Review door de redactie

Door Olaf Weijers - Redacteur 1 februari 2022

Draadloze cameradeurbellen - Zien wie er voor de deur staat

De eufy Video Doorbell laat zien dat een deurbel voor zijn opslag niet volledig cloudafhankelijk hoeft te zijn zonder dat dit de prijs enorm opdrijft. Wel zul je de homebase een plekje moeten geven vanaf waar hij een goed bereik heeft tot de deurbel. Door de wififunctie van de homebase hoeft er gelukkig niet verplicht een netwerkkabel naartoe te worden getrokken. De detaillering van het beeld van de eufy Video Doorbell is prima, maar beeldcompressie gooit snel roet in het eten als er veel beweging in beeld is. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
11
Score: 4
11
Score: 3
4
Score: 2
14
Score: 1
5
+2
pauldebra 24 mei 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Goede video deurbel, met goed beeld, snelle reactietijd naar de app toe, lokale dataopslag, dus geen cloud-abonnement nodig. Herkent goed dat beweging wel of niet een mens is. Niet moeilijk te installeren. Helaas (nog?) niet heel goed verkrijgbaar. Notificatie komt niet op de telefoon wanneer de Internet verbinding is weggevallen.

Pluspunten

  • Goed beeld (2k) voor een deurbel, ook in het donker.
  • Goede installatie-instructies, kost weinig moeite om te installeren.
  • Lokale data-opslag, geen cloud-abonnement nodig.
  • App meldt snel wanneer er iemand is, weinig latency.
  • Herkent goed of beweging een mens is of niet.
  • Toont thumbnail van wie voor de deur staat nog voordat je video ziet.
  • Aansluiten op stroom (8-24V AC) is mogelijk zodat je de batterij nooit hoeft op te laden.

Minpunten

  • Je moet wel een account aanmaken ook al neem je geen abonnement.
  • Slecht verkrijgbaar (weinig aanbieders, vaak niet op voorraad).
  • Kijken wie er is lukt mij niet zonder telefoon te ontgrendelen.
  • Bel is nogal groot.
  • Notificatie op de telefoon, via Wifi, werkt alleen wanneer de Internet verbinding werkt.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+2
chevsureti 11 april 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Prima slimme deurbel met veel instelmogelijkheden. Snelle notificatie op zowel basisstation als smartphone. De deurbel is echter sterk internet/Eufy afhankelijk, met af en toe uitval, privacy is niet gewaarborgd en je wordt ook buitenshuis genotificeerd bij aanbellen, of je wilt of niet.

Pluspunten

  • Luide bel op basisstation
  • Notificatie op telefoon en direct (indien gewenst)
  • Video en intercom via telefoon
  • Bewegingsdetectie
  • Instelbare detectiezones
  • Goede 2K camera
  • Deurbel op batterij of op transformator
  • Geen abonnement

Minpunten

  • Notificeren en afspelen gaat via Eufy servers
  • Je wordt ook buitenshuis genotificeerd, altijd
  • Grote, dikke deurbel
  • Bel neemt te laat op indien bewegingsdetectie (vanwege privacy) uit staat
  • Beugel en bevestiging had steviger gemogen
  • Eufy kan viedo's bekijken, ondanks de lokale opslag
  • Opslag van 16 GB niet uitbreidbaar
  • Iets te weinig groothoek lens (of hoger monteren)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3

+2
Badda-b 18 mei 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Ik had de Eufy Battery doorbell aangeschaft en qua functionaliteit ben ik zeer tevreden met alle zeer uitgebreide features, aan alles is gedacht met deze deurbel. Uiteindelijk heb ik hem teruggestuurd omdat ik niet tevreden ben over de snelheid.

Pluspunten

  • goede kwaliteit video en audio
  • bel en homebase zitten op eigen verbinding (homebase-wifi)
  • app in Nederlands en duidelijk
  • veel instelmogelijkeden in de app
  • dit battery model kun je aansluiten op je bestaande draad van de analoge deurbel (8V 1A)
  • geen abonnement / maandelijkse kosten
  • montage benodigdheden zoals 15graden mount en verlengdraden tbv bestaande deurbeldraad
  • robuuste bel, degelijke homebase

Minpunten

  • melding komt traag binnen op mobiel (3-5sec)
  • homebase gebruikt random poorten over gehele breedte 0-65535
  • opname start te laat
  • homebase, je kunt alleen gebruikersinstellingen aanpassen in de app, geen rechtstreekse (admin) toegang tot homebase
  • homebase staat in LAN en heeft altijd internetverbinding nodig
  • wat gaat er naar de servers van eufy?
  • videos verdwijnen uit app als je deurbel uit app verwijderd
  • in de mounting bracket is weinig ruimte waardoor overtollige draden op de sync knop kunnen drukken

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4

+2
Joost79 15 februari 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Op dit moment voor mij de beste prijs / feautureset verhouding van de verkrijgbare video-deurbellen. Geen abonnement, zeer eenvoudige installatie (bestaande systeem zonder probleem te handhaven) en lokale data-opslag.

Pluspunten

  • Eenvoudige installatie
  • Geen wijzigingen aan bestaande bel-installatie
  • Prijs
  • Geen abonnement
  • Lokale opslag

Minpunten

  • Lokale opslag binnen Eufy systeem
  • Meegeleverde wig niet geschikt voor 90 graden montage
  • Lichte vertraging in toegang tot bel (niet in melding) via Wifi-Homebase

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

+1
Sneeuwhond 26 maart 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Goede deurbel, erg slechte ''beveligingscamera''.

Pluspunten

  • Videokwaliteit
  • Geen abbo
  • Features op home base en als deurbel
  • Android app duidelijk en goed
  • Installatie
  • 15 deg adapter included
  • Alle originele mechanische deurbel functies blijven werken
  • Gewoon permanent te voeden via beltrafo

Minpunten

  • Geen RTSP stream of ''open'' equivalent
  • Geen buffered recoding mode (buffer vooraf aan motion detectie opslaan)
  • IR licht niet uit te schakelen

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 1
Ondersteuning Score: 2
Kwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5

+1
rschwartnld 10 november 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Ik heb deze set van de video deurbel met de homebase 2 gekocht en ben enerzijds wel tevreden. Maar er kleven wel degelijk een hoop verbeter punten aan het geheel. Op zich werkt alles naar behoren ook al loop je tegen allerlei irritante probleempjes op. Zie uitgebreide review.

Pluspunten

  • bel basis is goed
  • bel van de videobel erg goed
  • zeer goede bewegingsdetectie
  • voldoende kwaliteit camera
  • geen abonnement
  • keuze uit transformator voeden of de batterij

Minpunten

  • Toegang Eufy
  • Oplaad niveau slecht te bepalen
  • trage reactie van deze producten
  • kwaliteit materiaal bedroevend
  • geheugen niet uitbreidbaar
  • niet zo geweldige handleiding

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 2
Kwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3

+1
rootrulez 20 januari 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Ik heb de bekabelde variant kunnen kopen vandaar ik daar even mijn ervaring over wilde delen. Een overstap na ~4 jaar een Nest Hello gebruikt te hebben.

Pluspunten

  • Snelheid (directe meldingen, direct praten)
  • Installatie gemak
  • Bijgeleverde accessoires
  • Prijs
  • Duidelijke/eenvoudige app (op IOS tenminste)
  • Zones werken goed
  • 2FA
  • Meegeleverde 15 graden mount

Minpunten

  • Geen Apple Homekit ondersteuning (komt er ook niet)
  • Geen fatsoenlijke Google Home ondersteuning
  • Doorbel chime heeft alleen maar ouderwetse klanken
  • Geen gezichtsherkenning

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
lsluijter 24 mei 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Ik ben het helemaal eens met alle lovende reviews. + (plus) Aangesloten via de bestaande bedrading (8V, 1A). - (min) De homebase moet verbinding met het internet hebben. -(klein minnetje) een gast/familie account kan de APP geluiden niet wijzigen. Loek Sluijter

Pluspunten

  • Batterij laad op via bestaande bel bedrading
  • Bestaande bel blijft te gebruiken

Minpunten

  • Moet altijd verbinding met internet hebben

Eindoordeel

Score: 2

+1
El_Scorpione 18 februari 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Goede beelkwaliteit, eenvoudig te installeren en goede support. Goed product!

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit
  • Geen abonnement nodig voor opslag
  • Eenvoudig te installeren
  • Goede support
  • Aan te sluiten op bestaande deurbel
  • Uitbreidbaar met extra camera's

Minpunten

  • Bel is vrij fors

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
itssnoop 21 juni 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

na het lezen van diverse reviews, de Doorbell gekocht ( nu div aanbieders zoals ook media markt) . na 1 dag stoeien ( lees alles uitproberen) nu al tevreden over. makkelijke installatie. ( wel beknopte handleiding) Meer info, beschrijving , zie verder

Pluspunten

  • geen maandelijkse kosten
  • handig in gebruik
  • nederlandse app
  • goede AI ( mens herkenning)
  • easy installatie
  • werkt op 8V trafo
  • oude gong, bel werkt gewoon mee

Minpunten

  • beknopte handleiding
  • door wetgeving (privacy)niet voor iedereen
  • force sticker ( welke verplicht is ( wet))
  • is makkelijk te stelen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
plind 7 juni 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Mooie featureset, maar de connectie tussen de bel en het basisstation was zeer onbetrouwbaar.

Pluspunten

  • Geen cloudabonnement
  • Goede supportafdeling

Minpunten

  • Onbetrouwbare connectie

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 1
Gebruiksgemak Score: 1

+1
jhwinkler 20 november 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Op zich aardig product maar beeldkwaliteit laat te wensen over. Ik weet niet of dat altijd zo is of dat ik exemplaren uit een slechte serie heb getroffen.

Pluspunten

  • Lokale opslagbeelden
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

  • Vage vlek midden op het beeld

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4

+1
linksquest 12 oktober 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Ik was op zoek naar een makkelijke en betaalbare smart deurbel, de Eufy kwam voor mij als beste eruit. aansluiten ging heel makkelijk en handleiding was zeer duidelijk.

Pluspunten

  • Opnames in 2K
  • Lokale opslag
  • Beelden die je nodig hebt apart kunnen opslaan
  • Makkelijk uit te breiden
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Geen extra Authenticator veiligheid
  • Kleine AVG stikkers waren welkom

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
XeroFox 7 oktober 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Wilde graag een video deurbel hebben zonder abonnementskosten om de beelden op te slaan en zelf bepalen waar deze beelden terecht komen, ben daarom bij de Eufy terecht gekomen.

Pluspunten

  • Eigen opslag
  • Geen abonnement nodig
  • Snelle verbinding

Minpunten

  • Batterij

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5

0
sjtienuh 6 augustus 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Goede beeldkwaliteit en snel te installeren

Pluspunten

  • Goede beeld kwaliteit
  • Snelle reactie
  • Zone instelbaar
  • Geen bekabeling nodig

Minpunten

  • nog niet te koppelen aan een NAS
  • accuduur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

0
Weq 28 juli 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Batterij telefoon doet het na 1 jaar en 2 dagen niet meer. Garantie afgewezen VERLOPEN!!

Pluspunten

  • als hij werkt werkt hij goed

Minpunten

  • waardeloze batterij binnen 1 jaar kapot
  • garantie afhandeling via een mail generator
  • snappen niet wat service is

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 1
Kwaliteit Score: 1
Gebruiksgemak Score: 3

0
Zebby 10 juni 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Makkelijk in gebruik en installatie, goede kwaliteit, lokale opslag zonder abonnement - alles wat ik zoek in een smart deurbel.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit is super
  • Zeer eenvoudige en uitgebreide configuratie
  • Prijs is fair
  • Meegeleverde 15 graden installatie mount
  • Op te laden in 1 nacht

Minpunten

  • Verbinding matig met zeer korte afstand tot base
  • Eenvoudig te stelen (onbekend met andere modellen)
  • Eerste laadbeurt na 1 maand op
  • Geen notificatie dat batterij leeg is

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

0
Mediabondig 5 februari 2022 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Prima snelle videodeurbel. 1,5 jaar in gebruik, voor 150 euro gekocht. Heb 'm wel bedraad aangesloten.

Pluspunten

  • Prijs / kwaliteit
  • Software / interface
  • Eufy ecosysteem

Minpunten

  • Beetje groot
  • Soms traag met opnemen en terugpraten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

0
NosferatuX 28 juni 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Leuk idee met te veel tekortkomingen

Pluspunten

  • Installatie
  • Lokale opslag
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

  • Ongeschikt waarvoor bedoeld
  • Toegang tot lokale opslag via online systeem
  • Beeldkwaliteit

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Featureset Score: 4
Kwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4

0
Notaname 3 januari 2022 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Deze bel blijkt bij diverse mensen prima te werken maar er zijn evenzoveel berichten te vinden van kopers die de boel niet fatsoenlijk aan de praat krijgen. Daarvan waren wij er 1.

Pluspunten

  • Compleet
  • Betaalbaar
  • Geen abonnement nodig

Minpunten

  • Moeizame installatie
  • Functioneert in de meeste gevallen niet.
  • Privacy? Beelden gaan ongevraagd toch de cloud in.

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 1
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 2
Kwaliteit Score: 1
Gebruiksgemak Score: 1

0
Idsert 28 december 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Ik moet zeggen dat ik er meer van had verwacht. Ik was gegaan voor een product waar ik geen abonnement voor hoefde af te sluiten maar dat komt met een prijs. Nou heb ik verder geen ervaring maar denk dat ik toch liever voor de Google Hello achteraf was gegaan.

Pluspunten

  • Goed signaal dankzij Wi-Fi via home base
  • Goed beeld
  • Geen abonnement nodig
  • Bedraad te installeren

Minpunten

  • Slechte integratie van Google Smart functies
  • Plastic behuizing van de deurbel
  • Software instabiel / veel bugs
  • Bluethooth oorjes niet te gebruiken met app
  • Slechte handleiding / wizard

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 1
Kwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 3

0
Taurus48 23 november 2021 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Recentelijk deze deurbel aangeschaft via Amazon.de, maar gekozen voor een refurbished. In de doos zat geen 15 graden wig zoals op de doos vermeld. Teruggestuurd en andere refurbished besteld.

Pluspunten

  • Stevig
  • Eenvoudige montage
  • Simpele registratie

Minpunten

  • Meldingen onvoldoende

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

0
Skyrunner 25 november 2020 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Prima (nacht)beeld, bouwkwaliteit OK, niet erg duurzaam.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • eenvoudige installatie

Minpunten

  • bouwkwaliteit deurbel
  • duurzaamheid
  • geen RTSP
  • Latency tijdens conversatie.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4

Hodor 16 juni 2022 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Een zeer goeie video deurbel voor het geld. 2k kwaliteit zonder abonnement. Account aanmaken op de Eufy app en je kan je apparaten makkelijk verbinden. Heb nu 3 apparaten erop en werkt goed naar behoren! Geen last van video compressie (kan je instellen in de app) mede door goeie wifi.

Pluspunten

  • Hoge video kwaliteit
  • Geen abonnement
  • prijs/kwaliteit
  • App

Minpunten

  • batterij na 5/6 maanden opladen

Eindoordeel

Score: 5
Cerenas 10 mei 2022 Product gekocht

eufy Video Doorbell (Battery-Powered)

Fijne bel met basisstation waaralles opgeslagen wordt. Dus geen abo nodig, zoals bij Ring het geval is. Nooit issues gehad en response lijkt altijd goed, ook als ik niet thuis ben.

Pluspunten

  • Responsetijd
  • Werkt op bestaande bedrading
  • Werkt met bestaande bel
  • Geen abonnement nodig
  • Prima beeld, 's avonds iets minder

Minpunten

  • Opname soms te laat
  • Neemt soms op buiten de gewenste lijnen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een eufy Video Doorbell (Battery-Powered)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee