Door Sander den Heijer

Product Owner

Update profiel, prijsalerts en custom-css-snippets - Development-iteratie #164

10-09-2019 • 13:57

38 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #164 opgeleverd. In deze iteratie zijn de nodige wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd in de Tweakers-profielen. Daarnaast hebben we de prijsalerts en de custom-css-snippets verder ontwikkeld.

Skills, eisen en verwachtingen in je profiel

In juni namen we een belangrijke eerste stap in het samensmelten van het Tweakers CV en Tweakers Elect door het mogelijk te maken in je Tweakers-profiel aan te geven welke skills je hebt en op welk niveau. Ook werd het toen al mogelijk om aan te geven of een werkgever vanuit Tweakers Elect bij jou mocht solliciteren als hij een interessante baan voor je had. Wat nog ontbrak, was de mogelijkheid om in je profiel aan te geven wat je wensen en eisen zijn voor een nieuwe baan. Met de release van vandaag, maken we dat ook mogelijk.

Bij de ontwikkeling van Tweakers Elect werd ons al snel duidelijk dat de meeste it'ers geen gebrek hebben aan baanaanbiedingen. Sterker nog, it'ers worden hiermee overspoeld. En dat plaatst hen in de positie om aan te kunnen geven wanneer ze bereid zijn om in gesprek te gaan. De werkgever solliciteert bij de it'er.

Onder welke voorwaarden dat mag, kun je nu in je Tweakers-profiel aangeven: het soort contract, het aantal uur dat je wilt werken, de reistijd en al of niet thuiswerken. Misschien nog belangrijker is een aantal kritische vragen aan een potentiële werkgever die ervoor zorgen dat je geen onzinvoorstellen krijgt. Uiteraard zijn deze wensen en eisen alleen voor jou zichtbaar en bepaal je zelf of werkgevers dit anoniem mogen inzien en contact met je mogen opnemen. Andere gebruikers zien deze gegevens niet.

Verdere ontwikkeling prijsalerts

In eerdere iteraties hebben we verbeteringen doorgevoerd in de prijsalerts. Daarmee zijn we nu verdergegaan, op basis van usabilityonderzoek en feedback uit de community. Een eerste verbetering is dat we de grafiek van de prijsontwikkeling op de productpagina nu ook in de prijsalert-e-mail weergeven.

De tweede verbetering is dat het mogelijk is geworden om per product waarvoor een prijsalert actief is, aan te geven of je een prijsalert voor V&A wilt ontvangen. Voor sommige producten heb je wellicht ook interesse in tweedehands. Zowel vanuit de optie 'Prijs volgen' op de productpagina als vanuit het overzicht van je prijsalerts kun je nu aangeven of je een alert voor V&A wil ontvangen. Dat kon voorheen alleen op generiek niveau voor al je prijsalerts.

Verder sturen we nu ook opvolgende prijsalerts voor nieuwe producten nadat deze voor het eerst een prijsmelding hebben gekregen. Je kon al aangeven daarvan een melding te willen ontvangen. Nu zul je na die eerste prijsmelding ook vervolgmeldingen ontvangen bij significante prijsdalingen van het product.

Aangezien het sindskort ook mogelijk is om een prijsalert in te stellen op de mobiele productpagina, was het niet langer nodig om dat ook nog via de wenslijstpop-up beschikbaar te houden. Daar hebben we 'Prijs volgen' dus verwijderd. Technisch is er daarmee ook geen relatie meer tussen de wenslijst en de prijsalerts.

Ten slotte hebben we wat kleine dingen gefikst; de icoontjes voor levertijd zijn bijgewerkt, er is een icoontje voor de preorderstatus toegevoegd en op de wenslijst hebben we de prijsweergave van een prijsalert weggehaald.

Custom-css-snippets

In deze sprint hebben we weer goede vooruitgang geboekt met de custom-css-snippets. We hebben functionaliteit gebouwd om snippets te zoeken en ook is gewerkt aan het beheer van de snippets. We naderen een eerste release van de nieuwe custom-css-snippetsfeature.

Reacties (38)

Wijzig sortering
is ie weer wanneer kunnen we foto's vanuit de mobiel -gebruiksvriendelijk- uploaden? :+

systeem uit 1998 mag inmiddels wel vervangen worden, toch? maak het desnoods een pro-feature, betaal er graag voor

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 10 september 2019 14:05]

Die limiet van 5 MB is nu al passé. Ik heb al geopperd om dit naar 7,5 MB te trekken, als tijdelijke wijziging. Maar ik hoop dat Tweakers wat meer prioriteit aan een overhaul geeft.
5 MB is meer dan genoeg. Een 20+ megapixel foto direct vanaf je camera uploaden wordt lastig, maar hoe vaak heb je AL die pixels nodig? Ik heb maar héél zelden dat ik meer dan, zeg, 1920x1080 nodig heb om te laten zien wat ik wil laten zien...

Ja, je moet er wat werk voor doen, maar T.net is nooit een site geweest voor luie gebruikers :)
Niet voor de meeste mobiele telefoons hoor. En vaak schakel je niet even terug om het kleiner te maken, en resizen kan het ook niet eenvoudig. Mijn eigen CMS kan zelfs foto's van 15 MB verwerken.
Ik kan anders prima croppen op mijn telefoon. Resizen inderdaad niet (als ik dat zonder 3rd party app op mijn telefoon wil doen moet ik naar de mail-app 8)7 ), maar als een topic je foto waard is, dan is het het ook waard om het even over te zetten en te resizen, of als je het vaker wil doen, een foto-app te installeren die dat wel kan; dat is ook weer niet zo veel werk. Zoals ik al zei, T.net is nooit een site geweest voor luie gebruikers :P

En ik vermoed dat jouw CMS zelfs foto's van een GB kan verwerken (afhankelijk van of de software alles in RAM wil doen :+ ), als je de config in duikt en een parameter aanpast. Zelfde zal in meer of mindere mate ook voor T.net gelden.

Het is misschien makkelijker voor degene die het upload, maar voor degene die het moet bekijken voegt het niks toe. Sterker nog, als ik kijk wat er nu al voor wazige, onscherpe ruis-foto's geplaatst worden ter 'verduidelijking' van situaties, dan ben ik vooral bang dat het nog makkelijker maken van het uploaden van phone-pics dat alleen maar erger gaat maken. Ik heb liever een scherpe, goed belichtte 4 MP foto waar de fotograaf wat aandacht aan het schieten ervan heeft besteed dan tien 20 MP foto's waar je geen *** op ziet hebt omdat het toch geen enkele moeite kost ze online te dumpen.
Cliënt side resize is al lange tijd mogelijk. Veel werk vereisen van posters, terwijl vele andere webplatformen en systemen wèl toegankelijk worden (rechtstreeks plakken vanuit het clipboard kan al bij duizenden websites en websystemen) is een beetje een dinosaurus-mentaliteit. Je kan beter het moment van vervangbaarheid voor zijn als website.
grootte is niet zon issue; is meer dat de handeling complex en tijdrovend is (zeker bij meerdere foto's/screenshots) schermpje openen, uploaden, code kopieren, schermpje sluiten, naar topic, code plakken, nieuw upload schermpje openen, uploaden, code kopieren ... allemaal zo omslachtig
Ik ben al blij dat het sinds een jaartje ofzo minder complexer is geworden doordat je bij de knop kopiëren direct het upload-popupje afsluit. Maar het blijven nog steeds te veel stappen om eventjes een foto te uploaden waardoor ik nog te vaak de website imgbb gebruik. Nu weet ik dat er een kans is dat die ooit eens offline zal gaan (kennen we imageshack nog?).

Mijn idee is een mooie drag 'n drop feature zodat je een foto naar het textveld of een andere target kan slepen, waarna die geüpload en geresized wordt, en dat je een soort bijlage linkje hebt bovenaan de textarea, waarna je de afbeelding tussen img-tags in je bericht kan zetten.
Liever niet. Zie liever dat de boel eens bijgewerkt word. Dit word al jaren aangegeven en het staat steeds niet ook de roadmap....
Gekke is dat dit feature al heel lange tijd in de top 5 staat en daarbinnen de laatste tijd op plek 2.

Als dat nog niet genoeg motivatie is hem op de roadmap te plaatsen is er echt iets mis met dat democratisch systeem en kunnen we het bijbehorende topic beter weglaten Meest gewaardeerde feature requests

Het 1998 systeem is op dit moment echt een IT-website onwaardig!
Bovendien strookt het eigen systeem ook niet met de eisen die in veel subfora worden gesteld (800px breed)

> nog een tip voor iedereen die deze foto-feature ook graag wil: zet een duimpje bij op topicstarter:
Request: fotoopslag beter beheerbaar maken (via o.a. mobiel)

@Femme geeft overigens daar in dat topic al in januari aan dat er dit jaar wederom geen aandacht aan besteed wordt, tenzij....

[Reactie gewijzigd door Get!em op 10 september 2019 15:14]

"We gaan hier latern dit jaar aandacht aan besteden, maar ik kan niet beloven dat het fotoalbum er onderdeel van zal zijn."
Er wordt niet gezegd dat het sowieso niet gaat gebeuren, er wordt simpel weg niets beloofd(vrij logisch)
De hier, slaat op een User-generated-content opmerking erboven.
De foto-functionaliteit plaatst Femme er eigenlijk al buiten.

Zeker als je die van een jaar daarvoor (2017) ziet, https://gathering.tweaker...message/53433543#53433543
Er kan veel veranderen in 2 jaar, we zullen het zien :)
Ik hoop het! Want in de afgelopen 20 jaar hebben we moeten werken met deze nu verouderde foto-functionaliteit. (waar de eerste websites met drop-on en responsive foto functionaliteit al meer dan 10 jaar geleden kwamen)

[Reactie gewijzigd door Get!em op 10 september 2019 17:15]

Ik vind het vooral zonde vanwege het feit dat het forum over de langere looptijd onbruikbaarder gaat worden. Nu zie je al tal van topics met dode imageshack-links. Imgur bestaat ook niet meer over 5 a 10 jaar, waardoor je weer een hele generatie aan kapotte topics krijgt. Dat was ons bespaard gebleven als Tweakers hier op had ingezet. Al snap ik wel dat dit soort features geen directe financiële meerwaarde brengen, maar voor mij is het nu standaard Imgur ipv de Tweakers foto-upload.
Mee eens. Ik vind de huidige kleuren op zich erg fijn en ook dat het niet volstaat met teveel nutteloze witruimte en grote (bewegende) afbeeldingen, maar toch mag het zeker een keer een opfrisbeurt krijgen.
Bij de buren is het (sinds de nieuwe release) wel mogelijk. Het zou mooi zijn als het hier ook een stuk eenvoudiger kan.

Dat is overigens ook de enige duidelijke verbetering t.o. Tweakers
Over het profiel gesproken: heb m'n profiel geüpdatet, inclusief de links die je kan invullen, zoals je GitHub-pagina etc. Heb mijn profiel ook op openbaar gezet, maar wordt niet weergegeven. Niet in Chrome, ook niet in incognito en ook niet in een nooit gebruikte Microsoft Edge. Ze komen kort in beeld (voor 0.1s ofzo) en zijn dan weer weg.
Ik schat dat dat een foutje bij een extension oid van jou is, want ik zie wel een github linkje

edit: of misschien dat ik ze zie omdat ik crew ben...

[Reactie gewijzigd door Gropah op 10 september 2019 14:26]

Dat dacht ik dus ook, maar op Edge heb ik het ook en heb daar geen extensies. Moet je misschien ingelogd zijn zoals @florisluiten zegt?

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 10 september 2019 14:28]

Ah oke, dat verklaart het. Ben in Edge natuurlijk niet ingelogd en op Chrome heb ik een extensie. Bedankt voor de toelichting.
In je profiel staat dit uitgelegd. Er staat "Als 'Ja' is aangevinkt zijn bovenstaande gegevens voor andere bezoekers zichtbaar[...]". De social media profielen staan hier onder en zijn dus niet op je openbare profiel beschikbaar. Wel zie ik als mede-tweaker deze socials.
Prijsalerts voor de V&A is echt super handig :D ! Ik vraag mij wel af hoe N.o.t.k. prijzen behandeld worden.
Haha ja, mij lijkt meest logisch dat NOTK hierin wordt genegeerd. Hooguit bieden (veiling) wel meenemen, aangezien hier directe prijzen (oplopend) zichtbaar van zijn en dus te linken aan je ingevulde prijsalert.
Als je een minimum price ingesteld hebt staan krijg je alleen notificaties van advertenties met een opgegeven vaste prijs (onder jouw minimum prijs). Er is nog geen eenvoudige manier om ook notificaties te krijgen van V&A aanbiedingen zonder vaste prijs zoals NOTK of veilingen...
Ik zat voor de grap even naar Tweakers Elect te kijken. Dus ik ga naar 'Carrierre' toe. Daar vind ik niets over Elect. Uiteindelijk kom ik via Google alsnog op Elect uit. Daar moet ik een nieuw account aanmaken. Doe ik dat, is de volgende vraag of ik alle skills die ik in mijn t.net profiel heb ingevuld nog een keer wil invullen. Daar haak ik af, dit is mij teveel dubbelop...
elect. gooit m hier door naar; sorry-elect - kun je nog minder :+

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 10 september 2019 14:29]

De update die is doorgevoerd gaat niet om dat gedeelte wat je via Google gevonden hebt; maar het deel dat je vanuit je Tweakers-profiel :)

[Reactie gewijzigd door florisluiten op 10 september 2019 14:48]

Zijn de schuifjes bij eisen baan van 0 tot maximum of is waar het bolletje staat de waarde die je wilt? Ik roep maar wat, bijv. brutojaarsalaris 100k, is 100k (het bolletje) waar de werkgever op gaat matchen of alles daar tussen in en kan er dus ook een werkgever reageren die maar 15k biedt?

Daarom een vervolgvraag: waarom is hier een keuze gemaakt voor 0 tot "maximum" en geen range tussen zelf aangegeven minimum en maximum? Ik wil bijv. best 3 uur werken voor 100k, maar erg realistisch lijkt me dat niet en ik wil niet 40 uur werken voor 15k. Ik wil dus graag ook een minimum kunnen aangeven.
De schuifjes geven je wens aan; de waarde die je wilt. Je kunt dus aangeven dat je 130k per jaar wil verdienen en maximaal 32 uur per week wil werken. Je stelt dus echt de ideale baan op; geen minima en maxima.

De werkgever zal matchen op "iedereen die PHP als skill heeft, tussen de 100 en 150k per jaar wil verdienen, tussen de 30 en 40 uur wil werken, et cetera".

[Reactie gewijzigd door florisluiten op 10 september 2019 14:41]

Ik snap wat je zegt en dat is lijkt mij slechts 1 interpretatie en deels tegengesteld tov wat je zelf schrijft. Immers zeg je geen maximum, maar in de eerste regel daarboven schrijf je nog maximaal 32 uur en (eigenlijk minimaal) 130k. ;)
En daarom vanuit het aspect "ideale baan" klopt dit niet helemaal. De ideale baan bestaat uit een range van zaken. Mijn inziens dan, dit is niet 0 of het maximum, maar een optimum van salaris tegen x uren en x andere zaken, maar dan is wel handig dat je de range goed kunt instellen dat dicht bij je optimum ligt. Bijv. tussen de 28 en 36 uur werken en jaarsalaris tussen 80 en 100K. Of tussen 0 en 10u werken en 10k salaris, etc.

Zoals nu is het breed interpreteerbaar en kan een werkgever met een job van 40u voor 10k of 15k jou ook benaderen omdat dit binnen de range valt. En dit is nog minder dan WML en mag wettelijk gezien niet eens. Dat klopt dus van geen kant. :P
ja, het woord "maximaal" in mijn reactie was onhandig, maar wel precies wat ik bedoel :+

Ik snap dat je een range wil opgeven, maar daar zitten weer andere nadelen aan. Als je tussen 28 en 36 uur wil werken voor 80 - 100K, dan wil je waarschijnlijk wel 28 uur werken voor 100K, maar misschien niet niet 36 uur voor 80K. Hoe meer variabelen je hebt, hoe ingewikkelder dit wordt.

Als potentiele werkgever kan ik wel zeggen dat ik iemand zoek voor mijn bedrijf, die 40 uur moet werken voor 10K, maar dan zal jij niet bij deze werkgever op de radar komen en deze "ideale baan" aan jou voorbij gaan.

[EDIT]: Wat @ACM zegt slaat de spijker op de kop, de potentiele moet "gelijk of beter" bieden dan wat jij aangeeft in je eisen.

[Reactie gewijzigd door florisluiten op 10 september 2019 15:17]

Effectief geef je toch een minimum op voor het salaris? En het maximum voor de werkweek?
Of anders gezegd, je stelt de voor jou 'minst goede, maar nog wel acceptabele' waarde in en de werkgever moet dan 'gelijk of beter' bieden.

Die persoon wordt gevonden met de door jou gesuggereerde zoekopdracht, maar het is alsnog de bedoeling dat de werkgever minimaal dan 130k gaat bieden als ie met diegene met 130k als instelling verder wil.
Voor het aantal uren kan ik me voorstellen dat je eigenlijk ook wel daadwerkelijk het opgegeven aantal uren wilt werken, maar het aantal mensen dat het erg vindt als er meer salaris geboden wordt zal heel beperkt zijn :P
Wanneer komt dark mode? De enige reden dat ik dark reader extensie in mijn mobiel heb is omdat tweakers.net zo verdomde fel is.
En is er een manier om artikelen op te slaan (favorieten ofzoiets), zodat ik die later nog een keer kan bekijken?
Voor 't eerste punt is er al Custom CSS voor wie 't echt graag wilt ;)
En voor favoriete artikelen zit er in de meeste browsers een mooie favorites functie - eentje binnen Tweakers zal dan niet gek veel meerwaarde hebben.
❤️ Bedankt voor de V&A-prijsalerts!
Goed bezig, Tweakers! Mooie update. _O_

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee