'Google werkt aan dienst om gemakkelijk klusjesmannen te vinden'

Google werkt volgens Buzzfeed aan een dienst waarmee internetters rechtstreeks contact kunnen krijgen met klusjesmannen, loodgieters en elektriciens. Die dienst lijkt daarmee een concurrent voor het Nederlandse Werkspot te kunnen worden.

googleGoogle is van plan om de dienst later deze lente aan te kondigen, meldt Buzzfeed. Het is echter niet duidelijk wanneer de dienst zal worden geïntroduceerd. Google zou de dienst willen integreren met zijn zoekmachine, zodat internetters bij het zoeken naar kluswerkzaamheden direct de suggestie krijgen om contact op te nemen met een klusjesman, loodgieter of elektricien.

Het is onduidelijk hoe de communicatie tussen de klusjesman en de internetter zou verlopen. In het geval van Werkspot, een Nederlands bedrijf dat ongeveer dezelfde functionaliteit biedt, kunnen gebruikers een klus aanmaken, waarna klusjesmannen daarop kunnen reageren en een aanbod kunnen doen. Het is onduidelijk of de dienst van Google ook zo zal werken, of dat gebruikers met een klus juist op zoek moeten naar een klusjesman.

Het is nog niet bekend of de dienst van Google ook in Nederland en België zal worden geïntroduceerd. Doorgaans introduceert Google nieuwe diensten die afhankelijk zijn van derden, zoals in dit geval klusjesmannen, eerst in een beperkt aantal landen. Vorige week kwam Amazon al met een dienst waarmee klusjesmannen kunnen worden gevonden.

Door Joost Schellevis

Redacteur

08-04-2015 • 09:34

74

Reacties (74)

74
73
52
0
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 601896 8 april 2015 09:40
Ik gun mijn klus liever aan het Nederlandse Werkspot.
Dan verdient een Nederlandse ondernemer, en Nederlandse werknemers eraan, in plaats van een groot Amerikaanse bedrijf, dat al een meer dan prominent genoege rol heeft op het internet.

Beetje diversiteit is wel goed,
Ik bel uiteindelijk liever een bedrijf zelf.
De beunhazen op werkspot gaan voor de aantrekkelijk lage prijs maar kwaliteit blijft vaak wel een beetje achter.
Maar dat is wel een beetje de mentaliteit dit decenium: maakt niet uit hoe of wat, alles moet goedkoper. We kopen liever meer van k-kwaliteit dan minder van goede.
Anoniem: 601896 @iAR8 april 2015 09:59
Werkplaats.nl heeft een uitgebreid rating systeem. Waardoor je de goede beunhazen tussen de slechte kan selecteren. Ik heb liever een deskundige beunhaas met ervaring, of een goede goedkope pool, dan een bouwbedrijf dat faillissement probeert te voorkomen door 'stages' aan te bieden, en geld verdient door mensen 'om te scholen'/ 'op te leiden voor een baan' in kader van overgesubsidieerde integratie projecten.

Werkspot doet wat dat betreft een beetje wat Uber doet met de taximarkt. In plaats van 'vergunningen en papiertjes' gaat kwaliteit gelden.
Anoniem: 655981 @iAR8 april 2015 10:42
Op Werkspot is wel degelijk hoge kwaliteit te vinden. Mijn ouders hadden hun hele huis laten verbouwen en verschillende mensen ingehuurd via Werkspot. Op één na heeft iedereen naar verwachting zijn werk geleverd. Natuurlijk heb je ook mindere klussers er tussen, maar met een beetje research kan je die er wel uitvissen.

Of wij gebruik zullen gaan maken van de dienst van Google of via Werkspot blijven weet ik nog niet. Ik weet nog niet wat de grootste voordelen zullen zijn van de dienst van Google t.o.v. Werkspot.
Voor een vloer hebben we uiteindelijk een beunhaas gebeld. Een gelegde vloer was goed genoeg. Prijs en kwaliteit op Werkspot was te hoog voor die klus namelijk.
Als Google wel garantie zou bieden, zou ik persoonlijk voor Google gaan in plaats van werkspot.
Dat is bij werkspot zo te zien ook wel redelijk geregeld: https://www.werkspot.nl/werkspot-klusgarantie
hmm zo als ik het bij veelgestelde vragen las moet je er samen met de vakman uitkomen, en ben je de Sjaak als hij failliet zou gaan. Beetje tegenstrijdige informatie.
Anoniem: 601896 @WokeBroke8 april 2015 09:50
Bij Werkspot hebben klusjesmannen een waardering tussen de 1 en 10 door de vorige opdrachtgevers. Dus voor de klusjesmannen is er incentive om goed werk te leveren.

Daarnaast bieden in het verleden behaalde resultaten dan geen garantie voor de toekomst, maar lijkt mij het ook sterk dat een klusser die de afgelopen 10x een 9 kreeg, ineens zijn werkwijze veranderd.
Werkspot is inmiddels van een groot Amerikaans bedrijf

"April 2013: Alle aandelen van Werkspot.nl worden verkocht aan HomeAdvisor..."
https://www.werkspot.nl/over-werkspot
Anoniem: 601896 @michiel_8 april 2015 09:54
Hmmm, hetzelfde geld voor het ooit hollandsche marktplaats dat nu van Ebay is. Toch is door het de wijze waarop je informatie over je vakman, via andere opdrachtgevers op Werkspot een 'veiligerige keuze' dan je klus op marktplaats zetten.

Werkplaats.nl, is nog altijd in Amsterdam aan de Herengracht gevestigd daar werkt ook het personeel. Dus het personeel van de website zal z'n geld ook wel direct uitgeven in onze economie.

Zo slecht blijft de keuze van Werkspot boven marktplaats niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 23 juli 2024 15:31]

Marktplaats is ook nog steeds in Amsterdam gevestigd in een pand nabij het Amstel station.

Maar zoals je zegt, de informatie op Werkspot is aantrekkelijker dan van Marktplaats, dus dat lijkt me een legitieme reden om die site voor klussen te gebruiken. Ik heb eerlijk gezegd me nog nooit verdiept in wat je op Marktplaats kan vinden.
Ik heb me een paar jaar geleden eens verdiept. Ik las op internet veel klachten van mensen die op werkspot werk zochten. Ze moesten behoorlijk hoge fees betalen. Dit zorgt weer voor een prijsopdrijvend effect. Dus als Google met iets goedkopers komt, dan is dit in het voordeel van consument en nederlandse werknemer!
Ik gun mijn klus liever aan het Nederlandse Werkspot.
Dan verdient een Nederlandse ondernemer, en Nederlandse werknemers eraan, in plaats van een groot Amerikaanse bedrijf, dat al een meer dan prominent genoege rol heeft op het internet.
Je begrijpt dat het geen google werknemers zijn die de klusjes komen uitvoeren?
Google is niet meer of minder dan een reclameplatform. Ze halen het overgrote deel van hun inkomsten uit google ads. Als je je redenering doortrekt mag je ook geen enkel produkt van een lokale ondernemer meer afnemen als die reclame maakt via google ads.
Wat ik een beetje vreemd en ook verontrustend vind is dat Google wel op élke online markt wat lijkt te willen gaan doen.

Straks komen ze nog met een ebay-achtige dienst, een uber-achtige dienst, etc. Het lijkt wel niet op te houden bij Google :?
Als je kapitaal, mensen en geduld genoeg hebt om 100 start ups minimaal te financieren, dan loont het al snel als achteraf enkele van die projectjes een goudhaantje blijkt te zijn.

Dat is denk ik ongeveer de werkwijze die men hanteert. Er worden dan inderdaad 90+ projecten op korte tot middellange termijn opnieuw afgevoerd....dat goudhaantje maakt echter alles goed.
Het gaat me er meer om dat ze in één klap zo nu en dan businessmodellen van andere bedrijven / startups teniet doen door zelf iets gratis of zeer goedkoop aan te bieden (met gebruik van geld van andere projecten).

Dit zorgt waarschijnlijk wel voor snellere innovatie omdat deze startups, maar fijn is het niet voor zulke bedrijven.
Volledig akkoord:
-als consument word je allicht (op zin minst op korte/middellange termijn) beter van deze praktijken. (op lange termijn => onzeker of "the google way" beter is.

-als persoon/kleine onderneming die al zijn tijd/werk/geld bij elkaar heeft geraapt die ten onder gaat omdat google plots met al zijn macht een concurrerend product op de markt smijt ben je de klos. Dan moet je hopen dat je stevig in je schoenen staat of reeds een onoverkombaar markt-voordeel/aandeel hebt of naamsbekendheid.......als google dan op de kar wilt springen krijg je enkele miljoenen op de bankrekening + blijf je (althans initieel) baas over je "baby".
Vaak zet Google ook zelf zoiets op zonder een bedrijf over te kopen. En dan ben je wel echt de lul. Gewoon ineens een bijna-gratis concurrent op de markt erbij die je hele businessmodel onderuit schopt.
Tegelijkertijd vind ik het vreemd dat google niet aan gewone hosting doet.

Google heeft trouwens toch miljoenen aan Uber gegeven?
Reclame is dan ook overal op de online markt te vinden en Google is hiermee tot nu toe het meest succesvol. Fijn voor de gebruikers van de gratis diensten van Google en goed om (locale) kartels af te breken. En er komt vanzelf meer concurrentie, zelfs Google's reclame marge staat onder druk :)
Ja idd. Ze proberen een zoekmachine in het breedste zin van het woord te willen worden waarbij ze markten wegpikken waar andere erg veel moeite voor hebben gedaan. Voor hun natuurlijk erg makkelijk omdat ze alle informatie al hebben en zien waar het meest op gezocht wordt.

Hiernaast hebben zij het voor het zeggen als het komt op gevonden worden in de zoekresultaten. Het wordt steeds strikter en je merkt in de ads heel goed dat degene die het meeste betaald lekker bovenaan staat terwijl de niet betaalde zoekresultaten steeds verder naar onderen zoeken omdat op de eerste posities ook al betaalde resultaten te vinden zijn. Met andere woorden, als niemand er wat van zegt dan worden op een gegeven moment niet betaalde zoekopdrachten pas op pagina 2 of verder weg getoond.
Anoniem: 475099 8 april 2015 11:32
Iets om rekening mee te houden als je geld betaalt aan Google, hetzij geld voor een klusjesman, geld voor advertenties of andere dingen.
Google opereert vanuit Ierland of iets dergelijks. Als je aan Google betaalt, dan betaal je in Nederland geen BTW. Google gebruikt de BTW verleggingsregeling. Dat wil zeggen dat Google geen BTW betaalt in Nederland, dus jij als afnemer moet die BTW zelf betalen aan de belastingdienst. Als je die BTW niet handmatig aan de belastingdienst overmaakt, dan doe je aan belastingontduiking. Eén cent belastingontduiking is voor de streng kijkende ambtenaren van de belastingdienst nog altijd een zware misdaad. Het lijkt me niet logisch dat de belastingdienst uitsluitend gegevens opvraagt bij Marktplaats en dat ze dit niet (willen gaan) doen bij andere diensten zoals Google.

Ik vraag mij af hoe dat zal uitpakken voor de klusjesmannendienst van Google. Biedt Google de dienst gratis aan of moet je ervoor betalen?
Ik weet niet precies waar je deze informatie vandaan haalt, en voor welke cases dit geld.
Ik maak gebruik van Google music, en dit betaal ik via paypal->google wallet. Hier staat netjes telkens de BTW bij vermeld die ik betaal.

Bijv:
Totaal: € 9,99 per maand
(Inclusief € 1,73 Btw)

Dus ik verwacht dat ook in dit geval het op dezelfde manier zou werken indien ze de betalingen via Google laten lopen. Dus daar zou ik me geen zorgen over maken!

Betreft de 1 cent belastingfraude, voor ondernemers mag je altijd in je voordeel afronden hoe dit voor privé zit weet ik niet maar zo erg zou het toch niet zijn ;)?

Voor zover ik weet lijkt het me weer een prettige feature ik krijg steeds vaker direct resultaat als ik zoek op Google, dit lijkt me ook wederom relevant.
Anoniem: 475099 @Gopher8 april 2015 13:53
Ik weet niet precies waar je deze informatie vandaan haalt, en voor welke cases dit geld.
Ik maak gebruik van Google music, en dit betaal ik via paypal->google wallet. Hier staat netjes telkens de BTW bij vermeld die ik betaal.
Ik heb via Google Adwords geadverteerd. Op die facturen kon ik nergens een BTW terugvinden. Daar staat geen BTW op vermeld. Je mag me helpen met zoeken ;)
Lees hier voor meer info.
Opzich ook wel logisch als ondernemer (wanneer je Adwords gebruikt ga ik er van uit dat je dat bent/deelneemt aan) betaal je ook eigelijk geen btw. Je kut dit waarschijnlijk in je aangifte opgeven dus daar hoef je niet bang voor te zijn voor fraude. Zo niet moet je het interdaad zelf betalen aan de belastingdienst, declareren en dan ontvang je het later weer terug :-).
De door jou genoemde BTW verleggingsregeling geldt alleen voor ondernemers en niet voor particulieren. Doordat je als ondernemer de BTW afdraagt aan de belastingdienst mag je deze als voorbelasting direct weer terugvragen bij de belastingdienst. Per saldo is er dus geen afdracht en lijkt het me sterk dat er sprake kan zijn van fraude/ontduiking.
De door jou genoemde BTW verleggingsregeling geldt alleen voor ondernemers en niet voor particulieren.
Oic... dat wist ik niet.
Doordat je als ondernemer de BTW afdraagt aan de belastingdienst mag je deze als voorbelasting direct weer terugvragen bij de belastingdienst. Per saldo is er dus geen afdracht en lijkt het me sterk dat er sprake kan zijn van fraude/ontduiking.
Je hebt gelijk dat er geen sprake kan zijn van fraude of ontduiking. Maar of de belastingdienst in een dergelijk geval in het voordeel van iemand beslist, is een heel andere vraag. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook sterk dat 160 gezinnen geld moeten betalen aan de belastingdienst terwijl een fraudeur het geld heeft gestolen (bron). Zo werkt de belastingdienst nou eenmaal. Pas bij media-aandacht verandert er iets.
Ben inderdaad benieuwd naar het business model hierachter. Betalen per klik zoals in Google Adwords (en Google vluchten, Google shopping, etc) of betalen per lead zoals Google dat nu wel gaat doen in het nieuwe Google Compare for Auto Insurance (alleen US). Dan worden ze een echte lead generator zoals in Nederland http://www.vakmanvinden.nl (offertes aanvragen).

Lijkt me lastig voor Google omdat ‘klusjes’ niet zo’n rechttoe rechtaan product is als verzekeringen die direct online kunnen worden afgesloten. En dat dus klusjesmannen niet zomaar zullen betalen voor iedere lead als het gaat om iemand die bijv. een prijsje wilt weten voor een dakterras voor een huis wat ze op Funda hebben gezien. Verwacht niet dat Google een heel call center zal inzetten om alle klachten en vragen van klusjesmannen te beantwoorden.
Als Google dat doet zal Google zal niet de eerste 'vergelijkings-aanbieder' zijn, die contracten tot stand brengt, daar een fee voor pakt om vervolgens zelf de belasting te ontwijken waardoor de rekening en de belastingnadelen bij de kleine zelfstandige komt te liggen. Ook eventuele boetes bij zwartwerken, zijn niet voor google natuurlijk.

Bij Uber is de fiod ook al binnen gevallen. En het zijn ook daar de taxichauffeurs die de klappen vangen, letterlijk, maar ook doordat de overheid eventuele boetes legt bij de kleine chauffeur.
De overheid kan, zeker in de toekomst, met een druk op de knop een rapport genereren van iedere burger die via het internet iets koopt. Dat werkt beklemmend juist voor degenen die zich netjes aan de regels houden. Een brave burger "moet" immers een berg administratie achter de hand houden voor het geval dat de belastingdienst een fout heeft gemaakt (en dat gebeurt nog weleens).
Het schijnt dat tevens-klus-aanbieder Marktplaats daar inderdaad de belastingdienst in ondersteund.
nieuws: Belastingdienst legt aanleveren klantgegevens door Marktplaats vast in protocol

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 23 juli 2024 15:31]

Het schijnt dat tevens-klus-aanbieder Marktplaats daar inderdaad de belastingdienst in ondersteund.
nieuws: Belastingdienst legt aanleveren klantgegevens door Marktplaats vast in protocol
Jah, dat wist ik al dat de website van Marktplaats "onder toezicht" staat van de belastingdienst. Nu nog de rest van het internet. Dit zal ooit zodanig gereguleerd gaan worden dat als je een website wilt beginnen waarbij profielen worden opgeslagen, dat je een vergunning moet aanvragen en jouw database aansluiten op dat van de overheid. Klinkt erg paranoide, maar het gebeurt al, niet alleen met Marktplaats.
De overheid kan, zeker in de toekomst, met een druk op de knop een rapport genereren van iedere burger die via het internet iets koopt.
Hoe kom je daar nou bij? Er zijn in wereld tientallen miljoenen internetwinkels, denk je nu echt dat de Nederlandse belastingdienst van al die winkels alle gegevens krijgt? Of suggereer je dat de Nederlandse Geheime Dienst al mijn hagelslag aankopen bij Albert Heyn onderschept?
[...]
Hoe kom je daar nou bij? Er zijn in wereld tientallen miljoenen internetwinkels, denk je nu echt dat de Nederlandse belastingdienst van al die winkels alle gegevens krijgt?
"Krijgt"? Op dit moment "krijgt" de belastingdienst geen gegevens van al die miljoenen internetwinkels. Ik baseer mij op het een aantal waargebeurde feiten zoals inzage in gegevens van Marktplaats en inzage in parkeergegevens van automobilisten. Ik zou het knap vinden als iemand zegt dat de belastingdienst het daarbij laat zitten. Het ligt in de lijn der verwachting dat de belastingdienst in de toekomst ook andere bedrijven gaat benaderen om data van mensen door te spelen. Dan is er sprake van regulering, en bij regulering horen dingen zoals vergunningen.
Of suggereer je dat de Nederlandse Geheime Dienst al mijn hagelslag aankopen bij Albert Heyn onderschept?
Als ze dat niet zouden kunnen onderscheppen, dan doen ze hun werk niet goed. Als je bedoelt lukraak jouw hagelslagaankomen in de gaten houden, dat is niet toegestaan.
Uber moet 100.000 euro, per aanhouding van een illegale taxichauffeur is dat 10.000 euro met een maximum van een ton, aan dwangsommen betalen aan de overheid:
http://www.ilent.nl/actue...auffeurs-aangehouden.aspx
Uber heeft dat afaik al betaald en gaat vervolgens gewoon lekker door :P
Wat is hier het verdienmodel voor Google? Inschrijfgeld op de website voor klusjesmannen? Meer verkeer door Google servers?
Misschien net als adwords; per click de klusjesmannen laten betalen
Misschien advertenties van bouwmarkten die de materialen verkopen e.d. :?
Anoniem: 623473 @Galeton8 april 2015 09:45
Het verdienmodel van Google is gepersonaliseerde reclame, gecreëerd door een programmaatje op de servers van Google dat een 'interesse' profiel van elke gebruiker aanmaakt en bijwerkt. Daarom zijn diensten van Google gratis en betalen bedrijven geld om 'genoemd' te worden als keuze in bv zoekresultaten.
En binnen enkele jaren: Google sluit opnieuw diensten wegens te weinig gebruik. Zie geen voordeel in deze tool.
Anoniem: 221563 @MrAndy97978 april 2015 09:45
Dat verwacht ik eerlijk gezegd ook. 99 van de 100 projecten van Google mislukken, de meeste krijgen wij, het publiek, niet eens te zien. (Ik bedoel, heeft er iemand iets gezien van de hoverboard waar Google X Labs mee bezig was? Ze hebben de ontwikkeling gestaakt omdat ze het ook niet voor elkaar kregen zonder magneten.)

Maar Google kan zich dat gelukkig ook veroorloven. Die paar dingen die wél aanslaan, slaan dan ook in als een bom.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 221563 op 23 juli 2024 15:31]

Het probleem is juist dat ze ook diensten sluiten die wél gebruikt worden, zoals Google Code. Dat maakt Google echt een zeer onbetrouwbare partner.
Anoniem: 221563 @Room428 april 2015 09:53
Google Code was al een tijdje op zijn terugkeer. De meeste developers waren inmiddels al overgestapt naar GitHub. Het gebruik zal voldoende zijn afgenomen.

Hoeveel Google Code projecten ik wel niet ben tegengekomen waar alleen nog maar een linkje naar GitHub stond. Pff, te veel om te tellen.
Wellicht is Google Reader een beter voorbeeld, deze had nog miljoenen gebruikers.

Ik heb mijn les in ieder geval geleerd: ik stap niet meer in bij nieuwe Google services tenzij deze zeer dicht bij hun core business liggen.
Of gebrek aan reclame. Halen ze zoveel uit reclame, dat ze vergeten hun eigen diensten eens ergens te vermelden. Van de vele diensten die gesloten werden, kende ik er zeer weinig
WOOHOO! Nog meer een race to the bottom! Dit gaat echt "leuk" worden zo, het aantal "working poor" begint in de wereld weer de spuigaten uit te lopen. Op een paar extreem rijken na zijn we straks allemaal lekker weer Plebs.
Anoniem: 457607 @2242378 april 2015 12:29
Google, de digitale koppenbaas.
Google, de digitale koppenbaas.
KoppeLbaas, maar je hebt gelijk. Ze hebben adem om het een tijd te proberen. Ze koppelen alles aan iedereen en als het instort gaan ze wat anders doen.
Hier in België heb je zo iets nog niet dacht ik...
Hier is het zo al moeilijk om iemand te vinden, maar dit kan ideaal zijn om iemand te vinden die dit als bijverdienste doet. Ook mensen die voor de hobby iphones herstellen kunnen hun diensten daar dan aanbieden...
Vrees enkel dat de belastingsdienst daar dan een probleem zal vormen...
Anoniem: 234453 @telenut8 april 2015 12:35
In België zijn dan weer LETS-groepen razend populair, evenals andere "buurtprojecten" zoals Peerby. Waarom zou je zoiets via Google laten verlopen als je weet dat het Google enkel om je data te doen is? Het enige wat Google wil is je hele leven kennen en in elk aspect ervan doordringen.
Die LETS groepen is het principe van jij doet iets voor mij, ik iets voor u. Daar kan je moeilijk een waardering of prijs op kleven. En dit gaat dan vooral over sokken brijen en meubelen maken met paletten. Google doet alles om gericht reclame te maken, maar laat ze maar doen, ik ben daar totaal niet vatbaar voor. En dat ze veel van me weten... tot daar aan toe, het zit bij hen veilig. De staat weet veel meer van mij, en daar zit het stukken minder veilig.
Het idee is leuk, en zal voor veel bedrijven wel een mooie aanvulling zijn, voor de consument goedkoper maar ik verwacht niet voor alle partijen altijd een goed gevoel.

Dat wordt kapot concurreren op klusjes. Veel goede bedrijven werken hier niet aan mee verwacht ik.
Maar als je geen werk hebt ga je tegen kostprijs werken...
De klanten zijn klanten die liefst het onderste uit de kan willen hebben voor de laagste prijs, en dat zijn niet altijd de leukste klanten om voor te werken.
De uitvoerder heeft weinig of geen werk, omdat hij wellicht niet goed genoeg is, werk dus half goed, met conflicten als gevolg. etc.

Maargoed, dat is mijn gevoel een beetje, ik kan er meters naast zitten. En dat is misschien ook wel zo. ;) Misschien moet ik wat positiever denken, laten we google een kans geven :D
Werkt de PriceWatch op Tweakers ook zo? Krijgen we hier ook alleen maar aanbieders die wel tegen kostprijs aan willen bieden met conflicten tot gevolg?

De truuk om dat te voorkomen is reviews. En dat zie je hier bij de pricewatch ook. Als de goedkoopste 2 sterren achter zijn naam heeft staan dan klik ik wel op de volgende. En dat is exact het mechanisme wat alle moderne diensten gebruiken. Pricewatch, Uber(pop), AirBNB, al dat soort moderne diensten werken op basis van ervaringen.

Werkspot heeft dat niet goed geïmplementeerd en dat is ook meteen de reden dat ik het nooit zal gebruiken; ik weet niet van te voren wie ik over de vloer ga krijgen, hoe betrouwbaar ze zijn, wat de kwaliteit van hun werk is. Als Google dat wél goed implementeerd (en let's face it, als Google iets doet dan doen ze het goed) dan zie ik werkspot op korte termijn het loodje leggen.
Anoniem: 470811 @Croga8 april 2015 10:21
Klopt, reputatie is de nieuwe currency. Deed me gelijk denken aan deze TED talk: http://www.ted.com/talks/..._the_new_economy_is_trust
Dat heet nu vrije markt.
Ik denk dat werkspot zich serieus zorgen moet gaan maken.

Ik heb het wel eens gebruikt voor een simpele klus van het bevestigen van zwevend meubilair en dat was echt top!

Ik kan dit concept alleen maar toejuichen.
voor een simpele klus van het bevestigen van zwevend meubilair
Zwevend meubilair is dan ook zwaar irritant, dat wil je gewoon op de vloer laten vastzetten. Wat waren de voorrijkosten van de klusjesman toen deze bij jou in het ruimtestation langs kwam? ;)
Is ook best lastig om een haak op de vloer te plaatsen met een ketting om te voorkomen dat ze te veel omhoog zweven en ook allemaal op dezelfde hoogte zweven.

Er was er maar 1 die het aandurfde voor een voorafgesproken totaalprijs.

Briljant concept. Ook voor het leggen van mijn laminaatvloer toentertijd een aanvraag geplaatst, maar ik vond de bedragen hiervoor gevraagd toch iets té voor een klus die ik zelf en met vrienden ook wel kon doen.
Wat ik verontrustend vind aan Google is dat ze op een gegeven moment de mensen die hun dienst groot laten worden (zoals bijvoorbeeld bij Youtube) gaan uitmelken als die dienst eenmaal een prominente onderdeel van hun bedrijfsvoering is geworden. Als ondernemer zou ik er in ieder geval heel erg voor oppassen als ik met ze in zee zou gaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.