Illustraties uit vermeende Tab S3-dump tonen dockingstation Samsung Galaxy S8

Afbeeldingen die afkomstig zouden zijn uit een systeemdump van de Samsung Galaxy Tab S3-tablet tonen een aantal features van de Galaxy S8 en een dockingstation voor het toestel. Onder andere is te zien dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant zit.

Op de illustraties is een telefoon te zien waarbij de vingerafdrukscanner aan de achterkant zit. Het scherm loopt door tot bijna aan de onderkant van de telefoon en er is dan ook geen fysieke Home-knop en de telefoon gebruikt virtuele knoppen op het scherm voor navigatie.

Android Police kreeg de bestanden van een anonieme tipgever die claimt dat de illustraties op een Tab S3-tablet staan. Die tablet is nog niet aangekondigd, maar Samsung zal de tablet vermoedelijk op het Mobile World Congress eind februari wereldkundig maken. De aanwezigheid van de afbeeldingen in de software van de tablet kan erop duiden dat er functies zijn voor bepaalde samenwerking tussen de apparaten.

De afbeeldingen tonen verder een dockingstation genaamd DeX. Waarschijnlijk kan hiermee de Galaxy S8 aangesloten worden op een monitor, toetsenbord en muis, vergelijkbaar met de Continuum-functionaliteit van Windows 10 Mobile.

Dat de Samsung Galaxy S8 een vingerafdrukscanner aan de achterkant heeft, niet beschikt over een fysieke Home-knop en gebruikmaakt van onscreen knoppen werd eerder al naar buiten gebracht in verschillende geruchten, soms met bewijs in de vorm van foto's. De illustraties lijken al deze informatie te bevestigen. Samsung diende eerder al een merkregistratie in voor het DeX-dock.

Samsung zal de Galaxy S8 niet op het Mobile World Congress aankondigen. Volgens geruchten zal de Zuid-Koreaanse fabrikant tijdens die beurs wel bekendmaken wanneer de onthulling van het nieuwe vlaggenschip zal plaatsvinden.


Eerder door @evleaks getoonde foto van de vermoedelijke Galaxy S8

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-02-2017 • 19:37

76 Linkedin

Reacties (77)

77
75
18
0
0
42
Wijzig sortering
Vingerafdruk scanner aan de achterkant lijkt mij niet het meest briljante idee ooit?. Scanner op de homebutton werkt erg goed, telefoon unlocken naast de camera (net even getest) is gewoon onhandig?.

[Reactie gewijzigd door Tortelli op 21 februari 2017 19:44]

Bij mijn telefoon ziet ie ook op de achterkant. Werkt prima, maar hier ziet hij wel in het midden terwijl de camera linksbovenin zit. Eigenlijk hou je je wijsvinger al bijna natuurlijk in die positie, dus wat dat betreft is het wel fijn, maar even snel je toestel ontgrendelen terwijl deze op tafel ligt wordt lastig. Daar moet je hem dan toch echt voor gaan op pakken, of gewoon de alternatieve ontgrendeling gebruiken.
Het ontgrendelen terwijl hij op tafel ligt is inderdaad het probleem. Normaal doe je dat met je duim of wijsvinger b.v.,, je moet hem nu altijd oppakken.
Daar staat tegenover dat ontgrendelen vanuit je broekzak/tas dan weer sneller gaat. Als de sensor op een beetje ergonomische plek zit, is de telefoon ontgrendeld voordat het de zak uit is.
Dat is hij nu ook al doordat ik hem bij de homebutton uit mijn zak pak.

Daarnaast is de vingerafdrukscanner dusdanig snel dat ik die juist niet gebruik maar "raise to wake".
Raise to wake? Zit dat alleen op de s7 of... welke telefoons hebben dat?
iPhone SE, 6S en 7 :P

Ik ben echter al op het homescreen voordat het scherm aan is en dus mis ik alle notificaties. Daarom dus eerst aan en dan pas ontgrendelen.
Zijn je notificaties weg zodra je je telefoon unlocked? Dat heb ik nog nooit gehoord.
Nouja ik kan ze dan wel terugvinden in berichtencentrum hoor, maar dat kost meer tijd met uitzoeken wat wanneer binnen is gekomen dan even wachten met unlocken. Daarnaast pak ik mn telefoon soms ook gewoon om even te kijken hoelaat het is of om mn agenda even te bekijken. Dan is het helemaal niet nodig on te ontgrendelen.
Tja.. het zou mooi zijn als het aan de voor en achterkant zat. Echter is er nog geen fabrikant die daar aan begonnen is. Voor mij persoonlijk te heb ik liever mooie kleine bezels en dus een groot scherm in een relatief kleine behuizing.

Wat betreft unlocken zijn er toch aardig wat mogelijkheden tegenwoordig.
Natuurlijk de fingerafdruk. (hier dan aan de achterzijde)
Dan ook smart lock , hiermee zijn er meerdere mogelijkheden om je toestel automatisch te unlocken of unlocked te houden, o.a. bluetooth en locatie.
Ook zal de S8 een iris scanner hebben net als de note 7. Deze werkt best wel goed, zelfs in het donker. Hier een test video, en fan gebruik je dus de voorkant...

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 21 februari 2017 22:24]

de gear s3 heeft een lichtsensor achter het scherm zitten zonder dat je dit ziet als het scherm aan is. (alleen bij direct zonlicht als het scherm uit is kun je een iets andere kleur vlakje in het scherm zien.

Dus ik zie geen probleem in het maken van een vingerafdruk scanner in het scherm zelf. bijvoorbeeld onder de onscreen home knop. Aan de achterkant heeft totaal geen meerwaarde. Wat sony had gedaan was ook wel goed. dis had deze verwerkt in de aan en uitknop aan de zijkant. daar zit je duim namelijk op een natuurlijke plek. als je deze in het scherm doet en op de aan en uit knop dan zie ik niet in waarom je hem op de achterkant zou maken.

Daarnaast met de doorzichtige schermen die samsung enkele jaren geleden al liet zien. kun je aan de bovenzijde zelfs beeld weergeven over de front camera en proximity sensor. zodra je dan de front camera activeert schakelt het scherm op die plek uit naar full transperancy en kun je een foto nemen.

De technieken zijn er allemaal al lang en werken goed. waarom ze blijven vast houden aan oude gewoontes is me een raadsel.
Blijkbaar is die techniek gewoon nog niet zo ver. Het vermoeden was eerst ook dat Samsung dit zou gaan gebruiken. Misschien is het te duur?, Werkt het niet naar behoren?, Niet betrouwbaar genoeg? Kan van alles zijn waarom ze het nog niet gebruiken.

Dat voor jou de achterkant geen meerwaarde heeft dat is persoonlijk. Dit kan voor iedereen anders zijn. Voor de zijkant geldt dit precies hetzelfde. Ben je links of rechts met het vast pakken? Met rechts ja klopt, prima met je duim, met links nee dan is het beter de scanner op de volume down knop te hebben.... Het is een blijft gewoon persoonlijk, niemand heeft de holy grail. Tenzij ze overal in elke knop en scanner proppen.

Transparante schermen? Technieken zijn er al lang en werken goed? Dit is onzin. Ja er zijn concepten maar of ze betrouwbaar zijn en duurzaam daar weet je helemaal niks vanaf. Geboden schermen worden ook al jaren getoond op het MWC, toch komen misschien pas eind dit jaar de eerste modellen van Samsung uit..... als de geruchten waar zijn.

Ontwikkeling om iets betrouwbaars te maken duurt gewoon lang, de vooruitzichten zijn mooi alleen geduld zal je nodig hebben...
Ik wil een vingerafdruk scanner aan de achterkant en een irisscanner aan de voorkant! Dan ben ik aan alle kanten voorzien 8-) :Y)
Die heb je dus bij de S8... De scanner aan de achterkant is alleen een beetje uit het lood :)
Wat is het probleem dan, je moet hem toch oppakken om iets te doen toch....
Nee?
Je kan toch even snel berichten checken zonder hem voor je neus te houden.
Of als je telefoon locked als hij in een houder zit van je auto, veel plezier met unlocken dan.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 21 februari 2017 20:17]

Waarom zou je hem laten locken in de houder in je auto? Anyway, ik pak mijn telefoon 95% van de tijd op om iets te doen. En thuis is die sowieso unlocked, dus daar ook geen probleem. Niet dat ik de vingerafdrukscanner gebruik overigens.
Doe ik dagelijks meerdere keren in de auto zonder problemen. De houder blokkeert de scanner toch niet?
Het ontgrendelen terwijl hij op tafel ligt is inderdaad het probleem. Normaal doe je dat met je duim of wijsvinger b.v.,, je moet hem nu altijd oppakken.
Ik snap dat dus nooit. Ik pak zelf mijn telefoon altijd op voordat ik hem gebruik :/
Gek he, dat niet iedereen hetzelfde doet als jij.
Of je hem op die manier vasthoudt, hangt natuurlijk maar net af van met welke hand je de telefoon vasthoudt. Met de linkerhand zit hij namelijk op een andere kant dan met de rechterhand.
Er stond dan ook bij dat die van mij in het midden van het toestel en ver van de camera verwijdert zit.

Voor S8 gebruikers zal het inderdaad wel eens voor kunnen komen dat zei regelmatig de camera lens mogen gaan schoon maken, en moeten linkshandige gebruikers hem misschien een beetje ongemakkelijk vast houden bij het ontgrendelen.

Vingerafdrukscanner op de achterkant kan in principe prima maar ik vind wel dat Samsung inderdaad voor een ietwat... onhandige locatie heeft gekozen en het IMO qua design ook zeker iets netter had kunnen zijn.
Ik ben rechtshandig maar pak mijn toestel dus altijd met links beet en bedien hem met rechts!

Ik snap die locatie dan ook echt niet want ik zal vast niet de enige rechtshandige zijn die het toestel zo beet heeft. Ik had echt liever een home button gezien ten koste van wat schermruimte met fingerprint scanner erin.
De scanner zit rechts van de camera, het lijkt me juist dat dit onhandig is voor rechtshandige, tenzij je het toestel met je linkerhand vasthoudt en met rechts bedient.
Ik ben links en gebruikte mijn nexus 6 altijd met 1 hand, dit toestel zal een stuk kleiner zijn.
Bij mijn telefoon ziet ie ook op de achterkant. Werkt prima, maar hier ziet hij wel in het midden terwijl de camera linksbovenin zit. Eigenlijk hou je je wijsvinger al bijna natuurlijk in die positie, dus wat dat betreft is het wel fijn, maar even snel je toestel ontgrendelen terwijl deze op tafel ligt wordt lastig. Daar moet je hem dan toch echt voor gaan op pakken, of gewoon de alternatieve ontgrendeling gebruiken.
Nou, dat is dus niet voor iedereen het geval. Ik zie dit altijd bij mensen die de telefoon in de ene hand vasthouden en hem met de ander bedienen. Ik bedien mijn telefoons eigenlijk altijd maar met één hand. Ik heb niet al te grote handen, dus dat betekent dat het voor mij gewoon ontzettend veel gedoe is om mijn vinger bij de scanner te krijgen. Zeker meer gedoe dan gewoon unlocken met een patroontje.

Ik heb nu een S7 Edge, en de vingerafdrukscanner in de Home-knop is ideaal, ik weet zeker dat ik niet terugga naar een telefoon zonder. Een S8 gaat het voor mij dus ook waarschijnlijk niet worden. Hopelijk komen ze bij de S9 weer terug op hun beslissing om hem te verplaatsen.
Dat dus... De scanner aan de voorkant of achterkant, het maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het is een kwestie van wennen.

In veel situaties gebruik je je telefoon met een hand. Omdat ze zo groot zijn geworden (waar ik niks op tegen heb) is het onhandig om eerst met je wijsvinger aan te achterkant te ontgrendelen en daarna met je duim onderaan je scherm te navigeren. Ik zou mijn hand dan altijd moeten verplaatsen. Niet dat ik lui ben, maar zoiets zou toch makkelijker moeten kunnen denk je dan...
Op de Huawei Nexus 6p zit die ook achterop, welliswaar op het midden maar dat werkt prima.
Helaas, ik heb het nooit kunnen gebruiken. Ervaringen verschillen per persoon!
Achterkant is geen probleem, maar wie plaatst dat ding nou naast de camera? Het schijnt echter dat de irisscanner ook naar de Galaxy S8 komt, waardoor je eigenlijk geen vingerafdrukscanner meer nodig hebt, mits het goed werkt natuurlijk.
Beste locatie heeft vind ik nog steeds Sony, door de scanner aan de zijkant te zetten.

Ik hoef hem niet op te pakken, en als ik hem in de hand heb is het een lekkere locatie voor de duim.

[Reactie gewijzigd door Deadsy op 21 februari 2017 20:01]

Alleen weer wat minder handig voor linkshandigen. :Y)
Je bent niet verplicht je duim te gebruiken natuurlijk. Als ik mijn telefoon vast hou zit mn wijsvinger precies tegenover mijn duim aan de andere kant. Als de scanner dus rechts zit zou ik mijn duim gebruiken, en zit ie links zou ik mijn wijsvinger gebruiken...
Ik heb zelf daar de sensor niet zitten maar als ik het zo inschat moet je dat met je linkerhand wel krampachtig doen en kom je eerder daar met je ringvinger.
Ja, ze willen geen gezeik met apple denk ik,.
persoonlijk lijkt het me ook onhandig - daar zie je cover immers.
Nou ik denk het niet. Je houdt je telefoon toch vast met je vingers aan de achterkant? En als je de telefoon met het scherm naar onder neerlegt, dan hoef je alleen maar je vingers op de telefoon te leggen en dan met je duim de telefoon 180 graden te draaien waardoor je het scherm dan ziet.

Zelf heb ik de LG G4 en het principe is hetzelfde. De unlock toets zit ook aan de achterkant, samen met de geluidsknoppen.
Mijn telefoon ligt alleen altijd met het scherm omhoog, en met de scanner aan de voorkant is dat voor mij dus veel prettiger dan aan de achterkant...
Ik keek daar ook altijd raar naar, maar nu ik het heb vind ik het ideaal. Je hebt je vinger daar toch al al je hem pakt, meestal is hij al unlocked waneer ik hem uit me zak haal.
Indd hoe zit dot met een carkit
Scanner op de homebutton werkt erg goed,
Werkt volgens mij heel slecht als er geen homebutton meer is.
Android als een soort van continuum? Is android productief met groot extern scherm, muis en toetsenbord?
Tuurlijk kan dat. En dat is ook niet nieuw.

Enige wat er gebeurd is dat je telefoon die interface voor je tovert en niet je tv/laptop/tablet met android waar je prima productief op kan zijn.
Ik heb inmiddels al diverse telefoons gehad met vingerafdrukscanners op verschillende plaatsen, 5x achterop, Z5c aan de zijkant en nu OP3 aan de voorkant..en ik moet zeggen, persoonlijk vind ik voorop veruit het fijnste werken..
En als ik de locatie zie op de S8 lijkt het me helemaal onhandig, hoog en uit het midden..hoop voor Samsung dat ze dat toch niet zo gaan doen :X Ik ben dan wel rechtshandig, maar telefoon heb ik ook vaak met links vast, dan word unlocken wel heeel lastig met scanner op die plek :X
Bovendien draag ik mijn telefoon altijd in mijn linkerbroekzak, dus altijd eerst in de linkerhand..
En hoewel ik vroeger onscreen buttons erg fijn vond, waardeer ik het tegenwoordig nog veel meer dat ik vaste knoppen heb, onscreen knoppen zijn heel mooi, alleen is het zo verschrikkelijk irritant als je scherm een keertje draait dat je knoppen dan meteen onder je scherm meedraaien, hoe ongelofelijk vaak ik me daar al aan gestoord heb..onscreen prima, maar dan wel de softbuttons altijd op precies dezelfde plek aub.

[Reactie gewijzigd door Only op 21 februari 2017 23:29]

Als dat de S8 gaat worden vind ik hem echt prachtig!
Hij zal er allicht op lijken, maar deze afbeeldingen zijn wel fake. Kijk maar naar de stand van de USB poort rechts ;)
Evleaks heeft nog nooit fake foto's gepost.
Waarom heeft iedereen het alleen maar over de sensor op de achterkant? Uit de afbeelding haal ik dat de knop of het schermgedeelte linksonder aan de voorkant ook kan dienen als een vingerafdrukscanner.
Dan zou ik eens goed naar het plaatje kijken ;)

Waarom zou Samsung nog een vingerscanner op de achterzijde plaatsen als de voorzijde ook voorzien zou zijn van een scanner?

[Reactie gewijzigd door Gismo1979 op 21 februari 2017 21:02]

Voor situaties waarbij je niet bij de achterkant kan komen.
2 vingerafdrukscanners is an sich toch geen gek idee?
Qua gebruik niet idd. Maar kosten technisch is het een ander verhaal.
Ik vind het pictogram meer lijken op een splitscreen functie dan een vingerafdruk als je de middelste afbeelding bedoelt.
Ik denk niet dat dit een scanner is, maar zou best slim zijn.. twee scanners.
Splitfunctie zou opzich ook wel kunnen afgaande op de pictogram. Alleen snap ik niet waarom dat ineens een ander pictogram moet krijgen.
Op mijn Galaxy S7 Edge kan je ook je weergave splitsen door het inhouden van de menu knop.
Windows Phone? Continuum?
Nieuw is anders inderdaad :)

Motorola deed dit al in 2011, en later hebben Ubuntu en Microsoft het ook nog eens gepoogd, geen enkele een daverend succes te noemen! Tijd voor een fabrikant die wel veel verkopen heeft (wat alsnog geen garantie is natuurlijk).

http://www.anandtech.com/...torola-atrix-4g-preview/6
https://insights.ubuntu.c...ntus-path-to-convergence/
Doel niet op een copy, maar eerder op een device dat het ook ondersteunt. Op de foto's zijn nog geen knoppen te vinden die op een specifiek os duiden...
Samsung heeft in 2012 ook al een docking station uitgebracht voor diverse Samsung telefoons.
Samsung blijft koppig vasthouden aan links de multitask en rechts terug. Hopelijk bij de s8 softwarematig te veranderen.
Precies, daarom ben ik genoodzaakt om de app 'all in one gestures' te gebruiken om dit gedrag om te keren.
Tja waarom zouden ze anders doen? Niet dat ik een telefoon zou kopen met de vingersensor aan de achterkant en zonder fysieke homeknop (tenzij het echt niet anders kan). Maar de plekken voor die 2 knoppen die jij benoemd vind ik nou net geen probleem, 100den miljoenen mensen zijn dat gewend (en voor andersom kan je hetzelfde zeggen)!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 februari 2017 21:47]

Nee! Laat het alsjeblieft zo. Ik heb dit vanaf de Ultratouch al, toen de S2, de S4 en nu de S6. Als ze het omdraaien raak ik gelijk in de war. :P
Anoniem: 888627
22 februari 2017 08:04
Lening bieden en financiering 2%
u wilt krijgen een krediet voor het doorbreken van de impasse die ervoor zorgt dat Banken, door de afwijzing van uw aanvraag bestanden credits .U wilt krijgen een krediet voor de uitvoering van uw projecten geen zorgen meer te maken of contact met ons opnemen door email:bertinagonzalo39@gmail.com
Waarom maken ze niet ala Asus Pafone en dan icm met wat ze met de s8 will uitbrengen.
Heb nu een telefoon zonder fysieke home knop, ik ziet niet wat daar het voordeel van is.
En de motivatie is? Ik ben blij dat ik weer een home-knop heb op mijn Samsung na de Sony Xperia Z3
Dan heeft je telefoon minder schermruimte.
Huh? Je hebt juist minder schermruimte over door de on-screen knoppen.
Met een fysieke knop kan hooguit de telefoon fysiek groter worden, ze maken het display niet ineens kleiner als er een fysieke knop aanwezig is.
Beetje omgekeerde redenatie is dat natuurlijk. Ze kunnen wel een grotere display in hetzelfde formaat telefoon doen, (of het formaat van de telefoon verkleinen als er geen fysieke knop op zit).
Dat kan ja, maar in de praktijk zie ik het niet terug dat een telefoon zonder fysieke home-knop een groter display heeft. Wat ik in de praktijk wel zie is dat er minder schermruimte over is als er on-screen knoppen aanwezig zijn.

Overigens, de discussie dwaalt erg af van de originele stelling.

[Reactie gewijzigd door BrutalDave op 21 februari 2017 20:54]

Bij deze S8 had zeker geen fysieke homeknop meer gepast. Het scherm is de wel degelijk groter dan als ie wel een knop had.
Grappige is dat die stelling al jaren word gebruikt, en nu eindelijk (en niet eens met 100% zekerheid) met een nog uit te komen toestel ontkracht kan worden...
Dat moeten we nog maar zien hoe groot het allemaal is.
Zeg dat maar tegen BlackBerry.
Dan noem je ook een voorbeeld. 8)7
We hadden het hier over een home knop, niet een compleet fysiek toetsenbord wat onder het display zit.
Je telefoon kan dan fysiek kleiner (of het scherm groter) worden als de fysieke home knop er niet meer is. Die on screenknoppen kunnen transparant zijn en ook verdwijnen op het moment dat ze niet nodig zijn. Naar boven scrollen zorgt dan dat ze weer verschijnen. Werkt ook zo op mijn Huawei P7, al had ik daar liever een homeknop gehad. Ik moet nu elke keer op het knopje op de zijkant drukken om hem te ontgrendelen.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 21 februari 2017 21:37]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee