Samsung ziet winst groeien dankzij succes Galaxy S7

Samsung heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De cijfers zijn volgens de fabrikant mede te danken aan het succes van de Galaxy S7 en S7 edge. De helft van de verkochte toestellen zou een edge-model zijn.

De omzet van de smartphonedivisie bedroeg het afgelopen kwartaal 26,56 biljoen won, omgerekend 21,3 miljard euro. Een jaar geleden was dat in hetzelfde kwartaal 25,06 biljoen. De operationele winst verdubbelde bijna ten opzichte van vorig jaar, Samsung kon 4,32 biljoen won, omgerekend 3,7 miljard euro bijschrijven. In 2015 was dat 2,76 biljoen won in hetzelfde kwartaal. Hoewel de groei in omzet niet groot is, zijn de cijfers opvallend positief in een markt waar smartphoneverkopen teruglopen. Apple noteerde eerder deze week wederom een daling in omzet uit iPhone-verkopen.

Samsung zegt dat de cijfers het gevolg zijn van het succes van de Galaxy S7 en S7 edge. De fabrikant maakt in tegenstelling tot Apple niet bekend hoeveel exemplaren het van zijn smartphones verkoopt. Wel stelt Samsung dat meer dan de helft van de verkochte S7-modellen een edge-uitvoering is. Ook zou de verkoop van mid- en low-end modellen zoals de Galaxy A en J winstgevend zijn.

Ook in de tweede helft van het jaar verwacht Samsung veel S7-smartphones te verkopen en in het komende kwartaal moet daarnaast 'een nieuw vlaggenschip' voor goede resultaten zorgen. Samsung noemt het toestel niet bij naam, maar het is vrijwel zeker dat de Zuid-Koreaanse fabrikant op de Galaxy Note 7 doelt, die op 2 augustus wordt gepresenteerd. Wel stelt Samsung dat het komende kwartaal uitdagend wordt vanwege de concurrentie van andere smartphonefabrikanten. Mogelijk doelen de Koreanen op de release van de iPhone 7 die in september wordt verwacht.

Ook de andere divisies van Samsung Electronics behaalden positieve resultaten. Als geheel had het concern een kwartaalomzet van 50,94 biljoen won, 2,4 biljoen meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 8,14 biljoen won, een stijging van 1,24 biljoen ten opzichte het kwartaal in 2015. De winst van de smartphonedivisie bedraagt meer dan de helft van de totale winst van het bedrijf.

Samsug Galaxy S6 edge, S7 edge en S6 edge+

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-07-2016 • 07:43

116 Linkedin

Reacties (116)

116
114
57
0
0
7
Wijzig sortering
Eerlijk is eerlijk, ik had nooit verwacht dat de edge zo populair zou zijn. Leek/lijkt me enorm irritant werken als je constant de zijkant van het scherm aan moet raken om de smartphone vast te kunnen pakken en hij daarop zou reageren (en je hand per definitie eigenlijk altijd voor een deel op het scherm zit als je hem vast wilt houden). Maar ik ben vast te ouderwets en daar hebben ze vast wat op verzonnen?

//Edit: aan de reactie van gebruikers hieronder te zien zijn ze zelf ook weinig overtuigd :P Veel meer dan "het is gewoon mooi" (wat natuurlijk voor sommigen belangrijk is) voegt het blijkbaar niet toe.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 28 juli 2016 11:09]

Dit ben je na een week wel gewend, je gaat toch de telefoon op een andere manier vastpakken. Dit allemaal automatisch, dus ik let er persoonlijk niet eens meer op. Gaat heel af en toe nog wel eens fout, maar niks wat irriteert :).
En wat precies is de toegevoegde waarde dan? Het feit dat het "af en toe misgaat" zou mij al behoorlijk irriteren. Ook het went wel argument is prima, zolang die toegevoegde waarde er maar is. En die ontbreekt er nog aan bij mij.
De S7 - 5.1" scherm 3000mAh
S7 Edge - 5.5" scherm 3600mAh
Plus dat ik het gewoon zelfs eens wilde ervaren :)
Ik vind vooral de accu in de Edge een plus.

Zo'n groot (top) toestel welke toch zo dun \ plat is, maar toch het langst mee gaat van alle smartphones welke ik ooit heb gehad.
De accuduur is inderdaad een groot pluspunt van de S7 Edge. Ik vraag me wel af wat de toegevoegde waarde van dat gebogen scherm is aangezien de meeste consumenten een hoesje of cover om hun toestel hebben. Daarmee valt een groot deel van deze functionaliteit weg. Waterdicht is ie al, nu nog stootvast.
Een beetje cover op maat valt buiten de edge rand. Alleen op de hoeken valt deze er omheen. De edge is dus gewoon zichtbaar en bruikbaar. Persoonlijk vind ik edge met filmpjes echt gaaf.
Ik heb een S7 Edge met Samsung's clear (back)cover. Deze cover zit niet in de weg bij gebruik van de edge. Ik gebruik de edge meerdere keren per dag om mijn favoriete contacten snel te bellen (people edge).
Zit eigenlijk te dromen van een compact versie van deze S7 edge.. 5.5 past bijna niet meer in mn broekzak...
Eens! Ik heb de s6 edge en hoop dat als er een 8 komt deze weer op het zelfde formaat is als de 6. Dat ene stukje extra maakt de s7e in mijn ogen net te groot.
Dat roept om een 'review' :)

Zelf had ik mijn oog toen laten vallen op een note5 maar uiteindelijk gegaan voor een 950XL. Nu een Nexus 6P waar ik enorm tevreden over ben maar als de note7 de meeste geruchten kan waarmaken, kan ik misschien zo maar die halen.
Tja ik ben niet echt een reviewer :)
Samen met de Clear cover heb ik geen 'last' van het edge gedeelte. Enige functie die ik ervan gebruik is dat ik de tijd/wekker kan zien op de zijkant wanneer hij op het nachtkastje ligt :9
Voor mij was de grotere accu de enige echte reden.
Hij wisselt regelmatig van telefoons, mijn buurjongen rijd vrijwel ieder jaar in een andere auto, en ik koop steevast iedere nieuwe high-end (gaming) videokaart dat op de markt komt. Ieder zijn hobby, ieder zijn ding...
Ja ieder z'n hobby, ik vind het ook gewoon leuk om af en toe is een nieuwe aan te schaffen. Jij koopt misschien wel om de week nieuwe kleren..
De patsfactor natuurlijk. Mensen kopen ook een iPhone vanwege de naam terwijl het leeuwendeel met een toestel van 300 euro waarschijnlijk hetzelfde kan.
Nee, dat is een misconceptie. De high-end smartphone lijn liggen allemaal best dicht bij elkaar qua prijs, en teruggaan naar een mid-segment van €300 merk je verschrikkelijk goed... Op negatieve manier.

Dit zal per persoon verschillend zijn, immers als je enkel nu.nl, je mail leest en whatsapp gebruikt dan kan dat al op een budget phone. Maar als je veel apps hebt die tegelijk moeten kunnen draaien/syncen en je echt veel doet met je toestel: dan is een toestel van €300 vaak niet toereikend. Dat geldt ook voor de hemel in geprezen OP telefoons overigens.
Tuurlijk heb je altijd power users daar val ik ook onder maar 99% van de mensen kan met een Nexus 5X van 250 euro hetzelfde als met een S7 van 600 euro maar toch kopen ze vaak die laatste.

En met OP bedoel je Oneplus? Ik heb de 3 en die heeft 6 GB RAM en een 820 snapdragon dat kan ik nou niet bepaald midsegment noemen. De prijs is dat wel ja daarom heb ik hem ook. Waarom zou ik een S7 van 600 euro kopen als een OP3 betere specs heeft voor 400 en ook nog supereenvoudig te rooten/customizen is itt tot Samsung telefoons.
Deels akkoord, ik denk toch dat ook die mensen sneller problemen krijgen. Dat zag je bijvoorbeeld ook met die budget modellen, met 1GB opslag ofzo; en dan je apps niet meer kunnen updaten als je er meer dan 10 hebt omdat de system apps de rest opvreten :')

Ja maar specs vertellen niet het hele verhaal he. Het is indrukwekkend om het in een smartphone te zien, maar zegt niet direct iets over prestaties en optimalisaties. Dan is er nog support en garantie. Bij die dure Apple loop ik de winkel in als er iets mis mee is, en swappen ze hem voor een nieuwe/refurbished. Bij OP kon dat weken tot maanden duren. Bij Apple kan ik 24/7 met live support chatten, dat ging bij OP niet. Daarnaast was bij mijn OP de bouwkwaliteit echt om te janken, en dat stond me ook niet aan; buiten het feit om dat er flinke compromissen waren gesloten in de ondersteunde technieken, zoals destijds 4G...

... En dat mag allemaal en is volledig terecht voor die prijs, en voor de prijs zijn het zeker behoorlijk goede toestellen; maar ik vind het gewoon niet vergelijkbaar met de prestaties, kwaliteit en service die je van de topmodellen fabrikanten als Apple, HTC en Samsung krijgt.
Snel problemen? Ik heb met mijn Nexus 5 uit 2013 nog steeds geen enkel probleem. Het enige waarvan ik denk dat ik het misschien zou missen is de vingerafdrukscanner; die was er toen nog niet. Maar aangezien ik nooit een telefoon met vingerafdrukscanner heb gehad mis ik het niet echt (en het snel ontgrendelen gaat fantastisch met SmartLock).
En ik speel toch redelijk wat stevige spelletjes, heb diverse email- en agenda accounts gekoppeld, etc. Ook al is het een toestel uit 2013 en heeft het me € 330,- gekost heb ik nog steeds niet de behoefte om iets anders aan te schaffen. Ik heb ook nog steeds updates van Android, zowel de update naar Marshmallow als de maandelijkse veiligheidsupdates.
Aangezien ik voor een iPhone van dezelfde generatie destijds ruim het dubbele moest betalen (idem met de Galaxys etc) was de keuze vlot gemaakt.

Dus nee, ik ga niet mee in je redenering dat je voor die 300 euro geen goede telefoon kunt krijgen. Als men vanwege mode/merk/ePenis meer neer wil tellen is dat hun goed recht, maar qua kwaliteit hoef je echt niet in te leveren.
Nee, dat zei ik ook niet; maar qua prestaties wel. ;) Maar dat is per gebruiker verschillend; ik doe misschien meer dan jij, en voor mij is die support ook heel belangrijk. Als er iets is wil ik meteen iemand spreken, niet morgen of na het weekend.
Die Nexus-lijn wordt overigens ook door topfabrikanten gemaakt.

En je hebt fabrikanten en goede fabrikanten, dat maakt een wereld van verschil. Ik heb destijds die Nexus van HTC gehad, prima ding. Later de OPO gehad, en dat was echt een grafapparaat.
Ik zou niet weten wat een normaal mens meer zou doen met zijn telefoon (als in: meer vragen qua prestaties) dan ik. De zwaarste spellen laden nog altijd vlot, ik kom nooit geheugen tekort en mijn accu houdt het normaliter de hele dag vol (tenzij ik een nieuw verslavend spel heb ontdekt in het weekend. ;) )

Nu geloof ik best dat als je wat benchmarks draait of echt naast elkaar gaat vergelijken hoe snel app X of Y opstart of een Nexus 5 of iPhone 5S (zelfde generatie) dat er wat meetbare verschillen zijn, maar dat boeit mij echt totaal niet als dat geen merkbare verschillen zijn.
Ik hoor mijn collega's met een iPhone 5S die hier aan managers wordt uitgedeeld wel steeds mopperen over lege batterijen en problemen met Office 365 synchronisatie. Problemen waar ik nooit tegenaan loop.
Verder heb ik wel de pret van een scherm wat een kwart groter is en HD beeld voorschotelt.

Support heb ik overigens nog nooit nodig gehad: het ding heeft altijd zonder problemen gewerkt. Ook geen noemenswaardige schades buiten wat gebruikssporen die je na een paar jaar ook wel mag verwachten (en ik me niet aan stoor). En is er wel iets mee, dan kan ik er ook gewoon mee terug naar de winkel natuurlijk. Het is niet dat Apple de enige is waar je met een telefoon naar een winkel kunt natuurlijk; in mijn geval (net ff gekeken) wordt ik door Apple doorverwezen naar de Media Markt of BCC. Dat maakt dus geen fluit uit.
Oh ik speel eigenlijk nooit spelletjes :P
Ik draai voornamelijk veel (internet intensieve) applicaties die op de achtergrond moeten kunnen door blijven syncen. Dat vergt niet per definitie heel veel van de CPU/GPU, maar wil wel alsnog veel accu vreten. Daarnaast worden sommige apps op de voorgrond gehaald die wel sterk veel CPU nodig hebben, doch weinig GPU. Maar hier is de kloksnelheid e.d. niet per definitie van toepassing, maar de optimalisatie.

Ik merk heel erg goed het verschillen in prestaties tussen mijn 6S en mid-range toestellen, overduidelijk. :)

Bij Apple kan je altijd hun livechat gebruiken. Daar heb je recht op. Je hoeft dus niet perse naar de Media Markt of BCC.
Bij mij gaat het ook (bijna) nooit om hardware problemen, maar om software problematiek met nieuwe apps, betas en optimalisaties; en bepaalde functies in iOS. Ik heb geen tijd meer om daar mee te zitten hobbyen, dus als iets niet (meteen) werkt wil ik gewoon direct een oplossing en klaar... Heb zakelijk nodig dat de hele hotemetoot functioneert, en dat ging voor mij helaas ook niet echt meer op Android. ;( Al mis ik HTC sense enorm.
Ja, maar dan heb je het dus echt over de uitzonderingen. Hoeveel gebruikers draaien op reguliere basis beta's? Niet het gemiddelde publiek waar de iPhone op gericht is iig.
Dat is iets anders dan je eerste stelling, namelijk dat je "verschrikkelijk merkt" dat je een toestel hebt van rond de € 300,-. De gemiddelde gebruiker merkt daar nauwelijks iets van, en dat is dan dus ook de reden dat de gemiddelde gebruiker tegenwoordig sneller grijpt naar een gemiddeld toestel qua prijs.
lol beter specs

S7 :
Qhd scherm
Externe opslag
Draadloos laden
Waterdicht
low light camera
Ik doelde meer op CPU/RAM omdat Whatsapphack aangaf dat een OP wellicht niet meerdere apps tegelijk zou kunnen draaien of te snel vol zou zitten.

Enneh de S7 waterdicht, op papier wellicht ;)
Dan vraag ik me af welke apps jij allemaal tegelijk draait. Ik gebruik prive een S7 Edge en zakelijk een Nexus 5X. Op beiden draai ik Tasker, KLWP, Whatsapp, Mail (prive Gmail, zakelijk Nine), Auto-sync staat ten alle tijden aan overdag, gebruik SafeinCloud op beiden. Op de zakelijke draait Skype for Business altijd wel. Prive speel ik dan nog wel eens een spelletje. Maar beide toestellen merk ik geen lag. Terwijl de N5X 249 was. Zolang je eigenlijk geen spelletjes speelt, is een high-end niet echt nodig.
Het ziet er mooi uit :) vrouwen dragen toch ook hoge hakken terwijl het totaal onpraktische schoenen zijn.

Daarnaast is het natuurlijk een stukje techniek die je in geen enkele andere telefoon op die manier terug ziet. Ik kan nog iets zeggen over de notificaties aan de zijkant maar dat is meer een gimmick.

Wat mij betreft is het gewoon optisch, en dat is voor veel mensen dus al reden genoeg.
Sommige vrouwen dragen hakken omdat het kan, andere omdat ze het fijn vinden.

Echter meeste Nederlandse vrouwen lopen op hakken alsof het klompen zijn 8)7
Je moet het voor de gein eens proberen, je breekt af bij je enkels man..en sommige kunnen er dus mee rennen :/

[Reactie gewijzigd door infernal_nl op 28 juli 2016 10:07]

Ik ben een vrouw en ik draag hakken juist omdat ik het fijn vind :p

Echter ga ik ze niet dragen als ik weet dat ik ergens ga lopen waar hakken niet zo handig zijn (plekken waar je klinkers hebt), dan draag ik gewoon een paar sneakers.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 28 juli 2016 10:09]

Maar de echte vraag is dan: kan je er mee rennen? :*)
Ja, maar daar zijn hakken niet voor bedoelt, snel lopen erop kan wel.

Je kan beter stiletto hakken voor rennen gebruiken als dat perce moet, goede stiletto's hebben een stalen versteviging in de hak waar goedkopere schoenen of schoenen met een normale blokhak dat niet hebben = je breekt de hak en waarschijnlijk ook je enkel(s).

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 28 juli 2016 10:14]

Haha buiten dat we volledig offtopic gaan, van een S7 / S7 Edge naar hoge hakken,,, wil ik wel even mijn expertise delen :D
Ik heb dat een tijd terug gezien bij 1 of ander programma hoe dat nou zat met lopen op hakkenschoenen. Maar het schijnt dat je over het algemeen redelijk duren (merk) schoenen moet kopen om daar pijnloos op te lopen.
Zou zouden die dure merk schoenen zo gemaakt zijn dat je er geen last van hebt (was een programma over de Versace fabriek volgens mij). Die schoenen, omg die zitten wel iets ingewikkelder in elkaar dan een telefoon haha :P

Vooral die goedkope schoenen zouden troep zijn (niet volgens versace, maar volgens dat onderzoek), aangezien dat puur en alleen het model heeft van een schoen met een hak maar voor de rest totaal geen ondersteuning bied en etc.

Bam
Ja en in de aftiteling stond er 'speciale dank aan Versace'.

Nmm is geen enkele hakschoen goed voor je voeten. Het maakt je voet helemaal kapot door te hoge belasting op de bovenkant. Mooi is het wel, maar gezond..... Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

[Reactie gewijzigd door Fredi op 29 juli 2016 00:23]

Carnavalist hier, genoeg op hakken gelopen, valt allemaal wel mee
Het oog wilt ook wat.

Als jij bijv. puur naar de specs en features zou kijken van een auto zou je wellicht op een Fiat Multipla uitkomen, maar toch wil je een auto welke mooier is (ook al is het verstandiger om de Fiat Multipla te nemen). Ofcourse zijn er andere mooie Android toestellen welke dezelfde (of misschien zelfs betere) specs hebben, maar ik begrijp zeer goed waarom een groot groep mensen voor de Edge variant kiest. Het ziet er gewoon verdomd sexy uit.
Het is simpelweg de smalste smartphone met een 5,5" scherm, en daardoor nog (indien nodig) met 1 hand te bedienen. En het ziet er vet uit, en de accu van de Edge is geweldig.
Hoewel ik bij Samsung werk, ga ik het toch even zeggen: De OP3 is dunner. en kwa wat andere specs ook wel aardig. Naast mijn Samsung telefoons gebruik ik de OP3 toch meer.

http://www.mobielkopen.ne...laxy-s7-edge-vergelijking
Oops. mijn fout!
Zeggiklekkerniet - want dat is te persoonlijke info om te delen, sorry. Ergens langs de A13 in elk geval ;)
Ah haha oke, nja langs de a13 komt me sowieso niks bekend voor op dat gebied.
Een relatief groot scherm in een relatief smalle behuizing is voor mij ook een pluspunt, aangezien alle andere telefoons met vergelijkbaar formaat scherm voor mij net wat te breed zijn om comfortabel in de hand te liggen. Scheelt ook weer een tandje bij het in en uit de wat krappere broekzak (nee, geen skinny) steken/halen (lees: blijft minder haken, waarbij de extra rondingen ook helpen).

[Reactie gewijzigd door Jortio op 28 juli 2016 10:44]

Enige toegevoegde waarde voor mij persoonlijk is: dunne bezels aan de zijkanten.
Als ik nu een ander toestel in mijn handen heb verbaas ik me over de dikke randen. Het ziet er gewoon mooi uit, je hebt er nagenoeg geen last van.
Waarom zou alles perse een toegevoegde waarde moeten hebben? Ik koop ook wel eens dingen omdat ik het mooi vind ogen. En dat is precies waarom men voor de Edge gaat.
Anoniem: 673310
@Poesmij28 juli 2016 09:27
Ik ging altijd voor de Minis, puur omdat het een kleiner formaat is.
Nu ben ik voor het eerst voor een 'vlaggeschip' gegaan (S7 normaal), en ik moet toegeven: het went na een tijdje.

Neemt niet weg dat ik toch graag een Mini zou zien van de S7, niet met gestrpte specs, maar met praktisch dezelfde capaciteiten wat geheugen betreft.
En een verwisselbare accu en ingebouwde FM radio.
FM-radio? Hoe ouderwets! Liever DAB+!
En anders een Internetradio app.
Anoniem: 34124
@Poesmij28 juli 2016 10:16
Went nooit ik heb hem weggedaan, gewoon een nutteloze gimmick dat edge.
Zelfs de tekst is soms "onleesbaar" omdat het doorloopt over het edge randje.
En hoe bedoel je 'onleesbaar'? Omdat het scherm een paar graden wegloopt op de rand?
Anoniem: 34124
@Rhys0828 juli 2016 13:44
Ja dat bedoel ik inderdaad dus soms loopt de tekst in een boog zeg maar.
Het begin en einde.
En nee ik heb geen bril 😉
Ik had mijn Lumia 930 ingeruild voor een S7 Edge en werd er knetter gek van. Ik raakte continu ongewild het scherm aan waardoor ik vaak aan het zoomen was ipv scrollen. De oplossing was een hoesje er om heen, maar ik haat hoesjes.

Ik heb een andere oplossing gevonden in de vorm van de "normale" S7 en ik ben er zeer, maar dan ook zeer tevreden over!

Ik heb Windows Phone 1 -2 jaar geprobeerd, omdat ik enthousiast was geraakt door de aankondiging van Windows 10, maar wat een verademing is het om weer terug te zijn bij Android en bovendien een top toestel zoals de S7. Simpele dingen zoals het notificatie lampje aan de voorkant, het super snel opladen, het lichtere gewicht (ondanks dat de Edge lichter is!!) maken mij, ondanks ik echt het liefst met een grote boog om Google heen loop, een zeer tevreden gebruiker. (Om aan te geven hoe goed het toestel in elkaar zit. Zowel de hardware als software.)

Dit is eigenlijk de eerste Samsung telefoon waar ik zo content mee ben. Voorheen had ik meestal HTC's als Android toestel (heb 2x eerder een Samsung gehad waar ik niet warm van werd), maar ik heb HTC geen seconde gemist sinds ik deze S7 heb.

Enige wat wellicht een minpuntje zou kunnen zijn is de accu (nu ben ik puur aan het mieren.......). Dit omdat ik de S7 Edge eerst een maandje had en deze toch wel makkelijk 2 dagen mee ging bij mij. Dat vond ik bijzonder en dat wende snel. De normale S7 doet dit niet en als die het al doet dan zeker niet makkelijk.

Maar goed, er zit geen slechte accu in vind ik. Anderhalve dag gaat prima. Dus een keer s avonds vergeten op te laden is in mijn geval geen probleem.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 28 juli 2016 09:11]

Misschien deed je langer met de accu van de edge versie omdat je hem irritant vond en daardoor vaker in je broekzak zat? :+
Haha dat kan zeker mee spelen, echter is het wel een feit dat de S7 edge langer met zijn batterij mee gaat dan de S7 (dat blijkt namelijk uit alle testen/reviews), hoewel je mij niet hoort klagen over mijn S7, haal makkelijk een dag door en 2 dagen kan ook wel als ik het druk heb met andere dingen. Muv weekend als ik de hele dag Pokemon Go speel, maar dan heb je bij de Action een 10 euro kostende 6000mah accu die de telefoon de hele dag op 100% kan houden (ook bij pokemon go in de volle zon).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 28 juli 2016 09:21]

Ik moet eerlijk bekennen dat in eerste instantie wel gedacht heb dat het wellicht met instellingen te maken zou kunnen hebben. Zoals de helderheid van het scherm e.d.

Ik heb echter alles geprobeerd en gecontroleerd. Ik denk toch dat die accu van de Edge het verschil maakt.

Het is echt het enige verschil (naast het scherm) wat ik opmerk tussen beide telefoons. Uiteraard de grote van de toestellen, maar ik doel op het gebruik.
De S6 en S7 zijn relatief zwaar door de materiaal keuze. Dezelfde hardware in een S4 jasje was nog veel lichter geweest. Hoewel je dat voor de edge misschien niet wil/kan ivm stevigheid.

Ik heb een s6 edge en ik kan er prima mee werken, maar meerwaarde van het gebogen scherm heb ik niet echt gemerkt.

Ja je kan er een klikje snachts op zetten, handig, maar dat zou eigenlijk ook gewoon op de S6 of elk ander android toestel kunnen. net als die notificaties.
Ik heb vorig jaar de S6 gekocht en ben nog steeds heel erg blij niet de Edge versie te hebben genomen. Aantal kennissen hebben later de Edge gekocht, maar ik vind het nog steeds helemaal niks dat rare gebogen scherm en die akelig scherpe randen.

Helaas is de S7 non Edge eigenlijk ook een Edge, maar dan voor de achterkant. Pakt dus ook niet echt lekker vast..
Anoniem: 614
@Mit-4628 juli 2016 12:23
Tsja, beter met een Lumia 950 vergelijken als je toch wil vergelijken.
Een Lumia 950 (opvolger van je oude 930) laadt nog sneller op. Is ook lichter. En heeft de fijne USB Type C connector in plaats van een ouderwetse microUSB connector.

Over die rand ben ik het met je eens. En eerlijkgezegd vindt ik de normale ook mooier.
Maar wel ook zo'n bling ding. Dan beter de degelijkheid van een Lumia 950.
Dus vergelijken prima, maar vergelijk wel gelijke monniken.

Edit: heb maar een week een Lumia 930 gehad. Een Lumia 735 was beter naar mijn ervaring. Ook een betere bang for the buck. De Lumia 950 (met RS) is momenteel wat dat betreft de beste van allemaal. En ja, de zilverkleurige camera behuizing van een 950 vind ik al te veel bling. Mooi dat er keuze is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 28 juli 2016 12:59]

Ik had een 930 dus dan vergelijk ik het met een 930 :)

Een beetje moeilijk vergelijken met een telefoon die je niet hebt. Ik kaart vooral de pluspunten van de S7 aan en niet zo zeer de minpunten van de 930.
Ik heb zelf de S6 Edge, maar in mijn ogen voegt het eigenlijk weinig toe. Wat snelkoppelingen naar sommige apps rechtsboven het grijze vlakje, de tijd & wekkertijd die erop komen te staan tussen een bepaalde tijd ('s nachts) is eigenlijk het enige wat ik gebruik.

Dat je de zijkanten beet pakt heb ik eigenlijk niet, zonder hoesje had ik dat ook niet. Misschien een kwestie van wennen.

Het ziet er leuk uit, maar heeft in mijn ogen niet echt een bepaalde meerwaarde. Maar goed, gezien het zo goed verkoopt gaan we op dit gebied vast nog een hoop verbeteringen zien.

[Reactie gewijzigd door Tijgertje op 28 juli 2016 08:20]

Wat ivm gebruik van het toestel met 1 (grote) hand, raak je dan niet meer de zijkanten?

Ik ben een note 4 (1 hand) user en wil overstappen naar s7 edge of note 7 edge. Het liefst had ik de keuze gehad voor een regular note 7 screen maar die ziet er niet aan te komen.

[Reactie gewijzigd door SIII op 28 juli 2016 08:27]

Met een hand(normaal maatje) raak ik in ieder geval niet de zijkant nee.

Kan me voorstellen dat je met de note 7 edge dit probleem wel kan hebben, aangezien die veel groter is dan deze, waardoor je die anders moet beet pakken als je deze met een hand wil vasthouden(aan de zijkant dus).
De S7 edge ligt een stuk beter in de hand. Hij is iets groter en omdat de achterkant ook afgerond is, is de edge ook niet zo scherp.

Verder is het idd vooral mooi, de software in de edge is niet boeiend.
De S7 is eigenlijk een Edge aan de achterkant..
Anoniem: 34124
@Tijgertje28 juli 2016 10:18
Los gezien van het scherm edge dus vind ik wat jij schrijft perfect.
Je hebt doet er nauwelijks wat mee met die edge features.
Niet echt, of het ligt aan mij aangezien ik steeds gedoe had met het scherm doordat ik het aan raakte.

Ik ken wel mensen bij wie het perfect werkt, kwestie van wennen zeggen hun dus het kan wel prima en handig werken.
Ik gebruik zelf een clear cover, zonder deze cover kan ik er ook totaal niet mee overweg.
De S7 edge is het gemakkelijkt te gebruiken met een hoesje om. Ik ben heel tevreden met dit toestel. Het beste scherm, camera en goede accuduur. Als de geruchten kloppen dan zijn deze 3 dingen beter dan op de iPhone 7.
Voor mij heeft de 'edge' exact 1 praktisch nut en dat is het dienstdoen als nachtklok wanneer deze op mijn nachtkastje ligt. Die klok springt aan tussen ingestelde uren en ik hoef mijn telefoon niet op te tillen om het uur te lezen.

Verder heb ik alle edge-functies uitgeschakeld wegens geen nut.

De Edge zal dus op mijn volgende smartphone niet gemist worden, maar het ziet er wel mooi uit.
Ik word soms wel gek hoor van dat Edge screen, maar ik gebruik een ICIDU hoesje en dan kan je hem wel normaal vastpakken en maximaal gebruik maken van het edge scherm.

Mijn keuze voor de Edge lag vooral in het beeld kwaliteit en in de grote van het scherm,
Ik was in 2014 geopereerd aan mijn rechterhand en ben ook rechtshandig.
Het is voor mij helaas een probleem om de Edge vast te houden en een keer
probeerde ik de Edge van mijn nicht uit en jeetje, ik liet het bijna vallen.
Mooi vind ik het niet en handig vind ik het ook niet.
Als ik iets op mijn telefoon wil laten zien aan andere (oudere) mensen gaat het vaak fout met het touchscreen, bij mij gebeurt dit eigenlijk nooit meer. Sommige edge functies zijn wel handig zoals de short cut functie, edge clock en edge feeds!
Gebruik zelf de Note 4. Vriendin wel een edge, blijf het vreselijk vinden. Wel mooi, maar onhandig. Maargoed ieder zijn ding.
Wel terechte groei imo. S7 is gewoon een toptoestel waar je weinig over te klagen hebt. Grootste verandering vanaf nu zal zijn dat ze de switch naar USB-C gaan maken. Verder verwacht ik geen schokkende zaken van de opvolger. Qua Android-hardware momenteel gewoon de beste en meest complete. Bevat allerlei zaken die de concurrentie nog niet heeft of niet zo goed voor elkaar heeft. Ik vind het alleen nog wel jammer dat de looks in al die jaren maar weinig is veranderd. Maar goed, als het goed lijkt te werken...

Toch denk ik dat ook Samsung wel te maken gaat krijgen met aflopende verkopen. Mensen gaan minder snel hun toestel vervangen omdat de verschillen steeds kleiner en minder goed merkbaar worden. Pas als ie stuk gaat is het voor velen tijd voor een nieuwe (al hou je natuurlijk de kern die gewoon elk nieuw toestel wil). Voor mij was het overigens de overstap van Windows naar Android en daarbij leek het me wel verstandig om gewoon meteen het beste toestel op de markt te pakken met snelle processor, schitterend scherm (ook in de zon goed leesbaar), fantastische camera met goede beeldstabilisatie, nfc, vingerafdrukscanner (op de voorkant), notificatieled, draadloos laden, snelladen (al is dat nog niet zo snel als met echt USB-C + USB3 wat ik momenteel het meeste mis aan de L950) en laten we niet vergeten dat ie waterdicht is (tot op zekere hoogte natuurlijk, maar voldoende voor de meeste ongelukjes). Er is momenteel geen toestel op de markt wat alle boxen aantikt. Natuurlijk gaan er wel weer toestellen komen, maar dat wordt pas in september aangekondigd en is dan oktober/november een beetje leverbaar. Vooral de Nexus-lijn kan wat interessants gaan doen. De Note vind ik persoonlijk te groot en te dik, dus ik verwacht niet dat ik de nieuwe fijn ga vinden. De vraag is wat er verder nog in komt om me te overtuigen, want (hopelijk) komt eind dit jaar (wat al wel is aangegeven als doel) Android N ook voor samsung toestellen beschikbaar, wat de verschillen natuurlijk nog kleiner maakt.

Het is jammer dat Sony, HTC, LG en anderen toch net niet in de buurt kunnen komen van de Samsungtoestellen. Er is altijd wel ergens iets wat gewoon merkbaar minder presteert en dat is jammer. Al proberen ze het wel op prijs, maar ook daar laten ze vaak steken vallen. Toch mag er wel wat van die prijzen van S7-toestellen af. Het begint elk jaar wel weer duurder en duurder te worden.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 28 juli 2016 10:53]

Mensen gaan minder snel hun toestel vervangen omdat de verschillen steeds kleiner en minder goed merkbaar worden.
Afgelopen jaren was het meer van hetzelfde, beter scherm, betere camera, betere processor. En vaak was het oude al 'goed genoeg', want hoe urgent is een iets betere camera?

Ik denk dat er heel wat innovatie voor smartphones zit aan te komen. Pokémon Go is stap één naar een enorme vraag naar nieuwe hardware features samen te vatten onder omgevingsbewustzijn. Je wilt nu dat je telefoon je omgeving kan herkennen, diepte ziet, afstand meet, objecten herkent, beweging voorspelt, lichtval herkent, etcetera. Dit kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van videos en wat we doen met foto's. En telefoons kunnen dit niet. Dankzij gps weten ze zo'n beetje waar ik ben, maar als ik een gebouw in loop is mijn telefoon de weg kwijt. Hoe fijn als apparaten andere mensen en apparaten herkennen + features laten zien uit een spel of social media die deze persoon bij zich heeft.
Kijk eens naar de Elite X3. pricewatch: HP Elite x3 Zwart
Die heeft alles en nog wat. Een natte droom voor de hardware/technische tweaker.
Wel een stuk duurder dan een Lumia 950/XL.
Gezien je eerdere opmerkingen kan je nu echter niet meer terug naar W10M RS/RS2 ;)
Die werd het sowieso niet want ik wil een vingerafdrukscanner op de voorkant. Verder heb ik mn toestellen niet verkocht dus kan altijd wel met W10 spelen, maar ik vind het platform gewoon totaal niet interessant meer, mede vanwege de houding van MS richting Nederland.
Je zou toch denken dat juist Samsung veel last zou hebben van de Chineze fabrikanten die vrijwel hetzelfde aanbieden voor veel minder geld, blijkbaar niet dus.
90% van alle kopers halen hun telefoon trouw uit een fysieke winkel, daar zie je geen kleine of chinese merken liggen
Haal die winkels weg en dan gaat apple en/of samsung snel ten onder
Noem die Chineze telefoons dan even welke hetzelfde bieden als de S7?

En dan bedoel ik niet, telefoon X heeft een even goede camera, telefoon Y heeft een even goede SoC, en telefoon Z heeft een even goed scherm, maar gewoon een Chineze telefoon die op alle vlakken de S7 kan evenaren.
Die Chinezen maken nog geen directe kloon, daarom zeg ik ook "vrijwel". Is ook niet belang want lang niet iedereen hecht waarde aan en het beste scherm en de beste camera en de snelste SOC. Zoiets komt bij Samsung ook tegen een erg hoge prijs.
Is ook niet belang want lang niet iedereen hecht waarde aan en het beste scherm en de beste camera en de snelste SOC.
Daar is iedereen het wel over eens :)
Die Chinezen maken nog geen directe kloon, daarom zeg ik ook "vrijwel".
Tja dan heb jij waarschijnlijk een andere definitie van vrijwel dan normaal is in de Nederlandse taal. Maargoed je krabbelt al terug, er is geen enkel Chinees toestel wat hetzelfde kan bieden als een S7 :)
Anoniem: 614
28 juli 2016 13:01
Het eerste bedrijf met betere smartphone verkopen? (Naast Xiaomi dan)
En Samsung doet veel meer dan consumenten mobiele spulletjes natuurlijk.
Mooie cijfers.
Komende van een nexus 5 is dit een pracht toestel. Well wat apps uitgezet, custom kernel erop en genieten maar van deze S7.
Ik hoop vooral dat de S8 steviger en robuuster is. Ongeveer 70% van familie en vrienden hebben een S6 of S7 maar vrijwel geen redt het twee jaar zonder een gebarsten scherm of achterkant of een paar flinke krassen op het scherm. Tevens is de batterij niet toereikend, ik zie liever een dikkere telefoon die dik een dag mee gaat, dan zo'n dun toestel die je 1 a 2 keer per dag moet bijladen om de dag door te komen. Ook vindt ik het een gemis dat de IR poort ontbreekt op de S7.

De S7 Active komt in de buurt, maar helaas is het scherm niets sterke dan de S7. Tevens snap ik het design van de Active niet. Ik ben geen commando, ik heb geen toendra camouflage nodig op mijn telefoon.
Dan vraag ik me af hoe ze dat toestel behandelen. Heb hier voor mij nog een oude chinese telefoon liggen die op gebied van bouwkwaliteit niet veel voorstelt. De achterkant zit vol gebruikssporten (ondanks rubberen hoes) en op de voorkant zie je enkele krasjes op de stukjes geborsteld aluminium boven en onder het scherm, maar het scherm (na verwijderen van de screenprotector) ziet er nog als nieuw uit.
Om een voorbeeld te geven: Je hebt een Samsung Galaxy S6. Een kind komt op je schoot zitten terwijl je telefoon in je broekzak zit. Je haalt een paar minuten later je telefoon uit je broekzak en beide kanten zitten vol barsten. De 6S is erg dun en daarmee te buigzaam. Het glas van de voor en achterkant echter niet en barst dan al gauw. Je moet dus een hoesje gebruiken wil je voorkomen dat je meerdere keren je toestel moet laten repareren. In plaats van een hoesje te gebruiken zodat je het toestel later kunt doorverkopen, koop je nu al een hoesje om je toestel dagelijks te kunnen gebruiken. En dat vindt ik een stap in de verkeerde richting.
Om een voorbeeld te geven: Je hebt een Samsung Galaxy S6. Een kind komt op je schoot zitten terwijl je telefoon in je broekzak zit.
Dat is min of meer gelijk aan een kind direct op je smartphone laten zitten. Je moet toegeven dat zoiets niet echt als een goed idee klinkt. Overigens klinkt het scenario dat je schetst ook niet echt comfortabel.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 juli 2016 12:35]

Ik kan geen cijfers geven, maar ik kan je wel zeggen dat we (Samsung) relatief veel S7's hebben verkocht. Als je het dan vergelijkt met andere Samsung-telefoons. Ook de A-series doen het dit jaar goed. Ik ben alvast benieuwd wat de eindcijfers van 2016 gaan worden tov andere merken.
Dolgelukkig dat ik van samsung af ben. Na de laatste paar updates voor mijn S5 ging mijn accu oppeens hard achteruit en het snel schakelen tussen vensters verliep niet meer soepel (heel vreemd hoor 8)7 ). Voor 200 dollar de Ulefone Future gekocht. Het eerste echte bezelloze toestel in mijn handen, specificatiewijs in orde en een plaatje om naar te kijken.
Ach, bij Samsung krijg je tenminste na een jaar nog nieuwe versies van Android bij hun topmodellen. Dat hoef je bij Ulefone niet te verwachten.

Maar goed, daar betaal je dan ook niet voor. Kan een prima toestel zijn, maar het is natuurlijk ook niet echt te vergelijken qua support, specs, kwaliteitscontrole etc. etc. En communitysupport is er natuurlijk ook nauwelijks, iets waar je bij Samsung wel van verzekerd bent.

Je krijgt gewoon waar je voor betaald, de vraag is alleen of je dat wat je krijgt voor jou persoonlijk waard is om voor te betalen ;)

Overigens is de Future natuurlijk niet bezelloos. De bezels zijn gewoon redelijk smal.
1. Ik heb bijna een jaar moeten wachten op de update van samsung naar marshmallow.
2. De support? Kun je geen engels?
3. De kwaliteitscontrole is 1 centraal orgaan waar elke smartphone doorheen gaat.
4. Het totaalplaatje is meer krijgen dan waar je voor betaald hebt in vergelijking met bijv Samsung.

Deze telefoon heeft marshmallow out of the box en k neem voor 200 dollar over een jaar weer een nieuwe. Voor hetzelfde bedrag moet jij nog 3 a 4 jaar door met je flagship model.
Gezien de laatste updates van Android, was het toch niet echt een must om op de nieuwe updates te wachten, maar verder is de support van Android zelf en de meeste apps op samsung devices toch wel beter. Bovendien is het een Chinese fabrikant, daar red je ook niet alles met alleen Engels. En zulke goede support hoef je ook niet te verwachten, JUIST omdat je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten.

En ik denk dat de meesten nu niet meer zo vaak van smartphone gaan wisselen, want zoveel wensen zijn er ook niet meer. Je ziet nu vaker dat mensen pas een ander toestel nemen als de andere stuk is gegaan.

Overigens heeft de S7 nog wel wat zaken die de Ulefone niet heeft (draadloos laden, notificatieled, betere camera, betere beeldstabilisatie voor camera, extra sensoren, etc). Dus waar jij waarschijnlijk voor moet overstappen, hoeven S7 gebruikers dat nog niet te doen (of je moet de performance echt gebrekkig vinden maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen). De drang naar nieuwe hardware wordt kleiner omdat de verschillen steeds minimaler worden en omdat de meeste games en apps toch wel blijven werken op de meeste populaire toestellen omdat dat nou eenmaal inkomsten oplevert.
Maar aan je reactie hierboven te zien (waarop je blij bent van Samsung af te zijn, je had het oude S5 toestel, die traag werd na een update?) laat je eigenlijk al zien dat je er bar weinig verstand van hebt. Zo zal je natuurlijk met elk toestel problemen kunnen verwachten.
Mijn vrouw loopt met mijn ''oude'' S5, met de nieuwste Android (gewoon origineel via OTA) en loopt heeeerlijk snel. Accu gaat nog 2 dagen mee, de nieuwste android zorgt echt voor een nog snellere ervaring, ondanks dat het toestel oud is.
Uiteraard kan een firmware update niet lekker lopen, maar dan weet elke tweaker wel hoe die dat kan oplossen, toch?

Daarbij ja die Ulefone Future ziet er grappig uit (inderdaad zeer dunne bezels) persoonlijk vind ik hem spuug lelijk, en duidelijk zo'n imitatie china phone (op de voorkant na).

Dus helaas, je zult bar weinig mensen over kunnen halen hoor, de nadelen van dat Ulefone ''future'' apparaat zijn teveel om op te noemen, dan ben je dom als je die koopt ipv de S7 (tenzij je budget het niet toelaat of je de S7 simpelweg te duur vind voor een telefoon).. Maar goed, ook logisch natuurlijk als je naar het prijsverschil kijkt.

Er zit een paar 100 euro verschil in, zo ook een paar 100 redenen.

En nu jij?

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 28 juli 2016 10:59]

Ik lees fora met mensen die exact hetzelfde probleem hebben als ik. Na de meest recente twee updates gaat de accu achteruit, welk probleem op te lossen is met een custom rom. Maar het feit dat dit gebeurt samen met de late updates zegt naar mijn idee al dat nadat je je telefoon gekocht heb samsung eigenlijk vrij weinig om je geeft. Niet dat dit bij andere merken nu heel veel beter is hoor.

Ik denk dat de Ulefone Future juist een heel futuristisch design heeft. Het soort wat zn tijd voor is. Geen knopjes of Vingerafdruklezer op de voorkant of OEM branding. In combinatie met degelijke specs maakt dit een echte chinese toptelefoon.
Nja dat het toestel traag wordt na een firmware update dat hoor ik al jaren, of dat nu een Android, Windows of iOs apparaat is.
Veelal is de oplossing gewoonweg: fabrieksinstellingen
Ik heb dat met een iPad mini 2 gehad die zeer traag werd na een update, gewoon niet mee te werken.
Fabrieksinstellingen en hij doet het weer normaal.

Mijn vrouw heeft afgelopen week weer een grote firmware update gehad voor haar S5, dat terwijl het toestel al meer dan 2 jaar oud is?

De kans dat je een langere support hebt bij Samsung is volgens mij veel groter dan bij een Ulefone. Nu ben ik niet echt een liefhebber van een bepaald merk want bij elk merk is wel iets negatiefs te verzinnen, maar Samsung doet het nu wel veel beter qua software support dan op het begin. De S1 en S3 waren volgens mij redelijke drama apparaten op gebied van updates (correct me if i'm wrong), maar zoals nu de S5 die doet het gewoon nog perfect op elk gebied.

Ook bij HTC zie je dat de support geweldig is (was?), dat sommige toestellen ongeveer 6 jaar naar release nog beveiliging updates krijgen (htc desire oa). En vooral dit laatste is zeer belangrijk.
Het OS hoeft veelal niet een volledige update te krijgen (voegt vrijwel nooit echt iets toe), maar de beveiliging vind ik wel belangrijk. Zo moet ik met een prettig gevoel de rabo app kunnen gebruiken.

Zoals bij Apple vind ik dat update gebeuren ronduit slecht, zoals jouw voorbeeld met de S5, dat is bij Apple al jaren van toepassing.
Ja ze geven zeer lang updates (vergeleken de rest), maar elke keer weer zie je dat mensen massaal klagen na de update en noodgedwongen een nieuw apple apparaat gaan kopen.
Voorbeeld: 4s update, wifi werkt niet meer (blijft grijs), hardware issue die door de software veroorzaakt werd/wordt.
Voorbeeld: ipads die amper nog functioneren na de update, ook met fabrieksinstellingen blijven ze traag
Nadeel is elke keer weer opnieuw: het ontstaat wanneer de garantie afgelopen is. Oftewel, je kan er 1-2 jaar heerlijk van genieten en updates ontvangen, na de 2 jaar is het wachten op problemen nav updates.
Downgrade is ook niet iets wat iedereen kan, voor zover het überhaupt mogelijk is.

Dusja zit je op de langdurige ''support'' te wachten zoals Apple die geeft, of heb je gewoon liever een goed werkend apparaat?
Hier thuis een 4s, 5c, 5s, 6 en ipad 2 en air2 en alles functionneert perfect op iOS9. Alleen van de iPad2 en de 4s kan je zeggen dat ze traag zijn geworden, maar hé, het zijn apparaten van 5 jaar oud!
Oh het is ook niet mijn mening :P
Zelf heb ik geen problemen met de 5s of de iphone 6 gehad, wel met de iPad mini 2, maar die was gelukkig weer in orde na de fabrieksinstellingen.
Maar er zijn zoveel klachten inmiddels dat firmware updates van Apple het apparaat goed kan verzieken, dat het gewoon een feit geworden is.
Zoveel mensen die zeggen: oh mijn oude iPad die deed het nog zo goed voor wat ik ermee wilde doen, en na de update kan ik hem weggooien zo traag (fabrieksinstellingen helpen schijnbaar niet bij veel mensen).
iPhone 4s wifi (grey-out) is gewoon wereldwijd bekend, ik persoonlijk nog niet ervaren, ik wil niet weten hoeveel mensen om mij heen wel..
Als ik dan vraag sinds wanneer? antwoord: sinds de update.
iPhone 5 accu problemen, ook weer een tijdbommetje, erkend door Apple.

Zo zie ik liever dat ze een product geen complete firmware update geven, maar het toestel zo vlot laten werken als die op dat moment doet.
Niet met opzet updates pushen waardoor de klant een nieuw apparaat moet kopen...
Zoals bij mijn mini2, ik dacht ook van OOH NEE he nu ben ik dus de klos dankzij Apple met zijn updates.. Dit doordat heeel veel mensen elke keer weer klagen dat hun Apple apparaat na de piep is dankzij de update. Ik had gewoon geluk dat de fabrieksinstellingen het probleem oploste, echter schijnt dat bij de meeste niet zo te zijn.

Ergste is, dan komen ze met een update, en je weet niet eens wat er verandert is... Behalve dat die traag geworden is..
Zit je dan met je iPad 2 met een verbeterde vingerafdruk scanner, of met hdr opnamen functie.. Jeeejjjj (compleet zinloos)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 28 juli 2016 14:45]

Een telefoon met een Mediatek P10 is per definitie geen toptelefoon. Een telefoon waarbij de ondersteuning na een half jaar wegvalt is per definitie geen toptelefoon.

Ook niet voor Chinese begrippen.
Ik denk dat de Ulefone Future juist een heel futuristisch design heeft. Het soort wat zn tijd voor is. Geen knopjes of Vingerafdruklezer op de voorkant of OEM branding. In combinatie met degelijke specs maakt dit een echte chinese toptelefoon.
Tijd ver vooruit? De voorkant is praktisch een S7 edge, en de achterkant is een imho mislukte (lelijke) clone van de iPhone die dat design al 2 jaar heeft en aardig heeft gekeken naar HTC die dat al langer had ;)

Wat is er dan zo vernieuwd?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 28 juli 2016 13:12]

Ik moet helemaal niets. Ik heb namelijk geen flagship-model. Ik ben al jaren aan de Chinaphones en -tablets. Momenteel een Xiaomi mi4c, die ik voor minder dan 200 dollar heb gekocht.

Zoals gezegd, you get what you pay for. Maar voor iedereen gelden andere prioriteiten. Zelf kies ik mijn toestellen op basis van community support, en blijf dus ver weg van Mediatek-devices. Ook bij Samsung is er op dat vlak wat te verbeteren trouwens, maar altijd nog beter dan bij de Ulefone, Elephone, Jiayu etc etc.

Ik word alleen altijd een beetje prikkelerig van mensen die net doen alsof een obscure Chinaphone voor iedereen de heilige graal is. Zeker als daarbij eigenschappen, specs of kwaliteit zwaar worden overdreven. Ik begrijp best dat iedereen vindt dat zijn keuze de beste is geweest, maar aan een eerlijk verhaal is nog nooit iemand dood gegaan. Prima dat jij blij bent met je Ulefone, en waarschijnlijk is het voor jou een goed toestel, maar in mij komt het niet op om er één te kopen.

Support, communitysupport, updates, batterijverbruik, softwareglitches, Mediatek, Wifi-bereik allemaal zaken die ik belangrijk vind en die bij Ulefone vaak onder de maat zijn of waarin te grote variaties zijn per type en zelfs per exemplaar.

Mijn Xiaomi heeft geen fingerprint-reader en is minder mooi dan jouw telefoon. Maar op elk punt wat voor mij belangrijk is, is hij gewoon (veel) beter.
Ben benieuwd naar je ervaringen, heb je er al een review van gemaakt?
En misschien kan Tweakers.net dit toestel binnenkort eens reviewen.
Een review ga ik niet doen want engels was mijn eerste taal en dan zouden de grammatica nazi's d-day herbeleven. De sofware is heel fijn(marshmallow), waarschijnlijk niet het niveau 'stock' maar stukken simpeler en opgeruimder dan op de S5(marshmallow). Het doet me een beetje denken aan de software op de motorola smartphones. Ulefone camera is vergelijkbaar met S5 vind ik. Minpuntjes zijn het meegeleverde hoesje(zit lelijk om het toestel) en de speaker(klinkt naar de prijs van het toestel), maargoed ik gebruik een soundlink mini op het basketbalveldje. Accu komt bij Sony vandaan en tot nu toe een geschatte 7 uur screen-on time zonder zware apps/video's draaiende.
Nou dat valt reuze mee hoor, ook dit type je gewoon goed.. Bij reviews wordt er vind ik zeer weinig gekeken naar grammatica issues...
Echter jij bent hier de grammatica nazi volgens mij, dit is wat jij een paar minuten geleden LETTERLIJK tegen een andere tweaker zegt:
2. De support? Kun je geen engels?

Nederlandse kinderen zouden nu zeggen: wat je zegt ben je zelf met je kont in de verf. Dus niet zomaar mensen afschuiven als een grammatica nazi, terwijl je er zelf 1 bent.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 28 juli 2016 11:04]

Goed nieuws ivm innovatie voor de toekomstige modellen :)
Het mag duidelijk zijn dat de koreanen de jappaners compleet aan het domineren zijn. Ik zie de jappanse elektronica steeds een beetje bij beetje verkleinen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee