Door Koen Beijer

Product Owner

Blijvend sturen van prijsalerts actief - Development-iteratie #159

02-07-2019 • 14:46

29 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #159 opgeleverd. Daarin zitten het blijvend versturen van prijsalerts, de restyling van alle knoppen en het uitlichten van gebruikersreviews op de frontpage. Daarnaast is vorige week het Tweakers-cv vervangen door skills en is de technische basis gelegd voor custom-css-snippets.

Blijvend sturen van prijsalerts

In de afgelopen iteraties zijn we bezig geweest met het verbeteren van de prijsalerts. Tot nu toe werden de notificaties eenmalig verstuurd, bij het bereiken van de door jou ingestelde prijs. Vanaf nu wordt bij elke significante daling van de prijs opnieuw een notificatie verstuurd. Significantie komt neer op een daling van minstens vijf procent bij lage prijzen en één procent bij hoge prijzen. Dit percentage loopt tussen de 150 en 250 euro scherp af van die vijf naar één procent.

Onderaan de e-mail die je ontvangt, en op de wenslijst in je profiel zie je de prijs staan op basis waarvan je een volgende notificatie zult ontvangen. Uiteraard kun je die prijsgrens dan zelf weer aanpassen.

Deze aanpassing hebben we een maand lang getest met een groep gebruikers die zich hiervoor konden aanmelden na een oproep in de .plan van iteratie #156. Na positieve feedback uit de testgroep hebben we besloten het vrij te geven. We zullen dit nog doorontwikkelen met de aanvullende feedback die we uit de testgroep hebben ontvangen.

Restyling van de knoppen

Na de release van de frontpage hebben jullie al kennis kunnen maken met de vernieuwde knoppen. De nieuwe styling gebruikt een blauwe tint die in lijn is met onze linkkleur. We hebben het aantal verschillende soorten knoppen teruggebracht voor meer eenvoud en consistentie.

De nieuwe styling werd tot dusver alleen op de frontpage gebruikt. In de vorige iteratie zijn we begonnen de knoppen elders op de site te veranderen naar de nieuwe stijl. Mede door de omvang van Tweakers was het een behoorlijke klus om alles door te lopen en te kijken of de knoppen goed zijn aangepast aan de nieuwe styling. Mocht je nog onverhoopt problematische knoppen tegenkomen, dan kun je dit melden in dit feedbacktopic. Laat dan een link naar de desbetreffende pagina en zo mogelijk een screenshot achter en kijk ook of jouw 'bugje' nog niet gemeld is. Onder de melders verloten we één Mako Driver Kit.

Uitlichten van gebruikersreviews

Eveneens in het verlengde van de vernieuwing van de frontpage hebben we in deze iteratie de gebruikersreviews aangepast aan de nieuwe vormgeving. Op de desktop worden de gebruikersreviews nu getoond in de rechterkolom en niet meer onderaan de pagina.

Skills in je Tweakers-profiel

Tijdens deze sprint hebben we ook een aanpassing in het profiel gereleased: het Tweakers-cv is vervangen door skills.

Het is nu mogelijk om via invoervelden en autosuggestie vaardigheden in te voeren die jij bezit, deze skills kun je indelen in drie verschillende niveaus: beginner, gevorderd en expert. Heb je jouw profiel nog niet up-to-date gemaakt? Doe dat dan via de instellingen van je profiel. Verdere details over de release staan in de releasenotes van iteratie #158.

Custom-css

In de vorige .plan hebben we gemeld dat we een begin hebben gemaakt met de bouw van de aangekondigde custom-css-snippets. In deze iteratie hebben we daar verder aan gewerkt en is de technische basis gelegd. In de komende iteraties gaan we verder met de ontwikkeling hiervan. We houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Reacties (29)

Wijzig sortering
Uitlichten van gebruikersreviews
Eveneens in het verlengde van de vernieuwing van de frontpage hebben we in deze iteratie de gebruikersreviews aangepast aan de nieuwe vormgeving. Op de desktop worden de gebruikersreviews nu getoond in de rechterkolom en niet meer onderaan de pagina.
We zijn dus van 3 community reviews naar 1 review gegaan. Dat staat recht tegenover het volgende:
We zijn eind vorig jaar gestopt met de Gebruikersreview van de Maand, het maandelijkse artikel waarin we de beste gebruikersreviews op een rij zetten. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en we willen lezers toch graag op de hoogte houden van wat er speelt op communitygebied.
bron: Olaf de nieuwscoördinator in Community Update-artikelen - input gevraagd.

Is er geen optie om er nog wel 3 te houden, bijvoorbeeld door ze swipeable te maken of liever nog de andere 2 er in tekst met eventueel kleine afbeelding onder te zetten? Eerst was het namelijk best wel aanwezig op de frontpage, en nu is er alleen nog maar één afbeelding.
-------------------
Ben je het hiermee eens? Doe dan hier een plusje, of Henk 'm even, zodat Tweakers er iets mee kan doen: Meer userreviews tonen op de frontpage

[Reactie gewijzigd door Frozen op 2 juli 2019 15:55]

Eerst was het namelijk best wel aanwezig op de frontpage, en nu is er alleen nog maar één afbeelding.
Er stonden er voorheen weliswaar 3, maar wel helemaal onderaan de pagina. De positie lijkt me nu wel beter; en zie verder de reactie van @ikloon.
De positie is inderdaad beter, maar dat er maar 1 beschikbaar is wel aan de karige kant. Gaan we dat ook doen met "Nu op het forum?" en met "populaire tweakblogs?" Dan blijft er binnenkort helemaal niets meer van de community over op de frontpage.
Er werd nauwelijks geklikt op de drie gebruikersreviews onderaan de linkerkolom. We denk dat dit voor een belangrijk deel komt door de lage positie. In de rechterkolom kunnen we gebruikersreviews een betere positie, maar is er geen plek voor drie items (tenzij we ze super compact zonder afbeelding weergeven, maar dan is het de vraag of ze nog wel de aandacht van de bezoeker weten te trekken). Op zich zouden we dat een keer kunnen testen We kunnen ook kijken of we andere nieuwe en hooggewaardeerde gebruikersreviews wat makkelijker toegankelijk kunnen maken vanaf de frontpage.

Voor wat betreft het uitlichten van forumtopics willen we gaan testen met een lijstje van populaire topics, lijstjes van verzameltopics over populaire thema's en het uitlichten van individuele topics over bijvoorbeeld builds en showcases. Dit ook allemaal in de rechterkolom.

Verder willen we de volgorde van de rechterkolom nog geen optimaliseren. Mogelijk wordt ie ook dynamischer zodat items met de hoogste relevantie/actualiteitswaarde bovenaan komen.
Jij hebt natuurlijk inzage in de statistieken, ik bedoel je hebt dit gedeelte misschien wel zelf gebouwd. :P Maar als ik kijk naar mijn review van een 12GB versie van een telefoon en de 8GB versie. Stond de 8GB versie op de frontpage als uitgelichte review, in dat stuk met 3 reviews en kreeg toen toch per dag dat hij daar stond 1000 views erbij. Na 2 dagen stond de (ondertussen door een admin op non-actief gezette review op 2000 views. Dat terwijl de 12GB versie na 2 weken op 1300 views staat.

De grootste hoeveelheid reviews is niet van de populaire producten. Dus als mensen een onpopulair product zien, zullen ze er toch niet op klikken. Dat zorgt er dus wel voor dat je gemiddelde (als je die zo voor je hebt) misschien wat vertekend is als je kijkt naar mijn situatie.

Hoe dan ook zie ik een groot verschil in views tussen reviews die de frontpage hebben gehaald, en reviews die de frontpage niet hebben gehaald... :)

[Reactie gewijzigd door Frozen op 2 juli 2019 18:51]

Ik ervaar zelf ook veel meer clicks op mijn reviews als die een keer zijn uitgelicht. In plaats van enkele views per dag, schiet het omhoog naar enkele honderden als het is uitgelicht.

Ik vind het vreemd dat de statistieken iets anders laten zien. Het uitlichten van community content moet vooral niet verder afnemen vind ik.

Edit: Daarnaast zijn de uitgelichte blogs van 4 terug gegaan naar 3 of ligt dat nu aan het aanbod en de zeer oude blogs in de top-10?
https://tweakblogs.net/?extPopular=1

Edit2: Het aantal blogs is gezakt van 4, naar 3, naar 2. Staat de teller volgende week op 0? Geen uitgelichte Tweakblogs meer op Tweakers?

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 3 juli 2019 14:07]

De reviews op de nieuwe plek rouleren wel. Je kunt dus bij een volgend bezoek een andere review zien. Maar het idee om er meerdere beschikbaar te maken en bijvoorbeeld swipeable te maken is een goede suggestie.
Wauw, check even de CSS statistieken! Er is flink wat code de prullenbak in gegaan, lekker gewerkt devs!

https://www.projectwallac...imports/20190702215003481

Tldr; een slordige 500 lines of code minder, 22 unieke kleuren minder, selector complexity gemiddeld flink verlaagd.
Bedankt voor het trouw posten van de stats, ik vind ze stiekem vaak wel interessant. :)

Betreft de changes kan ik kort zijn: "Less is more" :)
Ik vind de kleuren opzicht wel opvallend. De navbar is bijvoorbeeld rood met grijstinten, vervolgens zijn alle knoppen eronder nu blauw, is dat niet een beetje out of toon? Ben maar leek op design gebied, maar waarom de knoppen niet lichtgrijs (eigenlijk zoals voorheen), rood (zoals bij hover) of donkerrood met wit bij submit's?

Gewoon een vraag, geen kritiek.. maar ook omdat ik mij graag overal mee bemoei. :+

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 2 juli 2019 20:31]

De kleur van een knop kan een vrij groot effect hebben op de 'klikbaarheid'. Hierbij zien we ook dat knoppen met wat meer contrast het beter doen. Wij gebruiken de verschillende nieuwe knoppen over het algemeen als volgt:
- Blauwe achtergrond: Primaire actie
- Transparant met blauwe border: Secundaire actie
- Transparant met grijze border: Selecteerbaar item
- Groene achtergrond: Geselecteerd item
- Rode achtergrond: Destructieve actie
- Donker grijze achtergrond: Onbeschikbare actie
Zijn er al plannen voor een tweakers darkmode?
Sinds een tijdje gebruik ik de addon Dark Reader, zowel op Chrome als Firefox, en dat werkt uitstekend! Geen geklooi meer met CSS die na een update gekke dingen gaat doen, etc. Echte aanrader.
net geïnstalleerd, super :)
Nee, daar zijn nog geen concrete plannen voor.
We zijn bezig met een oplossing waarmee je custom css snippets makkelijk kunt delen met andere users zodat anderen je snippets kunnen hergebruiken. We hebben zelf geen plannen voor een darkmode (te complex) maar gaan het dus wel makkelijk maken om dit als community effert op te zetten.
Anoniem: 733707
@Femme2 juli 2019 23:45
Mooi, nu nog Custom CSS achter de karmamuur weghalen, het is niet meer dan fair dat als er een gewenste, en op vele websites standaard functie(!), met zo'n "doe het lekker zelf" oplossing wordt vervuld, dat deze dan ook voor iedereen beschikbaar is ;)
Waren er enkele itteraties terug al geen aanpassingen gemaakt hieraan net omdat meer en meer mensen custom CSS beginnen te gebruiken?
@Frozen Daar hebben we dan toch de community update voor terug gekregen? Aangezien ik vaker per dag terug kom op de pagina vind ik het persoonlijk ok als het maar één uitgelichte gebruikersreview is, maar dan het liefst wel de meest recente. Dat als ik terugkom en een andere zie, dat ik weet dat die nieuw(er) is. Anders moet ik er doorheen 'swipen' / klikken om te kijken of er nog een tussen zit die ik niet gelezen heb.
De gebruikersreview wordt niet puur geselecteerd op basis van actualiteit; er wordt random 1 review gekozen uit de top 25 van recente populaire gebruikersreviews (met nog wat extra selectiecrititeria).
Zoiets vermoedde ik al, daarom schreef ik ook wat mijn persoonlijke voorkeur had. Of dat voor meer mensen handig is, durf ik natuurlijk niet te zeggen.
Tsja, als je echt geinteresseerd bent in alle recente goed beoordeelde en populaire gebruikersreviews dan moet je natuurlijk op de reviewportal zijn of in het archief. Het weergeven van gebruikersreviews op de frontpage heeft meer als doel om te laten zien dat we ook dergelijke content hebben :)

hoef ik jou niet te vertellen natuurlijk, maar voor andere mensen die dit lezen ;)

edit: ik zie nu wel dat het kopje in tegenstelling tot bijvoorbeeld het kopje van 'het bekijken waard' hier niet klikbaar is. Dat is misschien nog wel een verbeterpuntje.

[Reactie gewijzigd door crisp op 2 juli 2019 16:03]

Wel echt fijn dat de knoppen veranderd zijn, ik had een bug op iOS dat ze de helft van de tijd niet werkte. De nieuwe werken perfect!

Probleem had ik met Firefox en Safari voor iOS 12 en ook 13.0 beta 2
Mooi om te horen dat de nieuwe knoppen naast een fris uiterlijk ook meteen een bug voor je hebben opgelost. :)
Ineens beginner in alle skills :+

Fijne update :-)
Goede set van veranderingen weer. Het viel me vanmiddag op dat de pagina nummers en pijltjes ook een update naar groen gekregen hebben. Dat ziet er gelikt uit. d:)b
Oeh noes! De knoppen zijn veranderd! Verandering! Neeeeee :+

Wel weer even wennen hoor. Maar toch netjes. Wanneer gaan jullie weer Community picks doen trouwens?
De restyling van de knoppen is echt heel goed. Ik vond dit forum er een beetje als een jaren 90 forum uitzien maar zo'n kleine verandering doet al heel veel!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee