Review door de redactie

Best Buy Guide - Smartphone Best Buy Guide - Juli 2022

We geven een overzicht van de beste smartphones per prijsklasse, met testresultaten. Welke telefoons hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding?

163 8 jul

Best Buy Guide - Smartphone Best Buy Guide - Mei 2022

We geven een overzicht van de beste smartphones per prijsklasse, met testresultaten. Welke telefoons hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding?

184 6 mei

Best Buy Guide - Smartphone Best Buy Guide - Maart 2022

We geven een overzicht van de beste smartphones per prijsklasse, met testresultaten. Welke telefoons hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding?

157 4 mrt

Best Buy Guide - Smartphone Best Buy Guide - Januari 2022

We geven een overzicht van de beste smartphones per prijsklasse, met testresultaten. Welke telefoons hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding?

97 7 jan

Best Buy Guide - Smartphone Best Buy Guide - September 2021

We geven een overzicht van de beste smartphones per prijsklasse, met testresultaten. Welke telefoons hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding?

161 13 sep '21

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
14
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
+2
SanderBos 6 november 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Prima midrange toestel, een bijna alleskunner die lang mee zal gaan door langdurige updates en grote accu.

Pluspunten

  • Snel
  • Grote accu die lang meegaat
  • Mooi scherm
  • Goede camera's met veel mogelijkheden

Minpunten

  • Vingerafdruk scanner langzaam en bij stoffige vingers niet werkend
  • Geen draadloos laden
  • Erg groot
  • Geen notification LED

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Antonio di 21 oktober 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Gekocht voor mij zus op 21-sep-2021-voor-397-euro-bij-Simpel, die komt van een Samsung-J7-android-4.4-5jr-oud. Niet te zware telefoon met een fantastisch goed Amoled-scherm, erg belang voor mijn zus die slecht ziet. De camera is van uitstekende kwaliteit. De A52s 5G maakt op_mij een betere-bouw-indruk (moet-in-praktijk-nog-blijken) dan de A50 van Samsung van mijn dochter.

Pluspunten

  • prima camera
  • Vlotte processor. Is het "meer geld' waard t.o.v de Samsung A52 4G
  • fantastisch Amoled scherm
  • Refresh-rate 120Hz is geld meer waar t.o.v. Samsung A52 4G met refresh rate 90Hz
  • Nu (21-10-2021, zie Pepper.com) slechts 327 euro voor Studenten

Minpunten

  • Samsung bediening logica is niets voor mij

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
CeesBak 24 oktober 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Ik had al een poosje een oogje op de Samsung A52. Na een paar maanden gegaan voor de Samsung A52s 5G. Veel mensen zijn positief. Ik nu zeker ook.

Pluspunten

  • Prima scherm
  • Weinig extra software
  • Zeer goede batterijduur
  • Veel geheugen
  • Goede camera

Minpunten

  • Vingerafdruk scanner is wennen
  • Liever een breder scherm gehad
  • Vochtigheid maakt telefoon wakker

Eindoordeel

Score: 5

+1
ErikRo 21 oktober 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Prima toestel voor deze prijs 312 euro bij mijn abo verlenging kpn.

Pluspunten

  • Goed afleesbaar als ogen wat minder zijn
  • Relatief grote accu

Minpunten

  • Laad erg langzaam op zelfs met 25W snelladen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
tobiasos 27 juni 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Top telefoon. Met 140 van mijn motor gewaaid en in de middenberm van de A50 terecht gekomen. Een paar gele hesjes en "autopech" later de telefoon zonder schade uit de berm gevist. Aanradertje dus.

Pluspunten

  • Stevige telefoon
  • Lange levensduur batterij
  • 90 hz scherm
  • Goede prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Aan de grote kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
Jeroen041972 20 juni 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Doet veel redelijk maar camera en scherm zijn goed. Accuduur kan beter, gezichtsherkenning is slecht. Per saldo redelijk tevreden.

Pluspunten

  • Camera zowel foto als video
  • Lange ondersteuning software
  • Prijs / kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • Gezichtsherkenning
  • Skin over Android
  • Veel bloatware

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 4

0
RemyMM 3 maart 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Een goede telefoon voor een normale prijs.

Pluspunten

  • 120Hz AMOLED
  • IP67
  • MircoSD
  • 3.5mm Jack
  • Stereo speaker

Minpunten

  • Vibratiemotor
  • Geen HDR
  • Iets te groot

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 4

0
TheOnlyCollin 14 oktober 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Deze telefoon werkt perfect geen last gehad van traagheid en vingerafdruk en gezichtsherkening is ook snel. geen bixby onzin en uitstekende camera's. als je zit te twijfelen zou ik deze gewoon kopen de prijs kwaliteit verhouding is zeker positief.

Pluspunten

  • camera's
  • snelheid
  • gezichtsherkening
  • geen bixby

Minpunten

  • plastic achterkant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
L33n 10 januari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

In het goedkopere segment is dit wel een volwaardig toestel. Hij doet i.m.o. niet onder t.o.v. de S20 FE

Pluspunten

  • Prijs
  • Goed scherm
  • 3,5 mm plug

Minpunten

  • Geen draadloos opladen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Design Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

mijnzeegamer 22 september 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Enterprise Edition Zwart

Heb deze gekocht als een upgrade vanaf de A50. Duidelijk meerdere verbeteringen. Waterdichtheid, betere camera's en 120Hz scherm zijn daar een paar van. De vingersensor is helaas hetzelfde dus die is nog steeds niet de snelste maar doet wat het moet doen. Al met al erg tevreden voor 300 euro

Pluspunten

  • Waterdicht
  • Camera's
  • 120Hz

Minpunten

  • Langzame vingerprint scanner

Eindoordeel

Score: 5
LindyW 9 september 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Dit is een fijne en prima toestel voor licht alledaags gebruik. Zoals het checken van je mail en social media. Ik vind de plastic behuizing zeker niet storend en daardoor wel wat lichter.

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Prima camera
  • Redelijk snelle chip

Minpunten

  • Geen lange batterij duur
  • Storend selfie cam in scherm

Eindoordeel

Score: 4
Ginger Tosser 23 juli 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Ik snap alle lovende reviews niet zo.... :S Camera is best goed en de ondersteuning is voorlopig nog op orde. Maar daar heb je het wat mij betreft ook wel mee gehad. Kom van een 4 jaar oude pocopfone F1 af maar die is sneller dan deze A52S.

Pluspunten

  • Lange ondersteuning/update + Goede camera
  • Goede camera

Minpunten

  • scherm valt toch tegen in daglicht
  • batterijduur en opladen (laad traag!l)
  • Bixby (man, hoe slecht is dat!)
  • Bloatware
  • Vingerafdrukscanner is verschrikkelijk
  • snelheid (in alles, zeker in foto's opslaan enzo)
  • Sd kaart toegang is traag (snelle kaart!)
  • Had ik al gezegd dat ie traag was......

Eindoordeel

Score: 2
ikmattie 14 juli 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Kom van een Huawei P20 pro af, dus ben wel van high(er) end naar midrange gegaan. Prima midrange telefoon, als minpuntje wil ik toch wel de vingerafdrukscanner en benoemen. Traag en vaak werkt het niet goed. Ook de camera vind ik beduidend minder dan op mijn vorige telefoon.

Pluspunten

  • prijs
  • formaat
  • heerlijk scherm

Minpunten

  • vingerafdrukscanner
  • camera

Eindoordeel

Score: 4
Zybertweak 29 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Groen

Ik had de A52s 5G als toestel en kreeg de S21 5g als werk telefoon. In vergelijking vind ik de langere batterijduur en een iets groter scherm van A52s fijner., In vergelijking met de S20FE van mijn vrouw is de A52s geen trage telefoon en in veel opzihcten sneller.

Pluspunten

  • batterijduur
  • scherm
  • foto kwaliteit

Minpunten

  • Enige minpunt vind ik de kras gevoeligheid van zijkanten en achterkant, Tip: doe met transparate tape een randje om het toestel heen(zonder gaatjes te blokken). Dan krijg je minder snel krasjes op de zijkanten als er zand tussen je cover en het toestel komt. + gebruik ook een back protector folie.

Eindoordeel

Score: 5
gjjvandenberg 20 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Goed scherm en beste camera in deze prijsklasse, updates zijn dik in orde. Geluidskwaliteit spraak en muziek, bedraad en Bluetooth zijn veel beter dan telefoons die ik heb gehad van Realme en Xiaomi. Softwareschil heeft nog steeds af en toe een hapering, 120hz vraagt veel van de accu.

Pluspunten

  • zeer mooi scherm
  • zeer goed geluid via Bluetooth
  • lange software updates
  • beste camera in deze prijsklasse
  • goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • af en toe haperingen
  • refresh rate niet adaptief
  • "slechts" 25 watt snelladen.

Eindoordeel

Score: 4
Sanchaz12 4 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Na het lezen van reviews van de A53 toch voor de A52s gegaan als vervanging voor mijn Galaxy A40. Allround een erg complete telefoon zonder onnodige extra's. Ook in 2022 biedt de A52s veel waar voor zijn geld, zeker gezien de A53 in processorkracht een stap achteruit heeft gedaan.

Pluspunten

  • Mooi scherm met voldoende helderheid
  • Prima stereo speakers
  • Accu gaat met gemiddeld gebruik makkelijk twee dagen mee
  • Uitstekende mid-range processor
  • Updates tot minimaal september 2025

Minpunten

  • Trilfunctie voelt/klinkt goedkoop
  • Relatief veel Samsung bloatware
  • Zijkant/frame erg gevoelig voor krassen

Eindoordeel

Score: 5
gnaoot 4 april 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Als vervanging voor mijn defecte Pixel 3a valt mij vooral de goedkope trilmotor op. Deze lijkt meer op die van mijn allereerste smartphone van de Aldi... De vingerafdruklezer van de Pixel was daarnaast beduidend sneller. Ook was de WiFi-ontvangst een stuk beter. Positief is vooral de iets betere accuduur.

Pluspunten

  • Scherm
  • Prestaties
  • Accuduur
  • Camera's

Minpunten

  • Trilmotor
  • WiFi-ontvangst
  • Vingerafdrukscanner
  • Problemen met Android 12

Eindoordeel

Score: 4
YukoEsports 23 maart 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Hoewel deze smartphone op geen enkel gebied uitblinkt in vergelijking met de competitie in de prijsklasse maar heeft wel alles wat je nodig hebt. Zeer tevreden met de aankoop.

Pluspunten

  • Snel genoeg voor dagelijks gebruik en licht gamen
  • Waterdicht design
  • Uitbreidbaar geheugen
  • 3.5mm jack
  • Goed updatebeleid
  • Mooi 120Hz scherm
  • Prima camera voor alledaags gebruik
  • Bixby Routines zijn handig voor automatisering

Minpunten

  • Camera's niet super in laag licht
  • 15W-oplader in de doos
  • Vingerafdrukscanner heeft vaak meerdere pogingen nodig
  • Lichte bloatware

Eindoordeel

Score: 4
Y0d4 17 maart 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Groen

Na BBG van 2021 aangeschaft omwille het comfortabel scherm. Is een vlot toestelletje dat niet hapert in gebruik, iets te groot en zwaar naar mijn smaak. Jammer dat samsung apps er niet af kunnen, maar de camera app en updates compenseren. Na 6 maand in reparatie door flikkerend scherm.

Pluspunten

  • scherm
  • vlot

Minpunten

  • defect display
  • bloatware

Eindoordeel

Score: 4
InfinityG35 13 februari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Uitstekende allround telefoon met 4 jaar updates. Goede prijs/prestatie zonder echt zwakke punten.

Pluspunten

  • Snapdragon 778G. Snel, zuinig en toekomstbestendig
  • Lange updates
  • Goede camera
  • Micro SD slot & 3.5mm koptelefoon
  • Water/stof dicht
  • Optionele Samsung flip cover is een aanrader. Past erg mooi, met notification window. Geeft telefoon meteen een meer premium feel.

Minpunten

  • Samsung bloatware - dat kost je een paar uur klooien
  • Erg plastic, voelt niet heel premium. Op te lossen met de Samsung flip-cover

Eindoordeel

Score: 5
John Stopman 26 januari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Zeer snelle smartphone (778 cpu), veel geheugen (6GB ram, 128GB rom) en een mooi scherm: wat wil ik nog meer? ;-)

Pluspunten

  • Prima accuduur
  • 5G
  • Ondersteuning voor SD-kaarten t/m 1TB
  • Goede camera

Minpunten

  • NVT

Eindoordeel

Score: 5
HallonRubus 6 januari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Fijne allround telefoon die nergens in uitblinkt maar gewoon prettig werkt. Mijn eerste Samsung, de One UI is heel uitgebreid maar bevat veel bloatware en gimmicks. De vingerafdrukscanner is matig, maar ik gebruik toch Smart Lock met mijn bluetooth horloge en thuislocatie, dus hier kan ik wel mee leven.

Pluspunten

  • Batterijduur, snelheid, bouwkwaliteit allemaal prima in orde
  • Lichtsterke en detailrijke cameras
  • 3.5mm aansluiting
  • MicroSD/dual sim mogelijkheid

Minpunten

  • Kleurbalans camera vaak te warm
  • Hardnekkige Samsung bloatware en niet altijd even intuïtieve One UI keuzes
  • Nep-metalen rand die waarschijnlijk binnen een paar jaar afbladdert, hallo 2011
  • Geen snellader en headset meegeleverd
  • Vingerafdruk scanner werkt meestal niet de eerste keer
  • 120Hz enorme aanslag op batterij en dus in de praktijk niet de moeite waard

Eindoordeel

Score: 4
Flaat 30 december 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Na het lezen van de goede reviews heb ik deze A52 gekocht. Maar na een paar maanden gebruik ben ik hier toch niet echt heel tevreden mee. De software begint steeds meer te haperen en de batterij gaat nu al significant sneller leeg dan aan het begin.

Pluspunten

  • Prijs

Minpunten

  • Scherm kan niet heel helder
  • Laggy software
  • Batterij gaat nu al sneller leeg
  • Camera software langzaam
  • Foto's hebben te snel veel ruis
  • Fingerprint scanner langzaam
  • Weinig software updates, nog geen android 12
  • Laad erg langzaam

Eindoordeel

Score: 2
NPlatenkamp 13 december 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Duurste telefoon die ik ooit heb gekocht, toch niet tevreden. Slechte draadloze verbindingen. Bluetooth is langzaam of niet vindbaar. WIFI merkbaar langzamer dan oude telefoons in latency. Cellular bereik beduidend slechter dan oude telefoons (wegvallende gesprekken in bepaalde gebieden). Scherm erg fragiel. Verder snelle telefoon, goede cameras.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Snel
  • Goede cameras

Minpunten

  • Slechte draadloze verbindingen
  • Fragiel scherm
  • Cellular bereik slecht

Eindoordeel

Score: 3
Skybullet 25 september 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart

Overgestapt vanaf samsung S9, Je krijgt gewoon HEEL veel telefoon voor 400 euro. 120hz amoled, 5G, wif6, ip67, snelle proc, vingerafdruk in scherm. Ben heel erg onder de indruk van deze telefoon, alles werkte perfect en meteen uit de doos. Camera is goed, telefoon voelt supersnel en vloeiend. Dikke aanrader!

Pluspunten

  • prijs !
  • 5G, wifi6, IP67, 120hz amoled
  • stereo speakers, vingerafdruk in scherm
  • snel, vloeiend, mooi
  • grote batterij

Minpunten

  • Plastic behuzing ( zit toch otterbox omheen )
  • Geen draadloos opladen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee