Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 8 december 2014

Samsung heeft voor zijn 850 Evo 3d-geheugen ingezet dat de prijs van de ssd's moet drukken. De ssd is voorzien van een dezelfde MEX-controller die we in de 850 Pro en 840 Evo zagen. De prestaties zijn net als die series dan ook dik in orde. Nu moet alleen de prijs nog wat zakken. Lees verder »

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
143
Score: 4
44
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0

Samsung 850 EVO 500GB (Product deels gesponsord)

Al ruime tijd op de markt maar nog altijd een zeer snelle SATA schijf met een zeer redelijke prijsstelling. Ervaart wel wat druk van modellen met meer Gigabytes-per-euro, maar valt weer positief op met een 5 jaar garantie en een neutrale, chique uitstraling die bijna overal goed in past.

Pluspunten

  • Iets sneller dan de WD Blue en MX300
  • Oogt chic, past in menig systeem met venster beter dan de meeste concurrentie.
  • Nette specs op gebied van betrouwbaarheid / levensduur
  • Ondersteuning gangbare encryptie
  • Magician software netjes, optioneel RAPID mode.
  • 5 jaar garantie
  • Prijs-kwaliteitverhouding gewoon keurig.

Minpunten

  • Meerwaarde 'iets sneller' in veel praktische consumenten taken lastig subjectief waar te nemen.
  • Gezien bovenstaande is de iets gunstigere prijs-per-gigabyte van enkele alternatieven wel geduchte concurrentie.

Eindoordeel

Score: 5

+2
Rhy 27 maart 2017

Samsung 850 EVO 500GB

Ook de beste SATA3 SSD voor de wat oudere laptops. Zie uitgebreide review voor vergelijking met andere modellen. En wat Samsung 'RAPID mode' precies betekent qua verschil in snelheid.

Pluspunten

  • snel, sneller, snelst
  • beste SSD management software
  • rapid mode?! WOW!

Minpunten

  • geen spacer bijgesloten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
svenmeij 20 april 2015

Samsung 850 EVO 1TB

Prima SSD voor een goede prijs.

Pluspunten

  • Degelijke uitstraling
  • Software op CD meegeleverd
  • 5 Jaar garantie en 150TBW zijn zeer hoog voor een consumer SSD

Minpunten

  • Geen MAC software, waardoor extra features niet beschikbaar zijn

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
Ilex 25 februari 2016

Samsung 850 EVO 250GB (incl. installatiekit)

De beste upgrade die je kunt doen.

Pluspunten

  • 5 to 10x sneller dan standaard HDD
  • installatiekit maakt vervanging simpel
  • Opstarttijd computer veel sneller

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
DivadaviD 17 januari 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Er is een opvolger voor de welbekende SSD van Samsung's 840EVO (250GB), De 850EVO (250GB). Ik draaide ze beiden in een RAID0 configuratie op mijn LSI MEGARAID SAS 9265-8i Kit. De 850 bleek na verwachting sneller, op een vrijwel constant niveau. Voor zijn prijs/prestaties verhoudingen zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit
  • Snelheid
  • Ondersteunging

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
blije1986 26 oktober 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Een prima product voor een hele schappelijke prijs.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteits verhouding
  • Snelheid ( lezen en schrijven )
  • formaat, past zowel in desktop als laptop
  • Voldoende capaciteit voor weinig geld
  • gemakkelijke migratie/backup mogelijkheid met meegeleverde software
  • 5 jaar garantie in plaats van 3

Minpunten

  • Geen accecoires meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
Mpmroels 28 februari 2016

Samsung 850 EVO 1TB

De beste snelheidsboost ooit voor mijn MacBook Pro

Pluspunten

  • Snel
  • Eenvoudig te installeren

Minpunten

  • Prijzig, maar als primaire schijf echt zijn geld waard

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
pkopf 11 januari 2016

Samsung 850 EVO 250GB

SSD gekocht om te installeren in mijn laptop (Asus N551JK-CN158H). In de verpakking zit alleen de schijf, wat boekjes en een dvd met software van Samsung. Schijf voldoet uitstekend, laptop is zeer vlot in gebruik en opstarten.

Pluspunten

  • Snelle schijf
  • Goede prijs
  • Makkelijk installeren

Minpunten

  • Voor een paar tientjes meer heb je dubbele capaciteit

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
acanthicusadoni 25 oktober 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Rappe SSD zeker t.o.v. oudere SSD's

Pluspunten

  • Snel
  • Duidelijke verbetering t.o.v. oudere ssd's
  • 5 jaar garantie
  • Meegeleverde software

Minpunten

  • Als ik dan iets moet verzinnen, geen bracket of schroefjes meegeleverd.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
Retaliator 12 september 2015

Samsung 850 EVO 500GB

Prima SSD voor een nette prijs. Hij is snel, je krijgt veel opslag voor je geld en je hebt alle voordelen van een SSD. Mooie softwaresuite van Samsung voor optimale prestaties en realtime informatie.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Veel opslag voor je geld
  • Geen warmte of geluidsproductie
  • Samsung Magician is een fijne tool, geeft je veel informatie over je SSD en je kunt eenvoudig firmware updaten
  • Samsung Magician kan je systeem tunen voor optimaal SSD gebruik

Minpunten

  • SATA blijft de bottleneck

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
Akino 8 februari 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Samsung's laaste EVO serie

Pluspunten

  • Solid state
  • Prijs
  • Magician software

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

0
Bram178 29 november 2017

Samsung 850 EVO 500GB (Product gekocht)

Super SSD tegen echt een prima prijs. Echter een SATA kabel en wat schroefjes hadden er toch wel bij gemogen!

Pluspunten

  • Prijs
  • Design
  • Snelheid

Minpunten

  • Geen accessoires zoals schroefjes en SATA kabel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

0
ThibautV 28 oktober 2017

Samsung 850 EVO 1TB (Product gekocht)

Héél erg tevreden van! Echt wel zijn geld waard!

Pluspunten

  • zeer snel
  • goede kwaliteit
  • makkelijke installatie

Minpunten

  • geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5

0
DoggyDogger 25 december 2016

Samsung 850 EVO 250GB

De beste vervanging voor een harde schijf. De opstart tijd is vele malen sneller. En om niet te vergeten zijn programma's zoals Skype, Chrome etc. veel sneller opgestart.

Pluspunten

  • Hoge Schrijf en Lees snelheden
  • RAM geheugen kan als Cache worden gebruikt voor een tijdelijke snelheids Boost
  • Software om te kijken hoeveel TB je heb geschreven en het aan zetten van RAPID mode voor de ram cache instelling.
  • Goedkoper en/of sneller dan de vorige EVO versies o.a. 750, 840

Minpunten

  • Je moet het willen om te kopen. Aangezien het ongeveer 2 keer duurder is dan een 1 TeraByte harde schijf van Western Digital

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

0
Omed 4 maart 2016

Samsung 850 EVO 250GB

Gisteren van de MediaMarkt gekocht voor ¤89.95. De zelfde dag geïnstalleerd en de opstartsnelheden van mijn HDD en SSD waren ~10 seconden (SSD) en 5-10 minuten (5200RPM HDD). Speeds waren eerst 500mbps (read en write) maar na het activeren van R.A.P.I.D. Mode zijn de speeds nu 2500mbps (read en write).

Pluspunten

  • Performance
  • Hoge kwaliteit
  • Samsung software
  • R.A.P.I.D. Mode
  • SUPER SNEL!

Minpunten

  • Geen schroefjes meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

0
codentaco 12 januari 2016

Samsung 850 EVO 250GB

De prijs is wat aan de hogere kant, maar het is elke cent waard.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Verpakking
  • Software

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5

0
Felix-B 9 augustus 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Toshiba 850R met Toshiba SSD van 128 GB naar Samsung 850 EVO 250 GB

Pluspunten

  • Clone software
  • Clone software

Minpunten

  • Tóch nog de W7-schijf nodig voor een repair

Eindoordeel

Score: 4

0
natihorny 19 juni 2015

Samsung 850 EVO 250GB

Schitterende SSD van Samsung dat je USB's aan volledige snelheid laat werken als je Samsung Turbo Boost aanzet! Zeker een aanrader, prijs kwaliteit is top!

Pluspunten

  • Heel snel
  • Nog sneller met turbo boost
  • Mooi design
  • Robuust

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

Old Skool 9 december 2017

Samsung 850 EVO 500GB (Product gekocht)

Supersnelle SSD met goede software voor eenvoudige firmware updates. Merkte meteen snelheidsverschil met een HDD.

Pluspunten

  • Razendsnel
  • Uitstekende kwaliteit
  • Goede upgrade van je systeem

Minpunten

  • geen toebehoren (kabel, schroefjes)

Eindoordeel

Score: 5
Becquerel 19 november 2017

Samsung 850 EVO 500GB (Product gekocht)

Prima prijs. Gekocht tijdens een aanbieding.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Snelheid
  • Uiterlijk(als dat interessant is)

Minpunten

  • prijs nog steeds hoog

Eindoordeel

Score: 5
siteoptimo 11 oktober 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Snel en betrouwbaar. Dit product is zo populair dat je al pech moet hebben als er iets fout loopt. Ik heb deze SSD al meerdere keren gekocht en je weet op voorhand dat je een goede betrouwbaarheid hebt.

Pluspunten

  • Hoge betrouwbaarheid
  • Alle voordelen van een SSD (licht, snel, energiegebruik,...)

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Singels 4 oktober 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekocht)

Goede snelle betaalbare SSD met ook nog eens goede bij passende software.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs/Kwaliteit
  • Magician software
  • R.A.P.I.D. Mode

Minpunten

  • geen bracket of schroefjes meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Hemur Enge 12 september 2017

Samsung 850 EVO 500GB (Product gekocht)

Ik heb eindelijk besloten om toch maar een SSD te kopen. Ik ben er zeer tevreden mee. het snelheidsverschil is erg groot in vergelijking met een HDD. En hij werkt perfect.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
FramesPerSecond 11 september 2017

Samsung 850 EVO 1TB (Product gekocht)

Ik zocht een oplossing om snel te kunnen werken met grote video- en audiobestanden. Deze SSD stond op mijn lijstje, omdat ik de 840 EVO ook fantastisch vind. De 850 EVO is nóg beter! Doe mij er nog maar een paar van :)

Pluspunten

  • Razend snel, écht een PC performance booster
  • Betrouwbaar
  • Strak uiterlijk
  • Prijs/prestatie goed
  • Samsung garantie

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5
AMD and INTEL 7 september 2017

Samsung 850 EVO 250GB (Product gekregen)

Snelle schijf van samsung met goede prijs voor ssd.

Pluspunten

  • Snel
  • Samsung
  • Robuust gebouwd

Minpunten

  • Duur invergelijking met HDD

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 ... 8

Heb jij ook een Samsung 850 EVO?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*