Door Femme Taken

Architect

Nieuwe prijsalert-e-mails - Development-iteratie #153

08-04-2019 • 14:28

50 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #153 opgeleverd. De focus lag in deze sprint op het verbeteren van de prijsalert-e-mails. Daarnaast hebben we mappings gemaakt om producten in een aantal categorieën mappings automatisch te importeren.

Prijsalert-e-mails

Om je beter te informeren over de prijsontwikkelingen van een product, hebben we de opmaak van de prijsalert-e-mails opgeschoond en de inhoud verbeterd. In de nieuwe e-mails tonen we je direct een overzicht van de drie goedkoopste winkels, zodat je meteen naar een webshop kunt doorklikken om een aanbieding te bekijken.

Automatische import productdata

Onze developers hebben het mogelijk gemaakt om specificaties in de categorieën cameratassen, geheugenkaartlezers en filters automatisch vanuit onze dataleverancier te importeren, zodat we van meer producten specificaties hebben en onze collega's van de afdeling Product Content hun aandacht kunnen richten op de belangrijke productcategorieën, zoals smartphones en laptops.

Nieuwe productowner

Sinds half maart versterkt Sander den Heijer het productteam als productowner. Sander is sinds 1998 in verschillende rollen actief in de onlinewereld, waarvan de afgelopen 6,5 jaar als productowner bij onze collega's van AutoTrack, met wie we de zevende verdieping van ons kantoor in Amsterdam-Noord delen. Tussen 1999 en 2007 was Sander betrokken bij deLijst.net, een community voor Nederlandse webprofessionals. Verder heeft hij meegewerkt aan het bouwen van de sites Ziekenhuis.nl, Gezondheidsplein.nl en Intermediair. Sander is een Android-fan die ook een iPhone 8 heeft, en gamet bij voorkeur op de telefoon of op de Nintendo Switch. Je herkent 'm aan de alias ikloon.

Reacties (50)

Wijzig sortering
Die prijsalerts zijn nutteloos omdat je vaak foutieve prijzen krijg van Amazon markplace, bol.com plaza en maxict. Als we shops konden blacklisten dan had het nut.

Feature: shops blacklisten
Inmiddels paar jaartjes verder en niks gedaan!
Naast blacklisten zou een check op "ongewenst gedrag" in mijn ogen ook zeer welkom zijn. Zo had ik laatst een price-alert staan op een artikel en werd dit artikel opeens voor een aantrekkelijke prijs aangeboden: het artikel was echter uitverkocht (waarschijnlijk niet op voorraad geweest voor die prijs) en werd binnen een dag op een prijs ver boven de normale marktprijs neergezet. Pricewatch was echter nog geruime tijd de lage prijs aan het tonen. Volgens mij precies waar de winkel op uit was (mogelijk niet alleen bij deze pricewatch). Een ban op die winkel zetten vind ik wat veel, maar dit gegrag is wel onwenselijk lijkt mij...
Soms gaat er wat fout in de feed van een winkel. Een verkeerde koppeling, een EAN-code die opnieuw wordt gebruikt, een komma te weinig.... laatst stond een winkel per ongeluk uit. Dat is gewoon een technische of menselijke fout.

Klopt er iets niet? Blijf dit gerust bij ons melden: Ga met je muis op de totaalprijs van het product staan, vervolgens krijg je een extra menu te zien met de optie ''onjuiste prijs melden'' :) Je kunt daar een verkeerd product, prijs of levertijd melden.
Hier kan dit met je vinger op een touchscreen?
Gisteren wilde ik een verkeerde prijs melden van een grote prijddaler, helaas bleek die bol.com prijs niet terecht te zijn.
Helaas is dat nog niet mogelijk. Als het goed is staat het wel op de planning om dit op, één of andere manier, mogelijk te maken. Dat weet ik niet zeker, want ik ben van de Pricewatch en niet van development :)
Hoewel ik de lokprijs dus kan melden (om te laten updaten met de "echt prijs") heb ik een beetje gevoel dat dat dweilen is met de kraan open. Met de technieken / algoritmes van tegenwoordig had ik gehoopt op een iets slimmere oplossing in een programmeertaal ;-).
Prijzen komen automatisch in de Pricewatch. Voorheen werden prijzen 1x per uur vernieuwd, dat is tegenwoordig bijna realtime :) Je zou verwachten dat de techniek dus goed werkt.

Stel dat de nieuwste iPhone voor €100,- in de Pricewatch staat. Dan heeft deze verkeerde prijs ook bij de desbetreffende winkel online gestaan. Normaal zou de prijs weer geupdate worden, soms gaat het toch ergens verkeerd in de feed van de winkel.

Bij veel meldingen kunnen wij winkels hierop aanspreken. Er komen soms maar twee a vijf meldingen per dag binnen. Over ruim 500.000 producten (x het aantal winkels dat de producten aanbieden) valt het aantal meldingen eigenlijk mee. Mocht je iets zien, gewoon melden ;)
Soms gaat er wat fout in de feed van een winkel. Een verkeerde koppeling, een EAN-code die opnieuw wordt gebruikt, een komma te weinig.... laatst stond een winkel per ongeluk uit. Dat is gewoon een technische of menselijke fout.

Klopt er iets niet? Blijf dit gerust bij ons melden: Ga met je muis op de totaalprijs van het product staan, vervolgens krijg je een extra menu te zien met de optie ''onjuiste prijs melden'' :) Je kunt daar een verkeerd product, prijs of levertijd melden.
Af en toe meld ik een foute prijs. De bevestigingsmail van de correctie komt met name in het weekend doorgaans dagen later. Dan heeft de shop als het te kwader trouw zou zijn zijn extra klanten al gehad. Ik zou eigenlijk hopen dat aanpassingen diezelfde dag al worden doorgevoerd en dat blijkt dat alleen de bevestiging later komt. Is dat zo?
Het klopt dat meldingen in het weekend pas later opgepakt worden. De Pricewatch bestaat uit een zeer klein team. Soms wachten we ook even om meldingen op te pakken. Prijzen worden automatisch geïmporteerd en we merken dat veel meldingen al opgelost worden door de volgende prijs-import.
Dat blacklisten is helaas niet zo gemakkelijk door te voeren, omdat het sitebreed voor behoorlijk wat complicaties zorgt. We snappen de wens natuurlijk wel. We kunnen eens bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een blacklist optie bij de alerts. Dank voor de feedback.
Die blacklist functie voor notificaties lijkt mij vrij makkelijk te implementeren, door na het triggeren van de alert pas te checken of de aanbieder die de alert triggerde op de blacklist van de betreffende user staat. De extra serverload lijkt mij verwaarloosbaar (in tegenstelling tot de blacklist op de PW pagina zelf, de moeilijkheden/bezwaren daar ben ik enigszins van op de hoogte.).
Ik zou niet weten waarom je wordt gedownvote.

Een persoonlijke blacklist met shops zou erg welkom zijn! MAXict, bol.com etc hoef ik niet te zien, dat is 9/10 keer toch onzin of onleverbaar.
ik zou graag ook de keuze hebben een mail te krijgen bij de ingestelde netto prijs, in plaats van de bruto.
Ik merk juist dat de prijzen bij Amazon.de juist lager zijn dan in onze Pricewatch. Nu bijvoorbeeld het geval met Ryzen 2700 en 2700X cpu's. Omdat ik op Amazon.de ook lijstjes heb staan van producten die ik in de gaten hou valt mij dat op. Er was laatst wel een probleem met een leverancier bij hun, maar dat zetten ze ook op de website en lossen ze dan ook weer binnen een week op. Dat zie ik bij Bol.com nooit als er iets mis is. Verder ergerde ik mij wel aan de foutieve prijsalerts in het algemeen. Ik kreeg soms meerdere alerts en ga dan nieuwsgierig kijken.... niets bijzonders te zien vaak.

ps. Ik zie net dat de Ryzen 2700X nu wel voor de lagere prijs vermeldt staat.

[Reactie gewijzigd door millenarian op 8 april 2019 19:14]

Onze developers hebben iteratie #153 opgeleverd. De focus lag in deze sprint op het verbeteren van de prijsalert-e-mails. Daarnaast hebben we mappings gemaakt om producten in een aantal categorieën mappings automatisch te importeren.
Jammer dat er vooralsnog dus niets gebeurd is (al waren het maar quick fixes) met de feedback naar aanleiding van de aanpassingen aan de FP van de vorige sprint (of die daarvoor alweer, geen idee), als een sprint uit januari van dit jaar, die ook veel feedback kreeg over aanpassingen op de FP. Lijkt me dat daar best ook wat mee gedaan had kunnen worden, gezien de hoeveelheid kritiek dat het opleverde.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 8 april 2019 15:12]

Er is natuurlijk wat voor te zeggen dat men hier niet tijdig op in kon springen voor deze iteratie. Er even vanuitgaande dat men in die zin ''achterloopt'' op de ontwikkelingen. Een vermelding had wel gekund.

Desalniettemin is het niet kies dat er geen tot weinig interactie is geweest daarin, waarin de voornaamste reactie blijkt te zijn ''Het is een kwestie van gewenning''. Daarmee bedoel ik op huidige en eerdere sentimenten wat betreft dergelijke feedback.

Vervolgens verstomt het geluid totdat het weer naar voren komt bij een volgend redesign. Dan wijst o.a Femme naar ''data'' die suggereert dat het probleem wel meevalt. Dat lijkt mij logisch: Hoe langer je je stil houdt op de gegeven kritiek, hoe sneller deze verstomt omdat men wel denkt dat het toch geen effect heeft (En gelijk hebben ze)

In de ''data'' komt dan terug dat iedereen het nieuwe systeem gebruikt. Ook logisch: Men heeft, bij gebrek aan interactie, het ''geaccepteerd''. Dat betekent niet dat men het ook maar enigzins eens is met de huidige implementaties, het zegt alleen maar dat men tegen wil en dank het systeem dan maar gebruikt. Meer info hierover, voor degene die niet vaak op GoT te vinden zijn maar wel hun steentje hieraan willen bijdragen. Meer zichtbaarheid is altijd welkom.

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1912238

Desalniettemin gefeliciteerd T.Net met deze nieuwe iteratie. Het harde werk wordt, ondanks dat het er niet altijd op lijkt, wel gewaardeerd, dat moet ook gezegd worden.
Mensen kiezen tegenwoordig voor custom css via hun ingelogd account.

Mede hier te zien:
request: software updates apart zetten op FP

Tip: zorg ervoor dat de topics worden gebundeld, nu wordt elke Feature Request apart behandeld. Met 1 topic kun je meer aanhangers krijgen.
Het is dat het kan, maar het ''hoort'' natuurlijk niet. Ook is het zo dat de custom css implementaties aan verandering onderhevig zijn, een nieuwe FP iteratie en de css is gebroken. Nu wordt dat gauw opgelost daar de community best wel vindingrijk is, maar toch. Het is een beetje vreemd dat de enige optie om dit te verhelpen dmv een afhankelijkheid is. En wie zegt dat daar in de toekomst niks mee zal worden gedaan?

Betreft het bundelen: Het gaat niet zozeer om 1 verzoek, alsmede meerdere verzoeken. Zoals een verdere link laat zien gaan deze topics pagina's lang door, met uiteindelijk nul op het rekest. Dit zijn overigens topics over de FP iteraties per jaar, dus om zoiets ook nog eens te gaan bundelen lijkt mij niet afdoende, dat zijn (als je het uitgebreid wilt doen) tientallen links.

Enerzijds zou dat ook behoorlijk sneu zijn: Dat je een index van opeenvolgende topics over hetzelfde probleem moet aanleggen (Ala hoe de politie bijv oplichterij incidenten bundelt als ze slaan op 1 persoon) om het maar aandacht te geven.

Ik denk niet dat zoiets een oplossing zal brengen.
Ik ben het ermee eens dat het aanpassen van de FP een ongewenst effect heeft veroorzaakt. Wellicht heb je de berichten in de gaten gehouden en heeft Tweakers meerdere keren aangegeven dat een filtering wel mogelijk zou zijn, maar dat moet eerst opnieuw worden opgebouwd.

Eind november kunnen mensen hun stem in ieder geval weer laten gelden door bij de Website-van-het-jaar verkiezing te stemmen en hun mening nog een keer goed door te kunnen geven. Tot die tijd is het afwachten wat Tweakers voor haar kijkers zal doen. Ik ben ook benieuwd wat de buren zullen doen met hun website. Tot op heden is die website op bepaalde punten beter, maar op een hoop punten een stuk minder goed dan Tweakers.
En hoe denkt men dat in te vullen? Is het niet ergens vreemd dat het telkens afstel op afstel is en bovenal, dat men niet lijkt te ''begrijpen'' (in dit geval) wat nu het probleem is?

Ik ben er dan ook voor dat de stemmers bij de Website van het Jaar verkiezing op dergelijke dingen gaat terugkijken. Die kans is klein, en historisch gezien is dat ook wel iets waar sommige stafleden op hopen: Dat men het allemaal maar vergeet zodat de ingeslagen weg zonder verdere weerklank kan worden voortgezet.

Al denk ik wel dat men echt wakker moet worden geschud met consequenties die wel gevoeld worden, want afgaande op de vorige feedbackloops is het wel duidelijk dat de pet niet al te hoog staat als het T.net staat, in dit geval dan.
Uiteraard wordt de feedback gelezen en kijken we waar we de mogelijkheden zien om hier iets mee te doen. Omdat de frontpage een zeer belangrijke pagina is met veel verschillende soorten gebruikers, vinden we het belangrijk om dat zorgvuldig te doen. Daarbij komt natuurlijk ook dat er naast de frontpage ook andere ontwikkelingen ingezet zijn, die we willen delen.
De feedback werd in 2012, in 2017 en nu ook gelezen.

Of er iets mee gedaan wordt is een ander verhaal.

En dat andere verhaal, daar gaat het om. Ik kan ook alle reacties van destijds lezen en deze cross-referencen met de situatie van vandaag, en daar komt dan uit dat dit wegkijk gedrag stelselmatig voor komt.

Men 'luistert'' wel, maar ''hoort'' en ''vertaalt'' niets.

Zie voor een mooie samenvatting hierover onderstaande post die ik in Maart maakte. Mocht je naar onderbouwingen vragen, daar staan ze in.

Redneckerz in 'plan: Vernieuwde frontpage - Development-iteratie #151'

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Redneckerz op 8 april 2019 18:47]

De feedback werd in 2012, in 2017 en nu ook gelezen. Of er iets mee gedaan wordt is een ander verhaal.
We hebben destijds voorkeuren geïntroduceerd om de layout compacter weer te geven en de mogelijkheid toegevoegd om items per type te groeperen. In de nieuwe frontpage hebben we deze mogelijkheden weggehaald om de complexiteit te beperken. Groeperen past niet binnen de wijze waarop de frontpage wordt opgebouwd. We zouden dan voor een klein percentage gebruikers een afwijkende methode moeten onderhouden om de frontpage op te bouwen.

Mensen die de voorkeuren geven aan een compacte layout kunnen hun css-aanpassingen delen met gelijkgestemden in de community. Als je contenttypes zoals downloads ongewenst vindt, kun je die ook via css onzichtbaar maken. Daarnaast bieden we als alternatief de tracker, die gemaakt is om je overal op Tweakers in een super compacte vorm op de hoogte te houden van de laatste verandering op de site. Je kunt 'm ook nog helemaal naar eigen smaak inrichten.

Verder is de frontpage nog in ontwikkeling. Er gaan nog dingen veranderen die de inhoud dynamischer maken en tegelijkertijd de layout ook rustiger. Wij denken dat dit voor het merendeel van de gebruikers een verbetering zal zijn en we maken de beslissingen data-informed. De voorkeuren van users die super compacte tekstlijstjes willen, wijken echter zover af van de wensen van meer visueel ingestelde mensen dat die twee niet verenigd kunnen worden in één layout.
Alweer die kreet: super compacte tekstlijstjes. Er is niks super compacts aan, het is gewoon een tablet met headlines in een normale tekstgrootte.

Wat doen "visueel ingestelde" gebruikers wanneer ze op zo'n groot visueel blok klikken en zich realiseren dat ze een artikel geopend hebben, met......jawel, een berg tekst. Kunnen ze dan ineens wel lezen, of vluchten ze?
We zouden dan voor een klein percentage gebruikers een afwijkende methode moeten onderhouden om de frontpage op te bouwen.
Ik denk dat het kleine percentage waar je nu op doelt een stuk groter is dan je denkt. Daarnaast is met de verbreding van het publiek natuurlijk ook het minder tech savy publiek aangetrokken. Die zal zoiets totaal niet interesseren inderdaad. Maar om dan het percentage gebruikers dat het wel wilt te negeren en het af te doen als 'dat kleine percentage heeft maar te slikken', wek je totaal niet het beeld wat je denk ik wel zoekt. Jammer.
Mensen die de voorkeuren geven aan een compacte layout kunnen hun css-aanpassingen delen met gelijkgestemden in de community.
Ik denk dat als het inderdaad zo complex was, men beter had kunnen kiezen voor een refactor. Nu zit een deel van de gebruikers met content opgescheept waar zij totaal niet op zitten te wachten, maar wat nu dus wel nutteloos geparsed wordt... Maar goed, dat zal ik wel wezen denk ik dan. Als je nu met CSS de rotzooi eruit filtert, krijg je niet de andere interessante content voor terug!
Daarnaast bieden we als alternatief de tracker, die gemaakt is om je overal op Tweakers in een super compacte vorm op de hoogte te houden van de laatste verandering op de site. Je kunt 'm ook nog helemaal naar eigen smaak inrichten.
Maar je kan er niet filteren op de content, wat voorheen voor de FP zelf wel kon, waar door eea te verbergen met CSS niets voor terugkomt...
Verder is de frontpage nog in ontwikkeling. Er gaan nog dingen veranderen die de inhoud dynamischer maken en tegelijkertijd de layout ook rustiger.
Dan zou ik zeggen, doe eens een boekje open, in plaats van te zeggen dat er 'iets in ontwikkeling is'. Dit is immers het .Plan over de laatste wijzigingen, waarom zouden toekomstige aanpassingen dan niet besproken kunnen/mogen worden? :) Vind ik alleen maar interessant!
Bedankt voor je reactie Femme,
We hebben destijds voorkeuren geïntroduceerd om de layout compacter weer te geven en de mogelijkheid toegevoegd om items per type te groeperen. In de nieuwe frontpage hebben we deze mogelijkheden weggehaald om de complexiteit te beperken. Groeperen past niet binnen de wijze waarop de frontpage wordt opgebouwd. We zouden dan voor een klein percentage gebruikers een afwijkende methode moeten onderhouden om de frontpage op te bouwen.
Destijds was er ook al een teveel aan witruimte. Dit heb ik je in een ander bericht en in het GoT topic al eens op gewezen. Ergo, je gebruikte toen exact dezelfde bewoordingen over hoe de FP in ontwikkeling is. Ik begrijp dan ook niet zo goed waarom je dit gegeven lijkt te negeren en het maar blijft gooien op ''een klein percentage gebruikers''. Zoals destijds al gezegd:

''Weet je waarom die groep kleiner en kleiner wordt? Omdat die groep realiseert dat er maar bar weinig met de gemaakte feedback wordt gedaan. Want het is toch eigenlijk van de gekke dat bepaalde feedback uit 2017, zelfs uit 2012, tot op de dag van vandaag nog steeds geldt en dus relevant is?''
Mensen die de voorkeuren geven aan een compacte layout kunnen hun css-aanpassingen delen met gelijkgestemden in de community. Als je contenttypes zoals downloads ongewenst vindt, kun je die ook via css onzichtbaar maken. Daarnaast bieden we als alternatief de tracker, die gemaakt is om je overal op Tweakers in een super compacte vorm op de hoogte te houden van de laatste verandering op de site. Je kunt 'm ook nog helemaal naar eigen smaak inrichten.
Het is toch eigenlijk van de zotte dat je hier nu naar custom CSS verwijst als een ''oplossing'' voor de ''niche'' waar jij naar kijkt. Jij kijkt naar je ''data'' die incompleet is en mist als zodanig een compleet en eerlijk beeld. Bovendien, dat je daar naar moet teruggrijpen is geen goede indicatie dat men de veranderingen waardeert. Custom CSS hoort niet gebruikt te worden als een lappenmiddel, maar om de basiservaring van de gebruikers te verbeteren. Dat was het idee van custom CSS. Niet om de (naar mijn idee) matige pogingen om het design te moderniseren naar een tablet uiterlijk, maar dan op de desktop.
Verder is de frontpage nog in ontwikkeling. Er gaan nog dingen veranderen die de inhoud dynamischer maken en tegelijkertijd de layout ook rustiger. Wij denken dat dit voor het merendeel van de gebruikers een verbetering zal zijn en we maken de beslissingen data-informed. De voorkeuren van users die super compacte tekstlijstjes willen, wijken echter zover af van de wensen van meer visueel ingestelde mensen dat die twee niet verenigd kunnen worden in één layout.
Ik zou het waarderen als jij, en de leden die met de UX bezig zijn, in het desbetreffende topic nu eens erkennen wat het werkelijke probleem is, o.a over de witruimte en de ankeilers. Je kan toch met de beste wil van de wereld niet beweren dat de tussengeplaatste ankeilers, de zogenoemde ''highlights'', nu bevorderlijk zijn voor het algehele design? :X

Je bespreekt constant het issue van een compact layout, terwijl dat slechts 1 van de problemen is. Vandaar ook het verzoek dat er in het topic gereageerd gaat worden. Men wilt iedere keer weer dat we daar het verhaal houden, en nu dat eenmaal is gedaan blijft het stil. 8)7 Op die manier kan je niet beweren dat er naar de feedback wordt ''gekeken'' en ''geluisterd'', want als dat het geval was, dan hadden we niet een discussie over UI issues die al meerdere jaren aanwezig zijn. Ik noem dat niet meer een incidenteel issue, maar een structureel probleem.

Mijn conclusie destijds in maart blijft dus nog steeds van toepassing:

Je luistert naar de feedback, maar je hoort en vertaalt het niet naar een werkelijke consequentie. Je reactie lees ik dus vooral weg als een verdediging en rechtvaardiging van wat er is neergezet. En, begrijp mij niet verkeerd, ik waardeer het harde werk wat hierin aan vooraf is gegaan. Echter: Dit is ook wel wat elke keer gebeurt. Destijds in 2017, en in 2012 net zo minst. Men releaset iets wat zelfs bij de ''harde kern'' nog niet goed valt, gaat het dan een tijdje verdedigen en het besluit rechtvaardigen, uiteindelijk verstomt de kritiek (en de aandacht) en dan is het ''geaccepteerd''. Ik vind dat geen manier van feedback leveren, laat staan dat door daarnaar te luisteren je dan hoegezegd luistert naar een ''niche die in de toekomst kleiner en kleiner'' zal worden.

Meer info en verwijzingen:
Redneckerz in 'plan: Vernieuwde frontpage - Development-iteratie #151'
Redneckerz in 'plan: Vernieuwde frontpage - Development-iteratie #151'
Redneckerz in 'plan: Vernieuwde frontpage - Development-iteratie #151'

[Reactie gewijzigd door Redneckerz op 9 april 2019 13:57]

Wat ervaren wordt als optimale witruimte, lettergrootte of verhouding tussen beeld en tekst verschilt per individu. Met de keuzes die wij maken gaan we sowieso niet iedereen tevreden maken. We zijn ons ervan bewust dat een deel van onze gebruikers liever een compactere layout heeft. De realiteit is dat onze standaard layout niet gebouwd is voor mensen met jouw voorkeuren, dus ja dat kun je een structureel issue noemen.

Vergelijk het met de NS die zijn jaren '90 intercity's een makeover geeft en het frivole lilapaarse interieur inwisselt voor koninklijk blauwe stoelbekleding met een taupekleurige laminaatvloer omdat uit focusgroepen en ander onderzoek is gebleken dat veel reizigers zich in zo'n interieur beter op hun gemak voelen. Jij en nog wat andere reizigers hekelen de nieuwe interieurs en laten de conducteur bij elke gang door de trein weten hoe onleefbaar lelijk de trein is geworden. Het is onwaarschijnlijk dat de NS speciale coupé's terug ombouwt naar lilapaars en nu speciale lilapaarse interieurdelen moet onderhouden om een zeer specifieke groep treinreizigers een optimale reis te bieden.

Nu scheelt het dat wij via custom css een makkelijk manier bieden om de site volgens persoonlijk voorkeur te redecoraten. Je kunt het van de zotte vinden dat we verwijzen naar zo'n oplossing, maar hij is wel een effectief en eenvoudig. Met een paar css-rules verklein je de paddings en lettergroottes, verberg je de ankeilers en schroef je de informatiedichtheid enorm op. Iedereen kan op die manier de frontpage naar zijn eigen hand zetten en css-aanpassingen kunnen ook makkelijk gedeeld worden met gelijkgestemden. Probeer eens dit:
.fpAnkeiler {
display: none;
}

table.highlights td {
font-size: 12px;
padding: 2px 0;
}

table tr.inBetweenContent {
display: none;
}

[Reactie gewijzigd door Femme op 9 april 2019 18:50]

Bedankt Femme, bedankt voor je reactie.
Wat ervaren wordt als optimale witruimte, lettergrootte of verhouding tussen beeld en tekst verschilt per individu.
Dit verklaart niet dat dit in 2012, het moment dat de kritiek over teveel witruimte begon, zo massaal was. Tot op het punt dat hier een grote groep mensen het hier niet mee eens is en was. Dat heeft dan niet meer zozeer met het individu te maken, alswel met het negeren van een probleem van een grote groep mensen. Het gegeven dat dit jaren later nog steeds niet is opgelost of dat er uberhaupt een alternatief is geboden stemt tot droevenis.

Uitspraken zoals deze zijn ook nogal een dooddoener: ''Het verschilt per individu''. Ik zou zeggen, verdiep je eens in de kritieken die de FP kreeg in 2012 en 2017. De rode lijn is dan duidelijk zichtbaar. Als zodanig vind ik een statement als deze te kort door de bocht gaan en is het (wederom) evident duidelijk dat het probleem, althans door jou, niet wordt begrepen.
Vergelijk het met de NS die zijn jaren '90 intercity's een makeover geeft en het frivole lilapaarse interieur inwisselt voor koninklijk blauwe stoelbekleding met een taupekleurige laminaatvloer omdat uit focusgroepen en ander onderzoek is gebleken dat veel reizigers zich in zo'n interieur beter op hun gemak voelen. Jij en nog wat andere reizigers hekelen de nieuwe interieurs en laten de conducteur bij elke gang door de trein weten hoe onleefbaar lelijk de trein is geworden. Het is onwaarschijnlijk dat de NS speciale coupé's terug ombouwt naar lilapaars en nu speciale lilapaarse interieurdelen moet onderhouden om een zeer specifieke groep treinreizigers een optimale reis te bieden.
Leuke analogie, maar die vlieger gaat niet op. Om in het verhaal te blijven: In werkelijkheid houdt het onderzoek geen rekening met bepaalde cruciale factoren, zoals turven hoe groot de groep is en houdt de leiding van de NS zich van de domme. Ze ''erkennen'' en ''begrijpen'' de problemen, maar gaan niet met de criticasters in gesprek en laten als zodanig de kritiek voor wat het is. Omdat er geen alternatief beschikbaar is, er geen wederhoor is en de NS leiding de kaart van ''gewenning'' speelt, zijn de criticasters noodgedwongen om voor de oplossing van de NS te gaan. Uit het onderzoek van NS blijkt dan ''ineens'' dat veel reizigers zich op hun gemak voelen met het nieuw interieur.

Wat het onderzoek je echter niet vertelt is waar de criticasters zijn: Die zijn opgegaan in de menigte, omdat zij zich niet gehoord voelen, de NS leiding ze niet ''hoort'', en dus uit het onderzoek het resultaat komt dat de menigte de beslissing heeft ''geaccepteerd''. Ook vertelt je onderzoek niet hoe ''groot'' die groep is. De NS leiding maakt er maar een ''niche'' van, in werkelijkheid is het een significante groep.

Jouw analogie negeert het gegeven dat de NS leiding (Tweakers/Femme) de kaart der gewenning speelt en niet (hoorbaar) ingaat op het relaas van de criticasters. Je ''denkt'' dat je ingaat op hun relaas, maar je schept alleen politieke bomen. Met andere woorden: De NS leiding is letterlijk ''doof'' voor het probleem en ''denkt'' dat het allemaal wel meevalt. Met als gevolg dat jaren later, als de NS wederom zijn interieur vervangt, dezelfde issues naar boven borrelen. Logisch ook, want die zijn nooit aangepakt. Met als gevolg dat de NS wederom de gewenningskaart en andere excuuskaarten speelt.
Nu scheelt het dat wij via custom css een makkelijk manier bieden om de site volgens persoonlijk voorkeur te redecoraten. Je kunt het van de zotte vinden dat we verwijzen naar zo'n oplossing, maar hij is wel een effectief en eenvoudig.
Het is van de zotte omdat custom CSS in de basis daar niet voor bedoeld is. Het is ook van de zotte dat dit alleen geldt bij een bepaalde hoeveelheid karma die je zelf eerst nog moet aanschaffen. Met andere woorden de gebruiker moet meerdere stappen ondernemen om tot een layout te komen die met iedere iteratie voor een groot gedeelte steeds slechter wordt. Ik vind dat niet getuigen van een vriendelijke houding naar je userbase toe, verre van.

En nu is de ''oplossing'' custom CSS, maar wie zegt dat deze optie geen premium perk gaat worden in de toekomst? Wellicht wat meer aluhoedjesdenken, anderzijds had het gros van de reageerders op de feedback topics ook nooit gedacht dat we een layout als vandaag zouden hebben: Toegespitst op mobiel/tablet gebruik. Ideaal voor die twee platformen, maar geen doen voor de desktop. Toch blijf je daaraan vasthouden met argumentatie die kant noch wal raakt en waarbij je het dienstdoende topic hiervoor opzichtig links lijkt te laten liggen.

Je vind het niet droevig dat jouw oplossing bestaat uit ''vraag maar aan de community of zij een custom CSS willen delen'', omdat je eigen UX onder de maat is? 8)7 8)7 8)7 Je torpedeert zo je eigen visie op de layout van de site.
Probeer eens dit:
Ik gebruik zelf geen custom CSS, maar heb wel dit in actie gezien bij gebruiker @CH4OS. De witruimte is dan overweldigend, en alles wordt naar rechts geschoven. onder de nieuwsitems geschoven.

Edit: Opheldering en typo.

[Reactie gewijzigd door Redneckerz op 10 april 2019 14:59]

Ik gebruik zelf geen custom CSS, maar heb wel dit in actie gezien bij gebruiker @CH4OS. De witruimte is dan overweldigend, en alles wordt naar rechts geschoven.
De witruimte ontstaat dan onder de nieuwsitems, niet er naast.

Voor de rest; eens met jouw post. Doordat de criticasters zich gaan mengen tussen 'de reset' vallen de ciricasters ook uiteindelijk niet meer op; ze accepteren dat er niets gebeurd met hun feedback en kroppen het op. Ben benieuwd hoe het eruit ziet als voor hen de bom met negativiteit (want voelen zich niet / nauwelijks of nooit gehoord) barst en wat voor effect dat dan heeft op de NS.

Die zullen dan ook zeggen 'Wir haben es nicht gewusst', terwijl het er jaren ervoor al geroepen is, maar in de doofpot is gestopt.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 april 2019 14:34]

My bad voor de verwarring!
Toch vreemd dat steeds meer custom CSS nodig is om een fatsoenlijk leesbare frontpage te krijgen/houden.

Geen idee wat dat met je "data-informed beslissingen" doet, want volgens jullie data lees ik waarschijnlijk de FP zoals jullie ons die opleggen, niet de FP die (een groot deel van) je gebruikers willen.
Maar we zien of horen niets en bij de feedback topics (zoals gelinkt door @Redneckerz) komt geen reactie waaruit dat blijkt. Dus leeft het idee dat er niets met de feedback wordt gedaan, terwijl dat (schijnbaar) wel gebeurd? Geen idee verder, er wordt wel vaker feedback gegeven (o.a. over de FAQs op het forum), maar waar uiteindelijk niets mee gebeurd. Terwijl er (over de FAQs althans), een DM thread erover loopt, die al bijna 2 jaar oud is... Ooit was er ook een feedback sessie, was niet op HQ, maar elders, om de locatie onafhankelijk / neutraal te houden. Daar zijn toen ook dingen uit naar boven gekomen en daar zou ook wat mee gedaan worden, maar is uiteindelijk ook maar uiterst minimaal iets mee gedaan. Na een jaar een reminder toen geweest en toen kwam er wel wat, maar vervolgens is het weer stilgevsnapallen.

Dus ik begrijp het ook wel heel goed, dat als mensen alhier reageren (ik ben niet de enige) dat het sentiment is dat er vooral niet op feedback wordt gereageerd / Tweakers vooral vanaf een ivoren toren lijkt te werken, terwijl aan de andere kant de community zogezegd wel (bijna) voorop gesteld wordt...

Sorry voor de rant, maar moest het even kwijt...

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 8 april 2019 16:37]

Helemaal mee eens. Er wordt totaal niks gedaan met de feedback die ze hebben ontvangen.
Het zal wel beleid zijn.
Ik zie dat het "reageer" veld naar boven is verplaatst ipv onder aan. Is dit een functionele keuze?
Ben er persoonlijk minder fan van.
Bij mij staat het gewoon onder je bericht.
Bij mij staat het gewoon onder je bericht.
Ik zit op telefoon. Misschien dat dat verschil maakt?
Ik bedoel ook niet bij de berichten maar echt bovenaan de tree zeg maar.

https://tweakers.net/ext/f/M4mCWhhNaFHljkVQZzmyaqmk/full.jpg

Staat ook standaard uitgeklapt wat het best een groot ding maakt op de telefoon.

[Reactie gewijzigd door Johan9711 op 8 april 2019 19:24]

Ik zat op mijn telefoon en nu op de laptop.
In beide gevallen zie ik de Reageerknop onder het bericht.

Mijn reactievolgorde staat op de standaard instellingen:
Tijd - oudste threads eerst
Threaded
Ook op Chrome?
Edit: lijkt een caching issue. Zal wel gefixed zijn dan inmiddels. Als ik het zelfde nu doe in Chrome canary heb ik het probleem niet.

[Reactie gewijzigd door Johan9711 op 8 april 2019 19:29]

Dat is een A/B test waarmee we uittesten wat het effect van het verplaatsen van de reactiemogelijkheid naar boven zal zijn.
ik denk niet dat je de PO snel tegenkomt :-D

Laatste reactie 12 juni 2010, 20:29
Karmastatus Feut


Verder.. mooie sprint!!,, ben erg blij met de pricewatch.. heeft me al veel centjes bespaart.
En niet te vergeten, die ene post die wij niet kunnen lezen :+
Volgens mij doelde @azerty op de forumpost en niet de reactie ;). Maar inmiddels is @ikloon hard aan het werk en heeft hij zijn aantal reacties verdubbeld :).

[Reactie gewijzigd door Xirt op 8 april 2019 17:21]

Dankjewel @JapyDooge. Ik ga mijn best doen om Tweakers (nog) beter en succesvoller te maken. Onderdeel daarvan zal ook zijn dat ik wat actiever zal worden in het reageren. :)
Kijk aan, je 2e reactie al - dat schiet op, een 100% vooruitgang *O* :)
Sander z'n profiel met enige content:
Favoriete Tweakers.net onderdelen:
.Plans
:+

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 8 april 2019 14:36]

Anoniem: 372172
8 april 2019 14:54
Ziet er weer goed uit allemaal (y)
Nice, goed bezig weer, Tweakers! _O_

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee