Samsung kondigt Galaxy S8 niet tijdens Mobile World Congress aan

Samsung houdt geen introductie-evenement voor de Galaxy S8-smartphone tijdens het Mobile World Congress, de telecombeurs die eind februari in Barcelona begint. Dat heeft de topman van de mobiele divisie van het concern bevestigd.

Wanneer de introductie van de Galaxy S8 wel te verwachten is, maakte Samsung Mobile-topman Koh Dong-jin niet bekend aan Reuters. Eind vorig jaar waren er geruchten dat Samsung de Galaxy S8 later in het jaar dan voorgaande jaren zou willen introduceren. Het bedrijf zou overwegen dit in april te doen.

De Samsung S7, S6 en S5 werden afgelopen jaren op of rond het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd, maar niet altijd viel de introductie van de smartphone tijdens de telecombeurs. De Galaxy S4 werd half maart 2013 onthuld en de Galaxy S III kondigde het Koreaanse bedrijf begin mei 2012 aan.

De Galaxy S8 wordt de eerste high-end smartphone die Samsung weer uitbrengt, sinds het fiasco van de teruggeroepen Note 7. Samsung maakte maandag de conclusies van het onderzoek naar het ontploffen van de accu's van die smartphone bekend.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

23-01-2017 • 07:55

63 Linkedin

Reacties (63)

63
56
34
2
0
4
Wijzig sortering
De reden om de S8 niet te introduceren op de MWC heeft vooral te maken met de media-aandacht. Deze trend is in meer sectoren zichtbaar (o.a. auto-industrie): met een eigen event genereer je meer aandacht, en dus meer bekendheid. Dat de Note 7 faalde werkt in dit geval alleen maar in het voordeel van Samsung: het is een 'speciaal' toestel voor ze.
De reden om de S8 niet te introduceren op de MWC heeft vooral te maken met de media-aandacht.
Je zou gelijk kunnen hebben, maar ik denk dat je in dit geval ongelijk hebt. Dat leid ik af uit meerdere omstandigheden.
Laten we ten eerste eens kijken waar Samsung tot nu toe Galaxy S-toestellen aankondigde.
Galaxy S - CTIA 2010 (beurs)
Galaxy S II - MWC 2011 (beurs)
Galaxy S III - eigen evenement Londen, mei 2012
Galaxy S4 - eigen evenement New York, maart 2013
Galaxy S5 - MWC 2014 (beurs)
Galaxy S6 - MWC 2015 (beurs)
Galaxy S7 - MWC 2016 (beurs)

Het aankondigen van telefoons op een beurs heeft diverse voordelen. Ten eerste is iedereen er al, van analisten en retailpartners totaan de pers. Zeker MWC is een ons-kent-ons van de globale telecomindustrie. Het is dus handig en goedkoop.

Bovendien is Samsungs positie op de markt zodanig dat alle aandacht toch wel naar Samsung uitgaat. Dat zie je in het schema hierboven: ten tijde van de S III deelden ze vermoed ik jouw redenering en deden ze eigen evenementen. Nu is Samsung dat stadium voorbij. Het is nu zelfs voordelig voor Samsung om telefoons op een beurs aan te kondigen, want ze nemen daarbij media-aandacht weg van de concurrentie.
Wist jij dat LG de G5 een paar uur voor de S7 presenteerde? Dat Sony zijn superbelangrijke Xperia X-serie op MWC presenteerde? Vermoedelijk niet, maar de S7 heeft iedereen onthouden.

De reden is denk ik pragmatischer dan media-aandacht die er toch wel komt: de S8 is nog niet helemaal klaar. Het heeft weinig zin om een telefoon aan te kondigen die pas drie maanden later uitkomt; mensen die enthousiast zijn geworden, die hebben in veel gevallen dan allang een andere telefoon uitgezocht. De impact van de presentatie is dan gering.

Er hangt veel af van de S8, zeker na het fiasco met de Note 7. Het mag niet fout gaan. Je schema van ontwikkeling en release afstemmen op een beurs is dan niet verstandig.

Maak je overigens geen zorgen: wij als Tweakers gaan gewoon naar MWC dit jaar en alle voortekenen wijzen erop dat het ondanks het ontbreken van de S8 een waanzinnig interessante, razend drukke en boeiende beurs gaat worden.
Als ik dan wel zo kijk dan is er een indruk dat een eigen evenement betere of gelijke verkoopcijfers levert. De S5 was zo te zien een drama en de S7 is juist weer een uitblinker.Dus als je S7 even buiten beschouwing laat, aangezien we geen concrete data daarvan hebben, heeft Samsung nooit meer de SIII verkopen meer behaald. Dus in dat opzicht(puur kijkend naar de cijfers) kan een eigen evenement wel 'beter' zijn.
Er hangt veel af van de S8, zeker na het fiasco met de Note 7. Het mag niet fout gaan. Je schema van ontwikkeling en release afstemmen op een beurs is dan niet verstandig.
Ben ik helemaal mee eens en denk dat mijn cijfers dat ook voor een deel verklaren.
Als ik dan wel zo kijk dan is er een indruk dat een eigen evenement betere of gelijke verkoopcijfers levert. De S5 was zo te zien een drama en de S7 is juist weer een uitblinker.
Ik zie meerdere grote problemen met deze redenering
1. Het zijn grove inschattingen. Samsung maakt soms cijfers bekend van voorbestellingen of een mijlpaal, maar de cijfers zijn niet compleet. Bovendien: wat reken je mee? Samsung heeft een S II-variant gemaakt met fysiek toetsenbord, zit die erbij? Zitten Edge-varianten erbij. Rekent Samsung de S6 Edge+ bij de S6 of bij de Note 5? Kortom: genoeg vraagtekens.
2. Zelfs als je ervan uitgaat dat deze cijfers kloppen, moet je vaststellen wat de timing van de presentatie tov de beurs te maken heeft met cijfers van leveringen. Hoe lang zat er tussen presentatie en release bijvoorbeeld? Wie deed de daadwerkelijke presentatie en welke features kwamen naar voren? Samsung heeft daar nadrukkelijk mee gespeeld, maar het is lastig te achterhalen wat het is in een presentatie dat invloed heeft.
3. En zelfs als je dat wegdenkt: hoe groot is de invloed van een presentatie op de leveringen van een telefoon maanden later, of zelfs een jaar later? Wat is de invloed van specs tov concurrentie, features tov concurrentie, marketing, positionering, prijs etc?

Er zijn heel veel factoren die meespelen in het succes van een telefoon. De presentatie is daar een onderdeel van, maar het is lastig om dat precies vast te stellen. Ik zou de vergelijking iig niet maken op deze manier :)
De factor waar ik meteen aan moest denken is trend van de markt. Het is belangrijk om te relateren aan de groei of krimp van de totale markt en het verhoudingsgewijze aandeel (groei of krimp) te vergelijken.
En dat de S serie een aantal kopers aan de Note serie is verloren die na de SIII juist steeds meer is gaan verkopen.
Er zijn heel veel factoren die meespelen in het succes van een telefoon. De presentatie is daar een onderdeel van, maar het is lastig om dat precies vast te stellen. Ik zou de vergelijking iig niet maken op deze manier :)
Haha ok weer wat geleerd :) . Het was ook meer bedoeld vanuit de kijkpunt van een leek die enkel naar cijfers staart :9 . Maar je hebt absoluut gelijk.
De S4 was dan ook veel van hetzelfde t.o.v. de SIII, waardoor veel mensen de SIII hielden. Vandaar het enorme succes. De S5 werd nog lauwer dan de S4 ontvangen. De S6 vind ik moeilijk te geloven. De meeste mensen die ik ken hadden liever wel een SD e.d., maar de SIII-S4 gebruikers moesten een keer over.

De S7 heeft mede het succes gehaald doordat haar voorgangers minder gingen.
Maar de S4 kwam wel op de markt in een tijd dat smartphone penetratie wereldwijd heel erg snel groeide. Dus zelfs bij een gelijkblijvend of kleiner marktaandeel moet de verkoop minimaal S3 cijfers zijn. S4 scoort duidelijk slechter, zowel absoluut als relatief.
Dat is hooguit een correlatie en geen causatie. Alleen indien ALLE variabelen verder gelijk zouden zijn over al die jaren heen, zou je een dergelijk verband kunnen leggen. In werkelijkheid zijn er honderden variabelen.
Het lijkt inderdaad een slimme beslissing. De markt voor mobieltjes lijkt langzaamaan verzadigd te raken. Nieuwe modellen zullen het steeds moeilijker krijgen aangezien de steeds kleinere technologische vooruitgang t.o.v. hun directe voorganger het exorbitante prijskaartje niet meer kan rechtvaardigen.

Dan is het slim om te proberen de S8 niet als simpelweg 'de volgende' S-telefoon te presenteren, maar als echt iets speciaals. Met een eigen event, en iets later dan gepland. Daarmee de indruk wekkend dat je er echt iets speciaals van hebt proberen te maken, in plaats van simpelweg op de gebruikelijke datum de 'volgende' telefoon te introduceren.
Dat het event niet met/in/op MWC valt maakt het toestel niet specialer dan voorgaande toestellen waar ze dat dus over het algemeen ook al niet deden :)
Vrijwel niemand (vergeleken met verkoopaantallen) kijkt naar die events en Samsung heeft de afgelopen jaren echt altijd een speciaal event gehouden voor de onthulling van een nieuwe S-telefoon of Note-telefoon.
Marketing, nu is het niet presenteren nieuws en straks het presenteren ook weer.
Wie blijft nu nog zoveel geld uit geven aan die dure high end GSM's terwijl de Oneplus 3T alles beter doet (mss camera iets minder) en die voor de helft van de prijs wordt verkocht?
Puur praktisch gezien is het niet altijd te verklaren, maar vanuit verschillende andere perspectieven zeker wel. Daarnaast is het toestel waar jij naar verwijst ook nog altijd voorzien van een adviesprijs van 439,- kun je ook zien als een redelijk prijzig toestel.

De prijzen van toestellen zijn niet alleen gelinkt aan productiekosten, maar ook aan naamsbekendheid en vraag. De OnePlus 3T is een soort combinatie tussen de iPhone en de Galaxy S7. het is dus geen origineel toestel qua ontwerp. Mensen kiezen toch ook op basis van smaak en bekendheid voor een bepaald merk/model toestel. Dat is wat ze marketing noemen. Ik vermoed dat OnePlus zijn toestellen vooral verkoopt met lage marges en probeert de ontwerpkosten minimaal te houden, daarom kiezen voor een ontwerp dat lijkt op andere populaire toestellen.

Vanuit jouw perspectief gekeken kun je het beste een hakkie takkie merk telefoon bestellen in China, veel goedkoper en vaak dezelfde functionaliteiten, misschien zelfs wel beter (daar moet je wel een gokje voor wagen). Zo voelt het waarschijnlijk ook voor de meeste consumenten, wanneer zij moeten kiezen tussen de OnePlus en de Samsung.
Ik vermoed dat OnePlus zijn toestellen vooral verkoopt met lage marges en probeert de ontwerpkosten minimaal te houden, daarom kiezen voor een ontwerp dat lijkt op andere populaire toestellen.
Mijn Oneplus 2 lijkt totaal niet op een iPhone of een Galaxy. Het is een origineel ontwerp met een leuke stroeve achterkant.
Qua ontwerpkosten kan ik zeggen dat het ook een zeer degelijk en sterk toestel is. Ik denk dat het bij een val minder snel stuk gaat dan een iPhone of Galaxy.

Qua ondersteuning is het allemaal natuurlijk minder goed geregeld. Maar dat heb ik opgelost met eerst CM14.1 en nu LineageOS. Het OS is nu jarenlang helemaal bij de tijd!
Alsof jij al weet wat de S8 gaat bieden, en dan voor andere kan bepalen dat de Oneplus T3 een betere keuze voor ze is. Knap hoor!
Geef mij een paar redenen wrm je voor een S7 zou gaan buiten een beter camera en een betere customer support?
Waterproof, draadloos laden, VR support, integratie met andere Samsung apparaten, Knox beveiliging voor als je waarde hecht aan werk/privé gescheiden houden, Samsung pay dit zouden mijn punten zijn om het te overwegen.
Een slechtere camera gebruik je uiteindelijk niet. Een betere camera wel. Goedkoop = duurkoop.
Is maar te zien wat je minimaal aanvaardbaar vindt.

Ik vind de OP3 leuk voor panorama's. Foto'tjes van in de zomer:
https://c2.staticflickr.c...01222486_9c3fd2ffee_o.jpg
https://c2.staticflickr.c...94080052_ab8504042e_o.jpg

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 23 januari 2017 19:52]

Dat is een hele makkelijke vraag, zelfs de grote S7 edge is nog een stuk kleiner dan de 3T..

Ik heb de edge maar die is eigenlijk al over het randje heen wat prettig is om mee te werken. 70mm breed is beter ipv 75mm wat al de 5.5 inch telefoons zijn. De edge zit er precies tussen in..
Ik hoef jou niet te overtuigen. Ik beweer niet dat iedereen beter een S7 kan kopen.

Maar het wordt door I99030606I aardig goed verwoord. En als aanvulling daarop heb je nog het scherm, camera, verkrijgbaarheid (dat stomme invite gedoe is niet mijn ding) en de fysieke homeknop en de andere 2 toetsen die niet op het scherm zit.

Ow en dan nog het feit dat ik de S7 bijna een jaar heb voor 'maar 550 euro'. De Oneplus 3T was toen geen eens uit.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 januari 2017 08:17]

Omdat Oneplus meer aan marketing doet dan aan haar eigen software en kwaliteitscontroles. Op papier krijg je heelveel voor weinig maar vervolgens is er altijd wel wat. Met iedere update gaat er wel iets stuk. Daarnaast vergeten ze bugs te fixen die er al een tijdje inzitten. Ik heb zelf een OPX gehad en dat is ook meteen mijn laatste toestel van hun. Ervaring is gewoon slecht.

Ik betaal dan liever wat meer dat ik een toestel heb zonder vage bugs danwel een bedrijf wat ze ook gewoon verhelpt.

[Reactie gewijzigd door Miki op 23 januari 2017 08:39]

Ik zelf heb een OPO, en heb nog nooit echt problemen gehad. Een Oneplus X ben ik ook bekend mee en die is inderdaad een stuk minder. Dat was dan ook geen high-end telefoon tov een OPO/OP2. Het blijft een china telefoon, maar hij is wel een stuk goedkoper dan een samsung. En dat zie je ook in de prijs terug.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Zameya op 23 januari 2017 09:44]

Ook als je geen high-end telefoon hebt afgenomen mag je toch wel degelijke support verwachten toch? Het zou wel erg bizar dat je alleen een deugdelijke toestel kunt verkrijgen als je de volle mep betaald. Dat je wellicht niet de nieuwste software krijgt(upgrade) begrijp ik dan nog wel ergens maar erkende en reproduceerbare bugs fixen hoort er gewoon bij.

Wat betreft China phone is het helaas waar dat de support om te huilen is. Het lijkt belangrijker om de daadwerkelijke verkoop er doorheen te krijgen met het verleiden van kopers met top specs dan het onderhouden het toestel en vasthouden van klanten op de lange termijn. Alleen de grote 3(Meizu, ZTE en Xiaomi) lijken dit te begrijpen maar hun toestellen zijn dan ook flink duurder dan de concurrentie.
Heb ook nog geen enkel probleem gehad met de OP3T.. Zelfs geupdate naar Android 7, no problems..
OT
Uit nieuwschierigheid: wat is de upgrade policy van Oneplus (hoeveel jaar)? En is dat oxygenOS makkelijk zelf te rooten/upgraden met bv nieuwere versie of andere mod? Wordt er (veel) in een community aan gewerkt?
Telefoons worden en masse verkocht in combinatie met een abonnement. Hierdoor hebben mensen niet het gevoel dat deze telefoons zo duur zijn (al zijn er genoeg manieren gekomen om mensen te laten zien wat een telefoon werkelijk kost), ze kunnen hierdoor de kosten over 24 maanden spreiden en het is een statussymbool. Daarnaast koopt de gemiddelde consument graag wat ze kennen en dat zijn helaas alleen Apple en Samsung. Oneplus-telefoons worden niet gekocht bij abonnementen, waardoor je de volle prijs ineens moet betalen. Voor veel mensen is 50 euro in de maand goed te doen, maar eenmalig 300 euro gek genoeg niet.
Die domme consumenten toch, jokes aside is dit idd wel de reden.
Heeft niks met dom of slim te maken, maar meer met hun interesse. Geen interesse betekent dat je je er niet in verdiept. "Laat me een verkoper maar vertellen wat ik moet kopen".

Opa van m'n vrouw kocht een nieuwe laptop toen hij een wasmachine kocht, want hij ging al jarenlang naar die winkel. Hier de feiten: de man komt al 40 jaar bij het bedrijf, draagt ze een warm hart toe en heeft het gevoel dat het bedrijf daadwerkelijk ook iets om hem geeft.
De laptop in kwestie was een laptop met windows Starter edition, ik neem aan dat dat je wel duidelijk maakt dat het gewoon rommel is.
De man heeft geen kaas gegeten van laptops, dus denkt - mede omdat hij denkt dat de verkoper het beste met hem voor heeft - dat de verkoper het beste voor hem wil.

Ik heb de gesprekken ook wel eens met autoliefhebbers. Ik geef niks om auto's. Hij moet me betrouwbaar van A naar B brengen en nog enigszins snel en zuinig zijn bij het bereiken van dat doel. Als er een lampje kapot is laat ik de garage een kleine/grote beurt uitvoeren en ze meteen het lampje vervangen. "Maar een lampje vervangen is zoooo simpel". Ja, klopt, maar het interesseert me niet.

Maar domme consumenten... Ja, klopt. Hoe vaak je wel niet ziet dat bij programma's als "Een dubbeltje op z'n kant" mensen praktisch persoonlijk failliet zijn, maar waar beide ouders wel allebei de nieuwste iPhone op tafel hebben liggen...

[Reactie gewijzigd door HellFury op 23 januari 2017 11:25]

Voor eenvoudige mensen is de wereld te ingewikkeld geworden.

Hell, voor mezelf ook. Ik heb me druk gemaakt over welke zorgverzekering, energieleverancier, autoverzekering, hypotheek, levensverzekering, internetleverancier etc. zou moeten hebben. Ik heb er geen zin meer in.
Die 3T ligt natuurlijk niet in de Nederlandse winkels, dat is het allergrootste obstakel. Daarnaast is het denk ik voornamelijk naamsbekendheid, 99% van de Nederlanders kent het merk niet en zal er dus ook nooit naar zoeken.
Ik ga ervan uit dat de meeste telefoons afgenomen worden bij een abonnement, dus mensen 'merken' het prijsverschil niet.
Ik heb zon gevoel dat de s8 wel weer eeb stukje beter is dan de s7/oneplus3.

Er is meer van belang dan enkel specs. Design en status is vaak ook belangrijk voor consumenten. En dan is Oneplus toch een onbekend merk.

Ook oude ervaringen zijn vaak doorslaggevend. De Oneplus One had toch veel apparaten met een schermprobleem (gele kleur onderin) en wat softwarekuren. Dat kan mensen ook weerhouden. Zo koop ik niet snel weer een sony, aangezien ik er 5 mensen een heb geadviseerd, en ze alle 5 binnnen een jaar allerlei defecten hadden (slecht ontworpen usb poort oa).

Er is dus meer dan specs. En voor sommigen is juist die camera erf belangrijk.
Enkele maanden terug was het tijd voor een telefoonupgrade. Mijn wensenlijstje omvatte onder andere waterdicht zijn, ant+ en barometrische druksensor omdat ik de telefoon vaak outdoor gebruik (wandel GPS, fietscomputer, geocachen, etc, etc).
Omdat Samsung voor veel mensen een vertrouwd merk is. Dat is voor niet-techies wel belangrijk. Dan kunnen ze het gewoon proberen en kopen in een winkel.
Dat vind ik jammer.
Ook vind ik de S7 fijner in de hand liggen dan een Oneplus 3T
Touchwiz is ( op de note 7 )/wordt vanaf 7.0 vervangen voor Grace-UX.

Touchwiz is ook sinds de S5 al heel een stuk sneller geworden en op verschillende YouTube video's zie je dat een S7 op nougat beta met gemak een one plus 3T bijhoud met de laatste nougat build.

Waarschijnlijk wordt het voor de S7/edge met Final build alleen maar sneller, maar tijd zal leren
De helft van de prijs?
De OnePlus 3 kost 539 euro tov de 609 euro voor de S7. :o
Voor mij is een goeie camera belangrijk (als je geen echte camera altijd op zak wilt hebben).
De dual pixel technologie zorgt voor veel betere fotos.
Als ik een nieuwe telefoonkoop wil ik daarin niet achteruitgaan 8)7
Get your facts straight ;)

OnePlus 3T 64GB: €439,-
Galaxy S7 32GB: €609,-

Maakt de OnePlus naar mijn mening weer een stukje aantrekkelijker

[Reactie gewijzigd door JoooostB op 23 januari 2017 15:58]

Dat is nog altijd niet het dubbelen. Komt niet eens in de buurt van dat! En het prijsverschil trekt me nog altijd niet over de streep om een oneplus te kopen!

[Reactie gewijzigd door Antarloka op 23 januari 2017 17:18]

Dat probeer ik ook niet te bereiken, wilde alleen even duidelijk hebben dat de genoemde prijzen niet kloppen :)
Goed plan. Zeg mij in welke winkel ik nu een OP3T kan gaan halen. Oh wacht ...
Lol; voor het eerst dat ik echt zit te wachten op een Samsung toestel. Grappig eigenlijk. Heb nu de s7 edge en die bevalt me echt prima.
Niet heel raar. Ze willen waarschijnlijk dat het gedoe rond de Note 7 batterij wat meer op de achtergrond raakt. En waarschijnlijk willen ze het productieproces nu echt dubbel/triple/quadrouple gaan checken voor ze de goedkeuring geven.
Hopelijk is dit in verband met deen Note 8 en releasen ze die tegelijkertijd
Ik ben heel benieuwd wat voor invloed dit gaat hebben op de verkoopcijfers. LG en volgens mij ook Motorola gaan nieuwe modellen aankondigen en willen vast gebruik gaan maken van dit uitstel.

Ik vind het goed dat Samsung de tijd neemt om de betrouwbaarheid van het apparaat te vergroten. Toch hoop ik dat het toestel goed, maar zo snel mogelijk gelanceerd wordt, aangezien mijn Galaxy S6 langzaam op zijn einde begint te raken en weiger om nu de S7 te kopen in verband met de ondersteuning van updates.

[Reactie gewijzigd door Dhr.Maassen op 23 januari 2017 11:44]

https://twitter.com/Ricciolo1/status/821136688164511744

#S8 is READY & will be present to mwc,though NOT showcased to big public.. Little bird told me 3/29 , available w17, from 849 !!! #galaxyS8

Hij heeft het vrijwel altijd goed ;-)
maar eens zien wat die S8 gaat brengen.
Meer ruimte voor de accu vermoed ik. :)
Ik wacht geduldig af. Mag al verlengen en de S8 is mijn volgende mobiel, komt vanaf de S6 :)
Wat jammer van de uistel was toch heel benieuwd naar de S8 dn de eerste foto's volgens de geruchten gaat het een hele mooie snartphone gaat worden.

Ik kan mijn Galaxy S7 Edge voor kiezen om dit te verkopen en dan de overstap te maken naar Galaxy S8. Ik kan hem weer los kopen of met abonnement ben terug op T-Mobile vanaf 15-02-2017 met GO UNLIMITED GO UP 10GB internet NL/EU en mag ook per 15-02-2017 ieder moment een smartphone bij nemen als ik dat wil

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee