Ik zocht een goedkoop bordje om mijn oude B450 te vervangen omdat daar geen Ryzen 4650G in kon vanwege de bios. Balen maar ben nu voorbereid op de toekomst. Bordje doet het geweldig en ziet er netjes uit. Draait als een zonnetje en alles start opeens ook supersnel op.
Werkte out of the box met 5800X. Prima budget bord met alle functies die ik verwacht. In de bios was het alleen lastig de instellingen voor fTPM te vinden (Advanced > CPU configuration > AMD fTMP). Wel van tevoren even checken of de BIOS update voor 5th gen erop staat.
Na ongeveer 3 maanden werkte het XMP profiel opeens niet meer. Teruggevallen op DDR4-2133
Na ongeveer 6 maanden werkte ook de standaard DDR4-2133 instelling niet meer, crashes tijdens games (full freeze, hard reset van de PC)
Prima budget bord, als het werkt, maar niet al te betrouwbaar naar mijn ervaring.
Moederbord met alle belangrijke opties en toch voor een vriendelijke prijs.
Mijn bord wordt vervangen doordat deze na 3 maanden de geest heeft gegeven. Al zegt dit niet zoveel over het bord, ik denk dat ik domweg pech heb.
Ik zocht naar een relatief goedkoop B550 moederbord, omdat ik out-of-the-box Ryzen 3000-series support nodig had.
Ik heb geen plannen om ooit te overclocken. Makkelijk aan te raden voor alledaags werk- en game-gebruik met uitzicht om in de toekomst eventueel over te gaan naar de nieuwe AMD Zen 3 CPU's.