Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Round-up - Titanenstrijd: Galaxy S4 vs HTC One vs Sony Xperia Z

De populairste Android-telefoons van dit voorjaar zijn de Samsung Galaxy S4, de HTC One en de Sony Xperia Z. Tweakers zette ze tegenover elkaar in de ring. Fight!

201    726.674 views 9 mei '13

Review - Sony Xperia Z: de eerste full-hd smartphone voor Nederland

Ze komen eraan: telefoons met evenveel pixels op het scherm als full-hd-tv's. De eerste die in ons testlab aankwam was de Sony Xperia Z. Bovendien is de smartphone waterdicht.

160  Score: 4  245.759 views 22 feb '13

Videoreview - Samsung Galaxy S4 vs HTC One vs Sony Xperia Z

U vraagt, wij draaien. Veel, heel veel lezers wilden dat we de duurste telefoons met Android van dit voorjaar met elkaar zouden vergelijken. En dat is dus precies wat we doen in deze shootout. De drie telefoons in kwestie zijn de Samsung Galaxy S4, Sony Xperia...

48    64.181 views 9 mei '13

Hands-on - Sony's nieuwe 5"-smartphone: de Xperia Z

Sony's Xperia Z is één van de eerste 5"-smartphones met een full-hd-beeldscherm. Wij deden kort na de aankondiging een eerste indruk op van Sony's nieuwe topmodel.

138    139.682 views 8 jan '13

Videoreview - Sony Xperia Z

De Xperia Z is Sony's eerste toptoestel voor 2013 en de eerste op de Nederlandse markt met full-hd-scherm. Tweakers tuurde uiteraard naar de pixels, gooide de telefoon in een bak met water en testte zo of Sony de beloftes rondom de Xperia Z waarmaakt. En wat...

20    28.627 views 22 feb '13

Hands-on - Sony Xperia Z

Tijdens de CES in Las Vegas presenteerde Sony een nieuwe smartphone, de Xperia Z. Na de persconferentie waar de Xperia Z geïntroduceerd werd, konden we meteen aan de slag met dit nieuwe 5"-monster om een eerste indruk op te doen.

23    28.011 views 8 jan '13

Reviews door gebruikers

78 reviews - Pagina 1 van de 4
+3
Review door ormagon - Sony Xperia Z Zwart 27 februari 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Razendsnel
  • 5" Full HD
  • Waterdicht
  • Sony Apps
  • Sony UI
  • Design

Minpunten

  • Fotokwaliteit bij weinig licht
  • Contrastratio scherm
  • Plaatsing speaker
  • Batterij

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4

+3
Review door Myedvyed - Sony Xperia Z Zwart 5 maart 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Stevig industrieel design
  • Ligt goed in de hand, glibbert niet weg
  • Waterdicht
  • Beeldscherm
  • Lichte schil en goede Android compatibility
  • Soepele previewmodus bij camera
  • Backbutton zit links ipv rechts

Minpunten

  • Wifi ontvangst net iets minder
  • Throw functie wat omslachtiger
  • Miracast implementatie (WiFi gaat uit)
  • Gepriegel bij het vervangen van SIM kaart

Eindoordeel

Score: 5

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4

+3
Review door Cyleo - Sony Xperia Z Zwart 13 maart 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Snel
  • Sony software
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Waterdicht
  • Scherpte scherm
  • Bouwkwaliteit
  • Design
  • Dicht bij Google guidelines.

Minpunten

  • -+Subtop scherm
  • -+Niet draadloos opladen
  • Geen camera knop
  • Beperkte accuduur

Eindoordeel

Score: 5

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5

+2
Review door Yogoi - Sony Xperia Z Wit 29 april 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Scherp scherm met mooie kleuren.
  • Mooie vormgeving.
  • Stabiele en soepele gebruikers ervaring.
  • Energie beheer via stamina modus.
  • Waterdicht!

Minpunten

  • Het scherm gebruikt veel stroom
  • Scherpe rand tijdens bellen

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4

+2
Review door Nyarlathotep - Sony Xperia Z Wit 28 april 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Hoge schermresolutie, met mooi scherp beeld
  • Snelle wifi connectiviteit
  • Goed powermanagement voor langere accuduur
  • Waterdicht

Minpunten

  • UI net niet helemaal soepel
  • Oogt groot door 'rechte' hoeken
  • Trage camera app

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+2
Review door daanb14 - Sony Xperia Z Zwart 9 mei 2014

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • bloedsnel!
  • mooi scherm!
  • waterdicht!
  • prachtig design!
  • Dure afwerking!
  • Goede meegeleverde oortjes!
  • Kwaliteit!

Minpunten

  • Accuduur!

