Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 89, views: 80.184 •

IJzeren Man

De game is ook in multiplayer te spelen. De grootste aantrekkingskracht daarvan is dat je niet alleen de Xcom-soldaten in kunt zetten, je kunt ook aliens inzetten. Zo kun je per gevecht een mix maken van Xcom-troepen en de buitenaardse strijders waar je in de campagne zo hard tegen hebt gevochten. Nog een extraatje; de campagne is in Iron Man te spelen, wat wil zeggen dat je niet tijdens een gevecht kunt saven, en dat maakt gevechten nog veel spannender. Multiplayer zien we niet veel gespeeld worden, maar Iron Man is een leuke toevoeging, vergelijkbaar met de Hardcore Mode uit Diablo III.

Conclusie

Alles bij elkaar hebben we flink wat kritiek op Xcom: Enemy Unknown. Toch blijft het een heerlijke game om te spelen, een spel dat moeilijk weg te leggen is. Pittig, maar op een prettige manier. Het gevoel dat elke move fataal kan zijn is daarbij de grootste aantrekkingskracht. Dat het er dan misschien niet zo goed uitziet en dat het soms wat moeite kost om een unit te krijgen waar je wilt is dan snel vergeven. Zelfs het magere verhaal, de slechte dialogen en zo af en toe een veel te laag ingeschatte shotkans mogen de pret niet drukken. Het is en blijft spannend. Zowel het managen van je basis als het vechten met de aliens. Er hangt steeds dreiging in de lucht, die je alleen met goed nadenken en slim handelen af kunt wenden. Wie houdt van een pittige tactische uitdaging zit hier goed, zeker als je van turn-based games houdt. De aarde rekent op je, commandant!

Pluspunten:

- Zowel uitbouwen basis als vechten is spannend
- Goede skills en uitrusting militairen
- Iron Man

Minpunten:

- Mager verhaal
- Grafisch niet indrukwekkend
- Technische schoonheidsfoutjes

Eindcijfer: 8

Titel Xcom: Enemy Unknown
Box Xcom: Enemy Unknown
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Firaxis Games
Uitgever 2K Games
Releasedatum 12 oktober 2012

Review Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy UnknownReview Xcom: Enemy Unknown

Laagste prijzen voor:

Game Shock

Score: 4.5

€ 9,-

€ 10,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 9,-
Briefpost Games € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 10,99
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 12,49

€ 14,48

Kostenoverzicht

Productprijs € 12,49
Pakketpost (tot 20,-) € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 14,48
Bekijk

Gameshop Twente

Score: 2.5

€ 13,50

€ 15,38

Kostenoverzicht

Productprijs € 13,50
Pakketpost € 1,88
iDeal € 0,-
Totaal € 15,38
Bekijk

All4games

Score: 4

€ 32,56

€ 32,56

Kostenoverzicht

Productprijs € 32,56
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 32,56
Bekijk

XEU.com

Score: 5

€ 49,99

€ 49,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 49,99
Pakketpost (vanaf 19,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 49,99
Bekijk

Laagste prijzen voor:

NedGame

Score: 4.5

€ 18,-

€ 19,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 18,-
Pakketpost tot 75,- € 1,95
iDeal € 0,-
Totaal € 19,95
Bekijk

All4games

Score: 4

€ 26,29

€ 26,29

Kostenoverzicht

Productprijs € 26,29
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 26,29
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 26,99

€ 26,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 26,99
Pakketpost (vanaf 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 26,99
Bekijk

Media Markt

Score: 3

€ 26,99

€ 26,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 26,99
Pakketpost vanaf 1.95 € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 26,99
Bekijk

wehkamp.nl

Score: 3

€ 27,99

€ 29,94

Kostenoverzicht

Productprijs € 27,99
Pakketpost (games, DVD's, boeken, cartridges, pc software) € 1,95
iDeal € 0,-
Totaal € 29,94
Bekijk

Laagste prijzen voor:

Bol.com

Score: 3.5

€ 18,99

€ 20,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 18,99
Pakketpost (tot 20,-) € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 20,98
Bekijk

Media Markt

Score: 3

€ 20,98

€ 20,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 20,98
Pakketpost vanaf 1.95 € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 20,98
Bekijk

All4games

Score: 4

€ 26,29

€ 26,29

Kostenoverzicht

Productprijs € 26,29
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 26,29
Bekijk

wehkamp.nl

Score: 3

€ 27,99

€ 29,94

Kostenoverzicht

Productprijs € 27,99
Pakketpost (games, DVD's, boeken, cartridges, pc software) € 1,95
iDeal € 0,-
Totaal € 29,94
Bekijk

XEU.com

Score: 5

€ 39,98

€ 39,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,98
Pakketpost (vanaf 19,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,98
Bekijk


Door Paul Hulsebosch

- Redacteur games

Paul is de oudgediende van de redactie en schrijft al sinds 1996 over games. Eerst voor tijdschriften als PC Zone Benelux, maar door de jaren heen steeds meer voor websites. Na een uitstapje bij een Nederlandse ontwikkelstudio schrijft Paul sinds 2008 voor Tweakers, waar hij zijn voorliefde voor tactische shooters en mmog's helemaal uit kan leven. Al is hij na al die jaren nog nieuwsgierig genoeg om bijna alle nieuwe games uit te willen testen. De nachten zijn nog steeds kort in huize Hulsebosch.

Volg Paul op TwitterVolg Paul op Google+

Reacties (89)

Gisteren (helaas maar) een uurtje of 2 gespeeld, leuke game.
Viel mij inderdaad ook op dat de graphics iets aan de lage kant zijn (op high) maar niet storend.

Moet zeggen dat het begin een beetje naar kan zijn, heb een paar missies gedaan (tut en normaal) en ben bij al die missies 1 iemand verloren, simpelweg omdat mn team nog niet genoeg skills heeft opgebouwd en vaak mist etc.
Gelukkig was het vrij snel mogelijk om met gevonden alien tech een aim upgrade op teammebers naar keuze te doen, waarmee het meteen stukken beter ging, echter ten koste van de granaten (aim ding neemt slot van granaat over)

Al met al, van het weinige wat ik nu nog heb gezien, is het wel echt xcom, er zijn ontzettend veel dingen te tweaken aan je teammembers, er zijn veel (goed ogende) cutscenes (die ook weggeklikt kunnen worden als je wilt) die je net genoeg (maar niet te veel) meenemen in het verhaal, je kunt al heel vroeg strategisch met je mannetjes om gaan etc.

Als ik het nu al een cijfer zou geven (hoewel door de korte speelduur misschien niet helemaal handig/eerlijk) geef ik het een 7, geen 8 omdat ik tot nu toe nog erg voel dat mn handje word vastgehouden, ik hoop op snel meer vrijheid.

[Reactie gewijzigd door olivierh op 12 oktober 2012 14:22]

offtopic: het is granaten
ontopic: ja viel me ook op dat graphics niet te uitbundig waren maar dat zijn graphics op smartphones ook nog niet maar dat maakt het game niet minder plezant
Owja typo, thx gefixt, en ja dat is wel zo, maar ik ben nog niet gevallen voor een tablet, ik game gewoon op een 30' desktop @25600x1600 :P dan zie je het wel hoor hehe.
Maar idd, zelfs op dat formaat niet storend.

Thx voor de verbetering :)
Grafics klaag ik niet echt over (stukken beter dan de oude versie)
maar over sommige controls wel, elke keer op ok clicken als je een skill selecteerd in een gevecht, dat had minimaal in de opties uitgezet kunnen worden,
Verder is het een ellende als je weer terug wil naar het scherm om verder te scannen, dat zou gewoon direkt vanuit elke positie op je basis moeten kunnen, ze hadden sommige irritaties met wat testers er zo uit kunnen halen.

[Reactie gewijzigd door bamboe op 12 oktober 2012 23:05]

25600x1600 ? Dat is wel heel erg breedbeeld :+
Ik raad je aan ironman en classic mode aan te zetten als je de originele hebt gespeeld. Op normal heb je vrij veel resources, en je mannen gaan nog vrij moeilijk dood helemaal wanneer je wat armor hebt.

Ironman en clasic mode is al aanzienlijk moeilijker, en vind ik ook vermakelijker omdat je meer het gevoel van urgentie hebt. De enige wezelijke verschillen volgens mij zijn dat je makkelijker dood gaat, minder resources hebt, landen sneller ontevreden zijn en je research langer duurt.

Grafisch interessert me nooit zo veel, maar qua gameplay vind ik het laten vallen van de time units uit het origineel wel goed hoewel je nu minder acties uit kan voeren.

Wat ik wel vind is dat je de mannetjes maar mondjesmaat kan customizen, en ik vind het spijtig dat ik niet zelf kan bepalen welke specialisatie een veteraan krijgt. Dit wordt opgelegd en hierdoor is het moeilijker een bepaalde speelstijl aan te houden.

Al met al ben ik toch erg tevreden met deze remake, geeft me wel hetzelfde gevoel als het origineel, maar het is geen schamteloze kopie en ze hebben het in mijn optiek in ieder geval redelijk naar deze tijd gebracht.

edit:
Wat ik ook wel mis, zit ik me nu te bedenken is dat de aliens geen poging doen jou basis aan te vallen, en hoewel je basis er leuk uit ziet kan je er niks mee voor de rest. Daarnaast hadden ze in mijn optiek het neerhalen van ufo's ook wel interessanter kunnen maken. Dit is wel een gemis vind ik

[Reactie gewijzigd door Bornhald op 12 oktober 2012 12:53]

Gewoon door blijven recruiten en de overbodige units uitrusten om aliens te vangen
door de geringe overlevingskans ben je zo van ze af en ze doen nog nuttig werk ook.
maar je hebt wel gelijk, erg irritant als je opeens met 10 snipers zit die nutteloos zijn.
Kerel. classic iron man is vrij pittig hoor. zelfs als je original hebt gespeeld. als je dan ook geen tutorial doet heb je dus alleen rookies, te weinig scientists, en bij abduction missions raken 2 continenten bijna in paniek.

tactical is te doen op classic. strategy layer is vrij pittig. je moet je aan nauwkeurige builds houden voordat de grote ufos komen. en als je je interceptors met lasers heb je misschien nog geen armour of squad uitbreiding voordat de mutons komen..

Nu op normal uitgespeeld. dat is weer eigenlijk te makkelijk. classic geprobeerd maar kwam al snel in de problemen op de strategy layer.

ben nieuwe game gestart op classic ironman zodat ik geen officers club heb. die kan ik pas later pas maken. daarna terug difficulty terug geschakeld naar normal. bij de tactical missions zet ik hem dan weer op classic. voor mij is dit de juiste verhouding. layer is iets pittiger geworden en combat zoals het hoort. Nu voor het eerst ook workshops en labs moeten bouwen omdat ik niet eens een sat-link kon bouwen vanwege te weinig engineers. bonussen van continenten zijn gehalveerd omdat ik game op classic begon.
ja je hebt wel gelijk, ironman op normaal is net iets te gemakkelijk,

weet iemand trouwens of je direct de game kan op starten zonder steam
op te starten als het eenmaal werkend is?
Ik heb een hekel aan extra programma's die openen etc.
nee, steam moet draaien...

maar het gebruikt 17mb ram bij mij. zelfs met maar 1gb zou dat geen problemen moeten opleveren.
verder vind ik het wel prima want dan krijg ik gelijk de achievements te zien die ik heb gehaald. niet nuttig, wel leuk.

[Reactie gewijzigd door Countess op 14 oktober 2012 13:11]

Dat je iemand verloren hebt is niet raar, beter gezegd het spel geeft je alsnog "good" als je er 'maar' 1 iemand bent verloren. Het spel zit niet in elkaar dat alles perfect moet, dat je nooit mensen verlies, dat je alle hostages redt, dat is juist wat het leuk maakt, aan de ene kant wil je je soldiers niet verliezen aan de andere kant is dit zeer normaal.


Ik vind het spel echt heerlijk spelen, zoals andere ook al hebben gezegd, die random kans van raken en die alien activity maakt het spannend, je kan zo maar een soldier verliezen omdat je iets te aggressief speelde of wat ongeluk had met schieten, strategie is dan ook extreem belangrijk en een fout kan erg pijnlijk zijn.
Dit is zeker een spel die ik nog heel wat uurtjes ga spelen.
Ik heb onlangs de demo gespeeld en wat mij overtuigde om dit spel te kopen was dat ik dezelfde spanning ervaarde als bij het origineel dat ik ook gespeeld heb. Vooral de beurt waarin 'alien activity' plaatsvindt geeft die spanning. Ik ben ook erg blij dat men het er weer cartoonerig heeft laten uitzien. Dat past precies bij de sfeer van het spel. (Zo zou ik graag een Mars Attacks mod zien in de toekomst!)

Ik heb enkele andere recencies gelezen (1: http://www.gameinformer.c...ve/2012/10/05/review.aspx 2: http://www.eurogamer.net/...om-enemy-unknown-review_3) die erg positief waren, maar aangaven dat onderzoek vooral krachtigere wapens oplevert en niet noodzakelijkerwijs meer diverse wapens. Dat heeft feitelijk een nadelige invloed op het arsenaal aan mogelijke aanvallen dat je kunt uitvoeren. Dat is misschien jammer, maar ik ben er nog niet tegenaan gelopen. Waar ik ook erg naar uitkijk is het multiplayer gedeelte. Dat was ook niet in het origineel aanwezig.

Gezien de marktplaatsprijzen had ik het beter niet in de voorverkoop via steam kunnen kopen. Maar goed, nu heb ik ook Civilization V.

GG, HF all. :)
Gisteren de demo gedownload, maar nog niet gespeeld. Vanavond ga ik zeker een kijkje nemen. Vroeger veel plezier mee beleefd, hopelijk is het nu niet anders. En wat je zegt, multiplayer in Xcom, yay! :)


De stem van de trailer lijkt trouwens op Peter Cullen (Optimus Prime), of hoor ik gewoon dingen die ik wil horen? ;)

Edit: @Bazkie_botsauto, thnx ^^

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 12 oktober 2012 14:39]

"Technically it's not actually Optimus Prime but rather an impersonation of Peter Cullen, best known for Optimus Prime and uh....well, Optimus Prime, from veteran voice actor Jon Bailey. Bailey lends his heroic and fatherly Optimus Prime impersonation to the latest trailer for XCOM, the upcoming action-oriented strategy reboot of the popular Micropose game from way back in the day."

(bron)

goed gehoord :)
Ik kan me vinden in de review. Alleen de focus op het verhaal vind ik wat slap. XCOM is in de eerste plaats een TBS strategy game, een electronische versie van een bordspel als je wil. In zo'n spel ligt de focus op het verhaal veel lager dan in andere genres. Een sterk verhaal zou ervoor zorgen dat XCOM minder herspeelbaar is. Of saaier herspeelbaar. De focus ligt volledig op de gameplay, los van een verhaal, zodat een speler dit spel veel keer kan herspelen zonder de kans om saai te worden omdat je iedere keer hetzelfde verhaal hoeft te doorlopen. In dat opzicht is een mager verhaal zelfs een pluspunt ipv een minpunt.
Ik vind jouw focus op herspeelbaarheid wat slap. Ikzelf heb helemaal geen behoefte om een spel te herspelen op een andere manier. Voor mij is elk computerspel een interactieve versie van een film.

Dat gezegd zijnde, ik heb de Special Edition gisteren besteld. Het verhaal is in het geval van XCOM voor mij goed genoeg, omdat je het een beetje zelf aanvult door gewoon te spelen.
Ik vind de minpunten ook nogal zwak geformuleerd.

Dit type spel hoeft het niet echt van het verhaal te hebben... Om een extreem voorbeeld te geven Football Manager is ook een management spel, daar zit toch ook geen verhaal in? Het verhaal maak je zelf. Open wereld is een pluspunt!

Ook mindere graphics, ... pff dit spel leeft van de gameplay, who cares about graphics! Zelfs het origineel zou nu nog een leuke indie game kunnen zijn. Door de graphics wat minder aandacht te geven is het spel wel speelbaar op wat oudere PC's ook.
Vandaar dat het een dikke voldoende krijgt :-)
minpunten, zijn er wel,
-je kan niet meer gemaakte items verkopen zoals armor die overbodig is geworden.
-Als je burgers red, dan wachten ze ergens en gaan niet je vliegtuig in en
wanneer je dan de missie afbreekt gaan ze als nog dood.
-Erg veel keren moet je op ok drukken na een actie, dat hoor je gewoon in de instellingen
uit te kunnen zetten.
- Na een gekozen actie, zou het mogelijk moeten zijn om alsnog een andere actie te kiezen als je turn nog niet is afgelopen, dit is helaas niet mogelijk, dus als je alsnog met een andere soldaat een alien ziet omdat ie een stapje te ver loopt, dan kan je hem niet meer aanvallen met anderen gezien er al een actie gekozen is.
-het had gemakkelijke moeten zijn om terug te gaan naar de scan mode in de basis.
- bugs en schoonheids foutjes zitten er echt in, diverse spelers zijn al vastgelopen na dat ze 2 interceptors launchen, in iron mode kan je dan niet meer verder spelen, random hoor je geluiden terwijl je niet iets doet dat ze zou activeren.
- items zijn niet meer oppakbaar.

Maar de game is erg goed en leuk om te spelen een aanrader voor iedereen, gezien je echt voor keuzes gezet word, ga ik een beter wapen maken of een beter armor, je hebt altijd een tekort aan sommige materialen die je alleen kan verkrijgen door meer alien missies te doen.
-Gemaakte items kan je vaak aan de grey market verkopen of af en toe in random events
-Als je de missie afbreekt gaan al je soldiers ook dood, tenzij ze in de evacuatie zone zitten, waarom wil je berhaupt een missie afbreken?
- Dat je vaak op OK moet drukken ben ik het met je eens, dit moet anders kunnen.
-Je moet zorgvuldig keuzes maken, ik vind dit systeem dan ook prima. Ja, ik ben al twee keer een colonel kwijtgeraakt omdat ik wat te voortvluchtig speelde, maar hier leer je van en moet niet veranderd worden.
-Het is makkelijk om terug te gaan naar scan mode in basis.
-Bugs zijn er inderdaad wel degelijk, ben de savegame bug nog niet tegengekomen in Ironman, terwijl ik al 4 colonels heb.
-Items van je dode soldaten worden automatisch opgepakt, of heb je het over items van monsters?

Het is inderdaad een aanrader voor iedereen, voor de mensen die dit genre nog niet gespeeld hebben is het mischien wat prijzig om aan te beginnen. Toch doen.
Als je ooit het orgineel hebt gespeeld dan verwacht je net iets meer dan je nu krijgt, maar even als reactie op jouw reactie,

- ik zie echt geen enkele mogelijkheid om ook maar 1 soort armor te verkopen die je hebt gemaakt. Gevonden alien items kan je altijd verkopen rest is niet meer mogelijk.

- bij het afbreken van een missie gaan je soldaten niet dood als je ze terug hebt getrokken naar de dropzone, en ja ik breek een missie af als er meer dan 10 chryssalid's op me af rennen en de helft van mijn team is een zombie geworden, terug trekken is dan de beste optie, een hoge rank soldaat is mij meer waard dan een dode. ( haha was trouwens wel een erg leuke eerste encounter van de chryssalids moet ik zeggen rookies uiteindelijk opgeoffert om mijn high rank te redden.)

-Items oppakken zou handig zijn als je maar 1 arc thrower mee hebt en hij ligt met wat bloed bedekt voor je op de grond.

-ja het is gemakkelijk om terug te gaan naar scan mode maar het is gewoon vermoeiend dat ze daar niet een altijd beschikbare directe link voor hebben gemaakt.

* Verder is de AI is ook niet al te goed, aliens rennen soms op en neer en eindigen op de zelfde plek en hebben soms niets gedaan en echt inteligent zijn ze niet geworden.

* is er een manier om te zien welke gun meer schade doet voor op je intercepters, ze hadden daar wel iets meer informatie kunnen geven je hebt het tenslotte onderzocht.
"Weet je nog"

Ja vele uren plezier gehad aan UFO en de uitbreidingen .

Enkel de demo gespeeld van deze en die was OK, spijtig dat door het een beetje meer mainstream te maken er wat tactiek is uitgehaald (of misschienw as dit enkel de demo) maar het is zeker heel gelijkaardig aan het origineel en met wat patches en uitbreidignen zie ik het zeker als een waardige opvolger.
De demo is heel kort en doet nauwelijks recht aan de volledige game.
Ja vele uren plezier gehad aan UFO en de uitbreidingen .
Welke uitbreidingen?
Niet zozeer uitbreidingen, maar ook nieuwe versies zoals Terror from the Deep
Leuk detail, dit spel kent een staggerd release, 9 Oktober voor de gewardeerde klanten uit America, 12 Oktober voor het klootjes volk in de EU.

Maar verscheidene winkels hadden het wel al in de schappen op 9 Oktober. Na steam te moeten installeren krijg je dood leuk te zien dat het spel dat je fysiek in de hand houdt nog niet uit is. Geen melding van waarneer het dan wel uit is.

Reacties van betrokken winkel ketens (Free Record Shop en Gamemania), Firaxis, 2kgames en steam? GEEN. Oh wacht, steam support dacht het op te lossen met "reinstall steam".

Forum reactie varieert van frustratie voor EU spelers tot "wacht maar gewoon" van US spelers.

Ondertussen spel maar gedownload, had een klein probleem maar daar kreeg ik binnen 5 minuten een oplossing voor van de community.

En dan vragen mensen zich nog af waarom piraterij niet uit te roeien valt.

Laat dit duidelijk zijn, ik heb dit spel gekocht en voor mijn 50 euro krijg ik nul service, een niet werkend spel en kan zelf problemen met de steam installer oplossen.

Voor gratis krijg ik snelle service, een werkend spel en hoef niet met steam te klooien.

Ben benieuwd, de slaafjes die alles pikken, is het downloaden van een gekraakte versie van een spel dat je legaal heb gekocht, illegaal? Is het spelen met een crack meer illegaal dan regio restricitie omzeilen met een proxy?

Wanneer maakt een leverancier het zo verdomde onhandig om te betalen dat stelen de logische oplossing is?

Je zou toch ook geen auto downloaden, maar stel dat de auto buiten staat met de sleutels erin terwijl als je naar binnen wilt om hem te kopen je eerst even lekker door de hele garage vanachter wordt genomen, zou je dan die auto nog steeds kopen in plaats van stelen?

Best aardig spel, maar NULL customer support. Dit is geen klant leverancier relatie, dit is de relatie van schaap-scheerder tot schaap.

Ben jij een schaap?

En niets van dit gaat over wie er nou werkelijk schuld heeft maar dat geen van de partijen zelfs maar het fatsoen heeft om zich te verontschuldigen... NEE zelfs maar te REAGEREN!

Het is alsof de schaap-scheerder na het scheren het schaap nog een schop na geeft ook.

[Reactie gewijzigd door sfc1971 op 12 oktober 2012 11:40]

je kunt in de EU gewoon niet voor de release spelen. Daarom werkt het niet, dat heeft niks met support te maken alleen met onzinige/verouderde manier van games releasen. Je kan hem via een vpn activeren en dan kun je hem wel al spelen alleen dit gaat tegen de regels in van steam.

Ik vind dit ook allemaal onzin die verschillende release dates, maar wat wil je er tegen doen.
Het kan ook een heel zinnige manier van games releasen zijn, als je op die manier zorgt dat de eerste batch van support vragen wat meer verspreid word, zodat iedereen snel geholpen kan worden.

Maar ja, even nadenken of er wellicht goede redenen zijn om verschillende release dates te hanteren hoort niet bij de gemiddelde tweaker...
Als je 50,- betaald hebt, kan je ng zoveel goede redenen verzinnen, het blijft onzin. Ze hadden gewoon een bericht neer kunnen zetten: releases on X date in Europe. Dan wordt je nog steeds snoeihard benadeeld, maar dat moet je onderhand wel gewend zijn na al die jaren als Europeaan.
Nou nou.. 3 dagen wachten. Men zou bijna denken dat het het eind van de wereld is. Een beetje geduld is niet meer op te brengen?

Wacht met regelmaat maanden op een spel omdat ik de prijs bij release vaak te hoog vind. X-com heb ik dan wel direct gekocht, maar zie die 3 dagen niet als groot probleem.
50 euro of niet.
Sommige mensen hebben vrienden die in Amerika wonen. Ik dus ook, wat er dus voor zorgt dat we 3 dagen lang geen multiplayer kunnen spelen. Wat toch zeer leuk is.

Maar goed, first world problems. Alleen wel onnodige.
Blame de winkel keten die hem voor 12 okt hebben verkocht aan jouw.

Zoals Argantos al zeg, het heeft niets met support te maken en aan release dates kan je niets doen.
Er zijn wel manieren om de lock op regiocode te omzeilen, als je even googled vind je het zo.

Voorheen was dit door Steam wel toegestaan (of minimaal door de vingers gezien), maar volgens mijj hebben ze in de meest recente versie van de EULA aangegeven dat het niet meer mocht met dus de sanctie van uitsluiten van de account.

Het neemt niet weg dat het natuurlijk, vooral gezien de digitale distributie en het gebruik van steam, idioot is dat europa pas 3 dagen later toegang krijgt dan de VS.

[Reactie gewijzigd door Bornhald op 12 oktober 2012 16:06]

helemaal mee eens, je ziet dit veel vaker. bijv; ik wil graag betalen om complete voetbalwedstrijden te kijken in de herhaling, bijv als ik niet thuis ben tijdens de wedstrijd. maar een goede online service daarvoor bestaat niet echt, dus download ik ze gratis van roja ('illegale' community site).

maw, technisch gezien kan de klant prima de service krijgen die hij wil, maar.. de service bestaat niet! althans, tenzij je het illegale circuit op wilt. in jouw geval: het lijkt me prima dat je hem gewoon 'illegaal' hebt gedownload.

</offtopic rant>
sfc1971,

Ik geloof dat jij wel schoolmodel kan staan voor een zeikerig mannetje, wat niet leest en wat zich ook niet interesseert voor logische oplossingen, omdat hij zijn mening toch al klaar heeft.

Maar even voor jouw informatie. Aangezien je je duidelijk niet verdiept hebt in het spel, niet op de website van de producent hebt gekeken en je boosheid op de verkeerde personen richt:

1) Er is al weken/maanden aangekondigd op de XCOM website, dat het spel uitkomt op 12 okt 2012 op 01:00 s'nachts. Sterker nog, er stond zelfs een aftel-klok op de mainwebpagina.
2) Natuurlijk is het gebruik van een gekraakte versie illigaal. Je gebruikt namelijk niet jouw orginele versie en bovendien steun je de mensen die het spel kraken met je download. Wie is daarbij het schaap, moet je je afvragen.
3) Support voor het spel kan je uiteraard vinden bij de software ontwikkelaar, die je kunt bereiken via de website van XCOM. Die hebben telefonisch, chat en email support met een forum waarop je vragen kunt stellen, etc. Je hoeft natuurlijk niet met je vraag naar de Free Record Shop, aangezien zij dat spel niet ontwikkeld hebben. Zij zijn resellers zonder kennis van de inhoud van dat produkt. Net zoals je bij de boekenzaak niet hoeft te lopen zeiken over de inhoud van het boek.. want daar gaan ze niet over.
4) Als een winkel een spel, wat nog niet officieel uitgebracht is, in de schappen legt. Wiens schuld is het dan, als dat spel nog niet geactiveerd kan worden? De schuld van die winkel, of de schuld van de software onwikkelaar/producent? Jij legt de schuld bij de producent en gaat vervolgens doodleuk de illigale versie maar downloaden.
5) Ik snap niet waarom je moeite hebt met betalen? Ik heb mijn XCOM via steam aanschaft, daarbij kan ik simpel met iDeal betalen en heb ik het spel binnen 2 minuten aanschaft. Misschien dat je hoofd even afgeleid was door het vannachter genomen worden door de hele garage.. (wat de vergelijking ook voor nut mag hebben in je post).

Mvg schaap
3) Ondersteuning voor een in de winkel gekocht product, hoort in de winkel gegeven te worden. Dit is wettelijk zo voorzien.

Ofwel argumenteer je naar hoe alles wettelijk moet zijn, en dan kloppen je andere punten wel, ofwel argumenteer je naar hoe alles ethisch zou moeten zijn, en dan is het inderdaad ook niet eerlijk dat men in de VS zonder zinnige reden eerder een product krijgt dan in de EU, dus dan vind ik ook dat je zelf oneerlijk mag zijn en een illegale copy downloaden.
Sorry hoor, maar wat een onzin beredenering.
In het verleden zijn er ook maar genoeg fysieke produkten gejat, omdat ze in een bepaalde regio niet verkrijgbaar waren. Dit blijft diefstal. Dit is niet anders met digitale produkten.

Hier probeer ik geen moraalridder te spelen. Wanneer ik Game of Thrones zou downloaden omdat ik niet weken/maanden zou willen wachten op de aflevering, dan ( of niet wil betalen voor HBO nederland , sinds relatief kort kan ) weet ik ook dat ik fout bezig ben.

Wat ik wel zeg: .." dan vind ik ook dat je zelf oneerlijk mag zijn en een illegale copy downloaden." is natuurlijk gewoon een hypocriete uitspraak.
Er is haast geen spel wat niet eerder te downloaden is dan de release date... Soms al weken van te voren. Het spel is immers al gold en "gedrukt". Iemand jat ergens een cd (soms al in de fafriek) en gooit het spel online...

Dit fenomeen heeft niks met XCOM te maken en de rant van sfc1971 is dan ook onnodig.

Verschillen tussen release datum VS en Europa heeft te maken met de voorkeur van retail ivm bevoorrading (maandag vs vrijdag oid). Het is overigens de uitgever van het spel die bepaalt wanneer en voor welke prijs een game unlocked op steam.

Kijk anders bij vgreleases dan zie je dat elk spel dit heeft:
http://www.vgreleases.com/PC/ReleaseDate-344106.aspx

Dat dit spel, buiten steam om, geen drm kent lijkt me juist een pluspunt. Vaak genoeg wordt dit namelijk als reden aangedragen om te piraten... Nu heeft een game een keer geen DRM en dan is het ineens makkelijker? Wat een onzin...

Het steam platform is overigens solide en doet wat het moet doen. Enige actie die de gebruiker hoeft uit te voeren is het serienummer invoeren en een paar keer op next drukken.

Op het steam platform zijn dagelijks bijna 5 miljoen gebruikers tegelijkertijd online ( http://store.steampowered.com/stats/ ). Je hoeft dus inderdaad niet te verwachten dat ze elke gebruiker persoonlijk gaan bedanken voor het aanschaffen van software via hun dienst... dan wel excuses maken als het niet werkt (wat in dit geval zelfs duidelijk aan een gebrek van inzicht van de gebruiker ligt) 8)7 .

Steam is n van de beste ontwikkelingen voor pc gaming van de laatste jaren. Dankzij steam hoef je niet langer 50 euro voor je legale game te betalen. Momenteel heb je voor 30 euro al een (EU) steamkey voor XCOM. Daarnaast kun je met de "holidays" weer 50-75% korting verwachten.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 13 oktober 2012 01:24]

Ik kan niet wachten tot ik thuis kom van 't werk!
De demo was al tof en toch een vertrouwd gevoel!
@ K995
Demo is te kort, er is zeker wel tactiek in de game.

Je moet je team goed coveren, en daar weer een backup als je niet veel soldaten wilt verliezen. Ga in de Demo maar eens rambo style spelen of gewoon snel voor uit met cover zonder goeie backup van de man er achter.

-

Verhaal in deze game is, een alien invasion en deal with it is het verhaal.
Meer verhaal is er niet nodig, gewoon door spelen tot je bij de bron komt en dan heb je gewonnen. Ik hoef de motivatie van de Aliens niet te weten, als het ooit echt zo ver zou komen weten we ook geen bal van die lui ;)

Vind de Negative punt van verhaal dus ook totaal niet passen bij X-com.

Graphics mij boeit graphics persoonlijk geen bal dus zal er dan ook niet veel over zeggen.

Gameplay is in iedergeval erg goed, speelt lekker weg en de spanning is weer terug wat ik ook in 1994 voelde als klein jochie. Kan niet wachten tot ik een chrysalid tegen kom in een missie. Daarnaast keuzes maken, meer als orgineel welk land hou je tevreden welke soldaten neem je mee, rookie om vast te trainen om niet geheel met een noob team te lopen mocht je mensen verliezen of de veteraan met de mogelijkheid dat je hem verliest en end-game wat lastiger uitkomt omdat je een noob team heb of ga je voor wat shiv's wat ook weer tijd kost waardoor je weer tijd minder heb.

Keuze's i like it, goed voor de replay value.

Wat ik wel als grote min punt vind is de "maar" 80 maps, dit vindt ik al sinds dat bekend werd. Nu blijkt de spawnpoints per map wel random te zijn dus heb je niet elke keer de aliens in de zelfde hoek.

Ga eerst even lekker normaal doorspelen, dan lekker de iron-man kant op :D
leuke remake, zit te hopen op een remake van MDK :)
Heb me toendertijd (jaren 95') uiterst vermaakt met de originele.

Is het met deze remake ook mogelijk om die raketwerper te gebruiken waarmee het pad van de raket voor te programmeren is? Die was echt cool!

Graphics lijken erop alsof het spel snel geport kan worden naar Android/iOS/WP8 zonder grafisch in te moeten leveren...
Is het met deze remake ook mogelijk om die raketwerper te gebruiken waarmee het pad van de raket voor te programmeren is? Die was echt cool!
Nee, de Blaster Launcher uit het origineel zit er niet in. Dit ding zou ook helemaal niet werken met het gewijzigde targeting systeem in de remake. Dingen als cover zouden volledig nutteloos zijn met een dergelijk wapen. In de originele XCOM had je tegen een alien die volledig vrij stond nog steeds geen superhoge kans om te raken, tenzij je een hele goede soldaat had en/of vrij dichtbij stond. In de remake betekent niet in cover staan dat je vrijwel gegarandeerd geraakt wordt. Dus cover maakt het verschil tussen veilig en niet veilig. Een Blaster Launcher heft dat verschil volledig op.
erm. speel hem maar uit en doe alle research. Hij zit er wel degelijk in!
Vreemd... hierboven word uitgelegd waarom een blaster launcher niet in het spel zou zitten wegens balance kwesties en dergelijken..

Waarom is mijn comment dat hij er wel degelijk in zit dan irrelevant?

Het is vrij late game tech maar fijn om met bochtjes te kunnen schieten.

Misschien moet er dan maar een filmpje bij?

http://www.youtube.com/watch?v=5ihekDkTnPg

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013