KPN kampt nog altijd met leegloop vaste lijnen

Telecombedrijf KPN heeft het afgelopen kwartaal een recordaantal televisieabonmementen weten te verkopen. De daling van het aantal abonnees met een vaste aansluiting zet echter onverminderd door.

De telco heeft er in het derde kwartaal 77.000 tv-klanten bijgekregen. Dit is het hoogste aantal sinds de introductie van Digitenne. In totaal heeft KPN nu 414.000 tv-abonnees. Ook de mobiele tak van het bedrijf en de internetactiviteiten vertonen groei. Deze groei is echter niet genoeg om de omzet van de consumentendivisie van KPN op peil te houden, zo blijkt uit de dinsdag door KPN gepresenteerde kwartaalcijfers.

In het derde kwartaal daalden de opbrengsten uit de vastetelefoniediensten van het bedrijf met 91 miljoen euro doordat steeds meer consumenten hun vaste lijn opzeggen. Ook in de zakelijke markt wordt KPN hiermee geconfronteerd, al komt de daling van twintig miljoen euro in dat segment minder hard aan. In Nederland heeft KPN momenteel nog 5,5 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting.

Het aantal mobiele klanten van de telco is het afgelopen kwartaal wel iets gestegen. Dit groeide met 200.000 naar 6,1 miljoen. De omzet uit mobiele diensten groeide met zes miljoen euro tot 464 miljoen euro. Over de gehele linie bekeken heeft KPN een winst van 355 miljoen euro, een stijging van dertien miljoen euro, geboekt op een gelijkblijvende omzet van 3,037 miljard euro.

De grootste omzetgroei heeft KPN behaald met zijn internetdiensten. Deze nam met 48 miljoen euro toe tot 242 miljoen euro. In totaal heeft het telecombedrijf nu 2,6 miljoen internetklanten. Een groot deel van deze groei komt door de opmars van Internetplusbellen, het voip-aanbod van de telco. In het derde kwartaal heeft KPN 53.000 nieuwe abonnees op zijn voip-dienst aangesloten.

Door de problemen die KPN had met deze dienst, heeft de telco eerder al besloten de marketingcampagnes voor Internetplusbellen tijdelijk te staken. Hierdoor daalde de aanwas naar eigen zeggen met tienduizend aanmeldingen per week en kon KPN zich richten op het oplossen van de problemen. Dit heeft KPN in de afgelopen drie maanden tien miljoen euro gekost. Inmiddels is 38 procent van de breedbandmarkt overgestapt op voip, aldus KPN, en gaat het bedrijf de orderintake de komende maanden weer geleidelijk verhogen tot maximaal 9000 bestellingen per week.

Door Wilbert de Vries

30-10-2007 • 09:22

79

Lees meer

Reacties (79)

79
64
11
8
0
4
Wijzig sortering
Het concept vaste telefoon is inmiddels sterk verouderd. Tegenwoordig wil je een persoon direct spreken en dat kan via een persoonlijke mobiele telefoon, niet via een algemeen huisnummer. Je weet niet eens of iemand wel thuis is en er kan wel iemand anders beantwoorden. Het enige argument om nog een vaste lijn aan te houden is de kosten waarmee je anderen opzadelt om je te bereiken. Als je via een vaste lijn naar iemand mobiel belt dan betaal je aanzienlijk meer dan naar een vast nummer. Je kunt dan beter van mobiel naar mobiel bellen maar de "oudere" generatie (50+) is dat gewoon niet gewend.

Zelf los ik dat op via SIP. Op mijn Nokia N95 heb ik via een SIP aanbieder een geografisch inkomend nummer meedraaien, speciaal voor mijn ouders en andere familieleden die mij bellen vanaf hun vaste lijn.

Uiteindelijk denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat alle spraakdiensten flatfee worden voor zowel vast als mobiel. De eerste stap is al gezet voor alle vaste Nederlandse nummers (meestal zo rond de 10 euro per maand). Daar zal dan straks ook een optie bijkomen voor alle Nederlandse mobiele nummers (nog eens een tientje per maand) of echt onbeperkt wereldwijd alle nummers (bijvoorbeeld 30 euro per maand). Daarnaast heb je nu bij Hi ook on flatfee SMS'en voor een tientje per maand en onbeperkt mobiel internet voor een tientje. Uiteindelijk zal je telefoonrekening altijd een paar tientjes in de maand blijven...
Uiteindelijk denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat alle spraakdiensten flatfee worden voor zowel vast als mobiel. De eerste stap is al gezet voor alle vaste Nederlandse nummers (meestal zo rond de 10 euro per maand). Daar zal dan straks ook een optie bijkomen voor alle Nederlandse mobiele nummers (nog eens een tientje per maand) of echt onbeperkt wereldwijd alle nummers (bijvoorbeeld 30 euro per maand).
onbeperkt wereldwijd voor 30 Euro per maand ? Verhuis ik direct naar Nederland.
Ik denk dat je vergeet dat internationaal bellen dé melkkoe van de telecom-sector is. Kijk bvb maar naar de acties van de EU tov de roaming kosten.
Dit is dichter bij dan je denkt.

Check www.free.fr, heeft een Franse vriend van mij. Internet abo met 28 mbit down + gratis 70 bestemmingen wereldwijd kunnen bellen (waaronder de USA). Kwestie van tijd voordat dit overwaait.
Waarom koper houden? Simpel: koper is betrouwbaar; je hebt Carrier Pre Select en een stukje vrijheid. Ik bel zelf veel met VOIP (Freecall) maar gebruik ook 1643 Telecom of Bel 1609 als backup om goedkoop naar het buitenland te bellen of goedkoper naar mobiel te kunnen bellen. Als je eens wilt veranderen van een ISP voor je adsl/kabel of TV ben je vrijer in je keuzes en als er problemen ontstaan bij een overgang of bij je ISP of bij je VOIP-provider dan ben je tenminste niet je communicatie kwijt (desnoods nog inbellen via 56k modem :) ). Als je veel belt, zeker naar het buitenland, dan is die zekerheid voor mij wel die 18-19 euro waard.
Vergeet niet dat kpn ook veel isdn 15 / 30 lijnen heeft liggen bij klanten en ook isdn point-to-point en point-to-multipoint, dus zakelijk.

Je hebt wel voip aanbieders die isdn over dsl aanbieden, maar dat loopt zo rap nog niet, voip is leuk, ik heb het zelf ook via budgetphone. Nooit problemen, router met Qos en dus altijd een goeie verbinding.

Ik installeer telefooncentrales, klanten willen graag goedkoop bellen, en vooral onder meerdere vestigingen, maar als een klant in 1 maand 5x een tik of iets kleins door de lijn hoort wordt ie gek, en hebben ze alweer spijt. De centrales die wij installeren werken altijd prima, en hebben "nooit" storingen (heel soms maar dat komt door de gebruikerskant) en wij blijven dan ook gewoon KPN lijnen aanvragen, want die zijn gewoon kwalitiatief-gezien nog steeds de beste, maar zeker niet de goedkoopste.

Owja, helpdesk KPN ZUIGT, heb je niets aan! als je lijn werkt helemaal top werkt altijd! maar als er iets mee is ben je de lul.
even als antwoord op die laatste regel maatje.
kpn heeft tegenwoordig niet alleen zijn eigen problemen maar moeten ook worden ingeschakelt worden door andere providers omdat die bijvb de wijkcentrale niet in mogen.
alleen kpn monteurs mogen dat.
feit 2 is overal moeten de lijnen opgewardeerd worden voor bijvb internet.
dat betekend nieuwe bekabeling aansluiten printplaten in wijkcentrales vervangen etc.

nadeel er aan is dat de monteurs daar echt alles moeten weten van vaste lijn tot een internet + bellen.
die monteurs zijn schaars en raken snel overspannen omdat de werk druk ontzettend is gestegen in vergelijking tot vorig jaar.

vandaar dat niet alles meer binnnen een paar uur opgelost is maar dat het vaak enkele dagen duurt :/
ik vind dat ook helemaal niet zo raar, aangezien het verschil in prijs met een Voip lijn gewoon groot is.
Helemaal nu ADSL aanbieders ook de lijnhuur vaak voor hun rekening nemen en er geen echte reden meer is de vaste lijn te behouden...
KPN wil al langere tijd hun ADSL abonnementen goedkoper maken, maar dit mag niet van de OPTA. Ook de normale telefonie abonnementen mogen zij niet goedkoper maken. De OPTA heeft KPN zelfs gevraagd om de abonnementen in prijs te verhogen zodat andere bedrijven beter kunnen concureren met KPN. De OPTA heeft alle tarieven van KPN (ook van producten die na de aankoop van het telefoonnetwerk zijn geintroduceerd) bevroren en KPN mag geen enkele aktie starten zonder toestemming van de OPTA.

Omdat KPN hun abonnementen niet goedkoper mag maken, hebben zij al bijna 7(!) hun abonnements prijzen niet verhoogd.

Wat betreft VOIP. Ik weet niet of je weleens Kassa of Tros Radar kijkt, maar dergelijke producten (Orange Box, Internet bellen, etc) staan al maanden in de klachten top 3 lijstjes. Wanneer werkte voor het laatst jouw KPN lijn niet meer?
KPN wil al langere tijd hun ADSL abonnementen goedkoper maken, maar dit mag niet van de OPTA.
Daarom zijn natuurlijk de XS4all abbo's achterlijk duur. :)
Of zou het toch iets te maken hebben dat mensen hun abbo niet opzeggen of een schijnzekerheid willen hebben?
Misschien is het ook niet de strategie van XS4ALL om ff heel snel te groeien met lage abbo kosten om zichzelf vervolgens te verkopen met dikke winst (door de grote aantallen abonnees). *kuch* Versatel, Scarlet, Alice *kuch*
Alsof KPN XS4All zou gaan verkopen. Dat is wel een beetje de gans met de gouden eieren slachten. XS4All staat erom bekend dat ze veel extras leveren. Dat veel mensen die niet gebruiken is een andere zaak. Ook is XS4All gewoon erg begaan met de vrijheid op internet ik denk dat een deel van de leden ook gewoon uit een ideaal beeld bij XS4All blijft.
Inmiddels vallen die vele extra''s best tegen.. Internet security huur je nu vanaf: 2,95p/m al bij andere providers..

[Off-topic/e doch informatief]
Ik zit@DDS, zelfde service [door het feit dat ze klein zijn], steeds 2 dezelfde medewerkers: maar wel goede service & veel lagere prijzen dan Xs4all, zelfs als je 'n internetsecurity pakket erbij neemt..
Enige nadelen wat mij betreft: Std. maar 1 e-mailaccount & geen goede usenet sevice.
Maar vanaf de prijzen van 12/1 Mbit abo's verdien je dat meer dan terug.. 8-)
+- 38,50 p/m @12/1 & 8~16/1Mbit dsl.
Wel zonder "basispakket"; wat inhoudt: e-mail, webspace, geavanceerde webmail, inbellen, online hdd & secure shell.@ 30 euri's p/m bij 1 jarig-contract. Dat kan korter & langer.
Met internet security pakket p/2jaar zit je voor 3 home pc's@ +- 750
Daar kun je dan nog 1,2GB aan space voor je website bijgooien _/-\o_ [@termijn van 2 jaar althans][/off-topic e doch informatief]

Als DDS nog 4 zeer goede medewerkers in dienst neemt, puur voor telefoon & administratie, dan wordt het 'n slachtveld@andere providers :*)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 136223 op 23 juli 2024 09:26]

Met ingang van deze maand goedkoper geworden. Ik betaal nu toch bijna 10% minder.
Ik bel via Tiscali Voip en heb in al die tijd nog (bijna) nooit een probleem gehad.
Alleen 2x ofzo door onderhoud dat van tevoren was aangegeven.
KPN staat bovenaan in de klachten top drie. (kassa)
Van mij mag KPN zijn prijs verhogen, dan kan ik per direct opzeggen. :)
Zit nu nog steeds vast aan het jaarabonnement, wat iedere keer stilzwijgend met een jaar wordt verlengd.
Toen der tijd concurerend nu al lang niet meer.
Ben je iets te laat met opzeggen zit je er weer een jaar aan vast.
Overstappen wordt je niet makkelijk gemaakt.
KPN is PER MAAND opzegbaar!!! als 1 van de weinige providers!
Anoniem: 212999 @Tha30 oktober 2007 09:36
Ik vind het wel raar, aangezien het verschil met voip voor veel mensen niet eens zo groot is. En met de voip dienst van KPN betaal je nog steeds een start tarief van 4 cent per gesprek. Het lijkt goedkoper, maar mijn eigen ervaring leert dat het niet uitmaakt en evenveel al dan niet meer kost.

@ hieronder
Het gaat dan ook over een voip lijn (van KPN of Orange o.i.d.) en niet wat jij bedoelt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 212999 op 23 juli 2024 09:26]

Wat denk je ervan dat ook heel veel mensen gewoon slechts hun mobiele telefoon gebruiken. Ik ben zo bijvoorbeeld 2 jaar geleden op mezelf gaan wonen en heb sinds dien nooit een vaste lijn gehad omdat ik gewoon gewend ben mobiel te bellen.
Er zullen vast mensen zoals mij en mensen met andere redenen zijn die gewoon het mobiel bellen als voldoende ervaren en geen vaste lijn nodig hebben.
Ik heb inderdaad ook geen vaste KPN lijn. Mijn internet gaat via de kabel en bellen doe ik uitsluitend mobiel, ik bel namelijk amper (doe met 20 euro beltegoed een maand of 3-4). Het abbonement voor de lijn van de KPN is per maand best wel een aardig bedrag (dacht 15-20 euro), dus dat haal ik er nooit van zijn leven uit. en mocht ik wel ineens veel gaan bellen dan is het voor mij aantrekkelijker om voor 5 euro in de maand bellen via internet erbij te nemen. Kost alleen 5 euro per maand aan abonnementsgeld en verder niks.
En dan ook te denken aan Telfort Unlimited (is overigens nu onderdeel van KPN). Hiermee kan je onbeperkt naar vaste nummers en andere TF klanten bellen voor een vast bedrag per maand van 18 Euro.
Tsja, ik heb wederom een vaste lijn, ik dacht dat het een stuk goedkoper zou wezen om alleen mobiel te bellen want mijn telefoonkosten waren hoogstens incl abbo vaste lijn zo'n 62 euro in de twee maanden, ik heb toen mijn vaste aansluiting opgezegd. Maar alsof de duivel er mee speelde, kreeg ik problemen met een verzekering, UWV , mijn combieketel overleed binnen de garantie en nog wat telefoon verslindende activiteiten na een maand of 3, lk heb mij toen suf moeten bellen om dingen te regelen en toen de prepaid kaarten als water door mijn vingers begonnen te druipen (want ze zijn niet zo snel bij instanties omdat iederéén langs elkaar heen blijkt te werken) ben ik razend snel weer over gegaan op een vaste lijn.

Dus ik dacht goedkoop te zijn met mobiel omdat ik zelden ergens naar toe belde, maar ben daar vreselijk snel van teruggekomen toen de boel wel heel erg duur bleek te worden. Dus voor mij voortaan gewoon een vaste lijn, dat betaald zich erg snel terug in verhouding tot een mobiel als je opeens echt moet gaan bellen. :)
Als je veel beld met een mobile moet je ook geen prepaid gebruiken
Daar heb je abbo's voor

ik betaal zelf 25 euro de maand voor 400 belminuten
Dat is voor mij ruim voldoende.
Heb dus ook geen vaste lijn
Wel raar? > ik betaal 0.000 (helemaal niets dus) euro voor het bellen naar vaste lijnen in zo'n 30 verschillende landen (bij verschillende VOIP providers, oa. VoipStunt = geen abbo, geen starttarief/minuuttarief)

Dat is nogal een verschil met KPN....

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 185882 op 23 juli 2024 09:26]

je betaald 10 euro per 3 maanden als beltegoed dat je kan gebruiken om bijv mobile nummers te bellen.

Echter ga je kijken naar de kosten van bellen naar die mobile nummers dan zijn die weer wat duurder dan normaal en op die manier verdienen ze jou geld terug. Immers gratis bestaat niet ergens zal het betaald moeten worden.

Daarnaast jou oplossing is leuk maar voor de huis tuin en keukengebruiker vaak te moeilijk. die willen een plug en play oplossing zoals kpn of andere voip aanbieders het aanbieden.

voipstunt onderdeel van betamax heeft zo 20-30 verschillende namen met ieder een verschillende tariefstructuur. Sommigen onderstuenen sip andere alleen een softphone. Ja ik gebruik het zelf ook en werkt perfekt en veel mogelijkheden maar voor een doorsnee gebruiker is het te moeilijk.
Anoniem: 185882 @bbob30 oktober 2007 14:10
Ik betaal helemaal niets, weet niet waar je het over hebt..

SIP instellen in je Modem, en klaar is kees.
De ADSL aanbieders nemen de lijnhuur voor hun rekening? Ik wou dat TweakDSL dat ook deed. Ik heb al lang geen telefoonabbo meer en betaal mooi nog wel zo'n 10 euro per maand voor de huur. :(

Ik zit dus helaas over te denken om maar weer een vaste telefoon te nemen. Ben ik net zo duur uit en heb ik er ook nog nut van. Is wel een mooie manier van KPN om totale leegloop te voorkomen. :/
Overnemen van de huurlijnen is ook iets van de afgelopen maanden.
Als je nu je abbo oversluit dan kan het opeens wel bij veel providers. :)
Anoniem: 221563 30 oktober 2007 09:30
Sinds dat ieder een mobieltje bezit bij ons in huis maken we niet eens meer gebruik van de vaste lijn. Hij gaat er bij ons dus ook uit.

Ik denk ook dat de vaste lijn overbodig is geworden. De meeste mensen hebben inmiddels al een mobieltje. En als je iemand wilt hebben zullen de meeste mensen ook eerder naar hun mobiel als naar hun thuis bellen.


Natuurlijk zitten hier uitzonderingen op. Er zullen nog zat mensen gebruik maken van de vaste lijn, maar het overgrote deel zal wel tegenwoordig mobiel zijn.
Wij zijn ook vanwege de kosten overgestapt op Digitenne en InternetPlusBellen. Echter zijn de alternatieven voor InternetPlusBellen nu wel heel goedkoop geworden (3 mbit voor 45 Euro, ergens anders 8 mbit voor 20 Euro) maar toch blijf ik nog een jaartje. Vooral omdat ik nog het idee heb dat veel diensten pas net wat stabieler beginnen te worden en we nu geen problemen hebben. Een alternatief voor de vaste lijn is het echter zeker niet, mobiel is mij te duur in vergelijking en vast is nog steeds veel betrouwbaarder. Wanneer er zich een ramp voordoet en het mobiele netwerk ligt plat (goed mogelijk wegens overbelasting) + ik heb een storing met bellen, dan wordt het vervelend. Dat het bedrijfsleven dus ook flink overstapt, begrijp ik vanuit commercieel oogpunt, maar niet vanuit betrouwbaarheid...wat minstens zo belangrijk is lijkt mij.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 23 juli 2024 09:26]

De meeste van mijn kenissen zijn alleen nog maar mobiel te bereiken, en bellen van mobiel naar mobiel is gewoonlijk goedkoper dan van vast/voip naar mobiel. Dus qua kosten mis ik de vaste lijn niet.

En als er een ramp gebeurt waardoor er meerdere netwerken plat gaan neem ik het risico dat ik dan niet kan bellen maar. De vaste lijn is er hier ook wel eens uitgegaan (kabel defect bij graafwerkzaamheden), en mobiel ligt er gewoonlijk alleen met nieuwjaar uit wegens overbelasting.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 46304 op 23 juli 2024 09:26]

Tijdens een ramp ligt het er dus ook uit en dan heb je juist communicatie nodig. Althans, als je wilt blijven leven natuurlijk
Tijdens rampen van dat soort omvang dat het mobiele net platligt zal het voor mijn leven weinig uitmaken of ik wel of niet kan bellen. Bij noodsituaties denk ik toch eerder aan verkeersongelukken, en die zijn zo lokaal dat je er geen netwerk mee overbelast.
een paar jaar geleden waren de hoogspannings masten geknakt door de grote hoeveelheid sneeuw. Dus viel de stroom uit. Daarnaast stonden er lange files door de sneeuwval. Mooi dat ik met mijn mobiel de hele middag en avond niet kon bellen. De vaste lijn met een simpel toestel deed het nog wel.

Dus zo groot hoeft die ramp niet te zijn.
In geval van een echte grote ramp zijn er maar 2 mogelijkheden voor communicatie die er écht niet zomaar uit zullen vallen:

1. 27MC bakkies met accu (volledig onafhankelijk van netwerken en 't electriciteitsnetwerk, zolang de accu meegaat ;) )
2. The good old postduif... :P

Beetje zinloze discussie dus, want als de electiciteit uitvalt ben je nergens meer, niet met vaste/voip lijnen en niet met het GSM netwerk (de zendmasten hebben nog steeds electriciteit nodig en geen beetje ook :X ).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 158360 op 23 juli 2024 09:26]

XS4all is gelukkig al van KPN dus die hoeven zich voorlopig niet bezig te houden met wel of niet overgenomen worden. De strategie van van XS4all is altijd geweest om veel extra diensten aan te bieden rondom internet een belangrijke reden waarom zij duurder zijn dan andere providers maar je krijgt dan ook meer.
als je echt voor betrouwbaarheid gaat als bedrijf dan is een eigen voip centrale die via meedere verschillende fysieke netwerken met de buitenwereld onderhoudt absoluut goedkoper en stabieler dan een ouderwets ISDN netwerk.
Ik heb ook nog een vaste lijn. Het goedkoopste abo is ongeveer net zo duur als koper activatie. Ik bel gemiddeld 1 keer per twee maanden, want ook ik gebruik alleen mijn mobiel. Ik ben 1 van de 5 milj. vaste lijn klanten, dus 1 van die uitzonderingen, niet dat het veel zegt dus.
Ik vind het maar vreemd dat iedereen klaagt over de kosten van vast terwijl mobiel bellen vele malen duurder is. Ik bel met mobiel niet meer dan voor 10 euro per jaar puur voor wanneer dat handig is ingeval van pech of wat anders maar niet om constant te staan babelen. Ik vind het ook hoogt ieritant als je met zo’n babelaar gewoon aan het praten bent of op visiete en die stomme mobiel gaat om de have klap voor de meest onzinnige dingen. Ik vind het dan ook bizar dat mensen voor honderden euro’s mobiel bellen terwijl ze op de andere hoek van de straat staan en van wegen de kosten vast de duur uit doen en een ander op zadelen met extreem hoge bel minuten. Mijn schoon zus en zwager b.v. en neefje bellen mobiel voor meer dan 100 euro aan abo’s p.m. mobiel dat vinden ze normaal maar de multikabel telefoon van een paar euro per maand hebben ze de deur uitgedaan maar TV en internet hebben ze daarnaast ook nog waar zij meer voor betalen dan ik voor i+b+tv zou betalen en dan ook nog voor 2,5 euro extra geen kosten meer heb voor naar andere vaste lijnen dan i+b abo's want die kosten altijd niks.

En wat is er tegen om gewoon gezellig op visite te gaan dan lang mobiel te bellen met iemand die drie straten verderop woont???? Wij spellen tegenwoordig ook weer vaker gewoon bord spellen met vrienden en familie veel leuker en gezelliger en beter voor je sociale contacten.
Bordspellen? Waar kan ik die downloaden? :)

Het zal wel zijn om dat mensen toch al een mobiel met beltegoed hebben. Met de vaste lijn bellen is dan niet meer goedkoper en door 'm op te zeggen bespaar je nog wat meer. Dat dat mobiele abonnement een vermogen kost vergeet men even en dat veel mensen niet kunnen rekenen is wel waar. Ondertussen maar klagen dat alles zo duur is geworden. :)
Het is gewoon een feit dat bellen van mobiel naar mobiel goedkoper is dan van vast naar mobiel. Ik heb zelf ook een vaste lijn met belbudget, omdat dat maar een paar centen duurder is dan de lijnhuur die ik sowieso kwijt ben voor mijn ADSL verbinding. Maar deze gebruik ik alleen om gebeld te worden, ermee bellen is bij belbudget gewoon veel te duur.

Voor 10 euro extra heb je dan een volwaardig abo maar als je alleen naar mobiel belt kan dat dus echt niet uit.
XeriuM
Kerel,
ten eerste: leer spellen
ten tweede: bral niet zoveel
Belangwekkende reactie de volle -1 waard. Maar waar reageer je op?
Inderdaad was het aanbod van UPC een poosje geleden wel heel aantrekkelijk. Ga maar na, KPN ca. €20,- per maand, inclusief nummerweergave, exclusief gesprekskosten.
UPC-Power internet los €39,95 per maand, maar met telefoon erbij €29,95 per maand en inderdaad gratis bellen naar alle vaste nummers in Nederland. En er bevinden zich onder het gras geen verborgen addertjes. Buiten de besparing aan gesprekskosten dus al een voordeel van €30,- per maand. En UPC zorgt voor het behoud van het bestaande telefoonnummer.
Geen wonder dus die massale uittocht bij KPN. Voor mij in elk geval niet!
Tja, dat is voor mij weer volkomen oninteressant: als je iets met UPC doet moet je TV er altijd bijnemen, en die enkele keer dat ik nog TV kijk gaat dat via de schotel. En vrij bellen naar vaste nummers, fijn zeg, moet ik eerst iemand leren kennen die nog een vast nummer heeft.
Lijkt me een logisch traject.
Veel vaste lijnen verdwijnen, dus daar gaat minder aandacht naartoe.
KPN gaat zich verdiepen en toespitsen op andere producten en vind daar een markt.
Logisch dat de producten in het begin problemen ondervinden. Goed dat ze zich gingen/gaan richten om die problemen op te lossen.
Als ik kijk naar programma's als kassa waren er de laatste tijd veel klachten over dit soort diensten. Hopelijk kunnen ze die nu snel oplossen.
Toch vind ik het bellen van een vast nummer behoorlijk anders dan een mobiel nummer.

Soms bel je voor zaken waarvoor iemand thuis moet zijn of in elk geval even ontspannen kan praten.
Om voor veel kleinigheidjes altijd het mobiele nummer te pakken vind lang niet iedereen prettig, ik ook niet in elk geval.

Naaste familie pakt zolang er gaan echte haast is altijd mijn vaste lijn.
Niemand thuis, dan later nog eens proberen of wachten tot ik teug bel, mobiel bellen kan altijd nog maar de eerste keuze is altijd vast.
Dat er veel mensen overstappen van KPN naar alternatieve aanbieders verbaast mij niet. Ook ik ga zeer binnenkort de overstap maken.

KPN heeft gewoon al lange tijd zijn telefonie / ADSL klanten in de kou laten staan. Twee jaar terug was de prijs / kwaliteit verhouding van ADSL van KPN redelijk tot goed. Andere aanbieders zijn echter met hogere snelheden en lagere prijzen gekomen en KPN heeft daar niet aan meegedaan. Op een gegeven moment maakt de hoge uptime van het netwerk onvoldoende goed voor de (te) hoge prijs. Dan ga je dus kijken hoe je kosten kunt besparen.

Ik heb helaas 'van vroeguh' nog ISDN (waar ik geen gebruik meer van maak) i.c.m. ADSL. Natuurlijk zou ik kostentechnisch in elk geval mijn ISDN willen overzetten naar analoog. Dat is eigenijk niet zonder downtime van de internet verbinding te realiseren. Bovendien brengt KPN daarvoor forse kosten in rekening. Kortom, KPN zorgt er in dit geval voor dat het enige acceptabele alternatief voor omzetten van ADSL over ISDN naar ADSL pots, is eerst een jaar te gaan kabelen. Als dat bevalt zijn ze dus definitief een klant kwijt.

Ze zijn bij KPN het 'de klant is koning' principe vergeten. Dom, dom, dom...
Anoniem: 198808 @resma30 oktober 2007 12:31
Misschien om eens te kijken wat het verschil is in kosten tussen het opzeggen van je ISDN verbinding en daarna opnieuw een analoge verdingen of dus het overzetten van het ene naar het andere.

Vraag me af wat het verschil daartussen zal zijn.
Anoniem: 160471 30 oktober 2007 10:12
Ja als je een vervang middel geeft voor je core product. dat better is dan je Core product en goedkoper. dan gaan mensen overstappen. Hun winst steeg toch dus ik snap eigelijk niet dat er een probleem is.. Vaste lijn blijk uit-gefaced te worden alles is draatloos of in compa of via IP.

Dus op naar de toekomst, niet soms ?
Ik denk ook niet dat er een groot probleem is.

Het is wel zo dat mensen weg bij KPN gaan van het core product van KPN.
Aandeelhouders zullen daar niet blij mee zijn, want als eenmaal er geen vraag naar is, heeft het weinig bestaandrecht meer.

Gelukkig ziet KPN dit in en is ook bezig op andere markten:
-ISP's
-VOIP
-Diensten (getronics)

Dus wat dat betreft ziet KPN wel in dat ze andere dingen moeten gaan doen dan bij hun core product blijven. Dus is de afhankelijkheid van hun core product minder.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.