Netflix komt in september naar België

Netflix zal in september zijn deuren openen in België, evenals in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. Verder maakte het bedrijf bekend dat het inmiddels meer dan 50 miljoen abonnees heeft.

Netflix logoIn mei liet Netflix al weten dat het eind dit jaar wilde gaan uitbreiden in zes Europese landen, waaronder België. Inmiddels heeft het Amerikaanse bedrijf laten weten dat de start in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg in september zal gaan plaatsvinden. Over de abonnementsprijzen in deze landen is nog niets bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat de streaming-videoaanbieder de recent verhoogde europrijzen zal gaan hanteren.

Netflix heeft ook bekendgemaakt dat het inmiddels meer dan 50 miljoen abonnees telt. Het bedrijf is inmiddels actief in 40 landen. Buiten de Amerikaanse thuismarkt telt Netflix 13,8 miljoen abonnees. De dienst is sinds 2013 ook in Nederland actief. Netflix verwacht dit kwartaal door te groeien naar 53 miljoen abonnees.

Het beursgenoteerde Netflix behaalde in het tweede kwartaal een omzet van 1,14 miljard dollar, ofwel 843 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 71 miljoen dollar, omgerekend 52 miljoen euro.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

22-07-2014 • 10:12

134 Linkedin

Submitter: Coach4All

Reacties (134)

134
129
95
7
0
20
Wijzig sortering
Hanteren Belgische ISP's nog datalimieten? Lijkt me een beetje lastig als gebruiker. Aan de andere kant kan dit misschien voor een kleine revolutie zorgen... eindelijk inzien dat ze mee moeten gaan met de tijd dankzij dit soort diensten.
De meeste hebben hier nog een limiet van 100 / 150 GB (Telenet Whop / Belgacom Comfort andere even buiten beschouwing gelaten).
De hogere internet-abbo's bij Telenet hebben een Fair Use-policy, en met de introductie van Telenet's eigen Netflix-concurrent Rex & Rio kan het wel eens zijn dat ze daar moeilijk over gaan doen. Misschien.
de FUP is 300GB overdag ... (oke 1.5TB s'nachts, maar ik kijk niet s'nachts)
Bovendien is de beperking bij het overschrijden van je 300GB ook al veel acceptabeler dan vroeger: 5Mbps en dat enkel tijdens piekuren.
Anoniem: 547741
@yinx8422 juli 2014 12:35
In Duitsland zijn ze die limieten inmiddels weer aan het introduceren :-(
Ik hoop voor de belgen dat het aanbod bij de introductie iets beter is dan bij de introductie in Nederland. Want dat was vrij dramatisch :P
Anoniem: 126717
@onok22 juli 2014 10:20
Want dat was vrij dramatisch :P
Is het nog om eerlijk te zijn. Maar er zijn trucjes.

Hoe zit het met de datalimieten? Heeft Netflix afspraken gemaakt met de ISPs om hun verkeer buiten de caps te houden?
Volgens mij wordt er in België nauwelijks nog met caps gewerkt? De snelheid en prijs zijn inmiddels ook zeer goed, misschien wel beter dan in Nederland.... 8)7 |:( (160 Mbps triple play pakket voor 64.95 / maand)

Daarnaast zullen juist dit soort diensten gaan zorgen voor de laatste nekslag voor datalimieten!

[Reactie gewijzigd door RatedR op 22 juli 2014 10:48]

Er zijn minder abo's met harde limieten, dat klopt. Bij telenet betekent "unlimited" echter een vage fup, waar je met netflix (dat gebruik je immers vooral tijdens piekuren) zo over gaat.

Een abo van €70 per maand en na minder dan 200GB op smallband (ja, dat gebeurt echt) noem ik niet bepaald aantrekkelijk.

Bij de dsl providers begint echt unlimited gelukkig wel meer en meer de norm te worden.
Weet niet waar je die 200GB van haalt. Het abo van ongeveer €70 is Whoppa en dat is triple-play met een volume van 300GB per maand. Volume in de daluren (0u-16u) telt overigens slechts voor 20% mee, dus in theorie kan je tot 1500GB gaan.

Het is idd wel zo dat je Netflix typisch tijdens de piekuren zal doen. Daarnaast is het echter zo dat die limiet geen harde limiet is. Wanneer je boven je limiet gaat, blijf je je volledige snelheid behouden tijdens de daluren, maar wordt je snelheid tijdens de piekuren beperkt tot 5 Mbps, wat volgens de site van Netflix nog altijd voldoende is voor HD content.
Je ziet mooi het verschil in strategie tussen BGC en Telenet.
Telenet biedt supersnelle lijnen aan (60Mbps enzo) maar heeft de strikste downloadlimieten. 150 GB voor die 47,40€ van Internet 60 bijv.

Belgacom heeft koper en loopt achter qua snelheid. ADSL Maxi, 46,20€, onbeperkt maar slechts 30Mbps.

Prijsbrekers als Scarlet ADSL bieden voor 39€ 30 Mpbs en onbeperkt aan.

Die dowloadlimieten bleven vaag. Tot Netflix eraan kwam! Netflix verstookt ongeveer 3GB/u (HD). Met je abo van Telenet kan je dus 1,5u per dag tv kijken...
bij DSL kan je vanaf 250GB ook al tegen de 'limietloze' lamp lopen, ik heb het zelf meegemaakt.

Daarbovenop is "smallband" bij telenet 600kbps down, terwijl dit bij Belgacom rond de 60 kbps down zit.

En ook heb ik pas smallband bij zon 600GB down.

Ik snap dus niet waar je de betere situatie ziet bij de DSL providers.
Je informatie is redelijk outdated (zacht uitgedrukt).
Smallband bij Telenet was vroeger al 1 Mbps, en is recent opgetrokken tot 5 Mbps.
Erm, Neen.

Het was 300 kbps tijdens piek voor fup, en nu is dat naar 600 kbps opgetrokken.

Ik heb het over de fup-piek regeling als grootgebruiker, iets wat ik ook als "smallband" beduid.

En waar je met 1 mbps komt weet ik ook niet, vroeger was (de fuploze) smallband maar 0.3 megabits down zelfs.
Ik weet nog altijd niet waar jij 600kbps van haalt. Zie: http://klantenservice.tel...ik-met-verlaagde-snelheid

Zoals je kan zien is er een onderscheid tussen abonnementen met een vaste limiet en abonnementen met FUP. Smallband betekent voor beide respectievelijk 1 Mbps (altijd) en 5 Mbps (enkel piekuren).
600 kbps is toch echt wel 600 kiloBIT per seconde en geen KB/s 8)7
Ik hoop dat die facepalm op jezelf sloeg :)

[Reactie gewijzigd door Twixie op 23 juli 2014 14:39]

Ik kwam eerder tot de constatatie dat ik tegen een onmogelijke persoon bezig was, die enkel en alleen het laatste woord moet krijgen.

Doe zo zeker voort.
LOL, dan had ik toch mijn eerste reactie moeten laten staan... Blijven volhouden dat 600 kbps = 5 Mbps, alhoewel je zelf al '0.3 megaBITS' in de mond nam hierboven.
En dat noemt zich dan IT & Network Support...
Dan moet dit toch een eind geleden zijn dat je tegen de limiet van 250 GB hebt aangelopen. Nu zijn deze zogezegde limieten op 500GB. Daarna kan je pakketen van 20GB aankopen voor 0 euro. Dus dit is echt ongelimiteerd.

[Reactie gewijzigd door swimmer4 op 22 juli 2014 13:19]

Ik vond het ongelofelijk raar. Ik had het zwaarste abonnement en dit stond zelfs op een zelfstandige zaak. Zal vast wel een misser geweest zijn. Ik wist echter niet dat de uitbreidingspaketten gratis waren.
Weet niet onder welke steen jij gezeten hebt maar ik zit elke maand bij Belgacom over de 800GB. En dat voor €33/maand. (Zonder TV en telefonie dus.)

En dan heb ik het nog niet over de alternatieve VDSL2 providers als EDPnet in België waar het echt onbeperkt kan.

[Reactie gewijzigd door VTOLfreak op 22 juli 2014 13:13]

Ik heb daar geen last van en kijk elke dag wel netflix.. dus ik weet niet hoelang hoeveel jij kijkt, maar goed.
65 euro is best een nette prijs. Maar wat krijg je er bij aan telefoon en TV? En wat voor een upload

Bij UPC heb je bijvoorbeeld al voor 70 euro http://www.upc.nl/pakkett...-in-1-extra-power-pakket/ waar je 200/20 krijgt en een concurrent van Netflix..
Bij "internet 160" van telenet krijg je 160/10 voor 67,80EUR, met de gebruikelijke FUP. Hierbij is geen TV of telefoon inbegrepen.

Bron: http://telenet.be/nl/internet/internet-160

edit: bron

[Reactie gewijzigd door bresjt op 22 juli 2014 11:20]

Je hebt toch ook de Flue abbos? Flue Home http://smb.telenet.be/nl/alles-in-een/fluo-home

160 down, 2TB limiet +tv en internet voor 71 euro. Of is dit enkel voor bedrijven, en wat als je je praktijk thuis hebt?
Fluo is voor KMO en je moet rekening houden dat prijzen voor KMO exclusief BTW worden getoond, ook bij telenet
Ik betaal daar 60 euro voor alles in een
ik kan vanaf 1 augustus voor 57,50 een 150/150 3-in-1 incl HBO afnemen, dus dat is nog wel een vrij fors verschil.
De twee grote ISP's in Belgie (Belgacom & Telenet, die samen ook het volledige kabel & kopernetwerk in handen hebben), verkopen zelf ook on-demand content. Dus raads eens of die Netflix verkeer buiten de datalimiet willen houden?
5 Avondjes Netflix en je zit door je limiet. Dat wordt plezant :|
Ik stream al een tijd Netflix in Belgie over VPN, en ga zelden over mijn limiet, en dan meestal is het nog door een aantal grote Steam downloads.

Bovendien is die recent nog omhoog getrokken bij Telenet, dus zo rampzalig is het allemaal niet.
Precies! De twee grote ISP's zijn net grote concurrenten op de on-demand content markt. Ik verwacht zelfs dat ze dit verkeer gaan knijpen in de snelheid.
Welke datalimieten? Je bedoeld die limieten die de meeste ISPs ondertussen hebben afgeschaft?
Hij bedoelt waarschijnlijk de limieten die nog niet afgeschaft zijn maar vervangen zijn door FUP waardoor er feitelijk wel nog een limiet is
Met de 'fair use policy' zetten ze je op smallband tijdens de piekuren indien je te veel data verstookt. Of je nu een limiet hebt of niet.
Zoals hierboven reeds vermeld, soms al na 250GB.

[Reactie gewijzigd door DenHond op 22 juli 2014 12:25]

[...]

Is het nog om eerlijk te zijn. Maar er zijn trucjes.
[..]
Het is alleen dramatisch als je de meeste films en series download of al over een ruime DVD / Blu-ray collectie beschikt.. Voor iemand als ik, die dat niks download en ook niet veel DVD´s / Blu-rays heeft, staat er meer op dan dat ik binnen een jaar kan / wil kijken.
Telenet doet het nog niet eens voor hun eigen on-demand diensten, waarom zouden ze het dan doen voor een concurrent ?

De Amerikaanse aandeelhouders dient men tevreden te houden hoor en de klant als citroen gebruiken is daarin een uitstekend middel.
Gewoon geen abbo afsluiten met datalimiet!?
Ik heb Ziggo (fair use: datalimiet blijkt mij en mijn thuis server onhaalbaar) en tmobile (fair use: wordt hooguit wat trager).

Een datacap is mij dus vreemd, maar je ISP zou wel de Netflix verbinding kunnen knijpen. Dat kan je zelf detecteren, maar ze hebben ook een openbare statestiek: http://ispspeedindex.netflix.com/netherlands

(Als je landen vergelijkt, doen we het wel goed hier. Chapeau Ziggo!)

[Reactie gewijzigd door Barryke op 23 juli 2014 08:51]

Anoniem: 126717
@Barryke23 juli 2014 08:34
Zie de reacties hierboven, in België is de situatie iets anders.
Het voordeel is wel dat er al veel Nederlandstalig op staat en nederlandse ondertitels beschikbaar zijn. Netflix heeft ook aangekondigd naar frankrijk te komen, dus ook daar zal al een hoop voor beschikbaar zijn. Het aanbod in nederland is overigens nu heel fatsoenlijk. Voor mij is er altijd wel iets boeiends te kijken.
Inderdaad. Probleem lijkt me groter in Duitsland, waar men alles graag nagesynchroniseerd ziet.
Ik weet niet of het inmiddels verandert is, maar ik kan me van vakanties in Frankrijk vroeger(15-20 jaar terug) nog herinneren dat daar ook veel/alles nagesynchroniseerd was.
Dat is helaas nog steeds zo. Hoewel je tegenwoordig ook naar de V.O (Version Original) KAN gaan in de bioscopen. (Maar dan moet je niet zeuren over 2D, etc.

Ik vraag me af hoe dat in Walonië zit.
In Belgie hebben veel bioscopen tweetalige ondertitels (1 lijn Frans, 1 lijn Nederlands.)
Als je naar de VO (version originale) gaat, heb je inderdaad meestal dubbele ondertitels, maar de VF (version française) is nog zeer alomtegenwoordig.
In Brussel (dus zelfs nog niet echt Wallonië) zou ik zeggen dat de helft van de films in VF speelt (met meestal ook wel een VO-variant). En op tv is ook alles nog gedubd en games worden ook in een speciale Franse versie uitgebracht.
Als ik me niet vergis hangt het a van de verschillende posten;
wat was het ook al weer antenne 21 (meer de cultuur zender) of zo iets zend meestal de versies uit via ondertitelling, de Nationale posten meestal gedoubleerd.
(veel te lang dat ik nog naar Franse posten gekeken heb. en ook al lang gelenden dat ik nog een TV-kabel abonnement heb )
Alleen heb ik schrik dat Netflix zich hoofdzakelijk op het franstalige gaat richten. Toen de belgische website van netflix voor het eerst online kwam was deze namelijk enkel in het frans te bekijken. Het zou me dan ook niet verbazen dat het aanbod zich afstemt op de franstalige markt en mogelijks zelfs primair gedubbed zullen worden in het frans zoals daar gewoonlijk is.
Als ze Vlaanderen gewoon dezelfde content aanbieden als Nederland is het toch wel goede denk ik ?
Dat gebeurd lang niet altijd hoor. Microsoft en hun Xbox blijven ook steevast volhouden dat ik frans spreek.

Google Play Movies en Books is een regelrechte ramp. Alles staat er dubbel in.

EA's Origin? Altijd eerst frans.

Soms lijkt het wel alsof ze niet weten waar het geld zit...

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 22 juli 2014 18:41]

Tv rechten worden jammer genoeg per land verkocht, dus alle series moeten opnieuw onderhandelt worden. Daar komt ook nog eens bij dat de Vlaamse zenders doodsbang zijn van dit nieuwe medium + zelf (telenet) al met netflix alternatieven op de proppen zijn gekomen. Telenet heeft dan ook nog eens zelf 2 zenders in handen dus onderhandelingen over lokale content zullen moeilijk verlopen. Voor Amerikaanse en Canadese series verwacht ik weinig problemen want die worden nu nauwelijks aangeboden.
Bij films zoals The Lion King klopt dat wel, maar het TV mini-serie aanbod in België is superieur aan dat van Nederland. Ik hoop zelfs dat deze óók in Nederland beschikbaar komen: Clan, De Zonen van As, Van Vlees en Bloed, maar ook klassiekers als FC de Kampioenen.

Ook bij films van eigen bodem geldt dit; het BE orgineel van Loft is beter/leuker dan de NL kopie.

[Reactie gewijzigd door Barryke op 23 juli 2014 08:25]

Vlamingen willen Vlaamse content zien, de Vlaming is verknocht aan zijn programmatie van eigen bodem
Misschien dat ze voor de Franstaligen een gedeelte van Netflix Canada kunnen gebruiken?
Content is natuurlijk niet afhankelijk van de taal/ondertiteling. Een film kan zo Nederlandstalig ondertiteld zijn als maar kan, als er in België geen rechten voor aan Netflix zijn gegeven dan zal die dus ook niet te bekijken zijn in België
Voor de mensen die geen smart tv hebben : welke hardware gebruiken jullie om Netflix te spelen? XBMC (op RPi?)
Ik hoop/reken erop dat ook de PS3 een Netflix app zal krijgen in België. Is dat eigenlijk al het geval in Nederland ?
Verder heb ik ook een BluRay speler van Sony die ook Netflix ondersteunt, maar die app krijg ik momenteel dus ook nog niet te zien omwillen van locale België.
De PS3 heeft in Nederland al sinds de introductie van Netflix in NL een app voor Netflix.
Samsung Bd-f6500 voor Netflix, Amazon Prime en Plex. Mijn router voorziet een VPN naar de VS zodat de speler denkt dat hij in de VS staat en ik op Amazon Prime kan.

Een Android mini PC zoals een Minix is wss nog beter voor Netflix maar Amazon Prime heeft geen Android of browser client. Ondertussen is er ook al de opvolger van de Samsung Bd-f6500 welke 4k ondersteuning heeft.
Laptop met een HDMI kabel naar de TV is de goedkoopste oplossing (als je al een laptop hebt natuurlijk).
- een heel goedkope manier is het aanschaffen van een chromecast +/- 35 euro

Hierbij heb je nog wel een telefoon/tablet nodig om de netflix app op te draaien en daarvan te casten naar je tv. Maar aangezien de meeste mensen al wel een smartphone hebben die de netflix kan draaien is dit niet zo een probleem. Dit is nog altijd wel duurder dan een hdmi kabeltje vanaf pc/laptop, maar vanaf de tablet/telefoon streamen is wel weer iets gebruikersvriendelijker.

- De PS3 heeft ook een netflix app , maar erg praktisch is dat niet. Films starten/browsen via controller is niet handig, de ps3 ( dikke model in elk geval ) verbruikt aardig wat stroom en maakt aardig wat geluid.

- Een goedkope Mediacenter kan een oplossing zijn.
Voor de mensen die geen smart tv hebben : welke hardware gebruiken jullie om Netflix te spelen? XBMC (op RPi?)
AppleTV ondersteunt ook Netflix.

Eigenlijk had ik liever de WiiU gebruikt, maar hun Netflix-client ondersteunt niet verschillende Netflix-profielen.
Chromecast, voorheen een PS3. Chromecast is echt aan te raden, werkt heerlijk hiervoor.
Bedankt voor de tips. Chromecast ondersteunt dat ook HD en/of surround (Dolby Digital, ik neem aan dat Netflix geen DTS streamed)?
Chromecast ondersteund zeker wel HD streaming. Dolby digital durf ik zo niet te zeggen.
Ja prima HD ..als de stream HD is. Maar vergeet niet dat streaming ook artifacts kan geven: dan zou SD beter te kijken kunnen zijn dan HD..

De Chromecast heeft alleen een HDMI uit en blijkbaar (even in google ingetikt) ondersteunt het ding DD+ 5.1 audio echter weinig apparaten ondersteunen dat.. dat kan je het beste zelf uitzoeken.

[Reactie gewijzigd door Barryke op 23 juli 2014 15:03]

Ik ben benieuwd wat voor content ze gaan krijgen in Belgie. In Nederland wordt er steeds meer toegevoegd. Ben blij met Netflix. Ik wil nog wel een paar goede Sci-Fi series en films zien.
Er wordt steeds meer toegevoegd. Maar ik vind het jammer dat ze 2 seizoenen van een serie toevoegen, en vervolgens de resterende seizoenen nooit toevoegen. Sommige series zijn wel compleet, maar een hele hoop ook niet. Dit zorgt er dan toch weer voor dat ik naar de download grijp. Want ik wil de resterende seizoenen ook zien.

Ik heb liever dat ze het geld besteden aan het compleet maken van een serie ipv nieuwe incomplete seizoenen aan te kopen.

Wel mooi dat ze verder uitbreiden in Europa, ik gun het mijn mede-Europeanen!
Als je ziet dat er na het 3e seizoen geen of maar een beperkte animo meer is, is het vanuit business model toch logisch dat ze liever een nieuwe serie tonen dan eentje die maar door 30% van hun totaal bestand gekeken wordt.

Snap inderdaad ook wel dat het een vorm is van dienstverlening maar uiteindelijk primeert winst tov dienstverlening bij elk profit model.
Het lijkt me vanuit hun business model logisch dat ze hun klanten tevreden houden. Ze moeten niet vergeten dat ze moeten concurreren tegenover torrent & usenet. Als je als Netflix klant nog altijd de helft van je content illegaal moet downloaden omdat ze niet alle seizoenen op Netflix hebben, kan je je de vraag stellen of je niet beter gewoon àlles gratis en illegaal downloadt...
Echt concureren met usenet en torrent doen ze niet. Hoeveel mensen zijn bekwaam genoeg om deze kanalen te gebruiken die nu Netflix gebruiken. Ik betwijfel of dat er veel zijn. Het zijn meer juist die mensen die het niet kunnen via die wegen die er voor kiezen om Netflix te gebruiken.
Dit heeft ook vaak te maken met de rechten van het desbetreffende seizoen in handen zijn van een andere aanbieder op die markt. Dat probleem had je ook met Fringe.
Dat is dus gelijk het nadeel van Netflix. Je bent aan de goden overgeleverd.

Ik heb zelf een Plex server in de cloud die ik overal waar ik internet heb kan benaderen via MyPlex. Is iets duurder en misschien niet helemaal legaal maar ik heb wel volledig de controle over alle content.
Iets duurder? Volgens mij kun je een behoorlijke VPS krijgen voor de prijs van een Netflix abo'tje...!
Voor 15 euro heb je zelfs al een 1 TB dedicated server tegenwoordig bijv bij Kimsufi.

http://www.kimsufi.com/fr/index.xml

Wil je nog meer dan heb je voor 30 euro al 4 TB storage en een gigabit lijn.

http://www.soyoustart.com/nl/essential-servers/

Daar knal je dan Plex op, rtorrent, couchpotato etc en je hebt de ultieme seedbox en plex cloudserver.

Dus Netflix lijkt idd goedkoop maar het kan beter ;)
Mja, je betaalt in dit geval aan de serverprovider, maar je besteedt geen cent aan de aanbieder van de eigenlijke inhoud. De vergelijking gaat toch niet helemaal op lijkt me.
Het is ook geen vergelijking. Netflix is 100% legaal alleen het is zeer beperkt. Echte film -en seriefanaten lopen denk ik al heel snel tegen die beperkingen aan en gaan toch al snel weer downloaden.

Nu is het nieuw en hot omdat het een Amerikaanse dienst is die naar NL komt, beetje net als de eerste Starbucks die naar Utrecht kwam en waar gelijk een rij stond. Maar ik denk dat zodra de hype een beetje weggeëbd is en er niet genoeg nieuwe en vooral kwalitatief goede content wordt toegevoegd veel mensen weer af zullen haken. Zeker als ze de prijzen komende jaren blijven verhogen.
Het aanbod op Netflix groeit inmiddels al wel aardig....de beperking aan aanbod ligt niet aan Netflix maar aan de content providers die exclusieve contracten sluiten met zenders en andere aanbieders....wellicht dat daar op termijn nog wel verandering in komt.

Een eigen VPS beheren, downloaden, uitpakken, streamen etc etc etc....heel mooi maar weegt voor mij niet op tegen de briljante eenvoud van tablet icm chromecast.....aanklikken = afspelen en verder mooi zitten en dom kijken.
Dat is juist het leuke, Plex werkt met Chromecast identiek aan Netflix.

Gewoon Plex op je PC installeren is eenvoudig zat., als je toch al video bestanden hebt staan op een HDD/NAS.
(geen DVD ISO VIDEO_TS meuk)

[Reactie gewijzigd door Barryke op 23 juli 2014 09:19]

Je vergeet een paar dingen te vermelden en/of vermeld zaken incorrect.
Wil je nog meer dan heb je voor 30 euro al 4 TB storage en een gigabit lijn.
Gbit uitgaand (dus van een OVH-IP naar het IP van een andere range) is al sinds december 2013 gelimiteerd. Gbit is pas mogelijk vanaf de SP-serie die in de basis 82 Euro per maand kost (ex BTW) en krijg je "maar" 500Mbit uitgaand. Een upgrade naar Gbit is dan nog eens 150 Euro (ex BTW). Er zijn op dit moment wel kortingen op de bandbreedtes maar niet op de servers.
Daar knal je dan Plex op, rtorrent, couchpotato etc en je hebt de ultieme seedbox en plex cloudserver.
De KS-servers zijn over het algemeen al helemaal niet bemeten om te fungeren als seedbox + plex. Zeker op het moment dat jij flink aan het downloaden/uploaden bent, ben je zelf ervoor verantwoordelijk bandbreedte te alloceren om nog eens naar huis te streamen. Ook de CPU & HDD zijn regelmatig de bottleneck bij de KS-range tenzij je een i5 of hoger huurt (tegen meerprijs).


Er is een reden waarom je bepaalde sites/users ziet die een torrent kunnen aanbieden met "meerdere Gbit" aan bandbreedte; puur en alleen omdat er meerdere SP-ranges of hoger worden ingezet. Ja, voor leuk thuisgebruik kan een KS of SYS voldoende zijn maar vermeld er dan wel bij dat het 100% zelf installeren is, kennis van Linux vereist is, backups ook handmatig ingeregeld moeten worden en er een relatief slechte I/O is op de gebruikte HDD's.
Ben dat eerlijk gezegd nog niet tegengekomen. Enkel bij recente seizoenen dat die nog niet beschikbaar zijn. Van oudere series heb ik nog niet gezien dat ze gestopt zijn bij een seizoen en de laatste seizoenen er niet op hebben gezet.
Dat zal te maken hebben met de rechten. Als er andere zenders zijn in NL die de serie ook uitzenden zullen ze niet snel het nieuwe seizoen online mogen zetten. Zo kijk ik Pretty Little Liars en diaarmee zetten ze elke week de nieuwe ep online, misschien 1-2 dagen na de uitzending in USA. Terwijl de USA Netflix blijft hangen bij het vorige seizoen. Simpelweg omdat er in USA wel een TV-zender is die hem daar uitzend en in NL voor zover ik weet niet. Zo zijn er meerdere series die wel op NL Netflix staan maar niet op USA Netflix :P. De series/films die alleen NL subs hebben staan niet op USA Netflix. De content met ook keuze uit andere talen staan ook op de andere versies van Netflix.
Komt zelfs voor dat ik van een serie seizoen 1 op de Canadese Netflix moet kijken en seizoen 2 op de USA Netflix. Gelukkig is er blockless om snel te kunnen switchen
Ja inderdaad, en wellicht dat als er echte Vlaamse programma's zijn deze ook wel doorkomen naar de Nederlandse NetFlix (en andersom).
Kan ik straks op vakantie in Frankrijk naar de nederlandse netflix kijken (met frans IP adres).
Of mag dat weer niet ?
Ik zie meer en meer Nederlandse sites geblokkeerd worden met een Frans ip adres
Je mag in Frankrijk met je Nederlandse account Netflix kijken. Maar je krijgt dan wel het franse aanbod.
Netflix doet het goed! Ben zelf erg tevreden met de dienst en maak er inmiddels 4 maanden gebruik van. In diezelfde 4 maanden is het aanbod flink gegroeid! Hoop dat de Belgen etc ongeveer hetzelfde aanbod krijgen als wij nu hebben! Zouden de rechten voor het streamen van films en series per land verschillend zijn? Lijkt me best vervelend als het ene land bijvoorbeeld een groot assortiment heeft om uit te kiezen en het andere land vrijwel niks.
Netflix doet het goed!
Financieel bedoel je? Maar goed, even daarvanuitgaande:
Online video service Netflix reported profits of $71m (£42m) in the second quarter, more than double compared with the same period a year ago.
The company said revenue from its streaming content service rose nearly 50% to $1.2bn, compared to $837m a year earlier.
Netflix said it added 1.69 million users during the period from March to June.
The streaming video firm now has 50 million users in over 40 countries.
http://www.bbc.com/news/business-28409604
Sinds Netflix draaien mijn torrents op een laag pitje. Goed om te zien dat deze nieuwe ontwikkeling ook nog goed geld op levert.

De nettowinst bedroeg 71 miljoen dollar, omgerekend 52 miljoen euro.

Nu nog wachten op meer content!
Dito hier.. Netflix en dan nog wel crunchyroll omdat ik nog altijd best wel wat anime consumeer.
Voordeel van dit soort diensten ( anders dan dat het legaal is ) is dat je direct kunt kijken zonder eerst te downloaden ( hoewel dat vaak tegenwoordig hooguit nog minuten duurde ) en dat je niet alles lokaal hoeft op te slaan. Scheelt een hoop opschonen op je HD's
Ditto. Netflix en om de gaten op te vullen Plex. Werkt precies hetzelfde maar met mijn eigen server, top!
Ik vraag me eerder af hoeveel Netflix kan bekijken als een normale gebruiker ( +/- 50 gb. / maand) en met limieten van 100 gb/maand voor de abo's bij de ISP's van België :(
Ik zit op Telenet Basic Internet (100GB limiet) en gebruik nu Netflix via een SSH-tunnel naar een VPS. Reken op ongeveer 1.5GB per uur netflix streamen. Ik kijk niet meer naar de Telemeter en kom wel toe met normaal gebruik ( 2H per dag, in het weekend meer). Vervang het torrentverkeer.

Netflix België zal het vooral moeten hebben van de early adapters. De klassieke Belgische kijker zal wel bij Belgacom en Telenet aanbod blijven: 'waarom zou ik een extra toestel aanschaffen als het ook met de bestaande digicorder kan?'.
Netflix zal wel ongeveer hetzelfde aanbod krijgen als in Nederland zeker.
Met eventueel wat Franstalige dinges om de Walen blij te maken
Ben benieuwd wat dit betekent voor het Nederlands aanbod. Ben benieuwd of ze nog mooie / leuke Belgische / Franse / Duitse series aankopen en (en dan dus ook hier aanbieden) die we hier niet kennen!
Ja heerlijk alle afleveringen van Derrick terugkijken :P
"Ich glaube, es kommt noch etwas.."

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee