VMware maakt betaalde software voor streamen x86-apps op Samsung Galaxy S8

Er komt een mogelijkheid voor gebruikers van een Samsung Galaxy S8 of S8+ om Windows-programma's te draaien op de Galaxy S8 met software van VMware. Samsung en VMware gaan daarvoor samenwerken. Het draaien van Windows-programma's gebeurt via DeX.

Met de woensdag aangekondigde DeX Dock kunnen gebruikers van een Galaxy S8 of S8+ de telefoon gebruiken op een groot scherm en met muis en toetsenbord. Toegang tot Windows-programma's verloopt via VMware Workspace ONE, een betaalde dienst die programma's op servers kan draaien en het beeld kan streamen naar de S8. De beveiliging gebeurt via VMware Horizon.

Een dergelijke dienst heeft HP voor zijn Windows 10 Mobile-telefoon Elite X3. Die kan via een dienst van HP Windows-programma's naar de smartphone streamen. Ook daarbij gaat het om een betaalde dienst. De Snapdragon 835-soc die Samsung in bepaalde delen van de wereld in de Galaxy S8 zet, heeft bovendien ondersteuning voor het emuleren van x86-software. Dat werkt echter niet op Android. Samsung presenteerde zijn nieuwste smartphone woensdagmiddag. Het toestel zal eind april in de verkoop gaan.

Terugkijken: videopreview van de Samsung Galaxy S8

Door Arnoud Wokke

Redacteur

30-03-2017 • 15:42

65 Linkedin

Reacties (65)

65
61
39
2
0
4
Wijzig sortering
Zou hier geen tegenhanger van gemaakt kunnen worden door dit 'Streaming naar telefoon' idee samen met docker te gebruiken? :*) Zodoende kan ergens op een server diverse programma's gedraaid worden terwijl het scherm naar en de bediening met een telefoon gedaan wordt. _/-\o_
Ben benieuwd hoe Microsoft hierop reageert. Waren ze hier wel van op de hoogte? Proberen ze al tijden met Continuum iets neer te zetten en dan lijkt Samsung er met de S8 mee vandoor te gaan :Y)
Continuum is iets anders.
Dit is gewoon een remote sessie, zoals we kennen van RDP, Citrix en VM en al jaren beschikbaar is. Met de enige aanvulling dat ze met de nieuwe dock dus full screen gaan (wat overigens met een remote scherm ook al mogelijk was).

Dus wederom niet veel nieuws, behalve dat de heren en dames van de marketing weer goed hun best doen.
Ik vind het enorm jammer dat Citrix nog niet in de markt van Continuüm, d.m.v. het geschikt maken van hun client hiervoor.

Dit zou voor mij namelijk betekenen dat mijn mobiele telefoon een volledig workstation kan zijn, en hoef ik alleen mijn dock mee te slepen ipv 'n laptop als ik naar een andere vestiging ga.
Begreep laatst van een account manager van HP dat er inmiddels een beta versie van de Citrix Receiver is die wel ondersteuning heeft voor Continuüm. Ze kwamen hiermee tijdens hun verhaaltje over de Elite x3..
Oh dat is awesome! Ik hoop dat 'ie snel stable gaat worden.
Yes, heb 'm al draaien! Overigens werkt VMWare Workspace al op de Elite x3. Net als RDP, Citrix en dus ook HP Workspace.
Hoe het op mij overkomt lijkt dit dan te gaan om het streamen van rdp sessies per applicatie, niet een heel besturingssysteem. Ik weet niet of dit al tot de gangbare mogelijkheden behoort? Rdp van Windows laat je mijns inziens alleen je computer van afstand besturen, of een gehele Windows sessie, niet dat je kunt zeggen, ik start alleen photoshop op en stream alleen dat programma met volledige toegang tot de rest van mijn fysieke systeem alsof dat programma op mijn pc staat. (Zal vast mogelijk zijn, en ook vast niks nieuws, maar voor een consument wel. Bovendien vereist dit ook een android cliënt die dit aan kan, wat dan wel een nieuw concept is. VMware clients met individuele sessies per x86 programma. ) Of bestaat dit al?
In een reguliere remote sessie wordt je lokale omgeving ook opgepakt (als je dat wilt tenminste), zodat je bijvoorbeeld de opslag van je client apparatuur kunt gebruiken.

Een RDP, Citrix of VM sessie kun je prima in een window draaien in plaats van full screen, dat kan nu ook al. Met één full screen applicatie in zo'n sessie stream je dan feitelijk één applicatie zoals in je voorbeeld.

Echter in de praktijk zal één sessie waarin je meerdere applicaties draait beter functioneren dan een sessie per applicatie, er van uitgaande dat je meerdere windows applicaties tegelijkertijd draait op je 'desktop'. Je hebt dan namelijk maar één keer de cpu/gpu tijd op je telefoon nodig en ook maar een verbinding te onderhouden, dat geeft veel minder overhead.
Tja en oude wijn moet je eigenlijk gewoon met rust laten, laten liggen.

Wat ik zie ik een cpu snapdragon die uit zichzelf gewoon windows 10 in 32 bits kan draaien. Waarom heb je dan een remote sessie nodig als het op de telefoon kan.
Voordeel bovendien je hebt alles op je telefoon en helemaal geen remote nodig.
Je hebt een remote sessie nodig omdat VMWare er anders niks aan verdient. :+

Uiteraard is dit meer iets voor de 'jan alleman' gebruiker of de zakelijke gebruiker dan voor een Tweaker natuurlijk (want die pakt voor productiviteit zijn laptop/pc er wel bij óf linkt z'n mobiel zelf wel aan een scherm en BT tobo+muis)

Tinfoil argument: Hoe meer dingen jij over het internet 'in the cloud' doet en niet lokaal, des te meer kunnen ze je activiteit volgen en aftappen.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 31 maart 2017 01:11]

Omdat wederom er weer stukje misleiding is, het draait helemaal niets, maar het is een stream/citrix principe, uitsluitend beeld/input. Tegenstelling tot MS, die met continuum gewoon native spul draait.
Continuum draait, helaas pindakaas, nog geen x86 apps native.
Ook hier draait de app op een remote pc/server en is input en output gestreamd nadat het "vertaald" is. ;)
Maar gaat er wel uiteindelijk komen ;)
https://www.youtube.com/watch?v=A_GlGglbu1U

Daarbij zeg ik ook geen x86, ik zeg dat Continuum geen 'cloud service' is maar uitsluitend een lokaal systeem. Verlengde daarvan is dat de apps binnen Win10 uniform kunnen draaien op x86 of ARM.
Joh, als het nog lang duurt is die compatibiliteit met x86 niet eens meer nodig. ALS de apps voor continuum/win10 ook een beetje opschieten.

Mijn ideale beeld is bv. Soundforge op mijn mobiel. De recordingstudio in je broek/jas-zak. :P Onder IOS zijn al wel aardige "apps" te verkrijgen, maar dan je hardware uitzoeken...
Ja daar heb je gelijk in. Eigenlijk gaat de vergelijking met Continuum mank. Maar waar is dan die docking station voor de S8 voor?
Om beeld/usb-input te krijgen voor monitor en keyboard en extra adapter om meteen de telefoon op te laden.
En te koelen :Y)

PS is er al bekend of dat ding OCed word in de docking?
Was eerder toch in het nieuws? Beetje Nintendo Switch principe :D
Was gisteren naar Jochem Myjer dus dat nieuws is allemaal beetje langs me gegaan, zal het thuis nog eens aandachtig lezen ;)

Edit: bij het nieuws over de dock kan ik het niet vinden...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 maart 2017 16:19]

Bij Continuum draai je de applicaties op je mobiel. Bij Samsung draai je de applicatie op een server ergens op internet en wordt alleen de beeldinfo gestreamd.
Totaal verschillend. Continuum laat je applicaties in verschillende displaymodes draaien. Je office app kan dus in phone modus worden weergegeven of in desktop modus. Dit draait dus allemaal op je telefoon.
De apps zijn dus ook native apps, en geen x86 software.

Samsung heeft een soort van remote desktop app, waarmee je x86 apps kunt gebruiken die ergens op een server draaien. Je moet dus een internet verbinding hebben en er moet ergens een PC staan die je X86 applicatie draait.

Misschien dat de al jaren verwachte Surface phone dit wel gaat doen.
Ms vindt t prima gezien op de server Windows software draait... inkomsten voor ms dus.
Zullen er voornamelijk happy mee zijn naar ik aan neem. Die Windows applicaties draaien ergens in een Windows omgeving = licentie voor MS.
Simpel, ze reageren hier niet op.. De VMware Horizon Client (die je hier ziet) draait ook al lang op alle Windows clients (inclusief Windows Phone met Continuum)

WORK SMARTER WITH CONTINUUM
Attach your Windows 10 phone to a monitor, mouse and keyboard through wired or wireless accessories to get complete workspace experience without productivity compromise.


https://www.microsoft.com...rizon-client/9nblggh51p19
Dus zowat de middenweg genomen van wat men met de Ubuntu phone wou doen voor Linux applicaties op een Linux OS (R.I.P Edge https://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge#/ )
maar dan is deze Samsung VMWare exclusive voor Windows applicaties dat via streaming werk...

tjah... hoe praktisch is dit in gebruik iemand die daar wat nut in ziet ? ( geen sarcastisch vraag )
Het voordeel van Ubuntu convergence is dat vrijwel alle Ubuntu Software te krijgen is ervoor. Je kan op je telefoon volledige webservers, IDE's en design pakketten draaien. En ik zie Samsung of Ms dat gewoon nog niet doen.
Je kan waar je dan ook bent een bepaalde applicatie of omgeving draaien, omdat de apps draaien in de cloud en de client waar je naar streamed maakt dan niet meer uit.
Maar hier wordt er toch niks ge-emuleerd? En bovendien geeft Samsung zijn S8 in Benelux zijn eigen soc mee, dus de Snapdragon-835 x86 emulatie zou hier in Nederland ook niet werken...
Dat maakt niks uit, er wordt namelijk niets op de telefoon geëmuleerd. Dit is het streamen van een applicatie via het Internet. Windows 10 zou mogelijk op de Snapdragon 835 wél native x86 apps kunnen emuleren, maar ik weet niet of dat daadwerkelijk met een feature in de Snapdragon te maken heeft, of omdat het de eerste mobile SOC zou zijn die daadwerkelijk voldoende power heeft om x86 te emuleren.
Het titel is dus misleidend, er wordt geen x86 software op de telefoon gedraaid, enkel het beeld (en input data) word gestreamd. Weinig spectaculair natuurlijk, dit kan al jaren...

Admin-edit:Spelfouten en/of ander commentaar m.b.t. nieuwsposts horen thuis in
Geachte Redactie.

[Reactie gewijzigd door Bor op 30 maart 2017 15:57]

Niet alleen dat, het is niks anders dan game-streaming, maar dan dus met non-games...

Door VMWare en x86 te noemen lijkt het op lokale virtualisatie te duiden, maar daar van is hier dus geen sprake.
Dat heet dus gewoon remote desktop, team viewer etc. Bestaat al sinds den oude tijden toen we nog mainframes gebruikte en "domme" terminals overal hadden staan.

In principe is het niets meer dan een VM ware client en server. Alleen draait je client nu op een telefoon in plaats van een PC.
Maar wel met de mogelijkheid om Applicaties in een window te draaien ipv een fullscreen deskstop. Dat is toch een heel verschil.
Hoe wordt er onderscheid gemaakt tussen games en niet-games?

Als ik VM Ware's blog bekijk lijkt het er op dat Office 2013 er ook tussen staat.
Wel jammer want ik werd behoorlijk enthousiast bij het lezen van de titel, en de teleurstelling komt er dan wel hard in ;)
Ach ja, ik hoop dat Microsoft dit voorjaar nog met een telefoon komt die het wel echt kan.
Dit is niet echt een lokale oplossing.
Het bedrijf waar ik werk die bied dit soort mogelijkheden al jaren aan via citrix.
Het streamen van apps kan met een tal van mogelijkheden, en horizon was naar mijn idee ook al beschikbaar als app op zowel ios als android.

Het enige verschil in deze is dat VMware nu zelf de diensten gaat aanbieden ipv het aan derden over te laten.
Ondanks het slecht uitleggen van zijn punt heeft totaalgeenhard wat mij betreft wel een punt.
De titel deed mij denken dat er een versie van VMWare op de telefoon zou draaien en deze daadwerkelijk x86 software zou draaien. Het eerste wat bij mij opkwam was de vraag of de S8 hier überhaupt wel genoeg power voor heeft.

Jammer genoeg is dat niet waar en is de titel imho clickbait, de software wordt op een externe locatie gedraaid en het beeld wordt naar de smartphone gestreamd, inderdaad niet erg anders dan teamviewer of elke andere service waarbij het beeld van een computer of server naar een extern apparaat wordt gestreamd. Niet een erg baanbrekende (lees nieuwswaardige) ontwikkeling en zeker de titel (draaien x86 programma's op) niet waard.
Beetje misleidende titel, het gaat niet om het draaien van applicaties op de telefoon maar om min of meer een remote desktop service.

Het is dus ook niet echt betaalde software maar een betaalde dienst.
Nogal een groot verschil gezien je hier voor dus constant een internet verbinding nodig hebt.

Ik snap ook niet wat de meerwaarde is van die x86 emulatie mogelijkheid wat dus niet werkt.

Een warrig artikel over iets wat niet echt revolutionair is in mijn ogen.
De Snapdragon 835-soc die Samsung in bepaalde delen van de wereld in de Galaxy S8 zet, heeft bovendien ondersteuning voor het emuleren van x86-software. Dat werkt echter niet op Android.
Misschien mis ik iets, maar ik zie niets wat een Snapdragon 835 beter geschikt voor software emulatie maakt dan een andere ARM SoC.

Overigens werkt x86 emulatie al jaren op Android, o.a. via DOSBOX.
Oftewel het enige wat ze doen is de reeds bestaande VMWare Horizon client een klein beetje aanpassen voor fullscreen werken via die DeX dock...?
De marketingafdeling heeft hier waarschijnlijk meer werk gehad aan dan de techs... :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee