AMD Ryzen 5 5600X Tray

Prijs
€ 174,95
Specificaties AM4 socket • Hexa (6) core @ 3,7GHz-4,6GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 5 november 2020

AMD Ryzen 5 5600X, Ryzen 7 5800X, Ryzen 9 5900X en 5950X

De AMD Ryzen 5 5600X is vooralsnog de betaalbaarste optie in de Ryzen 5000-serie, waarmee AMD zijn blauwe concurrent op vrijwel elk vlak het nakijken geeft. Zelfs dit model verslaat de Core i9 10900K in games. Door de prijsverhoging zijn de nieuwe Ryzens (nog) niet zo'n prijs-prestatiemonster als de voorgaande generatie. Zéér goed presterende processors zijn het echter wel. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
31
Score: 4
12
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+3
pclinde 24 december 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

De Ryzen 5 5600X is de instapper van de 5000-series van AMD. Met de nieuwe Zen 3-generatie levert AMD forse IPC-verbeteringen wat vanaf de eerst benchmark direct merkbaar is. Single-core prestaties gaan door het dak en multi-core prestaties mogen er ook zijn.

Pluspunten

  • Single- en multi-core prestaties.
  • Zen 3-generatie (architectuur) = krachtig.
  • IPC-winsten.
  • Energie-efficiëntie.
  • Compatibel met 400- en 500 series moederborden.
  • Prima overklokker.
  • Ondersteuning voor PCIe 4.
  • Prijs-prestatieverhouding.

Minpunten

  • Overklokken levert ruwe prestatiewinsten, maar doet weinig voor gaming.
  • Geen geïntegreerde GPU.

Eindoordeel

Score: 5

+1
Marn1X 28 december 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

PBO2 maakt overclocken makkelijk en met een beetje extra tweaken draait je systeem nog sneller (max boost offset) en koeler (negative curve optimizer).

Pluspunten

  • OC makkelijk tot 4,8GHz
  • Draait stock erg koel
  • Gameprestaties

Minpunten

  • Aantal cores

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Warmteproductie Score: 4

0
Dark Evil 30 december 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Snelle processor, geen gedoe

Pluspunten

  • Snelheid

Minpunten

  • Koeler

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Warmteproductie Score: 3

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Mid-range model maar zeker geen zwakkeling.

Pluspunten

  • 6 cores en 12 threads
  • Energie-efficiëntie en dus makkelijk te koelen
  • Backwards compatible met oudere MoBo's.

Minpunten

  • IPC op het moment iets lager dan de concurrentie

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 4

0
Hephie 20 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Geupgrade van een 2700x en een x470 aorus moederbord, naar deze 5600x in combinatie met een Gigabyte B550 AORUS PRO V2 moederbord.

Pluspunten

  • Prijs / Kwaliteit
  • - 20% improvement tov 2700x

Minpunten

  • Stock koeler

Eindoordeel

Score: 5

pietkrobot 29 november 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Deze processor was de ideale keuze toen hij uitkwam. Nu zijn er beter opties voor deze prijs zoals de 5600 of trapje omhoog naar de 5700X voor de rest goede cpu. Maar de megeleverde koeler is op het nippertje bij games die CPU & GPU intensief zijn

Pluspunten

  • perfect voor gaming

Minpunten

  • koeler

Eindoordeel

Score: 4
schraal 3 november 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Op moment van aankoop (aug/sep 2022) had deze AMD processor voor mij de beste verhouding tussen prijs, prestatie en TDP.

Pluspunten

  • Prijs/prestatie
  • TDP

Minpunten

  • Prestatie

Eindoordeel

Score: 4
TR01 24 oktober 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Snelle CPU. Goede prijs/kwaliteitverhouding (tegenwoordig). Anderhalf jaar geleden was dat helaas anders. In elk geval een aanrader.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Prijs/kwaliteitverhouding

Minpunten

  • Standaard koeler is niet je van het

Eindoordeel

Score: 5
viool123Newbie 20 oktober 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X (MPK) Boxed

Zeer tevreden, zit nu 2 maanden in mijn pc, ter vervanging van mijn Ryzen 1600 (€80). Door een bios update geen mobo vervangen met deze besparing voor de 5600x (€199,95) gegaan en heb meer budget voor een nieuwe monitor! Gemiddeld 68% sneller (gamen) t.o.v. mijn vorige cpu en 72% zuiniger.

Pluspunten

  • Geen vervanging van moederbord nodig (am4)
  • Grote upgrade t.o.v. de 1000 serie
  • Laag stroomverbruik
  • Prijs / prestatie verhouding
  • Meegeleverde koeler

Minpunten

  • Temperatuur aan de hogere kant

Eindoordeel

Score: 5
Avex1983Newbie 17 oktober 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Ik heb deze cpu laatst gekocht en ben er zeer tevreden mee ik gebruik ook de stockfan en heb tot nu toe geen problemen ondervonden ik overclock hem nu ook nog niet. Prima cpu voor zn prijs waar ik hem voor kocht 209 euro.

Pluspunten

  • Snel
  • 6 core
  • 12 threads

Minpunten

  • Word warm dat is typisch amd

Eindoordeel

Score: 4
NerrazuriNewbie 17 augustus 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Tray

Prima budget cpu voor gaming

Pluspunten

  • Prijs
  • Temperatuur

Minpunten

  • Aantal cores

Eindoordeel

Score: 4
lucasscholten 2 juli 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Ik heb deze net voor 210 euro aangeschaft ter vervanging van mijn Ryzen 5 2600. Werkt prima icm een MSI B450 Gaming Plus moederbord (wel een firmware update nodig).

Pluspunten

  • snel
  • goedkoop (iig nu dan)

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
CryptoArnold 1 juli 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

heb uiteindelijk een grote behuizing gekocht dan is deze CPU goed te doen. SNELLE CPU maar waarom niet 100 euro meer en dan een 5800x kopen en meer future proof

Pluspunten

  • 4.6Ghz 32MB cache
  • Gaming speed
  • Smooth as babies ass performance

Minpunten

  • werkt niet in micro atx kast (te heet)
  • al boven 60% load in DOOM eternal bij 144fps .. mischien is dit al vrij krap voor sommige @1440p
  • Kan je niet meteen beter een 5800x kopen?
  • HAALT AL 70%+ LOAD IN SOMMIGE GAMES in 2022

Eindoordeel

Score: 4
Nickkname 20 juni 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Tray

Processor doet het goed. Het monteren van de koeler was een beetje een geklooi (geen stock koeler). Maar het lukte uiteindelijk wel.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Montage ging wat onhandig, koelpasta was al aangebracht.

Eindoordeel

Score: 4
FireWarner 3 februari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Een krachtige chip met veel waar voor je geld.

Pluspunten

  • Price-Performace
  • Krachtig monster voor een r5
  • Single core performance
  • Zen 3

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
GrolschhNewbie 22 januari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Overgestapt naar 5600x vanaf i5-7600k nadat ik een 3070 heb kunnen bemachtigen en op 144hz wilde gamen. Op het moment watergekoeld en licht overgeklokt: werkt fantastisch! Twee schermen 1440p op 144hz.

Pluspunten

  • Krachtig voor bedrag
  • Goed overklokbaar

Minpunten

  • Slecht herkenbaar in NZXT CAM

Eindoordeel

Score: 5
rover87 18 januari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Van een Intel i7 2600K uit 2011 naar een AMD Ryzen 5600x is een enorm verschil, ook qua verbruik. Met een lichte ondervolt boost hij hoger en loopt ook nog eens koeler.

Pluspunten

  • Snel
  • Zuinig
  • Hoge clock

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
maikel049 20 oktober 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Zeer snelle processor voor vrijwel alle taken behalve zware professionele workloads. Zeer geschikt voor gaming, editing, office taken. Een betaalbare allrounder. Had in plaats van de meegeleverde koeler graag een paar euro korting gehad.

Pluspunten

  • Snel
  • Overlcockbaar
  • Betaalbaar

Minpunten

  • Meegeleverde koeler is "mwa.."

Eindoordeel

Score: 5
MatsSpier04 24 juni 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Zeer krachtige 6-core vergeleken met intel en ook vorige amd generaties.

Pluspunten

  • snel
  • redelijk overklokbaar
  • zuinig

Minpunten

  • duur
  • stockkoeler

Eindoordeel

Score: 4
NLxDoDge 23 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

De perfecte gaming CPU voor het middensegment voor 2021. Ook voor werken is 6 cores gewoon wenselijk. En simpel 4.6Ghz haalt deze CPU met een 240 AIO op hooguit 55 graden onder load zeker. Door overname geen stock koeler gekregen, dus geen idee of die slecht is.

Pluspunten

  • Erg zuinig
  • PCIe 4.0
  • Automatisch overclock werkt goed
  • Ram OC op 3600 CL 14
  • Makkelijk installeren en AM4 koeler ook

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
Solle71Newbie 18 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Loopt als een trein, in combinatie met Corsair 3600Mhz geheugen, geen minuut spijt van gehad. Installatie op een Gigabyte Aorus Pro X570 moederbord was simpel, ook eerst eventjes bios update doen, mocht dat nog nodig zijn. Stockcooler is beter te vervangen door deftige luchtkoeler of AIO waterkoeler.

Pluspunten

  • Snel
  • Kwaliteit - prestaties

Minpunten

  • AMD wordt ook prijzig
  • Stockcooler

Eindoordeel

Score: 5
gedomarkNewbie 1 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

AMD Ryzen 5 5600x is een zeer goede processor vanuit de cpu kan je later nog upgraden naar een iets nieuwere cpu van amd zoals Ryzen 7 of ryzen 9, wat niet bij intel is. Naast de fijne cpu is de multi threading zeer goed van de cpu ook.

Pluspunten

  • goed in multi processen
  • werkt goed voor prijs

Minpunten

  • duurder dan vorige cpu

Eindoordeel

Score: 5
TV96 30 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Goed werkende mid-range CPU van AMD. Ik gebruik hem i.c.m. het AUROS B550 V2 moederbord. Heel tevreden over deze CPU! Enige nadeel is de Stockcooler. Als je de CPU continu op turbostand laat lopen tijdens het gamen (4,6 ghz), dan is de stockcooler niet voldoende om hem cool te houden.

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Snel

Minpunten

  • Stockcooler

Eindoordeel

Score: 5
FunFair 28 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Jarenlang AMD gebruiker geweest, tot de eerste i5/i7 serie van Intel. Ik heb deze 5600x gekocht als upgrade van mijn 4e generatie Intel systeem (4790k). Sinds de 5xxx serie heeft AMD de troon weer gestolen. Ik hou van een snelle en stille PC!

Pluspunten

  • Prijs - prestatie verhouding
  • Wordt niet zo heet
  • Zuinig

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
DennisH82 25 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 5600X Boxed

Zeer snelle 6 core 12 thread van AMD, presteerd heel goed, gaming, multitasking, etc. Alleen jammer dat AMD de prijzen flink heeft verhoogd tegenover de vorige generatie. Word met stock koeler geleverd, maar die zou ik niet gebruiken.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Efficient
  • AM4 platform

Minpunten

  • Stock koeler
  • Geen igpu (mocht je die nodig hebben)
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 5600X Tray?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee