Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Tomas Hochstenbach

Redacteur componenten

Twaalf monitorarmen Round-up

Opgeruimd staat netjes

Conclusie

Een monitorarm is een belangrijk onderdeel van iedere (thuis)werkplek, zeker als je met meer dan één scherm aan de slag gaat. Gelukkig hoeft zo’n steun niet meteen duur te zijn. Dat geldt vooral als je genoegen neemt met een monitorarm die niet is voorzien van een gasveer, wat betekent dat je hem na de montage van de schermen niet of nauwelijks meer in hoogte kunt verstellen. Voor thuisgebruik zullen de meesten daar vrede mee hebben, voor een gedeelde werkplek die je regelmatig wil verstellen, zouden we een model met gasveer serieus overwegen.

Beste goedkope monitorarm

In de goedkoopste categorie hebben we armen van Arctic, Ewent en NewStar getest. De laatstgenoemde maakt wat bouwkwaliteit betreft de beste indruk, maar ook de andere merken zouden we als ‘goed genoeg’ betitelen. Vanwege de wat eenvoudigere installatie en iets luxere afwerking hebben we tussen de goedkoopste twee een lichte voorkeur voor de Ewent EW1512, die we daarom voorzien van een Great Value-award.

Great Value Award

Betaalbaar met gasveer

Een steun met gasvering haal je vanaf zo’n 120 euro in huis. AOC, Arctic en SilverStone hebben alle drie een aanbod rond dat prijspunt. Perfect zijn deze armen geen van drieën, maar de SilverStone ARM21B is wat ons betreft het beste compromis en daarmee de ontvanger van de Excellent-award. Hoewel sommige niet-zichtbare onderdelen wat spartaans zijn afgewerkt, verloopt de installatie eenvoudig. Arctic levert met de Z2 3D Gen3 weliswaar toegevoegde waarde in de vorm van een usb 3.0-hub, maar de montage van de monitoren op deze arm verloopt niet erg gebruiksvriendelijk. De AOC is nipt het goedkoopst, maar is dan ook de enige arm waarvan de stevigheid wat minder is. Wil je echter een zo goedkoop mogelijke arm met gasveer, dan kun je hem overwegen.

Excellent award

SilverStone SST-ARM21B

Degelijk en verfijnd

Voor zo’n 50 euro meer heb je de keuze uit de steun van AmazonBasics en de SilverStone ARM22SC. Die laatste zouden we beschrijven als de meest Mac-fähige uit de test, met een luxueus aandoend uiterlijk van geborsteld aluminium. Alleen is de monitormontage niet eenvoudig. Eigenlijk heb je daarvoor bij deze steun gewoon twee man nodig: niet het toppunt van gebruiksvriendelijkheid. Dat heeft AmazonBasics bij zijn arm een stuk beter voor elkaar, met een eenvoudig installatieproces, een opvallend stevige verpakking en een duidelijke handleiding. Je moet alleen even weten dat je de veer flink moet aandraaien om de gewenste druk te krijgen. Verder krijg je in alle opzichten een net wat degelijkere en verfijndere monitorarm dan bij de goedkopere gasveersteunen. Ook aan de dubbele monitorarm van AmazonBasics reiken we daarom een Excellent-award uit.

Excellent award

Het topsegment

Tot slot vormen twee steunen duidelijk het topsegment: de R-Go Tools Caparo 4 Twin (gem. 262 euro) en de NewStar NM-D775DX (gem. 290 euro). Wat ons betreft is de NewStar de duidelijke winnaar. De constructiekwaliteit is de beste van alle armen in de test, terwijl de crossbar en hendel duidelijk meerwaarde bieden. De monitoren op de goede positie krijgen als bijvoorbeeld iemand anders plaatsneemt op een flexplek, is bij geen enkele andere arm zo snel gebeurd. De bijzonder gebruiksvriendelijke installatie en goede beschrijving daarvan, zowel op papier als in video, zijn wat ons betreft de kers op de taart. Ze leveren de NewStar NM-D775DX onze Ultimate-award op.

Ultimate award

Reacties (217)

Wijzig sortering
Voor degene die een monitor arm overwegen en in het bezit zijn van een IKEA bureau: Mocht het blad niet van massief hout zijn, dan moet er echt iets tussen de klem, zowel op het blad als eronder. Het gewicht van je monitoren is genoeg om door het dunne laagje hout te breken. Leg je er iets onder verdeel je het gewicht wat beter. https://imgur.com/a/d1tagON

En heel specifiek: Mocht je dan ook nog een MALM hebben met een kabelgoot, wees dan maar klaar om een boormachine of zaag erbij te pakken, want die goot zit enorm in de weg!

Dit weekend de Newstar geïnstalleerd. Ruimt mooi op, maar half m'n bureautje moeten verzagen.
Protip, bouw je ikea bureau zelf met een keukenblad, de alom bekende alex - karbly combo is niet voor niks een reddit favoriet: Ik heb zelf nog de capita poten tussen het blad en de kaststeunen gezet omdat ik met mijn 194 centimeter graag op ooghoogte zit. Meer beenruimte is zalig. Hieronder een linkje ter referentie hoe deze combo er bij mij uitziet:
https://www.reddit.com/r/...station_little_zen_oasis/

[Reactie gewijzigd door Zubsero op 15 september 2020 08:20]

Ik heb zelf de IKEA Gerton als bureaublad en deze is ook van massief hout. Voordeel vind ik dat deze een stukje dieper is dan de Karlby. Wel even schuren en lakken.

Het onderstel heb ik ergens anders gekocht (Fully Jarvis) en is in hoogte verstelbaar. Voor mij was het juist belangrijk dat het bureau ook lager kon, omdat ik slecht 1,55m ben (net zo groot als het Gerton blad dus).
Ik heb ook een Gerton gekocht ooit. Maar aan de onderzijde waren de uitsparingen erg lelijk voorgeboord. Dus teruggestuurd. Overwoog om er een bureau van te maken door hem kleiner te maken maar tcoh niet gedaan.

Die Karlby is niet van massief hout maar is spaanplaat met een massief toplaag.
Heb net van de week 2 oude gasveer steunen van m'n Malm gehaald. Moest met een heel klein schroevendraaiertje met twee vingertjes die steunen losmaken, wat een onding is dat bureau! Overigens nooit last gehad van t hour war kapot gaat, maar m'n steunen hadden dat van zichzelf al een redelijke plaat.
Ik had ook een MALM bureau, mijn 2-monitor arm paste net tussen de kabelgoot door, maar toen ik er een voor 3 monitoren kocht moest ik toch echt gaan zagen. Gelukkig is de goot wel MDF, en niet het papier waar het blad van gemaakt is.

Overigens een flinke deuk onderin het blad in beide gevallen, ik heb een grote placemat (gemaakt van kurkachtig materiaal) ertussen gestopt, maar een stukje metaal of zelf wat oud laminaat was beter geweest. Wat een rommel zijn die bladen zeg, er blijft ook niks over van je ergonomie als je zo'n dik blad hebt. Uiteindelijk heb ik de elektrische zit/sta van Ikea gekocht met een dunner MDF blad en dat werkt een stuk beter.
Mijn klem was inderdaad het probleem.Deze had gepast, maar ik kon de schroef niet aandraaien omdat de knop nog tegen de rand viel en ik 'm niet kon aandraaien. Daarnaast een relatief kleine plaat.

In de toekomst zal er écht wel een massief bureau komen, want van dit gehannes wordt werkelijk waar niemand vrolijk.
Ik heb deze perfect in het midden kunnen plaatsen in de opening van de goot. Hangt volgens mij eerder af wat voor klem de armbasis heeft. En ik zit met een dubbele arm-klem.

Alsook heb ik geen hout gebruikt, gewoon een stukje karton om de randen van de klem niet te hard door te duwen. Hij hangt er al zeker 6 jaar aan en zelfs al een keer eraf gehaald voor een verhuis. Nu met een 32 inch eraan nog altijd perfect.
Haha ja ja. En dan nog is de kans aanwezig dat op een goede ochtend bij het verstellen van je scherm, of als je half beschonken achter je battlestation plaatsneemt, dat bureautje toch een keertje KR*K zegt en er een vette deuk in het fineer zit, en je de arm niet meer op die plek kan monteren. Om over de andere schadegevoeligheid van dat fineer nog maar niet te spreken. Nee... voor alles dat een beetje gebruikt wordt... ben ik er wel van verschoond. Leuk voor de studentenkamer.

Maw. Bevestig geen arm aan die IKEA meuk. Koop een goed bureau. 250 euro ben je klaar, heb je een mooie, royale corner desk voor, industriele kwaliteit, verstelbaar, onverwoestbaar. Beste aankoop ooit.

Heb je die optie niet, dan inderdaad, verdeel het gewicht, in de basis een prima tip, maar het blijf behelpen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 16 september 2020 12:55]

Ik vind het een leuke review en ben positief verrast dat Tweakers deze heeft gepubliceerd! Ik mis eigenlijk al best een tijd dergelijke bruikbare reviews en vermoed dat de samenwerking met de buren hier positief aan heeft bijgedragen.

Zelf maak ik al geruime tijd (>10 jaar) gebruik van monitorarmen, altijd i.c.m. twee of drie monitoren (tegenwoordig met één ultrawide). Ik vind het ideaal om het bureau vrij te houden maar ook zeker voor de betere verstelbaarheid. Dat heb ik altijd al fijn gevonden maar met het toegenomen thuiswerken c.q. zwaarder gebruik "extra fijn", zogezegd. Een nadeel van één arm die geschikt is voor meerdere schermen is je verminderde flexibiliteit. Het werkt het beste met identieke schermen met een identieke afstelling; wil je daarvan afwijken zul je altijd even moeten kijken of dat past.

Bij het gebruik van meerdere schermen is het uitlijnen belangrijk - althans als je OCD krijgt van een ongelijke afstelling. Hierbij is het in mijn ervaring prettig als de monitorarm eenvoudig is bij instellen en je niet de hele tijd schroeven/onderdelen moet los- en vastdraaien.

Zelf gebruik ik al jaren NewStar - niet goedkoop maar stevigheid en flexibiliteit heb ik altijd kunnen waarderen. Ook heb ik dikwijls monitoren opgehangen die eigenlijk iets te zwaar zijn en - hoewel ik dit niet aanraad - heb hier nog nooit problemen mee ondervonden.

Mijn advies uit ervaring bij het aanschaffen zou zijn te kijken naar hoe vaak of dat je graag wilt afstellen. Steunen waarbij je zaken moet losdraaien, verstellen en vastdraaien zijn minder geschikt voor regelmatig verstellen. Wel kunnen ze vaak wat beter omgaan met een hoger gewicht. Steunen die op basis van gasveren stellen luisteren wat nauwer qua gewicht maar zijn vele malen flexibeler. Sta je vaak achter je bureau, wil je wat aan anderen laten zien (en draai je je scherm), deel je je bureau (jij, partner en/of kinderen) of wil je zelf vaak in andere houdingen zitten dan hebben deze echt de voorkeur.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 14 september 2020 14:13]

Ik heb de ultrawide aangeschaft van Dell, Dell UltraSharp 49 gebogen monitor: U4919DW en op de foto is hij te zien met 2 schermen boven elkaar.

Heb echter al redelijk wat gezocht en kan hem nergens niet vinden, als ik het zo lees combineer jij 2 gewone schermen met een ultrawide? Hoe doe je dit praktisch? heb je een voorbeeld toevallig?
Ik heb 2x U4919DW boven elkaar met de Ergotron LX Dual Stacking Arm, Tall Pole (white)
Als ik de technische gegevens bekijk dan is hij niet geschikt.

Ze raden aan tot 40", de kg's zijn volgens mij toch wel het belangrijkst: Zonder standaard - breedte: 121.51 cm - hoogte: 37.1 cm - gewicht: 11.4 kg en ze zeggen: Weight Capacity Two arms: 7–20 lbs (3.2–9.1 kg) each

Nu, je zegt dat jij deze al gebruikt en ik vermoed ook dat ze enige veiligheid marge hebben ingebouwd, hoelang gebruik jij deze al een voelt het stabiel aan?

Zou het erg zonde vinden om zo even 2000 euro weg te gooien omdat de beugel het gewicht niet kan houden 🤷‍♂️
Ik heb hem sinds Juni 2019. Eerst met de 49" Dell onderaan en een 25" LG (25UM65) bovenaan.
Sinds April 2020 heb ik de 25" vervangen door een 2e U4919DW.

Algemeen gezien voelt het heel stabiel en stevig aan.
Het is wel zo dat gezien de 49" zo breed is, en het VESA bevestigiginsoppervlak zo klein in vergelijking, dat het wat zal wiebelen als je echt lomp met je bureau doet.

Ik beweeg de monitors nooit. Ze zijn gemonteerd en ik roteer of verplaats ze nooit, dat lijkt me ook geen goed idee gezien gewicht/grootte.

Hij zit op een Ikea bureau gemonteerd en zoals iemand hieronder zegt zit de kabelgoot wel wat in de weg maar die zit er ook gewoon bij tussen geklemd :-)

Wellicht is het goedkoper om een arm te zoeken die enkel een "paal" is met 2 bevestigingspunten, zonder de zwenkarmen.

Ik heb deze poot genomen omdat je wat bewegingsruimte hebt om de monitors wat dichterbij te zetten, dat heb je niet met zo'n paal, tenzij je de hele paal dichterbij brengt.
Mag ik je ook vragen naar jouw gebruiks ervaring?

Valt het wat mee qua beweging van de ogen enzo?

Gebruik je ook effectief de beiden schermen tegelijk?

Oooh ik ben zo benieuwd 😎
Als je beide schermen opeen zet, dan zit je eigenlijk voor een 60" beeldoppervlak.
Ik zit er zelf ongeveer 80 à 90cm vanaf en gebruik ze beide tegelijk. Bovenaan bvb wat TV, movie, serie of spotify en ernaast iets wat ik in het oog moet houden. Op het onderste scherm de productiviteits software.

Je kan niet het hele oppervlak in 1 opslag zien vanop deze afstand dus je moet effectief wel je hoofd of ogen bewegen.

Door de kromming passen ze niet perfect op elkaar en heb je een kleine spleet tussen beide schermen die breder wordt naar het midden toe (±0,5cm). Dat stoort mij persoonlijk niet en aangezien de powerknop etc aan de onderkant zit is dit mss maar best.

Om de ruimte optimaal te benutten gebruik je best een display manager zoals FancyZones van Microsoft. Je hebt voldoende ruimte om sommige apps een permanente plaats te geven. Dat werkt heel goed.

Het enige wat ik liever had gehad was een hogere vertikale resolutie, 1600 ipv 1440 bvb.

Ik heb het 2e erbij gekocht toen ik door corona fulltime home office deed begin dit jaar, ik denk niet dat ik het anders zou gekocht hebben. (standaard IT job met 3x24" op kantoor toen, ondertussen 3x27" :-))

More is better maar misschien is 2 x 49" er wel over :-)
Zelf de Ewent EW1512 een tijdje gehad (6 maanden) maar die ging ontzettend doorhangen na een tijdje, hier hingen 2 x 24" Samsung monitoren aan deze zou ik dus niet aanbevelen, overigens is deze identiek aan de Newstar beugel.
Leuke review maar ik zou bij een vervolg toch graag de armen willen zien die niet aan het bureau gemonteerd hoeven te worden. Ik heb mijn bureau aan de muur gemaakt en heb dus geen mogelijkheid om de arm te monteren aan het bureau. Heb op dit moment een newstar voor een single beeldscherm maar er zal vast een tijd komen dat we een arm / steun willen voor twee monitoren
Leuke review maar ik zou bij een vervolg toch graag de armen willen zien die niet aan het bureau gemonteerd hoeven te worden. Ik heb mijn bureau aan de muur gemaakt en heb dus geen mogelijkheid om de arm te monteren aan het bureau.
In ieder geval krijg je bij de Ewent een onderdeel waarmee je met een gat in het bureau het ook kan monteren. Zie de doos:
Pass Through Installation
[edit]
Zie ook de handleiding, stap 1b.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 14 september 2020 22:46]

Ook bij de arctic z3 zit een steun voor door het blad.
Denk toch wel dat jij de uitzondering op de regel bent. Bureau steunen zijn makkelijker te monteren, geen gaten in de muren boren, makkelijk verplaatsen als je je bureau een keer verhuist en bij in hoogte verstelbare bureau's gaan ze gewoon mee omhoog.
Dan ben ik ook waarschijnlijk een uitzondering. Ik heb mijn bureau ook gewoon tegen de muur staan. Maar goed.
Mijn bureau staat ook tegen de muur maar als ik gaten ga boren in de muur voor de monitor op te hangen overleef ik de dag toch niet hoor.
De WAF van een stand die je aan de bureau vastmaakt is wel wat hoger.

Het verbaasd mij wel dat ergotron als merk er niet tussen zat.
Ik zocht naar één voor een ultrawide en die van ergotron kwamen er op reddit ed altijd als beste uit.

Wel fijne review.

Al vind ik de conclusie wel wat onoverzichtelijk lezen.
Mogelijks heb ik nog een tasje koffie nodig.
De AmazonBasics is identiek aan de Ergotron - ik heb zowel een ‘originele’ Ergotron single-arm als een AmazonBasics dual-arm. Op de AmazonBasics verpakking stond zelfs een sticker met Ergotron ;-)

Het enige verschil (behalve de prijs) is/was dat de AmazonBasics alleen in zwart wordt geleverd.
Heb ook de enkele met een 38" 21:9 scherm eraan en was de helft van de prijs van de Ergotron. Topping!
Als ik de technische gegevens bekijk dan lijken ze ook zeer identiek
Huh? De gaten in de muur zijn dan toch verborgen achter de monitor. Dus daar heeft de wife dan toch nul last van?
Vreemd, de WAF ligt hier toch echt bij de monitoren aan de muur bevestigen. :?
Ik werk al decennia met meerdere monitoren en heb al heel wat armen uitgetest. Om een arm stabiel op je bureau te klemmen, heb je ook wat steverigers nodig dan een ikea bureau met een blad van 2 cm dik. Daarom geef ik de voorkeur aan monitor standen met een voet die op het bureaublad staan. Dat geeft mij dezelfde voordelen en ze zijn wat mij betreft stabieler. Momenteel gebruik ik 2 https://www.suptekmount.com steunen met elk 2 24 inch monitoren en ben er heel tevreden mee. En met €40 / stuk via Amazon is mijn bankrekening ook tevreden. Suptek heeft bovendien armen met klem, wandmontage of stand en voor 1, 2, 3, 4 of zelfs 6 monitoren. Voor elk wat wils dus.
Mwah valt mee hoor. IKEA Linmon houd het hier al enkele jaren vol met verschillende monitoren aan een newstar single monitor arm (€15 op V&A :p). Denk dat ik die nu 10-12 jaar gebruik? Heeft van alles aangehangen in verschillende oriëntaties en is nog steeds superstabiel. Ook geen schade aan het werkblad (wat ook wel een belangrijk puntje is). Met glas zou ik echter wel kijken of je de load wat kunt verdelen met een paar stukken mdf oid. Glas is nou eenmaal gevoelig.
als ik mijn bureau verhuis, verhuis ik mijn muur mee. Dus dat is eigenlijk geen oplossing.
Vind het zelf ook niet erg praktisch dat monteren aan het bureau. Werk vaak met opstellingen met twee bureau's tegen elkaar of inderdaad tegen een muur en dan is dit geen optie.

Heb zelf een steun die je gewoon kan neerzetten en daar hangen twee 27" schermen aan. Deze steunen hebben wel een wat grotere voet, dus dat is dan weer iets om rekening mee te houden.

Verder prima review, goed voor wat variatie :)
Als ik mij niet vergis kun je sommige van deze monitorarmen ook bevestigen in een gat in je bureau. Ik heb dat bij enkele Newstar exemplaren in ieder geval gezien.
Heb zelf ongeveer 10 jaar een Newstar FPMA D960D in gebruik.
Zeer tevreden over en daarom ook zelf aangeschaft na wisselen van werkgever..

pricewatch: Newstar FPMA-D960D

Deze neemt zo goed als geen extra ruimte in.Het is enkel een aantal millimeter dik indien je bureau geen obstakels onder of boven het blad zelf heeft zitten die dit verhinderen.

Zelf nooit een probleem gehad met dat een bureau niet tegen de muur of andere bureau gezet kon worden. Mijn bureau staat daarnaast ook nooit op dezelfde hoogte maar heb ik altijd afgesteld op mijn lengte. Heb voor mijn werk nooit een permanent aangewezen bureau gehad die tegen de muur aan stond maar ik begrijp dat dit thuis soms niet anders kan. Voor thuis zal ik daar persoonlijk niet zo een probleem mee hebben en zou ik het vervelender vinden dat het bureau tegen een muur moet staan.
Veel van de gereviewde modellen kunnen gewoon door een 8-10mm gat door een bureau gemonteerd worden.
Leuke review maar ik zou bij een vervolg toch graag de armen willen zien die niet aan het bureau gemonteerd hoeven te worden. Ik heb mijn bureau aan de muur gemaakt en heb dus geen mogelijkheid om de arm te monteren aan het bureau.
Ook hierzo; ik heb geen 'bureau' als zodanig, maar een custom werkblad dat steunt op een dun en smal stalen profiel. Geen van de geteste systemen zijn mogelijk zonder werkblad of bestaande constructie sterk aan te passen.
De muur daarentegen heeft voldoende ruimte; scheelt ook weer werkruimte onder de monitor(en).
Webgnome die zijn er hoor en wij maken ze. al onze monitorarmen zijn zowel door het blad als aan het blad te bevestigen.
Als je bureau aan de muur hangt kunnen de monitoren dat ook wel. Tenminste, zo heb ik het gedaan bij 1 bureau. Ook muursteunen hebben draaiende versies, plus staat wel lekker strak.
newstart heeft dacht ik wel een aantal armen die aan de muur bevestigt kunnen worden.
Leuke review. Wellicht ook iets om binnenkort armen voor 3x27" schermen (en/of meer/groter) te reviewen? Denk dat menig tweaker niet stopt bij 2 monitoren.
Ik vind dit meer een overzicht van wat er op de markt te verkrijgen is. Een echte review kan ik het niet noemen. Het lijkt erop dat men de armen alleen even in elkaar gezet heeft misschien een monitor erop geschroefd heeft en de boel gelijk weer in de doos teruggedaan heeft. Ik mis de gebruikservaringen.

In de praktijk blijken monitorsteunen de opgegeven maximum belasting niet goed aan te kunnen. Na een aantal keer verstellen beginnen de armen dan spontaan te zakken.
Ik heb zelf ervaring met de Amazon Basics (één en twee schermen variant), maar die kunnen een monitor van 3.2 kilo in de praktijk toch niet goed aan.Je moet regelmatig de monitor weer omhoog tillen of dagelijks en na iedere verstelling de bouten zeer vast aandraaien. Een monitor van 2.7 kg gaat beter, maar ook dan moet je na een aantal keer verstellen de bouten weer even aandraaien.
Ik mis zelf ook een foto met gemonteerde schermen en de gebruikservaring of identieke schermen netjes naast elkaar (en netjes onder een lichte hoek) geplaatst kunnen worsen. Zeg maar een OCD score :Y)
Die miste ik ook. Ik vermoed dat er bij de meeste armen niet eens een monitor aan is bevestigd, maar alleen naar de gebruiksaanwijzing is gekeken.
Eigenlijk vind ik deze "review" Tweakers onwaardig. Een korte gebruikstest van 10 tot 15 minuten met een gangbare, relatief zware monitor had al veel informatie opgeleverd over de verstelbaarheid en stevigheid. Een tabelletje met de mogelijkheden (draaien, individueel/gelijk in hoogte verstelbaar, muurbevestiging mogelijk, max gewicht enz.) had een mooie toevoeging geweest.
Mee eens! Misschien zelfs korte filmpjes. Het hoeft niet strak gemonteerd te zijn (de video’s niet, de steun wel :+), maar dat kan al veel informatie verschaffen.
Kan het zijn dat de gasveer te licht staat afgesteld of defect is? Hier hangt een loeizware iMac aan de Ergotron, en 2 Dell monitoren aan de AmazonBasics. Superstabiel allebei.
Die gasveren staan al maximaal aangedraaid en zijn echt waardeloos. Er zijn al twee keer nieuwe geleverd, maar het blijft prut.
Van de 12 geteste monitor armen zijn er 4 die een 3 monitor variant hebben. En 8 die schermen 32'' a 34'' kunnen hebben in ieder geval groter dan 27''.

Misschien is dat antwoord op de vraag? Of bedoel je iets anders?
Het issue ontstaat wanneer je 3x 32" schermen wil hebben, de keuze is niet reuze...
Ik heb laatst deze besteld (moet nog binnenkomen): https://www.amazon.nl/gp/...tle_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

kan 3x32 inch en heeft gasvering. Ziet er veel belovend uit. Heb er zelf 114 voor betaald.
Super mooie comment dit dude, ik heb nav jouw opmerking deze dan weer genomen: https://www.amazon.nl/dp/...9967891_404437601_TE_item voor 84,95.

Ik zat al een tijdje te zoeken naar een goeie vesa mount, maar vond het allemaal zo duur. Na het lezen van deze reviews met vergelijkingen en jouw comment ben ik er eindelijk uit <3
Helemaal top! Ik vond de rest ook veel te duur of te fragiel eruit zien. Toen ik deze zag, was ik verkocht en heb ik de mount gekocht 😂
@dion1995 @SpAsMic
Deze ziet er top uit, ik ben wel geïnteresseerd. Ik ben benieuwd of de eerste armen ook naar achteren gedraaid kunnen worden zodat de monitors iets achter het bureau te plaatsen zijn? Ik wil 2x 27" ophangen, maar er niet al te dicht op zitten.. M'n bureaublad is maar 60cm diep.
Tot dusver heb ik niks van Amazon vernomen mbt de verzenddatum, dus ik vermoed dat er wel wat geduld nodig is om dat uit te vinden voor je...

Mocht je een geduldig persoon zijn, dan kom ik er (hopelijk) later op terug!
Goed, dus vandaag is hij binnengekomen en vanavond heeft het allemaal naar wens gefunctioneerd en heb ik er wat mee gespeeld. 1 van de 2 kantelpunten was wat zwakker dan de ander, waardoor ik mijn 32" scherm op de andere arm moest plaatsen, zodat hij niet voorover zou buigen, dat heeft gelukkig uitstekend gewerkt. De 'kilo indicatie' zou ik dus wat minder geven dan 9, waar mijn dell 7,6kg zwaar is. Toegegeven is dat met een kromming van 1800R, maar op de doos wordt aangegeven dat deze constructie daarmee om zou kunnen gaan. Mijn 27" asus PG279Q wordt echter zonder probleem gedragen, dus mogelijk heb ik gewoon pech gehad met 1 zwak kantelsysteempuntje.

Het is niet het meest mobiele stel armen, 32" boven 27" plaatsen lukt daarom niet met deze constructie, maar er kan voldoende mee gedaan worden om hier naar wens te functioneren en het systeem voelt dan ook robuust en betrouwbaar. Ook de wegwerkopties van de bedrading bevalt goed, het ziet er hier inmiddels allemaal gelikt uit. Al met al kan ik voor de kleine 90euro die ik hiervoor heb betaald dit product wel aanraden, maar dat is onder voorbehoud van het gewicht van je scherm, want boven de 7,5kg zou ik het niet riskeren.

Op je vraag kan ik dus beantwoorden dat het idd goed mogelijk is om de monitoren achter je bureau te laten hangen.

Hopelijk heb je hier wat aan. Mocht je iets mooiers vinden, dat bijvoorbeeld zelfs boven en onderplaatsing toetstaat, dan hoor ik het graag. Ik zal hier de komende jaren zelf gebruik van blijven maken, maar een opvolger in het vizier hebben kan geen kwaad ;)

[Reactie gewijzigd door SpAsMic op 27 september 2020 00:32]

Ha @SpAsMic. Fijn dat je er op terug bent gekomen :) Klinkt alsof het wel een deugdelijk product is, mits je er niet te zware schermen aan monteert. Ik heb hier 2x Dell U2715H staan, die wegen zonder voet 4,9KG dus ik verwacht dat dat prima moet lukken dan. Zit zelf nu alleen nog een beetje te twijfelen om ze aan de muur te hangen in plaats van op het bureau te monteren met een klem. Ik neem deze zeker mee in mijn overweging. Erg bedankt :)

Mocht ik nog wat moois vinden, zal ik het even met je delen.
Oh, dan ga ik het nog wat beter lezen. Ik had de plaatjes gebruikt om snel te orienteren, en die waren allemaal voor 2 armen.
Denk dat menig tweaker niet stopt bij 2 monitoren.
Ik zie op het forum juist steeds meer berichten over ultrawide monitoren, dus er zijn ook mensen (waaronder ikzelf) die al stoppen bij 1. ;)

Zelf maak ik al bijna twee jaar tevreden gebruik van een pricewatch: Dell Alienware AW3418DW Zwart met de AmazonBasics monitorarm
Bij uktrawides krijg je echter weer andere issues zoals verschuiving van het kantelpunt door bijvoorbeeld curved monitors. Zo is de odyssey G9 een draak van een scherm om op een monitorarm te hangen. Niet omdat ze het gewocht niet aankunnen maar doordat het zwaartepunt te ver naar voren ligt en de kantel gewrichten daar vaak gewoon niet op gebouwd zijn.
Ergotron speelt hier op in en komt binnenkort met een adapter voor hun HX arm die de G9 aan kan ;)

[Reactie gewijzigd door thibaultvdb op 14 september 2020 20:32]

Sinds kort heb ik ook een monitor arm. Wel eens waar een tweede hands arm maar die in het hogere segment valt. Deze Ergotron arm bevalt erg goed en heeft ook de mogelijkheid een meegeleverde laptop houder te installeren: Ergotron LX Dual Stacking Arm. De bouw kwaliteit is uitstekend. Dit had ook nog een mooie arm geweest om in de review mee te nemen

[Reactie gewijzigd door susscorfa op 14 september 2020 14:21]

De AmazonBasics dubbele monitorarm is identiek aan de Ergotron LX Dual Stacking Arm. Ik vermoed dat Amazon deze van Ergotron onder eigen label uit brengt.
Je hebt gelijk de "AmazonBasics Premium" (op zich al een interessante naam) lijkt verdacht veel op de Ergotron side-by-side en zal het zelfde zijn. Ik weet niet of die met de zelfde extras word geleverd.
deze quote komt van de amazon website en bevestigt het een beetje.
My package says Ergotron manufactures the arm for AmazonBasics. I would assume the two models are identical unless Ergotron keeps an upgraded version for their proprietary use
By TahoeBen on September 18, 2019
Ok maar dat lijkt meer op iets dat in opdracht voor Amazon wordt gemaakt dan dat Amazon t gekopieerd heeft.
Zou goed kunnen dat het in opdracht van Amazon wordt geproduceerd door Ergotron. Daarbij kun je je natuurlijk wel afvragen hoe 'vrijwillig' de deal voor deze productie tot stand is gekomen. Mijn inziens is het niet ondenkbaar dat Amazon enige vorm van druk heeft uitgevoerd om Ergotron zo ver te krijgen.
AmazonBasics staat er ook wel bekend om om producten te kopiëren.
Je wordt wel ge-downmod maar dat is echt zo. Als een product goed loopt op Amazon krijg je een bericht dat je account verlopen is of wordt gecancelled. En dat AmazonBasics daarmee verder gaat onder hun eigen label. Of ze komen met andere vieze praktijken.

Mensen die aan FBA doen, deden weten vast wel wat ik bedoel. Junglescout.com checkt populariteit, wat het heeft opgeleverd etc. En dit houdt Amazon ook bij en zo worden vele start-ups onderandere ik de dupe van.

Opeens ene flinke verhoging van de magazijnopslag, moet meer betalen per betaling wat niet afgesproken is(je moet echt goed de kleine lettertjes lezen). En als ik echt niet mee doe met hun prakijken dan wordt mijn account verbannen en pakken ze het zelf op.

In het begin was dit een goed bedrijf. Maar naarmate Amazon zag dat ze onder hun eigen naam alles kunnen verkopen is het echt magertjes geworden.

Hele werk aan China supplier zoeken, logo maken, eigen barcode maken (wat een request is) eigen handleidingen maken, want dat verkoopt natuurlijk beter etc. Allemaal wordt het overgenomen. En de rest tja moeilijk ophalen je eigen opgeslagen spullen.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 14 september 2020 16:31]

O.T. Onder andere deze praktijken weerhouden mij ervan bij Amazon te bestellen. Vroeger nog weleens besteld maar na me een beetje meer te hebben verdiept in de werkwijze van Amazon hebben wij besloten dat bedrijf niet langer te sponsoren, ik denk dat niemand dit bedrijf teveel moet sponsoren. Ze lijken nu goedkoop maar als ze meer shops om zeep hebben geholpen gaan de prijzen gewoon naar advies verkoopprijzen en is de consument onder aan de streep een stuk duurder uit en een boel mooie bedrijven kapotgemaakt. Maar ieder zijn ding natuurlijk

[Reactie gewijzigd door bapemania op 14 september 2020 19:09]

werkt dit ook op een glazen bureaudesk ? ik heb nog een oudere glazen bureau van IKEA.
En zou graag de armen erop willen installeren. vaak zie je alleen houten en alle soorten.
Ik heb al geruime tijd de pricewatch: Arctic Z2 Pro en die had ik voorheen ook op mijn glazen IKEA bureau gedaan (2x24") en dat ging prima (y)

[Reactie gewijzigd door Milo44 op 14 september 2020 16:20]

Werkt wel, maar je moet wel opletten dat het de kracht aan kan. Een monitor die slechts 'staat' is nog wel te doen, maar als je een arm hebt die ook nog ver uit kan strekken zou dat best wel eens te veel kunnen zijn (ook voor goedkope houten bladen overigens).

De voet zelf (bij mijn Ergotrons in elk geval) heeft vaak rubberen pads in een zakje zitten zodat je ze relatief stevig aan kan draaien zonder je glas te breken.

Een andere optie is de arm aan je poot of balk vastmaken, dat werkt vooral goed met verlengde paal en de schroefbevestiging in plaats van de klem.
Deze heb ik ook (meer dan 8 jaar inmiddels). Is echt een top ding. Veel zwaardere kwaliteit dan andere monitorarmen.
De Egotron armen en andere systemen zijn van uitstekende kwaliteit. Heb al ~15 jaar diverse spullen van ze gebruikt, zit nu met een opstelling van twee Ergotron LX armen met verlengde paal, en twee Neo-Flex armen.

Ergens in de toekomst misschien zo'n variant met middenbalk uitzoeken en de Neo-Flexen weg doen, als de schermen altijd parallel moeten hangen werkt dat perfect.

Valt me op dat ze niet eens in het artikel genoemd worden.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 14 september 2020 15:00]

Ik heb ook een Ergotron aangeschaft recentelijk, de HX wallmount. Geen enkele andere arm kan de Odyssey G9 supporten buiten deze. De tilt heb ik moeten blokkeren maar daar komen ze binnenkort ook met een adapter voor die het automatisch kantelen van een te zware monitor verhelpt. Ben er heel tevreden over!
Supe rmooie monitor arm als header en die zit dan niet in de test :D

Zelf op zoek iets wat mijn 49inch ultra super wide kan dragen, gewicht is vaak wel okay, maar curved monitoren hebben het gewicht meer naar voren.
Mijn dank is groot! deze oogt inderdaad vrij stevig en zou meoten werken volgens de specificaties.
Die in de header is gewoon de NewStar NM-D775DX die in de test zit hoor ;)
Mijn fout, op mobiel leek het een stand voor een enkele monitor in de header. TOen ik de reviews las waren het allemaal multi monitor setups natuurlijk, dus ik had zoiets van wat moet ik met een multi monitor arm terwijl er in de header er een single monitor setup leek te staan. Iets wat achteraf dus niet het geval was.
Probleem met zo'n armen is dat je de tafel beschadigt waaraan je het vast klemt en door de tijd heen blijft de klem niet goed vast zitten ook. Ik heb zelf een paal op wielen met een draaibaar ding waar je de monitor aan kunt schroeven..stevig vast en nooit problemen..is dan wel niet geschikt om vlak voor je neus te zetten..
Er zitten rubberen delen onder de klemmende delen en als je deze eenmaal aangedraaid hebt kan je zelfs nog opteren voor een extra moertje dan gaat dat echt niet los.
Er zitten rubberen delen onder de klemmende delen en als je deze eenmaal aangedraaid hebt kan je zelfs nog opteren voor een extra moertje dan gaat dat echt niet los.
Hangt er toch echt helemaal vanaf wat voor een tafel je gebruikt..Ik ga echt niet speciaal een tafel kopen waar zoiets goed aan te bevestiging is..is me een beetje teveel van het goede.

In ieder geval is zo'n uitschuifbare monitor op tafel een optie wat ieder voor zich moet overwegen/proberen. Ik heb zelf niks met monitor op de tafel bij normaal computergebruik en zou dan toch, als dat mijn ding was, met een toetsenbord op benen en monitor aan paal met wieletjes gebruiken (wat ik alle kanten op kan duwen/hoog en laag zetten ook)..

Ik heb een PC, statafel en een monitor aan een paal met poten geschroeft maar vind een laptop eigenlijk veel handiger en gebruik ook eigenlijk alleen nog maar laptops.

Ik game af en toe maar dan heb ik de monitor op een TV rek met wieletjes. wat ik ook alle kanten op kan schuiven.

Maar zoals gezegd zoiets als een uitschuifbaar ding voor de monitor is het overwegen waard.

[Reactie gewijzigd door 8mile13 op 14 september 2020 22:33]

Ik kan me naast een sterk schuin aflopend tafelblad geen bureau, eettafel of überhaupt tafel voorstellen waar je dit niet zonder moeite op zou kunnen monteren.

De rest van je verhaal kan niet iedereen wil en/of doet dezelfde dingen met zijn of haar spullen.
.. sommige tafels hebben gewoon te weinig ruimte aan de rand om zo'n ding te monteren. Daarnaast zijn er materialen waarop het wegglijdt.
Ben toch echt benieuwd naar een foto van jouw bureau want, glas, vezel board, karton vulling, Trespa, composiet een gewoon natuurlijk eiken hout doen het allemaal perfect.
Enkel bij de glazen tafel en trespa hebben een extra plankje gemaakt ter grootte van het onderste schroef deel omdat die dunner waren dan de minimale dikte die de arm standaard aan kon.
Ik gebruik geen bureaus.

Ik heb een uitklaptafel in de keuken. Dat heeft aan de zijkant blad voldoende ruimte om iets vast te klemmen. Aan de voor en achterkant niet. Omdat die uitklapbladen de ruimte onder het blad vullen en niet echt goed vastzitten zoal dat nooit echt stabiel zijn ...daaronder is er ook maar 3CM ruimte om iets vast te klemmen.

In de woonruimte heb ik een statafel. Die is wel groot en stevig maar daar ga ik geen arm/monitor op monteren..Ik denk dat sowieso het mechanisme om die statafel schuin te zetten (of recht) dat niet kan hebben.

Dus zoals eerder gezegd..zit er dik in dat ik extra een tafel zou moeten kopen die geschikt is voor zo'n arm/monitor.
Haha ja dat maakt het wel erg lastig 8)7 maar dat kan geen kritiek zijn op deze armen. Dat is hetzelfde als kritiek hebben op sneeuwkettingen die niet passen op een auto die je niet hebt.. :Y)
LOL jij denkt zeker dat iedereen een bureautafel in huis heeft..en dan noem je mij gek...
Kan me niet herinneren dat ik je gek noemde en ik deed nergens de aanname dat iedereen een bureau heeft.
Ik zei dat dit soort monitor armen op zo'n beetje elke soort tafel* gemonteerd kunnen worden.

* horizontaal gemonteerd vlak
Dat poppetje met die hamer is toch echt een verwijzing naar iemand die met een hamer op z'n kop is geslagen en daarom niet meer 100% in orde in de kop is.
quote: GewoonWatSpulle
Ik zei dat dit soort monitor armen op zo'n beetje elke soort tafel* gemonteerd kunnen worden.
Je suggereerd hier dat zeg maar bij 99% van alle tafels zoiets gemonteerd kan worden. Wat gewoon niet waar is.

Er zijn tal van tafels met rare vormen of een heel dun blad of te instabiel om een arm met daarop een monitor aan vast te maken. Kijk alleen maar eens naar tafels met een glazen blad..glas/gehard glas.. die gewoon ongeschikt voor zoiets zijn.
https://www.google.com/se...oECA4QAw&biw=1258&bih=575
Zo'n beetje staat niet gelijk aan 99% anders had ik dat wel gezegd.
Dat poppetje sloeg op het feit dat je zegt dat je geen horizontaal vlak in huis hebt waar het op kan en dus aangeeft dat zo'n arm niks is.
Die glazen tafels zijn absoluut geen probleem wat ik al eerder aangaf met een extra plaatje om de dikke van het blad op te vangen en eventueel zelfs de kracht over een groter oppervlakte te verdelen.
Je geeft in ieder geval niet snel op 8)7
man je zit gewoon je eigen flauwekul te verdraaien...alweer...succes ermee..
Ben toch wel benieuwd welke flauwekul ik dan verdraaid zou hebben? :?
En wat betreft succes er mee, klopt ik heb met verschillende monitor armen al succes gehad, ook in de "uitzonderlijke" gevallen die jij schetste.
Dat zal dan wel aan het gebruik liggen.
Hier op kantoor staan honderden van die dingen en nog nooit een bureau beschadigd of klemmen die niet goed vast blijven zitten.
Hangt er toch echt helemaal vanaf wat voor een tafel je gebruikt..
ik heb hier een antieke 16:10 27" SPVA Samsung monitor van 11 kg.
Kon er geen betaalbare single arm voor vinden met zo'n klemverbinding die 11 kg. kan hebben, kijk er dan ook van op dat een dubbele arm met dezelfde klemverbinding 18 kg. kan hebben...
Die kan er perfect hetzelfde uitzien, maar zal dan qua constructie een stuk steviger uitgevoerd zijn, lijkt me?
Los daarvan kan die enkele die je vond 11kg aan op 1 arm, en kan deze dan maar 9kg per arm. Ziet er naar uit dat niet de klem maar wel de bovenliggende constructie een beperkende factor kan/zal zijn.
Ik ben ook gruwelijk lang aan het zoeken geweest, en via GOT gaf iemand mij deze tip:
https://en.newstar.eu/mon...r-flat-screen-desk-mount/

Deze mag 12KG hebben.
Ik zou juist willen weten welke arm geschikt is voor 34+ ultrawide schermen.
@Tomas Hochstenbach Hebben jullie ook een afweging gemaakt om 1 grote monitor te gebruiken voor deze test in plaats van 2 monitors?
Ik heb hier zelf 2 stuks pricewatch: Newstar NM-D775BLACKPLUS
staan en ben daar best tevreden mee. Heb een 34" UW op de ene en een 49" op de andere, waarbij de 34" boven de 49" staat (dus met de arm volledig gestrekt omhoog). Prima stabiel.
Vraagje, Ik heb zelf een 49" ultrawide (de chg90) en deze hangt op een gewone NM-D775 en ik merk dat ik de vooruit achteruit kantel schroef wel heel hard moet aantrekken en dat de monitor soms nog vooruit kantelt.

Heb jij dezelfde issue met de 775blackplus? Want als die het niet heeft bestel ik me die :)
Ik heb hem wel enorm (tegen het krankzinnige aan) hard aan moeten draaien, maar hij is nog geen een keer omlaag gezakt in de paar maanden dat ik hem nu gebruik.
Ja heb ik ook al gemerkt. De arm zelf is geen issue maar zelfs als ik het krankzinnig hard aandraai gaat ie na verloop van tijd toch bewegen.

En dan doe ik hem elke keer los want ik heb bang dat als ik gewoon de monitor omhoog plooi dat ik gewoon mn vesa plaat er uit scheur :s

Ik ben dan ook echt op zoek naar iets degelijk. Maar mss zoals @supersnathan94 hieronder zegt moet ik eens kijken of er niets voor curved monitoren bestaat ^^

[Reactie gewijzigd door Epiecs op 15 september 2020 08:05]

Dat is inderdaad een heel groot probleem met vooral curved ultrawide displays. Het zwaartepunt ligt te ver naar voren waardoor je de kantelpunten eigenlijk fysiek vast moet zetten. Zijn ze helaas niet op gebouwd.
Je zou haast een contragewicht op de VESA plaat bevestigen

Monitor - monitorarm op vesa - contragewicht dat naar achteren steekt
Ja maar dan ga je weer over het gewichtslimiet heen. 1st world problems dit XD
1 2 3 ... 8


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True