Windows 10-smartphones kunnen als usb-host gaan fungeren

Microsoft voegt USB Dual Role-ondersteuning toe aan Windows 10 en daarmee krijgen smartphones met het OS de mogelijkheid als host te dienen voor aangesloten usb-onderdelen als toetsenborden, muizen, opslagmedia en usb-hubs.

Windows 10 krijgt ondersteuning voor USB Dual Role en de omkeerbare 'type c'-aansluiting van usb 3.1. Tijdens WinHEC deed Microsoft enkele scenario's uit de doeken die daarmee binnen handbereik komen van apparaten met het OS. Zo kunnen straks usb-accessoires als toetsenborden, muizen, hubs en opslagmedia direct op smartphones aangesloten worden, waarbij het mobieltje dus als host dienst doet. Ook biedt Windows 10 op smartphones out-of-the-box ondersteuning voor usb-audioapparatuur zoals speakers en microfoons.

Het OS krijgt standaard ondersteuning voor de belangrijkste drivers, maar driver-installatie is niet aan de orde dus voor overige usb-onderdelen zullen apps van WinUSB-achtige api's gebruik moeten maken. De ondersteuning voor de 'type c'-connector van usb 3.1 gaat er verder voor zorgen dat Windows 10-smartphones sneller opgeladen kunnen worden en dat ze ook andere aangesloten apparaten kunnen opladen. Tenslotte gaat de Alternate Mode ervoor zorgen dat mobieltjes straks via de usb-'type c'-connectie op externe schermen aangesloten kunnen worden, waarbij displayport-videosignaal over de kabel verloopt.

Overigens maakte Google al bekend dat de type c-connector ook naar Android-telefoons komt en bevat Android al sinds versie 3.1 usb-on-the-go-ondersteuning, al is deze functionaliteit bij lang niet alle Android-toestellen aanwezig.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

18-03-2015 • 21:22

106 Linkedin

Submitter: the_shadow

Reacties (106)

106
105
74
1
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 601896
18 maart 2015 21:32
Vooral hier ben ik fan van:
Video/audio output over Alternate Modes
Windows treats the Alternate Mode over USB as if it were connected using the native connector
Example: DisplayPort as an Alternate Mode over USB looks like a DisplayPort connector
Alternate mode negotiation must be implemented by the hardware/firmware
Je windows Phone kan dus ook makkelijk een monitor aansturen.
Dat met tegelijkertijd ToBo en muis ondersteuning, maakt van je Windows Phone ineens een Windows Desktop.
Dat is zeker interessant, want als Microsoft beweert dat Windows 10 als 1 platform kan dienen voor zowel Desktops, Tablets en Smartphones, dan zou je denken dat je dus een "klassiek" bureaublad (met start balk etc) zou moeten krijgen als je je telefoon op een monitor aansluit. Ik ben benieuwd.

[Reactie gewijzigd door ranjo op 18 maart 2015 21:37]

Microsoft had al op het Windows 10 event van afgelopen januari aangegeven dat Windows 10 voor phones net als de desktop en laptop Universal apps gaat krijgen. Dat wil dus zeggen dezelfde functionaliteit alleen dan afgesteld op smartphones. Nu hopen dat ook andere developers zulke apps gaan maken.

http://www.theverge.com/2...10-pcs-tablets-and-phones

Erg tof dat er dus ook eindelijk een video-out komt inplaats van het Project My Screen, zat ik wel op te wachten. Met Windows 10 voor phones gaan er heel wat mogelijkheden bij komen. Mijn enige bezorgdheid is dat ze de UI teveel gaan aanpassen vind zelf 8.1 perfect alleen het settings menu mag zeker aangepast worden.
Universal apps zijn er al sinds vorig jaar april voor Windows Phone. Dat is helemaal niet nieuw. Er zijn al genoeg universal apps in de Windows/Windows Phone store te vinden voor WP8.1/W8.1.

http://dev.windows.com/en...ng-universal-windows-apps
Klopt alleen bepaalde functionaliteit mist soms in de WP8.1 versie. Kijk naar het Outlook voorbeeld de versie op WP8.1 heeft niet de gehele functionaliteit die het wel biedt op Windows 8.1 op de laptops en desktops. Een game als Ages of Empires Castle Clash is ook al universal in principe.
Settings menu is aangepast in de preview voor Windows 10. Echter zijn er zoals in meerdere apps en menu's in deze preview ook veel zogenoemde hamburger buttons geintroduceerd. Dit is iets waar de meeste gebruikers niet blij mee zijn en dus ook heftig over demonstreren via uservoice: https://windowsphone.user...01801-feature-suggestions

OT: De geruchten gingen al eerder in de rondte maar geweldig dat het nu is aangekondigd.
Er komt geen desktop. Windows Phone is geen x86 besturingsysteem en kan niet zonder recompilen desktopsoftware draaien. De cpu kan dat gewoon niet. Verder kan je alleen universele apps ontwikkelen voor desktop en phone en niet universele desktop software...
Anoniem: 426269
@Swerfer18 maart 2015 23:38
Ze hebben het toch niet over Windows Phone maar over Windows 10? Windows 10 zou toch juist op elk device hetzelfde zijn? Of mis ik nu iets?
De basis is voor alle platforms hetzelfde maar een ARM gebaseerd Windows Phone zal natuurlijk geen oude x86 applicaties in losse windows tonen en zal bijvoorbeeld ook geen interne desktop of laptop hardware ondersteunen zoals grafische kaarten.
Dat is in principe aan de applicatie developers, als die een (al dan niet universal) app maken die met een externe monitor/toetsenbord zich gedraagt als desktop app, dan kan dat ook met ARM. Niets staat bv Adobe in de weg om Photoshop voor ARM te compileren, en de desktop interface te tonen als er een externe monitor wordt gedetecteerd.
Er komt geen desktop. Windows Phone is geen x86 besturingsysteem en kan niet zonder recompilen desktopsoftware draaien. De cpu kan dat gewoon niet. Verder kan je alleen universele apps ontwikkelen voor desktop en phone en niet universele desktop software...
Wat is jou definitie van een desktop? |:(
Tevens als die phone x86 cpu heeft wat voor besteuringsystem zou die dan hebben?
Windows Phone heeft een Windows phone desktop
waar je Windows Phone apps op draaid
aangezien windows Phone OS al een desktop is draai je daar dan wat op?
Dus als je je apps maakt voor windows phone zal dat dus op windows phone draaien .
daarom heb je apps voor x86,arm en ga zo maar door als ze er meer zouden ondersteunen.
Windows RT arm ported apps als vb
Ubuntu-Touch voledig pc zowel mobile

Wat zou die cpu niet aankunnen?

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 18 maart 2015 23:04]

Met desktop wordt doorgaans de taakbalk van Windows bedoeld met de mogelijkheid om apps in vensters te openen, voor achter en naast elkaar. Dus een Windows Phone desktop bestaat niet.
Met desktop wordt doorgaans de taakbalk van Windows bedoeld met de mogelijkheid om apps in vensters te openen, voor achter en naast elkaar. Dus een Windows Phone desktop bestaat niet.
8)7 desktop is de gui waar all je andere dingen op draaien
het is niet omdat er geen taskbar is dat het geen desktop is en heeft ook niets mee te maken of ze voor of achter elkaar schuiven

En een taskbar is een taskbar die draaid op de desktop.

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 18 maart 2015 23:30]

Nee dat zie je toch echt verkeerd. Een desktop is een omgeving waar je icons en vensters hebt, vensters kunt stapelen, laten overlappen en verslepen en een systeem om tussen die vensters te wisselen (taakbalk/dock).

Zo heeft Windows Phone 8.1 dus geen desktop, maar Windows 7 wel. Zo heeft OS X een desktop, maar iOS niet.
Nee dat zie je toch echt verkeerd. Een desktop is een omgeving waar je icons en vensters hebt, vensters kunt stapelen, laten overlappen en verslepen en een systeem om tussen die vensters te wisselen (taakbalk/dock).

Zo heeft Windows Phone 8.1 dus geen desktop, maar Windows 7 wel. Zo heeft OS X een desktop, maar iOS niet.
osx heeft een xwindow wat een desktop is
osx gebruikt XQuartz wat een xwindow is wat tevens de desktop is

ios/android gebruikt (allgemeen benaming) post-WIMP aka desktop

On systems running the X Window System (typically Unix-family systems such as GNU/Linux, the BSDs, and formal UNIX distributions), desktop environments are much more dynamic and customizable to meet user needs. In this context, a desktop environment typically consists of several separate components, including a window manager (such as Mutter or KWin), a file manager (such as Files or Dolphin), a set of graphical themes, together with toolkits (such as GTK+ and Qt) and libraries for managing the desktop. All these individual modules can be exchanged and independently configured to suit users, but most desktop environments provide a default configuration that works with minimal user setup.

En wat hou je over als je alles sluit behalve je desktop ?
Onderandere;

window manager (such as Mutter or KWin), a file manager (such as Files or Dolphin), a set of graphical themes, together with toolkits (such as GTK+ and Qt) and libraries

Waar jij het over hebt is de gehele desktop omgeving, en voornamelijk de window manager

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 19 maart 2015 01:10]

lol
notabene vanuit je eigen wiki
The desktop metaphor treats the computer monitor as if it is the user's DESKTOP(daadwerklijke desktop), UPON (omgeving)which objects such as documents and folders of documents can be placed


Desktop aka bureaublad
desktop -> afkomstig van het bovenste gedeelte van een bureau ( als die bureau leeg staat is het nog steeds een bureau aka desktop
bureaublad + all papieren,agenda,tools die er op liggen is de bureaublad omgeving ( desktop environments )

wiki desktop
De term desktop ( Engels voor bureaublad ) wordt in een GUI overdrachtelijk gebruikt om de achtergrond van het computerscherm aan te duiden; het scherm waarbovenop alle applicaties worden getoond

ik praat niet over een desktop omgeving daar heb jij het over. heb het over de desktop waar de omgeving op draaid !

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 19 maart 2015 09:06]

[...]ik praat niet over een desktop omgeving daar heb jij het over. heb het over de desktop waar de omgeving op draaid !
En waar denk je dat Swerfer en Nul07 het over hebben? Juist ja, een desktop omgeving zoals Windows en OSX dat hebben, niet zoals die op telefoontjes en koelkasten aanwezig is.
[...]

En waar denk je dat Swerfer en Nul07 het over hebben? Juist ja, een desktop omgeving zoals Windows en OSX dat hebben, niet zoals die op telefoontjes en koelkasten aanwezig is.
ahhh
niet zoals die op telefoontjes en koelkasten aanwezig is.

wereld van een verschil wat je zegt , ben ik helemaal met je eens.
Desktop, explorer.exe.
onderandere ,

hmmm als je je desktop veranderd naar iexplorer.exe praat je dan over een desktop? vraag het me af. ( wie bepaalt wat je maakt van een desktop )

[Reactie gewijzigd door Jhinta op 19 maart 2015 09:46]

Explorer.exe bepaald de desktop, sluit het af en weg is de desktop.
Start scherm/moderne apps zitten hier los van. Iexplore.exe is de browser, desktop in de browser http://www.windows93.net/

Een desktop is over het algemeen een gui voor desktop systemen. Geen vaste term, op linux gnome, kde, xfce oid en op windows valt het onder explorer.exe
nee bedoel meer als je je start shell naar je browser verwijst , is het dan exploror -> iexplorer of enkel iexplorer
Dan start wel je browser op, explorer.exe is daar niet voor nodig. Alhoewel ik sinds win7 niet meer nodig heb gehad een browser te openen naast een niet werkende/gestarte explorer.exe. IE8 nog, IE9+ kan wel eens dwm.exe nodig hebben, wat zviw weer explorer.exe nodig heeft.
Heb nog wel een win10 vm, even proberen straks. :)
Werkt ook op Windows 10 nog steeds. Wist het niet helemaal zeker meer, beter even testen voordat ik statements ga maken :P

Maar je zou de explorer.exe shell kunnen vervangen met iexplore.exe of andere programma's (die niet op explorer.exe leunen).

Er zijn overigens al redelijk wat shell vervangers voor Windows. Ik gebruikte vroeger Blackbox of bb4win.
dat waren nog goeie oude tijd ( nog eigenlijk) Complete PE en vrijwel alles werkend switchable shell start. was altijd handig .
tegenwoordig zelf enkel nog maar met linux bezig .

De meeste gebruikte de shell start voor locked pc ( open bare pc bv, of puur gaming meer ram over)
( zelf had ik op een htcp ooit XBMC als desktop , werkte perfect geen windows meldingen die me irriteerde)
Maar je kunt wel RDP'en naar een desktop. In combinatie met een toetsenbord en muis wordt je telefoon een soort thin client :)
windows phone wordt windows 10
zal wel een beperkte versie worden dan, denk dat je blij mag zijn met een soort windows 10 "starter" editie.
Tja, met Xbmc/kodi er op en je hebt altijd je mediaspeler bij je.

Wordt een soort van thin client. Je zou dan zelfs een virtual desktop vanaf een NAS/servertje kunnen draaien. Een moderne thin client dus...

Nog WiDi en draadloos opladen er bij en je hebt geen pc meer nodig op je werkplek!

[Reactie gewijzigd door mjl op 18 maart 2015 22:23]

Iets als een media player kunnen weergeven op een externe monitor zou wel interessant zijn :)
Dat verwacht ik ook wel, ze zullen daar wel iets van een restrictie op zetten mbt scherm formaat of soc oid, de meeste mobiele socs zijn nog niet echt krachtig genoeg op een aantal zeer high end na dan. Maar ik denk dat het niet ver meer in de toekomst ligt dat het echt geheel mogelijk gaat zijn dat je 'desktop' power in je broekzak hebt.

Maar eigenlijk, waarom ook niet nu al? Voor mijn moeder zal het meer dan zat zijn, browsen en mailen is al wat ze doet op de computer, zou toch wel heel fijn zijn dat wanneer je plaatsneemt achter een monitor dat je vanzelf een desktop voor je neus krijgt die van je telefoon af komt. Lijkt mij technisch nu al geheel mogelijk mbv miracast/widi, alleen een goede oplossing voor inputdevices, maar ook die kunnen via wifi werken en dus automatisch gaan. Waarom is dit er eigenlijk nog niet?
Ik denk dat de resources en wellicht de technologie nog net niet toereikend (stabiel genoeg voor enterprise toepassing) is.

Daarnaast is het niet gunstig voor de verdienmodellen op hardware. Met 1 device verdien je minder dan met 3 tot 4 per persoon (telefoon, werkpc, mediaplayer, en pc thuis).
Mijn 2 jaar oude 920 heeft geen problemen net 720p, 1080p zal ie zelfs aankunnen gok ik.

De nokia 535 heeft een sterkere cpu dan mijn 920.
Als het Microsoft lukt om dit heel goed uit te werken, dan hebben ze een wereldproduct op de markt.
Bedenk het is: je telefoon als smartphone en thuis als desktop. Geen gezeik met kabels, want je koppelt hem aan één USB-C en klaar. Nu nog smartphones met 128GB en meer als opslag!
Geen gezeik met kabels, want je koppelt hem aan één USB-C en klaar.
Ja want draadloos opladen en draadloze accesoires (bluetooth) zijn natuurlijk nog niet uitgevonden 8)7
Draadloos beeldscherm heb ik zelf nog nooit gezien? Of draadloos opslag? Natuurlijk zijn er toetsenbord en muizen die via Bluetooth.
http://www.microsoft.com/.../wireless-display-adapter

:)

Stop die in je scherm en hij is ineens "draadloos".

[Reactie gewijzigd door 90710 op 18 maart 2015 23:36]

intel is al erg ver met draadloos docking
Anoniem: 523575
@Static Don20 maart 2015 00:54
Ik heb een monitor en tv die draadloos kunnen werken met mijn laptop zonder dongel.
Anoniem: 426269
@WhiteDog19 maart 2015 00:02
Ik wil natuurlijk wel 4k op 60Hz. :)
En jij denkt dat een smartphone dat soepel gaat weergeven? Ja bureaublad mischien maar dan heb je eig toch niks aan je 4k.
Anoniem: 426269
@Barsonax19 maart 2015 11:26
Ach de ontwikkelingen gaan bij de smartphone ongeveer 10x zo hard als bij de laptops, dus ik ben positief en hoop dat het over een jaartje wel zou kunnen. :)
Dat was in het begin zo met smartphones maar dat gaat nu echt niet zo hard meer. Gaat echt wel +10 jaar duren voordat ze net zo snel zijn als je desktop.
Anoniem: 426269
@Barsonax20 maart 2015 10:55
Hij hoeft niet zo snel te zijn als een desktop maar de vraag was slechts 4k @ 60Hz doorvoeren op een extern scherm. Dat zie ik nog wel gebeuren in 1 jaar tijd. Grafisch zijn ze al best sterk.
w10 voor mobiel zal geen desktop hebben. het is een lichtere versie.
De versie die op de ARM-chips draait wel. Maar wat kunnen de nieuwe generatie telefoons die op de Intel-chips gaan draaien. Volgens mij zouden die het volle pakket kunnen krijgen.
alles t/m 7.99 inch zal volgens mij geen desktop hebben. maar wie weet een telefoon met intel wel.. lets hope!
Er zal geen desktop in de OS worden ingebakken. Windows Phone wordt zijn eigen OS dat een vergelijkbare gebruikservaring geeft (zonder desktop dan), en Multi-platform apps kan runnen.

https://www.thurrott.com/...-windows-10-mobile-emerge?
Windows Phone bestaat niet meer. Windows 10 voor phones is gewoon windows 10, exact hetzelfde OS als je straks op de desktop draait. Enig verschil is dat <8inch geen desktop module meekrijgt.
Zakelijk gezien kan dit vooral zeer aanlokkelijk zijn. Wij hebben nu nog overal thin clients (Wyse) staan om een Citrix-omgeving te benaderen en hier en daar fat clients voor wat meer specialistische zaken (zoals ICT-beheer).

Echter: als Citrix een client ontwikkeld voor Windows 10 (in dit geval met ondersteuning voor ARM) dan zou je in theorie inderdaad afscheid kunnen nemen van deze thin clients. Veel kantoorpersoneel heeft nu al een Windows Phone: in de toekomst heb je dan inderdaad je werkplek op zak :)
Er is al een Citrix client voor Windows (Phone) 8.1

Ik vermoed dat deze ook zal werken op Windows 10
Oftewel USB On-The-Go, wat Android al vanaf versie 3.1 heeft :). Niet zo heel revolutionair dus.

[Reactie gewijzigd door Domokun op 18 maart 2015 21:46]

Niet helemaal. Meer usb-on-the-go met een micro hdmi aansluiting erin verwerkt. Iets wat alleen samsung tot nu toe had
Mijn sony Xperia z en z2 kunnen dit ook gewoon via de microusb hoor. MHL heet t protocol. En dit is hetzelfde protocol als wat samsung gebruikt.

Niets samsung only dus.
Sterker nog, bij Sony werkt het en bij Samsung niet. Bij de Note 2 werkte het MHL helemaal niet.
ONTOPIC: Inderdaad niet revolutionair. Android kan dat allang. Ik kan gewoon een usb stick op mijn Android aansluiten of een DSLR camera bedienen.
Wel heeft MS een punt door een interface te maken voor computers, tabletten en smartphones. Al ben ik benieuwd of je dan ook op alle platforms apps kunt sideloaden.

Nu Apple nog met een interface voor alle apparaten ipv een volledig OSX op de Mac en een beperkt iOS waar je een hoop niet mag op iPad en iPhone.
Waarom moet Apple (OS x en IOS) nu weer een kopie worden van Windows? Daar zit ik als tevreden Apple klant helemaal niet op te wachten. Ik wens kwaliteit en niet een zo uitgespreid mogelijk platform waar stabiliteit ver te zoeken is.
Nah, m'n Nokia E7 had ook zo'n USB host kabeltje erbij zitten, regelmatig USB stickjes of een muis aangeprikt. Daarnaast nog een mini-HDMI aansluiting :)
Maar fabrikanten moeten wachten op Microsoft voor veel hardware implementaties. Windows 10 voor mobieltjes is niet opensource.

Bij Android veranderen ze gewoon even wat zaken aan de kernel om bepaalde zaken werkend te krijgen. Zonder tussenkomst van Google.

Hierdoor heeft Android een gigantisch grote aanpassings voordeel tegenover Windows.
Slimport?

dat draait op een stuk meer apparaten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 18 maart 2015 21:59]

Slimport gerbuikt een losse chip tussen de telefoon en het scherm waardoor je vast zit aan een Analogixkabel en Analogixsoftware. De technologie van Samsung en deze nieuwe USB-C technologie gebruikt enkel een kabel en is daardoor niet afhankelijk van de grillen van een enkel bedrijf. In pricipe kan Analogix vragen voor Slimportkabels wat ze willen en als stoppen ze morgen de support is het over met slimport devices. USB-c is een standaard die veel breder en onafhankelijk is. Dus zowel technisch als practisch is Slimport totaal anders als USB-c.
Ja en? Symbian had USB OTG voordat Android het had!
Dat is wel netjes maar werd ook tijd.
btw een vraag is Windows 10 prev voor de lumia 920 al uitgekomen ?
Hoor daar niks van .
In het vorige bericht staat dat ze hiermee bezig zijn, niet specifiek over de 920, maar wel 'oude' toestellen in het algemeen, namelijk met deze zin:
Bij de sessie maakte Microsoft ook bekend dat Windows 10 partition stitching gaat ondersteunen. Als er voldoende ruimte op de gebruikerspartitie is, maar de systeempartitie te krap is voor de update, zal Windows 10 de systeempartitie vergroten om installatie mogelijk te maken.
Op dit moment is de partitie van de 920, en vele andere toestellen, nog te klein, het nieuwe OS past er dus nog niet op.
Bij de nieuwste toestellen kan dit wel, muv de 930, dit mogelijk omdat ze daar de partitie ook zo klein mogelijk hebben gehouden, dit omdat de 930 geen uitbreidbaar geheugen heeft.

Dus het is nog wachten.


Verder super bericht dit. Erg handig dat je dan straks gewoon je SD kaart (of zelfs compact flash) op je telefoon kan aansluiten. Natuurlijk zijn er nog veel meer toepassing, maar dat is er wel 1 die ik graag zie.

Nu nog wachten op de opvolger van de 1020! Zou me niet verbazen als dit de eerste Windows 10 telefoon wordt. (met volle release natuurlijk)

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 18 maart 2015 21:44]

Ik zit dan weer te wachten op de Seek Thermal op mijn 1020.
Via mail had Seek mij al aangegeven dat ze inmiddels een Windows 10 universal app in overweging hebben.
Met de on-the-go USB ondersteuning komt alles misschien in een versnellingkje en wat sneller dichterbij.

Lekker bezig Microsoft. _/-\o_
Ik denk dat iPhone 7 ook USB-C zal hebben (nee, nog niet op de 6S) en zeker op de volgende generatie iPads. Lijkt het toch dat we straks een standaard krijgen die net zo goed is als Apple's lightning, maar net zo breed ingezet is als Micro-USB.
Apple kennende lijkt me dat onwaarschijnlijk. Dat gezegd hebbende, ik hoop het met je.........

Eindelijk zou dan een van de belangrijkste belemmeringen voor universele dockingstations, wekkerradio's, speakers etc. zijn weggenomen. (e.e.a. afhankelijk van de geboden software-matige ondersteuning).
Apple is zelf begonnen met USB-C voor de nieuwe MacBooks, dus ik zou het juist van ze verwachten.
Ik kan niet wachten op de onthullingen van het flagship model later dit jaar. Microsoft is toch écht heel erg goed bezig nu.

[Reactie gewijzigd door Mocro_Pimp® op 18 maart 2015 23:21]

O ja zeker benieuwd, maar ga nu toch echt eerst even de lumia 640 halen, kan mooi een half jaar mee en dan geef ik hem door. Die HTC HD7 (wp7.8) van mij mag nu eindelijk weg.
Het zou mooi zijn als je dan een soort van dock kan kopen, die naast voor I/O verbindingen zorgt, ook het apparaat oplaad. En dat als laatste stap dient naar het ultieme; simpelweg je smartphone op een oplaadvlak leggen, en alle I/O draadloos pairen.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 19 maart 2015 05:41]

Draadloos laden en I/O draadloos pairen kan nu ook al, wat er mist is een bruikbare desktopomgeving in de smartphone OSsen, en uiteindelijk ook de applicaties - er is veel extra werk nodig door de app makers om een app zowel een keyboard/muisgedreven desktop UI als een touch interface mee te geven.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 maart 2015 09:33]

Hopelijk nu ook fatsoenlijke ext4 ondersteuning. Ik word altijd helemaal gestoord als ik in Windows 8 iets met bestanden probeer te doen van mijn Android telefoon. Iets simpelweg kopiëren gaat eigenlijk bijna nooit goed en als er 1 bestand corrupt is breekt ie heel de opdracht af en weet je niet meer waar je was of welk bestand het was. Verder kun je steeds maar 1 bestand per keer openen. Het werkt zo gaar als het maar kan.
Anoniem: 628318
@RoelRoel19 maart 2015 13:23
Inderdaad. "Het apparaat is al in gebruik" als ik een map wil openen in een tweede venster, wel leuk omdat je je gelijk weer in 1995 waant.
Nope is zeker niet standaard bij Android telefoons en ook geen dual role of display aansturen of aansluiten van een muis of toetsenbord of audio headset, kan je proberen maar ik heb het nooit werkend gekregen
Ik heb mijn Samsung Galaxy S3 eens op een monitor, muis en toetsenbord aangesloten. Als mini-pc dus.
Dat ging prima.
USB C voor Android is de reden dat ik weer eens ga overwegen om een smartphone te kopen. Nu nog geen enkele reden gehad om mijn HTC One X te vervangen.
Windows 8.1 draait toch ook gewoon prima op ARM apparatuur. Kijk naar de surface RT waar windows apps draaien en een volledige desktop omgeving. Dus het verhaal van windows 10 op telefoons dat ze niet via de usb naar een monitor een volledige dektop kunnen ondersteunen kan dus prima

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee