Hello Games kondigt No Man's Sky-update aan na periode van stilte

Na een periode van stilte heeft No Man's Sky-ontwikkelaar Hello Games weer van zich laten horen. Het bedrijf heeft een update voor de game aangekondigd, die deze week moet uitkomen. De update maakt onder andere het bouwen van een basis mogelijk.

De patch heeft de naam 'Foundation Update' meegekregen, omdat deze 'de fundering legt voor het bouwen van een basis en voor dingen die nog moeten komen', aldus Hello Games. Het voegt daaraan toe dat het niet om een grote update gaat, maar 'om een begin'. Er zijn nog geen patch notes voor de update beschikbaar, die wil Hello Games binnenkort publiceren.

De studio gaat in op de stilte die rond de game heeft geheerst, zo is dit bericht het eerste in ongeveer drie maanden. Het bedrijf noemt de discussie die rond de game is ontstaan 'heftig en dramatisch'. Het belooft dat het naar de wensen van spelers luistert en dat het verder zal werken aan de verbetering van de game.

Na de release van de game in augustus kwamen er al snel berichten naar buiten dat bepaalde functies of mogelijkheden niet overeenkwamen met de beloftes van Hello Games. Zo bleek bijvoorbeeld dat er geen multiplayer in het spel zit, hoewel die suggestie van tevoren leek te zijn gewekt. Vervolgens omschreef Sony-topman Shuhei Yoshida de pr-strategie van Hello Games als 'niet geweldig'.

Op Steam heeft de game inmiddels ongeveer 78.500 recensies, waarvan 55.000 negatief. De Britse reclametoezichthouder startte eind september een onderzoek naar No Man's Sky om de afbeeldingen en video's van het spel op de winkelpagina van Steam. Deze zouden niet met de daadwerkelijke game overeenkomen. Het is onduidelijk wat de voortgang van het onderzoek is.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

25-11-2016 • 20:12

123 Linkedin

Reacties (123)

123
102
48
2
0
3
Wijzig sortering
Ik had liever gezien dat Tweakers hier dan wel een daadwerkelijk beeld uit het spel als plaatje toevoegde, in plaats van nu een mooie en niet gerealiseerde artwork te tonen.

Een link naar de reddit met alle valse beloften en (verdenkingen van) publiciteitsfraude kan er op zich ook wel bij (https://www.reddit.com/r/.../?st=ivyh1mb0&sh=fcbaeb68). Ik begrijp dat Tweakers liever geen stelling neemt, maar ook objectief gezien kan je best iets duidelijker maken wat de kritiek op de game is.

[Reactie gewijzigd door Me_Giant op 26 november 2016 01:21]

Tweakers heeft in het verleden al ruim aandacht geschonken aan het verleden van het spel en de ontwikkelaar. Dit bericht gaat over de patch en dan is het taak om bij de feiten van de nieuwe ontwikkelingen te blijven. Als je bij elk artikel het verleden aan moet halen dan zou het 8 uur journaal duren tot 7 uur s' ochtens. Bij "Gerelateerde content" kan je genoeg vinden.

Daarnaast, het spel en de ontwikkelaar zijn nu allang de grond in geboord. We hebben alles al gehoord wat er te zeggen valt, maar ondanks dat is er blijkbaar nog leven en zijn ze bezig met door ontwikkelen. Persoonlijk vond ik het al zeer ongeloofwaardig dat ze in 1 hap alles waar zouden maken wat er is gezegd. Ik had altijd het idee dat ze minecraft style over de jaren dingen toe zouden voegen (toegegeven dat de basis wel heel erg skeer is). Geef het een kans, is het enige wat ik kan zeggen. Je hebt het nu toch in je library zitten.
De hype omtrent NMS is de 60 euro zelf waard, leuke Mr Robot discussies op Reddit.

Het probleem is niet zo zeer de missende features, totaal niet. Het is de leugens en bullshit die er in de weken voor release rondverspreid werd door Hello Games, het niet eens toe durven geven dat multiplayer niet mogelijk was en gewoon claimen dat het mogelijk is. Dat de multiplayer ontbreekt, zal mij aan me achterste oxideren. Maar gewoon tot na release volhouden dat het er in zit.... Is gewoon enorm kansloos.

Daarnaast laten ze geen fluit van zich horen, totaal stil gehouden en iedereen 98! dagen genegeerd. En het eerste waar ze mee naar buiten komen, is nog meer hype.... Dan heb je het verdorie ook gewoon niet begreven volgens mij.


Ze hebben kansen genoeg gehad... DayZ zat in een veel minder diep zelfgegraven valkuil en die zijn nu 2 jaar verder en boeten nog elke dag voor de domme fouten/keuzes/uitspraken die ze in het verleden hebben gemaakt. Maar DayZ was een early access wat me eens 20 euro heeft gekost. NMS is een volwaardige release ter waarde van 60 euro.

Als we dit soort releases en producenten maar kansen moeten blijven geven, dan is alle backlash die EA of Ubisoft ooit over zich heen gehaald heeft, totaal onverdient.

[Reactie gewijzigd door batjes op 26 november 2016 21:59]

Vroeger kocht ik wel eens arcade conversies voor de commodore 64 en amiga. DAT was pas weggegooid geld.
Daley Thompson op de Commodore C16 voor 29 gulden (€13 euro in 1986, dat is ongeveer €120 nu).
Als ik die programmeur ooit nog tegenkom.....
Ik vind het goed dat ze patches uit gaan brengen. Ik hoop dat het spel uiteindelijk een aantal beloftes alsnog waar kan maken. Het wordt een lastige strijd tegen een slecht imago. Ik zou het mooi vinden als de community ze een 2e kans geeft, o.a. door enigszins positief te reageren op pogingen tot verbeteringen.

[Reactie gewijzigd door KopjeThee op 26 november 2016 07:26]

Maar te laat is te laat, ik zit er niet meer op te wachten om over 10 patches eindelijk een leuk spel te hebben dan speel ik alweer wat anders.
Als ze het als Early Access hadden uitgebracht, zou niemand dit ook een probleem vinden. Maar ze vroegen er 60 euro voor, tja als je je zelf als AAA titel in de markt zet, heb je je aan AAA verwachtingen te voldoen. En NMS voldoet al nauwelijks aan EA verwachtingen.
Patches.... Sorry maar er is maanden niet geluisterd en al helemaal niet naar de community gecommuniceerd. De eerste patches waren puur om game breaking bugs eruit te halen en voor de rest is er geen drol aan gedaan.

Dit en de hele waslijst aan beloftes die totaal niet in de buurt van waar gemaakt zijn is de reden waarom de community Hello Games en vooral Sean Murray uit kotst.
Die eerste patch ook met planet rotation... Ik geloof echt geen klap van die updates en changelogs.
Ik hoop ook dat het door middel van de patches een volwaardige game word. Heb de game aangeschaft na het kijken van wat live streams, en ben niet in de hype trein gestapt. Maar het was een dure early acces game. En ja ze hebben 3 maanden iedereen in het duister gelaten. Maar laten we geen azijn pissers zijn verder en hopen op een aantal goede content patches die ons universum uitbreiden en ons meer te doen geven in game.

Ja ze hebben fouten gemaakt tijdens de launch. Maar laten we positief blijven en hopen op een complete game naar wat patches. Ze hebben al wel begrepen dat de community niet akkoord gaat met wat ze hebben afgeleverd. Vandaar ook de 93 dagen Radio silence.

Just my 10 cents
Euhm... misschien ben je gewoon wat laat op het feestje aangekomen in dit geval? Dat is allemaal bijzonder uitgebreid langsgekomen hoor. De Reddit heeft ook een heel hoog spuit elf gehalte...
The damage is done. Helaas. Want er zit nog steeds een boel potentie in... maar 3 maanden radiostilte om vervolgens 'met een klein begin' te komen spreekt wel boekdelen over hoe ver de dromen van de realiteit af hebben gestaan.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 25 november 2016 20:15]

Helaas hebben ze waarschijnlijk wel enorm veel geld verdiend met het spel, want het is blijkbaar toch goed verkocht. Er zijn niet veel spellen die 70.000 recensies op Steam hebben. En de verkoopprijs was heel hoog.
Veel mensen hebben vervolgens ook hun geld teruggekregen
nieuws: Sony en Amazon geven geld terug aan ontevreden kopers No Man's Sky - ...

Denk dat het uiteindelijk wel mee valt wat ze er netto aan over hebben gehouden (als ze uberhaupt al hebben overgehouden). Wellicht dat een paar flinke updates het spel nieuw leven in kunnen blazen. Ben er persoonlijk uit de buurt gebleven na alle negatieve verhalen, maar wellicht dat ik het over een jaar eens probeer als het spel wel 'af' is.
Ik weet niet, als 90% zijn geld terug heeft gekregen, is het spel nog steeds extreem goed verkocht!
Maar of ze er dan veel geld aan hebben overhouden, is een tweede.

De meest gunstige schattingen die ik heb gezien heb gingen richting de 150 miljoen, en dan waren alle ontwikkelkosten, jarenlang schulden maken, marketing, Sony's aandeel e.d. er nog niet afgehaald.
Het is een kleine studio. Naar wat ik zo lees hebben 13 man er 3 jaar aan gewerkt. Men schat dat dat zo rond de 1 à 2 miljoen kost, lees ik her en der. Daar komt nog reclame van Sony bij, wellicht het inhuren van wat externe partijen, andere kosten, e.d. Maar ik denk dat het totaal niet in de buurt van 150 miljoen zal komen!

Ik vermoed dus echt nog steeds dat het financieel gezien een enorm succes is geworden voor de studio. Alleen alle negatieve aandacht zal ze wel hebben aangegrepen, dus qua moreel niet zo'n succes.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 27 november 2016 04:48]

Hoeveel mensen die ontevreden waren hebben echter een refund gekregen?
Als de meerderheid zijn geld heeft teruggekregen, heeft het bedrijf nog steeds extreem veel met het spel verdiend!
Klein is natuurlijk relatief. Aangezien er alleen nog maar aangekondigd is dar een patch aan komt maar er nog niet veel bekend is gemaakt over de inhoud kun je daar nog niet over oordelen.
Tevens vind ik het niet gek dat ze niets van zich hebben laten horen. De enorme berg digitale ellende die paar mensen over zich heen hebben gekregen is enorm. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om dat van je af te kunnen zetten denk ik.
Ik mis het hele nut van basis bouwen in een spel waar letterlijk het enige wat je kunt doen exploren is.

De (interstellar) map is kut, je hebt totaal geen overzicht van waar je naartoe gaat of waar je vandaan komt.. wat voor nut heeft het om een basis te bouwen die je óf nooit meer terug ziet óf er voor zorgt dat je daar moet settlen en dus niet meer kunt verkennen.. wat op het moment letterlijk het ENIGE is wat je kunt doen in dat spel.. en daar komt dan nog eens boven op dat alle planeten nagenoeg hetzelfde zijn en alles er hetzelfde uit ziet.
Sorry maar ik vond NMS leuk de eerste paar uur.. toen had ik alles wel gezien wat er te zien was.
Je hebt je eigen vraag misschien al wel beantwoord. Omdat je alleen kunt ontdekken in het spel is brengt het kunnen bouwen van een basis wel de nodige variatie.

Aangezien niemand nog iets inhoudelijks weet over de patch kan het ook best zijn dat ze de nodige verbeteringen hebben doorgevoerd aan de map en andere onderdelen van het spel.

Het is vervelend voor je dat je een spel hebt gekocht wat je na een paar uur spelen al niet meer leuk vind. Maar dat hoeft natuurlijk niet te beteken dat je het geen 2e kans hoeft te geven. Het kost niets om het spel nog een keer te installeren als de patch uitgebracht is. En misschien is de patch wel leuk genoeg om nog een paar extra uurtjes uit het spel te persen.
Ach, het spel staat reeds nog geïnstalleerd hoor (heb toch voldoende drivespace).

Kijk als het nou een map had zoals E:D dan kan je ten minste zien waar je bent, waar je naar toe gaat en evt. dus je basis bouwen en later weer terug vinden.. maar een basis bouwen in een singleplayer spel heeft helemaal geen betekenis waar je enige echte waardevolle bezitten je ruimteschip en je multitool zijn. Ik kan me ook niet voorstellen wat je in die basis zou willen stoppen.. resources? waarom???

Ik zal de patchnotes wel lezen wanneer ze gepubliceerd worden maar ik heb weinig hoop dat ze iets zullen doen wat mij echt interesseert.
Klein is natuurlijk relatief. Aangezien er alleen nog maar aangekondigd is dar een patch aan komt maar er nog niet veel bekend is gemaakt over de inhoud kun je daar nog niet over oordelen.
Ach, een release is meestal groot en die zou van alles en nog wat bevatten wat er niet inzat, dat doel wel vrezen over wat klein inhoud.

Bijv een echte basis die op een planeet blijft staan ook al ga jij er weg en kom je 2 weken later terug zou al een grote verandering vereisen wil je het zinvol maken Want de game kent nu geen background events...
Tevens vind ik het niet gek dat ze niets van zich hebben laten horen. De enorme berg digitale ellende die paar mensen over zich heen hebben gekregen is enorm. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om dat van je af te kunnen zetten denk ik.
Dan moet je juist van je laten horen en niet in een hoekje gaan zitten bibberen... Nu zijn er massaal spelers afgehaakt / refunds geweest en die ga je niet meer terug krijgen. En nieuwe spelers verwacht ik ook niet meer dat er gaan komen.
En dan nog niet eens patch notes hebben, maar zeggen "die willen we nog uitbrengen"....... Typisch.
Is wel vaker zo hoor, dat de exacte notes worden uitgebracht tegelijk met de patch, en niet met de aankondiging.
Is wel vaker zo hoor, dat de exacte notes worden uitgebracht tegelijk met de patch, en niet met de aankondiging.
Dat klopt, maar dan praat je over patches die snel uitgebracht worden. Bij dit spel behoeft het toch wel enige uitleg...
Maar het probleem met NMS is juist precies wat Michaelr1 zegt... Dingen beloven. En de eerste communicatie naar de communitie (buiten de twitterhack) is gewoon weer gebakken lucht.
Zeiden ze van Driveclub op PS4 ook.
Volgens mij is Sony de grotere schuldige dan Hello Games. No man's Sky werd voor zover ik weet als PSN game aangekondigd en na de overweldigende reacties werd het meer en meer een full priced AAA-game met bepaalde verwachtingen qua kwaliteit en kwantiteit die simpelweg niet waargemaakt kunnen worden.

Wanneer NMS voor pakweg €20 als PSN/Xbox Live game was uitgebracht zouden de reviews stukken beter geweest zijn. Ook zou het spel een stuk meer aan de verwachtingen voldaan hebben...
Dan had Hello Games daar al lang iets van kunnen zeggen. In interviews met de ontwikkelaar werden dingen toegezegd die ronduit niet waar bleken te zijn. Sony de schuldige? Naar mijn mening absoluut niet. Lijkt me eerder dat Sony ook voor de beloften is gevallen.

oh werkelijk, mijn reactie is "off topic"? :?

[Reactie gewijzigd door EliteGhost op 26 november 2016 13:58]

Sony is naar alle waarschijnlijkheid net zo voor de gek gehouden als de kopers met alle zogenaamde ingame beelden.

Sony valt bv nooit partners af, en toch heeft Sony NMS publiekelijk te kijk gezet met "Tja wij hebben dit ook niet zien aankomen"
Helemaal mee eens, dan had ik 'm nog gekocht ook.

Lachte me rot toen ik 'm eergisteren bij de Black Friday deals op PSN voor €35 zag staan, wat denken ze nou zelf..
Nee dank je ik wacht wel tot Star Citizen volledig is uitgebracht ;)
voor de space-sim fanaten is deze game dus niet nodig, het is een soort Elite: Dangerous voor kinderen.

Iig verwacht ik in het wikipedia artikel van hello games, in de nabije toekomst, de volgende zin " Hello Games Ltd was a British video game developer and publisher "

Ik durf te wedden dat de eigenaars van dat bedrijf, een hele hoop slapeloze nachten hebben gehad

[Reactie gewijzigd door Metallize op 25 november 2016 20:24]

Helemaal mee eens! Het wordt Goodbye Games in mijn beleving.
Star Citizen CEO Chris is veel transparanter en echter. Dan maar een spel dat veel langer in Alpha zit dan een onafgemaakt spel dat gepushed wordt naar een 1.0 release, terwijl het een 0.2 versie is.

Eigenlijk moeten ze No Mans Sky terug naar Alpha brengen en eenzelfde aanpak hanteren als Star Citizen. Dat zou ze sieren.
Ik weet niet of dat nou hét voorbeeld is van hoe het wel moet. Voor een game waar meer dan 70 miljoen is opgehaald gaat dat allemaal wel erg traag. Ook daar lijkt mij de houden 'eerst zien dan geloven' de verstandigste aanpak.
Meer dan 130 miljoen https://robertsspaceindustries.com/funding-goals, wat hij beloofd en uitbrengt zit goed in elkaar. Ben al rustig de alpha aan het spelen :), ze doen het netjes en eerlijk. Ze hebben nu zelfs een planning online gegooid tot 2.6 enzo om iedereen op de hoogte te houden.
https://robertsspaceindustries.com/schedule-report
Helemaal mee eens. Elk goed spel kost een jaar of 5 om te bouwen, en Star Citizen is nog maar 2 jaar echt goed in ontwikkeling.
Overdreven dit, franchises als Assassin's Creed kosten 2 jaar, Heel "custom" games met grounds up eigen engines zoals Witcher 3 hebben 3 jaar ontwikkelingstijd nodig, zeer grote games zoals GTA V en Skyrim iets meer met 4 jaar.

Meer als 4 jaar kom je echt nooit tegen tenzij je echt over development hell games praat zoals Diablo 3, Duke Nukem Forever, Prey 2 of The Last Guardian. Meer als 4 jaar ontwikkeling betekent ook dat je bijna altijd over verschillende console generaties gaat enzo, dat is zeker geen standaard.
ben geen fan van star citizen maar de graphics ervan zijn nog niet achterhaald op een gtx1080
Is ook gewoon maar de Cryengine, mooie graphics daarin maken doen low budget indie studios regelmatig. Daar hoef je geen 130 miljoen voor.

[Reactie gewijzigd door Chromanin op 26 november 2016 00:44]

Garry's mod :ˆ), al 9 jaar en nog steeds moeten er tweewekelijks bugs uitgehaald worden en gameplay nog verder verbeterd
Die grafiekjes zijn echt bizarre onzin. Tellen vaak de allereerste pre-production stappen als 'het begin'. Maar gek genoeg word Star Citizen niet op die manier gemeten door de mensen die graag met dat linkje gooien, want dan moest je beginnen te tellen ergens in 2011.

Ruim 5 jaar dus, met niet bijzonder veel om over naar huis te schrijven nog behalve een buggy, slecht performende engine en een waslijst van beloftes waar slecht (of niet) over nagedacht is.
Team Fortress 2, LA Noire, Fallout 3 en Diablo 3 zitten daartussen... . Je kan toch geen games aanhalen die meerdere restarts gehad hebben en hun eigen ontwikkelings studios hebben failliet gekregen.

Als ze dat soort ontwikkelingen en development hells als basis nemen om hun eigen timeline op te baseren, dan ziet het er echt niet goed uit.

Daarnaast games als TES Online dat JAREN in pre-productie heeft gezeten. Morrowind heeft ook een reset gehad van scratch + jaren in de koelkast gezeten en ga zo maar door.
Star Citizen is juist een game die ze wil bouwen naar eigen visie, zonder de te krappe deadlines die vaak games limiteren in scope. Daarom hebben ze juist zoveel geld opgehaald, zodat de game echt kan worden zoals ze het willen maken. Vind je dat niks, dan zijn er genoeg andere games die je kunt gaan spelen. Maar je hoeft niet geirriteerd te raken omdat jij het te lang vindt duren. De manier waarop deze game ontwikkeld wordt is juist uniek. Het zal nog lang gaan duren, maar we kunnen dan wel zien of zoiets tot een indrukwekkender game leidt dan traditionele game ontwikkeling.
Misschien wel, misschien niet, dat moet nog blijken.

Spore was ook een game met een immense visie, waar 8 jaar aan gewerkt is. Uiteindelijk bleek het daar te ambitieus en werd de game een dummed down versie van de visie van Molyneux.

Daarnaast maakt het geen bal uit of er verschillende console generaties overheen gaan. Dit is een PC game.
Ik snap dat je het gevoel krijgt dat de ontwikkeling veel te traag gaat, maar vergelijk het eens met andere spellen.
Star Citizen is nu 4 jaar in ontwikkeling, veel AAA spellen zoals Fallout 4 zijn minstens 5 jaar in ontwikkeling, en die spellen zijn minuscuul vergeleken met de beoogde omvang van Star Citizen.
Squadron 42 moet gewoon eind 2017 uitkomen hopelijk :)
Klopt en het kost ook meer tijd doordat ze veel met analyses doen op echte mensen om zo de realiteit na te bootsen, en dit alles in kaart brengen ook de bewegingen kost gewoon meer tijd naast dat het allemaal veel diverser is in SC (of zal worden) dan dat anders games doen of gedaan zullen hebben.
Ach kom he, ze hebben het fantastisch gedaan. Kleine investering, veel hype, nu dan een kleine low cost update om mensen tegen te houden rechterlijke acties te ondernemen en ontzettend goed verkocht. Je zou voor minder jaloers worden.

Die pre-orders zijn echt fantastisch om het groot geld binnen te halen zonder veel moeite te doen.

De enige verliezers zijn de consumenten, maarja eigen schuld...
Die pre-orders zijn echt fantastisch om het groot geld binnen te halen zonder veel moeite te doen.
Pre-orders worden pas uitbetaald aan de developer na release, niet eerder. Denk dat ze heel veel omzet zijn kwijtgeraakt door gecancelde pre-orders.

Overigens wel eens over eigen schuld: nooit pre-orderen zonder dat je weet je wat je koopt.
Het was niet alleen gehype. Die kerel zat gewoon te liegen op bepaalde vragen die hij kreeg. Zoek is voor de gein interviews op met Sean Murray. De reden dat multiplayer zo controversieel was is omdat er nooit bevestigd werd of het er in zou zitten of niet. Hij zei letterlijk "Ja het zit er in, maar de kans dat je elkaar tegenkomt is vrijwel nihil". Op de dag van de release hebben we gezien dat het er gewoon niet in zit.
Anoniem: 427436
@Bonobo25 november 2016 22:55
Dat was inderdaad wel een beetje jammer. Er is namelijk helemaal geen multi-player. Ook is er geen combat in-space. :(
Geen combat in space? Er zijn zat space-piraten die je de lucht uit kan knallen, en je wordt regelmatig gescand door ze, waarna ze achter je aan kunnen komen als je waardevolle cargo hebt...
Tja, het is gewoon net als het echte heelal. Zijn er andere aliens of niet. Sommige zeggen van wel, sommige van niet. Je weet het niet he.
Erg grappig ook hoe een van de Hello Games devs over gelopen is naar het Star Citizen team ;)

Mja uiteindelijk is het toch echt eigen schuld dikke bult. Ze hypte die procedurally generated planets zo op, dat mensen zat info hebben kunnen vergaren dat de uitkomst een boring spel zou worden waar alles er een beetje hetzelfde zou zijn, in een ander jasje.

Zo is het bij elk spel met zulke technologie tot nu toe gegaan.

Een betere approach is idd Star Citizen waar ze achteraf de planeten 'sculpten' etc.
Star Citizen met een eigen gebouwde cockpit en een vette joystick en dan een Oculus Rift op je hoofd. Dat is de game ervaring waar ik op zit de wachten. Dat spel ziet er zo gigantisch episch uit. En het gedeelte dat je al kunt spelen ziet heel erg goed uit.
Erg grappig ook hoe een van de Hello Games devs over gelopen is naar het Star Citizen team ;)

Mja uiteindelijk is het toch echt eigen schuld dikke bult. Ze hypte die procedurally generated planets zo op, dat mensen zat info hebben kunnen vergaren dat de uitkomst een boring spel zou worden waar alles er een beetje hetzelfde zou zijn, in een ander jasje.

Zo is het bij elk spel met zulke technologie tot nu toe gegaan.

Een betere approach is idd Star Citizen waar ze achteraf de planeten 'sculpten' etc.
procedural generation , op dit niveau is gewoon nog niets anders dan een random seed als ze deze technologie nog 10 jaar door ontwikkelen in combinatie met een echt denkende A.I. , dan kan de beloofde Nomanski zoals het toen beloofd was met al die hype het ook echt doen.

Dus nog eventjes wachtten tot de jaren 30 van deze eeuw ;)

2029 de singularity point :D

[Reactie gewijzigd door Metallize op 25 november 2016 20:34]

Heb je je al aangemeld bij de 'bookies'? Het zou wel eens eerder of later kunnen zijn :P (not likely IMHO)
Dit is nog niet een echt singularity-point in de menselijkheid - ondanks dat het vele gamers hun mening splijt - maar in de beleving ervan, mits het dan wél correct uitgevoerd zou zijn, zou dit een groot ding zijn. Ik hoop dat nog zulke vormen van VR bijvoorbeeld mag meemaken als kunstmatige intelligentie
Ik vond het echt zonde. Het was een echt leuk spel in het begin. Maar was te eentonig. Misschien dat deze update me aandacht van titanfall 2 en overwatch kan verplaatsen naar No Man's sky
Hoe zou het komen dat No Man's Sky nog altijd zo duur is op keysites? Recente games zoals Dishonored 2 of Titanfall 2 vind je al voor onder de 30 euro, zoals de meeste games. Maar NMS is ondertussen al bijna een half jaar oud, is geflopt, maar moet nog altijd 35 euro opbrengen? Andere games met die status zetten ze voor dumpprijzen onder de 10 euro te koop... Iemand een uitleg?
Te weinig keys is het enige wat ik kan bedenken, zo kunnen ze de prijs kunstmatig hoog houden.
Ik denk dat dat onder druk van Sony gebeurt.
Als de PC versie (die identiek is aan de ps4 versie) te goedkoop is dan kan sony het niet meer voor het volle pond verkopen op hun console.
Volgens mij verwachten ze dat het game ernstig zal verbeteren met patches.
Duurde met Battleborn ook even voor deze in prijs zakte. Nu voor een schamele 5 euro te koop... of hij is al free to play zelfs.
We gaan het mee maken. Misschien een reden om het weer een keer op te starten, misschien niet. Heb er toch een uur of 30 in kunnen proppen.

Het moge duidelijk zijn dat het geen 60 euro waard was, maar miskopen hebben we allemaal wel eens. Ondertussen genoeg andere spellen om m'n toch al beperkte vrije tijd aan te verdoen, zeker nu met de autumn sales overal.

Als het wat beter wordt, mooi meegenomen. Zo niet, eh, it happens.
Over een jaar of tien lezen we vast een retrospective op Gamasutra of iets dergelijks en horen we wat er nou daadwerkelijk achter de schermen is gebeurd bij Hello Games. Ik ben benieuwd.
Heb het spel voor 30 euro gekocht enkele dagen na de launch. Na een week lag het stof te happen, en op dit moment zijn er al vele andere games bij gekomen die de kans kleiner maken dat ik NMS nog uit de kast pak. Maar, omdat ik het spel nog wel heb geef ik het zeker nog wel een kans in de toekomst als er patches uitgekomen zijn die het spel aantrekkelijker maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee