Samsung presenteert eigen digitale assistent Bixby voor Galaxy S8

Samsung heeft zijn digitale assistent Bixby gepresenteerd. De fabrikant bevestigt daarnaast dat het de Galaxy S8 later deze maand zal presenteren en dat die een knop aan de zijkant heeft zitten voor het activeren van de nieuwe functie.

Bixby zal luisteren naar stemcommando's en alle functies kunnen uitvoeren in apps die via de reguliere interface mogelijk zijn, zegt Samsung. Daarnaast claimt de fabrikant dat Bixby zich bewust is van de context in de app en dat hij bovendien ook taken kan uitvoeren als gebruikers de commando's niet helemaal juist uitspreken.

De digitale assistent zal werken op een gedeelte van de apps op de Galaxy S8, zo zegt de fabrikant. Welke dat zijn, heeft Samsung nog niet bekendgemaakt. Op een later moment zal de telefoonmaker een sdk presenteren om ontwikkelaars de gelegenheid te geven Bixby te integreren in apps. Wanneer die sdk komt, is onbekend.

Bixby is een doorontwikkeling van de digitale assistent van Viv Labs, een bedrijf dat door Samsung vorig jaar is overgenomen. De oprichters van Viv Labs kwamen eerder met Siri, dat door Apple werd gekocht en geïntegreerd in zijn apparaten.

Samsung wil Bixby niet alleen in smartphones integreren, maar later ook laten werken met andere apparaten. Omdat de digitale assistent een online dienst is, zijn een internetverbinding en elektronica om spraakcommando's op te vangen genoeg om Bixby te integreren. Daardoor moeten klanten met airco's of koelkasten van Samsung in de toekomst ook gebruik kunnen maken van Bixby.

Samsung presenteert de Galaxy S8 volgende week, zo heeft de fabrikant bevestigd in de aankondiging van Bixby. Dan zal het vermoedelijk ook laten zien hoe de digitale assistent in de praktijk eruit zal zien; Samsung heeft geen beeldmateriaal vrijgegeven van Bixby.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

20-03-2017 • 14:30

110 Linkedin

Reacties (110)

110
101
44
2
0
18
Wijzig sortering
Hoe lang hebben we nu al digitale assistenten op telefoons? En hoeveel wordt dat gebruikt? Volgens mij werkt het niet eens in het grootste gedeelte van de wereld. Alleen in de US en UK zal het een beetje werken. Ik snap niet zo goed waarom bedrijven hier nog veel geld in steken.
Tja, in Nederland is de kwaliteit blijven steken op 9 van de 10 keer de timer van 10 minuten aan kunnen zetten. Want zelfs "volgend(e nummer)" lukt de Apple TV maar slecht.
Gister vroeg ik "hey, siri. zet alle lichten aan in de woonkamer", en ze zei "alle lichten uitgeschakeld". M'n vriend lacht me altijd uit als ik tevergeefs tegen Siri loop te schelden... want die heeft met 1 druk op de knop de Hue al aan terwijl Siri nog na loopt te denken wat ik zei en wat ik bedoelde.

Ik dúrf berichten, afspraken e.d. niet eens blind door siri af te laten handelen omdat het veel en veel te vaak fout gaat.

[Reactie gewijzigd door iAR op 20 maart 2017 14:53]

Precies hier. Techniek is nog absoluut niet betrouwbaar. Nog minder op Android. Spraakopdrachten via smartwatch gaan af en toe best goed, maar zolang je het altijd nog moet checken is er geen tijdswinst te boeken. Dus geen meerwaarde.
Wel geschikt voor in de auto, je kan makkelijker even een blik op je telefoon of watch werpen dan een heel verhaal te gaan typen
Ik moet ook dan nog controleren dat ik niet, 'wacht je in lingerie op me' naar m'n schoonmoeder app :P
Ligt eraan hoe leuk je schoonmoeder is :+
Niet zo leuk als jouw avatar ;)
De crux zit hem in het gegeven dat dit zelflerende systemen zijn, hoe meer het gebruikt wordt hoe sneller het leert. Het is nu nog een steep learning curve. Maar uiteindelijk gaan ze zo goed worden dat het vanzelfsprekend lijkt.
De vraag is dan wel hoelang het duurt voordat het acceptabel werkt. Blind bedoel ik dan. Of moet de techniek daarvoor nog beter zijn?
S voice van samsung werkt ook niet in nl. Er is gewoon geen taal ondersteuning. Zolang die uitblijft heeft het sowieso geen zin om het breed uit te brengen. Ik zie geen enkele nederlander in het engels tegen zijn telefoon praten om een whatsapp bericht in het engels te versturen.

Totale tijdverspilling in mijn ogen. Maar goed dat is met zowat 95% van alle software die samsung uitbrengt zo. Het meeste is nutteloze rommel op mijn S7 met her en der iets wat soms nuttig kan zijn.

Om nog maar te zwijgen van tizen op mijn gear S3. die kan nog niet eens 3 whatsapp berichten na elkaar fatsoenlijk weergeven... alleen het eerste bericht wordt getoond als je er 3 achter elkaar krijgt. Nutteloze overpriced troep is het eigenlijk. Ik had gehoopt dat ze het nog zouden fixen.. maar blijkbaar niet.

Samsung kan zich beter richten op hardware i.p.v. software in mijn ogen.

[Reactie gewijzigd door sygys op 21 maart 2017 08:57]

Klopt inderdaad, de Nederlandse ondersteuning voor spraak is behoorlijk bagger. Ja, het heeft wel dezelfde functionaliteit maar toch werkt het niet zo lekker.

Mijn oplossing daarvoor kwam mee met mijn voorkeur om mijn iPhone compleet in het Engels te zetten. Siri werkt op die manier 10 keer beter. Simpelweg "NEXT" roepen als ik in de auto zit om het volgende nummer af te spelen is genoeg. Nederlands is vaak al te complex voor dit soort dingen, maar dat is maar een kleine bijkomstigheid als je kijkt naar het grotere probleem, wat is dat Nederlands ontzettend weinig gesproken wordt in vergelijking met Engels of Chinees. Er word dus simpelweg minder aandacht aan besteed om het vlekkeloos in het Nederlands te laten werken.
Siri heeft een aparte instelling voor de taal, je hoeft je telefoon helemaal niet volledig in het Engels te zetten als je de rest graag in het Nederlands wil.

Je kan zelfs nog het Engels accent aanpassen, dacht iets van een 3 accenten (bvb UK and US English).
Huh? Bij mij werkt het dan blijkbaar een stuk beter, en ik praat niet eens ABN
Ik gebruik het voornamelijk in de auto en daar heb ik weinig moeite. Bellen en smsen lijkt goed te gaan en ook oproepen van info gaat ook goed. Ik heb wel meer moeite met afspraken met tijden. Ik struggle met tijden voornamelijk maar ik vind het wel goed werken. Er zit ook echt toekomst in. Ik ben alleen bang dat Samsung de zoveelste assistent maakt terwijl ze beter kunnen samen werken
Dat is dan misschien een siri dingetje want ik zet eigenlijk elke avond mijn lampen uit via spraakbediening en mijn wekker ook. M'n wekker doe ik al 2 jaar dat werkt echt fantstisch en is veel sneller dan zelf een wekker zetten. Een ander voorbeeld wat ik in de winter had; ik trok mijn pyama uit en vroeg tegelijkertijd wat het weer word aan de hand daarvan trek je dan wel of niet een pullover aan. ik vind het geweldig en probeer echt de techniek voor mij te laten werken.

Ik gebruik het dan wel allemaal in het engels wat soms stroef verloopt gezien mijn uitspraak niet wordt herkend maar des te meer aandacht voor mijn uitspraak.
Dus laat maar komen die digitale assistent concurrentie oorlog daardoor krijgen wij alleen maar betere producten.
Ik gebruik het via mijn Watch, dat is veel trager. Lampen commaneren via de Apple TV werkt bijvoorbeeld al veel sneller... als hij het hoort.
Maar waarom je niet kan zeggen "doe de lampen aan in de keuken en kamer" vind ik dan echt zo beperkt, alsof er niet over nagedacht is.

Overigens is Nederlands veel slechter. Engels en zelfs Frans klinkt een stuk beter.
Samsung Voice werkte ook niet. En bovendien sprak / spreekt die nog steeds geen Nederlands..

Overigens gebruik ik Siri dagelijks. Wekkers zetten, herinneringen maken, en vooral geolocked reminders zijn écht een uitkomst.

"Hey Siri, herinner me vanavond om 19.00 uur aan deze website" als je een browser open hebt, of "Hey Siri, herinner me aan deze e-mail als ik hier weg ga" (waarbij 'deze' en 'hier' gewoon begrepen worden). Of "Hey Siri, herinner me aan koffiebonen kopen als ik bij de Albert Heijn kom". En dat dóet ie vervolgens ook gewoon.

Ik vind 't een briljante uitvinding.
"Hey Siri, herinner me vanavond om 19.00 uur aan deze website" -> dat kende ik nog niet! Google Assistant doet dat ook netjes...e-mail ook...cool!
Is inderdaad super handig :)

Of wat denk je van "Laat mijn foto's zien met katten" (op m'n Macbook opent 'ie dan Photos en laat alle foto's met m'n katten erop zien. Of wat voor onderwerp je dan ook kunt bedenken en geïndexeerd is..).
Dit doet ie op mn iphone ook. Hij herkent zelfs katjes (foto's van toen mn kat nog een kitten was) en van latere leeftijd. Ook bomen, huizen etc. worden bijna feilloos herkent. Super handig.

(en dat zonder dat de cloud al mn photo's heeft geindexeerd, dat doet de iphone namelijk lokaal)

[Reactie gewijzigd door air2 op 3 april 2017 10:15]

iPhone/iPad/macOS inderdaad :) ik gebruik Siri hierdoor vrij veel..

"Bel <die en die> op de luidspreker" is er ook zo een. Handig als je foon op de lader in een bureauhouder staat; Siri luistert dan altijd naar 'Hé Siri' (als je dat instelt tenminste).
Het zal wel aan mijn Brabantse tongval liggen dan. Bij mij werkt die voice control niet betrouwbaar.
"Hee Siri, wa bende gij nun verrekte koekwous jonge!"
Ik gebruik het alleen als ik een timer in moet stellen, dan vind ik het wel makkelijker/sneller dan intikken.
Ik wou net reageren op Zonoskar, toen ik jou reactie las :p

"Ok google, zet timer 15 minuten" werkt zo verdomd handig :) (waarschijnlijk ook wel met afspraken plannen)
Exact dit, Siri is gewoon mijn kookwekker. Daarnaast gebruik ik het ook bijna altijd om iemand te bellen, gewoon zeggen "Bel Paul Martens" is een stuk sneller dan "telefoon ontgrendelen, bel app zoeken, contactpersoon zoeken in de lijst met 300 personen en op bellen tikken".
Ik werk met blinde en slechtziende mensen in combinatie met spraakinvoer en -uitvoer. Siri wordt veel gebruikt binnen deze groep, meestal voor opdrachten die met het touchscreen veel handelingen vereisen. Daarbij moet je denken aan het zetten van een alarm, het invoegen van agenda-afspraken, het versturen van e-mail of Whatsappberichten.

Zelf gebruik ik het veelal op plaatsen waar handsfree-bediening gewenst is, zoals op de fiets en in de auto.
Ik werk met blinde en slechtziende mensen in combinatie met spraakinvoer en -uitvoer. Siri wordt veel gebruikt binnen deze groep
Dat gebeurt in het Nederlands, neem ik aan. En hoe zijn de resultaten?
Anoniem: 310408
@zonoskar20 maart 2017 17:44
Hoe lang hebben we nu al digitale assistenten op telefoons? En hoeveel wordt dat gebruikt? Volgens mij werkt het niet eens in het grootste gedeelte van de wereld. Alleen in de US en UK zal het een beetje werken. Ik snap niet zo goed waarom bedrijven hier nog veel geld in steken.
In Frankrijk, Spanje etc zie ik heel veel mensen het ook altijd gebruiken. Ik kan met niet meer herinneren wanneer ik voor de laatste keer een SMS intypte, gaat gewoon beter met spraak. Verwar Nederland niet met de rest van de wereld.

Spraakinput is absoluut de toekomst, hoewel veel tweakers dat nog niet zien. Koop een Alexa en je snapt het binnen een paar minuten.
Ik gebruik het dagelijks voor bijvoorbeeld al mijn wekkers aan of uit zetten. En voor timers. (ik heb er teveel :P) de rest gebruik ik het ook maar minimaal.

[Reactie gewijzigd door TheAshcat op 20 maart 2017 15:42]

Wat doen jullie toch allemaal met die timers? Ik time werkelijk helemaal niets behalve de tijd die mijn ontkalker nodig heeft in mijn espressomachine, voor ik hem weer wat moet door spoelen.
Tijdens het koken? :)

Wekkers voor wakker worden of het enkele TV programma dat ik eens wil zien.
Het laat zich natuurlijk raden welke apps Bixby voorlopig zal gaan, dat zijn natuurlijk de Touchwiz apps van Samsung zelf. Ik verwacht trouwens niet dat Google energie gaat steken in Bixby ondanks dat het op Android draait, immers hebben ze hun eigen assistent wat ze vol zullen gaan promoten nu Google Now wordt uitgefaseerd.

Het enige waar ik echt benieuwd naar ben is of Bixby meerdere talen ondersteund waaronder het Nederlands. Anders zit je straks met een toestel met een specifieke knop die weinig zal toevoegen.
Bixby zal luisteren naar stemcommando's en alle functies kunnen uitvoeren in apps die via de reguliere interface mogelijk zijn, zegt Samsung.
Volgens Samsung kan Bixby dus alles wat je met een reguliere interface kan. Lijkt mij nogal een overdreven claim, maar wie weet. Wellicht kan Bixby interface elementen herkennen en kun je dingen zeggen als "druk op de derde rode knop".
Anoniem: 470811
@lepel20 maart 2017 15:14
Google heeft ook al een poging gedaan (niet iedereen kan het installeren): https://play.google.com/s...accessibility.voiceaccess

Heb het zelf getest, en werkt wel grappig. Echt vanzelf gaat het echter (nog) niet.
Het vreemde is dat Samsung eigenlijk een ODM is die een OS van een andere vendor gebruikt en dan daar zelf weer spul op plakt, en bestaande functionaliteit probeert te vervangen. Als je dat naast Google, Microsoft en Apple zet lijken ze toch een beetje off-beat.
Niet als ze hun eigen data koninkrijk willen inrichten.
Samsung != Google..., dus voorlopig Google gebruiken en dan later als de scale up is geweest alles zelf gaan doen. Voorlopig zijn ze mbt. google nog in de achtervolging.
Misschien een stomme vraag, maar wat moet in godsnaam een koelkast met spraakherkenning? De airco die in het bericht genoemd wordt snap ik nog wel, maar een koelkast? Zetten Koreanen elk half uur de temperatuur van dat ding anders ofzo.
Mensen vergeten vaak dat alle assistants gewoon vrolijk in de cloud draaien, als je ondersteuning hebt in je koelkast kun je dus door aanwezig te zijn in de keuken al aan je koelkast vragen wat weersverwachtingen zijn of dat je een afspraak moet noteren in je agenda.

Het grootste struikelblok van voice assistants op het moment is dat het correct opvangen van spraak in een grotere ruimte met veel interferentie erg lastig is. Als je overal je huis microphones hebt hangen dan wordt dit allemaal een stuk makkelijker.

Als je veel waarde hecht aan je privacy verwacht ik niet dat je dit een leuke gedachte vindt maar er zijn ook mensen die wel voor dit gemak kiezen. (veel smart tv's luisteren toch al 24/7 mee)
En dat kan niet aan dat apparaatje dat al de hele dag in je broekzak zit? Straks heeft alles spraakherkenning en als je het dan gebruikt krijg je van 47 apparaten tegelijk antwoord. Laat mijn koelkast maar fijn doen waar hij voor bedoeld is, alsof je die afspraak geen 3 seconden later kunt plannen.
Uitgaande van de werking van Google home zal het apparaat wat het beste de opdracht kon ontvangen/vertalen reageren en zal de rest stil blijven.
Ik vermoed dat dat hier ongeveer hetzelfde zal werken, al is dat dus puur speculeren.
Je zou je ook een koelkast kunnen voorstellen die dan zien wat er in ligt en de houdbaarheidsdatum van alle producten weet. Dan kun je vragen wat je nog hebt staan, wat je het eerste op moet eten of wat je nog moet kopen in de supermarkt om een gerecht compleet te maken
Als je koelkast een lijntje heeft met picnic of de AH bezorgservice. "Bixby, kan je melk bestellen".
ik denk dat je het meer moet zien als extra plek voor een microfoon/scherm om de assistant te gebruiken. Stel je trekt de koelkast open en je melk is op: "Bixby, herinner me er aan dat ik melk moet kopen bij de Albert Heijn." Vervolgens loop je met je smartphone de AH binnen en je krijgt een seintje dat je melk moet kopen.
He Bixby, mag ik nog een cola?
Beter van niet, vetlap.
Zijn dit nu al de officiële afbeeldingen? Ik heb namelijk het idee dat Samsung ze nog niet heeft getoont of zit ik daar fout?
Hello Bixby, Hello Siri, Hello Cortana......

Nee geweldig, allerlei namen gaan roepen in je woonkamer, tegen je AppleTV hello Siri, tegen je TV Hello Bixby en tegen je computer Hello cortana...

Waarom kunnen ze niet eens met z'n allen rond een vierkante tafel gaan zitten en een gezamenlijk product lanceren welke crossplatform werkt?

/edit moet je wel Siri neerzetten.

[Reactie gewijzigd door Vorkie op 20 maart 2017 14:36]

Je noemt je vrienden toch ook niet allemaal het zelfde :+ Nu weet je in ieder geval zeker dat niet het verkeerde apparaat reageert :)
Ja en straks roep je "Hello Siri" en dan begint Cortana te mopperen dat je vreemd gaat met die applesl*t
Probeer je te werken beginnen je PC en je iPhone elkaar uit te schelden :')
Dan moet je echt goed met Cortana oppassen, anders ben je zwaar pineut :P
Ik wil niet meer bad Cortana meemaken, het was echt vreselijk om te zien.
(in game bedoel ik)

[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 20 maart 2017 15:48]

Of je gebruikt gewoon helemaal geen digitale assistent :)
laat ons zelf kiezen welk woordje. "Computer..."
"Hello..." is zo niet cool.
Mijn stem gaat voor Hal :o

Dan kan je ook je apparaten verschillende namen geven. Nu kunnen je mobiel en computer tegelijk een zoekopdracht beginnen op 1 commando (neem ik aan tenminste, ik gebruik nooit de assisten).
Motorola heeft die functie ingevoerd met de Moto X 2015. Waarom andere bedrijven die nog niet hebben toegepast is mij een vraag. Zeker voor applicaties zoals dit nieuwe platform lijkt mij dat een schot in de roos!

On-topic: dit lijkt mij helemaal geen slecht begin voor een platform. Zeker als dit in de toekomst verder kan worden uitgewerkt, lijkt het mij tof om dit voor o.a. televisies en koelkasten (zoals in het artikel staat beschreven) te gebruiken. Om na een lange werkdag thuis te komen en alleen maar hoeft te roepen om de TV aan te zetten, te schakelen of te vragen om een paar ijsklontjes, lijkt mij heerlijk! Gemak dient de mens _/-\o_
"Good morning Dave..."
Computer kan je instellen als wekwoord op de Amazon Echo/Alexa :*)
Anoniem: 100047
@Vorkie20 maart 2017 14:37
Hahaha, maakt toch niet uit. Wat ik ook tegen ms. Google of Cortana schreeuw, ze doen nooit wat ik vraag :(
als je tegen mij schreeuwt krijg je ook geen antwoord. Wel als je het netjes vraagt.
Anoniem: 100047
@Farabi20 maart 2017 14:53
Hoezo, hebben ze tegenwoordig ook al gevoel dan?
weet ik niet, moet je vragen he.
Anoniem: 100047
@Farabi20 maart 2017 14:55
Kweenie, ze doen nooit wat ik zeg.
Net als bij mensen dus. over realiteit hoeven we niet te klagen in ieder geval.
Waarom kunnen ze niet eens met z'n allen rond een vierkante tafel gaan zitten en een gezamenlijk product lanceren welke crossplatform werkt?
Money..
Ze willen allemaal een stukje van de taart. Data=geld.

[Reactie gewijzigd door Kapitein187 op 20 maart 2017 14:47]

Is ook, maar als je kunt customizen wat je zegt om te activeren, dan neem je wel een barriere weg. Dat je dus zelf Siri, Cortana en Bixbie kunt hernoemen naar "Dave" en je dus alleen "Hey Dave" hoeft te roepen voor spraakherkenning. Zo'n specifieke naam die ook nog eens overal anders is, werkt gewoon niet natuurlijk.

Verder wordt het tijd dat ze gaan accepteren dat er meer devices luisteren zodat alleen het device waar je mee wilt werken reageert en niet toevallig je mobiel omdat die in je broekzak zit maar wel je koelkast omdat je daar naar kijkt.

Toch is de kans groot dat je dadelijk een extra laag boven al deze assistenten krijgt, puur omdat ze niet willen samenwerken. En dan hou je dus geen platform meer over.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 20 maart 2017 16:30]

Want de situatie dat je EN je telefoon EN je televisie EN je verlichting EN je tablet EN je computer allemaal hetzelfde wil laten doen komt zo vaak voor ;)
Je bent Alexa van Amazon vergeten. Maar hierdoor moest ik denken aan een mop:

Mijn vrouw vroeg mij waarom ik met een geladen pistool in het huis rondliep. Ik vertelde haar dat ik voorbereid was voor als de machines de wereld proberen over te nemen. Mijn vrouw lachte, ik lachte, het tostiapparaat lachte. Ik schoot het tostiapparaat.

edit: iets met de en het :P

[Reactie gewijzigd door Simyager op 20 maart 2017 14:47]

(de) tostiapparaat lachte. Ik schoot (de) tostiapparaat.
Grappen vertalen uit het Engels werkt meestal niet geweldig.

Zie hier het voorbeeld.
Sorry ;( ;( ;( I did my best
Euh, Ik hoef mijn TV niet meer te bedienen als ik mijn Apple TV bedien via Siri, Siri snapt al een hoop als het maar Homekit ondersteunt. Dus als ik nu Weltrusten zeg gaan mijn lampen thuis gewoon uit.

Het kan me niet schelen hoe hij/zij/het heet maar als de koppeling tussen verschillende hardware platformen maar fatsoenlijk wordt uitgevoerd is het ok
Omdat ze er allemaal op uit zijn de, naar verwachting uiterst lucratieve, "digitale assistent" markt te veroveren. Deze is net zo een markt als de PC OS markt destijds. Als je hier vroeg een beslissende voorsprong kunt halen, zit je voor de volgende 30 jaar gebeiteld. Want als je de defacto standaard bent zal je op geen enkel platform geweigerd worden omdat het platform domweg onverkoopbaar is zonder jou digitale assistent. (PC OS markt analogie: verkoop maar eens een PC welke niet met Windows compatibel is)
Je vergeet 'Okay Google!'
... welke ook afgaat elke keer als je "Ok, goed" zegt, wat vaker is dan je zou denken. ;)

Ik heb de boel overal uitstaan. Ik kan mijn telefoon pakken en mijn vingers gebruiken, en in de auto doe ik er niks mee.

Niet dat ik voor sommige mensen het praktisch nut niet zie, maar ik ben echt blijer zonder tegen mijn apparatuur te praten.
Ik heb het hier als een collega van me iets te hard praat, zegt schijnbaar vaak ok.. mijn telefoon floept gelijk in luisterstand dan...
Iedereen vergeet de meest iconische of all...de Knight Industries Two Thousand.
Benieuwd of het meteen, bij de eerste versie, al goed werkt. Samsung heeft nou niet bepaald de status dit soort zaken meteen goed te doen.

Meestal heeft Samsung aardig wat jaren nodig om zaken eindelijk functioneel te maken. Gezien het feit dat Apple en Google al jaren investeren in dit soort AI en de resultaten nog steeds wisselvallig zijn, verwachtig ik niet dat Bixby deze überhaupt kan benaderen....
Wel.. Als basis voor Bixby wordt technologie gebruikt van een bedrijf dat ook Siri heeft ontwikkeld. Ze hoeven dus niet bij nul te beginnen.
offtopic: Hij opende een rare site in een nieuw tabblad bij het openen van deze site (dit nieuwsartikel). Dit kan natuurlijk ook aan mijn pc liggen
Dat word de S8 rooten en dan andere functie geven aan die toets. ;) (Zoals camera knop)

Wat andere al zeggen, wie gebruikt er nou cortana, google assistent, siri...
Google Assist is geniaal om discussies te winnen. "Waar komt de aardappel vandaan?.... zie je nou wel!"
Juist Boxby. een applicatie die, uitgaande op mijn ervaringen met Samsung software, zeer matig zal zijn en de absurde prijs van een nieuw model smartphone moet rechtvaardigen.

Samsung moet lekker hardware blijven maken. Daarin zijn ze hart-stik-ke goed. Software moeten ze gewoon vanaf blijven en het overlaten aan partijen die wel weten hoe ze een idee naar een applicatie moeten omzetten.

Ikzelf laat Bixby lekker links liggen en wacht wel een jaar of 30 op Codsworth, die kan tenminste een kop koffie inschenken en de ramen lappen.
Wel raar dan dat veel software dingen door Google over genomen woorden zoals splitscreen.....
Wat vind je daar raar aan dan?
Het is raar in de zin dat hij zeurt dat Samsung alleen maar hardware moet maken.
Als ze dat deden dan zou zelfs Apple geen split screen hebben op de tablet!!
Samsung camera is stukken veelzijdiger en heeft veel meer functies dan die van Google om maar een voorbeeldje te noemen.
Ben vrij blij met de dingen die ik van ze gebruik, de rest gewoon links laten liggen of van je toestel knikkeren als je niet te bang bent om je toestel te rooten.
Ze implementeren best veel in TouchWiz, met gemengt succes, wat pas veel later beschikbaar komt in Google's versie van Android.
Gemiddeld genomen doen ze het zo slecht nog niet.
Ik hoop dat die extra knop aan de zijkant ook voor de camera te gebruiken is, voor de mensen die Bixby helemaal niet willen gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee