Dockingstation voor desktopweergave Galaxy S8 bevat actieve koeling

Het DeX Station van Samsung is een ronde schijf en bevat onder andere usb-c, hdmi, ethernet en actieve koeling om de Galaxy S8 koel te houden. Dat blijkt uit details over het accessoire, waarmee gebruikers de smartphone als desktopsysteem in kunnen zetten.

De puck bevat een uit te klappen standaard zodat de Galaxy S8 in de DeX Station geplaatst kan worden. De accessoire biedt connectiviteit via usb-c, twee usb 2.0-poorten, hdmi en ethernet. Via hdmi is 4k-weergave op 30fps mogelijk en de ethernetpoort biedt een maximale bandbreedte van 100Mbit/s. In de ronde schijf is een ventilator verwerkt die moet zorgen dat de Galaxy S8 niet te heet wordt. Dat blijkt uit details die WinFuture ontdekte.

De DeX Station is de accessoire voor de Samsung Desktop Experience. Hiermee is de Galaxy S8 voor desktopgebruik aan te sluiten op een monitor, toetsenbord en muis in bijvoorbeeld zakelijke omgevingen. De functionaliteit is te vergelijken met Microsofts Continuum, maar Samsungs variant biedt in tegenstelling tot Windows 10 Mobile ondersteuning voor weergave van meerdere vensters in de desktopmodus. Dinsdag werd bekend dat de los te verkrijgen DeX Station 150 euro gaat kosten.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-03-2017 • 09:29

105 Linkedin

Reacties (105)

105
98
51
4
0
31
Wijzig sortering
De functionaliteit is te vergelijken met Microsofts Continuum, maar Samsungs variant biedt in tegenstelling tot Windows 10 Mobile ondersteuning voor weergave van meerdere vensters in de desktopmodus.
Niet dat het velen hier misschien zal boeien, maar de 'zakelijke' lezer misschien des te meer: Dat zal ook niet lang meer duren met de Creators Update die bijna uitkomt. Vanuit MS' aankondiging voor Redstone2:
The next feature update will see a number of long-awaited Continuum improvements. Finally, you'll be able to put your phone to sleep without it crashing your Continuum experience. There's also a Proximity Connect feature, which should allow you to connect wirelessly to a dock without ever taking your phone out of your pocket. The dock should detect that you're there, probably via Bluetooth pairing.

Another big feature is that you'll finally be able to independently customize your Start menu. As it stands right now, your Continuum Start menu mirrors your phone's Start screen, so you should be able to change one without changing the other next year.

Perhaps the most important feature coming to Continuum is that it will provide a more PC-like experience. Finally, you'll be able to put apps in resizable windows, and they can be snapped as well. Currently, the experience is more similar to tablet mode on PCs, with only full screen apps. Another thing that will create a more PC-like experience is the ability to pin apps to the taskbar.
Je telefoon als desktop gebruiken, vind ik zelf iets voor de zakelijke/sector. Dan weet ik wel wie mijn geld krijgt, want dan boeien Snapchat en de Kruidvat-app ineens echt niet meer :)
Zakelijk werk ik vooral in Citrix/Remote Desktop omgevingen dus dan boeit het niet zo of je nou een S8 gebruikt of een Windows Phone maar ik ben dan toch eerder geneigd om voor de S8 te kiezen vanwege het betere ecosysteem van Android en ik denk met mij velen.

Ik moet het allemaal nog zien, dit zou dan zeker weer de zoveelste redding van Windows Phone moeten worden, ik geloof er niet meer in.
Voor de consumentenmarkt geef ik je gelijk. De app gap is niet kleiner geworden en het lijkt er soms zelfs op dat hij weer groter wordt door het slechter updaten van een aantal key apps ten opzichte van andere ecosystemen (grote banken, come on!). Hoewel een Facebook en Instagram tegenwoordig 1:1 kopieën zijn van hun iOS-versies en ook Whatsapp altijd bij de les is. Tegenwoordig zijn er ook goede Sonos en home automation apps voor al uw kleurlampjes en zonneschermen. Third party though maar het werkt (hier) goed.

Voor de zakelijke markt zijn zaken als langdurige support en remote management veel belangrijker dan voor de gemiddelde consument. Hier scoort W10M nog steeds. Geen gedoe met lekken en gaten die een jaar na aanschaf niet of zeer traag worden gedicht. De ontwikkeling gaat toch wel door, want parallel aan de desktop-Windows 10. Want hoe zit het met de support van je nu nog gloednieuwe S8 in het najaar van 2019? Zit er dan nog vaart achter bij Samsung of zijn ze te druk met nieuwe features ontwikkelen voor de S10?

Offtopic: Ik baal er wel van, ik ben sinds 1,5 jaar WM-gebruiker (ex-Android sinds 2010) en het OS zelf steekt gewoon goed en doordacht in elkaar. Onbekend maakt ook deels onbemind, want ik gebruik Lumia's als basic uitleentoestellen bij reparaties en als ik dan naar reacties vraag, blijkt iedereen snel zijn weg gevonden te hebben. Maar waar moet ik straks heen als mijn telefoon echt aan vervanging toe is.. Toch maar weer Android met al zijn nadelen? Of iOS waar ik eigenlijk niks mee heb en dat bovendien aan de prijs is.. Of een jong gebruikte 950XL om de boel nog even te rekken..

[Reactie gewijzigd door Dahwe op 22 maart 2017 11:36]

Ik moet het allemaal nog zien, dit zou dan zeker weer de zoveelste redding van Windows Phone moeten worden, ik geloof er niet meer in.
Misschien is het vooral te zien als de redding van het desktop platform. Daarvoor maakt Microsoft (en anderen) meer tablet-achtige apparaten die gebaat zijn bij goede en flexibele omgang met apps die soms met muis/keyboard werken en soms zonder. Als MS het voor elkaar krijgt dat ecosysteem uit te bouwen (ik geef ze redelijk goede kans) dan 'lekt' het misschien van desktop > hybride/tablet > telefoon. Die laatste krijgen nog altijd meer en meer krachtige processoren, terwijl er al een tijdje geen noemenswaardige functies bij zijn gekomen. Er is een omslagmoment waarop de hardware van telefoons als redelijke desktop hardware kan functioneren. MS sorteert daar (met veel geduld) op voor. Tot die tijd verwacht ik ook weinig meer van WM.
Hoewel ik me goed kan voorstellen dat het voor de zakelijke markt zeer interessant kan zijn, vind ik het als consument ook erg fijn werken. Ik gebruik de feature bijvoorbeeld om met mijn niet-smarte televisie wel gewoon Ziggo GO/Sport Totaal te kijken (die apps ondersteunen Continuum) of in de browser Netflix, Uitzending Gemist, etc. :)

Daarnaast heb ik 'm ook wel eens aan mijn televisie gehangen om even snel een langer stukje in Word te tikken toen mijn laptop kaduuk was.
Ik snap niet goed wat hier het "nieuws" is... De draadloze laders van samsung hebben ook allemaal actieve koeling.
Het lijkt mee dat nieuws is dat er een tweede 'power envelope' (hoe zeg je dat in ABN?) is, speciaal voor prestaties. Dus een mode waarbij de SoC meer stroom mag gebruiken en mogelijk hoger geklokt is of een turbo heeft oid.
Dit word de toekomst:)

Gewoon telefoon/PC en plug and play. :)
Dit bestaat al een tijdje, alleen kwam het niet van de grond bij Microsoft/Nokia. Ik ben benieuwd of Samsung het wel gaat lukken. Het is zeker een mooi concept.
Het klopt dat continuuum (zoals dit van microsoft heet) inderdaad nog niet echt aangeslagen heeft.
Nu is microsoft echter nog steeds bezig met de ontwikkeling hier van en lijkt het er op dat het ze gaat lukken om door middel van continuum x86 apps te laten draaien zoals office etc.

Dit zou dus betekenen dat als jij een ieder binnen je bedrijf een windows phone geeft met krachtige hardware dat ze hem kunnen aansluiten op een dock en dat de meeste mensen hun werk kunnen doen.
Misschien zelfs in combinatie met een virtuele werkplek die geladen word in de citrix receiver?
Dit laatste is misschien ook wel een optie op het samsung dock... echter heb ik geen ervaring met de receiver op android.

Het samsung dock heeft zeker potentie voor een thuis gebruiker, echter voorzie ik eerder dat de zakelijke markt hapt bij continuum als microsoft inderdaad hun zaakjes zo ver krijgt als ze willen

Bron continuum: https://tweakers.net/nieu...86-apps-in-continuum.html

Verder ben ik zelf erg benieuwd naar wat het RemixOS gaat doen met dit systeem (Remix Singularity: http://www.jide.com/remixos-for-mobile

Ben zelf prive een absolute android gebruiker voor mijn mobieltjes en tablets, echter zou ik voor mijn werk zeker een mogelijkheid zien voor continuum.
Nu is microsoft echter nog steeds bezig met de ontwikkeling hier van en lijkt het er op dat het ze gaat lukken om door middel van continuum x86 apps te laten draaien zoals office etc.
Helaas is dit een beetje het riedeltje dat Microsoft de laatste zes jaar heeft gebruikt op mobiel vlak na het opleveren van een incompleet product. "Feature X komt nog", "we zijn ermee bezig", "het wordt geweldig"... Om uiteindelijk keer op keer weer teleurgesteld te worden.

Er is wat ontwikkeling, doordat er nu minstens één fabrikant is van Intel SoC's voor smartphones en doordat Microsoft bezig is met x86 emulatie op ARM, maar de hype zou ik overslaan. Microsoft kan ook nog 'slimme' keuzes maken door bijvoorbeeld alleen Metro (of hoe ze dat tegenwoordig noemen) apps toe te staan, wat voor de zakelijke markt helemaal niet interessant is.

Ik zie zeker voordelen in een volledige desktop op de smartphone, maar de nadruk ligt op volledig. Als dat niet kan, dan is een thin client-achtige oplossing een (al bestaand) alternatief. En daarvoor heb je geen Microsoft op de smartphone nodig. De Galaxy S8 met zo'n dock of een goedkopere smartphone zouden daar ook voor kunnen volstaan.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 maart 2017 18:40]

Mee eens, zoals ik al verwoorde... ALS ze hun zaakjes zo ver krijgen als ze zeggen.
Ik meende mij te herinneren dat er recentelijk een demo is geweest omtrent de emulatie maar hier kon ik zo snel geen bron over vinden dus heb het weg gelaten

Op dit moment is het al zo dat continuum alleen de mobiele apps ondersteund en ben het 100% met je eens dat het juist daardoor niet interessant is in combinatie met de zakelijke markt.
Wil je het interessant maken dan kan dit eigenlijk alleen met iets als een citrix receiver.
Ik maak volop gebruik van mijn Lumia 950 met Continuum.
Met Remote Desktop gebruik ik gewoon een volledige desktop.
Enige wat ik mee hoef te nemen is mijn telefoon, op mijn werkplek gewoon een continuum dock met externe schermen etc.
Niks geen gesleep meer met zware laptops en alle toebehoren.
De Desktopmodus of Continuum lijkt mij vooral bedoeld om juist op de telefoon te werken, wat jij doet kan elke smartphone toch al ~5 jaar?

RDP app aan, tobo/muis aan je telefoon hangen en connecten met bijv een Chromecast om het beeld op een scherm te krijgen. En hoppa een volledig werkende windows omgeving via RDP op een monitor.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 maart 2017 12:05]

Met een max resolutie van QHD op een extern beeldscherm?
Dat zie ik maar weinig smartphones doen ;)

Continuum is dus juist met docking, niet op je kleine telefoonscherm.

[Reactie gewijzigd door GerkeP op 22 maart 2017 19:36]

Precies, dus een thin client-achtige oplossing. Exact hetzelfde kan je bijvoorbeeld ook met Android en de (gratis) Remote Desktop client van Microsoft.
Veel apps werken gewoon met Continuum.
Voor het zware werk gebruik ik inderdaad remote desktop.
Ik zie je geen Autocad acties uitvoeren op je android met een extern QHD scherm.

[Reactie gewijzigd door GerkeP op 22 maart 2017 19:35]

Dit is inderdaad precies het probleem.

Windows voor ARM (windows RT/windows mobile/continuum) gaat het op deze manier niet worden.
Vanaf windows phone 7 ging het verdeerd.
Microsoft beloofd iedere keer van alles maar het is het gewoon steeds net niet. En iedere keer wordt het volgende model fantastisch.

Het is leuk dat je met continuum in office kunt werken maar verder kun je niets
Zonder 3th party support gaat dit het niet worden. Over de IOS bridge naar Windows hoor ik ook maar weinig. Project astoria is al gesptopt.

De enige manier dat ik nu continuum gebruik is via de RDP app naar een Terminal server. Maar het heeft bijna een jaar geduurd voordat de preview versie van de van rdp app (van Microsoft zelf!!!) enigszins bruikbaar was met continuum.

Ik vrees dat de ARM emulatie ook weer een net niet oplossing gaat worden. Klinkt leuk maar kan me niet voortellen dat in de praktijk hier alle software mee gaat werken.

Microsoft had hier in 2009 mee moeten komen voor dat android en ios zo gigantisch groot waren.
"het wordt geweldig"
Dit is het probleem. Ik denk dat WM redelijk goed is, de hardware van sommige telefoons geweldig. Voor de zakelijke markt kan MS in z'n eentje een redelijk ecosysteem aan apps opzetten. Voor privé-gebruik niet.
Dit bestaat al een tijdje, alleen kwam het niet van de grond bij Microsoft/Nokia.
Continuum is een lachertje als je het vergelijkt met een volledige desktop. Als tussenlaag om je thin client applicatie op te starten is het OK, maar het is echt geen volledig alternatief voor een notebook/tablet.
Ik vind het beoogde voordeel inderdaad ernstig overdreven.

Nu hebben de meeste kantoormedewerkers een laptop. Die heeft al de hardware kracht aan boord en is reeds mobiel. Je kunt er overal mee werken, onderweg, in de trein, bij een klant, zonder verdere afhankelijkheden.

Wat continuum in theorie zou oplossen is dat je een laptop niet hoeft mee te slepen. Laat ik beginnen met dat een laptop meedragen geen groot probleem is. De meeste mensen lopen er 200 meter mee, van de auto naar kantoor. Het is geen daadwerkelijk probleem.

Dan Continuum. Alleen de telefoon bij. We gaan uit van een utopia situatie dat waar je ook werkt, er een dock is. Bij een klant. Onderweg? Zelfs op het eigen kantoor even langs een collega gaan zitten. Zijn daar allemaal docks? Nou nee. Dus moet er alsnog een dock meegedragen worden, maar hoe werkt zoiets in een trein? Het dock heeft verder ook geen scherm, dus hoe wil je in godsnaam mobiel of onderweg werken? Dat kan niet.

En dat nog even los van de matige hardware.
De klanten hebben vast niet allemaal docks, maar vast wel een monitor of big screen met HDMI. Even miracast dongletje erin, voor het geval ze dat niet zelf al ondersteunen en klaar. Meer heb je niet nodig voor Continuum.

Met de Snapdragon 835 op komst is het binnenkort ook mogelijk om de volledige desktop-W10 te draaien mét x86 programma's, op een mobiel (ARM-powered) apparaat. Een demo met de oudere Snapdragon 820-chip zag er al goed uit. Photoshop -niet de minste- voelde zich prima thuis:

https://tweakers.net/nieu...ogrammas-kan-draaien.html

Het hoeft voor velen ook niet de énige usecase te zijn. Het kan wel extra gemak/flexibiliteit geven, dus een extra usecase bieden.

[Reactie gewijzigd door Dahwe op 22 maart 2017 11:48]

Het wordt natuurlijk pas echt interessant op het moment dat je geen dock meer nodig hebt en zaken gewoon draadloos werken, alles gewoon instant via je Wifi. Dan loop je met je telefoon binnen en je bent meteen aangesloten op je eigen workstation. Alleen is Wifi daar op dit moment nog niet snel genoeg voor.

Maar zelfs dan is de 'winst' nog maar heel beperkt. Ja, als de hardware van je telefoon voldoende is betekent het dat je een apparaat minder hoeft te kopen. Maar een alles-in-één is ook niet per definitie een vooruitgang.

Ik vind het heel prettig dat ik via mijn chromebook inlog op de remote desktop omgeving van mijn werk en dat mijn telefoon gewoon mijn telefoon blijft.
Het wordt natuurlijk pas echt interessant op het moment dat je geen dock meer nodig hebt en zaken gewoon draadloos werken, alles gewoon instant via je Wifi.
Dat kan ook al bij Windows 10 Mobile. Heb je een Miracast dongle met een monitor met HDMI ingang nodig. Dock is dan overbodig.
Eens. En Wifi lijkt me het minste probleem. Het echte probleem is dat die docks er gewoon niet zullen zijn overal waar je gaat en staat. Dus heb je niets, een piepklein scherm waar je niet op kunt werken.

Er is een apparaat wat al deze problemen oplost, men noemt het ook wel een "laptop". Veel kracht, ingebouwd scherm, mobiel, werkt overal.
En dan moet je er niet aan denken dat je telefoon stuk gaat, dan ben je in ene je "PC" en je telefoon in 1 klap kwijt en kan je echt geen drol meer doen.
Die drol doe je dan gewoon op de wc waar hij hoort. :+
Dan zijn er de oplossingen zoals een lap dock, bijvoorbeeld die van HP voor hun Elite x3 telefoon. Weliswaar nog steeds een laptopformaat in de tas, maar lang niet dat gewicht :) ASUS had ook eens zoiets maar dan met tablet.

http://store.hp.com/Nethe...d=Y1M47EA&opt=ABH&sel=ACC
Dat hoeft ook niet noodzakelijk - het is nu min of meer vergelijkbaar met een Chromebook: en browser en een aantal apps.
En deze Samsung implementatie vind je wel een volledige desktop?
Ja multi window...en daar houd het zoals het er nu naar uitziet ook gewoon op.
Ik zie wel toekomst in dit soort hybrids! Heb je dan een desktop gui met vensterjes enzo?
Mits android daarop is aangepast wel, krijg je beetje ChromeOS idee.
Ik hoop zoiets als RemixOS
Android Nougat heeft al freeform windowed mode, dus als Samsung daar iets op verder werkt dan zou het goed mogelijk moeten zijn.
Samsung heeft die optie anders ook al jaren. Voor hun is dit (windowed apps) niks nieuws natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 maart 2017 11:49]

Jaren? Bedoel jij niet toevallig Multi-Window?
Dat is namelijk wat anders dan Freeform Window Mode in Nougat.
Ja jaren, dat lees je heel goed, de note 4 kon dit in 2014 al: http://www.samsung.com/sa_en/support/skp/faq/1063776
http://www.androidcentral...g-samsung-galaxy-note-4-0

Zal tegenwoordig wel wat soepeler kunnen werken dan 'toen' maar nieuw is het dus zeker niet voor Samsung gebruikers, net als multi-windows er al bijna 5 jaar in zit bij Samsung...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 maart 2017 12:14]

De Galaxy S3 kon dit zelfs al.
Een video kon je gewoon overlappend waar dan ook op het scherm kwijt.
En eventueel kon je zelfs tegelijkertijd nog het multi-windows toepassen.
Dan kon je dus 3 dingen tegelijk op het scherm weergeven.
Ja maar dit is ook niet wat Freeform Window Mode inhoudt.
Freeform Window Mode is zonder de launcher (tenminste zoals die er uitziet in mobiele modus) en er moeten meerdere vensters geopend kunnen worden.

Pop-up windows zijn naar mening niet handiger dan multi-window en Freeform is al helemaal wat anders.

Ze waren er dit keer dus niet als eerste bij, dat was Jide dit keer :P
Ik gaf al aan dat het wat verfijnder kan werken, maar in essentie is het wel degelijk hetzelfde. Losse zwevende windows over je desktop of andere apps heen...
Android heeft hier sinds Nougat ingebouwde ondersteuning voor: Freeform Window mode

De fabrikant moet deze optie wel inschakelen voor het apparaat, dus niet ieder device kan dit.
In het artikel staat aangegeven van wel, dus dat zou maar zo kunnen hé.
Ik zie wel toekomst in dit soort hybrids! Heb je dan een desktop gui met vensterjes enzo?
Ik zie daarentegen geen toekomst hierin. Je telefoon wil je altijd bij je hebben en niet steeds uit je dock moeten pakken als je even van je werkplek afgaat.
Ook zijn de kosten van een aparte cpu / geheugen in de dock zelf nu ook weer niet heel hoog en is android best goed te synchroniseren tussen veschillende devices.
Ik vind het juist een prima alternatief om je telefoon uit het dock te trekken wanneer je even naar de WC gaat of een meeting heb. Daarna duw je 'm weer erin en ga je verder met je werk. Thuis prik je 'm in je eigen dock en heb je weer dezelfde state van al je applicaties voor je neus.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 22 maart 2017 10:14]

Ik vraag me af waarom Samsung niet gekozen heeft voor Thunderbolt of in ieder geval HDMI 2.0.
60Hz is eigenlijk toch wel het minimum ook al speel je hier geen games op. 30Hz is ook te laag voor normaal gebruik.

Nou zal ik niet zeggen dat iedereen een 4k scherm/televisie in huis heeft, maar wanneer dit wel het geval is dan heb je meestel een 60Hz scherm (behalve als je onder de early adopters valt natuurlijk).
Laten we hopen geen thunderbolt (ik zou bijvoorbeeld geen enkel apparaat daarmee hebben), maar gewoon HDMI of Displayport o.i.d..
De grap van Thunderbolt is dat dat ook niet hoeft. Het is namelijk backwards compatible. In theorie zou je dan de thunderbolt port van de s8 (Ik bedoelde niet het dock dus) kunnen splitten in een paar USB poorten, hdmi2.0/displayport1.? (niet zeker welke support had voor 4k60) en dan heb je al een functionele desktop wanneer Samsung het UI gedeelte goed uitvoert.
USB-C anyone? En dan wel de versie met USB3.1 ;) .
waarom is 30Hz te laag? 24Hz is al genoeg voor vloeiende videobeelden. Ik zie niet in waarom desktop gebruik meer nodig zou hebben. We zitten niet meer in het tijdperk van knipperende CRT schermen.
Heb je het uitgeprobeerd? Als je het al je hele leven met 30Hz doet kan ik het me nog wel voorstellen, het is alleen dat 60Hz (of zelfs hoger) wel overduidelijk vloeiender is tot op het punt dat ik er geen koppijn van krijg.

Daarnaast is het niet zo moeilijk om HDMI2.0 te implementeren, behalve als er natuurlijk sprake is van een bandbreedte tekort.
"In de ronde schijf is een ventilator verwerkt die moet zorgen dat de Galaxy S8 niet te heet wordt".

En hoe zit dat dan als je hem gebruikt zonder dockingsstation. Wordt hij dan wel te warm :?
Dan draait ie op normale snelheden, maar bij een docking kan je koelen en meer verbruiken dus kan je hem best een paar standjes overclocken voor meer performance dan die al heeft :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 maart 2017 11:47]

Mooie oplossing, ik snap niet dat niet al gewoon mijn OP3 (of wat dan ook) aan een Chromecast kan hangen in desktop modus kan zetten. BT muis/keyboard en hoppa. Dat kan toch niet moeilijk zijn.
nu vraag ik me af. werkt die ook bij mijn oneplus 3? zou erg mooi zijn. heb een niet al te groot bureau en doe steeds alles eraf moeten halen om me laptop neer te zetten (er staat al een monitor)
Het heeft in ieder geval een USB-C aansluiting (die OP3 ook volgens mij). Al heb je er dan waarschijnlijk geen desktop-modus bij, maar je kunt hem wel als lader/standaard gebruiken natuurlijk (al mis je waarschijnlijk ook quick charge gezien dat met alleen OP laders werkt).
Ik heb echt te doen met Microsoft. Continuum had allang en breed af moeten zijn en x86 moeten ondersteunen. Samsung is op smartphone gebied veel groter en dit idee heeft veel meer potentie om aan te slaan.
Dit is wel een mooi nieuw stukje techniek.... De telefoon als desktop computer. Benieuwd naar de eerste reviews. Had er mijn twijfels bij, maar in combinatie met een docking station als dit zie ik het wel werken.

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 22 maart 2017 09:35]

Maargoed, wat is de app support op Windows Phone, laat staan in desktopmodus? Volgens mij kan je nog niet eens meerdere schermen openen, toch?

Dan zie ik hier toch iets meer toekomst in.
Uhm, iedere UWP app die beschikbaar is op desktop en ondanks wat vele denken zijn dat er al aardig veel voor verschillende vlakken. En ja, je kunt meerdere schermen openen.
Hopen op een project via Kickstarter oid met een handzame laptop (formaatje 13" MacBook Air) waar je de S8 dan in zou kunnen schuiven.

Beetje zoals die Asus van een paar jaar geleden, maar dan met een Samsung Oled scherm
Waarom zou dit ineens wel aanslaan? Dat is nu al drie keer geflopt (met de Motorola Atrix, de Asus Padfone en nu de HP Elite x3 laptopdock), je kan het denk ik beter proberen met desktop docks.
Was ook meer persoonlijk hoopje ;-)
Ik heb een functie in de buitendienst, heb alleen maar Microsoft Office nodig en ik kan mijn werk goed uitvoeren.

Inderdaad lijkt mij de markt voor desktop docks ook groter. Ik verwacht wel dat de dock dan wel compatible moet zijn (en dat daar garanties over gegeven worden door de fabricant)
U vergeet het origineel uit 2009, waar de andere 3 op geïnspireerd waren, wel leuk te zien hoe enorm onderweldigend de hardware van het origineel was (Cortex A8):

http://www.alwaysinnovating.com/products/smartbook.htm

Het losneembare toetsenbord bij laptops en vooral de 'USB stick computer' die dit bedrijf bedacht zijn wel succesvol gejat door andere bedrijven, o.a. door Google (Cromecast).
Bestaat al, het is alleen geen oled scherm.

https://www.kickstarter.c...martphone-into-a-laptop-f

Kickstarter is al voorbij maar je kan pre-orderen. Verwachte levering is nu juni volgens mij (en is al 1 keer delayed).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee