Nieuw spel Castlevania-producer haalt meer dan een miljoen dollar op

De Japanse spelontwikkelaar Koji Igarashi, bekend van Castlevania, komt met een spirituele opvolger van die serie. Hij introduceerde maandag zijn side-scrolling platformspel Bloodstained: Ritual of the Night op Kickstarter. Binnen een dag werd het benodigde bedrag bereikt.

De ontwikkeling van het spel is in handen van de Japanse gamestudio Inti Creates. Hoofdontwikkelaar is Koji Igarashi, bekend van zijn werk aan de Castlevania-serie bij gameontwikkelaar Konami. Na het succesvolle deel Castlevania: Symphony of the Night leidde hij de serie jarenlang als producer. In maart vorig jaar verliet Igarashi zijn oude werkgever, om te werken aan zijn eigen spelideeën. Maandag kwam Igarashi met zijn nieuwe spel Bloodstained: Ritual of the Night op Kickstarter. De titel moet een zogenoemde spirituele opvolger van de Castlevania-spellen worden. Onder andere schrijft de componist die betrokken was bij veel Castlevania-titels, ook de muziek voor Bloodstained. Ayami Kojima, een artiest die bekend werd door haar werk aan de Castlevania-serie, is niet betrokken bij het nieuwe spel.

Het streefbedrag van 500.000 dollar, 447.000 euro, werd binnen een dag bereikt. Op moment van schrijven staat de teller al op meer dan 1,2 miljoen dollar. De inmiddels bereikte stretchgoals voegen onder andere een extra moeilijkheidsgraad, een tweede speelbaar karakter en cheatcodes toe aan het spel. Ook voice-acting door David Hayter, bekend als de stem van Metal Gear's Solid Snake, is inmiddels toegezegd dankzij het extra geld.

Bloodstained is een side-scrolling platformspel in gotische stijl; net als veel Castlevania-titels bevat het spel ook exploratie- en rpg-elementen. Zo kunnen spelers levellen en krachtiger wapens craften met behulp van objecten die verslagen vijanden laten vallen. Hoofdpersoon is Miriam, een weeskind dat is opgezadeld met een duistere vloek die haar langzaam in kristal verandert. Om de betovering op te heffen, moet ze zich een weg banen door een kasteel vol monsters, dat is neergezet door de kwade alchemist Gebel. Miriam wordt daarin bijgestaan door Johannes, een goede alchemist.

Bloodstained kan alleen, in co-op en in 'versus mode' worden gespeeld. Het spel moet uitkomen voor de Xbox One, Playstation 4 en pc. De verwachte release is in maart 2017.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Friso Weijers

Redacteur

12-05-2015 • 10:47

37 Linkedin

Lees meer

Reacties (37)

37
35
34
3
0
1
Wijzig sortering
*Leest de hele Kickstart compaign helemaal door*
Dit is... Ziet er leuk uit, maar het is wel bizar om te zien.

Sommige projecten komen ook echt niet van de grond. En sommige projecten blazen ook echt een gat in het plafond voor funding, in snelheid en hoeveelheden.
Koji Igarashi is dan ook een begrip! Castlevania - Symphony of the Night wordt door velen gezien als een meesterwerk. Dit is vooral een signaal van veel fans dat er een grote behoefte is aan de dit type spel (van de hand van de meester). Zo gek vind ik het dus niet.
Nee ok, en ik vindt het echt geweldig om te zien dat nu game makers en andere creatieve geesten de kans krijgen om zaken te doen waar ze veel geld voor krijgen, maar de grote bedrijven niet aan willen beginnen om dat ze de zelf de meerwaarde er niet van zien.

Ik zou alleen wel zelf graag een meer duidelijke lijn zien van hoeveel er nu van Kickstarter projecten terecht komt.
Zelfs als er word geleverd zie ik links en rechts toch grote topics met klachten over dat het dan toch niet voldoet aan de verwachtingen.

Voor mij
Succesvolle projecten:
- Face Rig | https://www.facerig.com/

Twijfelachtig:
- Planetary Annihilation | http://www.uberent.com/pa/

Nog in ontwikkeling:
- Carmageddon: Reincarnation | http://www.carmageddon.com/reincarnation
- Oort Online | http://oortonline.com/

[Reactie gewijzigd door NEO256 op 12 mei 2015 11:36]

Mee eens. Ik ben in principe ook geen voorstander van pre-purchase / kickstarter omdat er veel voorbeelden zijn van mislukkingen / misbruik. Dit is dan ook het eerste Kickstarter project die ik ondersteun. Ik geef mr. Igarashi het voordeel van de twijfel, ook omdat de funding al rond is. Deze campagne is puur om de geldschieter te laten zien dat er behoefte is vanuit de community. Maar het is en blijft een risico om geld te geven aan een ontwikkelaar zonder dat er nog maar iets van alpha footage te zien is....
Dit is weliswaar geen spel.
https://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge#activity

Maar vindt het wel eerlijk om te zien dat er dus wel degelijk bedrijven zijn die:
A: Een goed plan, product en presentatie hebben
B: De funding rond krijgen
C: Alles nog eens stevig onder de loep nemen

En vervolgens toch te concluderen het niet te kunnen. Niet door het geld, maar gewoon de technische uitvoering gewoon te lastig is, de stekker er uit trekken en iedereen hun geld terug geven.

Dat geeft me wel fors meer vertrouwen in startup funding.

Maar ik ben het helemaal met je eens. Mensen moeten zich vooral realiseren dat je een belofte 'afkoopt'. Het is een investering in de puurste zin van het woord.

Je krijgt misschien wel een kopie van een game of wat ze dan ook beloven, maar of het project de moeite waard was...

Hier een ander voorbeeld van een echt fenomenaal succesvol gefinancierd project:
https://www.kickstarter.c...oding-kittens/video_share

Ze hadden 10K nodig voor een kaart spel en halen ruim 8M op... Echt totaal bizar.

[Reactie gewijzigd door NEO256 op 12 mei 2015 11:47]

Ben zelf ook helemaal weg van Pillars of Eternity, ook echt een succesproject. Verder zijn zowel Wasteland 2 als Broken Age heel erg geslaagde projecten geweest. Ik heb wat meer vertrouwens in projecten als er namen bij staan van mensen die al eerder het game-ontwikkelingsproces hebben doorgemaakt. Die hebben over het algemeen wat realistischere doelen.
Eens, maar dat zegt jammer genoeg ook niet alles. Kijk maar eens naar Peter Molenuex:

https://www.kickstarter.c...oding-kittens/video_share
De grote man die het maar niet wil lukken zelfs niet met enorme budgetten om daadwerkelijk af te leveren wat hij beloofd.

En zo iets als deze:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dust:_An_Elysian_Tail

De gast kon niet eens programmeren toen hij aan het project begon en had geen idee hoeveel effort en tijd het ging kosten. En met een kleine eigen investering en vervolgens hulp van Microsoft Gaming heeft uiteindelijk te game uitgebracht en is het (betwistbaar) een groot succes geworden.

Het heeft hem wel 3 jaar ontwikkeling en ook nog wat andere jaren van zijn leven gekost in stress. Maar ik vindt het wel enorm inspirerend. Dus ik denk dat het ook belangrijk is om af en toe gewoon wat risico voller te gokken en te hopen dat het iets word.

Trial en error is ook een vorm van vooruitgang die bewezen zorgt voor soms nieuwe, mooie en innovatieve projecten.

[Reactie gewijzigd door NEO256 op 12 mei 2015 12:05]

True, het biedt geen garanties, het maakt de kans wat groter dat het slaagt. FTL was ook zo'n game die gemaakt was door realtief onervaren gasten, en ook een enorm succes.

Tot nu toe iig nog nooit een project gebacked dat echt niets heeft opgeleverd, hoewel takedown- red sabre wel enorm slecht ontvangen werd :D
Een toevoeging van je lijstje:
Succesvol uitgebrachte game: Elite Dangerous => https://www.elitedangerous.com/
Nog in ontwikkeling: Star Citizen => https://robertsspaceindustries.com/
Wat is er aan de hand bij Konami?
Eerst de breuk met Kojima en nu is Koji Igarashi, de producer van Castlevania ook al definitief opgestapt? Gaat niet goed daar......
Konami is dead in the water. Kojima weg, IGA weg. Wat is er serieus nog over? PES?! Meer kan ik werkelijk niet bedenken..

[Reactie gewijzigd door chimnino op 12 mei 2015 11:09]

Die Dance Dance Revolution serie? Verder is Silent Hill ook gecanceld, tsja...
Ik weet echt niet waar ze mee bezig zijn daar. IGA hield Castlevania in leven, besteden ze de laatste 3 uit aan Mercury Steam. Kojima wil en kan Silent Hills uit de slop trekken samen met Guillermo del Toro, laten ze Kojima gaan en is t hele project gecanceled... Dit is niet goed voor Konami.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 12 mei 2015 11:14]

Konami is zijn gamestak aan het afbouwen. Die maakt voor hun veel te weinig winst in vergelijking met hun andere takken (hoofdzakelijk goktoestellen). Binnen afzienbare tijd (lees: na het uitmelken van MGS 5) zullen ze alleen nog maar mobile games maken.
Konami heeft een divisie genaamd Bemani gespecialiseerd op music video games. In Europa en Amerika is het enige wat wij hier van zien Dance Dance revolution en tot zekere hoogte Beatmania. Maar in Japan is Bemani (en dus Konami) een groot speler in arcade hallen. Zo hebben zij hun eigen betaalsysteem en scoresysteem voor hun machines opgezet en het is erg populair. Daarnaast is Konami ook nog eigenaar van Yu-Gi-Oh wat zeker niet dood is.
Met Kojima en Koji weg zullen wij misschien minder van Konami zien in het westen maar ik denk ze niet snel weg in hun thuisland.
Konami is stilaan de gameindustrie aan het verlaten.
Ze maken momenteel veel geld met hun Pachinko gokautomaten (of hoe je het mag noemen).
Dat vroeg ik mij ook af. Konami was ooit een naam dat gelijk stond aan top-spellen, met klassiekers zoals Axelay, Gradius/Nemesis, Spacemanbow (ik hou van horizontaal scrollende SEU's), Maze of Galious en uiteraard ook MGS en Castlevania, maar sinds Treasure destijds weg is gegaan bij Konami is het bergafwaarts gegaan en nu gaat het wel heel erg snel. Tegenwoordig is het drie keer niks meer, helaas. In Japan richten ze zich op gokautomaten die alleen in naam voortborduren op klassieke titels en op onderling inwisselbare Bemani spellen. MGS 5 is goed maar waarschijnlijk wel de laatste in de serie en de laatste 2 Castlevania hadden zo nooit mogen worden genoemd. Ik juich het daarom toe dat er toch nog mensen zijn die echt hart hebben voor 'ouderwetse' 2d spellen en de geest van castlevania zo willen behouden. Ik hoop ook dat er ook ooit weer eens een gradius VI uitkomt :)
Jammer dat de naam Castlevania niet meer is zoals het vroeger was. Het is nu nog slechts een slap aftreksel van de serie.
De preview van Bloodstained ziet er goed uit! Is wel een game die ik wil proberen. :)
Wellicht offtopic; maar voor de retro-gamers die in het 'vroegere' Castlevania geinteresseerd zijn, er is een tijdje terug een erg vette remake van Castlevania voor de ZX Spectrum gemaakt; http://spectralinterlude.com/. Erg tof voor de hardware :)
De eerste versie (genaamd vampire killer) op de msx gespeeld, ik heb de cartridge nog steeds en laatst nog eens gespeeld in een emulator, ook de enige die ik ooit gespeeld heb. Geweldig mee vermaakt. Uberhaubt verbaasd dat de serie nog bestaat. Jammer dat in deze wel op gaat "vroeger was alles beter":-)
Ik vind het niet zozeer een "slap aftreksel", maar het geeft niet hetzelfde Castlevania gevoel wat in de 2D spellen veel meer tot hun recht kwam. Ze hadden de 3D delen beter een nieuwe naam kunnen geven.

OT: Ik ben een beetje huiverig mbt backen, maar ik denk dat ik het deze keer toch maar weer eens waag. Dit doet mij zoveel aan Symphony of the Night denken dat ik er wel vetrouwen in heb :)
En de juiste naam en CV hebben uiteraard.. Als een onbekende dit zou doen dan zou het niet zo snel gaan (of helemaal niet).

Mensen hechten waarde aan de huidige maker. Net als de spirituele opvolger van Megaman (Mighty No 9).

Ik twijfel enigszins om ze te backen.. ga het wrs wel doen maar toch.. :)

[Reactie gewijzigd door Icekiller2k6 op 12 mei 2015 11:50]

Wat dacht je van de naam Castlevania en de maker die er achter zit?

Zonder die bekende namen was dit natuurlijk nooit zo snel gebacked

[Reactie gewijzigd door Sinester op 12 mei 2015 12:04]

Zoek eerst ns op wie IGA is en wat ie heeft gedaan. Dan weet je precies wat je kan verwachten.
Ooh Castlevania sotn.. wat een geweldige spel was da.t 1 van De Beste Castlevania spellen die ik ook heb gespeeld.. ik hoop DAT dit een Soort gelijke niveau is. Als dat zo is, dan wordt dit wel een instant buy!!
Je hebt niet de GBA of Nintendo DS spellen van Castlevania gespeeld?

O.a. Circle of the Moon, Harmony of Dissonance, Aria of Sorrow, Dawn of Sorrow, Portrait of Ruin en Order of Ecclesia zijn precies in stijl van Symphony of the Night en zijn stuk voor stuk ontzettend vermakelijke games. Uiteraard ontwikkeld het van Circle of the Moon tot Order of Ecclesia wel meer in diepte en graphics. Maar de core metroidvania gameplay (secties geblokkeerd door een spell of eis voor n bepaald wapen of sleutel) blijft.
Een linkje welstaat het artikel niet, denk ik zo..

https://www.kickstarter.c...ained-ritual-of-the-night

Alleen jammer van het gebrek van een Wii U versie :( Dan maar voor de PC. (I'm a backer!)

[Reactie gewijzigd door 90710 op 12 mei 2015 10:53]

Mooizo! Hou van zijn type Castlevania games. Dus dit is voor mij sowieso een instant buy. K denk er zelfs aan om ook te supporten via kickstarter. IGA stelt mij iig nooit teleur, dus k zie geen reden om dit niet te doen. Maar zo veel versies! Haha...

[Reactie gewijzigd door chimnino op 12 mei 2015 10:56]

Die video is echt heel cool gedaan!
Ik kende de serie niet, maar ik ga deze zeker in de gaten houden :D
Fantastisch! ook mooi dat er nu een optie is om een fysieke kopie te krijgen van de game! (uniek voor Kickstarter) $65 ($60 + $5 voor shipment) heb ik er graag voor over! Hopelijk wordt de game in stijl van Symphony of the night!!
Kleine aanvulling, zelf werd ik door pc op het verkeerde been gezet maar met pc bedoelen ze in dit geval ook Mac en Linux.
The physical copy of the game for Xbox One, Playstation 4, or Steam (PC/Mac/Linux) will include exclusive Kickstarter-only content:
...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee