Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Guitar Hero: Warriors of Rock

Conclusie

Het maakt van Warriors of Rock toch weer een indrukwekkend geheel. De Quest Mode is dan wel het boegbeeld van het spel, het is niet het interessantste onderdeel. Daar is het verhaal te flauw voor. Gelukkig is er genoeg om dat te compenseren. Zo heeft Warriors of Rock een uitstekende verzameling songs, die prima bij elkaar passen. Het is weer pure rock en dat lijkt een beperking, maar het komt de game alleen maar ten goede. Daar komen de lekker moeilijke uitsmijter van Megadeth en het gehele 2112 van Rush nog bovenop. Verder zijn er eigenlijk alleen kleine verbeteringen. De cameravoering is beter dan ooit, de toevoeging van de meter die de tijd aangeeft is prettig, maar vooral het uitgebreide aantal Challenges vormt een hele verbetering, net als het feit dat ze nu aan QuickPlay zijn gekoppeld. Het maakt van Warriors of Rock toch de meest gelikte GH-versie tot nu toe.

Pluspunten:

- Prima songkeuze
- Challenges gekoppeld aan QuickPlay
- Bij elke song voor elk instrument verschillende Challenges
- Nieuwe song van Megadeth en het volledige 2112 van Rush

Minpunten:

- Wat mager verhaal

Eindcijfer: 8,5

Titel Guitar Hero: Warriors of Rock
Platform Xbox 360, PlayStation 3, Wii, DS
Ontwikkelaar Neversoft
Uitgever Activision
Releasedatum reeds verschenen


Laagste prijzen voor: Guitar Hero: Warriors of Rock, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (19)

€ 19,99

€ 19,99

BekijkLees meer

Reacties (39)

Wijzig sortering
Ik vind de songkeuze juist een beetje slap. Ik vind er welgeteld 2 mooie nummers tussen zitten. Uiteraard is dit smaak, maar dit is smaak van de metalfan. Ik zie liever een Mainstream guitar hero met een paar hits uit indie rock/metal/e.d.. Plus de grote hits die er nog nooit in geweest zijn.

Billy Idol - White Wedding
Kiss - I was made for loving you

dat soort nummers.
Ik vind de songkeuze goed, heel veel tracks die ik leuk vind. Had dit niet verwacht, ik dacht inmiddels hebben ze alle leuke tracks wel gebruikt voor vorige versies van Guitar Hero.

Maar goed mijn muziek smaak is heel breed, van alternative rock naar technical death metal.

Ik heb het idee van guitar hero dat neversoft een voorkeur heeft naar Thrash Metal.
Staan altijd wel Thrash nummers op elke guitar hero op Aerosmith na. Metallica is Thrash metal dus dat zegt genoeg en nu vragen ze Dave Mustaine van Megadeth om een track te maken xD
Nou ik vind het te kort door de bocht om te zeggen dat Metallica Trash Metal is. :'(

Metallica heeft diverse stijlen. Varierend van Trash Metal tot hardrock. Ballads inbegrepen

Kill 'm All en Ride The Lightning is echt Trash Metal, maar daarna wordt het toch al weer een stuk gevarieerder.

(Metalmania is een Metallica fan van het eerste uur, en heeft dus ook alle lp's / cd's van ze) :*)
Ik ben ook een metallica fan van het eerste uur, tot aan het black album. Daarna vond ik ze toch niet meer zo goed hoor. Af en toe zat er eens een positieve uitschieter (fuel bijvoorbeeld, die gaat nog wel) tussen maar veel is het tegenwoordig niet meer. Let wel, in mijn mening (die niet humble is:p )

wat ik trouwens opvallend vind is dat er zo wordt gedweept met Mustaine. Hoewel ie best rockandroll is is ie ook een heel vervelend mannetje geweest. Ik lees bijvoorbeeld wel dat Mustaine bij Metallica hoorde, maar niet dat ie er ook weer net zo fijn uitgekickt is.

Verder heeft zijn eigen bandje wegens zijn gedrag/karakter ook de nodige wisselingen in de bezetting mogen meemaken....

maar goed, neemt niet weg dat ze lekkere bands hebben: Queen, Rammstein, Muse.

offtopic: ze zijn wel consequent, die gozer van Nickelback schijnt net zo'n lastig/aggressief mannetje te wezen als Mustaine :p
Flame: Als je metallica fan van het eerste uur was had je op zijn minst Thrash Metal goed kunnen spellen of luister je vuilnis metal?

Tot aan And Justice for All is het zeker Thrash Metal te noemen met een enkele ballad. (Overgrote deel van de GH: Metallica tracks) Daarna is het commerciële modern rock.

De reden dat ik Metallica Thrash Metal noemt is omdat ze ermee bekend geworden zijn ;)
Ja tuurlijk, Death Magnetic is commerciële modern rock... 8)7
I Was Made For Loving You is inmiddels al beschikbaar als dlc voor Guitar Hero.
Voor mij is de tracklist ook niet echt interessant, en de veranderingen t.o.v. GH5 vind ik nou niet echt spectaculair. Challenges waren al beschikbaar maar alleen in career mode. Op de GH site staat wel dat je GH:WT, GH:SM, GH:M, GH5 en GH:BH nu allemaal kunt importeren naar Warriors of Rock en naar GH5+GH:BH. Dat is dan wel weer een plus punt, vanavond maar even proberen!

@Reiniertjuhhh

KISS - I was made for loving you is uitgebracht met het kiss trackpack
ik vidn de songs juist erg goed..

muse, nickelbakc, metallica, black sabbath, slash, Rise Against, ZZ top etc.... Vind dit 1 van de beste lijsten tot nu toe
"Een mainstream GH..."
Buiten de eerste 2 (en ook nog een beetje de 3de) zat er imho teveel mainstream in. Goed dat ze nu terug o.a Dethklok (voor de echte metalhead is dit echt geen onbekende band) en andere echt "zware" groepen er hebben ingestoken.
Geen Ruby van Kaiser Chiefs meer! (man, wat is dat een saai nummer)
Ze moeten echt een Band Hero 2 uitbrengen, waar ik een groot fan van pop/country/softrock/etc ben. (Ja, dat zijn de genre's in BH)
zo jammer dat ze deze spellen niet meer op de pc uitbrengen... gebruik guitar hero 3 nog regelmatig voor even een paar minuten gamen tussen dingen door
Probeer Frets on Fire eens, Heeft absoluut geen gelikte visuals (gewoon alleen de gitaarnoten die langsscrollen, min of meer), maar je kan wel alle Guitar Hero songs die je hebt importeren -- en met een beetje zoeken zal je nog veel meer songs vinden, waarvan het downloaden naar ik meen nog steeds legaal is in Nederland.
Heb ook best plezier gehad met frets on fire (of fofix eigenlijk), maar in mijn ervaring zit je toch wel veel te hannesen met timings voordat songs lekker spelen. Ik had zelf ook de uit gh3 geripte songs, maar ook daar deed dat probleem zich voor...
Al met al kan het zich mijns inziens helaas dus toch niet meten met de commerciele varianten.
Zijn losse songs voor te downloaden als ik het goed heb.
Ik heb bij deel 3 nooit iets kunnen downloaden hoor... DOWNLOADS COMMING SOON, niet dus :S
Wel raar trouwens dat op gamespot voortdurend heeft gestaan dat die wel op pc zou uitkomen.
Deel 4 (World Tour) is trouwens wel gewoon op PC uitgebracht..
Ik ben eigenlijk wel klaar met Guitar Hero; het is leuk en ik zal deze ook wel weer gaan kopen en met veel plezier spelen, maar waar ik echt met smacht op wacht zijn de nieuwe Pro Intruments van de aankomende Rock Band 3; lekker echt gitaar (leren) spelen en vooral ook dat je de gitaar bijv. gewoon op een versterken kan aansluiten en spelen zonder het spel spreekt me erg aan.
snap niet dat iedereen dit zo geweldig vind... Ik denk dat de enige mensen die er opgewonden over zijn, mensen zijn die nog geen instrument spelen..

Als je los wil spelen zal je een versterker nodig hebben, en de gitaar gaat ongetwijfeld enorm slecht klinken.
Ook schijnen veel mensen te denken dat ze hiermee evel sneller gitaar leren spelen als in het echt ofzo, terwijl je gewoon even lang bezig bent als iedereen die het wil leren..En ben benieuwd hoeveel mensen op het hoogste level een solo van slash oid mee willen spelen
1. Inderdaad mensen die nog geen instrument kunnen spelen. Mijn ouders hebben nooit muzieklessen voor mij kunnen betalen gewoon omdat ze het geld niet hadden. Bovendien heb ik op dit moment geen zin in dat oude model van wekelijks een afspraak maken bij een of andere stoffige leraar om dan heel de week te moeten oefenen. Ik heb daar geen tijd voor om die afspraken aan te gaan en ik wil spelen wanneer ik dat wil, en niet wanneer ik een afspraak heb.

2. Ja, ik verwacht ook niet dat het topkwaliteit gaat zijn. Het moet verkoopbaar blijven. Als het dan toch aanslaat (haha), kan ik nog altijd overschakelen op een echt instrument in plaats van dat speelgoedje.

3. Ik verwacht helemaal niet dat het sneller gaat. Wel beter dan het gewoon van scratch te leren uit mijzelf. Maar zoals ik hierboven schreef bij punt 1, heb ik geen tijd voor een wekelijkse afspraak.

En ik verwacht zelfs niet eens dat ik het even snel zal leren als iemand op muziekles.
bovendien is het gewoon veel gaver om op echt snaren te slaan dan op knopjes.
Dat zijn toevallig wel de meeste mensen, zeker onder het publiek van deze games. Het is volledig optioneel en zolang het goed in elkaar zit, kan er volgens mijn weinig bezwaar tegen zijn, nietwaar?

Dat mensen denkt dat het sneller zal gaan met deze game, zegt meer over die mensen dan over de game en developers. Het idee is echter wel dat men van niks tot best ver kan komen met de game, omdat ook de Pro gameplay vier moeilijkheidsgraden heeft.

Laten we eerst even wachten hoe alles uitpakt, ok?
goed om te horen dat guitar hero weer Guitar hero is

Maar is er ook een verbetering in de instrumenten/controlers te vinden???
knopaanslag, slide gevoeligheid, in de gitaar

@hing

drummen en zingen kan nu ook

[Reactie gewijzigd door The-End587 op 3 oktober 2010 10:06]

nou, ik heb de volledige pack gekocht,
en die zat simpelweg in een doos van band hero
dus in dat opzicht is de drum en microfoon hetzelfde

de nieuwe gitaar heb ik niet

verder ben ik zeer tevreden over de songs! ik ben normaal meer voor de electro, maar veel van de solo's zijn echt ijzersterk. sterk genoeg om mij te bekeren naar de rock!!

[Reactie gewijzigd door efari op 3 oktober 2010 12:05]

Kun je nou ook drummen en zingen net als in World Tour?
Ja, net als in Metallica, Van Halen, Band Hero en Guitar Hero 5.
Omdat hij in de review helaas ontbreekt, hier een link naar de complete setlist: http://www.guitarhero6.net/guitar-hero-6-song-list/

Ik plak het er lekker gewoon even allemaal in:

Aerosmith – Cryin’
AFI – Dancing Through Sunday
Alice Cooper – No More Mr. Nice Guy
Alter Bridge – Ties That Bind
Anberlin – The Feel Good Drag
Anthrax – Indians
Arch Enemy – Nemesis
Atreyu – Ravenous
Avenged Sevenfold – Bat Country
Bad Brains – Re-Ignition (Live)
Band Of Skulls – I Know What I Am
Black Sabbath – Children Of The Grave
Blind Melon – Tones Of Home
Blue Oyster Cult – Burnin’ For You
Bush – Machinehead
Buzzcocks – What Do I Get?
Children Of Bodom – If You Want Peace… Prepare For War
Creedence Clearwater Revival – Fortunate Son
The Cure – Fascination Street
Deep Purple – Burn
Def Leppard – Pour Some Sugar On Me (Live)
Dethklok – Bloodlines
The Dillinger Escape Plan – Setting Fire To Sleeping Giants
Dire Straits – Money For Nothing
Dragonforce – Fury Of The Storm
Drowning Pool – Bodies
The Edgar Winter Group – Free Ride
Fall Out Boy – Dance, Dance
Five Finger Death Punch – Hard To See
Flyleaf – Again
Foo Fighters – No Way Back
Foreigner – Feels Like The First Time
George Thorogood And The Destroyers – Move It On Over (Live)
The Hives – Tick Tick Boom
Interpol – Slow Hands
Jane’s Addicton – Been Caught Stealing
Jethro Tull – Aqualung
John 5 Feat. Jim Root – Black Widow Of La Porte
Kiss – Love Gun
Linkin Park – Bleed It Out
Lynyrd Skynyrd – Call Me The Breeze (Live)
Megadeth – Holy Wars… The Punishment Due
Megadeth – Sudden Death
Megadeth – The Day We Fight!
Metallica Feat. Ozzy Osbourne – Paranoid (Live)
Muse – Uprising
My Chemical Romance – I’m Not Okay (I Promise)
Neil Young – Rockin’ In The Free World
Nickelback – How You Remind Me
Night Ranger – (You Can Still) Rock In America
Nine Inch Nails – Wish
The Offspring – Self Esteem
Orianthi – Suffocated
Pantera – I’m Broken
A Perfect Circle – The Outsider
Phoenix – Lasso
Poison – Unskinny Bop
Queen – Bohemian Rhapsody
Queensryche – Jet City Woman
R.E.M. – Losing My Religion
Rammstein – Waidmanns Heil
The Ramones – Theme From Spiderman
Red Rider – Lunatic Fringe
Rise Against – Savior
The Rolling Stones – Stray Cat Blues
The Runaways – Cherry Bomb
Rush – 2112 Pt. 1 – Overture
Rush – 2112 Pt. 2 – The Temples Of Syrinx
Rush – 2112 Pt. 3 – Discovery
Rush – 2112 Pt. 4 – Presentation
Rush – 2112 Pt. 5 – Oracle: The Dream
Rush – 2112 Pt. 6 – Soliloquy
Rush – 2112 Pt. 7 – Grand Finale
RX Bandits – It’s Only Another Parsec…
Silversun Pickups – There’s No Secrets This Year
Slash Feat. Ian Astbury And Izzy Stradlin – Ghost
Slayer – Chemical Warfare
Slipknot – Psychosocial
Snot – Deadfall
Soundgarden – Black Rain
Steve Vai – Speeding
Stone Temple Pilots – Interstate Love Song
Strung Out – Calling
Styx – Renegade
Sum 41 – Motivation
Tesla – Modern Day Cowboy
Third Eye Blind – Graduate
Tom Petty & The Heartbreakers – Listen To Her Heart
Them Crooked Vultures – Scumbag Blues
Twisted Sister – We’re Not Gonna Take It
The Vines – Get Free
The White Stripes – Seven Nation Army
ZZ Top – Sharp Dressed Man (Live)

[Reactie gewijzigd door pizzaislekker op 3 oktober 2010 11:56]

Wat jammer dat ze van Rammstein niet Feuer Frei, of Links(live) hebben gedaan, of wat meer Megadeth nummers :o
Verder wel heel leuk om Slipknot – Psychosocial te zien en Bohemian Rhapsody :p

Lijkt me verder een heel aardige lijst, misschien toch de moeite om te proberen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 372389 op 4 oktober 2010 19:37]

Na Guitar Hero 3 ben ik overgestapt op Rock Band, en daar heb ik nog steeds geen spijt van, ik hoop dat 2112 ook een keer op het RB-platform uit zal komen, maar Rock Band 3 heeft volgens mij zoveel meer te bieden dan deze game, keyboards, meerdere zangers, pro-drums en pro-guitar... Ik blijf bij Rock Band, als 2112 nooit meer in Rock Band terechtkomt pik ik deze wel weer een keer goedkoop op.
Ik ben het helemaal eens met de conclusie, Verder krijg ik van de career mode het idee dat de moeilijkheid op gitaar is gesorteerd (of een soort van gemengde deler). Zo krijg je als drummer bij het eerste karakter al flink voor je broek mbt snelheid terwijl het karakter voor de final battle niet zulke spannende drums bied. Helaas staan er wel een aantal foutjes in waardoor ik de schrijver niet helmaal serieus kan nemen:

"nieuwkomer Pandora". Zit al een tijdje in de games. Maar heeft er 1 of 2 overgeslagen.

"onbekende bands als Dethklok en Snot". Ik ben niet echt een metalhead en ik ken ze al, metalocalypse is trouwens een aanrader van een cartoon. Ook zat Dethklok in gh2.

"tot echt hard met : .... Band Of Skulls". Misschien is het de naam, maar het is gewoon rock "I Know What I am" (uit gh6) en "Dead by Diamonds and Pearls" zijn ook in Nederland radio hits.
Anoniem: 372232
3 oktober 2010 22:55
Deze soort games, leren je verschillende soorten muziek kennen en zorgen ervoor dat je zin krijgt in een echt instrument. Ik kocht een Fender Strat pack (+/- 300€) en paf, 2 maanden casual oefenen later met hulp van de "Tabulator" app op iPad speel ik nu toch al relatief vloeiend enkele deuntjes ;) Muziek is leuk. Alleen het gezaag van "het is niet metal, rock etc. genoeg/teveel" is eigenlijk dikke zever. Voor mij mag er veel meer van alles in de games standaard zitten. Steely Dan, David Bowie, Dire Straits, King Crimson (super!) hebben me laten inzien hoe geniaal die artiesten eigenlijk wel zijn, zelfs met schijnbaar "gemakkelijke" nummers. Het noemt Guitar Hero en dat is niet alleen metal, trash etc. Daarom is deze versie - voorlopig toch - een beetje magerder dan Guitar Hero 5.
Ik vind deze nieuwe Guitar Hero op zich er wel leuk uit zien, eindelijk weer een beetje rocken en niet met nummers opgescheept zitten waar je toch niet op zit te wachten. Daarnaast hoop ik dat ze sommige nummers wat beter in elkaar hebben gezet.(Op een echte gitaar kan ik een bepaald nummer wel spelen, maar niet op expert in GH..wat klopt er dan niet?)
Ben zelf vooral bij GH3 blijven hangen, daarna vond ik het bergafwaarts gaan. Misschien dat er dus nu weer verandering in komt!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee