Lenovo levert 31 procent minder smartphones

Lenovo heeft in de afgelopen maanden iets minder pc's en een stuk minder smartphones verkocht dan in dezelfde maanden vorig jaar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de fabrikant. Ten opzichte van het vorige kwartaal ging het echter wel beter.

Lenovo zegt dat het op het gebied van smartphones meer focus legt op de markt voor high-end telefoons en minder aandacht besteedt aan goedkopere modellen, waardoor de gemiddelde verkoopprijs per toestel is gestegen. Mede daardoor daalden de leveringen van smartphones met 31 procent tot 11,2 miljoen toestellen. Ten opzichte van de wintermaanden stegen de leveringen met 3 procent, merkt de fabrikant op.

Lenovo telt niet alleen smartphones onder het eigen merk mee, maar ook onder dat van Zuk, dat vooral actief is op de Chinese markt, en Motorola. Lenovo nam Motorola enige tijd geleden over van Google en bracht in de afgelopen maanden bijvoorbeeld de Moto G4 uit. Ook presenteerde het de Moto Z met MotoMods, opklikbare accessoires voor beide Moto Z-modellen. De Moto Z's moeten dit najaar uitkomen in de Benelux.

Op het gebied van pc's daalden de leveringen met 2 procent tot 13,2 miljoen exemplaren. Daarmee claimt Lenovo marktleider te zijn op het gebied van desktops en laptops, met een wereldwijd marktaandeel van rond 21 procent.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

18-08-2016 • 14:12

57 Linkedin

Lees meer

Lenovo presenteert Zuk Edge-smartphone Nieuws van 20 december 2016
Lenovo schrapt 1100 Motorola-banen Nieuws van 27 september 2016

Reacties (57)

57
55
35
2
0
7
Wijzig sortering
Ik denk dat te weinig mensen van het merk af weten en daardoor uit vertrouwen toch eerder voor een Samsung, Apple, HTC, Sony O.I.D. gaan, hoewel ik de Lenovo smartphones er zeker niet verkeerd uit vind zien, ben ik zelf ook meer een Samsung / Apple klant.

Ik vraag me af wat de oorzaak is van de slechtere verkopen?

Off-topic-denk-ik:
Zouden ze beter verkopen als er (nog) IBM op zou staan? Een merk wat heel veel mensen wel kennen en waarschijnlijk ook vertrouwen in hebben? Of ligt het echt ergens anders aan?

Weer-een-beetje-on-topic:
Qua laptops vind ik het niet meer wat het geweest is, in nabije omgevingen hoor ik veel klachten en de kwaliteit is merkbaar achteruit gegaan (vind ik). Des al niet te min is 13,2 miljoen verkochte exemplaren niet verkeerd :)
De verkoop van alle smartphones is aan het dalen, dus een daling is niets vreemds.
Heeft niets/weinig met andere merken te maken. Eerder zoals Lenovo aangeeft dat ze meer duurdere smartphones willen verkopen en ja die hoeveelheden zijn bij voorbaat al lager.

Het enige segment dat stijgt (ja, pure tablets gaan ook al down) zijn laptops/2in1/hybride apparaten.
Logisch dat de verkoop van smartphones aan het dalen is: steeds meer mensen hebben er 1. En toch is het een markt die interessant blijft:

- een paar miljard mensen hebben nog geen smartphone en in ontwikkelingslanden staat internet gelijk aan toegang via een smartphone
- een smartphone heeft doordat je zo'n ding altijd bij je hebt nooit het eeuwige leven

Genoeg lange termijnperspectief dus. Het is een commodity aan het worden net zoals voedsel.
Dus? Ik zeg toch niet dat smartphones verdwijnen? Dat het geen interessante markt is?
Dat er geen toekomst perspectief is? Dat geldt voor de meeste devices. Net als voor meer devices zoals o.a. PC's. < 9 " Tablets zie ik wel nagenoeg verdwijnen ten voordele van phablets en 2in1 laptops.
Meer interessant is de opleving van laptops.

Gerelateerd aan dit artikel dalen smartphones dus al bij gelijke prijsrange Lenovo smartphones. Een daling is überhaupt al logisch.
Het gaat juist heel goed met lenovo en logisch ook want de telefoons zijn rete goed en spotgoedkoop.

http://google.com/newsstand/s/CBIwiY6w8yw

Ikzelf geniet nog elke dag van m'n twee lenovo toestellen. De laatste een metal design super slick en top prestaties voor minder dan 200€! Kan zich makkelijk meten met Samsung en iPhone.
Waarom zijn de verkopen van Smartphones aan het dalen dan? Ik kan me niet echt herinneren dat ik dat gelezen hebt. Tablets wist ik wel inderdaad en vind ik ook niet heel erg vreemd. Heb zelf altijd wat gemist, ik heb er meerdere gehad, van de Galaxy Tab 2 7.0 tot aan de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro en ook de Asus VivoTab Smart maar heb altijd wat gemist. Het 2 in 1 concept vind ik zelf wel een hele leuke vervanger omdat dit een beetje een alles-kunner gevoel geeft. Best of both worlds :)
Ik had al voorspeld dat het marktaandeel van Samsung weer zou gaan stijgen als mensen zo'n Chinese telefoon of laptop hebben geprobeerd. De (bouw)kwaliteit is gewoon minder dan Samsung, je laat 'm een keer vallen en hij is stuk.

Het valt veel mensen gewoon niet op dat hun Samsung telefoon jaren en jaren probleemloos blijft werken. Pas als ze een ander merk proberen dan zien ze dat kwaliteit niet vanzelfsprekend is.
Wat een onzin. Jij doet net alsof elke telefoon van een chinees merk per definitie bagger is. Ik wil juist nooit meer een Samsung omdat je de hoofdprijs betaald en na een jaar kunt fluiten naar updates.

Mijn huidige Oneplus 2 kost de helft van een Samsung "vlaggenschip" en heeft nu al meer updates ontvangen dan mijn oude Galaxy S5 en Tab S samen. Daarnaast is hij zeker net zo goed gebouwd.

Merken zoals Oneplus, Huawei, Xiaomi etc brengen gewoon goeie telefoons uit, en google kiest echt niet zomaar een budgetmerk uit voor hun Nexus. Er is alleen zo verschrikkelijk veel keus in China en soms zit daar ook wel eens een mindere telefoon tussen.
Ja klopt helemaal inderdaad. Maar Lenovo is toch niet echt slechte kwaliteit qua smartphones? Of wel? Ik had altijd de indruk dat hun smartphones behoorlijk degelijk waren :)
Ik zou het niet weten want ik koop liever geen Chinese spullen.

Let wel dat je pas een oordeel kan geven nadat je het jaren hebt gebruikt. Deze merken zijn pas enkele jaren op de Europese markt. En een degelijke indruk zegt niet altijd alles. Een BMW voelt ook een stuk degelijker dan een Toyota maar is het uiteindelijk niet.

Ook hoor hier ook mensen klagen over de Chinese telefoons: dan stopt de speaker er weer mee, dan gaat het scherm in een keer gekke kleuren geven of breekt een knopje af. Dat soort problemen heb ik gewoon nooit met Samsung, ook niet bij de goedkopere modellen.

Ik heb wel eens iemand ontmoet die een OnePlus One had en er enkele jaren geen problemen mee had gehad. Daar was ik al positief verrast over moet ik zeggen.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 18 augustus 2016 16:02]

Ja. Heel veel reviews vind ik soms ook wel eens moeilijk hoor, out of the box werkt zo goed als elke telefoon perfect. Helaas wijst zich na een paar maanden gebruik pas echt uit of het goed spul is. Zeker gezien ik alles altijd zsm wil hebben, is dit vrij lastig. Daarom leg ik altijd mijn vertrouwen in Samsung.

Heb 2 jaar terug de fout gemaakt om LG te nemen, doe ik dus nooit meer, viel na 4 maanden uit elkaar (Optimus 4x HD), letterlijk. Samsung en Apple vertrouw ik wel, Apple had een misser met 6 die boog in je broekzak natuurlijk maar verder altijd hele goede kwaliteit toestellen geweest, echter wel wat aan de dure kant. Samsung heeft me op High End gebied nog NOOIT in de steek gelaten. M'n pa heeft zelfs 6 jaar gedaan met de Galaxy S1 en die vervangen voor de Galaxy S4 Mini :) Echt goed spul.
Weer-een-beetje-on-topic:
Qua laptops vind ik het niet meer wat het geweest is, in nabije omgevingen hoor ik veel klachten en de kwaliteit is merkbaar achteruit gegaan (vind ik). Des al niet te min is 13,2 miljoen verkochte exemplaren niet verkeerd :)
Ik vind het verbazingwekkend en zorgwekkend dat ze überhaupt nog 1 laptop verkopen nu algemeen bekend is (of zou moeten zijn) dat die dingen vol zitten met (soms niet verwijderbare) spyware.

http://thehackernews.com/2015/09/lenovo-laptop-virus.html

nieuws: Lenovo haalt rootkit weg uit bios meerdere laptopmodellen

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 18 augustus 2016 14:33]

Men heeft inderdaad fouten gemaakt, maar dit vooral op de consumentenlijn (Ideapad) terwijl het gros van de verkopen zakenlijk is waarbij er vaak nog een eigen image wordt geïnstalleerd.

Ik ga zelf meer dan waarschijnlijk dit weekend mijn volgende Thinkpad bestellen.
De oorzaak geven ze zelf toch voor een stuk aan: ze richten zich meer op een hoger segment. Hierdoor dalen de verkopen maar stijgt de gemiddelde toestelprijs wat er voor kan zorgen dat omzet en winst stijgen ondanks het kleinere volume.
Aah, ik dacht dat ze daarmee bedoelde dat ze het af moeten leggen tegen de High-end smartphones, het klonk me al raar in de oren maar dat heb ik dus blijkbaar dan ook verkeerd gelezen.

Ik denk dat het moeilijk is voor bedrijven als Lenovo die geen "grote" spelers zijn op dit gebied om in elk segment goede kwaliteit smartphones te leveren. Dus dat ze daarom alleen focussen op de higher end smartphones.
Dat verbaasd me wel moet ik zeggen. Ik vind dat Lenovo goede laptops maakt (vooral voor de zakelijke markt), en hun smartphones zijn nou ook niet echt slecht vind ik.

Edit: voor degene die denken dat ik het over de 'virus' laptops heb, zie mijn reactie:

AnonymousWP in 'nieuws: Lenovo levert 31 procent minder smartphones'
Dan ben je blijkbaar niet echt bekend met de laptops op de zakelijke markt. Lenovo heeft namelijk ook ThinkPads, en dat zijn de businessmodellen. Die staan niet in het rijtje.

offtopic:
Ik wist trouwens gewoon dat er minimaal 1 iemand met dat artikel aan zou komen :P
Ik verwacht dat ze hier al mee gestopt zullen zijn, dat gaf Lenovo ook aan: nieuws: Lenovo belooft 'schone en veilige' computers na SuperFish-debacle

En als dat een leugen zou zijn, is er altijd nog dit artikel waaruit je kan opmaken dat de EU dat niet goedkeurt: nieuws: 'Lenovo overtreedt wet met voorgeïnstalleerde malware'

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 18 augustus 2016 14:40]

Dan ben je blijkbaar niet echt bekend met de laptops op de zakelijke markt. Lenovo heeft namelijk ook ThinkPads, en dat zijn de businessmodellen. Die staan niet in het rijtje.

offtopic:
Ik wist trouwens gewoon dat er minimaal 1 iemand met dat artikel aan zou komen :P
Dan ben je blijkbaar niet echt bekend met de laptops op de zakelijke markt. Lenovo heeft namelijk ook ThinkPads, en dat zijn de businessmodellen. Die staan niet in het rijtje.

offtopic:
Ik wist trouwens gewoon dat er minimaal 1 iemand met dat artikel aan zou komen :P
Ik koop zakelijk m'n eigen laptops in en ik zou nooit maar dan ook nooit in zee gaan met een merk dat erom bekend staat spyware en rootkits te installeren op (al dan niet zakelijke) laptops.

Laat staan een merk dat dat nadat ze ontdekt zijn nog meer dan 3x gedaan hebben.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 18 augustus 2016 14:35]

Volgens mij zijn ze met die adware + rootkits al mee gestopt hoor. Anders had de EU daar wel een stokje voor gestoken denk ik zo..
Het gaat er natuurlijk niet om dat ze het niet meer doen, maar dat ze dit ooit (3x) gedaan hebben. Dat zegt iets over het bedrijf. En je moet dit niet nalaten omdat je als bedrijf gesnapt kan worden, maar omdat je dat überhaupt niet hoort te doen. Heeft met normen, waarden en ethiek te maken. Zo koop ik ook een kaartje voor de trein omdat ik een dienst afneem. Niet vanwege de angst om gepakt te worden.

Integriteit is het woord wat ik zocht.

[Reactie gewijzigd door BBRabbiB op 18 augustus 2016 14:48]

Dat is zeker waar. Maar nu weet je in ieder geval dat ze het nooit meer zullen doen. Wie weet wat andere laptopfabrikanten allemaal doen wat nog niet ontdekt is? ;)
Ik hoop dat je gelijk hebt. Maar ik wil niet zo cynisch door het leven lopen om te denken want andere fabrikanten allemaal flikken. Ik denk dan maar dat wat ik zou doen als ik fabrikant zou zijn en dat andere fabrikanten misschien wel hetzelfde denken als ik O-)
Dare to be naive!
Haha. Ik ben ook een nogal persoon wat heel erg achterdochtig is, en achter veel dingen iets zoekt. Wellicht dat het daar door komt. :P

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 18 augustus 2016 14:54]

Dat is toch niet zo moeilijk om te ontdekken? Zet wireshark aan en je ziet vanzelf dingen naar buiten gaan die er niet horen als ze iets zouden doen.
Jij hebt het over spyware en adware. Die maken verbinding met internet. Rootkits niet.
Als je met alle schandalen en dergelijke uit het verleden rekening moet houden, dan kan je geen merk meer kopen.

Verder zijn Thinkpads natuurlijk gewoon de beste en meest betrouwbare zakelijke laptops die er zijn. Heb nu een Macbook kloon van Dell met alles erop en eraan, maar komt toch niet in de buurt van een goede Thinkpad.

Wat betreft de telefoons: de Moto's hebben nu flink wat meer concurrentie. Na jaren voor de Moto G's te gaan heb ik nu eens een OnePlus 3 die in mijn ogen de beste prijs/kwaliteitverhouding van het moment heeft. Zonde dat de Lenovo producten zo slecht te krijgen zijn in Europa. Thinkpads en smartphones zie je amper ergens liggen. En als ze nou eens een Thinkpad smartphone uitbrengen...
Als je met alle schandalen en dergelijke uit het verleden rekening moet houden, dan kan je geen merk meer kopen.

Verder zijn Thinkpads natuurlijk gewoon de beste en meest betrouwbare zakelijke laptops die er zijn. Heb nu een Macbook kloon van Dell met alles erop en eraan, maar komt toch niet in de buurt van een goede Thinkpad.
Wat?! Noem eens eens een voorbeeld van een ander merk dat bewust spyware/virussen op laptops installeert? Asus? MSI? Ben benieuwd, volgens mij is die claim nergens op gebaseerd.

Ook is je stelling over dat Thinkpads "het beste zijn voor zakelijk" gewoon helemaal subjectief en dus informatieloos. Ik gebruik Asus zakelijk, bij m'n klant staat overal Dell en collega's van mij gebruiken Apple producten. "Het beste" bestaat niet. "Natuurlijk het beste" al helemaal niet.
Het was crapware zoals deze bij zoveel consumerlaptops geleverd wordt. Deze was toevallig hardnekkiger. Het lijkt me vrij naïef om te denken dat er tussen die Acer toolbars in het verleden geen vatbare software zat. Andere laptopbakkers leveren ook crap/bloatware mee op de consumerlaptops, in het geval van Lenovo was er malware doorheen geglipt.

De Thinkpads zijn een heel andere lijn. Dat is het oude IBM en staan al decennia bekend om de kwaliteit en degelijkheid.

Apple heeft ook privacy issues gehad (naaktfoto's van celebrities vergeten? complete devgedeelte gehackt en weken down). Heb zelf vele laptops gehad en qua hardware en bouwkwaliteit behoort Thinkpad gewoon tot de absolute top. Duur, maar kwaliteit. De meeste andere fabrikanten (op Apple na) focussen zich qua hardware veel meer op prijs/kwaliteit dan puur kwaliteit ten koste van de prijs. De goede Thinkpads zijn gebouwd om een atoomoorlog te overleven.
Het was crapware zoals deze bij zoveel consumerlaptops geleverd wordt. Deze was toevallig hardnekkiger. Het lijkt me vrij naïef om te denken dat er tussen die Acer toolbars in het verleden geen vatbare software zat. Andere laptopbakkers leveren ook crap/bloatware mee op de consumerlaptops, in het geval van Lenovo was er malware doorheen geglipt.
Wat je hier zegt is gewoon niet waar en geeft bovendien geen antwoord op m'n vraag.

Lenovo heeft als enige bewust spyware geïnstalleerd op laptops. Meerdere keren over de jaren heen. Dat is heel iets anders dan gewoon irritante bloatware zoals wel meer fabrikanten doen. Er is geen enkele andere fabrikant die dat gedaan heeft.

Ook je voorbeeld van Apple slaat nergens op. Apple heeft nooit zelf spyware op laptops geïnstalleerd. Dat hun cloud-dienst gehackt is staat helemaal los van of hun laptops met of zonder spyware geleverd worden.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 18 augustus 2016 17:21]

De superfish was een groot issue. Daarna lagen ze onder een vergrootglas en probeerde iedereen een spectaculaire headline te scoren. Die customerfeedback was van een heel andere orde, maar een headline met spyware erin werkt altijd prima. Niet veel anders dan tools en apps met zo'n vinkje verstopt met dat ze gebruikersdata versturen, alleen het vinkje was er niet. Was ook geen beveiligingsrisico en bovendien blijf je hameren over de consumerlaptops (die ik nooit zou kopen) terwijl ik het over de Thinkpads heb(topkwaliteit). Totaal verschillende apparaten die door verschillende teams worden ontwikkeld. Alleen het merkje komt overeen.
kun je uit de doeken doen waarom het wel ok zou zijn consumenten te bespioneren, of wellicht zelfs sterker, waarom het ok is spyware op je apparatuur te plaatsen zolang je dat duidelijk niet doet op apparatuur die je ALLEEN zakelijk verkoopt?

alsof niet zakelijke klanten vrij wild zijn. walgelijk gewoon.
Dat is niet wat ik zeg. Ik heb het over dat het twee lijnen zijn. Ik zeg uberhaubt niks over de consumentenlijn behalve dat ik het niet zou kopen. Betekent niet dat ik de Thinkpads ook niet zou kopen.

Geen woorden in de mond leggen.
Lees je eigen post nog eens
Was ook geen beveiligingsrisico
Wat?! :? |:(
Update: Rob Graham, CEO of security firm Errata Security, has cracked the cryptographic key encrypting the Superfish certificate. That means anyone can now use the private key to launch man-in-the-middle HTTPS attacks that won't be detected by machines that have the certificate installed. It took Graham just three hours to figure out that the password was "komodia" (minus the quotes). He told Ars the certificate works against Google even when an end-user is using Chrome. That confirms earlier statements that certificate pinning in the browser is not a defense against this attack (more about that below). Graham has a detailed explanation how he did it
http://arstechnica.com/se...breaks-https-connections/

Als het unencrypted doorsturen van AL je internet browser verkeer naar iedereen die het wil zien geen beveiligingsrisico is dan weet ik het ook niet meer.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 19 augustus 2016 08:45]

Lees eens goed. Ik zei dat de Superfish een groot issue was en de andere niet. Precies wat daar staat. Selectief quoten is wel heel lame als je de eerste zin niet meepakt.
Liever een merk waarvan het geweten is en waarvan geweten is hoe je het kan tegengaan dane en merk waarvan je niet weet wat ze meeleveren denk ik dan.
Zakelijke markt wellicht ja, maar in de consumenten (budget) reeks is het vaak echt niet best. ;( Ondermaatse bouwkwaliteit is echt betreurend gewoon. Heb zelf ook een gekocht afgelopen jaar, destijds veel waar voor je geld qua specificaties maar de bouwkwaliteit.. Man, niet best gewoon. Heb nog een aantal modellen gezien en dat was precies hetzelfde. Toch zonde.

Daarnaast zijn ze gewoon niet bekend genoeg met smartphones, en zijn de Motorola telefoons (helaas) niet meer wat ze ooit waren.. Ik vind het wel logisch.
Dat verbaasd me wel moet ik zeggen. Ik vind dat Lenovo goede laptops maakt (vooral voor de zakelijke markt), en hun smartphones zijn nou ook niet echt slecht vind ik.
Goede laptops?! Juist niet voor de zakelijke markt. Ik zou er nooit een zakelijk aanschaffen en wel hierom: http://thehackernews.com/2015/09/lenovo-laptop-virus.html

nieuws: Lenovo haalt rootkit weg uit bios meerdere laptopmodellen

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 18 augustus 2016 14:33]

En succesnummers moto e g en x zijn ook om zeep geholpen.
Tsja, het lagere middensegment is druk geworden met alle Chinese spelers (Oneplus, Xiaomi etcetera), dus de Motorola's en zullen minder gretig gekocht worden. Zeker ook omdat het zich eerst tot de poweruser gericht was met z'n kale, maar goed geupdate android. Juist deze groep durft verder te kijken dan de gevestigde merken. Dit alles zal ook wel in zekere mate gelden voor Zuk met de betere kwaliteit door concurrenten in China.
Lenovo is een Chinese speler. Maar goed, Xiaomi, 38% minder verkopen tov vorig jaar, Oneplus komt in de statistieken niet eens voor. Het zijn Huawei, Vivo en Oppo die de markt leiden nu. En dan vooral met modellen uit het midden en hoger segment (Huawei P9, Oppo R9, Vivo X7.
Apple (-32% op de Chinese markt wat de grootste ter wereld is) en Samsung hebben het ook zwaar te verduren. Dus dat Lenovo minder verkoopt is geen unicum.

Waar ZUK eerst een "zelfstandige" dochteronderneming was van Lenovo met als troef CyanogenOS is het nu gewoon een merknaam van Lenovo.
Wie besteed zijn marketing dan ook uit aan een speler als Elephone |:(
(en de relatie met Cyanogen liep ook niet zo lekker)
Die verkoop cijfers zijn grotendeels gebaseerd op de verkopen in China. In het westen liggen de kaarten geheel anders. In Amerika is Apple veruit de grootste en in Europa Samsung.

De Chinese merken verkopen echt niet zo goed in Amerika en Europa.
De Chinese markt is groter dan de Amerikaanse en Europese markt bij elkaar.
Daarbij verkoopt Huawei behoorlijk goed in Europa.

http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS41636516

Wereldwijde verkopen Q2 2016, nr 3, 4 en 5 zijn Chinese merken. En die doen het niet zo goed volgens jou?
Interestingly enough, our early findings show low-end Chinese OEMs that predominantly built their business domestically in China are having success penetrating non-China markets, despite low-end competition from local brands already in place."
Ze verkopen meer dan vorig jaar, natuurlijk, maar zijn nog steeds erg klein in Europa vergelijken met Apple en Samsung.

In Amerika verkopen ze heel erg weinig, relatief gesproken.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 18 augustus 2016 18:26]

Is ook niet zo gek dat men in de EU en de USA minder verkoopt.

Men verkoopt hier nagenoeg geen Chinese modellen via officiele kanalen.
Bijna alles Chinese merken verkopen via import door consumenten en een paar 'oem-branded' modellen zijn een druppel op de gloeiende plaat.

Daarnaast is voor iedereen de Chines markt eenn giga afzetmarkt die niet in verhouding staat tot de EU en USA. Voor fabrikanten is de Chinese markt zelf groot genoeg.

Laten we de invloed eens bekijken voor Apple bijvoorbeeld.
Door de inkakkende verkopen gaat Apple opeens flink in China investeren.
De modus 'Chinezen kopen het toch wel' is gewijzigd naar 'Chinezen paaien en eindelijk eens wat terug doen' omdat de verkopen inzakten en dit grote invloed had op omzet en winst.

Bron: Tim Cook op missie:
http://www.pymnts.com/apple/2016/apple-china-rd-investment/
http://appleinsider.com/a...es-asia-pacific-rd-center
Apple maakt weinig kans in China want het is te duur en wordt door de overheid tegengewerkt want die wil Chinese merken voortrekken.

Alle grote westerse bedrijven zijn kansloos in China maar hebben dit nog niet door.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 18 augustus 2016 23:49]

Je hebt duidelijk weinig kaas gegeten van de materie.

Apple is voorheen zeer groot geweest in China alleen ze hebben te weinig gedaan om die positie vast te houden. De iPhone 5c was een poging om de Chinese markt (en Afrikaanse markt) verder uit te breiden maar niemand zat te wachten op een uitgeklede plastic iPhone.

Het heeft niks met de prijs te maken. Apple heeft / had een imago en mensen kochten het voor de status. Ook Chinezen. En aangezien de middenklasse in China rijk genoeg is daarvoor was dat geen probleem. Alleen die middenklasse koopt nu liever high-end Huawei's, Vivo of Oppo's. (oa. door het Zuid Chinese Zee gedoe en meer anti-VS gevoelens).

Grote Westerse bedrijven zijn heus niet allemaal kansloos. Automerken bijv doen het gewoon goed in China, Unilever, P&G, IKEA, Yum, Nike, H&M, allemaal bedrijven die het gewoon goed doen in China.
Westerse bedrijven kunnen hun waren alleen maar verkopen zolang chinese bedrijven niet iets vergelijkbaars maken. Zodra ze dat wel doen worden de westerse fabrikanten het land uit gebonjoured. In de tussentijd worden de fabrikanten gedwongen om in een joint venture hun Chinese collega's te laten zien hoe zij hun producten maken.

De Chinese overheid wil gewoon niet dat Apple groot wordt en gaat ze tegen werken. Dan krijgen ze vage boetes voor monopolie misbruik of slechte kwaliteit of oplichting van consumenten. Vraag het maar aan Volkswagen.

Bedrijven zoals Facebook en Google komen er ook niet in. Deze bedrijven zijn overal ter wereld succesvol, maar niet in China.
Google heeft zichzelf terug getrokken uit China. Ze zijn welkom als ze zich aan de regels houden.
Mark Zuckerberg is het laatste jaar enorm vaak in China geweest en is hard bezig met Facebook om toegang te krijgen (waarschijnlijk volgend jaar). Dus lul niet zo slap.

Tim Cook heeft net tijdens een bezoek aan China aangekondigd een speciaal R&D centrum op te zetten in China. De producten slaan gewoon niet aan, de iphone 6S is niks bijzonders en de SE is mislukt (in China dan). Dat heeft niks met tegenwerking te maken. Vage boetes voor monopolie? En die boetes komen in Europa niet voor? Lul niet zo slap.

Chinese bedrijven in het Westen worden niet tegengewerkt zeker? ZTE, Huawei, de hele zonnepanelen markt, etc.
Of Franse wijnboeren die zelfs Chinezen met de doodbedreigen als ze een vineyard op willen kopen. Handelsoorlogen en vuile tactieken komen overal voor dus doe niet alsof Europa zo netjes is.
Ik merk in mijn omgeving dat er nu met name meer Huawei's gekocht worden ipv de Motorola's. De Huawei's zijn net een paar tientjes goedkoper voor vergelijkbare specificaties. En kennelijk bevallen die Huawei's goed als ik dat zo hoor.
De lenovo y50 was een zeer fijne laptop, niets mis mee. Momenteel heb ik ook de Motorola moto x style en voelt dit als de ideale opvolger voor de LG Nexus 5 voor mij. (mijn vorige telefoon). Heb veel liggen piekeren over welke ik wilde halen, maar deze telefoon hebben ze toch echt geaced.

Al met al ben ik meer dan tevreden met lenovo. Ook met de laptop opladers, misschien minder algemeen maar deze voelen een heel stuk steviger dan de traditionele ronde opladers.
''De Moto Z's moeten dit najaar uitkomen in de Benelux.''

O ja? Volgens mij zou alleen de reguliere Moto Z wereldwijd uitkomen, de Moto Z Force zou een Verizon Exclusive blijven. Zo is dat tenminste wel gecommuniceerd bij de aankondiging.
Anoniem: 519928
18 augustus 2016 18:31
Jullie halen Motorola en lenovo regelmatig door elkaar. Beetje slordig.
Lenovo is eigenaar van Motorola. Lenovo is ook eigenaar van Medion, die mogen dus ook meegeteld worden. Het is logisch dat Lenovo in zijn fabrieken toestellen produceert die onder al deze merken verkocht worden. Waarom het dan niet door elkaar halen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee