Google laat gebruikers zoekgeschiedenis downloaden

Google geeft ingelogde gebruikers de mogelijkheid om hun zoekgeschiedenis te downloaden. Daarvoor moet wel de functie Webgeschiedenis zijn ingeschakeld. Google plaatst de data op verzoek in Google Drive; vanaf daar kunnen gebruikers ze downloaden.

De functie werd het eerst opgemerkt door het onofficiële Google Operating System-blog. Dat meldde in september vorig jaar al dat Google het downloaden van de zoekgeschiedenis testte. Nu kunnen alle gebruikers met een account gebruikmaken van de optie.

Wanneer ingelogde gebruikers op de pagina accountgeschiedenis op het tandwielpictogram klikken en kiezen voor 'Downloaden', wordt een archief van de zoekgeschiedenis in Google Drive geplaatst. Het gaat om een zip-bestand met daarin json-bestanden met zoekgeschiedenis, in periodes van drie maanden. Als de functie 'Webgeschiedenis' niet is ingeschakeld, is geen data beschikbaar. Google waarschuwt dat gebruikers het archief niet op openbare computers moeten downloaden, omdat er privacygevoelige gegevens instaan.

Google had al langer de optie om accountgegevens te downloaden. In 2011 lanceerde de zoekgigant de dienst Takeout, waarmee gebruikers gegevens van meerdere Google-diensten tegelijk kunnen downloaden. In de loop van de tijd zijn er steeds meer Google-producten bijgekomen die Takeout ondersteunen, zoals Drive, Hangouts en Maps. Of zoekgeschiedenis binnenkort ook via Takeout kan worden gedownload, is nog onbekend.

Door Friso Weijers

Redacteur

21-04-2015 • 13:37

72

Submitter: MAX3400

Lees meer

Reacties (72)

72
69
41
2
0
6
Wijzig sortering
De zoekgeschiedenis moet standaard uit staan. Als je ziet hoe makkelijk je toegang kan krijgen tot de zoekgeschiedenis van een ander dan is je privacy wel in hele slechte handen bij Google. Veel gebruikers zijn automatisch ingelogd met een Google account en weten niet dat er een optie is om een zoekgeschiedenis te achterhalen.
Anoniem: 601896 @simon200021 april 2015 13:53
Het mooie van je google account, is dus dat ook al log je in via een andere computer, je altijd je persoonlijke resultaten krijgt die voor jou het meest relevant zijn.

Maar ook dat waarop je vanaf een andere computer zoekt, wordt meegenomen om de relevantie van wat je zoekt nog meer te verbeteren.
Het mooie is dat je wanneer je niet netjes uitlogt een ander je zoekgeschiedenis netjes kan bekijken/downloaden.

En op zich maakt het thuis wat minder uit, maar als je een keer op je werk hetzelfde doet, dan moet je al voorzichtiger zijn. Dan kan er ineens veel waarde wordt gehecht aan iets heel kleins.
Neen. Je moet expliciet weer je wachtwoord invullen voor het bekijken van je geschiedenis en dus ook voor het downloaden... :)

Overigens het onthouden van je zoektermen is voor een searchbubble te creëren.
Namelijk ik zoek vaak IT zaken en bv SAP dingen. Als ik dan een term in geef die bv een bloem een software pakket voorstelt dan moet google de software pakketten hoger zetten dan de bloemen omdat de kans dat ik opzoek ben naar die bloem beduidend kleiner is dan dat ik opzoek ben naar een IT gerelateerd software pakket.

[Reactie gewijzigd door Icekiller2k6 op 22 juli 2024 14:14]

Wat je maar mooi noemt, dus je moet altijd ingelogd om beter te kunnen zoeken. zijn en er zijn nog mensen die dat doen ook!?

Wel met zn alle tegen de NSA in maar dergelijke praktijken dan van een dienst als Google om het nóg makkelijker te maken om jou te volgen is allemaal "mooi" 8)7

Ik ben al langer de draad kwijt bij bepaalde opvattingen hier maar een ding is zeker ze zijn beide zijn even gevaarlijk.

Ik log sporadisch in om enkel en alleen mn gmail te openen die ik voor span gebruik maar vergeet wel eens uit te loggen. maar tijdens het zoeken zorg ik dat ik altijd ben uitgelogd dit doe ik al jaren zo.

Echter kan dit verklaren waarom de zoekresultaten de afgelopen jaar drastisch zijn verslechterd. Niet zo handig van Google maar goed!

[Reactie gewijzigd door downcom op 22 juli 2024 14:14]

Aluhoedje af....
Er veranderd niets. Je kunt nu de door Google opgeslagen zoekresultaten óók downloaden.

Dat jij hier iets tegen hebt is jouw ding, maar noem het niet meteen slecht. Dat is slechts jouw mening.

Edit: NSA, privacy... Het privacy stokpaardje wordt hier bij tweakers wel erg snel van stal gehaald.
Dit artikel gaat puur over het kunnen downloaden van je eigen zoekresultaten. Alle andere zaken m.b.t. inloggen zijn niet nieuw en hebben niets met dit artikel te maken.
Het woord 'privacy' is hier een soort van heilig verklaard. En wee-o-wee als je ingaat tegen alle negativiteit hier. Gelijk een downmod en een berg aan niet gerelateerde argumenten en drogredenen over je heen.

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 22 juli 2024 14:14]

Niks aluhoedje af. Ik verbaas me er ook elke keer over hoe makkelijk mensen privacy inleveren tbv 'gratis' functionaliteit. Dat gratis plaats ik tussen haakjes: ik vind mijn privacy namelijk niet te betalen. Voor elke dienst waar ik niet voor hoef te betalen denk ik kritisch na over hoe het verdienmodel van de dienst dan eruit ziet: op het moment dat de conclusie is dat ik betaal met mijn prive-gegevens haak ik af.
Niks aluhoedje af. Ik verbaas me er ook elke keer over hoe makkelijk mensen privacy inleveren tbv 'gratis' functionaliteit. Dat gratis plaats ik tussen haakjes: ik vind mijn privacy namelijk niet te betalen. Voor elke dienst waar ik niet voor hoef te betalen denk ik kritisch na over hoe het verdienmodel van de dienst dan eruit ziet: op het moment dat de conclusie is dat ik betaal met mijn prive-gegevens haak ik af.
Goed, dan moet je Google niet gebruiken. Niemand die je er toe dwingt. Leuk toch die keuze? Laat ze dan ook aan de mensen zonder alu hoedje.
Ik gebruik Google dan ook zo weinig mogelijk. Dat valt niet mee kan ik je melden daar het het grootste advertentie-bedrijf is van het internet. Zet voor de lol maar eens Ghostery en Ad-block aan. Het is een zeldzaamheid een pagina aan te treffen waar Google niet probeert iets van je te weten te komen.

Ik heb er niks op tegen dat Google zijn geld verdiend met advertenties op internet en allerlei diensten die je gegevens bij houden. Ik wil alleen dat men daar meer open over is. Vertel nou gewoon openlijk hoe en op welke manier het geld verdient word en welke gegevens men van je verzameld. Misschien valt het allemaal wel mee en zit ik inderdaad in de alu-hoed modus. Maar zolang onafhankelijke journalisten met alarmerende stukjes komen en Google te weinig openheid bied kun je mij niet kwalijk nemen dat ik ietwat sceptisch tegen Google zijn bedoelingen aan kijk.

Linkjes naar de stukjes:

https://decorrespondent.n...aten/33777495070-3d8c3b6c

https://decorrespondent.n...hing-you/2029896-e8c5e76e

https://decorrespondent.n...enkt/18609999386-d3d31aad

https://decorrespondent.n...rtphone/31801704-170e8b55

https://decorrespondent.n...jaar/13139024712-744764f7

Sorry voor het vele leesvoer. Maar ik ben benieuwd dat als je deze stukken gelezen hebt nog steeds zo onbevangen staat tegenover Google en vergelijkbare bedrijven en overheden.
Anoniem: 669303 @brain7521 april 2015 22:36
Ten eerste super bedankt voor de leuke info.
Erg leuk filmpje in je tweede link, wel een beetje verontrustends hoe de wereld dus eigenlijk in elkaar zit.

Maar ik vraag me af, met Ghostery en Collusion kan je zien wie jou allemaal volgen, nou ja de bedrijven. Maar is er een manier om al deze tracking ook daadwerkelijk te blokken.
Of het helemaal 100% blokkeert weet ik niet, maar zelf gebruik ik Firefox Adblock Plus i.c.m. Ghostery.

Bij het laden van een pagina krijg je rechtsonder vervolgens te zien wat ABP allemaal blokkeert. Dat lijstje loopt op sommige pagina's soms op tot boven de 30 stuks. Nogmaals: of dat dekkend is weet ik niet. Daarvoor moet je weten wat er allemaal op je afgevuurd word en volgens mij zijn zelfs de meeste website-aanbieders (die jou dus al die ads serveren) niet op de hoogte wat ze allemaal uitserveren (volgens mij word dat in een van de artikelen nog naar voren gehaald).

Laten we het erop houden dat ABP en Ghostery een goed begin is. :)
Bij google kun je bijna alles uit zetten en je uitschrijven om door google je te laten tracken. Daarnaast heb je de mogelijk lijkheid om al je gegevens weg te gooien en je account te sluiten.
Google is hierin voorloper. Ja je moet al die dingen wel zelf aan zetten, maar die functies zijn helemaal niet super verborgen.
Edit: waarom wordt dit bericht gedownmod? Er is een wezenlijk verschil tussen google en bijv. Facebook. Bij google heb je enorm veel controle over je data en wat er van je wordt verzameld. Kijk maar eens bij settings/ads of download de op out exentie voor doubleclick. En als laatste en meest belangrijkste al je verzamelde data kan je met je meenemen/verwijderen.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 22 juli 2024 14:14]

Van mij krijg je geen down-mod hoor: ik vind je reactie inhoudelijk zeer relevant :)

Maar even advocaat van de duivel: je zegt dat ik alles uit kan zetten en om heel eerlijk te zijn wist ik dat niet. Ik neem aan dat meer dan 90% van de Google-gebruikers dat niet weten (als dat percentage niet veel hoger ligt).

Kijk: ik kan het ook omdraaien. Google: zet alles standaard uit en bied mij de mogelijkheid voor een opt-in. Ja, ik wil dat alles getracked word bij mij en dat daarmee mijn gebruikerservaring toe neemt. Als ze dat zo doen en die opt-in actief onder de aandacht brengen met de voor- en nadelen dan hoor je mij echt niet meer :)
Tsja.... "Je koopt het product of je bént het product" is nog steeds een waarheid als een koe bij de grote multinationals.
Mijn mening?
Het mooie van je google account, is dus dat ook al log je in via een andere computer, je altijd je persoonlijke resultaten krijgt die voor jou het meest relevant zijn.
(daar ging het om...)

Mijn ervaring is dat de zoekresultaten zeer bedroevend zijn als je niet inlogt dat is een feit dat ik zelf heb geconstateerd dat is dus geen mening.

Dat het wel mijn mening is dat is dit te belachelijk voor woorden vind.

Als iedereen en alles zo sceptisch is over de NSA waarom is dit dan wel helemaal prima? Meten met twee maten zijn we goed in geloof ik.

[Reactie gewijzigd door downcom op 22 juli 2024 14:14]

Nyarlathotep

Aluhoedje af....
Er veranderd niets. Je kunt nu de door Google opgeslagen zoekresultaten óók downloaden.


dus slaan hun het op, en aangezien google amerikaans is,is het gewoon door de nsa op te vragen,
google en al die usa bedrijven janken wel in het openbaar,, oo privasy is in het gedrang en weer anderen beweren dat bv de nsa bij hun inbreekt??
eeuu ze geven het gewoon,klaar uit.
zo niet zal je in de usa op alle vlakken tegen gewerkt gaan worden,
ook bedrijven die in europa gevestigt zijn,en handel? drijven of daar ook bedrijven hebben in dat usa,
zullen gegevens over werknemers etz moeten geven bij een aanvraag daarvoor.en dat kan heel ver gaan.
zo,, alu hooedje weer op..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 631543 op 22 juli 2024 14:14]

Het enige wat nu veranderd is dat je je eigen zoekgeschiedenis kan inzien. Bij Google intern veranderd er niks, die gaan gewoon op dezelfde manier door met profiling en daar blijft je profiel van een paar jaar oud (hoe lang je Google dus al gebruikt) gewoon behouden.
Je kon bij Google al langer je zoekgeschiedenis inzien. Ik gebruik dit al jaren lang regelmatig om achteraf een pagina terug te vinden waar ik via de zoekfunctionaliteit op uitgekomen was maar niet meer direct kon terugvinden. Je krijgt er zelfs mooi bij te zien welke links je aangeklikt hebt.

Wat er nu nieuw aan is, is dat je deze geschiedenis ook kan downloaden.
Dude ik lever graag een beetje privacy in voor al het toegevoegde gemak. Ja Google verdient geld met mijn gegevens aan adverteerders, maar ik gebruik ook hun ecosysteem wat ze miljoen in gieten om het zo soepel mogelijk te maken voor mij. Ik heb ook concerns over mijn privacy en wat als deze data in verkeerde handen valt.

In het geval dat je gevoelige dingen opzoekt log dan gewoon uit of gebruik anonieme browser software. Google is er om geld te verdienen aan hun product en tot dusver hebben ze mijn loyaliteit
Het mooie van je google account, is dus dat ook al log je in via een andere computer, je altijd je persoonlijke resultaten krijgt die voor jou het meest relevant zijn.
Die volgens Google voor jou het meest relevant zijn...
En in het merendeel is deze relevantie van een link afhankelijk van hoeveel mensen zoals jij er daarvoor op hebben geklikt (+ nog wat andere slimmigheden). Dus zo objectief is relevantie niet.

Misschien kunnen we Google beter vergelijken met een waarzegger, die vertelt wat jij wilt horen. Alleen dan met het gebruik van je complete internetgeschiedenis om antwoord te genereren.
En hoe kan ik mijn zoekgeschiedenis laten verwijderen als ik geen Google-account wil?
Want het is toch vrijwel zeker dat Google wel een profile en zoekgeschiedenis van me heeft.
Als je nooit ingelogd bent geweest bij Google, hoe moeten ze dan weten dat jij het bent?
ehm, cookies?
Waarom denk je anders dat ze de DNT-setting hebben omzeild?

[Reactie gewijzigd door Vexxon op 22 juli 2024 14:14]

Dan is er geen zoekgeschiedenis |:(
Simpelweg niet waar. Elke keer als ik mijn zoekgeschiedenis wil zien moet ik opnieuw inloggen.
Installeer Firefox op je Android telefoon. Log daarmee nooit in op Google. Als je Gmail gebruikt, gebruik de Gmail app. Zo houd je daar de boel gescheiden en komt je zoekgeschiedenis niet in je history. Google zal natuurlijk makkelijk de link kunnen leggen adhv ip-adres, maar dat zullen ze niet (mogen) doen.
Google zal natuurlijk makkelijk de link kunnen leggen adhv ip-adres, maar dat zullen ze niet (mogen) doen.
Ik heb (samen met een paar andere personen) een IP-adres thuis (maak daar maar eens chocolade van), een IP-adres mobiel, meerdere IP-adressen op het werk (afhankelijk van waar ik toevallig ga zitten), heel veel IP-adressen via WiFi...
Google weet dus effectief helemaal niks van mij, op basis van IP, zelfs als ze dat zouden willen. En dan vergeet ik nog, dat ik vaak via een proxi online ben...

Ik heb één volkomen neutraal en willekeurige zoekvraag in mijn geschiedenis, van jaren terug. Opzettelijk aangemaakt om te zien of het systeem werkt. Verder zoek ik per definitie nooit als ik ingelogd ben. Voor mij werkt het beter, wanneer de zoekresultaten ongefilterd binnenkomen. Bij twijfel(achtige zoekvragen) is er altijd nog duckduckgo.com :)

[Reactie gewijzigd door Toff op 22 juli 2024 14:14]

Anoniem: 80466 @simon200021 april 2015 13:49
Handig voor echtgenoten die elkaar willen bespieden.
Dan is het al afgelopen, zodra je detective gaat spelen in je eigen relatie....it is over my friend
hij had het over 'echtgenoot', in veel gevallen is er dan al weinig relatie meer :p
Echtgenoot....is verleden tijd van....

Echt genieten
Lijkt alsof dit de data is die ze sowieso (verplicht zijn te) bewaren voor elke user, om eventueel te kunnen overhandigen aan instanties. Dat je daar nu zelf inzicht in kunt krijgen is denk ik alleen maar toe te juichen.
Je hebt daar altijd inzicht in gehad hoor. Je kan verzamelde informatie (waaronder zoek geschiedenis) bekijken en verwijderen via Google Dashboard. Nu kan je het blijkbaar ook downloaden naar drive.

https://www.google.com/dashboard/

[Reactie gewijzigd door Chip5y op 22 juli 2024 14:14]

Hoezo zijn ze verplicht die te bewaren? Google is volgens mij niet verplicht iets te bewaren. Ze doen het, maar dat is hun business.
Tja, goed voorbeeld hoe je privacy inbreuk (opslaan door google van je zoek geschiedenis) om probeert te buigen tot een functie die gebruikers nodig zouden hebben....
Anoniem: 601896 @aswelter21 april 2015 13:50
Je kan hem dus ook optioneel uitschakelen. Door te 'opt-outen' van je webgeschiedenis. Dan is in ieder geval je zoekgeschiedenis voor jezelf niet meer inzichtelijk.
Citeer eens het artikel uit de privacy wetgeving die zegt dat opslaan van de zoekgeschiedenis een privacy inbreuk is.
Welke niet? Bijv de wet die gaat over het vastleggen profielen? Als ze dit zelfs doen voor jongeren (<16 jaar) zijn ze helemaal illegaal bezig.

Of een link naar een artikel op tweakers uit 2008 nieuws: Privacywerkgroep EU: zoekdata maximaal 6 maanden bewaren

of deze van Arnoud Engelfriet uitdezelfde periode over dit onderwerp:
Uitgangspunt is dat iemands zoekgeschiedenis (natuurlijk) persoonsgebonden informatie is, en daarmee onderworpen aan de privacywetgeving. Ook als er geen naam aan vast zit: via een cookie of e-mailadres zijn mensen ook te herkennen. En de mogelijkheid dat je een stukje informatie tot iemand kunt herleiden, is genoeg om die informatie tot persoonsgegeven te maken.
Ook een leuke voor de liefhebbers : Je zoekgeschiedenis kan als bewijs tegen je gebruikt worden in een rechtszaak.....
Net als coca cola probeert mensen te overtuigen dat ze om de gezondheid van mensen geven door Light producten te verkopen
Anoniem: 399807 21 april 2015 14:24
Dus alleen als je een google account hebt, kun je die gegevens downloaden, naar je eigen google cloud service. Dat heb ik niet, gebruik geen google, hooguit twee keer per jaar. Maar anderen gebruiken de zoekmachine wel en die kunnen die gegevens niet krijgen, tenzij ze daarvoor een account maken. Leuk trucje!
Oh, en hoe zou je anders je zoekgeschiedenis willen raadplegen? Als die niet aan je account gekoppeld is, kan Google ook niet weten wie de persoon is die zoekresultaten opvraagt en welke zoekresultaten bij die persoon horen.
Als je geen account hebt (of niet ingelogd bent) heeft Google geen account om dat aan te koppelen... De zoekresultaten worden dan natuurlijk nog gelogd, maar gewoon in een pot met andere zoekresultaten.

Mogelijk zouden ze via een cookie de zoekresultaten op die computer kunnen tonen, maar da's dan misschien weer een privacy issue voor gedeelde computers.
U wil een dienst van een bedrijf maar er geen klant van worden. Zo werkt dat dus niet.
Anoniem: 399807 @aval0ne22 april 2015 20:39
Is het dan een 'dienst' dat google misschien wel al meer dan 100 velden in een database over me heeft? Misschien heb ik het verkeerd begrepen en gaat dit uitsluitend over data van lieden met een account. Leuk hoor, maar ik download leiver alles wat google over me weet, ongeacht of ik van hun diensten gebruik maak of er voor betaal.
Onbekende zoekresultaten downloaden van een onbekend persoon, leuk trucje! |:(
Aan de ene kant is het wel handig,
Maar aan de andere kant zit je met met privacy zo kan men/bedrijven/kwaadwillenden nog makkelijker achter komen wat je gegoogled hebt.

Ik bedank ervoor, de website die ik gebruik onthoud ik wel.
Ik hoop nog steeds op de release van een app die de geschiedenis dan ook alleen lokaal registreerd voor een zoekprofiel (i.c.m DuckDuckGo / Ixquick) als zijne zoek proxxie, die wanneer de resultaten tegen gaan staan je zelf filters kunt uitzetten/aanpassen(delen met anderen op basis van catogoriën /blacklists?), en bij kennis niet tot intresse -reclamemeuk termen gebruikt om te filteren met profielen.
Zo google 1 mega profiel van Ixquick mag opbouwen.

[Reactie gewijzigd door 119961 op 22 juli 2024 14:14]

Is het niet gewoon een kwestie van Google zoekgeschiedenis uitschakelen in je account?
http://www.seniorweb.nl/t...geschiedenis-uitschakelen
Wat heb ik hier aan? Wat kan je hiermee doen?
Als je bijvoorbeeld van browser wisselt en je zoekgeschiedenis van de afgelopen 3 jaar wil meenemen?

Niet iedereen gebruikt zijn browser voor nuttige/handige dingen maar de hoeveelheid technische info die ik in een jaar opzoek, is zeker de moeite waard om later nog eens te kunnen terugvinden.

@Hakulaku: het is simpeler om elke maand of elk kwartaal even bij Google je download te starten dan dat je moet gaan nadenken of/waar/hoe je profiel per browser wordt opgeslagen en hoe dat uitleesbaar is achteraf of elders.

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 22 juli 2024 14:14]

Als je bijvoorbeeld van browser wisselt en je zoekgeschiedenis van de afgelopen 3 jaar wil meenemen?
Google history, niet browser history..
Daarom vroeg ik het ook. Je kan van alle browsers, voor zo ver ik weet, gewoon een back-up maken en dat overzetten... Wat is dan de toegevoegde waarde hiervan?
Daarom vroeg ik het ook. Je kan van alle browsers, voor zo ver ik weet, gewoon een back-up maken en dat overzetten... Wat is dan de toegevoegde waarde hiervan?
Je krijgt een zoekgeschiedenis van je Google account, dus als je op meerdere browsers op hetzelfde Google account hebt gewerkt, krijg je een totaaloverzicht.
En je weet welke informatie over jou Google met haar partners deelt.
Een browsergeschiedenis of zoekgeschiedenis zijn twee totaal verschillende dingen.

Browsergeschiedenis -> pagina's die je laad
Zoekgeschiedenis -> zoektermen waarop je zoekt
Sync? Je hoeft niets meer handmatig over te zetten.

Ik kan dus onderweg/mobiel een pagina van maanden geleden op de PC opvragen, zonder dat het een bookmark is.

Moet eerlijk zeggen dat ik de Chrome history functie al enkele malen heb gebruikt, het is best nuttig. Door het te kunnen downloaden kun je ook snapshots maken van je geschiedenis en het daarna op alle devices 'clearen'. Dan heb je een stuk anonimiteit terug maar de data nog in bezit.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 22 juli 2024 14:14]

Geen idee :? Omdat het kan?
Het gaat om een zip-bestand met daarin json-bestanden met zoekgeschiedenis van drie maanden.
3 Jaar zal daarom moeilijk worden om te downloaden ;)
Een simpele rekensom: er zitten 4x3 maanden in een jaar dus 4x3= 12 json bestanden.

Als je citeert doe het dan wel volledig. Er staat duidelijk dat ieder json bestand 3 maanden aan data bevat.

Het gaat om een zip-bestand met daarin json-bestanden met zoekgeschiedenis, in periodes van drie maanden.

Er alleen niet bij tot hoever on het verleden je kan inzien. Weet iemand dat?

[Reactie gewijzigd door gladius1983 op 22 juli 2024 14:14]

Dat niet alleen, er kunnen ook zoekopdrachten tussen zitten die gedaan zijn op een ingelogde Chrome browser op een android of ipad of waar dan ook ter wereld.
Hmmm.... Ideale functie voor de nieuwsgierige vriendin :p
Ten eerste: Iets met relaties en vertrouwen en zo...
Ten tweede: Zoals hierboven al aangehaald, moet je voor het raadplegen van de zoekgeschiedenis je paswoord opnieuw ingeven, ook al ben je al ingelogd op andere Google diensten in die browser.
Fijn om te weten dat het bijgehouden werd. Kon ik het tenminste gelijk allemaal weggooien.
Oké, nu kan jij het niet meer zien, maar denk je nu echt dat het weg is? Waarom zou Google al die kostbare data over jou weggooien? Eens gegeven, blijft gegeven, ben ik bang.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.