ZeelandNet verhoogt internetsnelheden Alles-in-1-pakketten

ZeelandNet heeft de snelheden van zijn Alles-in-1-abonnementen verhoogd. Het duurste abonnement gaat van 160Mbit/s naar 200Mbit/s. De snelheden gelden voor nieuwe abonnees, maar ook huidige abonnees krijgen al de hogere snelheden, melden tweakers op GoT.

Klanten van ZeelandNet zeggen in het topic over de provider al in het systeem en met snelheidstesten te zien dat ze de nieuwe snelheden hebben gekregen. De nieuwe snelheden staan ook op de site van ZeelandNet zelf.

Alle snelheden gaan omhoog, behalve de uploadsnelheden van het duurste Super-abonnement. Die blijft gelijk op 10Mbit/s. Dat is aanmerkelijk minder dan bij concurrenten als UPC en Ziggo, waar klanten tot 20Mbit/s als uploadsnelheid kunnen krijgen. Aan de prijzen van de abonnementen verandert niets. Wanneer en of de klanten met een los internetabonnement hogere snelheden krijgen, is nog niet bekend.

ZeelandnetInstapPremiumSuper
Downloadsnelheid (oud) 25Mbit/s (15Mbit/s) 100Mbit/s (60Mbit/s) 200Mbit/s (160Mbit/s)
Uploadsnelheid (oud) 3Mbit/s (2Mbit/s) 10Mbit/s (6Mbit/s) 10Mbit/s (10Mbit/s)
Prijs 47,95 euro pm 54,95 euro pm 68,95 euro pm

Door Arnoud Wokke

Redacteur

02-04-2015 • 14:33

44 Linkedin

Reacties (44)

44
44
31
2
0
0
Wijzig sortering
Zojuist even nagevraagd wat betreft de losse internetabonnementen: Deze krijgen in het najaar pas een upgrade. Overigens zullen die upgrades gelijk worden getrokken met de gelijknamige Alles-in-een pakketten, dus Internet premium zal ook 100Mbit down/10Mbit up worden, Super zal 200/10 worden, etc.
Jammer dat er zoveel tijd tussen zit. Ik heb zelf internet only (premium) maar kan best een speedbump gebruiken (vooral upload). Vind het sowieso jammer dat upload zo ver achter blijft gezien alles tegenwoordig online gebeurt.

Is er toevallig ook al bekend wanneer ze de nieuwe routers gaan uitrollen? Of komen die pas samen met de neuwe abonnementen voor internet only abonnementen?
Er wordt nu getest met de EPC3940. Deze is ook al ingezet volgens het forum.

[Reactie gewijzigd door Octopuz op 2 april 2015 16:11]

Toevallig gisteren met zo ene gewerkt! Die hebben ze daar geplaatst nadat de oude kapot is gegaan ;)
Alles gebeurt online, dat klopt, maar consumenten consumeren vooral ipv produceren vandaar.
En als je produceert regel je gewoon een vps of dedicated server, is veel goedkoper dan thuis een snelle upload hebben.
En is er ook al duidelijk wat ze gaan doen met het Extreem pakket (a 75 euro p/maand)? Aangezien deze momenteel ook een snelheid van 200/10 heeft?

Indien het echt zo lang gaat duren voordat de reguliere losse internet pakketten hun upgrade krijgen dan is de kans groot dat ik binnenkort maar ga overstappen naar een mooi VVDSL pakket met in ieder geval 20Mbit upload ;)

[Reactie gewijzigd door Prolution op 2 april 2015 14:54]

Meer informatie kan/mag helaas nog niet vrijgegeven worden, dus dat is nog even afwachten.
Ik neem aan dat zoiets wel zeker MAG, aangezien ze anders klanten gaan verliezen.
Ik denk dat ze het gewoon zelf (nog) niet weten :D
Niet altijd zo zwart/zit, soms moet je bepaalde zaken voor je houden ivm code commissies en agentschap telefom
Als men achter de telefoon ( call center medewerker ) weet wat er met het ''extreem pakket'' gaat gebeuren dan mogen ze dat echt wel doorgeven.

extreem pakket heeft volgens mede-tweaker hierboven:
200/10 a 75 p/m
Super pakket volgens artikel:
200/10 a 68,95

Als ik het extreem pakket zou hebben dan zou ik wel degelijk willen weten wat er met me geld gebeurt.. Weten ze het niet, dan zou ik overstappen ( mits er een keuze is ) of downgrade naar dezelfde snelheid voor 6,05 minder in de maand.. koekoek, die zijn niet goed bij zeelandnet hoor haha
Valt wel mee hoor. Ik ben zelf ook helpesk medewerker geweest bij Zeelandnet en ik wist echt wel heel veel meer dan dat de klant hoort of mag weten. Simpelweg omdat veel van dat soort informatie niet 100% bekend is, maar meer 99%. De constracten afspraken zijn nog niet volledig rond, dus mag er nog niets naar buiten gebracht worden (er zou iets niet door kunnen gaan, al is het onwaarschijnlijk, eerder een uitstelling oid), maar als helpdesk medewerker kan je je wel alvast inlezen op de stof zodat je goed voorbereid bent.
Je kan wel zien waar de prio's van Zeelandnet liggen, de normale internet afnemer (ik dus ook) krijgt wederom de spreekwoordelijke vinger en moet wederom wachten. Schandalig.
Het is jammer dat de uploadsnelheid zo achterblijft in vergelijking met abonnementen van andere bedrijven. Ziggo levert momenteel maximaal 20Mbit voor consument en 40Mbit voor zakelijke klanten. Zelfs KPN (En een aantal andere providers die VDSL leveren[KPN Wholesale]) levert nu door middel van Vectored VDSL2 een maximale uploadsnelheid van 22Mbit.
Ziggo test met 500/50mbit: nieuws: Ziggo levert nieuw modem in aanloop naar mogelijk 500Mbit/s-abonnement

En docsis 3.1 krikt de snelheid zelfs omhoog naar 1gbit+ :9~ (waarbij de upload ook flink omhoog kan)

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 2 april 2015 15:20]

Dat kan, maar hier in Zeeland gaan dat soort ontwikkelingen 2x zo langzaam. Zo bestaan de alles-in-een pakketten bij ZeelandNet nog maar een jaar of 2~3. Bovendien is de DOCSIS-3.1 standaard(Zonder EURO, vanaf 3.1 is er geen onderscheid meer tussen Eurodocsis of Docsis) nog steeds niet helemaal vastgelegd en gestandaardiseerd door de desbetreffende kabel autoriteit.
Ach in het Westland mag ik dromen over dergelijke snelheden voor die prijs over de kabel.... Caiway loopt steeds verder achter bij de 'concurrentie'
Zeeland koopt zijn kennis gewoon in bij Ziggo. Als Ziggo de zaak helemaal rond heeft, hebben ze blijkbaar tijd om het bij Zeelandnet op de rit te zetten.

Concurentie heeft Zeelandnet nauwelijks. KPN biedt nauwelijks VDSL aan, hoewel dat eindelijk schijnt te gaan veranderen.

[Reactie gewijzigd door pegagus op 3 april 2015 09:28]

Tja over 2 weken heb ik 500/500Mbit/s via glasvezel
Ziggo levert zefs 1Gbit up/down voor zakelijk.
Rare prijzen. Voor zeven euro meer een zo wat vier x snellere verbinding.

( instapper tov middelste abo)


Qua snelheden, tja meer dan zat voor gemiddeld consument.

[Reactie gewijzigd door Quakie op 2 april 2015 14:41]

Anoniem: 126717
@Quakie2 april 2015 14:47
Voor de gemiddelde consument is het laatste abbo helemaal niet nodig. 100 Mbit is erg rap, zelfs films op Blueray 3D formaat zijn zo binnen. De hoofdreden voor het duurste abbo is meestal de hogere upload, maar dat is hier niet eens van toepassing, het blijft 10 Mbit.
Dat zie je overal terug. Psychologische manier om de middelste te verkopen. Bijna elke provider heeft er ook nog een meest gekozen pijl bij staan.

Ik ben blij met mijn kleinste pakket. Glasvezel, dus snel zat. (100\100)
Het is te hopen dat ze dan ook de stabiliteit van de verbinding drastisch verbeteren. Ik ben vorig jaar weggegaan bij ZeelandNet omdat ik alleen maar gezeik met de verbinding had. Ik werk deels vanuit huis en het kwam gemiddeld zo'n 7 a 8 keer per dag voor dat de verbinding kort wegviel. Gevolg was dat ik mijn VPN verbinding iedere keer weer opnieuw tot stand moest brengen. Verder had ik ook vaak last van storingen en dan vooral 's avonds en in het weekend. Volgens mij lag dit aan het modem, maar de klantenservice bleef volhouden dat het daar niets mee te maken had. Uiteindelijk bleek de verbinding een probleem te hebben. Monteur zou dat oplossen, is niet gebeurd. Ik was het na maanden gedoe beu. Toen heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken en ben ik overgestapt naar Alles-in-1 van KPN. De snelheid is wel iets lager, maar de verbinding is vele malen stabieler. Totaal geen last meer van haperingen. Ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van. KPN heeft bovendien veel meer opties qua interactieve TV dan ZeelandNet/Delta. Ook kun je bij KPN veel meer tegelijk opnemen. Bij ZeelandNet was de helft van je zenders geblokkeerd als je twee programma's tegelijk opnam. Het zou mooi zijn als er eens een andere kabelaar in Zeeland bij kwam.
De problemen die jij beschrijft komen mij extreem bekend voor. Veel gezeik, storingen, een klantenservice die doet alsof zijn of haar neus bloedt. Heel vervelend.
Anoniem: 305217
2 april 2015 14:38
Ziggo heeft 40 MBit niet 20 ;)
Dat is incorrect. het snelste alles-in-1 heeft bij ZIggo 20Mbit/s als uploadsnelheid.
basis:
30/3

Plus:
120/12

Extra:
200/20

Ik vind het opmerkelijk dat men niet kiest voor een hogere uploadsnelheid bij het duurste abonnement. Je wilt toch dat het abonnement zich onderscheidt van het premiumabonnent op ZOWEL download- als uploadsnelheid

[Reactie gewijzigd door Hann1BaL op 2 april 2015 14:43]

Is er een reden dat upload snelheden zo laag blijven?

offtopic, ik hoor/zie nu alleen nieuws over snelheden en upgrades van iedereen behalve Tele2 :( Mijn abonnement is 40/? en in 5 jaar alleen een downgrade van 50/? (ik haal maar 35Mbps). De upload snelheid voor mijn abo kan ik nergens terug vinden op de site. De basis uploadsnelheid zit helaas op 2 Mbps wat gewoon zonde is.
Er is wel degelijk een technische reden om geen synchrone snelheden aan te bieden. Het limiteerde de mogelijkheden van hoge downloadsnelheden indien met een hogere uploadsnelheid wilt. De praktijk is dat de meeste consumenten vooral waarde hechten aan de downloadsnelheid.
Ja, inderdaad. De gemiddelde consument haalt meer binnen dan dat ie upload, zeker met de populariteit van streaming diensten. Nou, dan wordt het maar wachten op glasvezel waar ik zit. En dat kan nog jaren duren.
ZeelandNet kan waarschijnlijk technisch gezien niet veel uploadcapaciteit meer vrijmaken. De coaxsegmenten zijn te groot en beperkte aantal frequenties die ze kunnen gebruiken voor het retourverkeer.
Ziggo heeft helaas inderdaad maar 20 Mbit upload bij het duurste pakket (200/20)

[Reactie gewijzigd door thalantis op 2 april 2015 14:41]

40mbit upload is alleen mogelijk op zakelijke lijnen van ziggo
Het is wel heel duidelijk dat het eerste pakket enkel bestaat om het middelste pakket te verkopen. Wat een bizar prijsverschil voor 75Mbit/s.
Lekker hoor, haal 201mbit down via speedtest _/-\o_
Wat betreft de upload, ja jammer maar heb er persoonlijk geen problemen mee. :+
Veel geld voor wat je krijgt.
Goed Zeelandnet is iets kleiner dan Ziggo, maar toch erg duur al zeg ik het zelf.
Anoniem: 305217
2 april 2015 14:45
Raar zakelijk staat op de site en consument niet terwijl ik 3 consumenten ken die het hebben ....
Nja ik zit bij upc/ziggo met een 120/12 lijn, en ik ontvang 135/16

Maar goed een verschil van 20 -> 40 is wel heel hoog :D Nu weet ik dat upc/ziggo eigenlijk altijd wel boven de geadverteerde snelheid zit, maar 20->40 weet ik niks vanaf :D
Is dit alleen voor internet? Of ook met tv en telefoon? Want als het het eerste is, dan vind ik het knap prijzig eigenlijk. Geen concurrenten daar op de lijn?
er staat dat het om de Alles in 1 pakektten gaat, de internet only pakketten komen later.

staat zelfs al in de titel!!!

[Reactie gewijzigd door Seraphinus12 op 2 april 2015 15:36]

Jemig sorry, je hebt gelijk. Ik heb gewoon niet goed gekeken. Dat krijg je als je maar een pauze van 15 minuten hebt waarbij je je even snel wil bij lezen.
kan gebeuren;) was wel duidelijk nu toch?:P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee