Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Prijs
Specificaties Tower • 5 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Round-up - 19 midrange-ATX-kasten - De beste behuizingen van 60 tot 120 euro

In deze megaround-up reviewen we maar liefst negentien midrange-ATX-behuizingen. Wat zijn de beste pc-kasten tussen de 60 en 120 euro?

102 19 feb

Tweakers zegt: Excellent

Review - Fractal Design Meshify 2 Compact - Kleine update voor kleine kast

De Meshify 2 Compact van Fractal Design is een behuizing die weinig verkeerd doet en voor menige tweaker een serieuze overweging voor een verse build mag zijn.

89 24 feb

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
29
Score: 4
16
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
0
jipjo 22 mei 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Prima, goed doordacht.

Pluspunten

  • Erg doordacht
  • Veel mogelijkheden ondanks formaat
  • Degelijk, schroeft gemakkelijk

Minpunten

  • Geen optische drive
  • TRILLINGEN
  • Plaatsing usb tov aan en uitknop
  • Plaatsing harde schijf. De kast zelf is leeg maar daardoor veel gepruts met snoeren in een klein vak onderaan.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 4

bavoknol 22 juli 2021 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Onderste stuk is wat klein waardoor een hardeschijf installeren wat moeilijk kan gaan als je een non-modulaire voeding hebt.

Pluspunten

  • Goede airflow
  • Prachtige kast
  • Bouwen ging makkelijk

Minpunten

  • Weinig fans stock
  • Niet heel veel ruimte voor hardeschiijven
  • Reset knop je is wat makkelijk in te drukken als je je voeten op de kast legt

Eindoordeel

Score: 5
Gamebuster 25 februari 2021 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Prachtige kast. FD levert vervangende glasplaat als-ie breekt, alleen je moet wel even wachten erop. Verder overigens uiterst tevreden met de kast, maar iets om rekening mee te houden: Koop alleen als je toegang hebt tot een reserve-paneel, of haal de niet-glas versie.

Pluspunten

  • Goed in het algemeen
  • Stil mits je hardware stil is

Minpunten

  • Glas is breekbaar
  • Vereist fine-tunen van je hardware om stil te zijn

Eindoordeel

Score: 5
joost00719 1 februari 2021 Product gekocht

Fractal Design Meshify C White - TG

Fijne kast, cable management is erg eenvoudig in deze kast. Ik raad echter wel aan om andere fans in de kast te plaatsen omdat de meegeleverde fans redelijk lawaai kunnen maken.

Pluspunten

  • Design
  • Geen rgb circus
  • Cable management

Minpunten

  • Glazen zijpaneel los maken moet voorzichtig
  • Meegeleverde fans prima, maar niet de stilste

Eindoordeel

Score: 4
DavidOz99Newbie 5 oktober 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Ik ben zeer tevreden over de Meshify C (midi-tower). De ventilatie is fantastisch en kabels zijn makkelijk weg te werken. Geluiddemping is niet echt aanwezig, maar met een paar stille Noctua fans is dat ook niet nodig. De meegeleverde fans zijn prima, alleen geen 4-pins connector.

Pluspunten

  • Zeer goede ventilatie
  • Cable management
  • Overal stoffilters
  • Makkelijk uit elkaar te halen

Minpunten

  • Geluid
  • 3-Pins case fans

Eindoordeel

Score: 5
shminkie 17 september 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Dit is echt wel mijn favoriete kast als een non RGB fan voor standard ATX moederborden.

Pluspunten

  • zijkant panels verwijderbaar
  • stof collectie panelen
  • simpel & slim

Minpunten

  • geen stickers inbegrepen
  • geen premium gevoel

Eindoordeel

Score: 5
PatrickSeastar 9 augustus 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Gekocht vanwege de uitstraling en redelijke prijs. Tot zover nog geen spijt van.

Pluspunten

  • Airflow uitstekend 3 fans in 3 fans out
  • Cable management
  • Prijs/Kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Verwacht geen wonderen van de bijgeleverde fans maar zijn in principe gewoon voldoende op laag rpm...

Eindoordeel

Score: 5
aztrexNewbie 28 mei 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Gewoon een goede kast voor de prijs. Vrijwel niks op aan te merken. Zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Goede airflow
  • Mooi design
  • Kabel management slim over nagedacht
  • Redelijk stil, ondanks het ontbreken van geluid-dempend materiaal op de backpanel
  • Erg ruim
  • Stevig, voelt niet goedkoop aan
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Van alle schroeven reserves meegeleverd, inclusief schoonmaakdoekje + tie rips

Minpunten

  • 2 fans
  • Klein minpuntje; duimschroeven op de backpanel zaten muurvast, waren alleen met een schroevendraaier los te halen (toen ik de case voor het eerst openmaakte)

Eindoordeel

Score: 5
Matteo-10 27 april 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - TG

Prachtige case, goede kwaliteit en gebruiksvriendelijk. Enige minpunt is dat er maar 2 fans worden meegeleverd i.p.v. drie (i.v.m. de stof filter(s) is een tweede intake wel aan te raden)

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • robuust gebouwd
  • prijs-kwaliteit

Minpunten

  • maar 2 fans i.p.v. 3

Eindoordeel

Score: 5
Jarno de Jong 21 april 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Lekker kleine, stylish ATX behuizing. Ziet er geweldig uit, en is niet zo groot. Makkelijk om een systeem in te bouwen, en 2 goeie fans meegeleverd. Ook echt schroeven voor alles wat je ooit zou willen inbegrepen.

Pluspunten

  • Style (verschilt pp)
  • Makkelijk
  • goeie fans
  • veel schroeven

Minpunten

  • niets

Eindoordeel

Score: 5
Blue-eagle 15 januari 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Prima kast maar hij voelt door alle plastic niet erg degelijk aan.

Pluspunten

  • Goede airflow mogelijkheden
  • Prima filters (maar laten stof door)

Minpunten

  • De open bovenkant is een gevaar voor vloeistof indien op de grond geplaatst
  • De open onderkant fungeert als een stofzuiger als hij op de grond staat
  • Weinig ruimte om bij de voeding te komen

Eindoordeel

Score: 4
reinier666 1 januari 2020 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Ik ben geen fanatieke gamer, dus wellicht minder veeleisend dan anderen, maar ik ben erg blij met deze case. Ziet er sjiek uit. Deze kast is muisstil en magneestrips lieten niet los. Voeding inbouwen met modulaire kabels is wat lastig door de gesloten voeding kast. Ik ben er blij mee.

Pluspunten

  • Nette uitstraling
  • Goede bouw kwaliteit
  • Stil

Minpunten

  • Modulaire voeding lasig bij te komen

Eindoordeel

Score: 5
Thomg 28 december 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Op zich een prima kast, maar toch wel wat frustraties die de score van uitstekend naar goed brengen.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit kast
  • Voor vrijwel alles een stoffilter
  • Lekker compact
  • Royale schroevenset
  • Prijs / kast netjes

Minpunten

  • Geen ruimte bovenin voor AIO CLC
  • Bij plaatsing AIO CLC voorin weinig ruimte voor GPU
  • Bijgeleverde fans vrij beroerd voor prijs kast (3pin?!?!)
  • Veel gepriegel installatie CLC met schroeven voorzijde
  • Installatie 4+4 CPU power connector altijd irritant met compacte kasten

Eindoordeel

Score: 4
friefly 28 december 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Erg fijne case.

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • formaat
  • airflow
  • Heel veel handige dingen om je het leven makkelijk te maken

Minpunten

  • standaard 120mm fans niet stil boven 50%
  • erg open/niet stil

Eindoordeel

Score: 5
Stefan44 8 november 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Bij het installeren van een radiator incl. fans aan de bovenzijde van de case, kan je alleen gebruik maken van low profile ram. Bij het plaatsen aan de voorzijde, wordt je sterk beperkt in de lengte van je GPU (max 315mm - dikte radiator = 285mm in mijn geval).

Pluspunten

  • Minder groot dan de meeste ATX cases
  • Mooi strak uiterlijk
  • Zeer degelijke airflow
  • Tempered glass zorgt ervoor dat (RGB) verlichting goed zichtbaar is, terwijl de 'lelijke' onderdelen zoals kabels goed verborgen blijven
  • Fantastische bouwkwaliteit voor de prijs
  • Voldoende ruimte voor cable management ondanks compacter formaat

Minpunten

  • Moeilijk om stof volledig uit de filter aan de voorzijde te verwijderen
  • Installatie van radiator betekent limitaties voor andere componenten (zie toelichting)
  • Filter aan de bovenzijde zit vast met magneetstrips, echter raken deze strips relatief makkelijk gescheiden van de filter
  • Mounting van tempered glass zou gebruiksvriendelijker mogen
  • Front IO beetje karig

Eindoordeel

Score: 4
NickAlan 10 september 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Ik gebruik deze kast inmiddels ruim een jaar. Het is een compacte case met een prachtig design. Inbouwen ging gemakkelijk en is voldoende ruimte voor cablemanagement. Enig minpunt is dat er weinig USB3.0 aansluitingen te vinden zijn op het frontpanel.

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Cablemanagement
  • Voldoende inbouwruimte
  • Compacte case
  • Voldoende stoffilters

Minpunten

  • 2 USB3.0 aansluitingen op frontpanel

Eindoordeel

Score: 5
marc1990 11 augustus 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Een van de kleiner ATX kasten. Maar toch met goed kabel beheer. En goed bereikbaarheid van alle onderdelen. De kast is zijn geld meer dan waard. Als je stille kast zoekt is deze niet geschikt.

Pluspunten

  • Compact kast voor ATX
  • Je merkt weinig van het feit dat kleine is
  • Voornamelijk metaal gebruikt
  • Goed airflow

Minpunten

  • Het is geen stille kast
  • Kabel beheer aan de onderkant van atx moederboard slecht
  • Beperkt ruimte rond voeding en HDD case, kabels zijn daar moeilijk weg te werken

Eindoordeel

Score: 4
bendak 16 juli 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C White - TG

Eerste case, eerste keer zelf pc bouwen! Viel heel goed mee. Tip: ga niet modulaire stroomkabels in je power unit duwen als verder alles al klaar is. Er is weinig ruimte onderin hiervoor, dus be prepared om flink te hannesen als je net als ik dit als laatste hebt gedaan.

Pluspunten

  • Mooi
  • Stevig
  • 2 stille fans
  • Front mesh te modden naar andere kleur
  • Cablemngmt ging vrij goed
  • Front glas makkelijk te verwijderen

Minpunten

  • Gepriegel onderin aansluiten power cables
  • Handleiding kan duidelijker voor beginner

Eindoordeel

Score: 5
PutvogelNewbie 22 juni 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Ben nog bezig met de bouw, maar irritant is hoe het glas gemonteerd zit met de schroefjes. Lastig terug zetten. Ook de fans hebben maar een 3 pins aansluiting, terwijl mijn moederbord een 4 pins aansluiting heeft. Verder ziet 'ie er goed uit en maat van de kast is prettig.

Pluspunten

  • Ziet er goed uit
  • Stoffilters
  • kabel management
  • Airflow
  • Compact

Minpunten

  • 3 pins fans
  • Montage systeem tempered glass: erg onhandig
  • geen usb 3.1
  • 2 x usb 3.0

Eindoordeel

Score: 4
SpeedingWilly 11 juni 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Deze kast is relatief compact, maar biedt toch voldoende inbouwruimte voor alle componenten. Ik gebruik de kast i.c.m. een ATX mobo, zeer grote luchtkoeler, 1x nvme ssd (op mobo), 3x SATA SSD (in kast) en 2x 3.5" HDD (in bracket in kast). Aanrader voor een cleane strakke build!

Pluspunten

  • Erg mooi (subjectief)
  • Netjes afgewerkt en degelijke constructie
  • Prima handleiding
  • Stille fans (2x) meegeleverd
  • Mooi zwarte tempered glass zijpaneel
  • Niet duur
  • Prima stoffilters

Minpunten

  • Maar 2 3.5" slots (3 zou nog beter zijn)
  • Geen usb-c aansluiting aanwezig

Eindoordeel

Score: 5
aerojens 2 mei 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C White - TG

Erg blij met kast, strak design, mooie glazen zijpaneel. Bijgeleverde fans zijn stil en effectief, niet erg dat maar 2 zijn geleverd want kies liever zelf fans voor build. Aandachtspunt is relatief krappe ruimte als HDD kooi erin blijft en extra dingen zoals rgb controller moeten worden weggewerkt.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Lekker compact
  • Supergoed kabelmanagement
  • Koel ontwerp
  • Makkelijk verwijderbare filters en front mesh
  • Handig / stil HDD rekje
  • Prima stock fans

Minpunten

  • Krap bij PSU / kabels als er HDD(s) in gaan

Eindoordeel

Score: 5
oef! 18 april 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Gekocht omdat ik de bende iets beter wilde koelen, idle is het systeem +/- 10 graden koeler dan daarvoor dus dat is alvast mooi. Het wegwerken en routeren van kabels is wat priegelig maar lukt uiteindelijk wel. Protip: trek de psu kabels alvast zoals je ze wil hebben, scheelt geschroef.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Slim ingedeeld
  • Handige hdd/ssd trays
  • Koelt goed met 2 fans

Minpunten

  • Net zoals een andere gebruiker aangaf was de onderkant wat vervormd zodat het inbouwen van de psu iets lastiger was
  • Gepriegel met kabels en het routeren ervan
  • Je kan extra SSD's inbouwen maar dit is onhandig gedaan en je hebt langere sata kabels nodig
  • Niet heel netjes afgewerkt, schroefjes wat scheef (achterop)

Eindoordeel

Score: 4
droei 23 januari 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C

Geweldige case prijs / beter dan wat je betaald. veel ruimte en installatiegemak maar van boven zouden er wel wat millimeters bij kunnen. De case was bij mij eerst wat te te zacht geplooid waardoor de PSU onnodig lawaai maakte door te trillen maar niks dat een beetje duwen nietKanOplossen

Pluspunten

  • je krijgt meer dan waarvoor je betaald
  • HDD's zitten geluidsloos vast
  • installatiegemak
  • cable management was geweldig

Minpunten

  • een beetje fout geleverd
  • van boven een beetje te klein

Eindoordeel

Score: 5
j129828 16 januari 2019 Product gekocht

Fractal Design Meshify C Mini

Voor een redelijke prijs is dit een mooie case. De voornaamste punten zijn dat er maar 2 usb aanslutinngen op het frontpanel zitten. Ook is er weinig ruimte achter de psu voor kabels waardoor het voor mij lastig was om de stugge PSU kabels te managen

Pluspunten

  • Makkelijkse assembly
  • Mooie front mesh
  • Ziet en voelt stevig aan

Minpunten

  • Weinig ruimte achter PSU
  • Maar 2 USB 3 op front panel

Eindoordeel

Score: 4
Chiel van RheeNewbie 20 december 2018 Product gekocht

Fractal Design Meshify C - Dark TG

Super fijne kast, fijne airflow en het glas is enigzins getint waardoor je niet alle details in de kast ziet. Dat laatste is met name fijn als je wel RGB wil zien maar niet excessief kabels weg wil werken.

Pluspunten

  • Airflow
  • Hoge kwaliteit
  • Glas

Minpunten

  • mesh is een kwestie van smaak

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Fractal Design Meshify C - Dark TG?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True