Eindoordeel

Score: 5

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Review door MrBreaker - Sony Xperia Z Zwart 20 juli 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Scherm is mooi groot en HD
  • Water resistant
  • Bedieningsknoppen voelen voor een Sony erg goed

Minpunten

  • Accu is snel leeg
  • Snelheid

Eindoordeel

Score: 3

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
Review door prd_mpm - Sony Xperia Z Paars 29 april 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Sub-beoordelingen

Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

+1
Review door falcon123 - Sony Xperia Z Wit 27 april 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Licht & dun
  • Water en stofdicht
  • Scherp beeld
  • Werkt erg snel en soepel
  • Mooi strak design

Minpunten

  • Geen hardwarematige (home)button aan de onderkant, alleen de powerknop aan de zijkant.
  • Toch net iets te groot voor gebruik in één hand.
  • Trekt redelijk veel stof aan met de shatterproof sheet erop.
  • Raar dat Sony logo op de screenprotector zit.

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

+1
Review door bartheijt - Sony Xperia Z Zwart 15 april 2014

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Het design is zeker een pluspunt. Ondanks dat hij erg dun is voelt hij stevig aan. De behuizing is van mat kunststof en is aan alle kanten ingelegd met glas.
  • De aanknop/unlock knop is gemakkelijk blind te vinden en geeft een fijne feedback.
  • Het scherm is erg scherp. Full HD is erg lekker voor kleine tekst bijvoorbeeld bij het bekijken van webpagina's.

Minpunten

  • De kijkhoeken van het scherm zijn echt een nadeel. In vergelijk met de Nexus 5 lijkt het scherm zelfs vanuit de meest extreme hoeken nog op het glas te liggen. je zult bij de Xperia Z het schem maar minimaal te hoeven draaien om al een vermindering van de kleuren en felheid te zien.
  • Speaker geluid gaat niet echt hard.
  • Camera is meer dan uitstekend overdag maar laat 's avonds een steekje liggen. De Nexus 5 scoort in het donker beter maar overdag moet hij zijn meerdere bekennnen aan de Xperia Z.
  • Alles zit achter klepjes.

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+1
Review door benurk! - Sony Xperia Z Zwart 11 oktober 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Accuduur
  • Water/stofdicht
  • Kwaliteit
  • 5"
  • Full HD

Minpunten

  • Niet voor kleine handen
  • Geen cameraknop

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
Review door danny.daemen - Sony Xperia Z Zwart 3 juli 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Vloeinde interface
  • Mooi beeld, beetje weinig contrast wel
  • Camera dik in orde
  • Niet veel bloatware (overbodige toepassingen)
  • bloatware is verwijderbaar
  • Geluids kwaliteit!

Minpunten

  • Positie speaker

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
Review door TW_RdV - Sony Xperia Z Wit 25 april 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Integratie van de diverse Google-diensten is goed, net als de integratie met Facebook.
  • Snelheid van de internetverbinding is prima, sneller dan een laptop hier in huis (wel een oudje...).
  • Combinatie Xperia en laptop is prima
  • Helderheid van het scherm is fantastisch. Je moet houden van de wat felle kleuren van Sony, dat wel.
  • Meest positieve voor mij persoonlijk is wel het feit dat ik toch snel hoop een smartphone te hebben, het is toch wel heel erg makkelijk.

Minpunten

  • In- en uitzoomen camera (kan ook aan mij liggen) kan niet echt langzaam, je bent snel aan het maximale (of juist minimale) zoombereik.
  • Kwaliteit foto's vind ik, gezien totale prijs en cameraspecificaties, redelijk. Maar dat had veel beter mogen en kunnen zijn, vooral bij mindere lichtomstandigheden.

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4

+1
Review door SMAR - Sony Xperia Z Wit 11 maart 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Laadt snel op met adapter
  • Scherp beeld
  • Waterdicht/stofvrij
  • Soepele werking menu's
  • Camera
  • SD kaart uitbreiding

Minpunten

  • Batterij snel leeg
  • Opladen USB traag
  • Krasgevoelige shatter laag (kan verwijderd worden)
  • Flapjes voor water en stofdicht maken kunnen irritant worden met aansluiten
  • Kijkhoek (fletsheid)

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4

+1
Review door renzo4000 - Sony Xperia Z Zwart 3 maart 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Het design is gewoonweg top. Mijn inziens is dit het mooiste toestel van dit moment, ik durf zelfs te beweren dat de XZ het design van de iPhone ruimschoots voorbij streeft en dat is toch een erg groot compliment aangezien de iPhone vaak als benchmark wordt gebruikt. Als ik hem naast mijn S3 leg zie je het schaamrood op de kaken van Samsung verschijnen. Eigenlijk belachelijk dat ze hier niet meer aandacht aan besteden. Ik ben bang dat de S4 wederom een plastic fantastic gaat worden, maar dat is nog even koffiedik kijken.
  • Performance van het toestel is gewoon goed, net een slag beter de dan S3. Als je nagaat dat dit toestel toch meer pixels moet aansturen.
  • RAM is gewoon top, ik heb behoorlijk wat apps draaien en geinstalleerd (+/- 50) en ik houd ongeveer 600MB aan vrij geheugen over. Bij mijn S3 is dit gewoon slecht geregeld (regelmatig vertragingiingen en redraws).
  • De XZ is stof- en waterdicht, niet persé een must maar toch erg prettig en relatief uniek (zeker tov de andere top toestellen zoals de iPhone, HTC One, S4(?)
  • Het display is erg mooi en scherp. De kleuren spatten van het scherm, met name als de Bravia Engine meedraait (ik kan niet wachten op een custom rom waarbij deze engine standaard aan staat )
  • Helderheid is goed tot zeer goed. Daarnaast preseteert de telefoon in direct zonlicht boven verwachting goed. Met mijn iPhone, S2 & S3 ging dit meestal niet zo best.
  • Accuduur is gewoon "goed". Ik verwacht van een smartphone dat hij het een dag volhoudt. Hij hangt elke nacht aan de lader dus dat vind ik prima. Ik zit nu op 68% waarbij het toestel 11 uur aan is, waarvan 1u30m schermtijd.
  • Ik verwacht dat dit nog wel beter wordt na een aantal laad cycles. Mijn S3 was iig niet beter of slechter.
  • De camera is prima. Het is geen toppertje maar ook geen slechte kwaliteit. Voor mij is dit prima aangezien ik zelden foto's maak.

Minpunten

  • Ontbreken van een fysieke homeknop + touch back- en menu knop. Ik vind dit jammer en prettiger werken op mijn S3. Het is ook een beetje zonde dat je een deel van je display moet inleveren voor softbuttons. Het voelt een beetje dat je hiermee de winst van een 5" scherm verliest. Dit geldt natuurlijk niet wanneer je films/foto's bekijkt.
  • Zoals besproken en bekend, de kijkhoek is gewoon niet goed. Hier had Sony echt nog winst kunnen behalen en was het toestel helemaal top geweest. De zwartwaarden zijn "ok" voor een LCD. Echter als je van amoled afkomt is dit gewoon inleveren.

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

0
Review door Extrema - Sony Xperia Z Zwart 3 september 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Sterke bouwvorm !
  • Uitstekend scherm !
  • (ZOUT) Waterdicht !
  • Stofbestendigheid !
  • Prestaties !
  • Prachtige foto's !
  • Uitstekende video opnames !
  • Standaard Root toegang ! (bij eigen aanschaf van de Xperia Z)

Minpunten

  • Nat touchscreen registreert de vingers nagenoeg niet !
  • Word bij hoge buitentemperaturen en zware belasting te heet. (uitzonderlijke situatie dus)

Eindoordeel

Score: 5

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
Review door commondus - Sony Xperia Z Zwart 9 juni 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Erg snel
  • Mooie beeldkwaliteit
  • goeie geluidskwaliteit (mede door het headset)
  • Mooie Xperia apps (een eigen fotogallerij, muziekspeler)
  • Geweldige camera

Minpunten

  • Sommige Sony apps voegen niets toe
  • Kan tijdens intensief gebruik lauw/warm aanvoelen aan de bovenkant

Eindoordeel

Score: 5

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

0
Review door rennne - Sony Xperia Z Zwart 6 juni 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Geluid tijdens het filmen
  • Schoon
  • Strak design

Minpunten

  • Batterij
  • Speaker mag wat harder

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 5

0
Review door AssaultMunky - Sony Xperia Z Zwart 4 juni 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Het toestel is erg snel in gebruik
  • Het toestel is erg makkelijk in gebruik
  • Het toestel kan onder water en is dus makkelijk en snel schoon te maken
  • Het toestel heeft een perfect scherm, kleuren zijn er goed op te zien
  • Het toestel is compatibel met alle andere Sony producten
  • Het toestel heeft een erg goeie camera
  • Het toestel heeft ondersteuning voor MHL
  • Het toestel hooft goede ondersteuning voor streamen

Minpunten

  • Het scherm van het toestel krast voor te snel
  • Stofdeeltjes zie je erg snel als je de zwarte versie van de Xperia Z hebt
  • Camera start niet erg snel op
  • Als het toestel onder water is geweest, is het geluid erg slecht
  • Op de achter en onderkant staat tekst, dat kunnen mensen nog wel is vervelend vinden

Eindoordeel

Score: 5

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5

0
Review door ronaldm3 - Sony Xperia Z Zwart 2 maart 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Positieve punten:
  • Snelheid, dit is een monster van de hoogste regionen!
  • Scherm, tsja er is al zoveel over geschreven, 1080P in a phone really? Yeah!
  • Design, super dit kan je niet verwachten van een Samsung of HTC, ik vindt dat Sony een stap voorruit heeft gemaakt.
  • Software vindt ik echt veel volwassener dan b.v. de skin van Samsung en HTC!
  • De 2GB Ram vindt ik een enorm +punt.

Minpunten

  • Grote van het toestel is niet een negatief punt maar een punt van gewenning.
  • Heb het toestel nu 5 uur en de accu is leger dan leeg.
  • Camera vindt ik binnen niet wereld's, dit zal ik morgen buiten nog eens testen en die foto's zal ik dan nog ffkes toevoegen.
  • 2 Dode pixels in het scherm :(!

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4

Review door peter123 - Sony Xperia Z Zwart 8 november 2014

Je moet wel hele grote handen hebben om deze telefoon fatsoenlijk aan je oor te houden. Het is geen gezicht zo'n groot ding en glipt snel uit je handen. Waterdicht is leuk, maar telkens die kleptjes lospeuteren is niet prettig.

Pluspunten

  • Erg mooi beeldscherm
  • Waterdicht
  • Bouwkwaliteit
  • Design / Uiterlijk
  • Krasvrij scherm
  • Goede Sony Apps
  • Geluid via headset

Minpunten

  • Te groot
  • Klepjes voor aansluitingen
  • Slechts 1 klein speakertje
  • Vette vingers
  • Stroomverbruik beeldscherm
  • Lastig vast te houden
  • Geluid van de speaker

Eindoordeel

Score: 2

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 1
Scherm Score: 5

Review door Wollever - Sony Xperia Z Zwart 13 oktober 2014

Mijn eerste Sony telefoon en was meteen onder de indruk van het strakke design. De waterafstotende klepjes zijn erg onhandig en fragiel. Het scherm is loodrecht gezien prachtig maar de kijkhoeken zijn om te huilen. Door de S4 Pro gaan alle taken vlot en de accu doet het prima.

Pluspunten

  • Mooi strak design
  • Water-en stof afstotend
  • Goede accuduur

Minpunten

  • Kijkhoeken scherm
  • Klepjes op aansluitingen zijn onhandig
  • Folie op voor-en achterkant krassen erg snel

Eindoordeel

Score: 3
Review door illie1 - Sony Xperia Z Zwart 17 september 2014

Foto's maken onder water werkt sinds Android 4.4.2. Ik heb erg leuke filmpjes en foto's
Update je telefoon niet naar de Sony Android 4.4.2 daar zit een bug in waardoor de batterij in 4/5 uur leeg is. Dit was een te dure telefoon voor deze kwaliteit

Pluspunten

  • waterdicht
  • camera

Minpunten

  • Batterij verbruik
  • Glas breekbaar
  • Door de hoeken voelt hij erg groot in je broekzak
  • Slechte aftersales / service

Eindoordeel

Score: 2
Review door kooy951 - Sony Xperia Z Zwart 11 augustus 2014

Fijne telefoon. Ik heb de Xperia Z al bijna 1,5 jaar in bezit en hij werkt nog prima.

Pluspunten

  • snel

Minpunten

  • Glaspaneel achter is na 1 jaar en 4 maand los geraakt waardoor hij niet meer waterdicht is
  • kleine speaker

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

Review door klen_ghost - Sony Xperia Z Zwart 21 mei 2014

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Pluspunten

  • snel, (interface is redelijk vlot)
  • stabiel (crashed niet vlug en als ie crashed start ie gelukkig de interface opnieuw op)
  • redelijk design, maar over smaak valt te twisten heb zowel zwarte als witte gehad, de zwarte is mooier vind ik.

Minpunten

  • SCHERM IS ZWAK, alle 4 de telefoons zijn op het scherm kapot gegaan door nagenoeg geen/weinig druk (broekzak druk).
  • waterproof systeem mbv de afsluitkapjes.. gelukkig nog geen problemen mee ondervonden maar na langere tijd falen de rubbers waardoor je telefoon nog "verzuipt"

Eindoordeel

Score: 2

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 1
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 1

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Scoreverdeling van gebruikersreviews

Score: 5
34
Score: 4
32
Score: 3
8
Score: 2
4
Score: 1
0

Heb jij ook een Sony Xperia Z?

Deel je ervaringen met andere tweakers in een productreview!

Schrijf review



Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBWebsites en communities

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True