Door Koen Beijer

Product Owner

Uitbreiding prijsalert met levertijd - Development-iteratie #223/224

05-01-2022 • 13:37

24 Linkedin

Tussen alle feestdagen door is development-iteratie #224 afgerond. In deze en de vorige sprint hebben we de prijsalert uitgebreid met levertijdfunctionaliteit en hebben we wat ongebruikte functionaliteit verwijderd. Hieronder lees je wat er allemaal is veranderd.

Prijsalert uitgebreid met levertijd

In de afgelopen sprints heeft een deel van het devteam hard gewerkt om bij prijsalerts rekening te houden met de maximale levertijd. Met deze uitbreiding op de huidige prijsalerts is het nu mogelijk om teleurstelling te voorkomen als een product wel in prijs is gedaald, maar niet goed leverbaar is.

Levertijdalert

Door de checkbox 'Leverbaar binnen 5 dagen' aan te vinken bij het instellen van een prijsalert, krijg je alleen een seintje als het product voldoet aan jouw eisen wat prijs en levertijd betreft.

Verwijderen weergavevoorkeuren

Omdat Tweakers al even bestaat, zijn er in de loop der jaren allerlei features ontwikkeld om de website naar ieders smaak te maken. Deze wildgroei aan features maakt het verder ontwikkelen en onderhouden van de website complexer en vertraagt het proces. Hierop hebben we besloten om ongebruikte darlings te gaan killen. In de afgelopen sprint hebben we er zeven verwijderd: vijf interne functies en twee gebruikersvoorkeuren die door minder dan één procent van de actieve gebruikers waren aangezet.

De twee verwijderde opties zijn:

 1. De vaste menupositie. Deze is nu 'fixed' en blijft altijd zichtbaar aan de bovenkant van je scherm.
 2. Aangepaste schermgrootten. De lay-out van de pagina past zich aan aan de schermgrootte die je gebruikt.

Update frontpagebètatest

In de afgelopen weken hebben we zoals aangekondigd het ontwerp voor de bètatest van de frontpage uitvoerig getest op HQ en met de crew. De feedback en bugs worden nu gebundeld, geprioriteerd en verwerkt. Na het verwerken van de feedback kan de bètatest beginnen. Hiervan houden we jullie op de hoogte. Wil je meedoen aan de bètatest, dan kun je je inschrijven voor bètafeatures via je profielinstellingen of meld je aan via de poll hieronder, dan krijg je een seintje als we beginnen.

Wil je een seintje krijgen als de bètatest begint?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Update verwijderen inactieve accounts

Eind november kondigden we aan dat we oude, inactieve accounts op Tweakers gaan verwijderen. Om eigenaars van deze accounts toch in staat te stellen hun account te behouden, sturen we een aantal mails ter herinnering. Inmiddels zijn twee van deze herinneringen verstuurd; binnenkort volgt een laatste. Daarna gaan we deze accounts daadwerkelijk verwijderen en anoniem maken.

Wil je dat jouw account zelfs na vijf jaar inactiviteit bewaard blijft? Dan kun je dat aangeven door middel van een opt-in in de accountinstellingen.

Ga naar je accountinstellingen

Reacties (24)

24
24
14
0
0
3
Wijzig sortering
Jammer dat jullie de aangepaste schermgrootten verwijderd hebben!

Ik heb goede ogen en zie liefst de desktoplayout op m'n mobiel. Beetje zoomen hier en daar, prima. Nu is 't veel meer scrollen.

Zelfs als ik in chrome-mobile 'desktopsite' weergave aanvink ziet het er niet zo uit als het was / ik wil.

Omdat de optie door minder dan 1% van de actieve gebruikers was aangezet, vind ik géén reden, de 99% heeft toch niet geklaagd dat die optie in de weg zat?

Is een rollback mogelijk? Of bestaat er een (css) foefje om 16inch desktop weergave af te dwingen? 🧐

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 5 januari 2022 14:15]

Er is ook hier topic over Mobiele weergave forum instellingen weg

Dat 99% niet gebruikt komt omdat meeste het niet weten dat die instellingen er is.
Als ik nu desktop mode van mijn mobiel gebruik is alles uitgerekt en niet meer fijn lezen. Graag het weer terug zetten!

[Reactie gewijzigd door New Yorker op 5 januari 2022 14:18]

Je zou ook kunnen stellen dat 99% van de mensen het niet nodig vonden te zoeken naar deze instelling.
Voordeel is nu wel dat ik nu duidelijker reclames kan zien. 8-) helemaal uitgerekt in beeld.

[Reactie gewijzigd door New Yorker op 5 januari 2022 14:29]

Dank voor de topic link!
Deze wildgroei aan features maakt het verder ontwikkelen en onderhouden van de website complexer en vertraagt het proces. Hierop hebben we besloten om ongebruikte darlings te gaan killen.
Qua onderhoud zijn dit lastige features die toekomstige nieuwe features (waar tegen die tijd wel veel vraag naar is) in de weg staan. Veel delen van Tweakers zijn ontworpen met een desktop omgeving in gedachte. In de loop der tijd kwamen er tal van devices & resoluties bij. Dat gaat knellen waardoor er knopen doorgehakt moeten worden. Het dev team kan niet iedereen tevreden houden, helaas helaas.

Je kunt met custom CSS de boel wel zelf zo instellen zoals het was.

[Reactie gewijzigd door Kuusje op 5 januari 2022 14:43]

Heb je een linkje naar die CCS snippet?
Ik kan un zo 1, 2, 3 niet vinden...


Serieus! Ik weet echt niet of het met css mogelijk is een hoge resolutie af te dwingen, en dat is wel wat nu nodig is.

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 5 januari 2022 14:34]

t, vind ik géén reden, de 99% heeft toch niet geklaagd dat die optie in de weg zat?
Nee, maar Tweakers zelf wel.. En dan moet je als eigenaar of ontwikkelteam kijken wat zwaarder weegt. Als mijn auto naast Bluetooth en usb óok nog aux, cd en cassette zou hebben zou 't misschien niet in de weg zitten. Toch begrijp ik ten volste dat de fabrikant ervoor heeft gekozen het merendeel weg te laten.
Deze wildgroei aan features maakt het verder ontwikkelen en onderhouden van de website complexer en vertraagt het proces.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 5 januari 2022 14:17]

Als ik het goed begrijp is de reden dat ze de optie weggehaald hebben niet omdat maar 1% het gebruikt.
De echte reden staat erboven:
Deze wildgroei aan features maakt het verder ontwikkelen en onderhouden van de website complexer en vertraagt het proces. Hierop hebben we besloten om ongebruikte darlings te gaan killen.
Dan heb je waarschijnlijk een hele lijst aan dingen die je zou kunnen verwijderen en dan is het logisch dat je de minst gebruikte er het eerst uit knikkert (wat in dit geval door minder dan 1% gebruikt wordt).
Ik onderhoud zelf ook een open source tool, waar een paar honderd ontwikkelaars gebruik van maken en ik herken het dilemma wel. Het is o zo gemakkelijk om features toe te voegen, maar uiteindelijk wordt je product alleen maar complexer, zowel voor de gebruiker als voor de ontwikkelaar (in mijn geval ikzelf dus). Ik ben op een zeker moment ook zaken gaan vervangen door een default manier; het scheelt enorm in de code en zorgt er uiteindelijk ook voor dat er minder bugs in je systeem zitten.
Aan de andere kant snap ik het ook wel weer dat je het jammer vindt als je nou nét gebruik maakt van die exotische features, maar ja: keuzes, keuzes.....
Ik zit een beetje te denken, maar hoeveel % van alle Tweakers accounts wordt dagelijks gebruikt en kan daarmee worden gezien als zeer frequente bezoeker?

Hoevaak zien jullie een bekende Tweaker bij de Decemer weggeefacties? Het overgrote deel van de winnaars zijn lurkers/accounts met weinig karma/activiteit. Het is daarbij meer dan logisch dat een prijs valt op een onbekend account, want vermoedelijk is 90-99% van die accounts, geen frequente bezoeker.

De kans is dus groot dat van die 1% waarvoor de feature is verdwenen, door 1000 actieve gebruikers wordt gebruikt. Door mensen met een hoge tot zeer hoge karma (en dus zeer actief zijn op Tweakers).

Met het uitschakelen van die feature, werkt het dus niet meer om een desktopmodus in te schakelen om bepaalde menu's voor te schotelen om Tweakers verder te kunnen helpen. Als het al met een work-around mogelijk was om een fout voor de Pricewatch aan te geven, is dat nu helemaal niet meer mogelijk vanaf een smartphone.

De meest gewaardeerde gebruikers worden met het uitschakelen van deze feature dus eigenlijk onbedoeld benadeeld doordat er zoveel lurker accounts zijn.

Leuk hoor die 2.000.000 users, maar de site moet het denk ik vooral hebben van de input van die 1000 actieve gebruikers (waarbij elk betaald lid vermoedelijk onder die 1000 actieve accounts behoort).

(* Hier worden fictieve nummers gebruikt, maar het is om een beeld te geven dat 1% een groot aandeel heeft op de site).

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 6 januari 2022 10:31]

Dit lijkt mij een erg wenselijke toevoeging. Top bezig! :)
Het verwijderen van oude accounts vind ik een goede zaak. Als login gegevens van oude accounts gevonden worden in gelekte datasets (veel het zelfde wachtwoord voor verschillende accounts |:( ), dan kan dat account gebruikt worden voor Vraag & Aanbod. 'Oh dat is een gebruiker die al een tijdje meegaat, dat zal wel kloppen' is een inschatting die veel mensen maken. Door deze accounts te verwijderen kunnen oplichters hier in ieder geval geen slag mee slaan.
Ah.. heb ik daarom een half uur gezocht om m'n schermgrootte weer opnieuw in te stellen. Hoewel de view op m'n tablet intussen verbeterd is, vind ik het persoonlijk wel jammer dat deze optie verwijderd is
De vaste menupositie. Deze is nu 'fixed' en blijft altijd zichtbaar aan de bovenkant van je scherm.
Weet je dit zeker?

Ik heb het even voor jullie getest:
 • Desktop weergave: balk blijft
 • Mobiel portrait: balk verdwijnt vanzelf bij scrollen
 • Mobiel landscape: balk blijft
Bij het naar beneden scrollen in de portrait mode wordt de visibleHeader class in de body verwijdert en wordt de hide class aan de div met menubar toegevoegd. Bij het naar boven scrollen verdwijnt de "hide" class en komt "visibleHeader" er weer bij in de body.

Alleen het feit dat dit gebeurd laat mij twijfelen aan jullie argument van "Deze wildgroei aan features maakt het verder ontwikkelen en onderhouden van de website complexer en vertraagt het proces.". Ik neem maar even aan dat het argument naar waarheid is. Maar in dat geval is de header wel inconsistent en is er nu al custom code voor de verschillende weergave. Is dan echt die ene gebruikersinstelling zo belangrijk om weg te halen?

Rood, zoals jullie uiteraard goed weten, is een opvallende kleur. Een rode balk steeds bovenaan je scherm is vreselijk afleidend!

Voor de portrait mode op mobiel heb ik er geen problemen mee eigenlijk, dat werkt wel best zo.
Maar de andere 2 weergaven waarbij de header fixed in beeld is heb ik er wel problemen mee.

Voor de landscape mode zijn op mobiel meer sites die zichzelf gewoon volledig onbruikbaar maken in landscape modes. Sommige hebben een balkje boven, balkje onder en dan een fixed advertentie in je gezicht. De ergste sites hebben ook nog een notificatie bell die niet weg kan en een cookie settings balk die ook altijd in beeld blijft. Wat overblijft is een smal strookje echte site met content waarvoor je de site bezoekt. Ik geef hierbij gelijk toe dat Tweakers (nog) niet in deze categorie valt! Alleen de fixed bovenbalk zit nu "in your face" op landscape modes.

Alleen al sinds ik deze aanpassing heb gemerkt op Tweakers heb ik bij mezelf gemerkt dat mijn tijd op de site heeeeeel snel naar beneden aan het gaan is. Echt de nieuws titels lezen, beperkte artikelen uitgebreid lezen en weer weg. Waar ik voorheen nog vaak de tijd nam om rustig alles te lezen.

Ik hoop dat tweakers deze keuze nog eens goed kan bekijken. Maak het op zijn minst consistent tussen alle 3 de weergave die ik heb getest maar bij voorkeur dat de balk ook weg kan.

Voor de mede tweakers een workaround om toch zonder css aanpassingen van die rooie balk af te komen. Browse de site op je desktop alsof je in portrait mode op mobiel zit. Kan je doen in de developer tools van je browser. Maar kan je ook doen door je browser venster zo ver te versmallen dat in de rode bovenbalk alle text verdwijnt (m.u.v. de tweakers text). Beide werkt, even scrollen naar benden en de balk verdwijnt.
Het Forum is met de verwijdering van de weergavevoorkeuren één grote scrollbox geworden.

Voor de 'slechts' 1% gebruikers is dit een erg belangrijke optie. Dat de mogelijkheid voorheen door Tweakers zelf in het leven is geroepen zegt wat mij betreft alles, er is vraag naar.
Ik ben net overgestapt naar een iPhone 13 pro en zat iOS al te vervloeken, onterecht lees ik nu..

Alles is nu mobiel een grote scrollende en in menu’s verstopte ellende geworden, geef in elk geval de mogelijkheid tot een desktopsite terug want dat werkt nu ook niet. De desktop site is prettig en overzichtelijk, ook op mobiele devices.. en ik vermoed dat meer mensen die mogelijkheid zouden gebruiken als ze er vanaf wisten dat deze bestond op Tweakers.
Zal hier wel niet op z'n plaats staan maar wil toch even kwijt dat ik regelmatig dingen opzoek in de pricewatch en de goedkoopste link blijkt het item dan niet te hebben.
Opvallend telkens bij GPU's (onder de 200€) en telkens dezelfde site. Word dat gecontroleerd? Hoe ?
Je kan doorgeven dat het een foutieve prijs is.
Als je bij een product op de tab 'Prijzen' staat, dan kan je met je muis hoveren boven "totaalprijs" die verkeerd is en dan klikken op "onjuiste prijs melden".

De prijzen zullen wel via verschillende API's binnengehaald worden, maar hoe dat zit met controle, geen idee.
De prijzen worden aangeleverd door de webshops zelf. Foutieve informatie is de verantwoordelijkheid van de webshop, niet tweakers. Er is verder geen handmatige controle tor er meldingen gedaan worden.
aha, ga ik eens bekijken. bedankt !
Ook aan @BvZwolle

[Reactie gewijzigd door OxWax op 5 januari 2022 17:23]

Het zou mooi zijn als het kan op een cliënt die door de meerderheid van surfend Tweakers kan worden gebruikt: een smartphone.

Hoveren is dan niet mogelijk en om naar desktopmodus te schakelen, het scherm aan te raken om het menu hopelijk te laten weergeven, gaat voor velen te ver om een foutje aan te geven.

Wanneer gaat Tweakers hun site verbeteren voor smartphone gebruik?

In dat kader gooi ik deze bug nog even in de groep: vanaf je smartphone weer terug naar het vorige overzicht (en pagina).
[PW] Terug naar het overzicht op mobiel start bovenin
Je kunt in de pricewatch ook die betreffende winkel uitvinken. Dan zie je hem niet meer in de resultaten.
Wauw, dit is alvast totaal geen usability-verbetering op de al heel smalle 18(+):9 schermen van de meeste smartphones. Hoera voor regressie! |:(

Tot nu toe was lezen in landscape nog net te doen, maar met die permanente rode balk bovenaan in beeld gaat zomaar 25% van het schermoppervlak verloren. Aangezien ik op mobiel alleen maar nieuwsberichten lees (doorgeklikt vanuit een RSS-feed) heb ik die menubalk ook nog eens zo goed als nooit nodig. Nope, dit wordt niks...

Update: Het wordt nog ironischer als je bedenkt dat een permanent rode balk in portrait veel minder schermruimte zou innemen, maar net in die use case verbergt ie zich wel nog. Begrijpe wie begrijpe kan 8)7

[Reactie gewijzigd door darkjeric op 6 januari 2022 11:08]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee