'Aankondiging Samsung Galaxy S8 vindt plaats op 29 maart'

Samsung heeft bekendgemaakt dat het op 29 maart een Unpacked-evenement organiseert. Op de uitnodiging staan de woorden 'Unbox your phone'. Tijdens het evenement, dat is te bekijken via een livestream, wordt vermoedelijk de Galaxy S8 aangekondigd.

In de aankondiging van de livestream zegt Samsung niet letterlijk dat het om de presentatie van de Galaxy S8 gaat, maar eerder heeft de fabrikant al laten weten het toestel niet tijdens het Mobile World Congress aan te zullen kondigen. Wel beloofde Samsung om tijdens die beurs de datum bekend te maken. Met de aankondiging van Samsung Unpacked op 29 maart lijkt die belofte nu ingelost te zijn.

De aankondiging toont de contouren van een smartphone zonder schermranden. Verder geeft Samsung geen details bloot over de Galaxy S8. Wel presenteerde de fabrikant in de afgelopen week zijn Exynos 9-series 8895-soc, die waarschijnlijk in het toestel gebruikt gaat worden. Het is een octacore die gemaakt wordt op een 10nm-finfetprocedé met vier door Samsung ontworpen cores en vier ARM Cortex-53-cores. De gpu is de Mali-G71 in een uitvoering met twintig cores. Het geïntegreerde modem ondersteunt 4g-snelheden tot 1Gbit/s.

In de afgelopen maanden is er al veel informatie naar buiten gekomen over het nieuwe vlaggenschip. Waarschijnlijk krijgt het toestel een scherm dat vrijwel de hele voorkant beslaat, waardoor er ook geen fysieke home-knop meer is. De vingerafdrukscanner zou aan de achterkant zijn geplaatst. Volgens de geruchten krijgt de Galaxy S8 een irisscanner en een waterbestendige behuizing. De S8+ zou een dubbele 12-megapixelcamera krijgen aan de achterkant, terwijl de reguliere S8 een enkele camera krijgt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-02-2017 • 20:15

73 Linkedin

Reacties (73)

73
57
21
1
0
18
Wijzig sortering
Ah, blij dat ze de aankondiging aangekondigd hebben, maar kunnen ze volgende keer de aankondinging van de aankondiging niet aankondigen?
Deze grap zie ik vaker, maaaar: hoe wil jij precies een zaal met journalisten vullen als je de reveal niet van te voren aankondigt? :)
Dit is werkelijk de enig denkbare sector waar het organiseren van een persconferentie of een persmoment op zichzelf al als nieuws wordt beschouwd. En alsof dat nog niet het belachelijkste is, wordt in nieuwsberichten zelfs al verwezen naar geruchten over de aankondiging van een persmoment.

En natuurlijk mag je ervoor kiezen om journalisten uit te nodigen voor een evenement of een bijeenkomst. Dat gebeurt in alle sectoren. Maar wat is hier verder nu nieuwswaardig aan? Er is nog geen aankondiging, en het is weeral een nieuwsbericht dat aaneen hangt van de "waarschijnlijk", "volgens geruchten", en "het lijkt alsof...".

Als je een antwoord wil op je vraag, in andere sectoren wordt het nieuws onder embargo gehouden (= nog niet over gepubliceerd) tot er een persmoment is. In deze sector worden zelfs de lekken geörganiseerd en wordt het schrijven over geruchten aangemoedigd.
Ik vraag me dan wel af welke sector je bedoelt, die moet dan wel erg breed zijn. In de auto- en motorindustrie speelt het ook, in de ruimtevaart, Lego, gaming...
de enig denkbare sector waar het organiseren van een persconferentie of een persmoment op zichzelf al als nieuws wordt beschouwd
Schijnt bij persconferenties van de Amerikaanse president inmiddels ook nieuws te zijn, welke krant er wel en welke er niet bij mag zijn.
Toch is het niet onlogisch dat het in de mobiele sector zo gaat. Veel mensen zijn verslaafd aan hun mobiele telefoon. Daar hebben ze alles voor over, ze smullen van elk nieuws daarover. Dan krijg je dit soort toestanden, dit is wat de mensen willen.
En dat terwijl er eigenlijk geen nieuws te vertellen is. Een telefoon met een groot touchscreen die weer wat sneller en verbeterd is op details.
Anoniem: 34124
@Luca26 februari 2017 21:02
Geen LG G6 haha :Y)
Goed punt, zo had ik hem nog niet gezien.
Hebben ze ook gedaan... ;)

'Wel beloofde Samsung om tijdens die beurs de datum bekend te maken.'

[Reactie gewijzigd door sekeroglan op 26 februari 2017 20:27]

Ik ben nooit zo thuis in de release-cycle van Samsung-telefoons. Is het nou zo dat de telefoon na de aankondiging (vrijwel) direct beschikbaar is?

Apart dat de laatste paragraaf over de vermoedelijke features van de telefoon stelt dat er een dubbele 12 MP camera op de achterkant zit, maar dat het artikel waar naar gelinkt wordt foto's toont van een zogenaamde S8 met een enkele camera.
Er zitten meestal nog enkele weken tussen. Niet zo snel als Apple, maar heel lang duurt het vast niet meer.

Een lancering in maart zou ook niet mogelijk zijn, als we de geruchten mogen geloven. De S8 lijkt de eerste smartphone met een 10nm SoC te worden, en dat komt vooral omdat dat productieproces nog niet helemaal klaar is. Daarom moeten we wat langer wachten op de S8 en krijgen toestellen als de G6 nog een oude SD821.
De release was uitgesteld omdat ze meer tijd nodig hadden om het toestel te testen meerbepaald de accu na het Note 7 debacle. Dat de LG G6 een "oude" SD821 krijgt en geen SD835 is omdat Samsung de SD835 maakt in opdracht van Qualcomm en daardoor mocht Samsung de volledige eerste batch kopen. Waarschijnlijk krijgen wij in Europa terug de Exynos processor en krijgt de Amerikaanse variant terug de Snapdragon processor. Vind het wel wat vreemd dat Samsung de volledige SD835 batch opkoopt enkel en alleen voor de Amerikaanse markt.
Vind het wel wat vreemd dat Samsung de volledige SD835 batch opkoopt enkel en alleen voor de Amerikaanse markt.
Wat vind je daar precies vreemd aan dan? Samsung verwacht waarschijnlijk veel S8 toestellen te verkopen en ze kunnen geen Exynos SoC's gebruiken in de VS door CDMA. Dan wil je natuurlijk wel zorgen dat er op geen enkele manier een tekort ontstaat, want dan gaan mensen andere telefoons kopen!
De dubbele camera zou op de S8+ zitten, ik pas dat nog even aan, want inderdaad niet logisch zo :)
s7 aankondiging was op 18 feb, kwam in nederland uit op 12 maart zo uit mn hoofd.
Moet er nu echt elk jaar zo'n apparaat uitkomen ? Ik heb zelf de s6, en ik zie een grote sprong van S5 naar S6, maar de S7 is een beetje meh, en die S8 schittert ook geen 1000 kanten op denk ik zo.
Moet er nu echt elk jaar zo'n apparaat uitkomen
Ja. Precies voor mensen zou als jou (en mij). Zodat je rustig een of twee generaties kunt overslaan en dan op het moment dat jij er aan toe bent in de winkel een courant model ligt waar je dan weer een paar jaar mee vooruit kunt. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te kopen, hoewel een Samsung het ook niet erg vindt als je dat wel doet ;)
haha, daar heb je een goed punt.
Zolang niemand je verplicht om een nieuwe te kopen is er toch geen probleem?
Anoniem: 870725
@aval0ne27 februari 2017 15:30
als ze nou is normaal support leveren en niet elke apparaat word vergeten na een jaar moet je wel een nieuwe kopen volgens samsung ''The Money Hunters''. Want die kunnen niks beter dan geen support bieden met updates. Wel veel geld inleveren maar geen eene ruk krijgen bij samsung dat is het :)
Ik maak me een beetje zorgen over het delven van de benodigde grondstoffen, de co2 uitstoot en de nare situaties die kunnen ontstaan in de landen waar gewonnen wordt en gefabriceerd, lees kinderarbeid en milieu vernietiging en verontreiniging. voor als je tijd hebt: http://www.movaluate.com/environmental-impact-of-smartphones

maar goed, het mag voor zich spreken dat het fabriceren van eender welk product zijn impact heeft op onze leefomgeving. vandaar mijn zorgen.
Nou ja, de waterdichtheid en de SD kaart terug waren voor mij wel twee redenen om voor een S7 te gaan (komend van Sony)
Het verschil tussen de S6 en S7 is naar mijn mening heel groot. De camera op de S7 is betrouwbaar, stabieler, heeft weinig tot geen last van lantaarnpaalverlichting in de nacht wat allemaal fout gaat op de S6. Tevens gaat de S7 circa 2-3x langer mee op een enkele lading dan de S6. Ook is het scherm van de S7 beduidend beter zichtbaar in het buitenlicht tov de S6. De S7 bied ook ondersteuning voor een SD kaart (handig voor foto's en video's). Dat gezegd hebbende heeft de S6 wel een veel betere speaker (naar mijn mening 1 van de beste op de markt).

Alleen....de S7 is van alle markten thuis en is veelal het beste per categorie in smartphoneland. Ik vraag me af wat de S8 precies zo veel beter zou moeten kunnen dan de S7. Het enige wat ik me kan bedenken is een goede speaker en nog meer futuristische design.
Er zijn wel zeker verbeteringen denkbaar voor de S8 t.o.v. de S7. Voor mij is de "repareerbaarheid" van de S7 toch wel echt een minpunt. Want hoewel de individuele componenten te vervangen zijn bij de S7 kan dit zowat niet zonder eerst het hele scherm naar zijn mallemoertje te helpen om erbij te komen.

Zie report: https://www.ifixit.com/Te...+Galaxy+S7+Teardown/56686

[Reactie gewijzigd door troy417 op 26 februari 2017 22:31]

Persoonlijk denk ik niet dat Samsung zich veel aantrekt van de "repareerbaarheid". Samsung brengt net zoals iedere andere smartphonemaker elk jaar een upgrade uit van hun toestellen om zo meer te verkopen. Ze laten met hun vlagenschepen (S en Note serie ook zien wat (technisch) mogelijk is. Ikzelf heb de S7 en mijn moeder heeft de S6 en ik kan je vertellen dat ze van uiterlijk niet zoveel schelen maar dat de S7 toch een grote upgrade is. De accuduur van de S7 (3000 mAh) is vele malen beter dan de accuduur van de S6 (2550 mAh), ook heeft de S7 een IP68 certificatie waardoor hij stof- en waterdicht is, persoonlijk vind ik de camera van de S7 ook (iets) beter zeker bij weinig licht ook al heeft de S7 maar 12 mp en de S6 16 mp, de S7 heeft ook sd kaart ondersteuning, snellere processor en 1gb ram meer. Ik kan ondertussen wel zeggen dat ik een fan ben van de Samsung S serie ik heb nl de S7, de S5 en de S3 en mijn moeder heeft mede dankzij mij de S4 en de S6 ik kijk dan ook met veel ongeduld uit naar de S8. Wat ik wel een minpunt vind van Samsung is dat ze soms wat snel nieuwe technieken inbouwen die dan eigenlijk enkel een gimmick worden en die ik maar 1 keer gebruik om het te testen en daarna nooit meer bv de vingerafdruk vd S5, swipen met de ogen in sommige Samsung apps, hoover over het scherm voor extra opties, ... irisscanner vd S8?

[Reactie gewijzigd door FlemishDroid op 27 februari 2017 04:01]

Repareerbaarheid lijkt me nou net iets waarvan smartphonefabrikanten totaal niet wakker liggen. Scherm van een S7 edge vervangen kost €300 dus komt een S8 wel heel dichtbij.
jij loopt zeker van alles een foto te maken? haha kom op er zit weinig tot geen verschil in het dagelijks gebruik van een s6 en s7. alleen kwa snelheid en dat merk je alleen in games dus..... weet niet wie jou betaald heeft maar volgens mij toch samsung |:(

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 870725 op 27 februari 2017 15:34]

Het grootste verschil is toch echt op de camera en accuduur. Qua snelheid merk je letterlijk niks. Ik heb de S6 voor een heel jaar gebruikt en bezit nu de S7 Edge voor bijna een heel jaar. Het verschil tussen beiden ken ik daardoor erg goed. Het punt is, de S6 op android 5 had goede accuduur met een goede camera. Sindsdien heeft dat toestel updates ontvangen waardoor de accu om zeep geholpen is. Vervolgens heb je de S7 Edge die het goed dondergoed doet. Vandaar het grote verschil tussen beiden.
Ik denk het volgende verschil;

-meer display/beeld, haast geen randen maar toestel wordt alsnog niet super groot;
-verbeterd accu t.o.v. S7/S7 Edge
-alleen Edge variant in 2 formaten, een 5.2 inch en 5,7 inch;
-draadloos opladen wordt weer een stukje sneller;
-USB-C aansluiting;
Echt pure onzin inderdaad.
Dat is het ook kwa accuduur sinds de Android 6.0 update!
Hele telefoon is een scherm?! OOPS Dat is een fout want wat nou als je een case gebruikt dan zit een deel van het scherm onder deze bescherming.
Dat ligt natuurlijk aan de hoes ;) daar zijn wel oplossingen voor.

Al lijkt mij persoonlijk een telefoon zonder randjes niet fijn vasthouden (per ongeluk de rand raken etc).
Om die reden ook niet de Edge genomen. Die hield echt vervelender vast dan de gewone S7.
Ik ben heel benieuwd naar de s8! Had tot enkele weken geleden een s6 in gebruik en wist behalve het gebrek aan SDkaart geen gebreken te noemen maar ben met mijn s7edge zo verrast door de fantastische batterijduur dat ik nooit meer terug zou willen. (Camera en waterdichtheid zijn ook mooie pluspunten). Ik ben bang voor het verdwijnen van de fysieke homebutton en de off-screen buttons voor tabs en terug maar laat me ook graag weer verrassen. Waarschijnlijk krijg ik een s8 plus in bruikleen van de fabrikant via mijn werk dus geef tegen die tijd zeker een update.
Tja is toch normaal dat de batterij van je nieuwe langer meegaat dan die van je vorige?
dat heb je wel is als mensen geen verstand hebben van telefoons, en gelijk een nieuw kopen voor minimaal tot geen verschil tussen the s6 en s7 kwa gebruik. ja waarom koop je hem dan HIJ IS NIEUWER funnyyyyyy
Beetje jammer dat de edge weg is. Vond dat het mooiste toestel dat te koop was van alles.

Nu gewoon saai doorsnee toestel...
Zover momenteel bekend zullen beide toestellen (S8 en S8+) een edge scherm hebben. Het is dus eigenlijk omgekeerd, je hebt geen 'normale' optie meer.
Ok dan was ik te voorbarig, want zag filmpjes langskomen van een "mogelijke" S8 met randen.
En wil juist een Edge model omdat hij anders lijkt op alle andere telefoons die te koop zijn. Wil altijd iets waar niet de rest van de wereld mee loopt. Ok de edge hebben ook veel mensen maar toen ik hem day one kocht nog bijna niemand.
En hebben ze ook aangekondigd dat de vingerprintscanner op de achterkant zit? 8)7 8)7 8)7
volgens mij kunnen ze ook gelijk aankondigen dat het niet meer voor mensen zijn bedoeld deze gruwelijke grootte trol telefoons 8)7
Wat valt er nog aan te kondigen dan ?? S8 is al op meerdere plekken uitgelekt .....
https://youtu.be/Kx4UMn9eIgQ
mahhh geen s8 voor mij... geen vooruitgang in vergelijking met mijn Note 4. "Alleen 1 GB ram en een beetje snellere proccesor" Minimaal 6 Gb en 2160p
Ik blijf ook bij m'n S7, te weinig positieve veranderingen bij de S8..
Ik blijf ook bij mijn S7, bevalt prima, wacht wel op de S9.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee