook gewoon kunnen werken. Ook als ik in de file sta of mijn bijrijder iets wil doen. Of als ik uberhaupt geparkeerd sta.
Hoesjes hebben een uitsnede zoals anderen al vermelden. Een autohouder is een lastigere kwestie inderdaad. Ik vraag me af of het mogelijk is daar iets van een profiel voor in te stellen, en icm een nfc-tag je in de auto de noodzaak van het ontgrendelen met een vingerafdruk kan uitschakelen...

En iets soortgelijks wellicht via GPS of verbondenheid aan een specifiek wifinetwerk zodat het toestel weet dat je thuis of op kantoor bent (wat de plekken zijn waar je je toestel op tafel legt).

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 27 januari 2017 12:13]

of op kantoor
Ik zou niet willen dat mijn telefoon unlocked op mijn buro ligt.
Dan stel je dit niet in. Een keuze die je hebt, toch? Bij mij komt niemand op kantoor, behalve een evt. afspraak, maar dan ben ik er dus gewoon bij.
Deze zit wel net even wat hoger dan die van de Nexus, is bovendien wat kleiner en zit naast de camera. Had hem dan onder de camera gedaan. :p
Vind het inderdaad vooral onhandig dat als ie op tafel ligt je hem dan moet oppakken om te ontgrendelen.
Inderdaad, dat word elke keer het cameraglas poetsen.
Als Tweaker heb je vast wel smart unlock mogelijkheden. Bv een bluetooth device om je pols.
Als Tweaker heb je vast wel smart unlock mogelijkheden. Bv een bluetooth device om je pols.
Sorry, maar volgens mij is er bijna niemand die zoiets doet :')
Ik heb 'm gepaired met m'n auto(radio) en m'n horloge, zo is hij unlocked zolang hij met BT verbonden is met 1 van die...

En ook op m'n thuis locatie blijft hij unlocked
Een uitstekende locatie, tevens biedt het met gebruiksgemak wanneer je het toestel veel meer éénhand bediend.

Mooi gekopieerd!
Mooi gekopieerd!
Kopiëren (naja namaken, want een telefoon kopiëren kan helemaal niet), is als je bewust iets zo maakt dat het op wat anders lijkt...

Als het niet op de voorkant past, zijn ze gewoon noodgedwongen het op een andere plek te doen, en dat is of de rand of de achterkant. Dat heeft niks met nadoen van een ander te maken...
Kopiëren kan wel degelijk, je bent in de war met kopiëren voor fotokopiëren.
Al wordt het proppen van een 6.2inch telefoon in je zakken wat lastiger.
Als de geruchten over kleine bezels waar zijn, is een 6,2" toestel niks groter dan een IPhone 7 Plus.
Zonder home button kan het wel eens zijn dat het scherm helemaal tot onder loopt. Dan past deze 6,2" wellicht in dezelfde grootte behuizing als nu de S7.

Ik snap alleen het hele nut niet van de edge versie. Het heeft totaal geen meerwaarde voor het toestel en brengt eerder nadelen met zich mee. Het is een gimmick die niks toevoegt.

[Reactie gewijzigd door sygys op 27 januari 2017 08:42]

Het maakt het toestel veel smaller dan een non-edge toestel met een even groot scherm...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 januari 2017 09:43]

Ik hoop toch echt dat je de verschillen in positie ziet. Naast de camera dan nog ... |:(
Ik pak mijn iPhone ook altijd bij de homeknop beet (ik klem hem tussen duim en wijsvinger zodat mijn duim of wijsvinger op de homeknop zit). Wat betreft uit je broek vissen mag die knop overal zitten. Persoonlijk vind ik de voorkant heel fijn omdat ik mijn telefoon bijna altijd op tafel leg.
Apple gaat spijt krijgen dat ze de koptelefoon aansluiting hebben verwijderd. Samsung gaat een steeds groter deel van de markt opeisen.

Ik denk dat veel Apple fans de eigenwijsheid van het merk meer dan zat zijn en over zullen stappen naar Android en dan waarschijnlijk de Samsung Galaxy S8.
Vingerafdrukscanner onder glas is al beschikbaar, er zijn verschillende merken die dit al hebben gepresenteerd, op google al een aantal hits; synaptics, apple, honor. Het kan natuurlijk zijn dat dit voor Samsung wat lastiger te implementeren is vanwege hun gebogen schermen.

Ik meen zelfs ergens gelezen te hebben dat LG dit in het flagship van dit jaar zou gaan toepassen maar ik kan even het artikel niet vinden.
Waarom gaat iedereen er vanuit dat het ding rechts van de camera een vinger afdruk scanner is dan? dit zou zomaar eens een hartslag sensor kunnen zijn of iets anders... wellicht zit de vinger afdruk scanner al in het scherm bij de s8
Waarom gaat iedereen vanuit dat het ding dat je ziet de daadwerkelijke Galaxy S8 is? Kijk naar dit concept en zie de gelijkenissen. Deze afbeeldingen zijn op 23 januari gepubliceerd door een grafische ontwerp, die al meerde denkbeeldige afbeeldingen van de S8 heeft gemaakt.

https://twitter.com/Kingwaylee_/status/823332781446942720
Omdat de hartslagsensor zich links van de camera bevindt :) . Daarom is het ding rechts wss een vinger afdruk sensor....
De hartslagmeter zit altijd onder de flitser, dit is altijd al zo geweest bij Samsung telefoons, als het inderdaad de vingerafdruk scanner is dan had af ik hem liever onder de camera gepositioneerd gezien.
inderdaad. vingerprint scanner naast de lens van de camera lijkt mij echt wel niet goed. Finger smudges op de lens lijken mij een probleem op die manier. Ze zouden nu al beter de camera in de hoek plaatsen zoals ze dat bij apple doen om die reden.
Zonder een fysieke homebutton is het vrij waardeloos. Ik heb een toestel gehad met een virtuele homeknop... Hoe vaak ik niet per ongelijk de homeknop aanraakte ipv de spatiebalk (net daarboven) en daarmee het invoeren van een bericht afbrak. Nu met de Galaxy S7 wel een fysieke knop (net zoals bij de iPhone) is wat mij betreft perfect.
Het is dan wel touch maar de iPhone 7 heeft toch een aparte Home button onder het scherm. En dat is wat Erwin bedoelt lijkt me.
Goed dat de toestellen nog steeds een AUX aansluiting hebben, en niet andere fabrikanten achterna gaan. Een fysieke knop lijkt mij wel echt een pluspunt en dus is het jammer dat ze die achterwegen laten. De positie van de vingerafdrukscanner is ook een vreemde keuze (omdat Samsung er altijd voor koos om de vingerafdrukscanner voorop te plaatsen). Ik had dan ook verwacht dat ze de vingerafdrukscanner onder het glas zouden plaatsen en dat die meteen als homebutton zou fungeren. De grootte vind ik ook een rare keus. Ik denk dat er weinig (ja, wel wat, maar weinig) mensen zijn die nóg groter dan 5.5" willen. Je zou toch haast zeggen 6,2" heel erg lastig vast te houden is? 5.5" vind ik zat (persoonlijk). Anders wordt het voor mij wel heel lastig vasthouden.
Wat betreft de prijs: waarom gaan ze nou elk jaar weer omhoog? Ja, ik kan me voorstellen dat ze dingen terug moeten verdienen vanwege de Note 7, én de reclames wereldwijd, maar waar Samsung 'vroeger' bekend stond als fabrikant die kwam met goede prijs/kwaliteit telefoons, is niet meer van toepassing. Die prijzen zijn echt niet meer normaal naar mijn mening, en ik begrijp dan ook goed dat sommigen liever voor de OnePlus 3T kiezen (tenzij je alleen maar keuze hebt uit abonnement + toestel).

Maar goed. Mijn laatste Samsung toestel was dan ook een Samsung Galaxy S3 :p.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 26 januari 2017 23:45]

Kleinere bezels maken dat een telefoon bij gelijke afmetingen een groter scherm kan bevatten.

Overigens, genoeg die nog net even meer dan 5,5-5,7" zouden willen, ook bij gelijke bezels. :)
Ja, maar dan verandert het aantal inch niet en heb je dus alsnog een grote telefoon. Genoeg ja, maar je handen moeten groot zijn, én je moet het maar fijn vinden. Want met zo'n groot scherm is het heel erg onhandig, dat bedienen, en dat is gewoonweg een feit.
Mijn volgende wordt de Oneplus 4 met QC 835 processor, 4k 5,8" oled scherm, 8 GB intern geheugen, 5000 mAh accu, 128 GB opslag, quickcharge en homeknop met vingerafdrukscanner O-)

Oh, en met koptelefoonaansluiting en LineageOS 15.
Er is nog niets zeker. Dat de volgende OnePlus een Snapdragon 835 krijgt met 8GB RAM, zal wel enigszins logisch zijn. Dat 4K geloof ik niet, evenals de grootte. Ik denk dat ze geen Quick-Charge gaan gebruiken, maar gewoon Dash-Charge.

Sterker nog: het is nog niet eens zeker of OnePlus zijn volgende toestel de OnePlus 4 of 5 gaat noemen.
Klinkt goed. 5,5"is voor mij ook voldoende (i.c.m. iets kleinere behuizing). Ik hoop wel dat het meer dan full hd wordt, i.v.m. VR.
Ik hoop juist van niet. Het slurpt te veel batterij, en VR staat nog in de kinderschoenen. Laat ze eerst maar eens grotere accu's in telefoons stoppen.
Ik hoop beide....grote batterij, hoge resolutie.

Laatst las ik ook dat dat hogere batterijverbruik bij hogere resolutie heel erg meevalt. De instelling van de helderheid is wel erg van belang.
reviews: Je telefoon minder snel leeg: de invloed van helderheid en 4g

Als ik extra functionaliteit kan krijgen (VR), dan maakt het mij niet uit dat de telefoon 's avonds nog 30% over heeft i.v.m. de hogere resolutie i.p.v. bijvoorbeeld 35% bij full HD.
Dat vind ik wel een gekke plek voor de vingerafdrukscanner moet ik zeggen, ik vraag me af hoe comfortabel dat is. Verder valt op dat ze veel design-elementen 'afkijken' van de S7 en N7. Dat vindt ik persoonlijk geen slecht ding. Ook is het een goede ontwikkeling dat ze de ruimte aan de voorkant die ze besparen door de fysieke knoppen weg te halen daadwerkelijk gebruiken voor een groter scherm in dezelfde body. Dat mis ik wel een beetje bij andere toestellen, zoals mijn Nexus 5 en Nexus 6P.
Lijkt me niet comfortabel en een rare plaats. Als ik op m'n Honor 7 die ik nu vast heb m'n wijsvinger naast m'n camera leg, is dit redelijk onnatuurlijk. Onder de camera ligt m'n wijsvinger vanzelf als ik mijn toestel vastneem. Het kan natuurlijk wel wennen, maar gezien de S8 vermoedelijk groter wordt dan de Honor 7 heb ik toch mijn bedenkingen.

Zien wat het wordt, maar toch jammer dat hij niet achter het glas zit op de voorkant. Daar is nu toch al even spraak van, maar het komt maar niet op de markt.
Misschien te dure optie, vingerafdruk scanner zo onder glas
En het is iets van quallcom, weet niet of je dan ook perse die soc nodig hebt en aangezien Samsung 2 verschillende soc's gebruikt.. kunnen ze et moeilijk wel in USA en niet in internationale versie doen

Denk eerder dat een Sony, HTC, LG het eerst implementeren, die gebruiken per telefoon alleen maar dezelfde soc, een quallcom

En Apple zal zoiets vast ook in ontwikkeling hebben
volgens mij zit dat al op de Mi5s van Xiaomi

"The new sensor, which is the first production implementation of Qualcomm's Sense ID, is notable in that it is located underneath the front glass panel; this gives the front of the phone a more seamless and cohesive appearance."

http://www.androidpolice....pdragon-821-new-features/
"zonder fysieke Home-knop"

Ben benieuwd wat hier dan voor in de plaats komt en hoe het werk, ik ben juist een fan van de fysieke knop.
Een hardwarematige knop vind ik toch betrouwbaarder dan een onscreen-variant.

Nog wel eens gehad dat software vast liep en het scherm niet meer reageerde. In zo'n geval kan een fysieke knop uitkomst bieden.
Dat heb ik nog nooit gehad bij jarenlang Android telefoons. Wel dat de home button van de S7 Edge slecht reageert.
Ik heb dat echt super vaak. ( ben veel in de weer met emulators, homobrew e.d, dus an sich niet ongewoon. ) ik zou dus ook niet willen dat de homeknop verdwijnt. Ik ben best wel een Samsung lover, heb meerdere galaxy en note toestellen gehad, maar dit, samen met de vingerafdruk scanner aan de achterkant maakt mij alles behalve antouchast over dit model. ( mocht beide waar zijn natuurlijk ) Dan mag ik hopen dat ze dat bij de Note 8 niet gaan doen, andere zal mijn huidige galaxy 6+ helaas de laatste Samsung voor mij zijn.
Of de software loopt vast en reageert niet meer op de fysieke knop! Het een of het ander, maakt weinig verschil denk ik. Op mijn Nexus 5 en 5X nooit problemen mee gehad.

Wel is het in sommige full screen situaties wat vervelend omdat je eerst de home knop in moet swipen. Maar dat heeft ook als voordeel dat je niet zomaar de home knop (ongewenst) in kunt drukken.
Qua betrouwbaarheid kun je beter geen fysieke knop meer hebben. Die kan stuk gaan.

Een andere reden dat ik er geen meer wil is dat op een telefoon die met aanraking werkt, een fysieke knop mij irriteert.

Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak.
Qua betrouwbaarheid kun je beter geen fysieke knop meer hebben. Die kan stuk gaan.
Grappig dat je dat zegt. Nexus 4 van een vriend van me daar is 't onderste stukje van 't scherm niet meer aanraakgevoelig. Dus dat kan ook stuk gaan.
Da's ook weer zo. Ik schat wel in dat een mechanische knop in principe sneller kapot gaat.
Bij de S7 ook gehad hoor, scherm EN knop niet reageren.
Dan is vol-down en powerknop een prima accu-pull :)
Met vastlopers heb ik geen ervaring. Althans, niet dat de home-knop dan ook niet meer werkt. Ik vind het fijn om de home-knop te kunnen vinden in het donker. Kan ik 's nachts even het scherm inschakelen om bijvoorbeeld meldingen te zien. Een knop aan de zijkant (om het scherm in te schakelen) is lastiger omdat je telefoon dan kan verschuiven als je de knop wilt indrukken.

Ik heb sinds kort een OP3T en daar kun je ervoor kiezen om "software-matige" knoppen (op het scherm) te gebruiken of om de knoppen onder het scherm te gebruiken. Ik vind die "software-matige" knoppen maar bagger. De OP3T heeft dan geen echte fysieke home-knop die je kunt indrukken (zoals mijn vorige telefoon: de Note 4), maar je voelt wél dat 'ie er zit.

TLDR: of de fysieke knop betrouwbaarder is, kan ik niet zeggen. Ik vind het wel prettiger werken.
pff, 799 en 899. ze beginnen iphonekuren te krijgen.
Er zijn zat opties voor bijna zelfde specs, vorig jaar zte axon 7, 820 soc etc, 450 e.
Het hoef niet zo duur, maar ja, als je gewild bent, kan de prijs hoger.

[Reactie gewijzigd door polord1 op 26 januari 2017 21:21]

Ze hebben de eerste batch van de SD835 voor hun alleen... dus lekker even profiteren dat ze het snelste toestel op de markt hebben. Geef het een paar maand tot de concurrentie de SD835 in hun toestellen steekt en dan zakken de prijzen wel.

Ik zou nooit zoveel geld aan een smartphone kunnen geven, maar er zijn heel wat mensen die het er blijkbaar wel voor over hebben.
Ik zou nooit zoveel geld aan een smartphone kunnen geven, maar er zijn heel wat mensen die het er blijkbaar wel voor over hebben.
Het is een ding wat je minimaal 2 jaar, eigenlijk altijd bij je hebt. En dan is het een volledig mediacenter, zeker met het nieuwe abonnement van T-Mobile. Ik heb het er met gemak voor over! En dan heeft de S8 ook nog eens docking opties! :o
Met alle releases was het hoogstens anderhalve maand.
Pak de pricewatch grafieken er maar bij, de eerste maand de hoofdprijs, om daarna in vrij snelle daling te komen naar 500€

Nog steeds véél geld, daar niet van.
De S6 en S7 waren toch ook zoiets?
Nou deze foto's lijken mij iets teveel op de S7. De USB-c aansluiting op de foto lijkt te verdacht veel op een micro-usb aansluiting.

Desondanks zou het wel een mooi mobieltje zijn als de bezels kleiner worden. Toch zou ik liever een kleinere telefoon met een kleiner schermformaat hebben (5,1 inch) dan hetzelfde formaat met een groter schermoppervlak.
De linkse phone heeft een usb-c aansluiting. De rechtse phone heeft micro usb aansluiting.
Ik vermoed dat het een side by side foto is van een s8 naast een s7 (edge niet geheel zeker), om zo de grootte van het apparaat beter te kunnen inschatten.
Want de camera/flitser layout zou ook anders zijn bij de s8.
De rechtse telefoon heeft ook duidelijk een usb-c aansluiting, alleen lijkt dit door de 'ronding' van de zijkant van de telefoon en de hoek vanwaar de foto is genomen op de vorm van een micro-usb aansluiting, kijk maar naar de verstoring van de 3.5mm aansluiting ernaast, deze is ook vervormd. :)

[Reactie gewijzigd door PhysicalMagic op 26 januari 2017 21:21]

Volgens mij is het gewoon de voor en achterkant van dezelfde telefoon. Je kan het aan de onderkant zien dat het elkaars spiegelbeelden zijn. En ik denk dat de ronding van de onderkant de foto vertekend, waardoor het micro-USB lijkt.
S7 kan het sowieso niet zijn. Linker heeft geen 'home'-knop en de rechter heeft een vingerafdruk scanner op de achterkant. Beide kan niet een S7 zijn.
Komop zeg hoe kan dat nu een S7 zijn?
A5 2017 heeft ook een usb-C, het kont er gegarandeerd.

10 minuten laden, voor 4 uur gebruik. Mooi toch?
Het snelle laden heeft niks met USB-C te maken, USB-C is de vorm van een stekker :)

Daarnaast laad die A5 niet sneller dan een S7, hij is wel sneller vol, maar dat is omdat de batterij kleiner is, niet omdat ie sneller kan laden :)
Dat begrijp ik, alleen sinds de komst van USB C gaat het laden wel sneller wat uiteraard komt door de power Charger.

A5 2017 heeft 3000 mah? En hoeveel heeft de S7?

S8 krijgt ook 3000.... En 3500.
Ik vind het vooral jammer dat ze aan dat "Edge" design vast blijven houden met die schuine randen aan de achterkant. Dat rand wordt zo smal en pakt daardoor niet lekker vast, net zoals bij de S7. Ook al wil je geen Edge versie, krijg je hem dan toch. Heb de S7 overgeslagen om die reden en omdat die niets toevoegt ten opzichte van mijn S6, en het lijkt er op dat de S8 dat pad volgt..
Wat mij het meest verbaasd aan dit verhaal is dat de Snapdragon 835 verhaal dus toch zou kloppen volgens EVleaks. Dat Samsung dus de eerste batch Snapdragons 835 opgekocht zou hebben.

HTC beweerde gisteren dus een heel ander verhaal (lees hier). Ik vermoed dus dat HTC ook wel doorheeft dat hun flagship een verloren zaak is als men weet dat de SD 835 in eenzelfde periode op de markt gaat komen. Vandaar dus hun FUD.
Ja voor HTC en andere duurt het nog maanden. En het klopt ook dat je dus geen 835 op MWC zal zien, aangezien Samsung een eigen evenement heeft.

OT. Zelfde verbazing als iedereen; rare plek voor een vingerafdruk scanner, onder de camera had ik nog begrepen. Accu had ik ook wel graag iets groter gezien.
Het was al heel heel heel lang bekend dat de s8 de 835 kreeg...
Wat werd ontkent door HTC
De HTC U Ultra die begin maart verschijnt zal volgens hem 'een paar maanden' de krachtigste soc van het moment hebben. Die telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 821. "We willen een paar maanden leiderschap voordat de volgende 'vlaggenschip-soc' komt. Maar dat zal in een andere periode gebeuren, niet op MWC. Niet bij ons, niet bij een andere fabrikant. Dat kan ik je met zekerheid zeggen." MWC is Mobile World Congress, de telecombeurs die over een maand plaatsvindt in Barcelona en waar onder meer BlackBerry, Motorola, Huawei, Nokia en LG nieuwe topmodellen tonen.
De Samsung S8 word ook niet gerealiseerd op MWC.... en Samsung en Qualcomm hebben een deal...
Htc komt helemaal niet met een ander verhaal, geen enkele telefoon op mwc zal de sd835 want de s8 wordt niet op mwc gepresenteerd.
Als ik zo naar de foto's kijk lijkt het alsof de vingerscanner nep is (zie grijze vlak in de sensor), bovendien zie je duidelijk dat het een micro-usb aansluiting is. Ik zeg dat het nep foto's zijn.

Persoonlijk zou ik het heel erg jammer vinden als de fysieke home button zou verdwijnen. Bij telefoons die dat niet hebben ga ik me op den duur toch ergeren, zeker als je full screen bezig bent met een video of spelletje.
Een micro-usb aansluiting heeft veel schuinere kanten. Dit lijkt me gewoon usb-c die wat vervormd is door de hoek waaruit de foto getrokken is. Duidelijk is het in ieder geval niet.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee