Door Koen Beijer

Product Owner

Skills in je Tweakers-profiel - Development-iteratie #158

24-06-2019 • 13:23

70 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #158 opgeleverd. Daarin zitten een verandering van het profiel en stylingverbeteringen op de frontpage. Daarnaast hebben de developers een begin gemaakt met de custom-CSS-snippets.

Jouw skills in het profiel

Door de jaren heen hebben we veel feedback en aanvullingen gekregen op het tweakers-cv. En terecht, want dit is de plek waar je als tweaker inzage krijgt in de vaardigheden van andere tweakers en waar je natuurlijk kunt laten zien wat je zelf aan ervaring hebt. Het cv was hard toe aan een vernieuwing, de inhoud was verouderd en de gebruiksvriendelijkheid kon ook wel wat aandacht gebruiken.

In de afgelopen periode zijn we hier achter de schermen druk mee geweest. We zagen een aantal gebruikersproblemen in het Tweakers-cv: de reeks vaardigheden die je kon invullen was te beperkt, de vaardigheden die er stonden waren niet up-to-date, er was geen mogelijkheid om het niveau van de vaardigheden aan te geven en de mobiele weergave had gebreken.

Met een kleine groep gebruikers hebben we de problemen naar boven gehaald in de huidige manier van vaardigheden opgeven in het profiel en hebben we gezocht naar een manier om dit beter mogelijk te maken. Deze opgedane kennis leverde een eerste concept op, in de vorm van schetsen, die we tijdens de Developers Summit aan bezoekers hebben voorgelegd. Aan de hand van deze inzichten is een ontwerp gemaakt dat vervolgens bij een zestal tweakers is getoetst door middel van een usabilitytest.

Wat hebben we aangepast?

Via de invoervelden in je profiel kun je vaardigheden naar wens invoeren of selecteren vanuit de autosuggestie die verschijnt zodra je gaat typen. De suggesties worden gegeven aan de hand van skills die andere gebruikers hebben ingevoerd, en de skills zoals we die kennen in Tweakers Elect. Als een skill nog niet bestaat in onze database, kun je deze zelf toevoegen door hem simpelweg in te vullen. De skills kunnen worden onderverdeeld in drie niveaus om aan te geven in welke mate je deze vaardigheid bezit. Het hoogste niveau is Expert, daarna volgt Gevorderd en tot slot komt Beginner.

Natuurlijk willen we het jullie zo gemakkelijk mogelijk maken om de vaardigheden die je al in je cv had ingevuld, mee te nemen in de nieuwe versie. Hiervoor hebben we de ervaringen in besturingssystemen, hardwareplatforms, programmeertalen, en de professionele- en hobbymatige ervaring gemigreerd. We zijn alleen niet in staat om voor jullie te bepalen wat het niveau van de ingevoerde vaardigheden is, daarbij hebben we jullie hulp nodig. We hebben aangenomen dat je, als je een skill invoert, minimaal beginner bent en waarschijnlijk meer. Je bestaande skills hebben we daarom al vooraf ingevuld op beginnersniveau. Aan jullie de taak om vaardigheden van een upgrade te voorzien als je niveau hoger ligt dan dat van een beginner.

In het profiel zijn de skills, ook onderverdeeld in de drie verschillende niveaus, zichtbaar op de plaats waar het Tweakers-cv al stond. Ook hebben we met deze ontwikkeling de eerste stap gezet naar de integratie van Tweakers Elect in Tweakers. De vaardigheden die je in het profiel kunt invoeren, zijn gematcht met de vaardigheden die je in Tweakers Elect kunt invoeren.

Stylingverbeteringen

In deze iteratie hebben we wat puntjes op de i gezet wat de styling op de frontpage betreft. Achtergrondkleuren zijn aangepast, borders zijn verwijderd en ook de lijnen die de linker- en rechterkolom van elkaar scheidden, zijn weg. Het geeft de frontpage een rustiger en moderner uiterlijk.

Custom-css

Met dank aan input vanuit de community zijn we deze iteratie ook begonnen met de bouw van de aangekondigde custom-css-snippets. Dat is nog niet af. Er gaan nog wat iteraties overheen voordat het zover is, maar het begin is er en we houden jullie op de hoogte van de verdere voortgang.

Andere verbeteringen

 • Verder hebben we het mogelijk gemaakt om specificaties in de categorieën Netwerkaccessoires, Game-accessoires en Sensoren automatisch vanuit onze dataleverancier te importeren, zodat we van meer producten specificaties hebben.
 • Verschillende bugjes gefikst.

Reacties (70)

Wijzig sortering
Van een overzichtelijke lijst naar een onleesbare, random vergaarbak - de 'import' van de oude versie wordt integraal bij 'beginner' gedumpt, waarna je geacht wordt om het maar even opnieuw te tikken op het juiste niveau? Dan maar leegmaken - en dat op zichzelf is al een studie in gebruiksonvriendelijkheid.

Bij LI is de focus er al jaren vanaf, niet zonder reden zou je denken (normalisatie is moeilijk, iedereen kan wel wat roepen, etc.).

Het ziet er ook visueel niet uit, en de obvious thing om dit te linken met die karma-onderwerpen lijkt ook niet geïmplementeerd? Dan was er tenminste een onderscheidend aspect en direct een endorsement-systeem geweest. Ik begrijp dat er incrementeel wordt ontwikkeld, maar dit is gewoon niet eens een beetje af. Nice idea, terrible execution.
In het verleden had ik wat van die skills-dingen ingevuld. Zie ik goed dat deze nu allemaal weg zijn? (Ik lees dat ze meegenomen hadden moeten worden. Maar misschien had ik er al niets meer staan. Ik weet het niet.)

[Reactie gewijzigd door pven op 24 juni 2019 13:27]

Niet alle categorieen uit het Tweakers-CV zijn gemigreerd.

Edit: Zojuist even gekeken en zo te zien had je niks ingevuld in het 'oude' Tweakers-CV.

[Reactie gewijzigd door koku op 24 juni 2019 14:01]

Noem eens een voorbeeld aub? :)
Want bij mij is echt alles ineens beginner.

Niet dat ik niet snap dat dat handig is voor jullie, en uitnodigt tot herziening door Tweakers (Edit: -gebruikers), maar ik ben nu toch wel benieuwd. :P

[Reactie gewijzigd door HMC op 24 juni 2019 13:48]

De skills die wel gemigreerd zijn staan allemaal onder beginner, de rest zie je gewoon niet.
Bijvoorbeeld alles onder "Wat zijn je favoriete onderdelen van Tweakers.net?" hebben we niet gemigreerd naar de nieuwe skills. Dat staat verder ook los van in welk bakje (beginner, gevorderd of expert) ze komen. Ze zijn gewoon allemaal onder 'beginner' geplaatst, omdat we het niveau van gebruikers niet weten. Dit is dus iets wat iedereen na moet lopen. Alternatief had kunnen zijn om het hele Tweakers-CV niet te migreren, of om een nieuwe bakje 'Unsorted' oid maken. Geen van die opties is perfect imo, totdat een gebruiker ze handmatig heeft nagelopen.

[Reactie gewijzigd door koku op 24 juni 2019 14:27]

Anoniem: 372172
@HMC24 juni 2019 14:05
Ach troost je zelf :) de lat ligt erg hoog imo.
@zeef en @Ginz zijn ook nog beginners dus.... :P
Bij mij staan ze nu onder beginner. Misschien wel het andere uiterste, maar ze zijn er nog. ;)
Vind ik ook vreemd. Wel logisch vanuit hun standpunt. Het nodigt uit om zelf weer eens door je "skills" heen te gaan.
Maar om alles in "beginner" te dumpen doet me wel oud voelen.
Veel van de dingen waar ik goed in ben (ok, soms "was"; is al weer tijdje geleden) worden ineens teniet verklaard. :P
Voorheen kon je domweg niet aangeven of je er goed in was.

Het oude systeem nodigde sowieso heel erg uit tot "ohja, dat heb ik ook wel eens aangeraakt *klik*" ;) Ik had bijvoorbeeld ooit BeOS een tijdje op mijn PC draaien... en daar was ik echt niet meer dan beginner in :P
Voor convenience sake zou het wel fijn zijn als je een skill kunt drag&drop'en naar een andere skilllevel.
Hoezo?

Je kan Tab & Shift-Tab gebruiken om van textveldje te wisselen. En die hebben autocomplete mogelijkheid.
Ik dat dat hij bedoelt dat wanneer je ergens in verbetert bent je de mogelijkheid hebt om een skill te slepen van beginners naar gevorderde.
Als je hem in Gevorderde of Expert invult, gaat die bij Beginner weg. En viceversa.
Dan moet je hem dus weer opnieuw invullen, terwijl de skill an sich al bestaat. Ik vind het nu ook vrij knullig werken. Denk dat dit voor de sprint nu MVP is en dit nog wel verbeterd.
Jouw skill met het grootste aantal tekens is "Intel x64 (Sandy / Ivy Bridge)"

Maar als ik al "Intel x64 (S" intyp, zie ik hem al autocompleten. Dus hoef ik enkel pijltje naar beneden en Enter te drukken.
Poeh Poeh! Dat was me een slavenarbeid in de brandende zon.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 25 juni 2019 14:00]

Als Tweakers wil dat men dit gaat omarmen, om zodoende mooi te kunnen integreren met hun commerciële ambities moet je niet per se kijken naar de netto inspanning, maar hoe eenvoudig je het juist kan maken, zeker in vergelijking met andere websites die dat soort eenvoud wèl bieden. Tweakers is koning in het ontwikkelen van archaïsche interfaces (Fotofunctionaliteit anyone?), maar ik hoop dat we in dit geval te maken hebben met een MVP-status.
Dat was ook het eerste wat ik probeerde :+
Ik ook. Kan ik wachten tot de volgende iteratie voordat ik dit ga aanpassen? ;)
Je ziet alleen de aangevinkte skills, dus niet wat iemand niet kan. Dat is moeilijk vergelijken.
Je ziet alleen de aangevinkte skills, dus niet wat iemand niet kan. Dat is moeilijk vergelijken.
Ik kan maar niet begrijpen wat je daarmee zou willen bereiken. :+
Je zou willen lezen wat mensen niet kunnen?
Je zag een lijstje met alles aangevinkt. Dan is het net alsof iemand alles kan.
Hoe bedoel je?
Ik kan alles erin zetten wat ik niet kan, maar daar wordt je niet vrolijk van:

Kan geen:
- Stoep leggen (stratenmaker)
- Metsellen
- Hersenchirurgie
- Bootbesturen
- Motor rijden...
gelukkig kun je ook de skill "niet" toevoegen 8)7
Kunnen de skill namen genormaliseerd worden? Dus of hoofdletters of kleine letters. Het ziet er zo niet uit.
De skill namen zijn deels genormaliseerd, dit is helaas veel werk aangezien dit handmatig moet. We zijn er mee bezig :).

De skills in de huidige vorm is niet de definitieve versie, we gaan verder met het doorontwikkelen en het beter maken van je profiel.

[Reactie gewijzigd door boenkeijer op 24 juni 2019 16:51]

Is het mogelijk om hoofdlettergebruik te overrulen? Afkortingen of producten met hoofdletters worden nu geforceerd naar kleine letters. Heeft niet mijn voorkeur, liefst gewoon de 'officiële' schrijfwijze.

Wordt er nagedacht over een importfunctie uit LinkedIn?

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 24 juni 2019 17:07]

Inderdaad, zo staat er Windows 10, maar ook windows 7
Tweakers mag mijn skills en ervaringen delen met werkgevers zodat zij rekening houden met mijn eisen en mij kunnen benaderen voor relevante vacatures. Het contact verloopt via Tweakers, je blijft anoniem tot jij anders besluit.
Is dit nieuw?

Anyway, mijn skills daar weg gehaald . Aangezien ik die niet bij hou en werk. Daar hebben we wel linkedin voor.
Grappig, ik zou mijn skills liever binnen Tweakers opslaan dan bij LinkedIn, zeker als Tweakers gebruiker 8-)
Ja dit is ook nieuw. Deze type benadering ken je wellicht van Tweakers Elect, waar je (mits je consent hebt gegeven) benaderd kan worden door potentiële werkgevers die jouw profiel interessant vinden voor hun vacature.

Met de release van de skills hebben we de eerste stap gezet voor een integratie van Elect binnen Tweakers, hier zullen we in de komende tijd nog meer functionaliteit voor releasen.
Uiteraard, waarom denk je dat dit prioriteit krijgt in de sprint. Los van deze commerciële koppeling met hun recruiter-ambities is het Tweakers CV namelijk vrij stoffig en niet zozeer iets wat aangepakt zou worden. Ik sta er alleen anders in en vind het niet zo'n rare move, al zou de functionaliteit nog wel wat verfijnder mogen.
Jammer dat dan net drag & drop niet werkt...
Ook mis ik de categorieën, was makkelijker zoeken :+
Ik zou ook graag met drag&drop het niveau aanpassen. Moet ik nu alles opnieuw toevoegen om het in het andere niveau te krijgen?
Nee je kan het over typen en dan verplaatst het naar het andere niveau
Ah gelukkig, nu hoef ik mijn LinkedIn niet meer bij te werken omdat ik hier op T.net toch de hele dag actief ben. :9

Het is zeker een leuke toevoeging, maar aan de andere kant, is het nu echt een meerwaarde al die informatie op je profiel? Of syncen/gebruiken jullie deze (straks ook) bij Jobs?
Dat was ook mijn idee toen ik ermee bezig was, nog even en dan heb ik LinkedIn niet meer nodig :)

Wat betreft de meerwaarde. Dat is er nu al toch? Je kan je skills showen, en het is allemaal wat mooier / flexibeler dan voorheen, althans dat vinden wij :-)

In de toekomst kunnen we hier nog meer mee doen inderdaad. Wat betreft de jobs kan je denken aan suggesties van relevante banen voor jouw skills (indien je daar interesse in hebt). Maar ook andere functionaiteit is mogelijk zoals bijvoorbeeld tips voor relevante cursussen of conferences.
Wie weet maken we een keer een widget om jouw skills te laten zien in het forum?

En verder staan we open voor suggesties, wat willen jullie met je skills kunnen?

[Reactie gewijzigd door MATANDO op 24 juni 2019 14:12]

Dit is qua skills denk ik wel beter, maar het is jammer dat alle skills worden getoond zonder hoofdletters.
Ik vind python bijvoorbeeld minder netjes dan Python, net als .NET Core, mooier staat dan .net core.

Verder wel een verbetering, tegenover het vorige CV

[Reactie gewijzigd door Jantje2000 op 24 juni 2019 13:28]

Thanks voor je reactie ;).

Ik heb een ticket aangemaakt om de styling van de Skills een upgrade te geven.
Bij de skills zou ik op de profielpagina nog wel iets van een groepering of sortering willen zien.
Het staat nu vrij rommelig door elkaar.

En misschien staat het iets te ruim ingesteld, ik kan ook zaken als "Bier" toevoegen.

Daarnaast komt de vaardigheid "telefonische support" 3x voor:
 • telefonische support
 • telefonisch support
 • telefonishe support
En als we toch bezig zijn, een overzicht van skills waar je uit kunt kiezen zou ook makkelijk zijn.

[Reactie gewijzigd door Bas170 op 24 juni 2019 14:42]

De bedoeling van de nieuwe vorm is ook dat iedereen vrij is om in te vullen wat hij/zij wilt. Het normaliseren is al deels gedaan maar dat zal nog veel meer werk zijn naar mate men meer skills invoert, work in progress ;).
Het begin ziet er iig al goed uit, ben benieuwd naar het eindresultaat!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee