Motorola Moto Gamepad Mod verschijnt eind augustus in VS voor 80 dollar

De Gamepad Mod voor Moto Z-toestellen komt op 25 augustus uit in de VS. Provider Verizon verkoopt het accessoire voor 80 dollar. Lenovo laat desgevraagd aan Tweakers weten dat de Mod ook naar de Benelux komt, maar wanneer is nog niet bekend.

Het accessoire werd al eerder aangekondigd, maar een leverdatum en prijs waren nog niet bekend. Nu Verizon de Moto Gamepad op zijn website heeft staan, is daar verandering in gekomen. De dollarprijs komt omgerekend met btw uit op zo'n 83 euro. Het is niet bekend of dat ook de adviesprijs wordt in de Benelux.

De Moto Gamepad is compatibel met alle Moto Z-smartphones, zowel de modellen van vorig jaar als de Z2-versies die dit jaar zijn uitgekomen. Het accessoire maakt verbinding via de contactpunten op de achterkant van de telefoons. De gamepad heeft twee thumbsticks, schouderknoppen, een d-pad en xyab-knoppen. In de mod zit ook een extra accu met een capaciteit van 1035mAh.

Ook zit er een usb-c-poort op de Motomod, zodat er tijdens het spelen opgeladen kan worden. Verder is er een 3,5mm-aansluiting aanwezig. Die audio-aansluiting zit niet op de Moto Z2 Force, maar bij het gebruik van gamepad kunnen gebruikers dus wel een reguliere koptelefoon aansluiten.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-08-2017 • 13:50

36 Linkedin

Reacties (36)

36
35
10
4
0
9
Wijzig sortering
Provider Verizon verkoopt het accessoire voor 80 dollar.
Al wil je iets goedkopers dat met praktisch elke smartphone met Bluetooth werkt, dan kan je ook voor minder dan de helft van de prijs uit China een 8Bitdo NES30 Pro en de bijbehorende 'Xtander' kopen waarmee je je telefoon erop kan klikken. Niet zo sexy zoals deze Gamepad Mod, maar werkt ook lekker. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 augustus 2017 14:04]

Ik heb zelf een keer iets in elkaar geknutseld wat hier op lijkt, maar dat houdt echt niet fijn vast. Je controller is dan enorm topzwaar en je krijgt al snel last van je handen/polsen. Als je iets zoekt, lijkt mij een gamepad in een hoesje toch een stuk fijner.

Ik ben zelf niet zo'n mobile gamer dus zou het niet zo snel overwegen, maar €83 is ook wel erg veel geld. De meeste goede mobile games (die ik speel) zijn op touch besturing afgestemd en hebben dus niet per se een controller nodig. Alhoewel, als je emulators draait zou dit misschien dan wel een goede toevoeging voor je vakantie zijn.

[Reactie gewijzigd door NoUseWhatsoever op 10 augustus 2017 14:06]

Je controller is dan enorm topzwaar en je krijgt al snel last van je handen/polsen.
Geen last van gehad. Dat ligt mogelijk ook aan het gewicht van je telefoon en hoe je je polsen/armen houdt.

De Gamepad Mod is denk ik wel ergonomischer, ja. Helaas maakt dat hem ook telefoonspecifiek, en daarmee een stuk prijziger.
China shoppen is niet voor iedereen een optie en als ik de officiële site volg kom ik op Chinese sites uit zonder een woord Engels. Via aliexpres of banggood vind je meer, maar god mag weten wat je dan binnenhaalt, genoeg fake controllers in omloop die het toch net niet helemaal (goed) doen.
Via aliexpres of banggood vind je meer, maar god mag weten wat je dan binnenhaalt, genoeg fake controllers in omloop die het toch net niet helemaal (goed) doen.
Veel paniek om niets. Ik ben niet de meest die hard China shopper, maar heb daar aardig wat spul vandaan gehaald. Als de handelaar goed is aangeschreven (eBay systeem, kopers beoordelen verkopers en andersom) dan is het risico op teleurstelling laag.

Ook zijn er zat partijen die de NES30 Pro al aan een review hebben onderworpen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 augustus 2017 14:19]

Ja, en toch gaat het zo nu en dan fout. Heb hier ook regelmatig wat pakketjes binnen gekregen en het percentage uitvallers zou bij een westers bedrijf niet geaccepteerd worden.
Soms/meestal wel het geld terug of korting, maar heel vlekkeloos zou ik het proces niet willen noemen.

Tel daarbij op de kans dat je de douane nog wat mag betalen en lang niet iedereen zal deze route zien als de beste, ondanks het vermeende prijsverschil.
Ja, en toch gaat het zo nu en dan fout. Heb hier ook regelmatig wat pakketjes binnen gekregen en het percentage uitvallers zou bij een westers bedrijf niet geaccepteerd worden.

(...)

Tel daarbij op de kans dat je de douane nog wat mag betalen
En zelfs met die uitval en de kans op een douanecontrole (die vanuit China volgens mij minimaal is en vanuit bijvoorbeeld de VS een hoger) is het nog steeds over de gehele linie voordeliger om in China te kopen. Overigens lijkt de uitval bij mij een stuk lager. Misschien is dat wel omdat ik slimmer shop. :+
Slimmer? Misschien.
Echter geld is niet alles. Als ik 2 ipcams koop van een verkoper met 4000+ reviews en vrijwel allemaal positief en ik moet bijna een maand wachten voordat ze binnen zij (ja dat weet je, maar blijft een factor) en ze houden er alle twee binnen een maand mee op, plus hebben minder features dan omschreven, dan snap ik de relatief impopulariteit van deze route wel.

Dat weerhoudt mij er niet van zo nu en dan iets te halen, maar om nu bij elk artikel te gaan roepen dat je product X altijd beter in China kan halen, gaat mij te ver.
Ja of een Moga Pro Power Controller op eBay, kost je ook maar €36,50, de 8Bitdo - NES30 PRO woord door Bol.com ook verkocht, heel veel Android Controllers woorden er verkocht op Bol.com.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 11 augustus 2017 01:14]

Moeten games hier apart ondersteuning voor inbouwen of werkt dit bij alle reeds bestaande games?
Moeten games hier apart ondersteuning voor inbouwen of werkt dit bij alle reeds bestaande games?
Onder Android werken heel veel spellen al met gamepads, zeker emulators. Er is daar ook een standaard API voor waar men op kan inhaken.
Dit icm een NES of SNES emulator maakt de Moto Z stiekem best een interresant toestel :o
Dit gaat keihard floppen.

Overpriced extensie van een telefoon die al niet bepaald populair is?
Wat zie jij als de reden waarom de telefoon zelf niet populair is?
Een slecht vormgegeven controller waar je een telefoon in klikt voor de prijs van een Nintendo 2DS. Juist...
Een slecht vormgegeven controller waar je een telefoon in klikt voor de prijs van een Nintendo 2DS. Juist...
Slechter dan de vormgeving van de 2DS kan het echter niet worden :+
Je hebt dan tenminste een stuk hardware waar je spelletjes mee kunt spelen, geen plastic frame twv een paar cent, waar je dan nog een telefoon van een paar 100 euro in moet klikken om kansloze zelf-spelende microtransactie-games uit te voeren... mobile gaming 8)7

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 10 augustus 2017 14:43]

Of mensen halen dit met een houder voor je telefoon: http://www.8bitdo.com/nes30pro-fc30pro/ ook te gebruiken op je consoles/pc (mits bluetooth aanwezig is op de ontvanger)

Snap de intentie wel maar ik vind 80 dollar wel erg veel...past wel iets beter en speelt wel iets fijner maar hoe vaak gebruik je het ook echt...

[Reactie gewijzigd door weszz op 10 augustus 2017 14:00]

Allemaal leuk en aardig, maar in ons land kost het ding toch 53 euro. Tel daarbij de houder (13 euro) en je komt al heel dicht bij de genoemde prijs uit.
Je kunt er dan wel meer mee, maar de vraag is of die mogelijkheden ook gebruikt worden door de potentiële klanten. En uiteraard is China een mogelijkheid, maar shoppen daar is niet voor iedereen.
En uiteraard is China een mogelijkheid, maar shoppen daar is niet voor iedereen.
Iedereen kan shoppen in China. Als men niet wilt shoppen in China dan valt daar weinig aan te doen, maar dan moeten ze ook niet klagen over de hogere prijzen hier.

Daar kost de gehele combinatie minder dan $ 35, ofwel minder dan 30 euro (inclusief verzendkosten).
Er zitten wel meer haken en ogen aan shoppen in China dan alleen niet willen. Via aliexpress en dergelijk komt er genoeg troep richting het westen waar genoeg op aan te merken is qua kwaliteit en, uiteraard, zekerheid.

Ga naar de site van 8bitdo en probeer daar een Chinese winkel te vinden waarbij je, zelfs met google translate, als "beginner" zo'n controller kan kopen. Lukt je niet.
Kijk op aliexpress, banggood, dx.xom op 8bitdo en zie dat er talloze varianten aangeboden worden, alle waarschijnlijk niet van de originele fabrikant. Wie zegt mij dat er eentje tussen zit die het goed doet en niet, zoals de controller die ik van aliexpress kocht, slechts herkent wordt maar vervolgens niets (nuttigs) doet?
Wie zegt mij dat er eentje tussen zit die het goed doet en niet, zoals de controller die ik van aliexpress kocht, slechts herkent wordt maar vervolgens niets (nuttigs) doet?
Daar lees je de reviews voor. Ik heb even rondgekeken (en ga er ook een bestellen) op AliExpress en er staan er meerdere met 30+ prima reviews.
En de 2 ipcams die ik heb gekocht hadden dat ook, maar bleken en allebei binnen een maand het niet meer te doen en minder dingen te kunnen dan de omschrijving liet zien. Dat dat uiteindelijk in de reviews wel te lezen was, was net een week of twee te laat (voor mij).
China staat bekend om zo goedkoop mogelijk produceren. Dit heeft betrekking op het fabricage proces, de werknemers kosten maar ook de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie.
Als iemand voor een kwalitatief goed product wilt gaan dat langere tijd meegaat en vrijwel zeker binnen een week in huis is dan kan ik het volledig snappen als die persoon het wilt vermijden om via China te kopen.
Persoonlijk heb ik een Chinese telefoon, echter aangeschaft bij een Europese webwinkel zodat ik geen gedoe met garantie ondervind mocht er iets mis mee zijn.
Als iemand wegens die of andere redenen niet via China wilt bestellen, kan deze nog steeds klagen over de hoge prijzen die in eerste wereldlanden soms gevraagd worden voor bepaalde producten van A merken.
De uitspraak dat meneer maar via China moet bestellen als hij het product te duur vind of anders niet moet klagen is zeer kortzichtig. Ik hoop dat je dat kunt begrijpen.
Persoonlijk heb ik een Chinese telefoon, echter aangeschaft bij een Europese webwinkel zodat ik geen gedoe met garantie ondervind mocht er iets mis mee zijn.
Vrijwel iedereen heeft een Chinese telefoon, Apple en Samsung doen het ook daar. Garantie is een dingetje met een Chinese leverancier, soms vergeten ze opeens hoe Engels ook al weer ging. Maar de dispute afdeling van Alibaba, AliExpress, Indiamarket, etc is genadeloos in het voordeel van de klant. Ik had nogal bezwaar tegen een bestelde lege USB stick die als autoboot Lubuntu binnenkwam. Verkoper vond het de moeite niet waard, gewoon deleten en niet zeuren. Vier dagen later stuurde AliExpress het geld terug.
Een kwart van de wereldbevolking woont in China, dat kunnen niet alleen sneue Harry's zijn.
Wie zegt mij dat er eentje tussen zit die het goed doet en niet, zoals de controller die ik van aliexpress kocht, slechts herkent wordt maar vervolgens niets (nuttigs) doet?
Jouw review naar het product en naar de verkoper.

Je kan niet vanwege een enkele slechte ervaring je ogen sluiten voor een gehele markt waar veel mensen al veel geld mee hebben bespaard.
Ik sluit mijn ogen ook niet, ik stel alleen dat niet iedereen zin heeft in 'het avontuur". En dat ik dat wel snap.

Jij ziet het blijkbaar als een goede plek om allerlei spul te kopen en dat kan het voor best zijn, maar zie je niet dat het voor anderen misschien geheel anders is?

Goedkoper is niet voor iedereen een reden om dan maar via aliexpress te gaan shoppen, garantie, zekerheid en bekendheid maken een duurdere optie soms beter.
Goedkoper is niet voor iedereen een reden om dan maar via aliexpress te gaan shoppen, garantie, zekerheid en bekendheid maken een duurdere optie soms beter.
Dan moet je ook niet over de prijs klagen. :+

Overigens zal de Game Mod ook in het Westen duurder zijn door de toevoeging van BTW, hogere winkelgarantie en een vaak oneerlijke conversie van dollar naar euro. Dan is een NES30 Pro met Xtander kopen in Nederland nog niet eens zo slecht.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 augustus 2017 14:32]

En dat doe ik dan ook niet. Een hogere prijs in ons land heeft vaak ook redelijke oorzaken die vaak vergeten worden als er met China vergeleken worden, maar dat is een geheel andere discussie voor een andere plek.

Laten we het erop houden dat shoppen in China voor jou een uitkomst is, maar dat dat voor (vele) anderen niet is, en dat dat lang niet altijd te maken heeft met niet willen.
En dat doe ik dan ook niet.
Ik citeer:
Allemaal leuk en aardig, maar in ons land kost het ding toch 53 euro. Tel daarbij de houder (13 euro) en je komt al heel dicht bij de genoemde prijs uit.
Het is simpelweg een constatering dat het kopen van het ding in ons land de prijs niet gek veel zal laten afwijken van de prijs van de controller in het artikel. (Beetje afhankelijk van de uiteindelijke prijs in ons land).

Dat is geen klacht maar een constatering.
Leuk, maar wel erg duur voor een controller bij je mobiele telefoon.

Ik gebruik zelf al een tijd de Ipega Pg-9023 met m'n GSM. Erg comfortabele en betrouwbare controller in mijn ervaring, en je telefoon kan net als bij die van Motorola tussen de twee helften van de controller geplaatst worden. Ik geloof dat ik er 18 euro voor betaald heb destijds op AliExpress.
Beetje brainpower nodig, Je hebt de Moto Z met "clickons" , De LG met de schuif in en uit accesoires.
Maar was er niet nog een merk die een vergelijkbaar product heeft? Ik dacht van wel, maar kan er niet op komen welk merk dat ook al weer was?

Bedankt voor het meedenken.

_/-\o_
Ik had toch gehoopt dat deze mod net wat goedkoper uit zou vallen dan het aanbod wat er tot nu toe is.. :/
In dat opzicht was 60 euro voor de keyboardmod zo duur nog niet imho..
Lijkt mij lastig spelen, zo met die telefoon ondersteboven! Moet het scherm niet naar boven ipv de camera?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee