Belgische Netflix-klanten kampen met betaalproblemen via PayPal

Belgische abonnees die hun Netflix-abonnement betalen via PayPal klagen over authorisatieproblemen. Hierdoor zijn zij bang dat hun abonnement wordt afgesloten, maar Netflix laat aan Tweakers weten dat hun abonnmenten blijven werken. Het bedrijf zoekt naar de oorzaak.

NetflixNetflix-abonnees komen in veel gevallen net uit hun eerste gratis maand, maar een deel van hen die gekozen heeft voor betalingen via PayPal ervaren problemen, zo laten zij op onder andere Twitter en aan Tweakers weten. Op de instellingenpagina van Netflix krijgen zijn de mededeling dat een PayPal-betaling via creditcard is geweigerd omdat de rekening niet geautoriseerd kon worden. Een deel van de abonnees vreest dat zij binnenkort van de streaming-videodienst zullen worden afgesloten omdat zij hun maandelijkse abonnementsgeld niet hebben betaald.

Joris Evers van Netflix laat weten dat er in België inderdaad problemen zijn geconstateerd met het verwerken van betalingen. Een mogelijke oorzaak noemt Netflix niet, maar het bedrijf zou samen met de betalingsverwerker proberen een oplossing te vinden om het systeem weer aan de gang te krijgen. Volgens Evers kunnen getroffen abonnees gewoon Netflix blijven kijken en zullen de accounts ondanks de betalingsmoeilijkheden blijven werken.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

21-10-2014 • 16:34

54 Linkedin

Submitter: ringlord_oc

Reacties (54)

54
50
29
2
1
9
Wijzig sortering
het is niet alleen Netflix, het betreft het systeem van Vooraf geauthoriseerde betalingen PayPal Billing Agreement.

Ik heb er ook last van als hosting bedrijf, klanten krijgen dezelfde problemen
Kon ook niet betalen met PayPal. Hier : http://userbase.be/forum/...&t=42808&start=20#p574052 las ik een oplossing om eerst naar www.netflix.com/clearcookies te surfen en opnieuw aan te loggen. Dat heb ik gedaan en dan opnieuw PayPal gekozen. Initieel kreeg ik nog de melding "PayPal heeft uw transactie geannuleerd". Maar als ik dan vervolgens bij PayPal ging aanloggen, kon ik zien dat de betaling toch gedaan werd. En ik kan nu ook Netflix kijken.
Ik heb niks gedaan en m'n netflix werkt en ik heb niks betaald. Hebben ze mss voor de problemen mensen gereset voor nog een gratis maand? :p M'n gratis maand is gisteren ook verlopen en kreeg ook de melding van m'n betaalmethode te updaten want het ging niet.

Btw, dat je de melding kreeg dat je Paypal geannuleerd was, is normaal. Je had het een maand eerder gedaan, maar omdat het over de zelfde authorisatie ging, wordt de oude geannuleerd bij paypal en komt de nieuwe actief. Ja kan dit in je paypal profiel zien. Ik heb er zo ondertussen al 3 of 4 staan door te proberen en er is er maar 1 actief en de rest is cancelled.

[Reactie gewijzigd door Nees op 21 oktober 2014 23:08]

Ik betaal gewoon met VISA en kreeg gisteren ook de melding dat betaling niet kon verwerkt worden. Kijken lukte ook niet meer, noch op PC noch op TV. Pas na aanloggen op de site en de kredietkaartgegevens te bevestigen (stonden immers juist) was alles terug ok.
2 Collega's net hetzelfde probleem dus lijkt meer aan de hand te zijn.
heb exact hetzelfde probleem gehad
Lijkt dus niet enkel een probleem met PayPal te zijn
Heb ik ook gehad met mijn VISA kaart. Ik heb paypal ingegeven en dat werkte perfect.
Het zal dus inderdaad een ander probleem zijn.
Edit:
Laten we hopen dat dit dus niet elke maand opnieuw gaat zijn.

[Reactie gewijzigd door Mr. M op 21 oktober 2014 17:24]

Anoniem: 154887
@zoda21 oktober 2014 21:29
Hier hetzelfde probleem met Mastercard, ik heb ook niet kunnen kijken, artikel is dus niet volledig of Netflix marginaliseert het probleem.
zelfde probleem gehad, was snel opgelost
Netjes opgelost door Netflix dacht ik zo. Zolang er problemen zijn van hun kant, blijft alles werken!
Mijn account is gisteren verlopen, als een gek zitten proberen om toch nog een stream op te zetten, maar noppes. Na ingeven van credit card gegevens lukte het wel weer.
Maar had je ook een autorisatie via Paypal gedaan?
Ik had vanaf het begin Paypal als betaalmethode opgegeven. Gisteren verliep de proefmaand en kreeg ik bericht van Netflix dat er problemen waren met betaling. Ingelogd, opnieuw Paypal gekozen maar tijdens de authorisatieprocedure liep het mis en kreeg ik telkens de boodschap "Uw Paypal betaling is geannuleerd". Door Netflix zelf dan....

Om toch te kunnen Netflixen gisteren dan maar rechtstreeks creditcard gegevens ingegeven en dat ging wel.

Vanaf nu zouden mensen met deze problemen dus toch kunnen blijven kijken. Gisteren alvast niet.
Anoniem: 629042
@pegox21 oktober 2014 18:28
Heb ook al sinds gisteren hetzelfde probleem. Noch Paypal, noch VISA word aanvaard. Al 3maal gebeld, onderkennen het probleem niet. Kan ook niet verder kijken, dus er is wat mij betreft niets opgelost. Slechtste helpdesk ever.
netflix heeft een van de beste helpdesken ter wereld, er zijn amper bedrijven die daaraan kunnen tippen.
Ik had van in het begin prepaid mastercard als betaalmiddel opgegeven. Gisteren of eergisteren verliep mijn proefmaand en kreeg ik ook een melding dat de betaling niet was gelukt. Ben dan overgeschakeld naar betaling via Paypal en dat werkte wel.
Ja, eerst met behulp van mijn paypal gegevens eerst een 'free month' gekregen, maar na die maand (gisteren dus) geen streams meer. Ik kreeg constant melding 'update your payment information'. Als ik dan opnieuw mijn paypal gegevens ingaf, redirect naar paypal om daar alles goed te keuren, en na het terugkeren naar de netflix site kreeg ik de melding 'Your PayPal transaction has been cancelled'. Terwijl er in mijn recurring transactions (of hoe heet dat weer) bij PayPal duidelijk Netflix Luxemburg als actief staat.

Ik heb proberen streams op te zetten in de browser, op android, op de wii u en op xbox one, maar overal dezelfde melding dat mijn account on hold was en ik dus niet kon kijken tot dat probleem was opgelost.

Uiteindelijk heb ik nog gebeld naar het gratis 0800 nummer (enkel in het engels op avondlijke uren). Daar wist de medewerker mij te melden dat het probleem bij PayPal lag. Volgens hem 'vroeg netflix gewoon 8.99 euro aan paypal en kregen ze het niet'. Dus het probleem moest volgens hem bij PayPayl opgelost worden. Wat mij ten zeerste zou verbazen, gezien ik nog nooit betalingsproblemen met paypal heb gehad. Slecht geinformeerde helpdesk.

[Reactie gewijzigd door dvrslype op 21 oktober 2014 17:11]

[...] Wat mij ten zeerste zou verbazen, gezien ik nog nooit betalingsproblemen met paypal heb gehad. Slecht geinformeerde helpdesk.
En toch kan dan alsnog het probleem bij Paypal liggen. En dan niet met jouw account, maar met die van netflix bijv. ;)
Vreemd je zou toch verwachten dat dit overal hetzelfde is.
Dat zou je denken... en dat denk ik ook :) Ik woon in Nederland en ik had van de week ook al problemen met Paypal en autorisatie van de betaling, ik kreeg het niet voor elkaar ondanks voldoende saldo op Paypal en een koppeling met de bank. Contact gehad met Netflix en ze konden zo snel geen oorzaak ontdekken... ik had er verder geen geduld meer voor en heb maar met iDeal betaald... maar ik heb sterk het vermoeden dat deze problemen wel eens in dezelfde strekking kunnen liggen. Als ik wat reacties lees ben ik ook niet de enige geweest... alleen is het niet bij iedereen duidelijk of ze Belg of Nederlander zijn.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 21 oktober 2014 17:50]

Anoniem: 367935
@MicGlou21 oktober 2014 17:51
Inderdaad erg vreemd ik heb gisteren nog een bedrag overgemaakt via PayPal ging zoals je mag verwachten gewoon top ,..... toch een " Lokale" Storing ?
Heb me ooit in de usa aangemeld voor netflix, betaal al jaren via paypal zonder problemen en scheelt ook weer 21% btw.
En dat istoch weer €1,60 per maand in de pocket.:-) Ik heb gewoon een nederlands abonnement, maar verbaas me hoe open Netflix is. Je kan eenvoudig met een pigin als Hola de Amerikaanse of Engelse Netflix benaderen. Dat zouden ze herl ernvoudig dicht kunnen zetten. Heel anders dan dat irritante HBO Go.
Ook met je NL abonnement?

Ik was een paar weken terug in Barcelona, en ik dacht even een aflevering van een serie te kijken met mijn Netflix abo. Mooi niet dus, ik zat niet in NL dus ik mocht niets. Waardeloos, ik ben Nederlander en betaal voor de Nederlandse content. Waarom zou ik die niet mogen kijken waar ik maar wil?

Uiteindelijk Unlocator gebruikt om er omheen te werken
netflix zit niet in spanje, daarom kon je niet kijken. Het kijkt naar het ip waar je vandaan komt. de plugins zoals hola unblocker werken gewoon via een soort redirect / vpn waardoor het lijkt dat je van dat land af komt. ik gebruikt de plugin als sinds het begin en heb altijd zonder problemen toegang to netflix in de USA of UK (welk land dan ook, als ik zou willen).
Belgie heeft dit probleem op zich vaker vooral in het zuiden zijn er veel straten die 2 namen hebben een nederlandse naam en een franse naam dit veroorzaakt er voor dat het systeem je adres niet accepteerd.
Kom dit zelf ook wel is tegen met het werk word helemaal lastig als bijvoorbeeld je CC op de franse straat staat en de paypal op je nederlandse
Toch net van Netflix om alles door te laten lopen tot ze de problemen met Paypal hebben opgelost. Is tegenwoordig bij menig bedrijf wel anders.
Was in ieder geval niet gisteren zo. Melding van "PayPal werd geweigerd" gekregen. Netflix kijken werd geblokkeerd. Na het ingeven van de credit card nummer kon ik weer gebruik maken van Netflix. Ik had deze betaling liever langs PayPal laten lopen.

[Reactie gewijzigd door 77slevin op 21 oktober 2014 16:46]

Hier had ik ook last van... Online kon ik niet meer kijken, eerst moest dat probleem opgelost worden. Heb het dan maar direct met de cc gedaan.
hier kon ik ook niet meer kijken.

Paypal naar visa en het werkt weer
Anoniem: 421001
21 oktober 2014 17:08
Blijkbaar niet voor iedereen een probleem, gisteren bericht van PayPal dat de betaling werd voldaan. Geen bevestiging van netflix zelfs trouwens.
Hetzelfde hier. Mailtje van PayPal gekregen dat ik een betaling aan Netflix had gedaan, en ook hier geen bevestiging van Netflix.

In het factureringsoverzicht van Netflix staat in ieder geval dat ik betaald heb, en ik kan gewoon streams kijken. Dus ik verwacht dat alles wel in orde is in mijn account.

Ik heb een beetje geluk gehad waarschijnlijk. :)
Ik krijg nog steeds gewoon de melding dat ik niet betaald heb, dus het antwoord van Netflix is manifest onjuist. Ik kan niets bekijken. Dus 'actief' in de zin van: "we verwijderen het niet." kan kloppen; echter in de zin van: "Je kan blijven gebruik maken van de dienst." is absoluut niet waar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee