Hoewel de B650 Tomahawk WiFi flink aan de prijs is, heeft hij geen enkele PCIe 5.0-functionaliteit. Dat maakt hem vooral geschikt als je specifiek op zoek bent naar een bord met een goede audiocodec. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
De MSI B650 Tomahawk WiFi is een uitstekend moederbord voor de AMD Ryzen 7000-serie, met een sterke focus op prestaties en toekomstbestendige functies. De bouwkwaliteit is solide, met een strak industrieel design en uitstekende thermische oplossingen door de robuuste heatsinks. Het moederbord ondersteunt WiFi 6E en 2.5G LAN, waardoor snelle internetverbindingen mogelijk zijn, zowel draadloos als bedraad.
Met ondersteuning voor PCIe 5.0 voor grafische kaarten en PCIe 4.0 M.2-slots, biedt dit moederbord genoeg uitbreidingsmogelijkheden. De gebruiksvriendelijke BIOS en MSI Center-software maken het eenvoudig om instellingen aan te passen, zelfs voor beginners. De sterke VRM’s zorgen voor stabiele prestaties, ook bij overklokken.
Hoewel het moederbord geen PCIe 5.0 M.2-ondersteuning biedt, blijft het een van de beste keuzes voor wie op zoek is naar een betrouwbare, toekomstbestendige basis voor een AMD-systeem.
MSI MAG B650 WIFI: Een betrouwbaar AM5 moederbord voor mid-tier modellen
Ik heb recent de MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI aangeschaft voor mijn nieuwe build, en ik ben er zeer tevreden mee. Het moederbord biedt een solide basis voor AM5-processors en heeft alles wat je nodig hebt voor een moderne pc.
Ik heb onlangs de MSI MAG B650 Tomahawk WiFi toegevoegd aan mijn systeem, en ik ben echt onder de indruk van wat het biedt. Het moederbord heeft een stevige, premium uitstraling, met een strak zwart- en grijsontwerp dat goed in mijn build past. De installatie was eenvoudig, en alles werkte meteen uit de doos.
Wat me vooral opviel, is de uitstekende connectiviteit. De ingebouwde WiFi 6E zorgt voor supersnelle draadloze verbindingen, en Bluetooth 5.3 is ook een fijne toevoeging. De prestaties zijn solide – het bord ondersteunt PCIe 5.0 en DDR5-geheugen, wat mijn systeem echt vooruit helpt in termen van snelheid en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden.
Hoewel het misschien niet de extreme overklokcapaciteiten heeft van duurdere borden, biedt de MSI MAG B650 Tomahawk WiFi alles wat ik nodig heb voor een krachtige en betrouwbare PC. Zeker een aanrader voor gamers en gebruikers die geen premiumprijs willen betalen.
Zeer degelijk moederbord voor een AM5 build. Het bord voelt degelijk aan en heeft mooi veel USB slots en een goede audio chip. De handleiding komt tegenwoordig met QR codes naar instructie filmpjes, maar ik mistte wel wat diepgang (bij mijn Asus moederbord 8 jaar geleden kreeg ik zowaar een heel boek). Momenteel is de boottime langzaam, maar dit schijnt gefixt te kunnen worden met een BIOS update.
eerste game pc. prima te doen
De MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI is een betrouwbaar en veelzijdig moederbord dat goed presteert in zowel gaming als dagelijkse computertaken. De installatie was eenvoudig en de aansluitmogelijkheden zijn ruim voldoende voor mijn behoeften. De ingebouwde Wi-Fi werkt uitstekend, en ik heb nog geen verbindingsproblemen gehad. Ook de bouwkwaliteit voelt robuust aan, wat vertrouwen geeft in de duurzaamheid van het product.
Een nadeel is dat het moederbord iets aan de prijzige kant is, vooral gezien de concurrentie. Daarnaast had ik gehoopt op iets meer RGB-verlichtingsopties, wat een leuke toevoeging zou zijn geweest voor mijn setup.
Een leuk moederbord met zowat alle features die ik nodig had voor mijn nieuwe build. Door een BIOS-update (die je kan flashen indien nodig met enkel een usb-stick in het systeem) werden mijn grootste minpunten weggewerkt. Ook het uit de weg gaan van RGB-gedeeltes is een groot pluspunt, hoe duurder je gaat, hoe meer het een lichtshow wordt, jammer genoeg...
De andere minpunten, zoals geen heatsink op het derde m.2 slot of de vervelende plaats van de wifi-antennes, zijn kleinigheden, maar geef ik wel mee voor potentiële kopers of als opmerking naar MSI toe (als ze dit lezen) voor de toekomst.
De digitale handleiding begrijp ik, ecologischer, maar wel vervelend want een boekje is toch fijner en valt groter uit dan het schermpje op mijn smartphone.
Zeer onder de indruk van dit uitgebreide moederbord van MSI.
In één oogopslag zie je meteen dat het geheel kwalitatief uitstekend is.
Gekocht voor een nieuwe AM5 build icm een 7800X3D. Processor werd out-of-the-box direct door het moederbord herkend, geen bios update nodig. Ook het XMP profiel instellen in het bios ging direct goed, na reboot draait direct de juiste snelheid en timings. Systeem draait nu enkele dagen en tot nu super stabiel. Precies wat je wilt hebben.
Wat betreft opties heeft dit moederbord alles wat ik nodig heb. Het enige minpunt vind ik het ontbreken van een PCIe 5.0 M.2 slot. Was voor eventuele toekomstige upgrades prettig geweest. Dit moederbord is wel een van de weinig die ik tegen ben gekomen met een S/PDIF uitgang waar ik mijn speakers op aan kan sluiten. In combinatie met de uitstekende audio codec was dit een van de redenen voor mij persoonlijk om voor dit bord te kiezen.
Mijn favoriet aspect over dit product is dat de installatie enorm gemakkelijk was. Zelf mijn eerste PC build en enorm tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit, astetics. Het overtrof mijn verwachtingen.
Ik heb dit merk gekocht over andere merken omdat mijn vriend msi tomahawk al jaren gebruikt en geen problemen ermee heeft.
Deze generatie kost wat meer, maar nog te doen.
Prima bord met genoeg functies voor redelijk budget.
Een heel goed moederbord met een heel goede bios!
Mijn eerste pc heb ik met dit moederbord gebouwd, en het was heel makkelijk want alle ports zijn goed gemarkeerd 👍
Hoogwaardige kwaliteit moederbord die (hopelijk) jarenlang mee kan gaan
Had hetzelfde moderbord als ik voor intel had en deze beviel mij uitstekend
Ik ben zeer tevreden met de MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI. Het moederbord voelt stevig en van hoge kwaliteit aan. De installatie was eenvoudig, en de Wi-Fi-functionaliteit is snel en betrouwbaar. Hoewel de prijs aan de hoge kant is ( niet echt een probleem voor wij pros outweigen de cons), krijg je waar voor je geld.
B650 Tomahawk WiFi is een uitstekende moederbord die goed gepaard gaat met mijn ryzen 7 7950X3D cpu
Prima product met een hoge prijs-kwaliteit verhouding - zeker voor audiofielen - waar de twee kleine minpuntjes weinig aan af kunnen doen.
Dit is een goed moederbord voor nagenoeg iedereen die een ATX PC wilt bouwen. Met een duidelijke handleiding en logische indeling heb ik geen problemen gehad bij het installeren van mijn componenten.
de MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI is een stabiele basis voor mijn nieuwe build, en ik ben er zeer tevreden mee. Prijs/kwaliteit een goede keuze
De MSI B650 Tomahawk wifi is de moederbord dat ik koos voor mij eerste am5 build. de prijs is vrij aantrekkelijk en heb zelf in het verleden al goeie ervaring gehad met MSI.
Ik heb deze moederbord voor mijn eerste pc build gekocht. Ik ben een fan van MSI en deze valt dan ook niet tegen.
Over het algemeen goed product, AM5, wat belangrijk is voor toekomstige chips, het enige nadeel is het ontbreken van PCIe 5
Geswitched naar deze na 2 falende moederborden.
Installatie was makkelijk en geen problemen,
het zwarte design zonder rgb blijft super mooi
vooral voor de prijs krijg je een super betrouwbare moederbord
Ik heb het product niet zo lang geleden geïnstalleerd, maar ben tot nu toe nog niet tegen problemen aan gelopen mijn pc loopt beter dan ooit ik ben heel blij met dit product.
Goed product en waard voor de prijs.
De MSI TOMAHAWK B650 is naar mijn ervaring echt een fantastisch moederbord. Al hoewel het redelijk prijzig is, krijg je er wel kwaliteit voor terug.
Het moederbord bevat veel USB poorten, goede audio functionaliteiten en snelle WIFI opties. Daarnaast zijn het ingebouwde IO Shield en de heatsinks voor de m.2 drives op het moederbord ook een plus punt voor mij. Het maakt het bouwen toch wat makkelijker en is handig voor m.2 die niet zelf al een heatsink hebben.
Zeker een moederbord om aan te bevelen voor een High-End pc build in 2024, vooral als je het product ergens met korting kan vinden!
Ik heb dit moederbord gebruikt voor mijn eerste custom build sinds 2006 en alles verliep soepel dankzij de goede labels.
Top moederbord voor midrange game build!
Goeie build kwaliteit.
Price to performance heel sterk.
Veel USB ports achteraan.
Gemakkelijke instalatie.
Gebrek aan PCIe5.
Zeker aanrader
De B650 Tomahawk WiFi is een uitstekende moederbord die goed gepaard gaat met mijn ryzen 7 7800X3D cpu. De MSI B650 moederbord heeft 3 M.2 en veel USB aansluitingen, wat super fijn is. Bovendien heeft het WiFi, wat in sommige gevallen zoals lan party's handig kan zijn.
Eerste pc, makkelijk te maken.
Voor mijn eerste zelfbouw-pc heb ik dit moederbord (MSI MAG B650 Tomahawk) gekozen, dit moederbord ziet er netjes uit, qua installeren en in het gebruik heb ik geen problemen ondervonden.
Er zijn ook genoeg uitbreid mogelijkheden voor het geheugen en opslag.
Hij ziet er erg netjes en professioneel uit en hij was netjes verpakt met de bijbehorende boekjes en uitleg. De instructies waren online en erg makkelijk te doorlopen.
Ik heb dit moederbord gekoppeld met een AMD Ryzen 7 7800x3d. Wat een prestaties!
Gebruiksvriendelijke BIOS.
Gemakkelijk alles aan te sluiten (was mijn eerste PC-build).
Wel wat aan de prijzigere kant.
Goed product en de prijs is perfect. Echte aanrader!
De MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI biedt solide prestaties, Wi-Fi 6E, DDR5-ondersteuning en toekomstbestendigheid, ideaal voor gamers en pc-bouwers.
Al met al is het B650 MSI moederbord een stabiel en veelzijdig moederbord dat perfect is voor wie een krachtige pc wil bouwen.
Dit is een goed product voor de prijs. en een handige instap voor een futureproof computer dat een paar jaar mee kan gaan.
Een erg strak en stevig product qua uiterlijk. Hij is van alle standaarden voorzien en heeft goede koeling dankzij verschillende koelingselementen. De boottijd is wel een klein nadeel.