€ 319,99 bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart Review

20 juni 2022, laatste update op 30 maart 2023, 436 views Rapporteer
Product gekocht 0

Doet veel redelijk maar camera en scherm zijn goed. Accuduur kan beter, gezichtsherkenning is slecht. Per saldo redelijk tevreden.

Update maart 2023: Ik kon maar niet wennen een alle aanpassingen die Samsung aan Android heeft doorgevoerd. Ook de rits met Samsung Apps, Bixby (voice assistent) wat zich steeds wil configureren en andere irritaties deze toch weggedaan. Ik heb nu via een goede aanbieding een Pixel 7 (geen Pro) gekocht. Alles kaal, geen eindeloze reeks vooringestalleerde Apps meer die je bijna niet weg krijgt. Ongetwijfeld kijkt Alphabet met alles mee, maar Samsung in elk geval niet meer. Het voelt ook een stuk sneller aan. Of dat echt zo is of een gevoel is onduidelijk. Gezichtsherkenning van de Pixel 7 is een stuk beter maar nog niet zo goed als van de iPhone 11.

Pluspunten

• Camera zowel foto als video
  • Lange ondersteuning software
  • Prijs / kwaliteitsverhouding

Minpunten

• Gezichtsherkenning
  • Skin over Android
  • Veel bloatware

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze mobiel gekocht omdat mijn oude telefoon al een paar jaar uit de updates was. Verder werkte het nog goed. Ik vergelijk het verder met de iPhone 11 die ik van mijn werk heb. Vergeleken met mijn vorige mobiel, een Motorola GS5 is deze iets groter, een stuk sneller maar ook met veel wijzigingen ten opzichte van stock Android. Alle icoontjes zien er meer Teletubbi uit. De foto's zijn weer wel erg mooi net als video's. En duidelijk beter dan van de Motorola.

Gezichtsherkenning werkt waardeloos vergeleken met de iPhone en grenst aan niet bruikbaar. Vaak dat ook bij voldoende licht mijn gezicht niet goed wordt herkend. Daar loopt Apple nog ver voor. Ik heb niet de nieuwe A53 gekocht omdat deze sneller was en een hoofdtelefoonaansluiting heeft. Ook was hij goedkoper en kan er een SD kaart in voor uitbreiding van de opslagcapaciteit. Nadeel is een jaar minder (security) updates.

Heb jij ook een Samsung Galaxy A52s 5G, 6GB, 128GB opslag Zwart?