Synology brengt DS215j op de markt

Synology heeft de DS215j op de markt gebracht, een dualbay-nas die voornamelijk bedoeld is voor thuis- en persoonlijk gebruik. De gemiddelde schrijfsnelheid van het apparaat zou met 87MB/s bijna twintig procent hoger liggen ten opzichte van zijn voorganger.

De dualcore Marvell Armada 375-processor is geklokt op 800MHz. De cpu wordt bijgestaan door 512MB ddr3-geheugen. In de Synology-nas kunnen twee schijven worden bevestigd. De maximaal ondersteunde bruto opslagcapaciteit bedraagt 12TB en dat kan dus tot stand worden gebracht door twee 6TB-schrijven te gebruiken. De gemiddelde leessnelheid is volgens Synology vastgesteld op ongeveer 111MB/s is en de gemiddelde schrijfsnelheid bedraagt circa 87MB/s.

Om het apparaat te koelen is er een 92mm-ventilator aanwezig. Synology heeft de DS215j verder voorzien van een usb 2.0- en een usb 3.0-poort. Daarnaast is er een gigabit-ethernetaansluiting aanwezig, maar een esata-aansluiting ontbreekt. De nas verbruikt circa 13,4W als er data wordt opgevraagd en 5,3W in slaapstand.

De DS215j draait op DSM 5.1 en is per direct leverbaar. De adviesprijs van de nas bedraagt in Nederland 169,40 euro. Het apparaat is volgens Synology voornamelijk bedoeld voor gebruikers die op zoek zijn naar een relatief goedkope update van een oudere nas of voor personen die voor het eerst een dualbay-nas willen kopen.

Synology DS215j

Door Kay Korevaar

Stagiair

25-11-2014 • 14:58

90

Submitter: vosManz

Lees meer

Reacties (90)

90
87
65
6
0
6
Wijzig sortering
Ben nooit zo positief geweest over de j series van Synology, maar deze specs lijken een stuk beter dan in het verleden. De DS209j die ik een hele tijd geleden had was niet vooruit te branden; draaien van een webserver met een simpele wordpress en samba gebruiken ging al niet tegelijk, de DS209 kon dat wel. Ik vraag me af of dat inmiddels verbeterd is.
Daar is de J serie ook helemaal niet voor bedoeld. Ikzelf gebruik een 411J puur voor opslag, videostreams en het streamen/transcoden van audio, en dit gaat zonder problemen. M'n ouders heb ik een 212J gekocht voor het streamen van films en muziek, ook geen klachten. Maar je moet niet verwachten dat zo'n ding als webserver kan fungeren, naast z'n andere taken (Heeft al de grootste moeite met de beheerinterface).

Wil je spannende zaken met een Synology doen, koop dan een model uit de + serie.
Anoniem: 122843 @Zodiac25 november 2014 18:24
Yep, prima ding met veel functionaliteit, maar snel is een woord wat niet direct in me op kwam. Een Atom, VIA of Geode bordje (of iets met een moderne ARM processor) is al snel vele male sneller. Maar de hoeveelheid functionaliteit is fijn en het opbouwen en onderhouden van de RAID gaat het ding goed af. En daar koop je het nou net voor.
Dat is als zeggen dat je niet positief bent van de Polo omdat er minder in kan dan in een Passat? :P De j-serie is een instapmodel, je kan moeilijk verwachten dat je er hetzelfde mee kan als met een hoger model.
Tja, ik zie het aanzetten van een webserver nou niet echt heel spannend ofzo. Ik vraag het ding niet om complexe web pagina's te serveren of duizenden bezoekers te verwerken. Ik verwachte in ieder geval dat die beide services kon draaien naast elkaar zonder dat die over z'n nek ging voor 170 euro :P
Paketten al Wordpress, Joomla en Drupal vragen veel gegheugen en 'spammen' de database met heel veel verzoeken voor iedere pagina. Als je zelf een hele gestroomlijnde php website maakt heb je met de 209j waarschijnlijk weinig problemen.
Ja, aanzienlijk verbeterd.. Van de week afscheid genomen van een DS211J.
Met simpele taken was hij snel zat. Zeker als je het bij de standaard apps houdt.
Met sommige taken reageerde hij sneller dan mijn DS213+. De DS213+ redt het weer met brute kracht.

Ook had je een paar versies waar eigenlijk geheugen roet in het eten gooide. Dat is nu ook opgelost met 512MB.

Tuurlijk krijg je alles traag, maar daar zijn de j versies ook niet voor bedoeld.
Ik heb een 112j, een 212j en een 214se hier en op de 212j heb ik autosub, sabnzb, sickbeard, 1 webserver, photostation etc. draaien en het werkt allemaal top.

Dus het is zeker verbeterd. Ik zie in iedergeval voor mijn gebruik geen reden om naar de + modellen te gaan.
Zelden zo'n goede aankoop gedaan als een Synology.
Wat een top product met idem Support en firmware updates.

Mijn DS111 voldoet nog maar ik zit nu wel naar dit model te loeren omdat 2 schijven toch wat meer zekerheid geeft (pas een schijf kapot gehad)
Maak niet de fout door te denken dat je data veilig is als je het op 2 schijven hebt staan. Een brand of diefstal en je bent nog steeds je data kwijt. Ik zou de DS215J aanschaffen, en je DS111 als off-site backup inrichten :) Twee vliegen in een klap :)
Ik denk dat mensen veelal ook een andere fout maken, op het moment dat je een back-up wegschrijft naar een NAS, dan heb je de originele data nog steeds op je opslag staan.

Je hebt het dan al op twee locaties opgeslagen.

Wat betreft een off-site back-up voor een thuis omgeving, denk dat er maar weinig mensen zijn die dat doen :P
Wat betreft een off-site back-up voor een thuis omgeving, denk dat er maar weinig mensen zijn die dat doen :P
Steeds meer mensen doen dat juist wél. Cloud backupdiensten zijn inmiddels redelijk geprijsd. Wat je redelijk vindt is natuurlijk relatief.

Zo is Crashplan voor families ongeveer EUR 12/maand. Daarmee kun je 10 computers (dus ook NASsen) mee back-uppen. Die 10 computers hoeven niet op hetzelfde adres te staan. Ze controleren ook niet of ze allemaal van één familie zijn. Dus voor EUR 1,20 / maand kun je je NAS backuppen, als je tenminste een dealtje maakt met vrienden en/of familie.
Het Family plan is inderdaad financieel interessant, houdt er alleen wel rekening met dat alle 2 tot 10 gebruikers dan gebruik maken van hetzelfde userid/wachtwoord en ook in elkaars backup kunnen gluren.

Niet echt wat je wilt lijkt me zo.
Dat klopt inderdaad. Mijn moeder (74) weet dat al haar gegevens door mij in te zien zijn en vindt dat OK. Gezien haar leeftijd is het misschien zelfs wel praktisch.
Maar iedereen moet hierin zijn eigen afweging maken natuurlijk.
Off-site backup is niet altijd haalbaar. De meeste consumenten hebben 1 a 10 mbit upload. Probeer maar 400GB date off-site te backupen met slechte 3 mbit upload.
Hoe groot is de kans dat een standaard gebruiker 400GB aan data te backuppen heeft denk jij? En zou het een keer nodig zijn, dan zet je de NASsen gewoon even bij elkaar, kopieer je alles eenmalig over een gigabit netwerkje, en breng je daarna de NAS weer terug naar de offsite lokatie.

Elke fatsoenlijk stuk backup software heeft ook de mogelijkheid tot incrementele backups, dus alleen dat backuppen wat er gewijzigd is, en de rest blijft gewoon zoals het is.

Dat heet denken in oplossingen, in plaats van in problemen ;)
Wat hebben consumenten te backupen? Een paar GB aan bestanden en een paar honderd GB aan foto's en video’s.

Na een vakantie heb je al snel 2000 foto’s a 8MB per stuk en 40GB aan video. Als je steeds je NAS van locatie 1 naar locatie 2 moet brengen, dan is dat ook niet praktisch.

Als het je puur gaat om enkele belangrijke bestanden van hooguit ene paar GB, dan kun je dat net zo goed in de cloud zetten en heb je niet 2 NAS systemen nodig.
Nu denk je weer in problemen :D

Als je het erg vind dat de NAS een paar dagen (in jouw voorbeeld van 56GB is dat ongeveer 2 dagen over een 3Mbit verbinding) staat te backuppen, dan moet je gewoon 2 keer per jaar (en voor veel mensen is het al onwaarschijnlijk om 2 keer per jaar op vakantie te gaan) de NAS even op een andere lokatie zetten. Hoeveel moeite is dat nou? En je kan ook de laptop (of externe schijf) aan de NAS koppelen om de data erbij te zetten. Dan hoef je niet met de NAS te slepen. NOG minder moeite.

Als je gesteld bent op je data, dan is er altijd wel een oplossing hoor.
Jij kunt beter denken in oplossingen dan ik :)
Zijn er ook geen backup diensten waar je een hdd naartoe kan sturen voor de grote bulk?
Daarnaast usb hdd bij familie of buren (geen pc).
Als systeembeheerder hoor ik die fout niet te maken ;)

Dat was ook inderdaad mijn idee om de DS111 bij mijn ouders neer te zetten. :)
Goede gedachte! Momenteel gebruik ik een externe schijf om belangrijke en unieke data op te slaan. Dit zijn dus foto, documenten en backups van mobiele apparaten. Deze worden elke avond netjes via een incremental backup opgeslagen vanaf een 209+.

Het plan is om dit nog echt off-site te doen zodat ik bij een brand mijn data nog steeds heb (al is die kans zeeeeer klein).
Herinner ook het de Synolocker aanval die data versleutelde van NAS'sen die op oude software draaiden (en via internet te benaderen waren).

Vele mensen waren in een klap al hun data kwijt of mochten ca. 400 euro aan bictoins aftikken.
Ik heb ook weleens wat raars gehad met mijn synology. Van wat ik er van begrepen heb werd hij gebruikt na een 'hack' om bitcoins te minen. Na een update naar 5.0 was het weer in orde. Verder ben ik er super tevreden over.

[Reactie gewijzigd door carbidsjitter op 23 juli 2024 06:38]

Als uitbreiding op de post van mvds wil ik graag toevoegen dat je de offsite backup ook kan deponeren op bijvoorbeeld Amazon S3 of een van de andere ondersteunde diensten. Als je slechts 1 keer per week ongeveer 10GB aan data wil backuppen dan kost het je hooguit 1 tot 2 USD per maand.

Let er wel op dat je een encrypted shared folder aanmaakt, zodat je backup ook geëncrypteerd in de cloud opgeslagen is.
Maar je bent dan afhankelijk van een externe partij. Wat als die ineens de handdoek in de ring gooien? Ook heb je geen invloed op storingen. En de aluhoedjes vermoeden altijd kwade bedoelingen.

Met een eigen off-site backup heb je alles goeddeels zelf in handen. Je moet alleen wel een VPN tunnel o.i.d. configureren, maar dat mag geen struikelblok zijn.
Een eigen off-site backup vereist meer onderhoud en kost me dus extra tijd.
Als de S3 backup faalt, dan krijg ik daar een email over.

Ik heb m'n backup in 3-voud verspreid, dus ik kan altijd aan m'n data:
- hoofdbron is 2 disk Synology NAS
- wekelijkse backups naar Amazon S3
- half-jaarlijkse backups naar andere externe schijf

(dit is overigens voor m'n persoonlijke data, niet voor werk)
RAID + een dagelijkse backup naar off-site systeem (cloud of andere nas met mail notificatie als het faalt) en elke even maand een backup to disk 1 en elke oneven maand backup to disk 2 waarbij de meest recente disk naar een familielid gaat.

Dit is mijn inziens de goedkoopste (lees nog steeds zeer prijzige) en meest praktische (voor een leek nog steeds omslachtige) manier om niet te veel data te verliezen zodra ik door een crypto locker slachtoffer wordt, brand, diefstal.
Voor je offsite backup afhankelijk zijn van een externe partij is toch niet zo'n gigantisch groot issue voor mijn,

ik heb mijn data op mijn pc, backup op mijn NAS, offsite backup bij Amazon.
Als mijn pc en mijn nas het op hetzelfde moment begeven (brand bij bij thuis?) en ook op datzelfde moment (die week) gaat opeens amazon's dienst die al jaren stabiel draait eronder uit, dan heb ik inderdaad een probleem en verlies ik alle data die ik in mijn hanse leven verzameld heb.
Ik acht deze kans zeer klein, enkel voor belangerijke zaken, zoals foto's en persoonlijke video's heb ik bij mijn ouders nog een 2TB schijfje liggen die ik elke 2jaar ofzo eens up to date breng met mijn nieuwste foto's.

Daarnaast staan nieuwere foto's op mijn laptop, en in icloud's photo stream, en de mooiste staan natuurlijk op facebook...
Amazon Glacier is ook aan te raden, goedkoop, data die je plaatst maar nooit ophaalt.
Anoniem: 42901 @ivo-nl26 november 2014 17:17
Het probleem is dat je daar een aparte DiskStation app voor nodig hebt en dat die (voor zo ver ik getest heb) niet werkt met shared folder encryption.
Je kan deze dus momenteel enkel gebruiken als je je data ongeëncrypteerd wil opslaan bij Amazon.
Mooi apparaat! Nu maar hopen dat ik mijzelf kan trakteren op een DS215+ met de kerstdagen. :9
Kun je helaas vergeten. In een Tweet van Synology hebben ze mij verklaart dat je dit model dit jaar niett meer hoeft te verwachten.

vla @vla_met_chocola
@Synology
Are you going to release the ds215 series soon? Waiting to buy my first synology station!
Synology Inc. @Synology
Follow
@vla_met_chocola I wouldn't expect it this year, the x14 models are fairly recent.

Naar aanleiding van dit bericht heb ik in oktober maar besloten om voor de DS214+ te gaan. Ben er erg tevreden over.

[Reactie gewijzigd door Tmaster op 23 juli 2024 06:38]

Wat is de verschillen tussen j en + versie?
En waarom kies je een ds214+ boven deze versie?
ik zoek namelijk naar een duel Bay nas volt thuis en heb daar weinig verstand van.
De J is het budget model. Langzamere CPU, minder geheugen, 1 NIC etc.
De + serie is het high end model van Synology. Vaak uitgevoerd met o.a. 2 NIC's voor Link Aggregation
En dan heb je daartussen af en toe ook nog een "blanco" versie die qwa specs (en prijs) tussen de J en de + inzit.
En een se versie wat het goedkope instapmodel is, zoals de ds214se.
Dat is volgens mij eigenlijk de 214j.
Wel raar dat deze maar op 800 MHz draait. Mijn ds213j heeft ook een marvell processor maar die draait op 1.2 GHz. Maar dat is een 370 ipv 375. Maar het voelt toch als een stap terug ;)

[Reactie gewijzigd door Mr_gadget op 23 juli 2024 06:38]

De ds213j heeft een single-core cpu. Maar of een ds215j dan zoveel sneller is durf ik ook niet zeggen.
Voor wie niet zo thuis is in het Synology gamma, een kort overzicht/logica van de modellen en modelnamen, uit een vorige reactie/topic:

RS RackStation / DS DiskStation
1e cijfer: het max aantal disks (met eventuele expansion units)
2e en 3e cijfer: het modeljaar

Het achtervoegsel duidt op de verschillende doelgroepen en voorgestelde gebruiks-scenario:

j / se : home use, low budget
geen achervoegsel : home use / soho, meestal een iets snellere CPU en iets meer RAM als j / se
+ : business use, meestal snellere CPU en meer RAM, kan bijvoorbeeld meer gelijktijdige connecties aan
air : ingebouwde wifi
play : bedoeld voor on-the-fly media transcoding, gebruiken een speciale Atom CPU
RP : redundant power (supply)
Vergeet de ds214play niet!
Fijne apparaten en voor een mooi prijsje. Ik heb de DS213j, zo te zien de voorganger. Het grootste probleem voor mij persoonlijk was het feit dat Plex Mediaserver niet beschikbaar was voor deze processor. Goeie kans dat bij dit model hetzelfde probleem speelt.
Tussen de DS213j en dit model is nog de DS214se uitgebracht. De naam is wat verwarrend maar het wordt duidelijk als je hem opzoekt.
Plex Mediaserver zal in veel gevallen goed werken als je voor "Direct play" kiest, de processor wordt dan minimaal belast. Wil je beeld 'live' transcoderen ben je beter af met de duurdere modellen waar een Intel Atom processor in zit.
Ook de Atoms gaan transcoden niet trekken tenzij je max 720p doet. Misschien dat de huidige quad cores het beter doen, maar ik zou het risico niet nemen voor een dedicated (transcoding) plex server.
De DS415+ is krachtig genoeg om 1080p te transcoden met plex zonder hardware acceleration volgens gebruikers op het Synology forum.
Sorry, ik bedoelde volgens gebruikers op het Plex forum:
https://forums.plex.tv/in...s-compatibility/?p=746403

Hier wordt actiever de mogelijkheden van Plex op de DS415+ besproken dan op het synology forum zelf. Zo te zien is de DS415+ prima in staat om 1080p te transcoden met een redelijke bitrate. Je kan natuurlijk elk systeem in de soep draaien zodra je de bitrate en 20mbit lijkt de limiet te zijn.

Maar wees eens eerlijk, wanneer ga je een film van 1080p met een bitrate van 20mbit op je telefoon kijken?
Dat is het mooie aan plex, die serveert wat word gevraagd, dus kom je met je iphone, dan krijg je een kleiner formaat transcoded stream - dat trekt ie (net aan). Nu kom je met je apple tv en gebruik je bijv. plexconnect, dan heb je een probleem, tenzij je naar een 6Mbit stream wilt gaan kijken.

Transcoden werkt, maar niet fantastisch, daarom nog niet aan te raden.

[Reactie gewijzigd door z1rconium op 23 juli 2024 06:38]

Ah oke, dat is inderdaad een beetje verwarrend. ;) Het was mij voornamelijk om de muziek te doen, dus performance moet het probleem niet zijn, maar Plex is dus helemaal niet beschikbaar in de Package Center aangezien de processor architectuur niet ondersteund wordt door Plex zelf. Tenminste, dat heb ik toen op het Plex forum kunnen achterhalen.
Dank je voor deze tip! Ik was namelijk al enige tijd van plan om deze nieuwe DS215j aan te schaffen en ging er blind vanuit dat ik Plex zou kunnen installeren (transcoding had ik toch niet nodig). Goed om te weten dat de gebruikte processoren nog niet ondersteund zijn door Plex, scheelt me een enorme teleurstelling.
Geen probleem, maar pin me er niet op vast. Wellicht is Plex wel beschikbaar op deze Nas, maar ik zou het als ik jou was wel even uitzoeken. :)
Ik was eigenlijk nogal sceptisch over de volgende zin, dat kan namelijk een verkeerde uitspraak zijn van Synology.
Het apparaat is volgens Synology voornamelijk bedoeld voor gebruikers die op zoek zijn naar een relatief goedkope update van een oudere nas of voor personen die voor het eerst een dualbay-nas willen kopen.
Hierdoor heb ik even de moeite genomen om de 2 even te vergelijken en ik vind de uitslag verrassend:

DS209+ vs DS215J
2008
Freescale MPC 8543 Single core 800 MHz 64bit CPU
512 MB DDR2-667 
1x E-Sata
3x USB
1x Gigabit

2014
Marvell Armada 375 88F6720 Dual core 800 MHz 32bit CPU
512MB DDR3
2x USB
1x Gigabit

Wat doe ik met mijn huidige NAS en wat verwacht ik dat deze nieuwe NAS ook welk zou kunnen op basis van de specs en nieuwere software:
- Full-HD + Dolby Digital/AC3 films streamen via een gekoppelde wifi router op het oudere G/2,4GHz netwerk
- NZB bestanden, downloaden, repareren, uitpakken en automatisch in de juiste map plaatsen.
- Basis functionaliteit zoals alle bestanden standaard in de Windows shares van de NAS zetten en grote bestanden/backups/images kopiëren

Conclusie; op papier zou de 215j een snellere NAS kunnen zijn dan het paradepaardje van 6 jaar geleden. Het is echter de vraag of het rendabel is om de 209+ te vervangen voor een 215j. Het grootste verschil zal DSM 4.2 vs DSM 5.1 zijn.
Ik weet echter niet of de 64 bit architectuur betere resultaten zal laten zien dan de 32 bit van de dual core cpu.
Hoe dan ook het lijkt er dus op dat je met deze NAS een goedkope alleskunner in huis haalt.

P.s. de normale load van mijn volle 2* 1TB DS209+ ligt rond de 10% CPU en 30% geheugen. Er is dus genoeg over voor andere taken.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 23 juli 2024 06:38]

Dat probleem heb ik dus ook met mijn ds209+II, wat ga ik erop vooruit? De wet van de remmende voorsprong denk ik.
Uiteindelijk hoop ik dat de DS215play interessante nieuwe opties heeft t.a.v. de 214play.
Alle hedendaagse media + digitaal geluid moet goed te streamen en af te spelen zijn op DLNA apparatuur. Er waren namelijk nog wat onduidelijkheden met de rechten van bepaalde audioformaten. Ik weet niet of dit out-of-de-box al is opgelost.
Belangrijk om te weten is dat Synology GEEN DTS ondersteund en een DTS audio track dus niet zal afspelen als je de NAS gebruikt om te Transcoden. En dus het streamen direct vanaf de NAS zonder Plex met bijvoorbeeld DS Video, ik neem aan dat Plex gebonden is aan dezelfde protocollen en het ontbreken van een DTS licentie ook hier een probleem is.

Mijn Synology is dus ook aangesloten op mijn NUC en ik gebruik NFS van de NAS om mijn ge-ripte Blu-Rays zo te streamen naar m'n iPad via Remote Desktop. Dit kan overigens vast makkelijker maar goed.. het werkt :P
Heb ook een Synology thuis en ben er zeer tevreden over.
Heb nu zelfde functionaliteit als dropbox en zoveel meer erbij :P

Voor elk besturingssysteem zijn er apps en software die regelmatig van nieuwe updates worden voorzien.

[Reactie gewijzigd door jurgen1982820 op 23 juli 2024 06:38]

Meer nog, je kan je dropbox account syncen met je Synology, zodat je beide kan gebruiken.
Dus voor alleen opslag en het fungeren als netwerkschijf voor een externe mediaplayer is dit een goede optie?
Als je alleen dat wilt voldoet hij prima.
Het word pas lastig als je hoge intensiviteit wil laten doen ( torrent, drukke webpagina's, zware database )
Maar de budgetsNAS van Synology kan het wel allemaal - mits je soms wat geduld kan opbrengen

( ik ben al sinds '08 fan, en wil geen ander type meer )
Kan je met deze NAS een film streamen naar een pc en dan tegelijkertijd bestanden kopieëren/downloaden of heb ik dan al een ds214(+) nodig? Ik wil voornamelijk enkel data backups maken met de fam. en eventueel een keer een film streamen vanaf de NAS.
Met de 209+ is dat prima tegelijkertijd te doen, mits het niet allemaal draadloos is.
Zoals ik hierboven al schetste. Deze 215j lijkt op papier iets sneller te zijn dan mijn oude 209+
Kan ik hierop bijvoorbeeld Crashplan installeren?
Zou bittorrent sync (http://www.getsync.com/) niet een alternatief zijn voor Crashplan?
Ik ben nog van plan om dit op mijn toekomstige NAS te installeren en zo offline backups te laten maken.

Als ik zo snel google, lijkt het ook te bestaan voor Synology..
Afhankelijk van de wensen/eisen zou je fan ook de native ondersteunde (en goed werkende) synology cloud drive kunnen gebruiken.
Of met een Mac timemachine draaien op de synology.
Er zijn ook diverse standaard ingebouwde opties, waar onder naar andere synology nassen, rsync compatible servers en diverse web diensten:
Gegevens op de Synology NAS kunnen direct naar openbare clouddiensten, zoals Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, SFR en hicloud worden geback-upt.
Nee het torrent protocol is zwaarder dan crashplan.
Crashplan zal perfect werken al zal de nas wel belast worden.

Lees dit is een basis nas en verwacht niet de beloofde lees snelheden als je er veel op draait.
Ook zal de eerste sync veel resources pakken maar de tweede en volgende zeker niet tenzij je veel data overpompt constant.
Moet geem probleem zijn lijkt me. Jammer dat er nog geen officiele ondersteuning is vanuit Synology. Je bent nu wel erg afhankelijk van de community, lees 1 persoon....
Anoniem: 334725 @Snake25 november 2014 15:10
Ja, maar is niet officieel ondersteunt. Niet door Synology en ook niet door Crashplan zelf.
Crashplan is opgebouwd uit een "core" en een user interface. De "core" draait dan op de server waarbij de user interface op een windows/osx moet draaien.
Het klinkt moeilijker dan het is.
Zie:
http://pcloadletter.co.uk/2012/01/30/crashplan-syno-package/

Voor de laatste versie moet je trouwens gewoon Java manager van Synology zelf gebruiken met Java 8.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 334725 op 23 juli 2024 06:38]

Nee en ja.

Volgens de officiële specificaties niet:
http://support.code42.com...arted/System_Requirements

Echter blijkt uit de praktijk dat dit voornamelijk afhangt hoeveel data je van plan bent te back-uppen.
If you’re considering buying a NAS purely to use CrashPlan and intend to back up more than a few hundred GB then I strongly advise buying one of the Intel models zie: http://pcloadletter.co.uk/2012/01/30/crashplan-syno-package/
Was al van plan om een Synology te halen en dit heeft me gewoon overtuigd. Specwise voor de gewone particulier is het gewoon een prachtding. Zag z'n voorganger al een tijdje geleden op ibood, dus dacht al dat er een nieuwe zou komen :)

[Reactie gewijzigd door GSOD op 23 juli 2024 06:38]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.