MotoMods voor Moto Z-toestel gaan in VS tussen 80 en 300 dollar kosten

De Amerikaanse provider Verizon Wireless heeft voor het eerst prijzen getoond van de MotoMods, de opklikbare accessoires voor de Motorola Moto Z-smartphone. Vooral de projector zal een duur accessoire worden voor de telefoon.

De prijzen verschenen in een Verizon-app, zo merkte een Reddit-gebruiker op. De prijzen zijn in dollars, maar het ligt voor de hand dat de europrijzen in dezelfde lijn liggen. Lenovo heeft zelf nog geen prijzen bekendgemaakt van de smartphones of de MotoMods.

De projectormodule Insta-Share moet 299 dollar opbrengen, omgerekend momenteel zonder btw ongeveer 265 euro. Een draadloos laden-mod van Tumi kost 99,99 dollar, een Power Pack-mod van hetzelfde merk 89,99 dollar en de JBL SoundBoost-speakers moeten over de toonbank gaan voor 79,99 dollar.

Verizon zal op de hoogte zijn van de prijzen, omdat de smartphones bij die provider als eerste beschikbaar komen. Dat gebeurt 'deze zomer', al is onbekend wanneer precies. Verizon heeft een lange geschiedenis met toestellen van het Motorola-merk. In 2009 bracht Motorola de eerste Droid uit bij Verizon, een smartphone waarmee het grote succes van Android in de Verenigde Staten begon.

De Moto Z's moeten in september uitkomen in de Benelux. De Force-variant onderscheidt zich met een dikkere behuizing, grotere accu, andere camera en versterkt scherm.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

13-06-2016 • 10:42

46 Linkedin

Reacties (46)

46
46
14
2
0
29
Wijzig sortering
Nette prijs vind ik voor de powerpack en JBL speaker. Maar de beamer module is te duur, helemaal met wat je er voor krijgt
Een beamer module kan, (ja, kan), in de zakelijke markt erg veel waarde hebben. Vooral als een bedrijf de Motorola telefoons aan haar medewerkers geeft bij (bijvoorbeeld) een vast contract.
Dan kunnen de medewerkers gelijk hun PowerPoint presentaties vertonen op het witte doek, door alleen maar hun telefoon te pakken.
Scheelt weer beamer-kosten voor het bedrijf. En is nog een makkelijk ook.
Elke medewerker zo’n beamer-module geven? Dat is dus $300 per medewerker. In de Pricewatch staan al zat beamers voor minder dan €500. Hoe gaat dat beamerkosten schelen?

De bazen bij Lenovorola zullen vast denken dat ze met die mods een goudmijn in handen hebben, maar ze zijn best duur en je hebt natuurlijk geen enkele garantie dat die dingen op de volgende reeks telefoons passen. Ik zou er in ieder geval niet in investeren en ik ben benieuwd of het echt een succes wordt.
Er is gezegd dat de modules de komende 2 jaar ondersteund zullen worden door nieuwe moto telefoons.
Of dat zal gebeuren is een 2e.
Tsja, beloftes van telefoonbouwers over compatibiliteit met nieuwe versies zijn ongeveer even betrouwbaar als de belofte van een kleptomaan die zegt nooit meer te stelen. Ze zullen dat toch eerst een paar generaties telefoons moeten bewijzen. ;)
2 jaar is bedrijfsmatig niet erg lang. De vraag is natuurlijk of deze "beamers" wel kwalitatief vergelijkbaar zijn met de de beamers van 1000 EUR (die een veel veel langere bedrijfsduur hebben).

Maw, we moeten het op de privé markt situeren. Ik vermoed dat de beamer het coolste, duurste flagship-gadget is, dat vooral moet zorgen voor naamsbekendheid "je kan zelfs een beamer maken van je phone" van het mod-systeem. Verder wel een ingenieus bedrijfsplan om nieuwe markt/inkomsten te creëren/genereren.
Beamer in telefoon kan handig zijn. Maar hoe lichtsterk is deze. De picoprojectors, zoals mini beamers worden genoemd, zijn in feite nog steeds niet lichtsterk genoeg.
Het grote voordeel hieraan is juist dat het handig is om mee te nemen omdat het al aan/in je telefoon zit of in je tas zit etc.
Als je een normale beamer meeneemt moet je eigenlijk al een extra tas hebben en is gewoon onhandig om 'even snel iets te laten zien' :P.
Maar hoe vaak gebeurt dat? Bovendien kan je iets ook op je telefoon laten zien. Presentaties niet natuurlijk, maar die komen meestal niet uit de lucht vallen en dan kan je net zo goed even een zaaltje met een beamer regelen.
Je vergeet wel dat die 300 dollar/ beamermodule de verkoopprijs is.
De productiekost zal een stuk lager liggen.
Euh… ja natuurlijk, maar wat maakt het mij als consument uit wat de productiekosten waren?
Je comment ging deels om de kost van 300 dollar om elke medewerker te voorzien van de module en de afweging tegen andere beamers van 500 €. Het kost het bedrijf geen 300 dollar/medewerker om ze hiervan te voorzien. Interne werkmiddelen enzo. Die 300 dollar slaagt op de vk prijs. :that's all :)
Alleen als de beamer sterk genoeg is om een presentatie een beetje redelijk weer te geven. Ik kan me niet voorstellen dat je een volledige beamer in zo'n kleine behuizing kunt proppen zonder ergens op in te leveren.
In de Moto preview staan de specificaties beschreven: reviews: Motorola Moto Z: slanke smartphones met Moto Mods
De Moto Mod met ingebouwde projector is 11mm dik en weegt 120 gram. Gecombineerd met de dunne Moto Z is dat nog altijd een combinatie die prima in een boekzak past. De resolutie van de dlp-projector is 854x480 pixels en volgens de specificaties bedraagt de helderheid 50 lumen.
Qua resolutie is het jammer, maar werkbaar. Qua helderheid is dat echt niet te vergelijken met een echte beamer. Ik ben er zeker van dat deze mod dan ook niet te gebruiken is in verlichte kamers / zalen. Maar toch zal de mod voldoende en handig zijn voor een deel van de kopers.
50 lumen is dus enkel bruikbaar in een pikzwarte zaal...
Zoals hier te zien is, is er al een soortgelijke uitbreiding voor de iPhone, maar dan in case vorm.
En wat ik kan zien, is dat er toch een mogelijkheid bestaat dat het beeld redelijk scherp is.

Natuurlijk moet je geen 1080p beamer verwachten, maar een aardige 720p lens zou toch wel mogelijk moeten zijn.
de resolutie van de beamer motomod module is 854x480. En dat voor 300 euro
Wie weet komen er wel verschillende versies.
High-end en mid.
Er is maar 1 versie. En die gaat €300,- kosten
Het gaat niet om de resolutie, het gaat om de lichtopbrengst. Die kan nooit hoog genoeg zijn in zo'n klein apparaat. Led's kunnen flink branden maar of je daar 2000-3000 ANSI lumen mee gaat redden, dat wil ik eerst zien, zeker voor die prijs.

Nee, dit is een apparaat voor in het pikkedonker.

[Reactie gewijzigd door Zwarte_os op 13 juni 2016 11:22]

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat het 50 lumen oplevert, wat behoorlijk weinig is.
Ik zeg niet dat hij slecht is. Het is perfect voor presentaties en films kijken vanaf je telefoon. Mijn mening is dat hij gewoon te duur is met wat je er voor krijgt.
Persoonlijk vind ik het nogal geld voor 2200mah extra. Het is natuurlijk handig en een mooie oplossing maar in mijn ogen gewoon veel te duur. Op deze manier moet je je afvragen of 180 euro voor een battery pack en bv de jbl speaker wel de moeite waard is. Als je bv een jbl go speakertje koopt (prima geluid, waarschijnlijk beter dan de mod) en een accu pack voor laten we zeggen samen totaal 60 euro dan denk ik dat je een veel beter koop doet. Je kan het namelijk op al je apparaten gebruiken ipv alleen je Moto phone.... Ik weet niet wat de toestellen moeten gaan kosten maar 699 zou me niet verbazen en misschien wel 799 voor de force versie. Met 2 mods kom je dan al aardig in de buurt van 1000 euro. Ik vraag me dan af of er veel verkocht gaan worden..
het is beter dan de minimale 100,- voor de LG ''friends'' die slechter zijn in gebruik
Ik zit nu vooral naar mijn powerbank van nog geen 10 euro te staren. Die kan ik dan wel niet vastklikken aan mijn telefoon, maar is me dat het extra geld waard?
Maar wat gaat het toestel zelf kosten ? :-)
Bij Coolblue staat hij op préorder aan €399. :)
Netjes, qua prijs zie ik dit wel als een potentiële one plus 3 rivaal.
Ik zit dan ook te twijfelen tussen de one plus 3 en dit toestel :)

@vanStino: bedankt!

Edit: laat maar zitten, er zit geen headphone jack op de moto Z. Dan houd het op

[Reactie gewijzigd door Zakaria89 op 13 juni 2016 12:53]

de grote vraag is of het analoge geluid wordt doorgegeven via de usb-poort wanneer hij het tussenstukje herkent en je dus de interne dac/versterker gebruikt, of dit in het verloopje ingebouwd zit.

Tegenwoordig worden er al aardige dac's in de toestellen gestoken (weet wel niet welke er in dit toestel zit), en bij de eerste optie wordt deze gebruikt en heb je enkel het nadeel dat het (nog) geen echte standaard is. Bij de tweede optie zit je dan weer met het probleem dat ik niet echt verwacht dat ze in zo een optioneel stukje veel gaan investeren en er enkel absoluut budget-materiaal in zit.

Voor de echte audiofiel zou het leuk zijn dat er net zoals bij lg snel een module uitkomt met goede dac/versterker en een 3,5mm-aansluiting
Er zal geen externe dac nodig zijn om via USB C analoge audio te kunnen horen. Wat wel zal kunnen is dat deze door fabrikanten geleverd zou kunnen worden. Hier een artikeltje over usb c en audio.... https://androidworld.nl/nieuws/audio-usb-c-aansluiting/
Benieuwd naar de prijs van de Force. Voor de batterij alleen al zou ik ervoor kiezen om die te kopen. Zelfs als hij 100 EUR meer kost dan de reguliere variant dan komt hij op 499 en dat is voor zo'n telefoon een mooie prijs.

Veel beter dan de adviesprijs voor pakweg de Galaxy S7.
Ik vind de prijzen nogal stijl om eerlijk te zijn... Een batterij case kost doorgaans geen 80,- meer (40/60 euro eerder voor een goede kwaliteit, minder voor de Chinese muk maar dit tellen we even niet mee), idem voor een externe speaker (ook al is dit een JBL). Mogelijk dat de beamer nog te verantwoorden is omdat deze doorgaans duur zijn als ze klein worden maar verder een duur grapje boven op de kosten van het toestel (trouwens draadloos laden had toch makkelijk in het toestel zelf gebouwd kunnen worden!)
Maar die passen dan weer niet zo soepel op je telefoon.
Een soort van op en afklikbare accu of boxensetje, die dan nog steeds in je broekzak past.
Dat heeft uiteraard wel wat meerwaarde voor een brede doelgroep denk ik.
Ja en nee, een 'goede' (lees waarschijnlijk zelfde kwaliteit) externe portable speaker is ook vaak makkelijk mee te nemen en maakt juist je telefoon niet dikker en vereist niet dat je telefoon onderdeel er van is. Daarnaast zie ik de meerwaarde dan vooral niet omdat overstappen naar een ander type toestel (niet de opvolger) betekend dat je de boel niet meer kan gebruiken. Idem voor een externe mini projector. Batterypacks zouden inderdaad wel mooier zijn maar ook handigheid van multi-device missen een betere camera module zou het geen zijn waar ik aan denk als echt practisch om er op te klikken en inderdaad als geheel te kunnen meenemen.
Dat is wel echt belachelijk duur voor een powerpack.
De grote vraag is of er ook Chinese modules komen. Dan pas komen er veel, originele en goedkope modules.
draadloos laden-mod kost 99 euro... oke ..
Onlangs een draailoos laad ontvangertje welke werkt volgens de IQ standaard gekocht voor 7.56 euro. Nu neemt deze wel de mini USB poort in beslag. Maar je gaat mij niet vertellen dat deze module zo duur moet zijn, want de techniek is echt niet zoveel anders.

Maar goed, aangezien deze telefoon geen 3.5mm jack heeft en de moto force niet in de EU te krijgen is ben ik mijn intresse eigenlijk al weer verloren. Ik vind het wel jammer want dit had een prachtige telefoon kunnen zijn voor mij.
Nu is mijn hoop gevestigd op een moto x welke ook nog op de planning staat , maar iets minder high-end word, als ik de geruchten mag geloven.
Wat ik uit de preview kon halen, was dat de 3,5mm naar usb-c adapter er bij zou zitten.
Weet je zeker dat de Force hier niet te koop zal zijn? Dat is juist de interessante.
Voorlopig zal de force nog niet te krijgen zijn in nl als ik de geruchten mag geloven. Het is dan ook de vraag of deze ooit hier gaat uitkomen. Je zou hem dan zelf wel kunnen importeren. Ik vind het ook erg jammer als dit het geval zal zijn.
Grr, dank voor de info.
Als je iets wil tonen aan een groter publiek neem je een Chromecast mee, geen beamer. Veel hanteerbaarder en goedkoper dan zowel mod als beamer.
(ok dit is wat ík zou doen, heb het nog niet meegemaakt).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee