Netflix opent deuren in België

Netflix is sinds vrijdag ook beschikbaar in België. De Amerikaanse dienst voor streaming video werkt onder andere samen met de VRT voor het aanbieden lokale content. De dienst is voor Belgische klanten beschikbaar voor een maandelijks bedrag vanaf 7,99 euro.

Tegelijk met de introductie in België is ook Luxemburg toegevoegd aan het aantal landen met toegang tot Netflix. De release is onderdeel van een grote expansie van de dienst in Europa: deze week verscheen Netflix al in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

In België krijgen klanten naast Amerikaanse en internationale series en films ook lokale content voorgeschoteld. Daarbij gaat het in ieder geval om zes VRT-programma's, zo zijn Netflix en VRT overeengekomen. Daarnaast lijkt bij een eerste blik ook andere Amerikaanse content dan bij het Nederlandse aanbod beschikbaar.

De tarieven zijn vergelijkbaar met die van Nederland: een abonnement voor sd-kwaliteit en slechts een enkele stream per keer kost 7,99 euro per maand, het pakket voor het kijken van streams op twee schermen tegelijkertijd en hd-kwaliteit heeft een tarief van maandelijks 8,99 euro. Daarnaast is er een abonnement dat streams kijken op vier apparaten tegelijk mogelijk maakt. Dat is 11,99 euro per maand.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-09-2014 • 07:36

239 Linkedin

Submitter: 33Fraise33

Reacties (239)

239
232
186
7
1
0
Wijzig sortering
Heb nu ook al een week of twee Netflix. Nadat de apps begonnen te verschijnen op mijn toestellen thuis, begon het toch te kriebelen en heb ik me geregistreerd via Netflix US, en kon ik dan mbv Unblock-US e.d. ook al naar Netflix NL kijken. Na 2 weken zijn me toch enkele dingen opgevallen.

Vooreerst, en niet in het minst, is er de hele rechten-kwestie. Op www.moreflicks.com kan je van elke film/serie zeer goed zien in welke regio's die op Netflix zit. Daarbij is het vrij ontluisterend dat echt voor elke individuele titel de situatie anders is. Er is voor zover ik zag, echt geen enkele titel die in alle regio's beschikbaar is. Daardoor verwachtte ik ook al dat er een verschil ging zijn tussen NL en BE, wat nu ook bevestigd wordt. Zo zag ik bvb Frozen in NL staan, terwijl bij ons Telenet er reclame voor maakte, dus had ik al een vermoeden dat het in BE niet beschikbaar zou zijn. En zo gaan er wellicht tal van voorbeelden zijn. Het probleem is dat zoiets heel moeilijk aan de consument uit te leggen valt, zelfs al kan je argumenteren dat dat met klassieke televisie evenzeer het geval is. Maar meer, dit valt ook zeer gemakkelijk te omzeilen, alleen is het iets dat slechts een minderheid van de Netflix gebruikers beseft.

Daarnaast is er in België nog het probleem van de volume-limieten bij sommige providers. Telenet is het bekendste voorbeeld. Wij hebben Whoppa, wat je 300GB op een maand geeft. Aan ons huidig kijkgedrag zit je daar dus halfweg de maand al aan, want in HD verbruik je al snel 3GB per uur op Netflix. Toegegeven, met Whoppa betekent na de 300GB dat je op smalband komt wat nog altijd 5Mbps is en wellicht genoeg voor 720p, maar toch. Er gaan zeker heel wat nieuwe klanten na enkele weken tot de ontnuchterende vaststelling komen dat ze met hun huidig Internet abonnement eigenlijk helemaal niet deftig van Netflix gaan kunnen genieten.
als ex whoppa gebruiker stelde ik die vraag onlangs (paar weken terug) ook aan een medewerker van telenet, ikzelf ben nu telenet fluo klant (2T gig / limiet / 86.66 euro, maand).

Wat gaan jullie doen als netflix eindelijk aankomt in belgië en mensen een paar films per avond gaan streamen en dan via email mogen ontvangen dat ze grootverbruiker zijn...

telenet kon hier niet op antwoorden en die zaken moesten nog bekeken worden !

Ondertussen al paar dingen in de media verschenen wat telenet hier wil aan doen ;)

nieuws: Telenet pleit voor wetgeving om Netflix te laten betalen voor dataverkeer

&

http://www.zdnet.be/nieuw...zich-tegen-komst-netflix/

Uiteindelijk ben ik nog steeds benieuwd of ze hun anno 2000 limiet binnenkort eens gaan afschaffen of nog steeds alles uit de kast gaan halen en de klant maar laten blijven bijbetalen.
Je betaald in België 87 euro voor een beetje deftig internet of betreft dat een heel pakket (TV etc inbegrepen)?

2TB datalimiet per maand (in hoeverre je dat nog een limiet kan noemen)? Welke snelheid krijg/heb je dan?
jup 86.88 euro ben Business Internet 160 (FLUO home)

Surfen
Business Internet 200 plus
 • 160 Mbps download
 • 10 Mbps upload
 • 2 TB volume
 • Wi-Free
 • Telenet Security Pack: computerbescherming tot 8 pc’s
 • Eigen .be domeinnaam
Bellen
FreePhone Europe
 • Onbeperkt bellen naar Belgische vaste nummers
 • Daluren: Bundel van 2.000 minuten om gratis te bellen naar: tooltip2
 • mobiele nummers in België
 • vaste en mobiele nummers in Europa, de VS en Canada
 • vaste nummers in Marokko en Turkije
TV kijken
Digitale tv
 • Digitale tv met HD Digicorder
 • Yelo TV-app inbegrepen
 • Kabelabonnement inbegrepen
 • Toegang tot meer dan 2000 films in onze tv-theek
info:http://smb.telenet.be/nl/alles-in-een/fluo-home

iedereen kan dit bekomen als particulier zoals ik :D

ps: Maandelijkse kosten € 71,80 excl btw staat op de website daar maar daar moet je nog de huur bijrekenen van de digicorder :D

[Reactie gewijzigd door Rigs op 19 september 2014 12:05]

Ik heb snel even de Belgische en Amerikaanse Netflix met elkaar vergeleken. Ik heb al een jaar een Amerikaans account.
Voor series blijft de Amerikaanse Netflix de beste. Maar films is iets anders. Ik vind dat er veel meer kaskrakers te vinden zijn in de Belgische Netflix dan in de Amerikaanse. De Amerikaanse bevat vooral veel b-films. Ik blijf voorlopig switchen tussen de 2 :)

Er zijn wel degelijk al VRT series te vinden. Dubbelleven en Tournée Génerale heb ik al gevonden.

[Reactie gewijzigd door kdhoe op 19 september 2014 08:45]

If copyright holders get their way it will soon be impossible to access Netflix though a VPN service. The entertainment industry companies are calling for a ban on privacy services as that opens the door to foreign pirates.

http://torrentfreak.com/c...lix-ban-vpn-users-140917/


Ook hier snapt de industrie het niet helemaal. Betalende klanten piraten noemen omdat ze zelf kiezen om een regiolock te blijven hanteren.

De wereld is met bijvoorbeeld nieuws al jaren 1, je kan live volgen wat er aan de andere kant van de wereld gebeurd zonder een week/maand,/jaar vertraging maar als het om media gaat blijven ze de regio lock hanteren en vervolgens gaan klagen dat mensen via andere kanalen zaken binnen halen.
Ja ze doen het hun eigen aan.
Er is eindelijk een streaming dienst die ervoor zorgt dat veel mensen stoppen of minderen met downloaden en betalen voor content.
Ga je ze nog lopen lastig vallen met dergelijke zaken.
Maar niet over wakker liggen.

This is the internet, they have no power here :-)
Het ligt er natuurlijk aan hoe mensen dan naar de Amerikaanse Netflix kijken.
Als je bijvoorbeeld Unlocator gebruikt, dan is dat alleen een DNS change en geen VPN verbinding.
Mocht dat er dus door komen, dan is er voor de mensen die bv. van Unlocator gebruik maken geen probleem.
Some users have Unlocator confused with a VPN service, which we are not. We are a DNS service and you don’t get a new IP address when using Unlocator (like you would with VPN). All services have a list of pros and cons. Please see the list below to understand why Unlocator is the right choice for 9 out of 10 users.
Waarom heeft België wel content zoals big bang en wolf of wall street en Nederland niet is dat echt rechten of lokertjes en krijgen wij het later?
Ik heb HBO ook en daar promoten ze nu dik met the wolf of wall street, dus HBO zal die rechten wel hebben in Nederland.
Ik zie overigens meer het 'nut' van het betrekken van een hele serie dan één film..
Wolf of Wall Street al gezien in de bios, een serie zal niet zo snel gebeuren;)

Ik heb eigenlijk ook al ongeveer vanaf het begin een Netflix abonnement (nu voor een jaartje). In combinatie met een chromecast wat overigens voortreffelijk werkt. Ik gebruik het eigenlijk op dezelfde manier zoals ik spotify (sonos) gebruik, niet zozeer elke dag of altijd, maar vind het wel erg prettig dat het er is als ik het wil gebruiken.

Niet zozeer het aanbod maar het gemak waardeer ik denk ik het meest!

Downloaden is makkelijk, verleidelijk ook, maar zeker niet makkelijker dan Netflix;) Ik denk ook dat wanneer ik een service had met eventueel 'meer' aanbod, maar waar ik eerst door 3 hoepels moest springen ik het allang had opgezegd.

De aanbevelingen (doe er wellicht nog te weinig mee) werken ook best aardig, je moet beoordelen wat je leuk vind, maar ook vooral beoordelen wat je 'niet' leuk vind.

En inderdaad, je opent eigenlijk een flinke bibliotheek en denkt soms, hmm, wat zal ik eens kijken en klikt wat aan, kan goed of slecht uitpakken. Net zoals je dat vroeger in de videotheek deed, dan zat je ook 10 a 15 min even te browsen/achterkantjes te lezen.

Op die manier ben ik bijvoorbeeld aan 'Orange is the new black' begonnen en deze ook in aardig tempo afgekeken. Had ik zonder Netflix nooit bekeken.

'House of Cards' natuurlijk, mijn redding toen ik eindelijk Breaking Bad heb afgezien. Fargo is bijvoorbeeld ook een topper.

Enfin, nu kan ik nog wel even doorgaan en pik in enkele minuten ook 10/20 topfilms uit het aanbod. Voor mij is het een prettige aanvulling en ik mis de 'nieuwste' films er niet, kan ik ook nog eens de bios van binnen bekijken.
Beide genoemde titels staan niet op Netflix Belgie. Dat is een foutje van de schrijver. Ze staan wel op Netflix Frankrijk en Duitsland.
Maar inderdaad het gaat allemaal om rechten. In Nederland staan er sowieso bijna geen amerikaanse sitcoms op. Waarschijnlijk liggen die rechten nog bij RTL/SBS/Comedy Central of zo, of vragen de rechthebbenden gewoon te hoge prijzen.
Nochtans kan ik perfect beide zien op mijn account!
En je gebruikt de Belgische Netflixpagina, en niet toevallig de Franse of Duitse?
Ik heb na je post opnieuwe gekeken en ze staan erbij niet bij namelijk bij mij.
De belgische via netflix.be , hieronder een paar screenshots :

http://1drv.ms/YXilly
http://1drv.ms/XsHV03
http://1drv.ms/XsIlDq
Ik zie een aantal titels die ik bij Belgie niet zie en in Frankrijk wel. (Finding Nemo bijvoorbeeld). Ook vind ik het opvallend dat de laatste screenshot wel franse maar geen Nederlandse ondertiteling heeft. Het kan uiteraard, want ik heb ook al iets gespot met Nederlandse en geen Franse ondertiteling.

Misschien verschillende content voor het Waalse en Vlaamse deel op basis van taalinstellingen? Lijkt me vreemd, maar goed.

Heb je bijvoorbeeld 'dik trom' ook? Die staat namelijk ook op de Belgische maar niet op de Franse versie ;)

/edit: taal naar frans gezet.... en ja daar is hij. Dus het maakt uit voor het aanbod in welke taal je netflix kijkt.

[Reactie gewijzigd door ArthurMorgan op 19 september 2014 10:04]

Mijn language preference staat op "English". Misschien omdat ik al een US account had?
Ik denk het. Heb het nu ook op Engels gezet. Blijkbaar is dat nodig om alle content te zien. Wan ik krijg zowel Frans ondertiteld als Nederlands ondertitelde content te zien zo. Wel een behoorlijk verschil in aanbod gelijk.
Beetje raar verhaal, maar goed :)

Dank voor de hulp.
Dan ben ik wel benieuwd hoe jij ze kan zien als je in nederland bent met nederlands acount ik kan ze niet vinden.
De content is afhankelijk van in welk land je zit (of wanneer je een vpn gebruikt wat in een ander land zit, of via hola.org). In Belgie kan je met je Nederlandse account gewoon naar Wolf of Wallstreet kijken, en Walking Dead.

Ben "jaloers" op die paar leuke titels die zij hebben boven de Nederlandse Netflix, maar de rest van de content ziet er redelijk gelijk uit met Nederland. Hopen dat Wolf of Wallstreet ook gauw naar Netflix NL komt.
Ik vind het wel jammer dat ze moeilijk doen over de rechten snap best dat ze er wat aan willen verdienen, maar sommige series zijn allang uitgemolken op tv en mogen best naar netflix.
Gewoon om alles te kunnen kijken wanneer jij wilt en niet wanner hun willen.
Deze staan wel op de belgische.

Heb ze net aangeklikt.

Deze staan niet op de amerikaanse
Beide genoemde titels staan niet op Netflix Belgie. Dat is een foutje van de schrijver.
Nee, ze staan er wel, het is foutje van jezelf.
2 jaar later dan veel andere Europese landen, "maar we zijn blij er bij te zijn nu" aldus de woordvoerder op de Belgische radio ;-) .. ben wel nieuwsgierig naar de status van Netflix voor lokale (serie/docu)producties in België, deze sluiten ze namelijk niet uit.
in de aanloop naar de vrijgave zijn er best een aantal Vlaamse cabaretiers erbij gekomen.
Ik vermoed dat er regelmatig content bijkomt.
( er zijn heel veel zeer goede series uit België, zoals Witse, Flikken code 13 ) laat maar komen
Allemaal series die ik extreem slecht vind :P

Wat ik leuker vind is de stijl van "Van Vlees en Bloed", "Met Man en Macht", "Het Eiland", "Matroesjka's", "De Parelvissers", ...
Wat ik leuk zou vinden is dat de Nederlandse Netflix ook de Belgische series zou uitzenden en de Belgische Netflix de Nederlandse. Ik ken geen enkele Belgische serie die hier opgenoemd word, op Flikken na. Maar lijkt me wel leuk om te zien. Is weer eens wat anders.

En zo moeilijk zou dat toch niet moeten zijn om dat overeen te komen? Als we wel met ze overeen kunnen komen om een DNA database te ruilen, zou dit al helemaal moeten kunnen.

[Reactie gewijzigd door Hedva op 19 september 2014 13:13]

Zo zou je ook willen dat de Vlaamse TV zenders beschikbaar komen in Nederland en vice versa. Technisch gezien is dat via satelliet mogelijk (zelfde bedrijf), maar dat gezeur met auteursrechten, copyright, blabla houdt het allemaal tegen.
Je kunt alle Vlaamse zenders al ontvangen, in Nederland en de rest van de wereld. Met Stievie kun je live en ondemand kijken, en zelfs opnemen.
Chromecast is net gestest (ik was ook beta-tester en kreeg een gratis Chromecast opgestuurd) en komt binnenkort in de stabiele release.

Werkt perfect (voor 9 euro per maand).

http://www.stievie.be
Voor 9 euro pak ik wel netflix dan :)
Ja lijkt me eindelijk wel eens leuk.
Wij zien enkel maar wat er op de NPO komt (en dan nog). Staat ondertussen zodanig "ver" op de digibox dat er quasi nooit op afgestemd wordt.

Ik zie geen nadelen: meer publiek, meer inkomsten (lijkt me toch) en eigenlijk moet de content eigenlijk gewoon "gekopieerd" worden.
Inderdaad, vele Woestijnvis producties, maar zij werken niet meer samen met de VRT
Willie's en markeren, ik hoop erop :D
Daar zou ik echt voor willen betalen, damn :D
Echt vreemd dat ze dat nooit eens hebben heruitgezonden of een DVD-box van gemaakt hebben ofzo. Je was ervoor, of niet, maar ik in ieder geval wel :P
Jah, canvas heeft de serie ook gecancelled, ook al waren er nieuwe afleveringen geschreven. Volgens mij 'schaamt' de vrt zich een beetje voor de serie, aangezien ze een beetje in de grijze zone ligt :p
Eeuwig zonde.. Net als vele andere woestijnvis producties.. Helaas niet gewaardeerd door het doorsnee publiek.
Inderdaad... Ik vind dat ze dat toch nog eens mogen heruitzenden... Of op de website mogen zetten :p
De serie werd eigenlijk nooit gecancelled, dit was één van de vele valse nieuwsberichten die ze zelf bekend hadden gemaakt en was compleet opgezet spel. Later hebben ze dit ooit ergens toegegeven. Ze schreven zelf lezersbrieven met klachten over het programma naar verschillende kranten om de week erop al meteen op in te pikken. :) Maar gelijk heb je, het was een geniale reeks. Maar ik ben niet anders gewoon van Neveneffecten en Bart De Pauw. Neveneffecten, Basta, Het Geslacht De Pauw, Willy's & Marjetten, ... allemaal top producties van hen!
Markeren? Marjetten bedoel je? Autocorrect?
Ik ben erg benieuwd hoe beperkt de content is.
In Vlaanderen heb je geen cabaret. Alleen stand up comedians.
Verschil: niet te poetisch en geen random muziekstukjes tussendoor.
Samenwerking met VRT:
Alle 1000 afleveringen van FC de Kampioenen in 1 trek (her)bekijken zonder te moeten wachten op de volgende herhaling ?
:-D
En simpelweg series als Thuis, ikzelf kijk nooit naar die dingen maar als je ziet hoeveel volk naar zo een Thuisdag gaat zou het zeker volk trekken.
Geef mij maar de reeksjes als De Parelvissers, Van Vlees en Bloed en wat Vlaamse films, maar op dit moment lijkt de catalogus nog erg beperkt.
Die mogen van mij ook naar Nederland komen
In Duitsland kan ik er helaas nog steeds geen gebruik van maken :/

Edit: Kom er net achter dat het sinds 16-09-2014 wel in Duitsland te gebruiken is. Feest!

[Reactie gewijzigd door addictive op 19 september 2014 08:10]

Weet iemand wat van goedkope Belgische dns diensten of diensten met een proefperiode? Kan ik eens grasduinen in het Belgische aanbod.
@oef!: Ik gok dat je hola unblocker hier wel voor kan gebruiken.

On topic: Hoera! Dat werd me tijd zeg. Als ik deze avond terug ben van het werk gelijk dat proefabonnement actieveren.
Hola doet het helaas niet, net even getest op mijn Nexus 7.
Ik zoek een smartdnsproxy om via de tv door de Belgische te bladeren
Wellicht zou je ook nog mediahint kunnen proberen (extensie voor chrome). Deze werkt sneller als hola unblocker. Is een gratis trial van te krijgen.

Ik blijf het wel vervelend vinden dat het aanbod zo verschilt per land bij netflix. Lijkt me naast rechten ook nog iets te maken te hebben met vertaling van ondertiteling. Zou mooi zijn als er een optie was om gewoon alle content te mogen zien. Vaak zie je ook series die in de NL variant nog maar 4 seizoenen hebben en in de amerikaanse variant 6.
Ze gaan er blijkbaar van uit dat je enkel competent bent in je eigen taal. :(
Bekijk het eens andersom, hoeveel klachten zouden er komen als ze content streamen zónder gelokaliseerde ondertitels?
Van de politiek correcte clownstoet? Hópen.
Ik gebruik al meer dan een jaar Overplay. Maar nu Netflix eindelijk hier is, kan ik dat wel afzeggen.

Maar eerst de laatste 2 seasons 30Rock kijken in de States, want dat hebben ze hier niet.
Je kan via Unblock-US ook een Belgische exit voor Netflix kiezen (en alle andere landen waar Netflix aanwezig is).
Ik vind netflix geweldig, maar ze zijn super traag met nieuwe content. Sons of anarchy seizoen 6 staat er nog steeds niet op terwijl 7 al begonnen is. Ook lord of the rings staat alleen deel 3 erop en van the hobbit nog helemaal niks... Ik wil dolgraag betalen voor video content maar tegenwoordig hoor je een paar uur na de laatste uitzending op social media al alles wat er is gebeurd, dus ze moeten echt zorgen dat dit soort diensten gelijk lopen met TV of hooguit 24 uur later, dan maar even een dagje niet op twitter of facebook..
Ligt dat misschien niet ook aan je vriendenkring? Ik heb bijna nooit last van spoilers, eigenlijk moet ik alleen soms een beetje opletten als ik op 9gag de comments ga lezen of zo.
Bij mij is spoilers posten een hele snelle manier om gekickt te worden.

Wat betreft dat Netflix sneller moet zijn, dat gaat denk ik nooit gebeuren. Het is een goedkope dienst en als zodanig is het er ook een waar de content eigenaren relatief weinig aan verdienen. Het is dus ook logisch dat content eerst aangeboden wordt via kanalen waar meer winst te halen valt, zoals voor een premium verkopen aan een tv zender of de DVD's in de winkel leggen. Op het moment dat het ook al op netflix te zien is zullen TV zenders er minder voor neer tellen en zullen minder mensen het in de winkel kopen.
De vraag is...waar gaat de markt naartoe evolueren? Hoe defineer je een tv zender binnen tien jaar? Er staan serieuze veranderingen voor de deur. De eingenaars van distributierechten gaan uiteindelijk echt wel hun businessmodel moeten gaan aanpassen denk ik dan
dus ze moeten echt zorgen dat dit soort diensten gelijk lopen met TV of hooguit 24 uur later, dan maar even een dagje niet op twitter of facebook..
zodat je alsnog verplicht bent om op een bepaald tijdstip de serie te kijken, want anders kun je niet meer op twitter of facebook komen? Volgens mij is dat juist niet het principe van een on demand dienst.
Ik meen mij te herrineren dat ze pas een seizoen kunnen/mogen uitzenden nadat het daaroplopend seizoen is uitgezonden. Dit telt natuurlijk niet voor hun eigen shows.
Lord of the Rings the two towers staat er ook gewoon op, maar inderdaad stom dat ze er allemaal niet opstaan (iig van de originele 3).
Jammer dat je enkel kunt betalen via Visa ofzo..
Je kan wel PayPal kiezen maar dan moet je ook eerst een visa kaart eraan koppelen :-/
Zou betaling via domiciliëring nog komen denk je?
Is idd spijtig.
Wat is dan het nut om betaling via Paypal aan te bieden.

Overschrijving of domiciliëring zou veel handiger zijn.
Omdat Paypal veel gemakkelijker is, ik zelf betalingen kan stopzetten via Paypal van een abbonement. Ook moet je geen "reader" gebruiken voor het betalen.

Ik vind dat al bij al zeer gemakkelijk.
Even alles lezen aub...
Paypal is zeker gemakkelijk, maar waarom enkel betaling toelaten via visa EN paypal als je alsnog een visakaart moet koppelen aan je paypal.

Gewone domiciliëring via bank of paypal bestaat ook (zonder visa)
Netflix is wel een Amerikaans bedrijf maar betaling via overschrijving wordt in België toch nog veel gebruikt
Dat is waar, maar Paypal is gemakkelijk en wereldwijd beschikbaar. Ze willen de kosten beheersbaar maken. Ik begrijp hun keuze wel.
Alleen is het altijd jammer voor de gebruikers die geen Visa hebben :-)

Ik heb altijd bewust geen Visa genomen maar je komt het ook vaak tegen bij webshops. Ik voel me gediscrimineerd LOL :p
Misschien toch eens mee gaan met de tijd en een cc bekomen, dat is nu eenmaal de norm voor internetshopping.
In Nederland kan je je PayPal 'gewoon' koppelen aan je bankrekening (automatische incasso). Daardoor kan je eigenlijk (weliswaar met tussenstap) gewoon met je bankrekening betalen, wellich dat dat voor Vlaamse Paypallers ook een optie is?
thx, zal dit eens proberen.
Ik gebruik momenteel "standaard" paypal, dus eerst geld overschrijven naar je paypal vooraleer je iets kunt aankopen, maar dan kreeg je wel degelijk een melding dat je een visa kaart moest koppelen.
Misschien als via automatische incasso is ingeschakeld dat het wel werkt.

Want het lukt me bv wel om via Twitch.TV een abonnement te betalen met Paypal (dus ook zoiets als domiciliëring) - maar NetFlix niet :-(
Een automatische incasso (ideal) valt zeker wat voor te zeggen, dan kunnen ze het ook gewoon monitoren. Betaling, overschrijving per bank lijkt me wat omslachtig, voor de gebruiker zelf meer moeite en al helemaal voor het bedrijf om het allemaal in de gaten te houden.
Lol man, dat zegt toch ook niemand..?!?! Djeezus
Maar voor betaling bij Netflix moet er WEL een VISA gekoppeld zijn aan je paypal account. Anders was het me toch wel gelukt om te betalen eh aangezien ik al jaren paypal gebruik...

Dit heb je soms ook bij aankopen bij ebay. Zelden maar het gebeurt wel eens
De comments van sommige mensen is echt niet te schatten...
Mijn eerste comment was vrij duidelijk denk ik:
je kan enkel betalen via visa of paypal (maar dan moet er een visa gekoppeld zijn aan je paypal account)
Vervolgens krijg je allerlei commentaar dat je WEL met paypal kan betalen, dat je geen visa nodig hebt om paypal te gebruiken, ....
Daar gaat het toch niet om?!? Het gaat zich om het feit dat je voor betaling van NetFlix WEL visa nodig hebt - het was maar een melding eh mensen :-/

Ach ja, het zal wel aan mij liggen dan.
Koppel toch je bankkaart aan je paypal aacount en het is opgelost.
Paypal kan je al jaren gebruiken zonder kredietkaart, gewoon je rekening opwaarderen via overschrijving.
Weet ik wel hoor, ik doe al jaren aankopen op ebay e.d. via paypal, maar je kan "standaard paypal" het niet gebruiken voor je Netflix abonnement:
Dan moet je alsnog eerst een visa koppelen aan je Paypal account.
Toen ik commente was die reactie nog niet zichtbaar.
Dus je moet niet zo wenen Striderke.

En neem gewoon eens een visakaart dan

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 19 september 2014 11:42]

Ik blijf me wel vaak herhalen zeg...
Tuurlijk kun je gewoon geld storten naar je paypal account, dat is de hele opzet!
Maar voor sommige betalingen is er een koppeling met VISA kaart vereist...
Dus ook bij Netflix
Ik heb wel een smart TV, van Panasonic, maar hij staat niet bij de ondersteunde modellen voor de Netflix app. Wat zouden jullie dan aanraden, Chrome cast?
Lijkt me de beste oplossing!
Maar euuh, ik heb toch vaak bij reviews gelezen dat de chromecast wel eens durft haperen, zelfs bij Youtube filmpjes?
Tot nu toe geen last van hoor. Je moet gewoon zien dat hij voldoende wifi bereik heeft. Werkt echt vlot in samenwerking met een Android telefoon.
AppleTV, die zijn niet heel duur (koop desnoods een ATV2 2ehands) en werken ook bedraad, dus geen WiFi ellende.
Atv2 is tweedehands duurder dan een nieuwe atv3 ;)
Appletv werkt ook erg vlot met Netflix
En hoe zit het met bandbreedte verbruik? Telt dit gewoon verder of heeft Netflix iets geregeld met Belgacom en Telenet?
Dit zat ik mezelf ook af te vragen. Ik heb best interesse, maar met mijn Telenet Whoppa nog steeds geen onbeperkt gebruikt. En deze series zal ik allemaal kijken als het verbruik voor de volle 100% meetikt. Als iedere avond een serietje bekijken in HD inhoudt dat ik na 1 week door de limiet heen zit van Whoppa heb je er als gemiddelde Belg nog niets aan.
Met Whoppa is het gelukkig nog iets minder erg. Na je 300 GB, waar je inderdaad gemakkelijk na een week aanzit als je gaat binge-kijken, val je in de piekuren (dus ook je typische Netflix-uren) terug op 5Mbps, wat in principe nog altijd genoeg zou moeten zijn om content in 720p te streamen. Dus ja, je verliest wel al de FullHD mogelijkheid, maar zou toch nog redelijk goed verder Netflix moeten kunnen blijven gebruiken.
Beetje off topic,
Ik heb nu drie keer, na een aantal afleveringen tijdens binge watchen, een zwart scherm gehad gedurende een seconde of twintig.
De eerste keer schrok ik me lam, beeld weg (op tv en laptop), tv geeft aan geen verbinding te hebben en na een seconde of twintig, net als je flipt dat het niet meer aangaat en je laptop stuk is, speelt de serie weer verder.
Verder nog nooit gehad dan alleen tijdens Netflix.

Iemand die dit herkend?
In de logboeken heb ik nog niets kunnen vinden, maar misschien kijk ik verkeerd.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 19 september 2014 11:47]

Smallband bij Whoppa is 5mbit. Genoeg om nog Netflix te kijken. ;)
Ja, maar als dat na 1 week al is.... Er moet nog meer met Internet gedaan worden.
Weet iemand wat 1uur HD streamen van Netflix aan dataverkeer kost?

**EDIT**
https://help.netflix.com/nl/node/87 gevonden. 3Gb per uur voor HD-Streams.
1 serietje per dag van 1 uur is dus nog geen 100Gb per maand. Dat kan handig. :)

[Reactie gewijzigd door Xanion op 19 september 2014 09:15]

Je hebt minstens 300GB en max 1500GB. Ja ong 2gb/u (HD).
Als je Gigabit hebt zul je rap doro je limiet zitten
Het zal vast lukken, maar met 5mbit is het geen vette vis. De HD of Super HD streams vallen dan al buiten de boot, daar heb je als ik me niet vergis minimaal 7mbit voor nodig. Als je een keer niet 100% capaciteit van Whoppa krijgt dan zit je al, daarnaast is er inderdaad nog meer dan enkel Netflix. Lijkt me niet fijn als even een serie kijken je volledige internet plat legt.
Telt gewoon mee. Belgacom is in gesprek met Netflix, kan dus nog veranderen

Telenet heeft hun veel te dure Rex & Rio. Netflix is hun grootste concurrent.
Als je op jouw locatie een goede DSL lijn kunt krijgen, dan zijn alternatieve providers zoals EDPnet en Dommel echt wel de moeite.

Bij EDPnet heb je een internet alleen abonnement (Newer & faster) voor €35,95 / maand.
Snelheid: 50 Mbps down en 6 Mbps up. Dit zonder data limiet dus.
Opmerking: Je moet ofwel een telefoonlijn afnemen bij Belgacom ofwel RAW copper (€12,5/maand ofwel EDPnet Telephony (€10/maand) afnemen bij EDPnet.

Bij Dommel heb je tegenwoordig enkel nog combo abonnementen bestaande uit internet en telefonie zonder data limiet.
- Netline is bijna overal beschikbaar voor 38,94 / maand. Dit is de prijs inclusief speedpack ter waarde van € 4,99 / maand. Ik tel die er meteen bij om een correcte vergelijking te kunnen maken met de concurrentie. Na 15 maanden is het met speedpack € 44,94 / maand.
Snelheid: 50 tot 70 Mbps down en 6 Mpbs up. (Zonder speedpack: 12 Mpbs down en 640 Kbps up.
Opmerking 1: Geen raw copper nodig, is inbegrepen.
Opmerking 2: Wanneer je een domiciliëring opzet krijg je maandelijks € 1,00 korting.
- Cityline is niet overal beschikbaar. Check hier. Voor € 31,95 / maand heb dus ook internet en telefonie. Na 15 maanden € 33,95 / maand.
Snelheid: 24 Mpbs down en 3 Mpbs up.
Opmerking 1: Geen raw copper nodig, is inbegrepen.
Opmerking 2: Wanneer je een domiciliëring opzet krijg je maandelijks € 1,00 korting.

Tip 1: Check hun websites voor activatie en router kosten !
Tip 2: Er zijn nog andere alternatieve ISP's actief in Belgie. Dit zijn mijn favorieten. Voor meer informatie verwijs ik naar het forum op Userbase.

Edit omwille van typo.

[Reactie gewijzigd door 5trife op 19 september 2014 12:48]

En in de meeste gevallen is die 50mbit nog 70mbit ook! (Althans, bij mij toch.)
Ik zit op 60mbit. Nog altijd een mooie snelheid. Bellen is ook super goedkoop. Gratis bellen naar vaste lijnen over de halve wereld voor een naar mijn mening schappelijke prijs.

Mensen klagen vaak over het prijzen en het aanbod rond internet of telefonie in Belgie ... Maar weigeren dan wel weer een goedkopere service provider te kiezen.
Geen wonder dat die prijzen niet dalen.
Nope, je bandbreedte moet je sowieso vollepot betalen...
Het is zelfs zo gek hier in Belgie, met het maffia monopolie telenet, dat zij onlangs lieten verstaan een vergoeding te willen krijgen van grote bandbreedte verslindende diensten zoals netflix, zoniet zouden ze die diensten kunnen blokeren.
Gelukkig zal het zover wel niet komen maar toch... Een heel rot appeltje dat Telenet!

Zelf ben ik niet onmiddellijk zinnens een abo op Netflix te nemen maar ben wel uiterst blij met hun komst opdat dit eindelijk een soort alternatief geeft voor de schandalig dure pakketten van Telenet...
Of dat willen ze ons toch laten geloven... In theorie leuteren ze altijd over het feit dat er ergens in Brussel nog een andere operator op kabel zit maar als je naar Vlaanderen kijkt zit je met een overduidelijk monopolie.

Noem me 1 andere provider die internet over kabel kan aanbieden binnen Vlaanderen? Wel erg als je bedenkt dat die kabelinfrastructuur indertijd door de belastingbetaler betaald is... ok Telenet heeft deze wel sterk verbeterd, maar toch

Ik zoek al jaren naar een alternatief voor Telenet, het jammere is dat waar ik woon internet of koperdraad veel te traag is door de grote afstand tot dichtstbijzijnde centrale...
Mobistar gokt op het openstellen van de kabel, die wettelijk verplicht is. Maar telenet is nog steeds een rechtzaak aan het voeren over de geldelijkheid.

De kabel is nog niet open...
Afwachten nog of ze er daadwerkelijk raken, Telenet heeft dergelijke zaken reeds jaren weten te blokkeren... Men tracht al jaren om andere partijen op de kabel te krijgen maar Telenet weet dit altijd netjes op tijd af te stoppen. Anderzijds veronderstel ik wel dat Mobistar de beste kanshebber is hierin te slagen gezien ze reeds samen werken voor het aanbieden van mobiele telefonie.

Het artikel waar u naar verwijst gaat trouwens enkel over digitale tv, niet over internet op kabel. Het zou alleszins al een stap in de goeie richting zijn mocht Mobistar ook op de kabel komen, zij hebben bij hun komst op het gsm net ook sterk geholpen om de prijzen naar beneden te drukken.
Mobistar gaat binnenkort internet aanbieden over de kabel (via Telenet en Voo) als virtuele provider.

http://www.zdnet.be/nieuw...tv-en-internet-via-kabel/
Prachtig nieuws, bedankt voor de informatie, hier kijk ik reeds jaren naar uit, mijn dag kan niet meer stuk!
Belgacom heeft geen limiet... of in ieder geval geen harde.
Je bent in principe beperkt tot 500GB/maand (waar ik zelfs met dagelijks een paar uur netflix bijlange niet aan kom), maar je kan gratis zoveel volume packs bijnemen als je wil :-)
@GORby Ofwel is er een limiet ofwel is er geen limiet. Als er in contract staat geen limiet dan is het geen limiet. Laat je niet vangen !

"Fair use" is nog erger dan een limiet in het contract. Waarom ? Je kent vaak de limiet niet eens en één partij beslist zelf welk deze is en past deze aan zonder het mede te delen. Héél fair !
Ik heb het eens nagekeken, en in mijn bundel heb ik blijkbaar effectief geen limiet... de optie geen limiet (normaa €7,5 per maand) staat geactiveerd, zonder dat ik daar apart voor moet bijbetalen.
Het rare is dat de optie gratis 20GB volume pack ook beschikbaar is :-)
Als dit in je contract zo vermeld staat is dat mooi.
Het aanbod is zeker anders dan in Nederland. Maar de twee genoemde titels in het artikel zie ik er niet bij staan. Wel heeft Belgie bijvoorbeeld de serie under the dome die niet in het Nederlandse aanbod zit en films als Scarface en no Country for Old Man.

/edit: die laatste heeft alleen Nederlandse ondertiteling en geen Frans (of Duits) dat is wel vreemd.

[Reactie gewijzigd door ArthurMorgan op 19 september 2014 07:54]

Weet je wat nog gekker is? Ik kwam Deadwood tegen daarnet. Da's HBO. Hebben ze die in Nederland ook?

Ik dacht dat HBO bij Amazon Prime zat.
In België zit bijna alle nieuwe 'content' van HBO bij Telenet.
Telenet heeft net het exclusiviteitscontract verlengd en wordt 'Home of HBO' genoemd.
Bah, dat is slecht nieuws. Dus voor Europa is het of Amazon Prime of Telenet. Dan maar hopen dat we hier ook ooit de streaming dienst van amazon mogen verwelkomen.

... of HBO go natuurlijk, als ze ooit zonder kabel abo gaan werken.

Die ene reeks op Netflix blijft me dan toch nog een raadsel :p
Lang leve exclusiviteitscontracten... zo drijven we de mensen zeker niet naar illegale praktijken |:(
Mijn SABnzbd/SickBeard/CouchPotato/Plex setup gaat nog niet in de mottenballen, dat staat vast. Maar Netflix is toch een leuke aanvulling.
Anoniem: 188911
@KaiZas20 september 2014 09:35
Idem hier, gaan voor de aanvulling.
Telenet is vlaanderen only eh. Heeft niks met de rest van Europa te maken...
Deadwood is in Nederland en nog een aantal andere landen ook verschenen ja. Geen idee waarom HBO daar een uitzondering voor maakt. Want over het algemeen hoef je geen of zeer weinig HBO content te verwachten inderdaad.

/edit: misschien dat het wat te maken heeft met dat het al een echt oudere serie is.

[Reactie gewijzigd door ArthurMorgan op 19 september 2014 08:26]

Zou inderdaad te maken kunnen hebben met het feit dat het een oudere serie is, maar ook omdat het een serie is die na drie seizoenen gecancelled en ook abrupt geëindigd is. Anders had ik The Sopranos en The Wire ook wel op Netflix verwacht, aangezien die ouder zijn. Maar dat zijn series die nog steeds populair zijn, waardoor HBO ze niet gauw zal verkopen aan een dienst als Netflix, vermoed ik.
Het trieste is, dat Deadwood in mijn ogen één van de beste series ooit is. Ik vind het dan wel weer mooi dat hij omdat ie oud en gecancelled is na t 3de seizoen toch z'n weg naar het grote publiek weer weet te vinden hehe.
CBS = HBO? Volgens IMDB is dat namelijk het bedrijf achter de serie?
http://www.imdb.com/title/tt0348914/reference

Edit: zo wordt het al een stuk duidelijker; http://en.wikipedia.org/wiki/CBS_Studios_International

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 19 september 2014 18:12]

Dat is nice, under the dome zit ook niet op de amerikaanse.

Wel gemerkt dat er geen anime onder de belgische zit (of ik kijk scheel)
Amazon prime hoeven we dus ook niet te verwachten voor 't eerst hier in België.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee